Találatok a következő kifejezésre: Már meg volna (616 db)

Na az meg mi hogy nekem pl: beszélgetek valakivel és azt érzem mintha már megtörtént volna egyszer velem. Ez mire ad magyarázatot, mert hogy lehet hogy megtörtént volna már egyszer velem?

Legjobb válasz: deja vu nak hívják... ez az a jelenség mikor az agyad késõbb fogja fel amit a szemed lát. ezért úgy érzed mintha nagyon nagyon rég már beszéltél volna vele, nagyon nagyon rég jártál volna itt stb... ennek semmi köze az ezoteriához de mindegy

deja vu nak hívják... ez az a jelenség mikor az agyad késõbb fogja fel amit a szemed lát. ezért úgy érzed mintha nagyon nagyon rég már beszéltél volna vele, nagyon nagyon rég jártál volna itt stb... ennek semmi köze az ezoteriához de mindegy
Ilyen velem is szokott történni és nem tudom hogy hogy van ez !
könyvbõl írom neked:"A déjá vu francia kifejezés azt jelenti már látott, pedig valójában azt érezzük már megéltem ezt a pillanatot. Nem igazán hasonlít a normális emlékezésre. Ha egy film felénél járva felismerjük, hogy már láttuk , nem de-javu -ról van szó.az annál sokkal különösebb-olyan érzés hogy egy dolgot már átéltünk korábban miközben tudjuk most történik elõsször történik.Talán meglepõ de a de-javu általában nagyon hétköznapi és érdektelen pillanatokban jelentkezik.az okozza -amint egyesek állítják -, hogy korábban már végig éltük ezt az életet?Vagy talán a tudattalan elme rögzíti a jeleneteket egy mikroszekundummal a tudatos elme elõtt , így amire a tudatunkhoz eljut már emlékként érzékeljük.
A kérdező hozzászólása: Én sosem voltam szemüveges és nem is vagyok.
A deja vu rövid idõ alatt lezajló esemény és az agy gyorsan kompenzál. Az agy képes hosszútávon is kompenzálni, például, ha nagyon hosszú ideig (több hónap) tükrös szemüveggel fejre állítják a látásod, akkor az agyad kikapcsolja a kép megfordítását(mert ugye a szem alapvetõen fejtetõn érzékel) és visszanyered a tájékozódásik képességed a szemüveggel. Ha pedig leveszik a szemüveget elõbb-utóbb az agyad újra bekapcsolja a szemed által küldött jel megfordítását. Nem szabad mindent rögtön a vallással keverni, meg az ûrlényekkel. Ha valami paranormális, azt a tudomány még nem tudja magyarázni, ami már kicsit is magyarázható(a tudomány rendelkezik kellõ ismeretekkel a leírásához) az már nem paranormális. És egy vallás sem ír a deja vu-ról különben sem.
Az egyik ismerõsömet egyszer betalálták, meg is verték, és az egyik szemére egy nagyon csúnyát kapott, utánna furcsán látott, ezért elment szemészetre megvizsgáltatni, s a doki mondta, hogy az a szeme amelyiket megütötték pár tizedmásodpercel késöbb küldi az infót az agyba, mégsincs neki folyamatosan deja vu-je. Még csak sûrûbben sincs. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy biztos valami ezoterikus áll e jelenség mögött, de ez az elmélet sok helyen sántít.
Én nem vagyok se vak és nincs másfajta fogyatékosságom sem. Volt élményem már sokszor a deja vu érzésében, egyszer mesterségesen idézte elõ egy hipnotizõr(mik nincsenek a vidámparkban?!) és nem csak vizuális élmény volt, hanem a többi érzékszervem is részt vett benne. Most be lehet magyarázni, hogy biztos nem hipnotizõr volt, hanem mágus, de inkább ne égessétek magatokat vele.
persze mivel ugyan ez az elmélet vonatkozik a tapintásra is.. :P
Elsõ: ezt az elméletet már megcáfolták, mivel vakok is képesek deja vu-t átélni.
Szerintem elõzõ életetben, ha átélted ugyanazt a pillanatod akkor van deja vu érzésed..
Szia!Elméletileg már meg kellett volna jönnie.Menj orvoshoz amint tudsz!!

3 napja késik minimális barna masztolásom van de a teszt ma reggel negatív volt! De komolyan lehet még ebből baba vagy már kimutatta volna a teszt?

Volt akinek ilyen maszatolása volt és pozi lett a tesztje?

Legjobb válasz: Ha már késik akkor ki kellett volna mutatnia de hallottam már olyat is persze akinek még ilyenkor se mutatta ki szerintem ritka. + nekem is nagyon kevés szokott lenni a vérzésem mondhatni azt hogy szinte semmi orvosnál is voltam ilyen kevés vérzéssel de azt mondta nincs bajom. Most pedig már azt várom én is mikor nem fog megjönni Sok sikert neked!

Ha már késik akkor ki kellett volna mutatnia de hallottam már olyat is persze akinek még ilyenkor se mutatta ki szerintem ritka. + nekem is nagyon kevés szokott lenni a vérzésem mondhatni azt hogy szinte semmi orvosnál is voltam ilyen kevés vérzéssel de azt mondta nincs bajom. Most pedig már azt várom én is mikor nem fog megjönni Sok sikert neked!
TESZTELJ KÉSÕBB VAGY ÉRZÉKENYEBB TESZTEL AZ ELSÕ ÍRÓ. ÍRJ MAJD DRUKKOLOK
Igen, szerintem is még egy tesztet csinálj! Lehet, hogy késõbb volt ovud és még nem látszik:) Drukkolok mindenkinek!! DE ti is nekem!!!! 16-a a nagyon nem várt:)

Rendszertelen a mensim (28 nap, 33 nap) mikor hogy. Már meg kellett volna jönnie, de nem jött (hála istennek). a hőm november 1-óta 361 és 35, 8 között mozog. Tegnap 36, 4 ma 36, 3 volt. Lehetek terhes?

a vérnyomásom lalcsony(93/53 83).sokszor van hogy nagyon éhes leszek.nincs mellfeszülés sem hányinger.

Legjobb válasz: A 36,3-4 elég alacsony. Persze a 35,8-hoz képest magasnak számít. Az viszont tényleg furcsa, hogy csak 2 napja emelkedett föl a hõd, pedig már meg kellett volna jönnie. Mivel eleve rendszertelen a ciklusod, én inkább arra gyanakszom, hogy valamiért most még hosszabbra nyúlt. Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem ez nem baba. Kívánom, hogy ne legyen igazam!

A 36, 3-4 elég alacsony. Persze a 35, 8-hoz képest magasnak számít. Az viszont tényleg furcsa, hogy csak 2 napja emelkedett föl a hõd, pedig már meg kellett volna jönnie. Mivel eleve rendszertelen a ciklusod, én inkább arra gyanakszom, hogy valamiért most még hosszabbra nyúlt. Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem ez nem baba. Kívánom, hogy ne legyen igazam!

Terhes a kutyám, kb 3 napja szinte semmit sem csinál, szerintem már meg kellett volna szülnie, nagyon rosszul néz ki, kezdek megijedni, hogy valami baj lesz vele vagy elvetélt, még soha nem szült, normális hogy előtte napokig ilyen élettelen?

Legjobb válasz: Ha annyira aggódsz érte be sem fedezteted, miután megtörtént a baj elhordod állatorvoshoz hogy tudd minden rendben van e a mamával VAGY rögtön a fedezés után ivartalanítatod. Ha már napok óta ilyen esetleg nem kellett volna felhívni az állatorvost csak hogy megnyugtasson vagy valami? Egyébként a kutyák nem terhesek és nem is szülnek...nagyon felelõtlen gazdi vagy.

Ha annyira aggódsz érte be sem fedezteted, miután megtörtént a baj elhordod állatorvoshoz hogy tudd minden rendben van e a mamával VAGY rögtön a fedezés után ivartalanítatod. Ha már napok óta ilyen esetleg nem kellett volna felhívni az állatorvost csak hogy megnyugtasson vagy valami? Egyébként a kutyák nem terhesek és nem is szülnek...nagyon felelõtlen gazdi vagy.
A kutya vemhes, nem szül, hanem ellik. Ki kellett volna számítani, hogy mikor lesz az 58-63. napon. Egy gondos gazdinak ezt tudnia kell. Elég fura, hogy csak pihen. A vetélést sem vetted volna észre? Akkor fektesd le a kutyát az oldalára és figyeld meg, mozog-e, hullámzik- e a hasa.
El kellene vinni feltétlenül állatorvoshoz! Ha már meg kellett volna ellenie, akkor lehet, elpusztultak benne a kölykök, vagy nem tudja megelleni õket valamilyen ok miatt..ebbe belehalhat a kutyád, ha nem kap ellátást.
3 napja meg kellett volna ellenie, miert itt irkalsz?Mert nem az allat orvosnal vagy?Aggodhatsz is, mert a kutyat is beledogolhet, a kolykokkel egyutt.Hivd ki az ugyeletet surgossen
Vidd el orvoshoz, az majd megmondja mi az ábra a kutyáddal.
Az a kutya, amelyik nem "csinál semmit" és "élettelen" az valóban nem él. Ha élne, akkor nyilvánvalóan csinálna valamit. Ha mégis él, csak te nem tudod megfogalmazni a poroblémát, akkor nagyon sürgõsen vidd ügyeletre, vagy hívj hozzá orvost!
Valószínûleg elpusztultak benne a kölykök és mivel nem volt idejében kiszedve belõle ezért most elkzdtek benne lebomlani, aminek a következménye lehet olyan inyencség mint vérmérgezés amibe nagy valószínûséggel bele fog pusztulni. Minnél többet vársz annál kevesebb az esélye, ha nem viszed dokihoz akkor verd agyon mert így nagyon nehéz és kínhalált hal a kutyád, ez most már sokkal komplikáltabb mûtét lesz mint egy idejében elvégzett császár és az ára is kb a 3szorosa lesz erre számíts és nem biztos, hogy túléli. Orvosi rendelõben dolgoztam csináltunk pár ilyen mûtétet ne is kérdezd mennyire volt borzalmas mert le se lehet írni...

Ha lenne valami bajom azt már tudnám? 5 hete császároztak, a 3ik héttől élünk nemi életet, a férjemmel de még néha van olyan véres váladékom. Ez normális, ha valami fertőzést kaptam volna az már kiderült volna?

Legjobb válasz: Én is császárral szültem és a harmadik héttõl minden a régi volt.Váladékoztam én is, az ötödik héttõl véreztem egy kicsit.Pont akkor mentem kontrollra, mert a dokim akkor tudott fogadni(téli ünnepkör:), közölte, hogy szerinte menstruálok.És nyugodtan csinálhatunk már bármit mert minden rendben van, az uh is megerõsítette.(varratok, placenta helye, méhszáj)Nyugi.Európai országokban nincs ez a hathetes tilalom, józan belátásra van bízva, mivel mindenki másképp gyógyul.

Én is császárral szültem és a harmadik héttõl minden a régi volt.Váladékoztam én is, az ötödik héttõl véreztem egy kicsit.Pont akkor mentem kontrollra, mert a dokim akkor tudott fogadni(téli ünnepkör:) , közölte, hogy szerinte menstruálok.És nyugodtan csinálhatunk már bármit mert minden rendben van, az uh is megerõsítette.(varratok, placenta helye, méhszáj)Nyugi.Európai országokban nincs ez a hathetes tilalom, józan belátásra van bízva, mivel mindenki másképp gyógyul.
A második válaszoló vagyok.A seb nem csonttörés.A sebek gyorsabban gyógyulnak, ráadásul a szoptatás is sokat segít.Az én orvosom azt mondta, hogy a gyógyulás nem horoszkóp, nem minden vízöntõvel történik ugyanaz ugyanaznap. A hat hét egy túlbiztosított idõpont.Általánosít. nem azt mondom, hogy egy héttel a szülés után hancúrozz, csak azt, hogy a hat hét nem szentírás.
Szia! Erre a kérdésre, csak annyit tudok írni, hogy tök mindegy hüvelyi, vagy császáros szülés az ELSÕ HAT HETET KI KÉNE BÍRNI SZEX NÉLKÜL!!! Szerintem nem biztos, hogy kaptál valami fertõzést, de fenn áll a veszélye. Ha el áll a váladékozás, menj vissza a hat hetes kontrollra és kérd meg az dokid, vegyen kenetet! 14 hónapos anyuka!
Szia! Az elsõ válaszoló vagyok! Nekem az orvosom javasolta, sõt kért, hogy ha akarunk még babát, várjuk ki, mert bármi történhet oda bent, hiszen egy marha nagy seb lesz a méheden belül, amikor leválik a placenta és annak a sebnek kell hat hét mire szépen begyógyul. De nekem tök mindegy ki mit csinál, csak utána ne sírjon itt, hogy valami baj van!!
Második vagyok.Örülök neki, hogy bebizonyosodott, hogy egészséges vagy és nem ártottál magadnak. És csak annyit mondanék még: naugye.:)
A kérdező hozzászólása: na, szóval voltam dokinál és minden ok:-)
A kérdező hozzászólása: Mielõtt ujrakezdtük volna, már elmúlt a vérzés, csak utána visszajött olyan lightsabb formában, köszi a válaszokat, holnap elmegyek orvoshoz.
Szia! Megint az elsõ válaszoló vagyok. Ha nem fáj semmi és nem is viszked, attól még nem biztos, hogy minden rendben van! Mert a váladékozás nem normális, még a héten, de ha már nem megy legkésõbb a jövõ héten mindenféleképpen menj vissza a nõgyógyászodhoz, ne várd ki a hat hetet, jobb ha megvizsgál és TE is megnyugodsz! Elnézést kérek a reggeli harapos mondatomért, nem így gondoltam, csak rosszul ébredtem! Ha gondolod írd meg mit mondott a dokid, remélem nem lesz semmi komoly! Boldog babázást kíván, egy 14 hónapos kislány anyukája.
A kérdező hozzászólása: de ha valami gond lenne nem kéne fájni vagy viszketnie valahol, vagy valami?
Ez mind szép és jó, amit irt az utolsó válaszoló, de ha valaki ujra vérezget és váladékozik, ott valami van, az biztos! Meg az is tuti, hogy a váladék az nem menzesz! Minél elõbb menj orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: :-)

Maradt még három Mercilon tabim de ma mintha világos barnás lett volna a váladékom de mostmár nem, nagyon félek mert a 15. ik tabinál szeretkeztünk a párommal, lehetséges h mégse hat? Vagy ez az első levélnél normális?

Legjobb válasz: Hát szerintem az a lett volna a legbiztonságosabb, ha megvárod a következõ "mikidet". Bár az orvos úgy mondja h 15-20 nap és már hat, én nem bíznék benne. Amikor elsõnek kezdesz el szedni fogamzásgátlót a szervezeted tudatni fogja ha esetleg nem lenne megfelelõ számodra pl. köztes vérzések stb. Ha tapasztalsz még barnás váladékot akkor szerintem menj el dokihoz.

Hát szerintem az a lett volna a legbiztonságosabb, ha megvárod a következõ "mikidet". Bár az orvos úgy mondja h 15-20 nap és már hat, én nem bíznék benne. Amikor elsõnek kezdesz el szedni fogamzásgátlót a szervezeted tudatni fogja ha esetleg nem lenne megfelelõ számodra pl. köztes vérzések stb. Ha tapasztalsz még barnás váladékot akkor szerintem menj el dokihoz.
A kérdező hozzászólása: azért mertem mert elõzõ tabi nem vált be, ott is menzi elsõ napján kezdtem szedni es 11 napig volt meg meg minden bajom volt vele, akkor egz hót szüneteltem ...és most ezt a gzengébbet irta ki mert az elõzõ erõs volt.... és mivel nem jelentkezett semmi tünet mint az elõzõnél gondotlam nem lesz gond....és elkezdtem parázni mert 4 csepp mászínû váladékot láttam de at óta vagyis ma délutan 5 óra óta semmi....és páran irták h védve vók és kicsit megkönnzebbültem....
ja, és a tényleges választ lehagytam bocsi:D szval sztem normális, hiszen mhol ezt mondják, de én nem mertem volna az elsõ levélnél még.. de te tudod :) elvileg tényleg hatnia kell az elsõ szemtõl, ha mensi elsõ napjától szeded
nekem a dokim semmit sem mondott xD gondolta majd elolvasom..:D most tartok a második levélnél, abban is a negyedik szemnél, és ma volt elõször h elhagytunk mindenféle plusz védekezést :)
A kérdező hozzászólása: nagyon orülök h megnyugtattál. kellett volna várnom a második levélig..de lényeg h jó lesz minden ezek szerint...
Nyugi véd! Ha a elsõ három hónapba vagy ez a köztes barnázás csak egy átmeneti idõszak. Véd. De egy rendes orvos azt mondja : meg kéne várni az elsõ hónapot. De van aki azt mond elsõ hét.
A kérdező hozzászólása: és akkor is védve vagy?
tajekoztatot nem artana elovenni, meg mostansag rengeteg ilyen kerdes volt: ELSO HAROM HONAPBAN NORMALIS A KOZTES VERZES. a szervezetednek hozza kell szoknia.
A kérdező hozzászólása: Menzi elsõ napjától szedem, mondtak h akkor rögtön hat, de én kivártam a két hetet és ezért nem godnotlam h baj lesz.. és ma jelentkezett ez a váladék de nagyon pici volt és most már nem látok semmit, remélem nem is fogok :S
A kérdező hozzászólása: igen menzi elsõ napjától szedem és a 15k tabinál szeretkeztünk....

Mit jelenthet, ha olyat mondasz egy lanynak, (nem csunya dolog) amire azt mondta, hogy mast mar letiltott volna ezert, de O azt mondta, hogy engem sose fog torolni? Es, miert kozombos egyszer, aztan meg keresi a tarsasogom?

Legjobb válasz: lehet erez irantad valamit?!de az is lehet hogy eleg jol ismer,es amit mondtal neki az o szamara nem volt serto,de egy idegenek mar lehet az volna!

lehet erez irantad valamit?!de az is lehet hogy eleg jol ismer, es amit mondtal neki az o szamara nem volt serto, de egy idegenek mar lehet az volna!
A kérdező hozzászólása: Koszi, en is erre a ket lehetosegre gondoltam, de remelem, az elso valasz, az igazi. :)

Calici vírust elkaptam, még kedden jött ki rajtam, most már "csak" a hasam megy. A gyerekeken már kijött volna, ha elkapták volna tőlem?

Persze tudom, hogy a vírus még ilyenkor is ürül, de rendes kézfertőtlenítéssel már ugye nem valószínű, hogy elkapják? Hányni már rég nem hányok, tudom, hogy annak a levegőbe jutásával és belélegzésével nagyon könnyű elkapni, de ez már nem áll fent. A férjemen sincs tünet.

Legjobb válasz: Nálunk így volt: Kislányom szedte össze csütörtökön egy orvosi váróban. Kisfiamon vasárnap kora délután jött ki, rajtam is vasárnap, csak késõ délután. Férjem éjjel lett rosszul. Mivel a nagyszülõknél voltunk hétvégén, Õket is megfertõztük, rajtuk kedden jött ki. Õk megfertõzték tesómékat, nekik csütörtökön kezdõdött. Nekem azt mondta a dokinéni, hogy akárhogy fertõtlenítek é takarítok, a calici annyira fertõzõ, hogy nagy eséllyel ennek ellenére is megfertõzhetünk bárkit. A jó hír, hogy a gyerekek nagyon jól viselték, mindegyiken lement 1 nap alatt, mi, felnõttek 2-3 napig szenvedtünk.

Nálunk így volt: Kislányom szedte össze csütörtökön egy orvosi váróban. Kisfiamon vasárnap kora délután jött ki, rajtam is vasárnap, csak késõ délután. Férjem éjjel lett rosszul. Mivel a nagyszülõknél voltunk hétvégén, Õket is megfertõztük, rajtuk kedden jött ki. Õk megfertõzték tesómékat, nekik csütörtökön kezdõdött. Nekem azt mondta a dokinéni, hogy akárhogy fertõtlenítek é takarítok, a calici annyira fertõzõ, hogy nagy eséllyel ennek ellenére is megfertõzhetünk bárkit. A jó hír, hogy a gyerekek nagyon jól viselték, mindegyiken lement 1 nap alatt, mi, felnõttek 2-3 napig szenvedtünk.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hát ez nem túl bíztató. Reménykedem azért, ha mai napot megúsztuk, akkor talán... Azért azt nem hiszem, hogy hiába fertõtlenít az ember, nem használ, de biztos nehéz kikerülni:( Amúgy anyuéknál volt a múlthéten ilyen vírus, hétvégén voltunk náluk. Nálam keddre kijött, ami azt jelenti, hogy a gyerekek tõlük biztos nem kapták el. Ha elkapták, akkor már tõlem, csak kérdés mikor. De ha nálam kijött 2 nap alatt, akkor talán már rajtuk is kijött volna... Köszi még1x!!!
Megírod majd, hogy elkapta-e más is?
A kérdező hozzászólása: Persze, megírom!
A kérdező hozzászólása: Szia! Nem kapta el senki szerencsére! Azóta volt mégegyszer teljes takarítás, fertõtlenítés...és persze mindig alapos kézmosás:)

Terhes lehetek? Megkelett volna jönnie, de helyette egy kis barna cseppek voltak a bugyimon és azóta semmi jele mensinek. Mitől lehet ez. Kisbabát szeretnénk. Már meg kelett volna jönni amúgy remélem nem fog.

csináltam ma tesztet lehet hogy korai volt??

Legjobb válasz: lehetséges, de mindenképpen menj el a nõgyógyászhoz mert az is lehet hogy elkaptál valami, vagy felfáztál... de szerintem ez már a baba... :) Remélem összejön!

lehetséges, de mindenképpen menj el a nõgyógyászhoz mert az is lehet hogy elkaptál valami, vagy felfáztál... de szerintem ez már a baba... :) Remélem összejön!
A kérdező hozzászólása: köszönöm hogy írtál

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!