Találatok a következő kifejezésre: Már kb napja miután (6 db)

Miután lefeküdtem a barátommal és belémment de bevettem a 72 órás gyógyszert. A mesim pedig az előtti nap mult el. ennek már kb 1 hete. Félek h terhes vagyok. Vagy azt már érezném?

Legjobb válasz: Általában félidõben van a peteérés, amikor általában a nõk többsége teherbe esik. TE a mensi után voltál együtt a pároddal, tehát elég kicsi a valószínûsége a terhességednak. Ha idõben vetted be az esemény utánit, akkor meg mégkisebb a teherbe esés lehetõsége. Azt viszont tudod, hogy a 72 órást nem lehet olyan sûrûn használni. Szóval szerintem találjatok valami más módot a védekezésre.

Általában félidõben van a peteérés, amikor általában a nõk többsége teherbe esik. TE a mensi után voltál együtt a pároddal, tehát elég kicsi a valószínûsége a terhességednak. Ha idõben vetted be az esemény utánit, akkor meg mégkisebb a teherbe esés lehetõsége. Azt viszont tudod, hogy a 72 órást nem lehet olyan sûrûn használni. Szóval szerintem találjatok valami más módot a védekezésre.
A kérdező hozzászólása: hát gumival szoktunk csak kiszakad.....de fogamzásgátlót meg nem akarok szedni

Már kb 5 napja miután pisilek utána fáj és kici vér is jön vele. Felfáztam vagy mi lehet ez?

Legjobb válasz: Valószínûleg hólyaghurutod van.Vagy felfázás miatt ,de valószínûbb,hogy valamilyen fertõzés kúszott fel a húgy csövedhez a kivezetõ nyíláson át.Nekem is volt ilyen,ezt mondták.Sokat kell inni,fõleg cickafark teát,az átmossa a húgyhólyagod.Pisilj sokat,úgy tisztul.Tudom,fáj,de muszáj!

Valószínûleg hólyaghurutod van.Vagy felfázás miatt , de valószínûbb, hogy valamilyen fertõzés kúszott fel a húgy csövedhez a kivezetõ nyíláson át.Nekem is volt ilyen, ezt mondták.Sokat kell inni, fõleg cickafark teát, az átmossa a húgyhólyagod.Pisilj sokat, úgy tisztul.Tudom, fáj, de muszáj!
Nekem is volt már ilyen problémám, sajnos nem is egyszer és azt javaslom, fordulj orvoshoz, aki csinál egy gyors vizelettesztet és ír neked rá gyógyszert. Nekem mindig Tarividet írtak és mindig használt is. Jobbulást!!
Tényleg sürgõsen menj orvoshoz, ez nem játék! Meddõvé is válhatsz! Az orvos semmi különös(kínos) vizsgálatot nem fog csinálni, a tüneteid pedig nagyon gyorsan enyhülnek majd. A házi módszerek enyhe tünetekre jók, Te is használhatod õket, de csak az orvos kezelésének kiegészítésére. Jobbulást!
Monural - erõs antibiotum, egyszer kell használni narancs ízû ital. Orvos írja fel. Nagyon hatásos.
nekem az UROGIN tinktúra vállt be recept nélkül kapható régebben sûrûn elõfordült, most megelõzés képpen is használom néha

Lefagyasztottam az anyatejemet és most ki kéne olvasztanom. Kb.2 napig lenne elég az egy üveges tejcsi. A hűtőben (nem mélyhűtő már) lehet 2 napi tárolni miután kiolvadt?

Az elkészített papit,amit tejcsivel keverek az is elvan a h?t?ben 2 napig,nem romlik meg?

Legjobb válasz: Max 24 órát tarthatod a hûtõszekrényben miután felengedted. Én így tudom. Szerintem ne kockáztass, a kicsirõl van szó...

Max 24 órát tarthatod a hûtõszekrényben miután felengedted. Én így tudom. Szerintem ne kockáztass, a kicsirõl van szó...
Tarthatod 1-2 nappal tovább - de már nem a babának. Ti még felhasználhatjátok.

19 napja szedek Novynette fogamzásgátlót, és kb.16 napig vérezgettem. Az elmúlt 3 napban már nem volt semmi és azalatt az idő alatt nem feküdtünk le a párommal. Ma miután szeretkeztünk kicsit mégis véreztem. Ez normális?

És így hogy 16 napig vérezgettem meg fog jönni rendesen 2 nap múlva mikor szünetet kell tartanom?

Legjobb válasz: Szia4 Való igaz, hogy a gyógyszerek okozhatnak kisebb nagyobb menstruáció kavarodást az elsõ hónapokban, de 16 nap az azért sok. Vérveszteség szempontjából is veszélyes ha több, mint két hétig van meg a menstruációd, fõleg ha még szex után is. Menj vissza az orvosodhoz és közöld vele a problémát. Amennyiben úgy ítéli meg, hogy nem lesz vele gond, akkor szedd tovább, de szerintem gyógyszer fog váltani. Szerintem meg fog jönni most is, ami még több vérveszteséget jelent. Ha nincs idõd elmenni a nõgyógyászhoz akkor legalább egy telefont. Remélem semmi gond nincs :)

Szia4 Való igaz, hogy a gyógyszerek okozhatnak kisebb nagyobb menstruáció kavarodást az elsõ hónapokban, de 16 nap az azért sok. Vérveszteség szempontjából is veszélyes ha több, mint két hétig van meg a menstruációd, fõleg ha még szex után is. Menj vissza az orvosodhoz és közöld vele a problémát. Amennyiben úgy ítéli meg, hogy nem lesz vele gond, akkor szedd tovább, de szerintem gyógyszer fog váltani. Szerintem meg fog jönni most is, ami még több vérveszteséget jelent. Ha nincs idõd elmenni a nõgyógyászhoz akkor legalább egy telefont. Remélem semmi gond nincs :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Elõször is köszönöm a válaszod. Igazából nem nevezném menstruációnak az egész 16 napot. Kb 7-8 nap volt ami rendes volt, a többi nagyon gyenge vérzés (a végefelé inkább barnás folyás) Ezzel kapcsolatban azt hallottam, hogy normális, és hogy sok lánynak volt ilyen vérzése novynette-tõl. Engem inkább az zavar, hogy így 3 nap semmi után most újra pici vérzést tapasztaltam.
Szia! Biztos hogy ennek a gyógyszerhez van köze? Néha én is szoktam picit vérezni szex után, fõleg ha már rég nem szexeltem elõtte. :D Jókor kezdted el szedni a tabit? (A ciklus 5. napján asszem) Én 6 éve szedem a Novynette-t és nagyon bevált, mármint jók a mellékhatásai - szép bõr, rövid vérzés, fájdalom semmi.
A kérdező hozzászólása: A ciklus 1. napján kellett elkezdeni, akkor is kezdtem. Lehet, hogy tényleg nincsen köze a vérzésnek a tabihoz, mret azóta voltunk együtt és semmi vérzés nem volt. Ezalatt az 1 hónap alatt én annyi mellékhatását tapasztaltam, hogy jelentösen nõttek a melleim (barátom örömére:D) meg picit hangulatingadozó lettem.. Egyébként neked a 7 napos szünet hanyadik napján szokott megjönni?
Beszélgess vele. Abból tudod csak leszûrni igazám.
Atyaúristenem..
Ez az utóhang pontosabban mi? Recsegés ropogás, vagy püffögés?
Tipp: A hideg kenõanyag (zsír) miatt a kopott bendix felakad, és túlpörög. Késõbb melegen már könnyebben jár, és nem visít. Szerintem.
Honnan tudod h az önindító felõl jön? Jöhet a motor bármely részérõl. Ez a hang a motor felõl jön. Hidegen a motor egyes részei rögtön indítás után még kevés olajhoz jutnak, mert az olaj sûrûbb. melegen ez már nem jelentkezik. Ez lehet attól hogy - sûrûbb az olaj mint kéne - kevés az olaj a motorban - kopottak a szelepeknél a hidrotõkék (ha van benne), vagy a szelepek környéke, az hidegen zajos Ellenõrizd az olajat és a minõségét, egyébként bármelyik is a hiba, nincs gond addig, amíg üzem közben is elõ nem jönnek a zajok folyamatosan. Csak azt jelzi, kopás van, lassan javítás szükséges.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!