Találatok a következő kifejezésre: Már kb. hónapja iszom (6 db)

Szoptatok már 6 hónapja. Ha este kb 10-11 között iszok egy kis alkoholt, az reggelig kiürül, vagy átkerül a tejcsibe?

A babóm este 9-t?l alszik reggel 6-7 körülig, de van hogy tovább is. Ennyi id? alatt távozik az alkohol a szervezetemb?l, vagy belekerül a tejcsibe? Szeretnék koccintani a barátaimmal. Nem vedelni akarok, csak pár kortyot inni picit. De ha a tejcsibe kerül a káros anyag akkor nem iszok inkább, nehogy ártsak a picimnek.

Legjobb válasz: Nekem 4 hónapos a babám, ugyanígy este 9-tõl reggel 7-ig alszik, és én bizony már ittam esti szopi után kb 1 deci vörösbort. És semmi bajunk nem lett. Persze nem napi rendszerességel, és tényleg csak ennyit. Viszont a sört is nagyon szeretem, és alkoholmenteset "rendszeresen" iszom (bár persze nem olyan az íze, mint az eredetinek, de megteszi..)

Nekem 4 hónapos a babám, ugyanígy este 9-tõl reggel 7-ig alszik, és én bizony már ittam esti szopi után kb 1 deci vörösbort. És semmi bajunk nem lett. Persze nem napi rendszerességel, és tényleg csak ennyit. Viszont a sört is nagyon szeretem, és alkoholmenteset "rendszeresen" iszom (bár persze nem olyan az íze, mint az eredetinek, de megteszi..)
Szia, az en lanyom is 6 honapos. Tegnap volt a leanybucsum es ott bizony olyan 9-10 fele megittam 2 pohar pezsgot. Hajnalban lefejtem a tejet mindket mellembol es azt kiontottem, a reggelivel viszont 6-kor mar megetettem. Egy 6 honapos bebi szervezete mar sokkal erosebb ilyen szempontbol mint egy par hetese, szerintem nem lesz gond belole ha iszol par kortyot vagy akar egy poharral (bar engem itt most ezert gondolom megkoveznek!!)
SEMMIKÉPPEN SEM AJÁNLANÁM HISZEN VALÓSZÍNÜ, HOGY ÁTMEGY A TEJCIBE MÉG HA MINIMÁLISAN IS.HA NAGYON KOCCINTANI AKARSZ VEGYETEK EGY ÜVEG KÖLYÖK PEZSGÕT ÉS TE ABBÓL BÁTRAN IHATSZ AMENNYIT AKARSZ
Az alkohol minden cseppje átkerül az anyatejbe!

Már kb. 1 hónapja iszom Aloe vera gélt (99.5 %-os). Ez segíthet babavárás szempontjából? Milyen hatásai vannak?

Már 9 hónapja próbálkozunk, de még nem sikerült. H?mér?zök, peteérésem van, igaz, nem minden hónapban. Volt már petefészekcisztám is.

Legjobb válasz: A ciszta és a nem rendszeres peteérés nem zárja ki a terhességet, bár csökkenti az esélyt. nekem PCO-m van, és 3 hónap alatt estem teherbe... A gél nagyon jó, beállítja a szervezeted egészséges szintjét. Erõsíti az immunrendszer, kiûzi a bacikat, káros dolgokat, beállít egy egészséges testsúlyt, étkezést, szóval csak jó, hogy iszod. Ajánlom mellé a B12 vitamint, én e két dolgot szedem a terhsségem alatt, mást nem. De a lényeg, hogy légy türelemmel, ne erõltesd, annál nehezebb lesz. Próbálj "megfeletkezni" babáról, ne akard annyira, csak éld a boldog életed, szeretkezzetek akkor, amikor jól esik, és ne akkor amikor "kell". ha ettõl kicsit el tudsz szakadni, jobb lesz, hidd el.-)

A ciszta és a nem rendszeres peteérés nem zárja ki a terhességet, bár csökkenti az esélyt. nekem PCO-m van, és 3 hónap alatt estem teherbe... A gél nagyon jó, beállítja a szervezeted egészséges szintjét. Erõsíti az immunrendszer, kiûzi a bacikat, káros dolgokat, beállít egy egészséges testsúlyt, étkezést, szóval csak jó, hogy iszod. Ajánlom mellé a B12 vitamint, én e két dolgot szedem a terhsségem alatt, mást nem. De a lényeg, hogy légy türelemmel, ne erõltesd, annál nehezebb lesz. Próbálj "megfeletkezni" babáról, ne akard annyira, csak éld a boldog életed, szeretkezzetek akkor, amikor jól esik, és ne akkor amikor "kell". ha ettõl kicsit el tudsz szakadni, jobb lesz, hidd el.-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Bízom a legjobbakban... Nekem még konkrétan nem mondták, hogy PCO-m lenne, de szerintem az van. Sokszor írják az UH-eredményemre, hogy mindkét petefészekben apró ciszta van. Terhesség elõtt nem szedtél semmit?
Szia! Jó hogy iszod a gélt. Mellé még esetleg szedheted a Royal Jelly-t (méhpempõ). Ezt szokták adni azoknak, akik babát akarnak. Én is szedem. A férjem meg Multi Macát szed. csak az a gond, hogy ezek elég drágák. sajnos.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És ezt hol tudnám beszerezni? Herbáriában kapható?
nem az igazi aloés termékeket forever living product gyáértja és nem kapható herbáriában, csak és kizárólag a disztribútoroktól, futároktól stb. És azok az igazi elés terméekek nem pedig amik vannak a herbáriában. Azt igyad inkább. Ja és legalább 3 hó kell a szervbezetnek még felveszi ezeket a dolgokat.
A kérdező hozzászólása: Miért csak az a jó? Hiszen erre is rá van írva, hogy 99, 5 %-os aloe vera gél. Ezt nem értem!!!

Már kb 1 hónapja 1, 5% tejet iszik 8 hónapos babám reggel és este ha baja lenne tőle már jelentkezett volna nem?

Legjobb válasz: 10 hónapos volt a babám mikor elhagyta a szopit. Utána tápszert kapott. 1 hét múlva hasmenése lett. Kiderült, hogy laktózérzékeny. De nem mindenkinél van így. Van akinél csak pár hónap vagy év múlva alakul ki tejérzékenység, függetlenül attól, hogy mikor kapott tejet.

10 hónapos volt a babám mikor elhagyta a szopit. Utána tápszert kapott. 1 hét múlva hasmenése lett. Kiderült, hogy laktózérzékeny. De nem mindenkinél van így. Van akinél csak pár hónap vagy év múlva alakul ki tejérzékenység, függetlenül attól, hogy mikor kapott tejet.
Minden rendeben ne aggodj, az en kislanyom 9, 5 hosan elvasztotta magat a szopitol es azt mondtam en mar nem szoktatom ra a tapszerre es 2, 5 honap mulva majd szoktassam a tejre, ugyhogy tejet kap, hazitejet, leszedem a folet es ugy issza.
Elsõsorban nem a laktózérzékenység miatt nem ajánlott adni egy éves kor elõtt tehéntejet, hanem azért, mert a benne lévõ nátrium mennyiségét nem tudja feldolgozni a babák veséje, ezért vesekárosító hatása van. Én még nem adnék neki, és én pl. nem tervezem egy éves kor elõtt bevezetni, de ez mindenkinek a saját döntése.(B)
Nem feltétlen.Sajnos ez majd csak késõbb fog kiderülni...
Szia! Amúgy a dobozos 1, 5 %-os tejnek nincs köze a tehénhez majdhogynem..AZ én babám most 7hós és én is pár napja adok neki tejet tejbegríz formában vagy másképp. De nincs baja tõle.Csak hogy én már adtam neki 3-4 hósan is tejet nem is egyszer meg azóta sok tejterméket nem lett semmi baj!Gondolom ki jött volna már. Mint írtam 3-4 hósan ivott nem egyszer tejet de még is tápszereztem de most már úgy döntöttem legyen tej szép lassan! Szerintem ne aggódj:) !Manapság amúgy is minden felvan fújva. "S"
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Én úgy gondolom régen is tejet kaptak a babák rendes tehén tejet nem 1, 5 % os aminek szerintem sincs sok köze a tehénhez ha nem volt anyatej köztük én is 1 hónapos koromtól és nincs semmi bajom ahogy annak a sok más embernek sincs akik tehéntejen nõttek fel.
A kérdező hozzászólása: Tejbõl kb 4decit iszik naponta reggel és este 2-2 decit szerintem azzal nem jut be annyi nátrium hogy baja legyen de utána nézek mennyivel van több nátrium a tehéntejben mint a tápszerben
Egyébként én is felestejet kaptam anno 34 évvel ezelõtt, de azóta az orvostudomány rengeteget fejlõdött, és mivel kutatások igazolják, hogy a benne lévõ sótartalom káros a csecsemõkre, így én inkább kihagyom egy éves koráig. Jelenleg semmi bajom a vesémmel, de honnan is tudhatnám, hogy pl. már nem 100%-os, csak 85??? Sehonnan. Na inkább hagyom a gyerekemét 100%-on mûködni. Attól biztosan nem lesz baja, ha a tej helyett tápszert kap, amiben még vitamin is van? Merthogy a bolti tejben nem sok van, az tuti. (B)


A kérdező hozzászólása: Mármint az orra vérzik.
A macska náthára nincs házi praktika. Csak jut rá 1000 ft hogy a doki meggyógyítsa. Nekünk is így volt. Trüszköléskor vér is jött. Én két cica kezeléséért fizettem 1000 forintot. Ennyi csak jut rá. A többi már csak kifogás. Én is falun lakom. 20 km utazom a dokihoz. Akár kocsival akár busszal. Egy doboz vagy egy utazó is megteszi. Te is elviheted!
A kérdező hozzászólása: M már nem vérzett az orra és nem is tüsszög olyan sokat...sokat játszik!:) Remélem így is marad.(+)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem tudom miért nem lehet megérteni, hogy a betegséget gyógyszerrel gyógyítják, nem praktikával. Ha egy ember rákos lesz, akkor nem kamillateát iszik, hanem elmegy a kórházba és speciális szereket kap. Ez így mûködik az állatoknál is, a legtöbb betegséget gyógyszerrel, vagy egyéb állatorvosi kezeléssel gyógyítják, nincsenek praktikák.Fõleg, hogy azt sem tudod mi a pontos baja. A cica ebbe belehalhat. A hatályos törvény szerint pedig, állatkínzást követ el, aki hagyja az állatát szenvedni, nem biztosít neki állatorvosi ellátást.Ez börtönbüntetéssel is sújtható, plusz pénzbírság. Garantáltan többe kerülne, mint az állatorvosi számla. Beszéld meg a szüleiddel, hogy érte is õk a felelõsek, mivel te nem vagy nagykorú...és mondhatom remek példát mutatnak a gyereküknek felelõsség terén, hogy hagyják a macskát szenvedni.
A kérdező hozzászólása: Ettõl nem lettem okosabb..nem tehetek róla hogy nem viszik el állat orvoshoz...de akkor legalább valami praktikát mondjatok..:(
A szüleidet akár 3 évre lecsukhatják ezért.
2 hónapig nem tudtál semmi megoldást kitalálni, hagyod szenvedni szerencsétlen jószágot? Elég lenne neked egy plüss macska, annak talán valamit használ a kamilla tea...
Állat orvoshoz én sem vinném, de ha nem viszitek állatorvoshoz, az állatkínzás, amely szabadságvesztés büntetéssel is sújtható.
Van Facebook-od???Ha van akkor szólj a cicamentõ angyaloknak és õk garantáltan segitenek. Add meg a cimed nekik meg egy idõpontot , hogy mikor jöhetnek a cicájért. Na meg tel. számot.ÕK BIZTOS SEGITENEK!!!
A kérdező hozzászólása: faluban lakom:|
Vannak a városodban állat védõk???Õket nyugodtan meg kérheted , hogy vigyék el orvoshoz a cicádat. Egyébként minden állatorvosnál lehet halasztva vagy részletben viszetni.
A kérdező hozzászólása: A szüleim nem viszik el az állat orvoshoz...pedig már vagy 100× mondtam nekik..:((((((
Nem megfázott a cicád, hanem egy macska betegségben szenved. Gyógyszer nélkül esélyed sincs meggyógyítani. Utána oltatni kell , és nem lesz többé ilyen baja.
Állandóan vissza fog térni a fertõzés, amíg nincs rendesen kikezelve és nem oltatod be. Szerinted az a szerencsétlen jól érzi magát betegen? Ha nem tudod megoldani a cica ellátását akkor minek tartod? Hogy szenvedjen? Keress neki egy rendes gazdát, aki elviszi orvoshoz és törõdik vele. Vagy legalább telefonon hívj fel egy állatorvost és kérj tanácsot, hogy milyen antibiotikumot adhatsz neki és milyen dózisban!

Kislányom 2 éves múlt és most már 1-2 hónapja alig hajlandó gyümölcsöt enni. Hetente kb. kétszer banánt és manandarint eszik, mást viszont nem akar sem tízóraira sem délután.100%-os gyümölcslét sem iszik. Mit tegyek, mit próbáljak?

Már vettem üveges gyümölcsös babaételeket, amiket babaként adtam, ill drága Nestlé 100%-os gyümölcs készítményeket, de nem hajlandó megenni , pedig baabként szerette.

Legjobb válasz: Gyümölcslevet inkább otthon facsarj neki, az egészen biztosan 100%-os, és nincsenek benne rejtett kalóriák, tartósítószer, cukor stb. Ha jól tudom, ez az a korszak, amikor a gyerekek rájönnek, hogy az evés központi kérdés, akkor ezzel zsarolni tudnak. Ne görcsölj rajta szerintem. Kínáld meg, ha nem kér, rendben. Akkor "két óra múlva uzsonna". De addig semmit ne adj neki. Semmi dugikekszet vagy ilyesmit azzal a felkiáltással, hogy "ezt legalább megeszi". Tapasztald ki, hogy miket szeret, mert a gyerekeknek is saját ízlésük van. Miket eszik még egyébként? Külön fõzöl neki, vagy többnyire már a ti ételeiteket eszi? Édesség, chips vannak? Egyébként egy banán nekem kb. két órára elég, és én már bõven nem vagyok gyerek. :) Próbálkozz almával is, azt általában szeretik.

Gyümölcslevet inkább otthon facsarj neki, az egészen biztosan 100%-os, és nincsenek benne rejtett kalóriák, tartósítószer, cukor stb. Ha jól tudom, ez az a korszak, amikor a gyerekek rájönnek, hogy az evés központi kérdés, akkor ezzel zsarolni tudnak. Ne görcsölj rajta szerintem. Kínáld meg, ha nem kér, rendben. Akkor "két óra múlva uzsonna". De addig semmit ne adj neki. Semmi dugikekszet vagy ilyesmit azzal a felkiáltással, hogy "ezt legalább megeszi". Tapasztald ki, hogy miket szeret, mert a gyerekeknek is saját ízlésük van. Miket eszik még egyébként? Külön fõzöl neki, vagy többnyire már a ti ételeiteket eszi? Édesség, chips vannak? Egyébként egy banán nekem kb. két órára elég, és én már bõven nem vagyok gyerek. :) Próbálkozz almával is, azt általában szeretik.
Szerintem se erõltesd, és gyümölcsös bébi ételeket is kár venni. Én úgy csináltam, hogy egy almát elvágtam szeletekre, beleraktam egy tányérra. Ha volt narancs vagy mandarin gerezdeket is raktam közé. Ebbõl a tányérból lehetett csipegetni, igaz én is ettem belõle néha de azért elég jól elkopott így.
Kettõ gyerekem van, nekünk is vannak, voltak ilyen korszakok.Próbáld meg azt, hogy összevágsz többféle gyümölcsbõl egy tálra, és együtt eszel vele belõle.Vagy amikor levest fõzöl adj nekik nyers répát, karalábét, káposztát stb.Az enyémek sorban állnak érte, szivesebben eszik mint a gyümölcsöt. Szerintem unja már a gyümölcsöket, de sajna ilyenkor nincs primõr választék.Amit a boltban most kapni lehet az meg nem mindíg élvezhetõ ízû.Csak tavaszig húzd ki vele, akkor meg menjetek ki a nagyiéknál a kertbe, és akkor majd biztos megjön a kedve a friss eperre, cseresznyére, málnára.
Egyet értek az elõttem íróval, ha nem kell a gyümölcs adj neki zöldséget, általában azt szeretik majszolni ill. egyen sok fõzeléket, így megkapja a szervezete, amire szüksége van. Jön a tavasz, akkor könnyebb lesz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Sajnos az almát soha nem ette, így most sem, max. almalevest:) Nassolás, dugikeksz nincs, nem is kéri. Én is csináltam már Neki frissen préselt leveket, sajnos az sem ment..A zöldségeket csak fõzve szereti, nyersen nem, már azt is próbáltam, hátha az menne, mint a gyümölcs..De az hogy egyiket sem, eléggé elkeserít..
Az enyém sem nagyon kéri most (20 hós). Lehet megköveznek érte, de én megveszem neki az üveges gyümölcsöt, azt megeszi, közben mesét néz:-(, de kell a vitamin, most nem érdekel csak egyen. És a pritaminpaprikát, a pirosat megeszi meg a kígyóuborkát. Répát is néha.
Én ezt úgy csinálom hogy amikor mesét néz annyira belefeletkezik a mesébe, hogy simán be tudok dugni egy almaszeletet a szájába és akkor már nem köpi ki. Nekünk sajnos csak így megy, de legalább egy fél alma lemegy így egy nap.

Kisbabám 9 és fél hónapos, kb.3 hónapja nem alszik rendesen. Próbálkoztunk már visszafektetéssel, hagytuk sírni, magunk mellé vettük. Ha egyszer felébred, akkor utána fél-, egy óránként felkel, iszik pár kortyot és visszaalszik. Van tippetek?

Mit tehetnék, hogy kipihenhessük magunkat? Újabban napközben is sokat sír, ha nem vagyok mellette, mit tegyek?

Legjobb válasz: szia, nálunk is 6 hósan kezdõdött ez. gondolom 3 dolog zavarhat be: mozgásfejlõdés, fogzás, szeparációs szorongás. az én kislányom 14 hós, de még nem alussza át az éjjelt, de már jobban alszik, múlt éjjel csak 2-3x kelt, és utána visszaaludt.

szia, nálunk is 6 hósan kezdõdött ez. gondolom 3 dolog zavarhat be: mozgásfejlõdés, fogzás, szeparációs szorongás. az én kislányom 14 hós, de még nem alussza át az éjjelt, de már jobban alszik, múlt éjjel csak 2-3x kelt, és utána visszaaludt.
ja azt elfelejtettem írni, hogy semmi se vált be nálunk, homeós szerek, sírni hagyás stb. csak hogy velem alszik, úgy jobb. de így is voltak horror éjjeleink, nem is 1...úgy tûnik, csak az idõ a megoldás. Gondolom, most nem nyugtattalak meg. :(
Nálunk 4-5 hónaposan kezdõdött, már 11 hónapos és még tart:-(( Semmi nem vált, be, éjszaka közepén jön közénk, így legalább alszunk. Bár, most 2 napja köhög, úgyhogy elég rosszul alszik.
szerintem barátkozz meg a helyzettel, és rendezkedj be úgy, hogy ezt mindannyiótoknak a legegyszerûbb legyen elviselni. Én javaslom az oldalkocsis kiságyat, ez jobb egy fokkal, mint a közétek fektetés.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!