Találatok a következő kifejezésre: Már második ugy (78 db)

35 hetes vagyok. A babának telített hugyhólyagja volt, az UH-n, már másodjára. Ugye nincs baj?

Nekem most vették észre, és 5 napos különbséggel, ugyan olyan telített hólyagja van a picinek, és aggódok, hogy természetes-e. Tudom, hogy folyamatosan ürít a magzat, de hogy ugyan akkora legyen, ezt nem értem. Segítsetek, légyszi.

Legjobb válasz: Általában mindig van a picik hólyagjában vizelet, aggodalomra az szokott okot adni ha üres a hólyag. Ha nem ürülne a pici hólyagjából a vizelet akkor csökkenne a magzatvíz mennyisége. A baba rendszeresen magzatvizet iszik és üríti, ez így van rendjén.

Általában mindig van a picik hólyagjában vizelet, aggodalomra az szokott okot adni ha üres a hólyag. Ha nem ürülne a pici hólyagjából a vizelet akkor csökkenne a magzatvíz mennyisége. A baba rendszeresen magzatvizet iszik és üríti, ez így van rendjén.
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, a magzatvíz is átlagos, csak eddig még nem látszott ilyen az uh-on, és ezért külön elküldtek u-ra, és ott pontosan ugyan akkora volt 5 nappal késõbb is, mint amit az orvosom látott, és ezért aggaszt.
Épp pisilés elõtt volt mindgkét alkalommal:-)) ne félj, nem hinném, hogy ez gond lenne:)
én is úgy tudom, hogy pont az a jó, hogy etle van a hólyagja! Biztos, hogy emiatt küldtek el újra uh-ra?
A kérdező hozzászólása: Amikor észrevette a doki, akkor nem tudta, hogy hólyag, vagy valami más, és a köv. uh-on is ugyan akkora volt, de ott már azt irták, hogy hólyagnak megfelel, kedden megyek megint dokihoz.

Le akarok vele feküdni. Szeretnék tanácsot kérni. Második barátom, elsõvel már voltam úgy, de egyre jobban akarom vele. Egy hónapja vagyunk együtt 4 éve ismerem. Ötlet, hogy lehetne jó?

Legjobb válasz: " Ötlet, hogy lehetne jó? " - Sokféleképpen lehet jó. Az ilyen kérdésekkel soha nem tiszta mit is akartok. Volt már egy pasid, akivel csináltad, ez lesz a második. Akkor mit is akarsz tudni ? Mindenki így fejlõdik, nincs olyan útlerövidítés, amely által 2. alkalommal olyan teljesítményre tehetsz szert, mint egy pornósztár. Tehát fogalmazd meg magadban, hogy mit akarsz, vagy ha nem, akkor csak engedd, hogy az érzés vezessen és ennyi.

" Ötlet, hogy lehetne jó? " - Sokféleképpen lehet jó. Az ilyen kérdésekkel soha nem tiszta mit is akartok. Volt már egy pasid, akivel csináltad, ez lesz a második. Akkor mit is akarsz tudni ? Mindenki így fejlõdik, nincs olyan útlerövidítés, amely által 2. alkalommal olyan teljesítményre tehetsz szert, mint egy pornósztár. Tehát fogalmazd meg magadban, hogy mit akarsz, vagy ha nem, akkor csak engedd, hogy az érzés vezessen és ennyi.
Fogj meg egy szíjat, és szorítsd el neki.
Hány évesek vagytok? Próbáljátok meg, hogy amikor közel van a csúcshoz, lelassít. Vagy, ha mindig be van gerjedve ennyire, akkor menjen el, és a második alkalommal már jobban tud rád figyelni. ld Keresd a nõt!:D
csinálhatjátok ugy is(h ha a lassunál is elmegy) h teljesen leáll 10mp-re addig puszilgatjátok csak egymást, semmi más és akk biztos h nem fog hamar elmenni, csak arra figyeljetek h ne teljesen az utolso pillanatba álljon le, mert akk el fog menni, de nem lesz olyan kellemetlen mintha "végig csinálja" remélem tudtam segíteni:)
ha közel van a célhoz, álljon meg egy kis idõre, váltsatok pózt és hajrá, és ismétlés. legalább változatosság is lesz benne
nekem ez a lassitás nem vált be, ha egyszer elértem egy olyan állapotot hogy közel vagyok, akkor rohadtsokat kéne várnom hogy visszamenjen, és akkoris hamar visszajövök. nekem egy megoldás jött be, a párom kezdi az izgatást (leszop vagy kiveri) utánna én nyalom ki, ezalatt az idõ alatt regenerálodom és kezdhetjük. és minden csodálatos:)

Volt már valaki úgy terhes, hogy a teszten a második csík csak egy vékony vonalként jelent meg?

Már elég régóta nincs mensim, nagyon rendszertelen a ciklusom. Hetente tesztelek, és én mindig láttam rajta eddig is egy halványnál is halványabb sávot. A pénteki teszten pedig a csíknak a szívó oldalán viszonylag szépen kirajzolódott egy vonal. Szóval, elvileg erõsödik, de valami hihetetlenül lassan. Holnap veszek egy érzékenyebbet, és kedden újra tesztelek. De, akinek volt már ilyen tesztje, az mit tud mondani? Végül is tényleg terhes volt, vagy mégsem?

Legjobb válasz: Nekem is halvány volt a második csik, igy én is arra gondoltam, hogy negativ, de aztán kiderült, hogy baba lesz.:)

Nekem is halvány volt a második csik, igy én is arra gondoltam, hogy negativ, de aztán kiderült, hogy baba lesz.:)
Igen, bármilyen halvány a második csík, az terhességet jelent. Azóta már meg is született:)
A kérdező hozzászólása: Szörnyen várom a kedd reggelt, hogy újra tesztelhessek. Már nagyon kíváncsi vagyok!
Tudsz képet felrakni, úgy könnyebb lenne megállapítani. Sok a tapasztalatom, sok negatívat láttam, de már 2 pozitívat is :)
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem tudok. A telefonom kõkorszaki, a fényképezõgépem pedig elromlott. De kedden reggel elválik. Remélem szép két csíkot fogok látni. De két hét múlva amúgy is elmegyek dokihoz. Hamarabb viszont nem tudok.
Mi lett végül, Kérdezõ?
Úgy emlékszem visszaemlékezésekbõl ki fog derülni, mi történt. Nézd tovább!
A kérdező hozzászólása: Oke ! Kösz
Arra gondolsz amikor kocsival el akarják ütni õ meg ráugrik és a csajszi a busz ablakán át látja meg? Csak mert az nem a szezon vége. A szezon végén a csajszi már megemészti, hogy Scott vérfarkas, csak az apja nem nagyon.
A kérdező hozzászólása: Ja arra gondoltam... de mar megleltem csak amit letoltotem 1 evadot abol hianyzot az utolso resz azert nem leltem. De mar meg van

Visszagondolva, van olyan amit másképp csinálnál a babáddal? Vagy a másodikkal már nem úgy csináltad?

Hátha tanulunk belőle..Én pl eddig csak szoptattam,de most hogy bejött a nagy meleg,mikor kint lófrálunk,gyakran megszomjazik a picúrom, de nem hajlandó a vizet meginni,pedig nem tudom elővenni mindenhol a mellem..Szóval lehet mégiscsak jó lett volna ha kicsit hozzászoktatom a vízhez is. De bármivel kapcsolatban érdekelne.

Legjobb válasz: Szoptatás? Én sikítófrászt kapok tõle. A kislányom nem szopott. Ezt a védõnõn kívül senki nem hitte el nekem. Persze én mániákusan próbálkoztam, mert mindenhonnan azt hallottam hogy szopnia kell, én vagyok a béna :( Persze nem ment pedig minden praktikát kipróbáltunk. Emellett fejtem (így utólag azt mondom szerencsére) kevés tejem volt, gondolom a fejèssel nem is termelòdik úgy. Azzal ment el az egész napom, hogy elòször cicire raktam, majd miután csak kínlódtunk kapott cumiból tejcsit vagy tápit, majd neki álltam fejni. Jó ha 50 ml-t sikerûlt fejnem 2 cicibõl. De elment vele fél órám. 2 hetes korától 4,5 hós koráig átaludta az éjszakát, de bezzeg én hòsiesen keltem 3 óránként fejni, mert majd én megmutatom a világnak, szaporitani fogom a mennyiséget... Nem tudom mi lr

Szoptatás? Én sikítófrászt kapok tõle. A kislányom nem szopott. Ezt a védõnõn kívül senki nem hitte el nekem. Persze én mániákusan próbálkoztam, mert mindenhonnan azt hallottam hogy szopnia kell, én vagyok a béna :( Persze nem ment pedig minden praktikát kipróbáltunk. Emellett fejtem (így utólag azt mondom szerencsére) kevés tejem volt, gondolom a fejèssel nem is termelòdik úgy. Azzal ment el az egész napom, hogy elòször cicire raktam, majd miután csak kínlódtunk kapott cumiból tejcsit vagy tápit, majd neki álltam fejni. Jó ha 50 ml-t sikerûlt fejnem 2 cicibõl. De elment vele fél órám. 2 hetes korától 4, 5 hós koráig átaludta az éjszakát, de bezzeg én hòsiesen keltem 3 óránként fejni, mert majd én megmutatom a világnak, szaporitani fogom a mennyiséget... Nem tudom mi lr
Hamarabb magunk mellé venném éjjel, jóval kevesebb mászkálás lett volna az elsõ idõkben, és jóval kialudtabb lettem volna. Hamarabb kezdtem volna hordozni, kevesebb nyûg lett volna. Nem görcsöltem volna azon, hogy nem eszik pempõt. Hamarabb megtanultam volna kendõben szoptatni, jópár fejfájással és bújkálással kevesebb lett volna.
Én szoptatást csinálnám másképp! Éjjel csak és kizárólag 3 óránként szoptatnám, majd pár hónapos korától 4 óránként! Ha ennél sûrûbben ébredne akkor kizárólag vizet adnék! Napközben is, amikor tudom, hogy tuti nem éhes, akkor nem tenném cicire! Én nagyon megszívtam és elrontottam az állandó cicire rakással! Most volt Márc.ban 1 éves és tavaly nyáron abban a nagy melegben amikor azt láttam, hogy szomjas állandóan cicire tettem, éjjel sokszor ébredt a melegtõl és ciciztettem víz helyett! Mivel mindenki azt hajtogatta, hogy az szomjoltó is nem kell vízzel itatni a pár hónapos babát... Én persze büszkén szoptattam állandóan! Most ott tartunk, hogy nem tudom máshogy vissza altatni éjjel, szinte mindig csak cicivel! Nagyon sokszor ébred, már megszokássá vált! Zombi vagyok, de nem tudom nem adni neki, mert nagyon megsajnálom... Ördögi kört alakítottam ki és nagyon nehéz! Szóval evésen kívül CSAK VÍZ!!!
Adj neki teát, azt szívesebben megisszák. Ha szomjas, akkor nem tej kell neki, mert az a babának étel. Még akkor is, ha mostanában azt mondják, hogy pótolja a vizet. Nekem ez a tapasztalatom.
A kérdező hozzászólása: Hú, ez tényleg elég macerás lehetett! De nyilván te is próbálkoztál hátha belejön a szopiba..nem tudhattad elõre hogy hónapokig próbálkozol és semmi.
A kérdező hozzászólása: Most nézegettem a teákat, de nem tudom mivel nem ártanék..cukrosat nem akarok. Hú, hány óránként kelt a babád akkor? Én most szoktattam le az egyik kelésérõl azzal hogy csak visszadugom a cumiját, simán beveszi.. :) gyakoraltilag nappal már alig evett mert folyton éjjel akart.. Egy olyan ágy oldalára felszerelhetõ kiságyszerûség nekem is nagyon jól jött volna az elején! iszonyat volt az a pár hónap mikor még fájt mindenem, hulla fárad voltam és 3 óránként átmásztam a páromon és elbandukoltam félkómában a kiságyhoz etetni, vagy cumit visszadugni 5 percenként..
A nagyobbik kisfiamnak, amikor már nagyobb volt és megtanult önállóan inni a cumisüvegbõl, elalvás elõtt odaadtuk a cumisüvegben a tejet, és teljesen rászokott, hogy cumisüveggel alszik el (vagy éjjel vissza). Most 3 éves, szerencsére már csak vizet iszik elalvás elõtt, de fogalmam sincs, mikor hagyja el a cumisüveget. Nem akarom elvenni tõle, mert hatalmas hisztik lennének szerintem. A kisebbik fiamnál úgy tervezem, hogy 1 éves korára megtanítom csõrös itatóból, majd pohárból inni cumisüveg helyett, és nem hagyom játszani a cumisüveggel, hogy ne szokjon rá annyira, mint a tesója. Inkább felkelek éjszaka megitatni, ha szomjas. Majd meglátjuk, beválik-e. A cumit is 2, 5 éves korára hagyta el a nagyobbik, a kisebbiket megpróbálom leszoktatni róla legkésõbb másfél éves korára.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, szoptatás témában is kíváncsi vagyok, 20 év múlva mi lesz a trend és mennyiben lesz elavult ahogy most csináljuk :) mennyi ideig, mikor és mit kezdenek hozzátáplálni stb.. A cumi kérdés is egy olyan dolog, hogy majd ha 4-5 évesen is azzal mászkál a szájában, akkor ideírom a listára :)

Tegnap a dokim megvizsgálta a méhszájamat, úgy mint korábban is vérezgettem, de ez már második napja tart nem erős, de van és görcsölgetek is, lehet hogy ezek már fájások vagy hívjam a dokim hogy nincs-e valami baj? 38+3hkm

Legjobb válasz: én is véreztem tegnap vizsgálat után, megkérdeztem a szülésznõt, azt mondta, hogy ilyenkor ez már normális, vérbõ odalent minden. kicsit mensigörcsöket is éreztem, de elmúlt. 39+5 hetes kismama

én is véreztem tegnap vizsgálat után, megkérdeztem a szülésznõt, azt mondta, hogy ilyenkor ez már normális, vérbõ odalent minden. kicsit mensigörcsöket is éreztem, de elmúlt. 39+5 hetes kismama
Hívd fel, annyit megér a nyugalmatok és biztonságotok! Tudod, végig azt mondták, hogy két esetben kell menni, vérzés és görcsök. Lehet, hogy természetes, de miért kockáztatnál?

Járt már valaki úgy, hogy elment volna a második babával TGYÁSra és a munkahelye nem akart kommunikálni vele (papírok kitöltése ügyben), ezért neki kellett intéznie?

Sajnos én így jártam, ti hol és milyen papírokkal tudtátok elintézni az ellátást?

Legjobb válasz: Én így jártam,és sehogy nem tudtam elintézni! A munkáltató eltünt,mint a kámfor!! Az Oep-nek küldtem levelet,ahol leírtam mi a helyzet,Õk hivatalból eljárást indítottak -elvileg. Írtam levelet,hogy tájékoztassanak a dolgok állásáról,de baftak válaszolni.. így 23-án feladtam a gyes kérvényt,mellékelve egy levelet a MÁK-nak,hogy ez a helyzet- mivel az egyik kérdés az volt,hogy van e valamilyen ellátás a gyermekre,vagy van e beadott kérelme arra a gyermekre... 12-én lesz 3 hónapos a 3. lányunk,és még csak lesünk ki a fejünkbõl, csak a családit kapom még... remélem,legalább a gyes-t utalják majd most pénteken,mert mióta lejárt a gyed-majd lemondtam a gyesrõl,hogy igényeljem a Tgyás-t,azóta iszonyat csóróság van, december van... stb. Üdv:3gyerkõcös.

Én így jártam, és sehogy nem tudtam elintézni! A munkáltató eltünt, mint a kámfor!! Az Oep-nek küldtem levelet, ahol leírtam mi a helyzet, Õk hivatalból eljárást indítottak -elvileg. Írtam levelet, hogy tájékoztassanak a dolgok állásáról, de baftak válaszolni.. így 23-án feladtam a gyes kérvényt, mellékelve egy levelet a MÁK-nak, hogy ez a helyzet- mivel az egyik kérdés az volt, hogy van e valamilyen ellátás a gyermekre, vagy van e beadott kérelme arra a gyermekre... 12-én lesz 3 hónapos a 3. lányunk, és még csak lesünk ki a fejünkbõl, csak a családit kapom még... remélem, legalább a gyes-t utalják majd most pénteken, mert mióta lejárt a gyed-majd lemondtam a gyesrõl, hogy igényeljem a Tgyás-t, azóta iszonyat csóróság van, december van... stb. Üdv:3gyerkõcös.
Ja, mielõtt megigényeltem volna, egy levelet címeztem az egészség pénztárnak, hogy eltûnt a munkáltató, így igényelhetem e. Erre Õk küldtek levelet, hogy milyen feltételekkel lehet igényelni, kiküldtek egy kérvényt 2 példányban, és a levélben leírták, hogy amennyiben továbbra sem tudom elérni a munkáltatót, úgy ezt a kérvény benyújtásakor mellékelten írjam le. Én leírtam, elküldtem minden szükséges dokumentumot, egyedül az a nyomorult munkáltatói igazolás hiányozna, hogy kimásszunk a carból! ez a kis emberek sorsa!! :-/
A kérdező hozzászólása: Kedves 3gyerkõcös! Köszönöm a válaszod. Így akkor sajnos nem túl sok jóra számíthatok.
Ha a munkáltatód nem lép le, mint az enyém, akkor az OEP hivatalból meg tudja keresni és be tudja szerezni tõle a munkáltatói igazolást. A netrõl le tudod tölteni a Tgyás-kérvényt, a háziorvosodtól tudsz kérni papírt a terhesállományba vételedrõl. Ha megigényled, minden képen a szülés várható idõpontja elõtti 28. naptól igényeld meg, mert az Egészség Pénztár (vagyis a Rep intézi, de mindegy) szeret rajta ülni. - legalább is Pesten a Teve utcai. és idõ kell, mire a munkáltatótól be tudja hajtani a papírt. Sok sikert!!! Boldog babavárást, könnyû szülést és egészséges kisbabát!! Üdv: 3gyerkõcös
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Most kaptam egy levelet, miben tájékoztatnak, hogy elindították a panasz kivizsgálását. A Te ügyedben történt valami?

Van olyan Anyuka köztetek, aki bemerné vállalni, vagy már bevállalta úgy a második babát, hogy tudja, hogy szükösen fog megélni, esetleg anyagi nehézségei lesznek?

Ebben az esetben mi volt a motíváció?

Legjobb válasz: Ha a babának és a nagy tesónak is mindenre telik majd,csak ti szülök magatokon spóroltok,akkor miért ne! Mi is magunkon spórolunk,már jó a kínaiban vett edzõcipõ,nem kell 20ezerért a legmárkásabb mint a gyerekek születése elõtt!Nem járok mûkörmöshöz sem(legalább nem karmolom meg õket),szórakozni sem nagyon járunk el,de mondjuk kedvünk sem lenne,és nem is hiányzik!Ha kicsit kettesben tudunk lenni már az is nagy öröm! :) Jelentem ezek ellenére is maximálisan boldogok vagyunk a gyermekeinkkel! Mikor megfogant a kisfiam,nem volt kérdés,hogy megtartjuk!Mindig is szerettem volna testvért a lányomnak,talán azért is mert én egyke voltam/vagyok....és sajnos mi sem élünk majd örökké ,de jó tudni,hogy õk akkor is itt lesznek egymásnak! :)

Ha a babának és a nagy tesónak is mindenre telik majd, csak ti szülök magatokon spóroltok, akkor miért ne! Mi is magunkon spórolunk, már jó a kínaiban vett edzõcipõ, nem kell 20ezerért a legmárkásabb mint a gyerekek születése elõtt!Nem járok mûkörmöshöz sem(legalább nem karmolom meg õket), szórakozni sem nagyon járunk el, de mondjuk kedvünk sem lenne, és nem is hiányzik!Ha kicsit kettesben tudunk lenni már az is nagy öröm! :) Jelentem ezek ellenére is maximálisan boldogok vagyunk a gyermekeinkkel! Mikor megfogant a kisfiam, nem volt kérdés, hogy megtartjuk!Mindig is szerettem volna testvért a lányomnak, talán azért is mert én egyke voltam/vagyok....és sajnos mi sem élünk majd örökké , de jó tudni, hogy õk akkor is itt lesznek egymásnak! :)
Én mindig is szerettem volna tesót a lányomnak. Az elsõ házasságomban ez nem sikerült. Most albérletben szûkösen a második férjemmel van 2, 5 hónapos tesó. Boldogok vagyunk, nem kérdés, hogy a gyerkõcökért bármirõl le tudok mondani. Közhely, de igaz, hogy a szeretet nem kerül semmibe.

Ez nem jelenti ugye azt, hogy terhes vagyok? Mitöl lehet, hogy már második hónapja közepes mennyiségben barnázok? Nagyon meg vagyok ijedve.

8 és fél hós a kislányom.Múlt hónapban kezdödött,hogy barnáztam közepesen,azt hittem,hogy majd ebben a hónapban megjön rendesen,de nem,mert megint ugyan az van.A kislányom még szopik elég sokat(nsp közben legalább 3x,meg éjjel is min.2x)Mult hónapban a barnázás elött volt pár nap,hogy nem kérte a cicit.Ez nem jeleni ugye azt,hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: tök egyszerü holnap reggel írány a patika és a teszt már válaszol is.

tök egyszerü holnap reggel írány a patika és a teszt már válaszol is.
szerintem csak visszaáll a hormonháztartásod, de a teszt tényleg megmondja...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!