Találatok a következő kifejezésre: Már másfél szedek (26 db)

Hát inkább orvost kérdezz meg, mert itt errõl a témáról 100%, hogy hülyeséget hallasz.nem érdemes ezzel veszõdni. 21/F

Menyire vagyok védett? Már másfél éve szedek fogamzásgátlót és védekezünk megszakításos módszerrel, szerintetek hány százalék az esély hogy teherbe eshetek?

Hülyeséggel kíméljetek!!

Legjobb válasz: Mi a búbánatnak a megszakítás? A gyógyszer - ha elõírás szerûen szeded - megakadályozza, hogy peteérésed legyen és ennyi. Ha nem szakítjátok meg, akkor is kb. 0% az esély a terhességre, az esélytelenséget meg nem lehet lejjebb vinni, akkor sem, ha gumit is húztok. Nem szabad ennyire paranoiásnak lenni. 26/N

Mi a búbánatnak a megszakítás? A gyógyszer - ha elõírás szerûen szeded - megakadályozza, hogy peteérésed legyen és ennyi. Ha nem szakítjátok meg, akkor is kb. 0% az esély a terhességre, az esélytelenséget meg nem lehet lejjebb vinni, akkor sem, ha gumit is húztok. Nem szabad ennyire paranoiásnak lenni. 26/N
97%
másfél éve? már egy hét után véd a legtöbb, de egy hónap után 100%.... ha naponta 10x élvez beléd, akkor sem leszel terhes
Minek szivatjátok magatokat a megszakítással , ha úgyis gyógyszert szedsz ? Azzal már nem fogod lejebb vinni az esélyét a terhességnek ...

Már másfél éve szedek yasminellet. A barátommal szeretkeztünk és elment bennem teljesen. A teherbeesés lehetősége előfordulhat?

Legjobb válasz: Ha rendesen szeded, nem hagytad ki, nem volt hányás hasmenés akkor szinte kizárt a terhesség esélye (0.001%).

Ha rendesen szeded, nem hagytad ki, nem volt hányás hasmenés akkor szinte kizárt a terhesség esélye (0.001%).
Általában a fogamzásgátló tabletták 97%-os biztonságot nyújtanak, a maradék 3% kevés.. Nyugodj meg. Egyébként a yasminelle nem alacsony hormon tartalmú tudtommal, tehát erösebben hat... Én 6 hónapja szedek Lindynettet, alacsony hormon tartalmú, gyengébb mint a Tiéd, még sem volt még probléma... Ne aggódj!!!
ez biztato! :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!!!

Nem zár jól a gyomorszájam, refluxom van. Gyógyszert szedek, javulnak is a panaszok, de a csuklás-böfögés nem marad abba már másfél hónapja. Mikor múlik el?

Legjobb válasz: Hogy neked elmúlik-e azt nem garantálhatom, de nekem mára már gyógyszert sem kell szednem. Régen Losecet és coordinaxot kaptam rá, lórúgó adagban. Ma már csak a fûszeres étel köszönget vissza elvétve.

Hogy neked elmúlik-e azt nem garantálhatom, de nekem mára már gyógyszert sem kell szednem. Régen Losecet és coordinaxot kaptam rá, lórúgó adagban. Ma már csak a fûszeres étel köszönget vissza elvétve.
A reflux betegség sajnos egy életre szól, bár lehetnek jobb idõszakok is.Nem biztos, hogy elmúlik a böfögés.Milyen gyógyszert szedsz?Nekem a 40 mg-os controloc bevált.Igyál sok gyógyteát(kamilla, borsmenta, mecsek gyomortea/herbária/ stb.), mert ezek sokat segíthetnek.
Az elsõ va vagyok, s annyiban pontosítanék a 2.válaszban, hogy a mentolos dolgok javulás érzetet adnak, de rontják a helyzetet a benne lévõ mentol miatt. A mentol szárít, s savat csinál.
hamár másfél hetet kihagytál, akkor nemfog hatni. nemérdemes már bevenned. menzeszeedkor vedd be a következõt, az elsõ napján.

Magne B6 tablettát lehet szedni folyamatosan, akár hónapokig? Stresszre és álmatlanságra szedem. (Alig alszik másfél éves kisfiam és már teljesen kész voltam, ezért kezdtem el. )

Már 3 hónapja szedem és tényleg úgy érzem, hogy segít. De lehet egyfolytában szedni?

Legjobb válasz: Szerintem lehet. A terhesség alatt is lehet szedni és ott nem mondta a doki, hogy tartsak szünetet. Én is szedek hasonló dolgok miatt és nekem is használ. Ha lefekvés elõtt veszem be, akkor tuti végig alszom az éjszakát, már ha a kisfiam engedi :-) De az nem árt, ha idõnként pár nap szünetet hagysz.

Szerintem lehet. A terhesség alatt is lehet szedni és ott nem mondta a doki, hogy tartsak szünetet. Én is szedek hasonló dolgok miatt és nekem is használ. Ha lefekvés elõtt veszem be, akkor tuti végig alszom az éjszakát, már ha a kisfiam engedi :-) De az nem árt, ha idõnként pár nap szünetet hagysz.
ha rendesen szedted, és mindent betartottál, akkor bõven elég
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod.persze rendszeresen szedem és a menstruáciommal sincs semmi baj
A gyógyszer tájékoztatója szerint, ha a menstruáció elsõ napján kezded szedni, már onnantól véd, ha késõbb az elsõ hét után véd, van nõgyógyász, aki 2 hetet ajánl, és van aki 1 hónapot vár. De másfél hónap már így is - úgy is elég.
A betegtájékoztató mi ír?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)

Másfél hónapja szedem a tabit. Most már 100%-ban véd? Nagyon szeretek szoláriumba járni és szaunába, az izzadás nem csökkenti a hatékonyságot?

Legjobb válasz: Egyetlen egy fogamzásgátlási módszer sem 100%-os. A tablettának nagyjából 1% a bukási rátája akkor ha rendesen szeded, ahogy elõ van írva. Erõsen kétlem, hogy az izzadás csökkentené a hatékonyságát, de most nincs kedvem utána nézni, a szoláriumtól ha babát nem is, de rákot kaphatsz, úgyhogy csak mértékkel feküdj a gépbe.

Egyetlen egy fogamzásgátlási módszer sem 100%-os. A tablettának nagyjából 1% a bukási rátája akkor ha rendesen szeded, ahogy elõ van írva. Erõsen kétlem, hogy az izzadás csökkentené a hatékonyságát, de most nincs kedvem utána nézni, a szoláriumtól ha babát nem is, de rákot kaphatsz, úgyhogy csak mértékkel feküdj a gépbe.
Igen védett vagy 99, 9%-ban. Nem csökkenti az izzadság, nem tudom honnan szedted ezt!
Nem 99, 9% hanem 99%-99.7% 0.3% esély van rá hogy mégis becsúszik a baba tökéletes használat mellett. De egyébként meg a gyakorlatban valójában mindössze 92%-os védelmet nyújt, mert a nõk többsége el-elkövet valami szabálytalanságot a szedés közben.
szabálytalansági ráta a cigi, a pia, és néhány dolog, de ha szeded a cuccot, akkor ott van a tájékoztatóban, hogy mit kerülj. és rendesen mindennap szedd! amugy nem szeretem a tabit, eddig mindenki csak hízott tõle, Egyetlen elõnye ami miatt szedtem, hogy beállitja a stagnáló vérzést. 3 hónap elég is volt, hogy 7 kiló rámugorjon.
Nem csökkenti a hatékonyságát. De ha bennünk nem bízol, a dokidtól is megkérdezheted. Csak figyelj azokra, amit az elõttem lévõk is írtak (rendesen szedd, stb..)
Az a helyzet hogy a tabi nem hízlal. Sok nõ kifogásként használja ezt a hülyeséget a nassolásra, még ha csak tudat alatt is. Elõnye nem csupán az hogy beállítja a vérzést, hanem a méhrák és az endometriális rák veszélyét is csökkenti. Cserébe ott van egy rakat kockázat, mint például növeli a trombózis kialakulásának esélyét és egy csomó mindent, ha az ember genetikailag fogékony rá. Sokan azzal jönnek hogy eltitkolják a gyógyszergyártók a hízlaló hatását.. de kérdezd meg magadtól, melyik súlyosabb marketing szempontjából: felszedni pár kilót vagy agyvérzésben meghalni?
A kérdező hozzászólása: Kérlek segítsetek...
Olvasd el a tájékoztatót és ne kérdezz hülyeségeket.

Ha valaki már kb másfél éve szed rendesen (tehát mindig ugyanabban az idõben, plusz-minusz 10perc) fogamzásgátló tablettát, akkor arra lehet mondani, hogy 99, 99%-os a hatása?

Legjobb válasz: Nem, mert nem ettõl függ, hogy mennyire pontosan veszed be. A tabletta nem percre pontosan véd. Tanulj egy kis biológiát, olvasd el a tabletta belsõ betegtájékoztatóját, kérdezz az orvosodnál. Egyébként egy fogamzásgátló sem képes sem 99,99%-os védelmet adni, sem 95%-ot. Valahol 90 körül mozog életmódtól, aktustól, partnertõl, ovulációtól, és úgy általában a te saját terhességre való fogékonyságodtól függõen. Mert bizony tabi mellett is simán becsúszhat. Szóval nézz utána, mert úgy fest, nagyon nem érted, hogyan is mûködik a tabi.

Nem, mert nem ettõl függ, hogy mennyire pontosan veszed be. A tabletta nem percre pontosan véd. Tanulj egy kis biológiát, olvasd el a tabletta belsõ betegtájékoztatóját, kérdezz az orvosodnál. Egyébként egy fogamzásgátló sem képes sem 99, 99%-os védelmet adni, sem 95%-ot. Valahol 90 körül mozog életmódtól, aktustól, partnertõl, ovulációtól, és úgy általában a te saját terhességre való fogékonyságodtól függõen. Mert bizony tabi mellett is simán becsúszhat. Szóval nézz utána, mert úgy fest, nagyon nem érted, hogyan is mûködik a tabi.
Ezek a dolgok nem jelentenek egymagukban semmit. Igen, kell a gyógyszert rendszeresen szedni, mindig nagyjából egy idõben kell bevenni, nem lehet egyetlen szemet sem kihagyni. Viszont köze nincs a hatásához, hogy ki mennyi ideje szedi. Ugyanis a mai fogamzásgátlók sokkal kisebb hormonmennyiséget tartalmaznak, így akár 1 nap alatt képesek kiürülni, ezért lehet gond, ha csak egyetlen tabletta is kimarad. A mai tabletták mellett, akár az elsõ tabletta mentes hónapban is teherbe lehet esni. És még számos dolog hatással lehet a fog. gátló hatására. Hiába szedi valaki rendszeresen, ha a gyógyszerbevételt követõ 4 órában hányt, vagy kifejezetten hányása, hasmenése van. Ilyen esetben ha nem pótolja a fel nem szívódott szemet, akkor is csökkenhet a gyógyszer hatása. Ha ilyen esetekben nem alkalmaz bizonyos ideig kiegészítõ védekezést, megint csak terhes lehet. Ha antibiotikumot, bizonyos nyugtató hatású szereket szed, és mellette nem alkalmaz kiegészítõ védekezést, megint csak nõhet a terhesség esélye. Ha valaki a gyógyszer elsõ levelébõl hagy ki szemet véletlenül, vagy csökken a hatás, akkor a gyógyszermentes szünetben is eshet teherbe. Szóval sok mindenre oda kell figyelni.

Tisztelt Doktor úr! Másfél éve szedek Femara tablettát, már menopauzás állapotban. Hüvelyi vérzésem volt, és megműtöttek. Az onkológus abbahagyatta velem, a nőgyógyász szedetné. Mit tegyek? Laikus lévén úgy gondolom, a Femara csökkenti az ösztrogénszintet

Tisztelt Doktor úr! Másfél éve szedek Femara tablettát, már menopauzás állapotban. Hüvelyi vérzésem volt, és megműtöttek. Az onkológus abbahagyatta velem, a nőgyógyász szedetné. Mit tegyek? Laikus lévén úgy gondolom, a Femara csökkenti az ösztrogénszintet. Nekem 100%-ban ösztrogénfüggő a melldaganatom, ha abbahagyom a szedését, megnő az ösztrogénszintem, és romolhat az állapotom.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az említett gyógyszer valóban arra való, hogy csökkentse a nemi hormonok szintjét, hormonfüggő emlődaganatok kezelése kapcsán. Ezzel a daganat kiújulásának kockázata jelentősen csökkenthető. Mivel nem láttam a leleteit, ezért ennél többet sajnos nem tudok mondani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az említett gyógyszer valóban arra való, hogy csökkentse a nemi hormonok szintjét, hormonfüggő emlődaganatok kezelése kapcsán. Ezzel a daganat kiújulásának kockázata jelentősen csökkenthető. Mivel nem láttam a leleteit, ezért ennél többet sajnos nem tudok mondani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
