Találatok a következő kifejezésre: Már kb. hónapja (455 db)

Már legalább fél éve folyásom van. Úgy kb. hónap elején egy kicsit véres. Számíthatok arra, hogy esetleg megjön? És ha igen akkor vannak előjelei ugye? És mik az előjelek?

Legjobb válasz: Azaz igazság, hogy már elég rég volt nálam az elsõ, nem nagyon emlékszem rá, hogy mik voltak az elõjelek. Általánosságban tudom mondani, hogy a hasfájás, görcsölgetés, nálam még a fejfájás és mellérzékenység elõzi meg a havit. A korodból ítélve már készülhetsz rá. A barátnõmnek 10 évesen jött meg az elsõ, nekem 12 évesen. Szerintem legyen mindig nálad egy betét, ha pont suliban vagy nem otthon jönne meg. Arra is számíthatsz, hogy ha megjön az elsõ, nem biztos, hogy utána minden hónapban lesz. Nálam pont fél év maradt ki. Az elsõ egy-két évben még rendszertelenül mensizhetsz. Innentõl kezdve (majd ha megjön) remélem tudod, hogy teherbe eshetsz! Amúgyis fiatal vagy még nagyon a nemi élethez, várjál vele. Elõzõ voltam.

Azaz igazság, hogy már elég rég volt nálam az elsõ, nem nagyon emlékszem rá, hogy mik voltak az elõjelek. Általánosságban tudom mondani, hogy a hasfájás, görcsölgetés, nálam még a fejfájás és mellérzékenység elõzi meg a havit. A korodból ítélve már készülhetsz rá. A barátnõmnek 10 évesen jött meg az elsõ, nekem 12 évesen. Szerintem legyen mindig nálad egy betét, ha pont suliban vagy nem otthon jönne meg. Arra is számíthatsz, hogy ha megjön az elsõ, nem biztos, hogy utána minden hónapban lesz. Nálam pont fél év maradt ki. Az elsõ egy-két évben még rendszertelenül mensizhetsz. Innentõl kezdve (majd ha megjön) remélem tudod, hogy teherbe eshetsz! Amúgyis fiatal vagy még nagyon a nemi élethez, várjál vele. Elõzõ voltam.
Örülök, hogy segíthettem. Boldog Karácsonyt! Azért jó lenne, ha tudnál anyukáddal ilyenekrõl beszélgetni. Az is lehet, hogy csak a kérdéseid várja és örülne neki, ha Tõle szeretnéd megtudni a válaszokat. A kamaszkorban rengeteg kérdésed fog még lenni, azért kellene a kapcsolatotokban ezt lerendezni. Tudom, vannak olyan anyukák, akikkel tényleg nem lehet, sajnos az enyém is ilyen volt. De egy próbát megér, hogy leülj Vele és feltedd a kérdéseid. Sok sikert!
egyáltalán nem biztos, hogy lesz elõjele.nekem pl. pont nyaraltunk és 1. reggel felkeltem elmentem pisilni és véreset pisiltem, szerencsére semmi nem lett olyan.De teljesen elõjel nélkül jött meg:( na mind1.szerintem is számíts rá...anyuddal meg próbálj leülni, beszélgetni, kérdezd meg, hogy neki melyik betét vált be stb., hogy felkészült legyél.Hiszen sosem tudhatod, lehet hogy pont az iskolában fog megjönni.és ha úgy érzed, hogy meg fog jönni monnd el anyukáddal, és tegyél a táskádba betétet, hogyha megjön akkor beteszed és kész:)
A kérdésre már válaszoltak én más miatt szólok hozzá Ha még nem beszélt veled errõl az anyukád, akkor nyugodtan kérdezz rá, végre rájön h már nem vagy kicsi ez fontos. Neveld mag anyut h foglalkozzon a "szexuális" életeddel :) ami most még a menzinél tart
Mennyi idõs vagy? Igen, számíthatsz rá. Anyukád esetleg nem tudod megkérdezni? Mégiscsak inkább Tõle kellene tanácsokat kérned...szerintem.
A kérdező hozzászólása: 12 éves leszek májusban, de ez mindenkinél más nem?Amúgy Anyum nem nagyon beszélsz velem errõl.Amúgy ennek mik az elõjeleik?
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi!
A kérdező hozzászólása: Okés köszi, Neked is Boldog Karáconyt!:d
Nem minden esetben vannak elõjelei. Nekem például az elsõ elõtt sem és azóta sincs semmi. Nem görcsölök, nem fáj a hasam, még csak rosszul sem érzem magam.

Kisfiam 29. -én lesz egy éves, hetedik foga már kb két hónapja kibújt, viszont azóta semmi. Másnál is van így?

Legjobb válasz: Kisfiamnak 9 hónapos korára már 8 foga bújt ki.Most 13 hónapos és 2 napja bújt ki neki az elsõ õrlõ foga.Tehát nekünk is kellett várni egy pár hónapot. :) Egyébként barátnõm kisfiának ugyanígy jött ki a foga mint a miénknek.Egyik ismerõsömnek pedig a fiának 7 hónaposan 6 foga volt már, 11 hónaposan jött ki neki a következõ.

Kisfiamnak 9 hónapos korára már 8 foga bújt ki.Most 13 hónapos és 2 napja bújt ki neki az elsõ õrlõ foga.Tehát nekünk is kellett várni egy pár hónapot. :) Egyébként barátnõm kisfiának ugyanígy jött ki a foga mint a miénknek.Egyik ismerõsömnek pedig a fiának 7 hónaposan 6 foga volt már, 11 hónaposan jött ki neki a következõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!:) Nem is az a lényeg, hogy hány foga van.A nagyfiaimnak is négy hónaposan jöttek az elsõk, aztán szép sorban mind.A kicsinek csak hat hónaposan bújt ki az elsõ, de ilyen hosszú szünet nem volt.Ezt nem értem, hol a nyolcadik és a többi:) )
Nálunk ennyi idõsen csak 4 foguk volt, és kb. 15 hónapos koruktól jött átlag 2 havonta 2-4 db.
Kislányomnak az 1 éves szülinapján még nem volt foga :)
Kisfiamnak 2 havonta jönnek a fogai. 6 hónaposan jött alul kettõ, majd 8 hónaposan felül kettõ, 10 hónaposan fent kettõ, és alul 1, majd 12 hónaposan a 8. foga (alul). Most 14 hónapos, és pár napja vettük észre, hogy az alsó örlõknél óriásira van dagadva az ínye, hasmenése van, étvágytalan, és elég felszínesen alszik, sokat sír álmában. Hamarosan fogak lesznek szerintem. Szoktam is mondani a férjemnek, hogy "eltelt 2 hónap, várhatóak a következõ fogak".
9 hónaposan 6 foga volt, 13-14 hónapos kora között kijött még hat, most 18 hónapos, pár napja jött ki egy szemfog.
Az én fiam 2nap múlva lesz egy éves és még nincs egy foga sem :D
Az en kislanyom is 1 eves es 4 fogu aggodalomrs semmi ok. Jonni fog a tobbi is ne aggodj. Udv.

Nem eszik a gyerekem már kb 1/2 éve rendesen, de az utóbbi 2 hónapban már szinte semmit. Járt még rajtam kívül valaki így a gyerekével?

Legjobb válasz: Kisfiam 19 hónapos pár hónapja Õ se nagyon akar enni a bölcsiben általában mindent megeszik kivéve a zöldbab fõzeléket,itthon csak kakaót,tejbegrízt,kekszet,gyümölcsöt,krumplit,húslevest,tész tát hajlandó enni,na meg sajtot néha kenyeret.Húst egyátalán nem,azt mondta a doki ez ilyen idõszak majd elmúlik,remélem mert már minden félével próbálkoztam és szörnyen rosszul esik ha eltolja és mondja,hogy Nem

Kisfiam 19 hónapos pár hónapja Õ se nagyon akar enni a bölcsiben általában mindent megeszik kivéve a zöldbab fõzeléket, itthon csak kakaót, tejbegrízt, kekszet, gyümölcsöt, krumplit, húslevest, tésztát hajlandó enni, na meg sajtot néha kenyeret.Húst egyátalán nem, azt mondta a doki ez ilyen idõszak majd elmúlik, remélem mert már minden félével próbálkoztam és szörnyen rosszul esik ha eltolja és mondja, hogy Nem
mi is pont ilyesmi életkorban voltunk így, mivel nagy feneket kerítettem a dolognak elhúzódott egy évig! Erõltettem az evést, ordibálások (a kétségbeeséstõl), persze így megutálta az evést, eleve negatívan állt az egészhez, csak annyit kellett mondani, h gyere enni, már bõgött. Aztán átálltam a leszarom üzemmódba és kb helyrejött a dolog. Azóta se eszik sokat, de normálisnak mondható. Néha még elõjön a kajahiszti, de nem szabad foglalkozni vele, sztem direkt csináljam mert látja, h fel tud vele idegesírteni, és ha piszkálod, a tiéd is tartani fog az evéstõl. De idõvel minden helyrejön, a gyerekek még nagyon rugalmasak (már 4éves, 14, 5kg, 105cm, amikor nem evett 10, 5 volt 1, 5tõl 2, 5 éves koráig). Ja 1évig nem hízott semmit, de semmi baja sem voltn (orvos, vérvétel, minden volt) Nekünk is béres cseppet javasoltak (5csepp naponta) meg folsavat Annyi alkohol a gyümölcsevéstõl is erjed a gyomrukban, amennyi abban van, attól ne félj :)
Egyik ismerõsöm gyerekének azóta van étvágya mióta adja neki a béres cseppet. Próbáld ki, hátha... Amúgy õ sem evett semmit, már riogatták, hogy el kell vinni kivizsgáltatni, mert nem is nagyon hízott.Õ is 2 év alatti.
A kérdező hozzászólása: németországban vagyunk
12-es vagyok melyik orszagban elsz?
Az en fiam 2 eves mult, nala is 1 evesen kezdödtek a gondok.Ö az a gyerek aki mellett siman leülhetsz enni es rad sem fog nezni.Elöször csak a hust nem akarta megenni, utana jött a többi dolog ami ellen tiltakotott.Nalunk csinalt is a gyerekorvos verkepet, mert vashiany is okozhatja, de neki nem volt ilyen gondja.Egy even keresztül halalra stresszeltem magam minden etkezes elött....vagy kiköpte a kajat vagy meg sem kostolta.Edesseget ritkan kap(1-2 alkalom hetente), csak vizet iszik, tehat nics "fölösleges" energiabevitele.Ö most kap multivitamint vitaminpotlaskent(evagyan semmit nem javitott), es voltam taplalkozasi tanacsadonal is adott nehany igazan jo ötletet, hogyan csempeszhetem a zoldeget, gyümölcsöt az eteleibe.Ami valamennyit segitett, hogy reggel csak 100 ml tejet kap igy reggelizik valamennyit, az ebed az altalaban alvas utan van.Az en fiam most 12 kg es 93 cm, nem egy nagy testalkat.
A kérdező hozzászólása: Már 3 napja tömöm bele a probiotikumot, anyukám küldött direkt "pici" gyerekeknek valót, beleteszem a teájába, és megissza. Azzal nincs gond. :) Csak mivel már 2x vagy 3x kaptam elutasító választ a gyerekorvostól, hogy szerinte nincs baja a gyerekemnek, egy kicsit aggódok. Mert mi van ha mégis? Nálunk nem lehet venni kicsiknek multivitamint, csak ha jól emlékszem 4-5 éves kortól van. A patikus még le is cseszett, amikor tavaly télen kérdeztem, hogy a közel egy éves gyereknek immunerõsítés céljából kéne valami... mit képzelek én???!! Hát igen, ez nem magyarország, az biztos... Köszönöm a tippeket, béres cseppet ki fogom próbálni, küldetek anyukámmal egy üveget, hátha javul. :)
hány kiló?
A béres cseppben nincs alkohol.
A kérdező hozzászólása: Igen, arra gondoltam én is, (béres csepp) csak abban ha jól tudom van alkohol is... jó, nem kell sokat adni neki, na de mégis... meg mi alapján állítom be, hogy neki mennyi csepp naponta?
A kérdező hozzászólása: Utoljára 11.28-án mértem, ma reggel elfelejtettem, akkor pont 10 kiló volt, most alszik, nem tudom lemérni. Magassága 86 cm.
A Cebion multivitamint egyébként 1 éves kortól lehet adni, én is ezt adom a fiamnak. Amúgy ha bármikor hasmenése van a fiadnak vagy antibiotikumot kap, mindig adj neki probiotikumot, hogy ne károsodjon vagy helyreálljon a bélflórája. És ha mondjuk annyira sérült, például egy erõsebb hasmenésnél vagy nagyobb antibiotikum kúránál, akkor 2-3 nap után még nem biztos, hogy jelentkezik a jótékony hatása a probiotikumnak. Én felnõttként estem bele egy 1 napos hasmenéses vírusba, 3-4 napig nem ettem szinte semmit, csak pár szem kekszet! Múltkor egy hetes gyógyszerkúrának a következtében másfél hétig nem ettem szinte semmit! Nem tudtam, hogy ennél a gyógyszernél is kellett volna probiotikumot szednem. Viszont néhány nap után az helyretette a gyomromat és ismét tudtam fokozatosan enni mindig többet. Na, most ezt én felnõttként éltem meg, a kicsiknek pedig rosszabb. De persze nem biztos, hogy ez áll a nem evészet háttérében, csak egy tipp volt. Nálunk más volt az ok, amit az addig kapott tápszer elvétele okozott, mert a gyerekorvos többet nem írta fel, mert hogy nem elég már neki a kalória, így másikat kellett adni. Hát, a másik 5 fajtát meg nem ette, a végén hányt tõlük, így tápszer helyett tejpépeket kapott, illetve minden mással 3-4 hónapig kísérleteztem. De 1 éves kora után sokkal jobb lett!:)

Miért ébred sírva minden napközbeni alvás után a nyolc és fél hónapos kisfiam már kb másfél hónapja?

Ez valami életkori sajátosság? Úgy értem, pszichés oka lehet? Mostanában elkezdett félni az idegen babáktól, de csak t?lük, a feln?ttekt?l nem! Volt már ilyen "korszaka", hogy félt más babáktól, de elkezdtünk közösségbe járni (zenebölcsi, Ringató, úszás...) és megoldódott. És most nem tudom, megint mi lehet vele.

Legjobb válasz: Nem tudom sajnos a választ, de nálunk is ez van már egy hónapja, 8 hónapos a fiam. A napközbeni alvásból is sikítva ébred, van, hogy vissza lehet simogatni, de van, hogy nem, utána viszont pár perccel már mosolyog is. Reggel is, mikor hajnalban 5-6-kor ébred, akkor sírva, aztán mikor 8-9-kor ébred, meg sem hallom, mert csak kuksol ki a kiságyból. Nem tudom mi lehet velük. :o(

Nem tudom sajnos a választ, de nálunk is ez van már egy hónapja, 8 hónapos a fiam. A napközbeni alvásból is sikítva ébred, van, hogy vissza lehet simogatni, de van, hogy nem, utána viszont pár perccel már mosolyog is. Reggel is, mikor hajnalban 5-6-kor ébred, akkor sírva, aztán mikor 8-9-kor ébred, meg sem hallom, mert csak kuksol ki a kiságyból. Nem tudom mi lehet velük. :o(
Az én fiam akkor ébred sírva, amikor nem alussza ki magát és még fáradt. Nem biztos persze, hogy nálatok is ez a helyzet, de én ezt figyeltem meg.
A kérdező hozzászólása: Akkor Ti is sajnos hasonló helyzetben vagytok. :( Hátha lesz valaki, aki tudna rá magyarázatot adni! Nagyon várom már, hogy elmúljon ez az idõszak, olyan rossz nézni szegényt!
sajnos nem tudom megmagyarázni, de az enyém mindig sírva ébred, még ha ott állok mellette, akkor is, születése óta. 6 hónapos
az én fiam napközben mindig sírva kel.ott kell lennem mellette, simogatni, beszélgetni hozzá, ha nagyon sír, magamhoz ölelni.aztán lassan abbahagyja és mosolyog.

14 hós babám már kb 1 hónapja alig eszik vmit. El fog ez múlni?

Doki szerint fogzás, és ott tartunk, hogy írattam fel vmi vitamint...Gyümölcsöt, tejterméket, husit minimálisan eszik, de f?zelékféléket, semmit, max 3-4 kiskanál... Ti mit tettetek, vagy elmúlik ez magától???

Legjobb válasz: Szia. Nálunk ugyanez a helyzet.14hós lesz,igaz õ sosem evett jól,pár falat aztán ennyi,fõzeléket már hónapok óta semmit,husit köpi ki,nagyon nehéz vele :( én is elmentem a dokihoz,hogy mostanában annál is kevesebbet eszik,teát iszik a kislányom,azt mondta azzal kéne leálni,akkor talán jobban enne,azóta nem adok neki édes teát,csak olyan granulátumot,ami nem édes,valamelyest többet eszik,de csak pár falattal,pár napja megint nem akar,lehet a foga,de õ most elkapta a tesojától köhögést és a náthát,most azért nem eszik.... remélem most már kikeveredünk ebbõl és elkezd normálisan enni. Minden jót

Szia. Nálunk ugyanez a helyzet.14hós lesz, igaz õ sosem evett jól, pár falat aztán ennyi, fõzeléket már hónapok óta semmit, husit köpi ki, nagyon nehéz vele :( én is elmentem a dokihoz, hogy mostanában annál is kevesebbet eszik, teát iszik a kislányom, azt mondta azzal kéne leálni, akkor talán jobban enne, azóta nem adok neki édes teát, csak olyan granulátumot, ami nem édes, valamelyest többet eszik, de csak pár falattal, pár napja megint nem akar, lehet a foga, de õ most elkapta a tesojától köhögést és a náthát, most azért nem eszik.... remélem most már kikeveredünk ebbõl és elkezd normálisan enni. Minden jót
A kérdező hozzászólása: :( Sajnálom... Nekem jó evõ volt a kisfiam, eddig... én nem adok neki édeseket, csak nagyon ritkán max gyümölcsöket, mégsem eszik..

Már kb. 3 éve menstruálok és ha nem is pontosan de egy hét késéssel vagy hamarabb mindig megjött általában. Most viszont már nincs meg lassan 3 honapja. Mi lehet a gond, miért nemjött meg?

Tegnap és ma volt egy gyenge barnás vérzésem de szinte azis alig.Mi lehet a gond szerintetek?

Legjobb válasz: Fiatal korban nem ritka, hogy hónapokig kimarad a menstruáció. A barnázás jelentheti azt, hogy most már hamarosan rendesen meg fog jönni. Ha nem félsz nagyon a dokitól, akkor elmehetsz hozzá (biztos, ami biztos), de szerintem hamarosan meg fog jönni.

Fiatal korban nem ritka, hogy hónapokig kimarad a menstruáció. A barnázás jelentheti azt, hogy most már hamarosan rendesen meg fog jönni. Ha nem félsz nagyon a dokitól, akkor elmehetsz hozzá (biztos, ami biztos), de szerintem hamarosan meg fog jönni.

Szoptatás mellet szedem a Cerazette-t, már 2 hónapja. Egyszer már megjött rendesen, de most kb.2 hete "pecsételek" 2 napig, majd semmi, és megint kezdődik előről az egész. Ez normális, vagy irány a doki?

4 hónapos a babám.

Legjobb válasz: Normális , 3 hónapig lehet pecsételõ vérzés ezt mondta a dokim.Hát én nem vártam ki,elment a maradék életkedvem is (a szextõl meg fõleg) így maradt az óvszer!

Normális , 3 hónapig lehet pecsételõ vérzés ezt mondta a dokim.Hát én nem vártam ki, elment a maradék életkedvem is (a szextõl meg fõleg) így maradt az óvszer!
Szia!Hát nem tudom te, hogy szeded de ez olyan gyógyszer aminél nem szabad kihagyni a 7napot mint másnál.NEkem nem terhesen írta fel a dokim annó évekkel ezelõtt mondván kevés a hormon benne, én soha többé nem szedném.Fél évig nem mensiztem a végén már azért akartam beleõrülni, hogy most akkor terhes vagyok vagy a gyógyszer miatt nincs mensim.4hónapra rá jött meg ahogy abbahyagytam a gyógyszert és 14napig véreztem.Amúgy 4 napig szoktam....de mondom ez nem terhesség alatt volt, szval én akkor azt mondtam ezt a gyógyit nagyívben elkerülöm, mert ahhoz képest, hogy kevés a hormon jól leállított mindent a zservezetembe s mikorra jött rendbe...Nem tudom te , hogy vérezgetsz de jobb lenne ezt dokival megbeszélni sztem..37hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Folyamatosan szedem, nem tartok 7 napos szünetet! A libidómat én is észrevettem, hogy negatívan befolyásolja...:-( Háát, asszem megyek dokihoz, ha ez így folytatódik.
szia az elõzõ válaszoló vagyok, na azt nekem is totál megszüntete szinte, kínszenvedés volt a sex..

Kisbabát szeretnénk kb. 5 hónapja próbálkozunk. Már 2 hónapja beállt a "havim". Most pontosan 11 napja késik. Meddig várjak a teszttel vagy már kimutatja?

Olvastam, hogy a beágyazódás után 3 nap. De viszont nem érzek semmit. /tünetet/Vélemény?

Legjobb válasz: Szerintem tesztelj....azt se tudom, hogyan birtal eddig varni.A mensi elmaradasa utan mar kijelzi a teszt, van akinek meg azelott is egy nappal.Tunetek meg nem igazan lehetnek. Az eleg nagy tunet, hogy 11 napja kesik. Csodalatos 2 csikosat kivanok neked:-)..szoritok!!!

Szerintem tesztelj....azt se tudom, hogyan birtal eddig varni.A mensi elmaradasa utan mar kijelzi a teszt, van akinek meg azelott is egy nappal.Tunetek meg nem igazan lehetnek. Az eleg nagy tunet, hogy 11 napja kesik. Csodalatos 2 csikosat kivanok neked:-)..szoritok!!!
Nincs más dolgod mint tesztelni, szerintem tuti terhes vagy!A 11 napos késés már nem lehet véletlen.A tünetek valszeg késõbb jelentkeznek majd, nálam is csak a 6. hét után kezdõdtek.Sok sikert!

A gekkóm már kb.2és fél hónapja nem eszik próbalom etetni de még a szájába sem tudom tenni vedleni is gyenge már mit tegyek? Aggódjak?

Legjobb válasz: Teljesen maradj nyugodt és nézd ahogy elpusztul Nem lehetsz ennyire hülye, vidd elfele állatorvoshoz, nem tudom mit hittél, 2 és fél hónap után kezdtél arra gyanakodni hogy ez lehet hogy nem normális hogy nem eszik?

Teljesen maradj nyugodt és nézd ahogy elpusztul Nem lehetsz ennyire hülye, vidd elfele állatorvoshoz, nem tudom mit hittél, 2 és fél hónap után kezdtél arra gyanakodni hogy ez lehet hogy nem normális hogy nem eszik?
A kérdező hozzászólása: -.- hidd te is igy fognád fel a helyemben -.-

Ha pattanás után maradt egy közepes méretű piros heg és már kb 1 hónapja nem gyógyul be mint tegyek vele hogy elmúljon a pirosság és a heg?

Legjobb válasz: Próbáld Sudocremmel kenegetni állandóan, tehát ha otthon vagy, akkor naponta többször is kend be, éjszakára alap. Szedj sok C vitamint, mert az elõsegíti a heg, seb gyógyulását. Nekem is szokott ilyenem lenni és ez általában szokott segíteni. Bár van egy-két olyan hegem, ami hónapok óta ott van és nem látszik, hogy halványodna, vagy megmarad örökre, vagy évekig tart mire elmúlik...

Próbáld Sudocremmel kenegetni állandóan, tehát ha otthon vagy, akkor naponta többször is kend be, éjszakára alap. Szedj sok C vitamint, mert az elõsegíti a heg, seb gyógyulását. Nekem is szokott ilyenem lenni és ez általában szokott segíteni. Bár van egy-két olyan hegem, ami hónapok óta ott van és nem látszik, hogy halványodna, vagy megmarad örökre, vagy évekig tart mire elmúlik...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!