Találatok a következő kifejezésre: Már lassan éve nem (144 db)

Lassan már egy éve nem szedek fogamzásgátlót, és aktív szexuális életet élünk. Mi oka lehet hogy nem esek teherbe?

Mi lehet a baj? Majd lassan orvoshoz is lemegyek, de mit csinál a doki? És tényleg, milyen okai lehetnek? Egészségesek vagyunk, én 24 a párom 27, rendszeres és normális a menstruációm... :(

Legjobb válasz: Egy év még nem a világ vége.Nyugodjál meg,biztos minden oké,csak lehetséges,hogy nagyon akarjátok már.Mi is így voltunk.Több mint egy év után sikerült.Most 22 hetes pocakos vagyok.Én minden hónapba elõtte sírva szembesültem a ténnyel,hogy megint nem sikrült.Eldöntöttem,hogy változtatok az életemen.Másik munkakörbe kerültem,nyugodtabb környezetbe,és sikerült.:-) kitartás.Sikerülni fog.

Egy év még nem a világ vége.Nyugodjál meg, biztos minden oké, csak lehetséges, hogy nagyon akarjátok már.Mi is így voltunk.Több mint egy év után sikerült.Most 22 hetes pocakos vagyok.Én minden hónapba elõtte sírva szembesültem a ténnyel, hogy megint nem sikrült.Eldöntöttem, hogy változtatok az életemen.Másik munkakörbe kerültem, nyugodtabb környezetbe, és sikerült.:-) kitartás.Sikerülni fog.
szerintem menj el nögyoygászhoz mert nekem is ez volt a baj én is azt hittem hogy csak nagyon be vagyok sozva azért nem jön össze és végül kiderült hogy nem volt pete érésem!és gyogyszert irtak fel!pete érésem van elöre haladott terhességem lett de lett egy be vérzésem és sajnos nem biztos hogy meg marad a baba!azért neked szurkolok!:-)
csatlakozom az elöttem szólóhoz.Mi 9 hónapot próbálkoztunk, és án már kivizsgálásra is elmentem, ahol minden rendben volt.türelemre intett a doki.amikor a 9 hó után is megjött, bepipultam, és azt mondtam, na most picit mással foglakozom, aztán majd késöbb visszatérünk a babatémára.Lakásfelujjitásba kezdtünk, totál tele voltunk melóval, tervezéssel.a szabadidõmet meg intenziv tornával töltöttem, mindent csináltam amit állítólag nemszabad.aztán azt vettem észre, h már 3 napja meg kellett volna jönnie.másnap vettem tesztet, ami igazolta h terhes vagyok.aztán másnap mégegy teszt is.ma 13 hetes vagyok, és tuti bizti vagyok benne h a sok görcsölés tényleg nem hoz jót.orvoshoz menni persze mehetsz, de próbálj változtatni az életeden.nem közhely, tényleg segít.sok sikert, és fel a fejjel.

Kisfiam lassan 2 eves. Mar 1 eves volt mikor letette a cicit. Tehat mar 1 eve nem szoptatok viszont meg mindig termelodik a tejem. Nektek mikor apadt el? Mennyi ido kellett hozza?

Legjobb válasz: 1 év nagyon sok idõ. Szerintem ezt már érdemes nõgyógyásszal megbeszélned. Valószínûleg kapsz gyógyszert, amitõl elapad a tej.

1 év nagyon sok idõ. Szerintem ezt már érdemes nõgyógyásszal megbeszélned. Valószínûleg kapsz gyógyszert, amitõl elapad a tej.
Ha jól tudom létezik olyan homeopátiás szer is ami elapaszt. Sajnos a nevére nem emlékszem, de a gyógyszertárban biztos segítenek.
menj el nõdokihoz, mert lehet magas maradt a prolaktin szinted
Mit jelent, hogy termelõdik a tejed? Az, hogy pár cseppet még ki tudsz préselni vagy kijön, ha hozzáérsz, normális lehet még hónapokig. De ha rendesen termelõdik is a tej vagy magától csöpög, az zavarra utalhat. (Egyébként általában addig van normális tejtermelés, amíg a gyerek szopik, utána nagyon lecsökken ill. leáll.)

Kisfiam lassan 2, 5 éves és még nem kakil, pisil bilibe. Késésben vagyunk? Szívesen ráül, de már fél éve nem csinált semmit.

nem szól, ha kakilnia kell, néha utána jelez.mert hogy még nem beszél.értelmeset nem mond.úgy érzem levan maradva.vagy túloznak az anyukák?minden ennyi id?s gyerek szobatiszta és folyékonyan beszél?kicsit elkeserít.közben tudom milyen okos a kisfiam, mindent ért, megérteti magát.

Legjobb válasz: Az én kislányom is 2.5 éves és detto mint a tiéd amit leírtál.Ugyhogy én is kiváncsi vagyok a válaszokra.Az enyém sem beszél csak pár szót , de közben meg tök értelmes, nagyon okos kislány, és õ is jeles pisit és kakit, de csak ha már bent van a pelusba, bugyiba, de a biliig nem érünk oda ha kell neki.

Az én kislányom is 2.5 éves és detto mint a tiéd amit leírtál.Ugyhogy én is kiváncsi vagyok a válaszokra.Az enyém sem beszél csak pár szót , de közben meg tök értelmes, nagyon okos kislány, és õ is jeles pisit és kakit, de csak ha már bent van a pelusba, bugyiba, de a biliig nem érünk oda ha kell neki.
És mi köze az okosságnak ezekhez? A beszédfejlõdésnek? A szobatisztaságnak? Húszévesen diploma? (ez mondjuk eleve képtelenség, legalábbis a magyar iskolarendszerben)És az, hogy húszévesen érettségizik valaki, az is lehet az iskolarendszer oka- úgyhogy ezzel mit akartál? Ja és Einstein sem beszélt 5 éves koráig és õt lebutázni- szintén nem vall magasröptû gondolkodásra. Hát így van, te vagy a legjobb példa, minimális matematika tudás nélkül és egysíkú gondolkodással is vígan élhet valaki és oszthatja az észt. Bár kétlem, hogy a kérdezõ gyereke ez a kategória lenne, hiszen írta, értelmes a gyereke csak nem beszél.
nem kell aggódni nem lehet mindenki egyformán okos, olyan eltérések ezek mint pl az egyik 20 évesen diplomás nyelvvizsgás a másik meg az érettségiért küzd.
Szia! Az enyém 2, 5 éves, kisfiú, szobatiszta és folyékonyan beszél. De a lényeg, hogy nagyon nagy eltérések lehetnek még ebben a korban. Van aki csak 3 éves kora után lesz szobatiszta, sõt van olyan is, aki csak 4 évesen. (és nincs semmi baja) Van aki már másfél évesen folyékonyan beszél, van aki csak 3 évesen kezd 2-3 szót egymás mellé rakni. Kb. 5 éves korra egyáltalán nem fog látszódni, hogy kinek mikor lett szobatiszta, vagy mikor kezdett el beszélni. Segíthet pl. ha van nagyobb testvér, vagy ha sokat vagytok gyerekek között, esetleg jár bölcsibe.
A kérdező hozzászólása: és mi történik egy ilyen vizsgálaton?feleslegesen nem szeretném kitenni semminek, amúgy is nagyon fél minden "orvosos"dologtól.
A bilizés nem gond, amiatt ne aggódj! ha nem viszed oviba 4 éves korig is ráérsz vele. A beszéd már problémásabb, vidd el azért egy vizsgálatra (beszédvizsgáló, gyógypedagógus, logopédus), mert sajnos ebbõl lehet megkésett beszédfejlõdés is. Szavakat már illene használnia ennyi idõsen, akkor is, ha fiú. tudom, hogy vannak esetek, mikor azt mondják, hogy 3-4 éves korig meg se szólal valaki, de ez nagyon ritka és jobb elébe menni a bajnak. Ha semmi gond, akkor meg te is megnyugszol! egy pszichológus anyuka
Szia! Semmi baj! A babád még nem érett meg, erre a dologra! Nem törvényszerû, hogy már folyékonyan beszélnie kellene vagy már bilin végezni a dolgát a babádnak! Biztos Õ olyan típus, hogy majd nem sokára egyszerre mindent fog ügyesen csinálni!! Na bumm, hogy még nem mennek, ezek a dolgok, lehet 1-2 hónap és magától jelzi vagy szól, hogy pipi vagy kaksi! Szóval ne csüggedj, ez legyen a legnagyobb baj!
Én a saját példánkat szoktam felhozni, túlzás nélkül a nagyobb 18 hónaposan folyékonyan, mondatokban, ragozva beszélt. És olyan szavakat tanítottunk neki, mint szódabikarbóna- és csont nélkül kimondta. 2 évesen éjjel-nappal szobatiszta lett (bár azért pár hónapig az elsõ csepp pisi befolyt, de aztán már többnyire idõben szólt) A kicsi két éves múlt közelíti a két és féléves kort, most szavakat mond már, ha pisilni kell szól, de kakilni mindig a bugyiba kakil. Viszont sokkal értelmesebbnek látom, mint a bátyja, annak ellenére, hogy meg se közelíti beszéde a bátyjáét és a szobatisztasága sem. Nem egyformák a gyerekek kicsit sem. De valóban egy orvosi vizsgálat nem árthat. Ha van rá pénzed, nem is kell orvos, vidd el egy korai fejlesztõbe- bár lehet ott ráfognak mindent, csak hogy hord fejlesztésre.
Az én fiam sem volt szobatiszta ennyi idõsen. Most lesz a hónap végén három éves, és most tartunk ott, hogy két napja éjjel sincs pelenkája. Nyáron kezdtük ezt a pelus nélküliséget, kb. 2 hét alatt belejött, korábban meg nem ment, akármit próbáltam. Beszélni is késõbb kezdett, igaz, 2.5 évesen már dumált rendesen, de még nem használta helyesen a mondatokat.
Nme biztos, hogy le van maradva! Az anyukák többsége pedig tapasztalatom szerint sokszor túloz. A fiúk általában késõbben beszélnek. Szobatisztaság pedig többnyire 3 éves kor körül várható, de még akkor is elõfordulnak "balesetek."
Szia! Ez a vizsgálat egyáltalán nem "orvosos", speciális játékokkal, játékos feladatokkal, bábokkal történik a vizsgálat. Gyerekcentrikus és kötetlen a vizsgálat, a gyerekek élvezni szokták. Aki vizsgálni fogja mindent el fog követni annak érdekében, hogy a gyermeked ne izguljon. Neked sem kell izgulnod, sõt! Ha most kiderül, hogy nincs semmi baj, akkor biztosan teljesen megnyugodhatsz, ha viszont valamit találnak, esetleg megkésett beszédfejlõdésre jeleket, akkor sokkal hamarabb behozza a lemaradást és elkezd majd beszélni, mint az, aki csak jóval az óvoda megkezdése után jut el a baszédvizsgálóba/nevelési tanácsadóba. ha lemaradást találnak nagyon sokszor valamilyen mozgásfejlesztõ terápiát javasolnak, pl. a BHRG tornát vagy egyéb tornákat, amikre lehetõségetek van. Az is lehet, hogy logopédushoz küldenek tovább vagy nem is küldenek sehova, mert nincs semmi probléma. Szerintem az a legjobb, ha felhívod az Országos Beszédvizsgálót és megkérdezed tõlük, hogy mi a teendõ vagy azt is lehet, hogy elmentek a nevelési tanácsadóba (bár ott 3 éves kor elõtt nem nagyon fogadnak). Ha van lehetõségetek egy logopédust felkeresni, az is nagyon jó megoldás lehet!

Miért van az hogy lassan már 2 éve nem vagyok szüz és még mindig fáj a sex?

Legjobb válasz: mert azt nem sex-nek írják hanem szex-nek

mert azt nem sex-nek írják hanem szex-nek
mert egy termeszvárba dugod a farkad
Esetleg rossz partner?
Mert 13 évesen még nem fejlõdtek ki a szerveid, és már most amortizálod õket.
mert keményen adom neked
Ennyi idétlen barmot egy helyen...Talán keress más partnert vagy menj el orvoshoz.
Minek csinálod, ha fáj?
síkosító?
menj el nõgyógyászhoz, és kérdezd meg tõle, pontosabban tud válaszolni, és még tanácsokat is ad majd :)
hmmm...vagy orvosi, vagy nem a megfelelõ emberrel csinálod...

A barátommal már lassan 1 éve együtt vagyunk és már szeretnék vele lefeküdni, de ő azt mondja még nem akar. ő 18, én 16 vagyok ő már nem szűz, viszont én az vagyok. Hogy keltsem fel az érdeklődését hogy neki is legyen kedve hozzá?

Legjobb válasz: szerintem tisztel és azért .. vagy még nem akarja mert annyira szeret hogy nem akarja elvenni .. hogy netán szétmentek.. velem ez volt.. 2 év után történt meg az elsõ.. de lassan 5 éve vagyunk együtt..

szerintem tisztel és azért .. vagy még nem akarja mert annyira szeret hogy nem akarja elvenni .. hogy netán szétmentek.. velem ez volt.. 2 év után történt meg az elsõ.. de lassan 5 éve vagyunk együtt..
vagy az elõzõ alkalmak során rossz emlékekre tett szert. beszélj vele, hogy azért nem akarja - e ? és gyõzd meg , hogy nektek sokkal jobb együttlétetitek lesznek :)
Szerintem mássz rá, úgysem fog ellenállni.
Atya ég!! ez is ritka!! Pf..én megbolondulnék, ha a pasim elutasítana...!! :) Miért nem szeretne veled lefeküdni? Mert kizárt, h tartogatja magát az esküvõig..hisz már nem szûz... Kérdezted már, h mi az oka? Elsõsorban ezt tudd meg :) utána tudok igazán jó választ adni..:) üdv 25/L
A kérdező hozzászólása: hát.. azt mondta hogy szeret és nem akar fájdalmat okozni... de nemtudom, én ezt így nem értem, mert ha igazán szeret egyszer úgyis megtörténik
hát elég gyenge kifogás... a nõ is kívánja a szexet, még ha szûz is , és egy két együttlét után már maga a gyönyör lesz , szal ez hülyeség ebben a formában. tartom magam ahhoz hogy vmi rossz emléke van.
Nem akar fájdalmat okozni?? hm érdekes...Mond azt neki, hogy Te nagyon kívánod õt, és egyszer úgyis le fogtok feküdni egymással, akkor meg mire vár?? :) Mond neki azt hogy : "A fenébe is, gyere ide és tégy végre a magadévá!!" :) )) Vagy nem tudom, de ez tényleg nem jó kifogás, h nem akar fájdalmat okozni...!! Azt akarja h más vegye el a szüzességed v mi?? gondolom nem :) Szóval, rajta a sor!! :) üdv. 25/L
A kérdező hozzászólása: köszi a tippeket, majd kipróbálok valamit ma este ezek közül :)

Tisztelt doktor úr! Pco szindrómám van már lassan 8 vagy 9 éve. Már lassan 1 éve nem jött meg a menstruációm. Mióta megszületett a fiam 6 és fél hónapos volt, mikor abbahagyta a szopást. Nem volt már elég neki a tejem. A doki dufaston tablettát írt ki 2×2

Tisztelt doktor úr! Pco szindrómám van már lassan 8 vagy 9 éve. Már lassan 1 éve nem jött meg a menstruációm. Mióta megszületett a fiam 6 és fél hónapos volt, mikor abbahagyta a szopást. Nem volt már elég neki a tejem. A doki dufaston tablettát írt ki 2×2 reggel és este, 5 napig kellett szednem. Már elmúlt pár napja, de még most sem jött meg, nem tudom miért. Köszönöm válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ez alapján úgy tűnik, hogy nem volt elegendő a kezelés, ezért kontrollvizsgálatot javaslok. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ez alapján úgy tűnik, hogy nem volt elegendő a kezelés, ezért kontrollvizsgálatot javaslok. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt doktor úr! Pco szindrómám van már lassan 8 vagy 9 éve. Már lassan 1 éve nem jött meg a menstruációm. Mióta megszületett a fiam 6 és fél hónapos volt, mikor abbahagyta a szopást. Nem volt már elég neki a tejem. A doki dufaston tablettát írt ki 2×2

Tisztelt doktor úr! Pco szindrómám van már lassan 8 vagy 9 éve. Már lassan 1 éve nem jött meg a menstruációm. Mióta megszületett a fiam 6 és fél hónapos volt, mikor abbahagyta a szopást. Nem volt már elég neki a tejem. A doki dufaston tablettát írt ki 2×2 reggel és este, 5 napig kellett szednem. Már elmúlt pár napja, de még most sem jött meg, nem tudom miért. Köszönöm válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ez alapján úgy tűnik, hogy nem volt elegendő a kezelés, ezért kontrollvizsgálatot javaslok. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ez alapján úgy tűnik, hogy nem volt elegendő a kezelés, ezért kontrollvizsgálatot javaslok. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Már lassan 2 éve menstruálok, kb az 1. évig mindig 23.-a körül jött meg, aztán vhogy lassan átállt 6.-ára. Általában rendszeres volt, de most nem jött meg. Normális a menstruációm?

Létszi segítsetek,kicsit aggódok. Lehet hogy most kimarad,vagy pedig csak ismét átáll egy másik id?pontra?...de szerintetek ez normális, vagy van okom aggódni? Köszönöm. :)

Legjobb válasz: Helló Normális a menstruációd. Nincsen semmi baj nem kell aggódnod megfog majd jönni,ha stresszelsz akkor még késõbb fog megjönni.Lehet hogy most kimarad vagy hogy át fog állni egy másik idõpontra.

Helló Normális a menstruációd. Nincsen semmi baj nem kell aggódnod megfog majd jönni, ha stresszelsz akkor még késõbb fog megjönni.Lehet hogy most kimarad vagy hogy át fog állni egy másik idõpontra.

Nem iszom tejet már lassan egy éve, ha mondjuk pár év múlva viszont vissza akarnék állni ez sikerülne a szervezetemnek, vagy akkor már nem fog?

úgy tudom bizonyos baktériumok vannak amik lebontják a tejet, és ha ezkeet nem használom elhalnak

Legjobb válasz: semmit szó szerint, egy ideig sajtot ettem, de arról is már leáltam fél éve, túró rudi szóba sem jöhet, kakaó nem egyedül az volt nyáron hogy fagyit ettem na abba van vmi tej

A kérdező hozzászólása: semmit szó szerint, egy ideig sajtot ettem, de arról is már leáltam fél éve, túró rudi szóba sem jöhet, kakaó nem egyedül az volt nyáron hogy fagyit ettem na abba van vmi tej
Manapság minden termékben van tejféle ahogy mogyoró, szója és tartósítószer is.Amúgy meg olyan ez mint a kerékpározás.A szervezet nem felejt.Esetleg az elsõ két alkalommal hasmenésed lesz De megjelenik a tej a szervezetedben megjelenik a baktérium is ami lebontja mert ott a kaja neki.A szervezet meg emlékszik a baktériumra és nem pusztítja el.
Szerintem ez butaság, mert ha jobban belegondolsz a joghurt, a sajt, a tejföl, a vaj, a túró rudi, a dobozos kakaó, túró is tejtermék, és az egy év alatt csak ettél ilyeneket. Elõször nyilván ne sok tejjel kezd, 1 bögrével, utána jöhet a több, de biztos, hogy vissza fog állni a szervezeted.
A savanyított, erjesztett tejtermékekben kevés a tejcukor. Ha laktóz érzékeny is vagy, ezek általában biztonságosak. Ha nem vagy, akkor is okozhat átmeneti gondot a "visszaállás". De minek innál tejet? Semmi szükség rá.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!