Találatok a következő kifejezésre: Már nem terhes, (1376 db)

Elítéltek egy olyan anyát, aki dohányzik, ha már nem terhes és nem szoptat?

Volt itt egy kérdés egy cigi szagú babakocsiról, és innen jött a kérdés.

Legjobb válasz: Én nem,ha nem a gyerekkel egy légtérben dohányzik,hanem pl a teraszon,vagy sétálás közben sem hinném hogy a gyerek pofájába fujja.

Én nem, ha nem a gyerekkel egy légtérben dohányzik, hanem pl a teraszon, vagy sétálás közben sem hinném hogy a gyerek pofájába fujja.
Ha nem a lakásban füstöl valaki, akkor oké, nem káros a gyerekre és a többi családtagra. Az más kérdés, hogy kézmosás és fogmosás után is rajta marad a szag, sõt a ruhán is, én nem szívesen ülnék a cigiszagú anyukám ölébe egy-egy mese kedvéért. Persze ha így szokja meg kiskorától.. Kereskedelemben dolgoztam pl és hiába nem dohányoztak az üzletben, rögtön észrevettem, hogy ki a dohányos, a leheletén érzett. Egyébként már a dohányos kérdés örök vita lesz. Egy dohányost úgysem lehet meggyõzni semmirõl. Mikor kamasz lettem én is rágyújtottam és nem érdekelt mások véleménye. Aztán benõtt a fejem lágya. Az úgy látom nem befolyásoló, hogy a szülõ dohányzik-e, mert nálunk nem dohányzott senki. Ahol meg dohányzik az anya, több unokatestvérem, barátom esetében ott pont a gyerek nem szokott rá.
2.vagyok:) Jah igen, a kamaszkor még messze van, de ez tényleg bib lesz akkor...olyan 12 éves koráig szidni fog, hogy anya miért cigizel, aztán meg õ is rákap.nálunk is így van..én vagyok a gyerek:D
Jaj na megjöttek a szentfazekak látom. Hgajyuk már.Remélem nincs autód, mosogatógéped, a szemetet szelektiven gyüjtöd, és nem használsz hûtõt valamint gáztüzhelyt mert ezekkel mind veszélyezteted a magad, az enyém, és a GYEREKED egészségét.
Azért ez a nem való anyának duma elég erõs... én sem dohányzom, de szerintem van nagyobb bûn is a dohányzásnál, pláne ha -mint a kérdésben szerepel- odafigyel az anya a körülményekre. Az meg hogy a "kölyke"... hát akkor ki nem való anyának? -egy füstmentes anyuka-
Nem ítélek el senkit, csak azt gondolom, hogy nyilván nem tudja, hyog a cigi elszívása után még órákig azt a jó kis "tiszta" levegõt lélegzi ki. Jó, hogy kint szívja, de akkor kap belõle mindenki, ha bent kilélegzi.
Elsõ vagyok.Az jutott eszmbe, hogy esetleg kamasz korban már rpobléma lehet ez-ha neki tiltod, vagy papolsz a dohányzás káros hatásairol, viszont õ látja, hogy te is szivod. Igy hiteltelen. Egyébként meg a magánügyed hogy mikor gyujtasz rá, mivel irod, hogy odafigyelsz másokra (ettõl fügetlenül nem egészsége smeg blabla..:-))
Szintén nem, egyet értek az elsõvel.Kimegy a teraszra, becsuklya az ajtót és a füst nem megy be, ennyi:) Utána meg úgyis kéz és fogmosás szal nincs gond, reméljük a gyerek sem érzi:)
Elõször is. Elítélek mindenkit, aki dohányzik. Felõlem mindenki úgy változtatja a testét egy teleszart zoknivá miután tájékoztatva lett a dohányzás biológiai hatásairól, ahogy szeretné - hulljon a férgese, éppeszû ember nem dohányzik - de más emberek életét minimális mértékben sincs joga megnyomorítani. Az az anya meg nem érdemli meg, hogy anya lehessen, akiben annyi felelõsségtudat sincs, hogy nem dohányzik a kölyke elõtt, vagy háta mögött - tudniillik a tüdõdbõl még jó ideig folyamatosan távozik a füst, illetve beleivódik a ruhába is és friss kutatások alátámasztják, hogy ez is káros a kölykök egészségére.
Én igenis rossz dolognak tartom, még így is, ahogy írtátok, hogy ügyeltek arra, ne a gyerek mellett dohányozzatok. A férjem pont egy ilyen családban nõtt fel. Mindenki dohányzott a családjában, pont úgy, ahogy írtátok: nem mellette, hanem távol tõle (erkélyen, udvaron, stb.). Mégis állandóan érezte a cigiszagot kisgyerekkorában és szinte rosszul volt tõle. A mai napig visszaemlékszik rá, hogy milyen hányingere volt és hogy fájt a hasa, amikor megérezte a cigifüst szagot. Pedig sosem mellette dohányoztak.
Na nekem pont az jutott eszembe, mint az utolsónak. Dettó, mint tini koromban. Én mindig otthon hagyom a cigit, ha megyünk játszótérre, ide oda, hoy még véletlenül se jusson eszembe rágyújtani, mert akkor még megszólnak. Így nem is nagyon cigizek, ha ébren vagy a lányom, csak ha alszik. Amúgy meg senkinek semmi köze hozzá, hogy mivel mérgezem magam. Más meg chipssel tömi a 9-10 hónapos gyereket. Na én meg azt ítélem el, de mégsem szólok be érte, az õ dolga. Az is méreg az ilyen kicsinek.
Teljesen megértem a kérdezõt, én is dohányzom, másfél éves a kicsim, de az utcán szinte nem is merek rágyújtani. Komolyan mint tini koromban, bújkálni kell, mert mit szól a többi anyuka. Közben lehet, hogy nekik is ott lapul a szatyorka alján a cigi, de õk sem merik elõvenni???
én nem ítélem el, ha nem közvetlen a baba mellett teszi.pl. az nem tetszik, ha úgy cigizik egy anya, hogy a karjában van közben a gyerek.ez nem szép látvány. de mindenkinek szíve-joga.
Én nem bírom a dohányzást, írhatnám, hogy elítélem, de inkább nem érdekel :) Mindenki azt csinál, amit akar. Nekem elég hülyén néz ki egy kisgyerekes anyuka cigivel a kezében, de az még mindig jobb, mintha terhes mondjuk és úgy dohányzik.
Nem ítélem el. Nem szép látvány, de nem is bûn azért. Senki nem tökéletes! És ha Neked jól esik, nem tudsz lemondani róla, akkor ne idegesítsd magad mások véleményével.
Ahogy írod, én is úgy érzem ez egy csúnya, illetlen dolog. Múltkor láttam egy anyukát, ült a padon, a mózesben meg a babája és ott füstölgött mellette. Hát nem volt szép látvány és igen, elítéltem. Én 10 évig dohányoztam, és IMÁDTAM. Ennek ellenére elítélem!
Nem dohányzom, de bírtam a barátnõmet. A kisbaba mellett úgy füstölt, hogy a pici, terasz nélküli panelben ha cigizni akart, vett magára egy köpenyt, bezárkózott a kamrába, kifüstölt annak az ablakán, utána légfrissítõvel befújt, kijött, levette a köpenyt és ment vissza a picihez. Azt hiszem, még rágógumit is vett be utána. Így meg lehet oldani. Én az olyat nem szeretem, mikor az anyuka úgy rendezi a 2-3 éves kisgyermek ruháját az utcán, hogy lóg a szájából a cigi. Mert ha lehajol, a cigivel közel kerül a gyermek arcához. Szerintem az ocsmány dolog.
Ugyan miert ne dohanyozhatnal a szabad levegon? Attol, hogy anya vagy, nem kell "bortonben" elned es rettegni, hogy ki mit mond. 1 eves a babam es en is cigizem, lesz.rom ki mit gondol. Ha valakinek nem tetszik, ne nezzen oda. Szep napot!
Hát, az én szüleim dohányoztak. Anyukám akkor tette le a cigit, mikor engem, majd késõbb az öcsémet várta, de azóta is cigizik. Egész kamaszkoromban nem érdekelt a cigi, 22 évesen szoktam rá, öcsém nem dohányzik. Most én is babát várok, letettem, nem tudom, hogy szoptatás után visszaszokom-e. Egyébként soha nem ítéltem el anyámat a cigi miatt. Az õ teste, abból lettem én is, szerintem senkinek nem posztja ítélkezni. Inkább cigizzél az utcán, mint légy otthon a négy fal közt alkoholista. Mindenkinek a magánügye szerintem.
Szerintem ne parázz ezen. Az egészséged a sajátod. Semmi köze hozzá senkinek. :)

20 hetes terhes vagyok, még nem látszik a hasam. Munkát keresek, megmondjam-e hogy terhes vagyok, gondolom akkor ha igen már nem vennének fel. Lehet-e ebből problémám hogy nem mondom el. pl. ha táppénzre akarok menni?

Legjobb válasz: Ha nem mondod el, elõbb utóbb elkezd látszódni a hasad, s 3 hónap próbaidõ alatt bármikor kirúghatnak indok nélkül ha terhes vagy, ha nem. Ha felvesznek valahová, s mondjuk azt tervezed hogy dolgozol 1 hónapot, s elmész szülésig táppénzre, sajna nem teheted meg, mert csak annyit lehetsz táppénzen, amennyit dolgoztál, ha 1 hónapot, akkor 1 hónapot, s míg a próbaidõ le nem telik, addig táppénz alatt is elbocsáthatnak. Nehéz ez így, én azt javaslom inkább mondd meg hogy terhes vagy, s hátha egy olyan munkáltató fogsz ki, aki segít majd, bár mostanság nem terhesen is elég nehéz melót találni.

Ha nem mondod el, elõbb utóbb elkezd látszódni a hasad, s 3 hónap próbaidõ alatt bármikor kirúghatnak indok nélkül ha terhes vagy, ha nem. Ha felvesznek valahová, s mondjuk azt tervezed hogy dolgozol 1 hónapot, s elmész szülésig táppénzre, sajna nem teheted meg, mert csak annyit lehetsz táppénzen, amennyit dolgoztál, ha 1 hónapot, akkor 1 hónapot, s míg a próbaidõ le nem telik, addig táppénz alatt is elbocsáthatnak. Nehéz ez így, én azt javaslom inkább mondd meg hogy terhes vagy, s hátha egy olyan munkáltató fogsz ki, aki segít majd, bár mostanság nem terhesen is elég nehéz melót találni.
A kérdező hozzászólása: Egy kocsmában dolgoztam, 18 órát kellett egy nap dolgozni és gondolhatod hogy a 45 kg-mal kellett a rekeszeket a 22 l-es kannákat emelgetnem de megcsináltam mert ez akadt, de a babámat nem akartam a megterhelés miatt elveszteni!De elmehetnék munkanélkülire csak kicsit bonyolult nekem!És szivesebben dolgoznák mivel teljesen jól érzem magam, és a pénz is több lenne ami szerintem jól jön mert aki babát vár az tudja hogy nem olcsó dolog.
Szia! Az én esetem is a munkáltató tisztességtelenségét igazolja, így egyetértek a kérdezõvel. Én 4, 5 év munkaviszony után jelentettem be, hogy 8 hetes terhes vagyok, nem tetszett nekik, bár dolgoztam tovább. Azt akarták, mondjak fel, menjek munkanélkülire, hogy nekik ne kerüljek semmibe. Nem mentem bele, közutálat tárgya lettem. Pár nap múlva, 11 hetesen a munkából rohantam a kórházba, a babát elvesztettem. 2 héttel mûtét után mentem volna dolgozni, a fõnök közölte, nem voltam korrekt, nem vettem a fáradságot, hogy kijárjam, hogy õk jobban járjanak, menjek, keressek másik munkahelyet. Most már újra próbálkozhatnánk, de így? Úgyhogy, szerintem csak a saját érdekeidet tartsd szem elõtt, fordított esetben veled sem törõdnének. Sok sikert!
Sajnos olyan világban élünk, h a nem várandós nõk is igen nehezen kapnak melót, nemh várandósak.Talán lehet, h egy határozott idejû munkaszerzõdéssel megszán valaki, de azért ezt ne vedd készpénznek, mert azért egy várandós nõt alkalmazni nem mindegy.Az elsõ 3 hónap próbaidõ, és itt simán kirúghatnak indok nélkül.Egyébként hamarosan látszani fog a pocid.21 hetesen nekem sem látszott szinte semmi.Talán az, h felszedtem 1-2 kilót. Azért meg ne menj el dolgozni, h utána táppénzre vetesd magad.Ez szerintem egyáltalán nem tisztességes a munkaadóval szemben sem.Mondjuk én a 38. héten is simán eljártam dolgozni, de azért ez a ritkábbik eset.
Kíváncsi lennék, ha te lennél a munkáltató, akkor hogy állnál hozzá? És bejelentenéd-e az összes dolgozót annyira, amennyit tényleg kapnak, és fizetnéd utánuk a járulékokat ( ami a kb. a fele a fizunak!) és ezenkívül fizetnéd a büntetéseket, amiket kiszabnak rád, hiába próbálsz mindent a lehetõ legjobban csinálni, de mégis belekötnek teljesen képtelen baromságokba! És még lehetne sorolni, mennyi mennyi kiadása van egy vállalkozónak, és vajon mennyi a bevétele! Ha mindenki mindent bevallana, akkor nem lennének vállalkozók, mindenki tönkremenne (jó úton haladunk efelé!) és akkor hidd el nem lenne senkinek pénze. Hisz az államnak vajon mibõl van pénze, mibõl kapják a fizut a rendõrök, tûzoltók, mentõsök, apehkosok, önkormányzati dolgozók, az összes állami szerv!!! A vállalkozók pénzébõl. Mibõl kapják a segélyeket az emberek? Te szépen bevallanál mindent? Nehogy azt mondd, hogy igen, fõleg, ha megfordul a fejedben, hogy már eleve becsapod a leendõ munkáltatódat! Ez nem csalás lenne??? Egyébként minek keresel munkát 20 hetesen? Eddig meg se fordult a fejedben?
Én a saját cégünkbe lettem bejelentve, 2hét múlva táppénzre mentem és azóta is kapom...ennek már 5hónapja.Nem csak annyi táppénzt kapsz amennyire be vagy jelentve.Legalábbis én nem.
A kérdező hozzászólása: Tudod az ilyen munkáltatók miatt kerültem ilyen helyzetbe!Mivel csak 3 hónap után jelentett volna be, amit persze nem vártam meg miután kiderült hogy babám lesz, mert olyan fizikai munkám volt ami még nem terhesen is megviselt. Engem nem érdekel hogy hoyg csalnak össze vissza csak akkor ne mondjátok hogy én is eleve csalással akarom kezdeni!Lehetnék tisztességes, de minek?Mert attól még munkám nem lenne.
A kérdező hozzászólása: Ezt te komolyan mondod hogy nem tisztességes a munkaadóval szemben? Mintha õk 100%-ig tisztességesek lennének, õk mindig annyival jelentenek be amennyivel dolgozol hogy rendesen fizessék az adót.(tisztelet a kivételnek)Sztem ez a nagy átlag!
Szia! Én 20 hetes koromig dolgoztam, és titkoltam a terhességem. Szerencsére nekem csak a 23.héten kezdett el nõni a pocakom, addig semmi nem látszott. A 20.héten veszélyeztetett terhes lettem, így mondtam meg, és el is mentem táppénzre. Ha sikerül munkát találnod, arra figyelj, hogy ha el akarsz menni táppénzre, csak addig lehetsz táppénzen, amennyit elõtte dolgoztál! Terheeség nélkül is nehéz munkát találni, nemhogy terhesen. Az én véleményem amúgy az, hogy ne állj munkába már! Inkább maradj otthon, pihenj, készülj a baba fogadására. Ez a maradék pár hét nagyon gyorsan eltelik!
09:32-es vagyok. Fõnökömék attól tartottak, hogy elmegyek táppénzre, és akkor majd fizetniük kell bizonyos részét. Én nem általánosítani akartam, elõzõ munkahelyemrõl, 10 éve, minden gond nélkül mentem gyesre, korrektek voltak. Viszont ez az eset teljesen elkeserített, én mindent megtettem, tisztességes voltam, a munkámmal meg voltak elégedve, ezt a mai napig elismerik. Azt hiszem, kicsit megkeseredtem.

Aki már terhes és mérte a hőjét, annak mennyi idő után esett vissza le? Vagy nem is esik le utána már? Vagy már nem mértétek.

múlt hónapban és most is csak 1 napot volt meg, utána semmi, még barnázás sem. Nem mértem a h?m, csak az elmúlt fél hónapban. Tudom, hogy ez így nem ad teljes képet, de el?tte sokat voltam kórházba, így tudom mennyi az alaph?m. (ott minden reggel mérni kell) És azért kérdezem, mert most leesett két tizedet, de lehet-e hogy már terhes vagyok. Vagy terhesség alatt nem esik le a h??

Legjobb válasz: Úgy értem, hogy esetleg elõzõ hónapban lettem terhes. Mennyi idõ alatt esik le a hõ terhesen? Egy hét vagy több?

A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy esetleg elõzõ hónapban lettem terhes. Mennyi idõ alatt esik le a hõ terhesen? Egy hét vagy több?
Terhesség alatt még egy jó darabig nem esik le a hõ, úgyhogy ez szerintem nem olyan jó jel, de azért hátha. Drukkolok! :)
Ne a hõdet mérjed, inkább csinálj tesztet, bármilyen napszakban már + kell lennie ha babás vagy...
A kérdező hozzászólása: sajnos negatív lett, jövõhéten megyek dokihoz
ha nem voltál senkivel, akkor mért lennél terhes?-.-"
Ha 2 hónapja nem szeretkeztél, akkor nem lehetsz terhes! DE: lehet, hogy valami stresszhatáson mentél keresztül, ami befolyásolhatja a ciklusod, de más egészségügyi okai is lehetnek, akár valamilyen fertõzés vagy más betegség is sajnos! :S Ezért javaslom, hogy látogass el egy nõgyógyászhoz!
ha két hónapja nem voltál senkivel, és múlt hónapban megvolt a vérzésed, kakor miért aggódsz, hogy terhes vagy? Ha kételyeid vannak, akkor csinálj tesztet, lehet venni 600 forintért a drogériamarketekben, meg a gyógyszertárakban is. Ha meg menstruációs gondjaid vannak, akkor keress fel egy nõgyógyászt vagy kórhzban nõgyógyászati részlegen, vagy nõvédelmi ambulancián. Nekem gyakran van, hogy három hónapig semmi nem jön meg, pedig 23 éves vagyok, és voltak párszor terhességi tüneteim, pedig nem voltam terhes.
Barátnõm egyszer azon akadt ki, hogy neki mindig délelõtt jött meg, és már délután 2 volt... aztán meg az volt a probléma, hogy én nem vagyok ideges. :P Természetesen nem volt terhes. És a legvégén azon húzta föl a legjobban magát, hogy megint nekem lett igazam. :)

Van egy dzsungáriai törpehörcsögöm és 2009. majus.9-én vettük (szombat) és már akkor terhes volt és még mindíg nem szült meg. Azt mondják hogy 16-18 napig terhes. Ma már 25 napos. Kezdek aggodni hogy mivan vele. Vagy ez normális hogy eddig terhes?

Legjobb válasz: az hogy dagadt és liheg egy súlyosabb felpuffadás jele is lehet.. vedd kézbe, vagy inkább nézd közelrõl, hogy mozog-e a hasa, vagyis a kicsik mozognak-e benne.

az hogy dagadt és liheg egy súlyosabb felpuffadás jele is lehet.. vedd kézbe, vagy inkább nézd közelrõl, hogy mozog-e a hasa, vagyis a kicsik mozognak-e benne.
Biztos, hogy terhes? Az eladó drágabban adta oda?
A kérdező hozzászólása: igen biztos már nagyon dagadt meg már nagyon liheg.lehet hogy valami baj van vele
Az én törpehörim általában 20-21 napra max meg szokott elleni, de volt már 18 nap is. Biztos, hogy terhes?
A kérdező hozzászólása: tuti hogy terhes mivel most szült meg úgy 5 perce.LOL
ááá milyen jó volt ezt olvasni! :) azért figyeld h mit csinál a kicsikkel...
A kérdező hozzászólása: ok.régebben is volt hörim asszem 6 született és 2 megevett sajna

Lehetséges az, hogy kb. 8 hetes terhes vagyok és eddig feszült a mellem most meg már nem és attól még terhes vagyok?

Legjobb válasz: elofordulhat hogy nem erzed hogy annyira feszul,attol meg lehetsz terhes.en 7 hetesen elkezdtem verezni,es a mellem se feszult,1 honapig agyban voltam es napi egy progeszteron huvelykupot kellett feltennem,a baba mar megszuletett.szerintem ha ketsegeid vannak mindenfele keppen kerdezd meg a dokid.

elofordulhat hogy nem erzed hogy annyira feszul, attol meg lehetsz terhes.en 7 hetesen elkezdtem verezni, es a mellem se feszult, 1 honapig agyban voltam es napi egy progeszteron huvelykupot kellett feltennem, a baba mar megszuletett.szerintem ha ketsegeid vannak mindenfele keppen kerdezd meg a dokid.
Igen lehetsz! A tünetek jönnek- mennek!Ez így van!Ne aggódj...inkább örülj hogy van egy kis szünet....pihizz sokat!Sok sikert!
Nekem se mindig feszült még most se. Csak a mellbimbóm érzékeny de az is hol jobban hol kevésbé. 13hetes kismama

Ha már biztos vagyok benne, hogy terhes vagyok, és mondjuk az 1. honapban vagyok vagy még annyi sem, onnantol kezdve már nem tudok semmit se ellene tenni, csak az abortusz ugye?

Mert van ugye a vetélés..

Legjobb válasz: Én láttam már olyat hogy valaki annyira nem akarta a babát megtartani,hogy a sok stressztõl a szervezete kilökte magából.De szerintem is menj el orvoshoz,talán nem is vagy terhes.Meg aztán kárt tehetsz még magadba is ha vetélést akarsz elõidézni.

Én láttam már olyat hogy valaki annyira nem akarta a babát megtartani, hogy a sok stressztõl a szervezete kilökte magából.De szerintem is menj el orvoshoz, talán nem is vagy terhes.Meg aztán kárt tehetsz még magadba is ha vetélést akarsz elõidézni.
Én nem akarok tippeket adni, mert ha neked pont nem sikerül, akkor fogyatékos lesz a baba.Akkor inkább az abortusz.
Mielõtt írtam volna kimentem elszívni egy cigit, mert különben nagyon csúnya lett volna a válaszom!!!! Ilyen kérdést Úristen! Pusztán felelõtlenségbõl eldobni egy pici életet! Meg mintha buzdító válaszokat kérnél, hogy mit csinálj, hogy elmenjen a baba! Ha nem akarok terhes lenni, VÉDEKEZEK!!!!!! Tök mindegy hogy hogyan!!!!Érted??? Ebben nincs kifogás!!!!
Szia én kérdeztem hogy hány éves vagy! Nekünk msot csúszott be párommal a baba szószerint egy nem védekezésbõl bár én már szerettem volna babát. Ha tényleg terhes vagy akkor ne árcs magadnak és ne árcs a babának. Az abortuszon kívül rengeteg dolog van amit válaszhtasz. De a védekezéssel kellett volna kezdened 1 abortusz 2 megszülöd és felneveled 3 megszülöd és örökbeadod nagyon sokan vágynak babára
Vagy megszülöd és inkubátorban hagyod. Bár én tényleg nagyon kíváncsi lennék azokra a tényezõkre, ami miatt még abortuszra sem mersz elmenni...
Hát tippem szerint az, hogy nincs 18 és anyuci nem tudja, hogy a lánya már olyan felelõsségteljes, hogy nemi életet él...
Ki tudja. Nekem 27 éves, házas ismerõsöm volt ilyen helyzetben, hogy szívesebben elvetélt volna, minthogy abortuszra megy. Mert a szeretõjétõl esett teherbe...
Az se rossz... de egy huszonéves könnyebben megoldja az abortusz miatti 1 nap kórházat mint egy fiatalkorú a szülõi beleegyezést...
én vagyok aki kiment cigizni reagálhatnál már vmit, nem gondolod?
Szia! Én nem szeretnélek támadni és szidni, mert volt már ismerõsöm is ilyen helyzetben. Amikor - szörnyû kimondani és nem értek vele egyet -, de elvetélni "jobb lenne", mint abortuszra menni. De azért jó lenne tisztázni néhány kérdést: 1. Mitõl vagy benne biztos, hogy terhes vagy?! 2. Mik azok a körülmények, ami miatt nem szeretnél elmenni abortuszra? 3. Apukával mi a helyzet?
Szerintem ha ugy irtad volna le hogy a rossz anyagi helyzet és jot akarsz a babának , nem akarod azt hogy gyermekotthonban nevelkedjen, lehet nem lett volna ilyen sok a felháborodás.Mit tudsz tenni ellene ez egy rossz kifejezés.az anya felelõséget vállal a születendõ gyermekéért.ha nem szeretnél kisbabát akkor védekezz!Ha nem tudsz védekezni akkor ne szexelj!Ha viszont védekeztél és teherbe estél akkor a más dolog!Mindenképpen kerezsd fel a nõgyogyászodat , õ tud erre neked megfelelõ választ adni.
Szia! Semmit sem kell vagy muszáj. Ha akarod megteszed, ha meg nem, akkor nem. Nincs kifogás. Ha van az embernek egy szemernyi lelki ereje, hogy megoldást keressen, akkor talál is. Nem pedig magyarázkodik. Esetleg leírhatnád mi zajlik körülötted, hátha tudunk segíteni. Vagy valakinek, aki ismer és a környezetedben él. A félelem és a harag rossz tanácsadó. Ha szándékosan vetélni akarsz, ugyanúgy eshet neked is bajod, mint akinek ártani akarsz. Gondold át még egyszer. Ha más nem is, de te ott vagy mindig önmagadnak, akibe kapaszkodhatsz.
te ezt komolyan gondolod?? 1. a muszáj pontos j, ebbõl el tom képzelni h vagy vagy 14, az abortuszhoz kell anyuci, aki nem tudja még azt se h keféltél nemhogy terhes vagy. h mi folyik körülötted? kérlek szépen elmondom, 24 éves vagyok, 3 honapos terhes, albérletben lakom, vegyszeres gyárban dolgozom (ahol nem csak a saját de a babám egészségét is kockára teszem) a párom 21(!!) és két müszakot vállal minden nap, minden héten, hogy fel tudjuk nevelni a picit mert ha már megcsináltuk megtartjuk és vállaljuk a felelõsséget egy ÉLETÉRT, amit mi teremtettünk!! ha pedig spontán vetélést akarsz elõidézni ne mások véleményét kérdezd mert ugyis csak ilyen válaszokat fogsz kapni mint az enyém vagy az elõttem szólóké.... amugy menj el fürdeni.. jó forró vizbe.. remélem magadat is belefolytod utána ha elmegy a baba és bánni fogod...
Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: tisztában vagyok vele, hogy õrültség amit tenni akarok, de nincs más választásom, mert nem tudjátok, hogy mi zajlik körülöttem.sajnos el akarok vetélni.muszály!!! különben az életemnek annyi
Szerintem a terheség az elsõ hónappal kkezdõdik, tehát nincs olyan hogy még annyi sem. Ha már így alakult és nem akarod mgtartani, vállald és enj el abortuszra (te jó ég, még kimondani is szörnyû :( ) De mégis mit gondolsz, mit lehetne tenni "ellene"???? Fõbe lövöd?
Az van. Meg van ugye a védekezés is.
Meny el az orvoshoz õ biztosat mond te egyedül ne csinálj semmi butaságot.
Bármelyik korházba menj be a nõgyogyászaton felvilágositanak. Csak ne késlekedj minnél elöbb keresd fel az orvost.

Terhes lehetek? Mert már nem tudom mit gondoljak. Mikor teszteljek?

Nemjött meg szerdára nem vártam,volt egy kis barnázásom de nem sokáig.Most meg olyan megjön érzésem van.Mért?

Legjobb válasz: Ha elmarad a menstruáció két héttel késõbb általában már biztos eredményt mutat a teszt! (Persze rengeteg kivétel van ezalól ... ) Tehát szerintem tesztelj egyet egy pár nap múlva, de ha türelmetlen vagy és ezzel együtt nagyon kíváncsi is akkor tesztelhetsz egyet most is de célszerûbb késõbb. Nekem közel 2 hónapot késett a menstruációm, nekem is jelentkezett a barnás folyás eleinte, hányinger, mellérzékenység, émelygés, puffadás, fáradékonyság és minden. De én nem voltam terhes (a napokban már meg is jött így nincs szükség gyógyszeres kezelésre) De ha szeretnéd a Babát akkor drukkolok, hogy sikerüljön! :) Majd írd meg, hogy milyet teszteltél!

Ha elmarad a menstruáció két héttel késõbb általában már biztos eredményt mutat a teszt! (Persze rengeteg kivétel van ezalól ... ) Tehát szerintem tesztelj egyet egy pár nap múlva, de ha türelmetlen vagy és ezzel együtt nagyon kíváncsi is akkor tesztelhetsz egyet most is de célszerûbb késõbb. Nekem közel 2 hónapot késett a menstruációm, nekem is jelentkezett a barnás folyás eleinte, hányinger, mellérzékenység, émelygés, puffadás, fáradékonyság és minden. De én nem voltam terhes (a napokban már meg is jött így nincs szükség gyógyszeres kezelésre) De ha szeretnéd a Babát akkor drukkolok, hogy sikerüljön! :) Majd írd meg, hogy milyet teszteltél!
hát kismama a babától, tesztelj egyet reggel!
A kérdező hozzászólása: Csináltam ma reggel egy tesztet de rossz volt szerintem, mert elmosódott rajta minden, az egyik vonalka látszódott de a másik is ott volt én úgy láttam de elmosódva.Úgyhogy holnap reggel casinálok egy másikat.Majd írok holnap.Nektek volt már ilyen??
Szia.Én is hasonló helyzetben járok, de nekem vagy ma nem kellett volna megjönnie, vagy max 5-ig.Én Kedden próbálok egy tesztet ha nem jön meg addig.Az elsõ babámnál nem voltak ilyen tüneteim(hasfájdogálás), sõt semmien elõ jele nem volt, csak a testhõm volt (igaz nem ébredésnél mártem)nap közben 37 körül.Ez most is meg van. És az elsõnél, a melleim is késõbb kezdtek el fájni, meg duzzadni.(10-12hét tájékán) Szurkolok neked hogy a gólya legyen a dologba.MAjd írm meg légyszi az eredményt ha tesztelsz.
ez is lehet tünet, fel a fejjel!
A kérdező hozzászólása: A petefészkem mintha egy kicsit fájdogálna és úgy érzem megjön.
A kérdező hozzászólása: köszike remélem igazad lesz.Csak nagyon úgy érzem megfog jönni!
"hát kismama, a babától"- vagyis a Miért? kérdésedre a válasz, hogy hát TERHES VAGY! szerintem, nekem is ilyen tüneteim voltak és a fiam 13 hónapos!
A kérdező hozzászólása: mit jelent az hogy kismama a babától?A petefészkem olyan érzékeny egy kicsit de nem tudom mitõl, mintha megakarna jönni??
A kérdező hozzászólása: Amúgy mitõl van az hogy általában esténként fáj a hasam, napközben meg nem?

Aki prolaktin-túltermelés miatt nem esett teherbe, a kezelés megkezdése után mennyivel maradt mégis terhes? Milyen magas volt a prolaktin szint?

Legjobb válasz: Nem sokkal volt magasabb a felsõ határnál, bromocriptint kaptam rá,másfél évig szedtem, addig hiába szexeltünk nem jött a baba, mondta a doki abbahagyhatom már a gyógyszert, s következõ hónapban már terhes is lettem, most 35 hetes vagyok, s eddig minden ok.

Nem sokkal volt magasabb a felsõ határnál, bromocriptint kaptam rá, másfél évig szedtem, addig hiába szexeltünk nem jött a baba, mondta a doki abbahagyhatom már a gyógyszert, s következõ hónapban már terhes is lettem, most 35 hetes vagyok, s eddig minden ok.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ és gratulálok a babához! még egy kérdésem volna: hogy bírtad a bromocriptint?
pár hónap...kb 3-szor jött meg rendesen és utána seperc alatt teherbe estem, pedig a prolaktinom gimi óta az egeket verdesi 8 hetes kismama

Hónapokig szedtem a Clostit, és nem estem teherbe, pegig használt, volt peteérésem. Már nem akarom folytatni, meg nem is lehet. Van rá esély, hogy terhes lehetek anélkül? (PCOS-es vagyok)

Legjobb válasz: Szia Én is Pcos vagyok sajnos:( Én 6 hónapon keresztül szedtem a clostit. Most van a gyógyszer utáni 2. hónapunk, hogy nem szedek semmit. Spontán próbálkozunk. NAgyon sok fajta vizsgálaton már túl estünk. Tavaly októberben állapította meg a dokim a pcomat. Nekünk már van egy 3 éves kislányunk amikor vele terhes lettem akkor még nem voltam pcos. A szülés után lettem az. 1 éve nem jön össze a kistesó. Ha gondolod akkor nagyon szivesen beszélgethetnénk. Hisz sajnos egy cipõben járunk.

Szia Én is Pcos vagyok sajnos:( Én 6 hónapon keresztül szedtem a clostit. Most van a gyógyszer utáni 2. hónapunk, hogy nem szedek semmit. Spontán próbálkozunk. NAgyon sok fajta vizsgálaton már túl estünk. Tavaly októberben állapította meg a dokim a pcomat. Nekünk már van egy 3 éves kislányunk amikor vele terhes lettem akkor még nem voltam pcos. A szülés után lettem az. 1 éve nem jön össze a kistesó. Ha gondolod akkor nagyon szivesen beszélgethetnénk. Hisz sajnos egy cipõben járunk.
A kérdező hozzászólása: Nekem még nincs gyerekem, az elsõvel próbálkozunk. Kicsit félek, hogy kifutok az idõbõl, lassan 27 leszek. És mérges vagyok magamra amiért nem nézetem meg magam elõbb. 5 hónapig szedtem a Clostit és most befejezem. Veszek ovu tesztet és én is elhatároztam, hogy spontán próbálom meg. Remélem, mindketten sikerrel járunk. Kérem, írjon még, akinek van hasonló tapasztalata, vagy problémája!
Szia Elsõ vagyok. Lh teszt számunkra csak pénzkidobás. Mert a pcos-nál a lh/fsh arány a rossz. Azaz lh hormon termelõdésünk az a mi "sok". Én próbáltam a lh-mindig pozitívat mutatott épp ezért. Ja, és nem is volt peteérésem. Mert közben uh-ra is jártam. Én 26 éves vagyok, és tényleg hálát adok Istennek , hogy már van egy babánk. Nektek voltak már vizsgálatok? A te nõgyógyászod csinált neked inzullin vérvizsgálatot?? Mert az enyém elzárkózik tõle, hogy õ nem küldhet el. Pedig ha rossz lenne az inzuli, akkor esélyem lenne a metforminra. Vagy a másik megoldás a lapar, ahol ékreakciót csinálnak és leégetik a sok- kis tüszõnket.
lányok, kérjetek inzulin-terhelést, mert akkor ha magas, a metformin leviszi, és akkor már lesz peteérés! A másik lehetõség, hogy talpmasszázzsal csinálnak peteérést, kb 2 hónap alatt, keressetek fel reflexológust! A mûtétet ne engedjétek! fel a fejjel, lesz babánk nekünk is! EZ BIZTOS! puszik
szia, én is pco-s vagyok.3 adag clostit szedtem eddig.az elsõnél volt tüszõ, a másik kettõnél nem sikerült!nagyon elvagyok keseredve, félek hogy soha nem lesz babám!kedden mondja meg a doki, hogyan tovább!nem tudom hogy anélkül sikerülhet e a baba!de szerintem ha neked lett tüszõd, akkor sikerülhet closti nélkül is.
pcos vagyok és én is elkeseredett. jeleneg proverát szedem, majd a clostit kell 6 hónapig, és ha nem sikerül a baba, laparaszkópiára lesz szükség, ha akkor se lesz baba, akkor inszemináció. a metformint, én úgy olastam, hogy nem engedélyezik, pedig gyógymód lenne a pcosoknál.
utolsó válaszoló, elõtted lévõ vagyok.megkérdezhetem mire jó a provera?
a proveráta menstruációm kimaradása miatt kaptam. általában a pcosok menszesze problémás, így ha kimarad meg kell indítani, és egy megvonásos vérzést idéz elõ.
Akkor az ugyan olyan mint a norculot, mert én azt kaotam ha nem jött meg. Szedtem öt napig és utána megjött tõle.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!