Találatok a következő kifejezésre: Már kb hete (610 db)

7 hete szültem, már kb.2-3 hete nincs vérzésem, viszont sokszor érzem, hogy folyásom az van, néha egész sűrű fehér. Normális ez? Mikor múlik el?

Legjobb válasz: Nekem is volt sokáig.Most vagyunk a 13dik héten és már kb. 2hete nincs folyásom.Szerintem normális.

Nekem is volt sokáig.Most vagyunk a 13dik héten és már kb. 2hete nincs folyásom.Szerintem normális.
A kérdező hozzászólása: köszi azóta nekem is megszûnt, sõt mensiztem is.

Már kb. egy hete nagyon fáj a csipőm főleg éjszaka, gondolom folyamatosan tágul. Van valami jó tippetek arra, hogy hogyan enyhíteni ezt a fájdalmat? Párnát mindig teszek fekvéskor a térdeim közé, de nem sokat segít. 32 heteske

Legjobb válasz: Szia! Én a 34. héten járok, de már elég régóta küzdök ezzel a problémával. Én is teszek párnát a lábam közé, kicsit kényelmesebb, de a csípõfájáson nekem sem segít. Kb 2 óránként mennem kell wc-re, olyankor picit megmozgatom a lábaimat, utána bírom a fekvést egy darabig. Állandóan forgolódom egyik oldalról a másikra,amikor elkezd fájni, de egy idõ után már ez sem segít. Szerintem ez ellen nem nagyon lehet mit tenni, ki kell bírnunk!

Szia! Én a 34. héten járok, de már elég régóta küzdök ezzel a problémával. Én is teszek párnát a lábam közé, kicsit kényelmesebb, de a csípõfájáson nekem sem segít. Kb 2 óránként mennem kell wc-re, olyankor picit megmozgatom a lábaimat, utána bírom a fekvést egy darabig. Állandóan forgolódom egyik oldalról a másikra, amikor elkezd fájni, de egy idõ után már ez sem segít. Szerintem ez ellen nem nagyon lehet mit tenni, ki kell bírnunk!
Csatlakozom az elõttem íróhoz, ezen semmi nem segít, az ízületek fellazulnak a hormonális hatás révén és a szülés közeledtével ez a hatás még inkább érvényesül.Sajna ki kell bírni!
Nekem a derekam fáj, és én a kezemet teszem alá. Persze totál elzsibbad, de a derekam fájdalmán enyhít. 33 hetes

A macskám hasas és már kb egy hete látszódik szemmel hogy mozognak benne a kismacskák és nem tudom hogy kb mikor születnek meg a kiscicák?

Legjobb válasz: a terhesség kb 2 hónapig tart a macskáknál,sztem pár hét muúlva 1-2,szulni fog.Majd írj mi lett.

a terhesség kb 2 hónapig tart a macskáknál, sztem pár hét muúlva 1-2, szulni fog.Majd írj mi lett.

Decemberbe szültem és 3 hétig megvolt utánna elmult és kb 2 hétre rá megjött és már egy hete vérzek. Ez természetes vagy forduljak az orvosomhoz?

Legjobb válasz: Szülés után természetes, ez a gyermekágyi vérzés, ami nem menstruáció, hanem egy ilyen tisztulási folyamat. Hát most hogy utána neked tényleg rendesen megjött-e már a menstruációd, vagy ez valami más, azt nem tudom. Általában aki szoptat, annak nem szokott megjönni, de azért van akinek igen. Ha nem szoptatsz, akkor lehet, hogy ez már az, viszont szülés után amikor elõször megjön, akkor kell egy kis idõ, amíg újra beáll rendesen. De abból baj nem lesz, ha orvos is megnéz, akkor legalább kiderül, hogy mitõl van.

Szülés után természetes, ez a gyermekágyi vérzés, ami nem menstruáció, hanem egy ilyen tisztulási folyamat. Hát most hogy utána neked tényleg rendesen megjött-e már a menstruációd, vagy ez valami más, azt nem tudom. Általában aki szoptat, annak nem szokott megjönni, de azért van akinek igen. Ha nem szoptatsz, akkor lehet, hogy ez már az, viszont szülés után amikor elõször megjön, akkor kell egy kis idõ, amíg újra beáll rendesen. De abból baj nem lesz, ha orvos is megnéz, akkor legalább kiderül, hogy mitõl van.
Az elsõ hat hét a gyermekágyi szak, addig tart a méh elsõ körbeni regenerációja. Bemásolom: gyermekágyi folyás: (lochia puerperalis) a szülés után a méh összehúzódását kísérõ folyás, mely szövettörmeléket, véralvadékot és a méh sebgyógyulásának váladékát tartalmazza. Az elsõ napokra az erõsen véres, sötét színû váladék jellemzõ. A 3-5. napra a gyermekágyas folyás még mindig véres jellegû, de világosabb színû, a menstruációra emlékeztetõ illatú. Az 5-7. napra kialakuló gyermekágyi folyás már nem véres, hanem savós, rózsaszínû. A következõ 2-3 héten a méh összehúzódását a fehéres-sárgás színû, szagtalan, és egyre kevesebb mennyiségû lochia jellemzi. Lúgos vegyhatású, ezért a hüvely normális pH-jának visszaállása csak a lochia megszunte után várható. A gyermekágyi folyás a szülést követõen még hat hétig fennállhat. Szoptatáskor is termelõdik méhösszehúzó hormon, olyankor is jöhet egy-egy löket vérzés. Nem lehet, hogy veled is ez van?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segitségeket.Az a baj hogy több mint egy hete van már meg de most már ugy látom hogy mintha kezdene barnás lenni meg az benne a poén hogy kb 3 napja élyszaka eggyátalán nem vérzek csak nappal jön elõ.ez vajon miért??amugy szoptatok még.február 4 én lesz a kislányom 2hónapos.Attol félek hogy valami bajom van.
Nem voltál 6 hetes konrtollon? Vagy még most mész? A doki ellenõrzi, hogy minden rendben van-e szülés után, mondd el neki a problémádat hogy megnyugtathasson vagy ha tényleg van valami maradvány még a méhedben, utána nézhessen jobban.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat hétfön megyek a dokimhoz de ugy néz ki hogy elmult.köszi mindenkinek.

Már majdnem 3 hete hogy missed ab-om volt műszeres befejezéssel. Már kb 1 hete nincs folyásom sem. És tegnap szexeltünk. Nem bírtuk és kész. Gond lehet, hogy nem váruk ki a 6 hetet? Nagggyon jól esett.

Legjobb válasz: A fertõzések miatt szokták ajánlani a hat hetet. Ilyenkor ugyanis sokkal veszélyesebb bármiféle fertõzés, hiszen ez egy mûtét volt.

A fertõzések miatt szokták ajánlani a hat hetet. Ilyenkor ugyanis sokkal veszélyesebb bármiféle fertõzés, hiszen ez egy mûtét volt.
Nekem mindkétszer 6 hetet ajánlottak, a fertõzések miatt. Én betartottam, mert nem akartam kockáztatni. Ha megint missed AB-m lett volna, újból betartottam volna, mert nem az számít, h vérzel-e, de ezt mki maga dönti el. Ha már megtörtént, teljesen mindegy, utólag már úgyis kár ezen aggódni. Viszont az, h nem ment beléd, szintén nem számít. A péniszén is van baci, még akkor is, ha elõtte fürdik. Reméljük, nem lesz semmi gond! Sok sikert a továbbiakhoz! :)
Szia! Mi sem vártunk 6 hetet, de mi azért használtunk gumit.
A kérdező hozzászólása: hát gumi nálkül csináltuk, de nem ment belém..
Szia! Nekme a mûtét után 2-3 hetet mondtak csak. Azt mondta a doki hogy amíg vérzek addig egyeltalán ne. Szóval szerintem ne izgulj.Szia
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat

Rendszeres esti kb.1, 5 óra gyaloglással, ill. futással. mennyi idő alatt érhető el fogyás, vagy valamiféle változás? Persze diéta mellett? Már 1 hete keményen csináljuk.

Legjobb válasz: szia! elõsször is gratulálok az elhatározáshoz és az eddigi kiartáshoz :) ne várj azonnali eredményt, nem úgy mûködik, hogy ma 100 kalóriával kevesebbet ettem, és futottam egy órát, akkor azonnal fél kiló le is ment... sajnos az emberi szervezet igen sokág tartalékol. Függ a diétától is, hogy milyen gyors lesz a fogyás, és persze a Te szervezetedtõl is. (mennyi káros anyagot halmoztál már fel, aminek ürülnie kell, mennyi a zsír amibõl fogyni akarsz stb) Ha pl. korábban sportoltál, akkor már egy hét után jelentkeznie kellene némi változásnak: tipp mérd a derekad, csípõd, lábad körfogatát hétrõl hétre. Állj jár a mélegre 3-5 naponta vagy hetente.

szia! elõsször is gratulálok az elhatározáshoz és az eddigi kiartáshoz :) ne várj azonnali eredményt, nem úgy mûködik, hogy ma 100 kalóriával kevesebbet ettem, és futottam egy órát, akkor azonnal fél kiló le is ment... sajnos az emberi szervezet igen sokág tartalékol. Függ a diétától is, hogy milyen gyors lesz a fogyás, és persze a Te szervezetedtõl is. (mennyi káros anyagot halmoztál már fel, aminek ürülnie kell, mennyi a zsír amibõl fogyni akarsz stb) Ha pl. korábban sportoltál, akkor már egy hét után jelentkeznie kellene némi változásnak: tipp mérd a derekad, csípõd, lábad körfogatát hétrõl hétre. Állj jár a mélegre 3-5 naponta vagy hetente.
Pár napja olvastam a következõt: 1 kg zsír energiaértéke 9000 kcal, azaz: 10 nap alatt naponta 500 kcal-lal kevesebbet eszel és 400 kcal-t elégetsz mozgással, akkor fogysz 1 kg-ot. Persze az ember nem minden nap fut, vagy naponta akár többet is eléget edzésel. Én szinte minden nap járok konditerembe, bemelegítésnek taposok-biciklizek, aztán jön a súlyzózás kb 40-45 perc hasizommal együtt, és a végén szoktam 30 percet gyors tempóban hegynek fel gyalogolni. Kb 1 hónapja van ez a feszítettebb tempó, elõtte 2-3 hónapig elég lightosan nyomtam, 2-3x mentem egy héten. És nem eszek este kenyeret, és nem eszek édességet. Nekem most kezd látszani az eredmény.
Ez függ a testi adottságoktól, alkattól, sokmindentõl. Futni vagy gyalogolni ne úgy kezdj el, hogy na most neki esek. Számold ki a pulzusértékeid (200-életkor, ez a pulzusérték a legjobb amivel mozogni kell), és állj be erre a szintre. Ehhez célszerû valami olcsóbb polar órát venni, ami mutatja neked az aktuális pulzusod. Aztán ahogy szokik hozzá a szervezetet, úgy növelheted majd a terhelést. Ajánlott az 1 km/óra sebesség, ami már nem séta, de még nem is futás - inkább egy kellemes kocogás. Ez a sebesség a legjobb zsírégetõ.
Bocsi, elírtam: 220 - életkor, nem a 200-ból kell kivonni. (Tehát ha pl. 20 éves vagy, akkor 200-as pulzussal dolgozz.)
Azutolsó 2 hsz- re ne alapozz!!! az eleje még oké, de nem így kell kiszámolni. Próbálj csak meg bármit csinálni 20 évesen 200-as pulzussal... csak az extrém sportolóknál jöhet szóba, de az akkor is baromi sok!!! A helyes számolás: 220- ÉLETKOR Az eredmény 80- 90%- a PIROS TARTOMÁNY- nagyon megterhelõ. Az eredmény 60-70%- a AEROB TARTOMÁNY- zsírégetés. 50%- ot írtak a súlymegtartó tartománynak. Tehát ha mondjuk 30 éves vagy, akkor 152 és 171 között vagy a PIROS TARTOMÁNYBAN. 114 és 133 között AEROB TARTOMÁNYBAN, ha 95- ös pulzussal mozogsz, akkor vagy a súlymegtartó tartományban. Én ezt találtam egyszer róla neten és sztem ez hihetõbb. Tapasztalatból mondom, 180- as pulzussal dolgozni már épp elég megterhelõ...
Az szerintem sok nem kell sokat futni csak hatásosan. Öltöz fel melegen hogy folyon rólad a viz és zsirégetõket szedj attól gyorsan le fogsz fogyni és ha gyursz rá kicsit szép formás is lehetsz. de az idõ
Az utolsó elötti hozzászólóval teljesen egyet tudok érteni, ha tudod mérni a pulzusodat, akkor rajta! ennél korektebb számítát nem fogsz kapni. én ha futok vagy kocogok (28) kb 150 körül van a pulzusom, ha e fölé megy, kiköpöm a tüdõmet! tényleg képetelenség zakatoló szívvel dolgozni. és be ne öltözz eszkimónak, ha az idõjárás nem olyan, mert el fogsz ájulni. az izzadság nem zsír veszteség, hanem víz. ha futás közben kiszáradsz el is ájulhatsz útközben, ezt pedig nem akarnád. szóval csak kényelmesen az idõjárásnak megfelelõen öltözz, lehetõleg rétegesen, hogy legyen mit levenned, ha meleged kezd lenni. most már lassan eltelt egy hónap! hogy álltok??

Hétfőn kezdtem el szedni menzesz után a tablettát azonban a keddi napon kihagytam valamilyen oknál fogva és a szerdait pedig reggel vettem be. A barátommal már kb 2-2, 5 hete nem feküdtem le és óvszerrel ajánlott az együttlét?

Legjobb válasz: Miért menszesz után kezdted el szedni a tablettát? Hiszen minden fogamzásgátlót a menstruáció 1. és 5. napja között lehet elkezdeni szedni. Vagy a te gyógyszerednél ez másképp van? Egyékbént benne van a betegtájékoztatóban minden le van írva feketén-fehéren. Többek között az is, hogy az elsõ héten kihagyott tabletta a legveszélyesebb, legrizikósabb. Annyi szerencséd van, hogy elmondásod szerint már huzamosabb ideje nem volt aktusotok. Így szerintem nem lehet gond, de a késõbbiekben lelkiismeretesebben szedd, ugyanis, ha a kifelejtett tabletta elõtt volt aktus, abból bizony baj lesz az ilyen alacsony hormontartalmú tabletták mellett! A lényeg, hogy szedd szépen tovább a levelet és most egy ideig (1 hét, ha biztosra akarsz menni több) a tabletta mellett óvszerrel is védekezzetek! Máskor pedig ne csinálj ilyet! :)

Miért menszesz után kezdted el szedni a tablettát? Hiszen minden fogamzásgátlót a menstruáció 1. és 5. napja között lehet elkezdeni szedni. Vagy a te gyógyszerednél ez másképp van? Egyékbént benne van a betegtájékoztatóban minden le van írva feketén-fehéren. Többek között az is, hogy az elsõ héten kihagyott tabletta a legveszélyesebb, legrizikósabb. Annyi szerencséd van, hogy elmondásod szerint már huzamosabb ideje nem volt aktusotok. Így szerintem nem lehet gond, de a késõbbiekben lelkiismeretesebben szedd, ugyanis, ha a kifelejtett tabletta elõtt volt aktus, abból bizony baj lesz az ilyen alacsony hormontartalmú tabletták mellett! A lényeg, hogy szedd szépen tovább a levelet és most egy ideig (1 hét, ha biztosra akarsz menni több) a tabletta mellett óvszerrel is védekezzetek! Máskor pedig ne csinálj ilyet! :)

A kislányom fogzik, be van gyulladva az ínye és fehér. Kinek mi a tapasztalata mennyi idő lehet míg áttör (már kb egy hete duzzadt)?

Legjobb válasz: A lányomnak 6 hete ilyen, én már megtanultam alvás nélkül élni :( A fiamnál egy hét volt a tünetektõl a fogig.

A lányomnak 6 hete ilyen, én már megtanultam alvás nélkül élni :( A fiamnál egy hét volt a tünetektõl a fogig.
mi az elsõ fogaknál 3hétig keltünk éjjel mire megjelentek alul a csíkok, onnan kb még 2 hét volt mire kibújt. aztán a felsõk össz-vissz 2hét alatt, most amik jönnek brutál lassan jönnek 2hónapja fehérednek már és ma tört át.
Én amikor megláttam a kisfiam ínyén a fehér csíkot, és benne szürkés pöttyök, akkor kb. 1-2 nap múlvan áttörte az ínyét. Ez most volt a héten, már nagyon vártuk az elsõ fogat mivel 10 hónapos a kisfiam
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszokat :)
Ez változó. A lányom egyik rágófogán kb. 6 hete duzzadt az íny, és most bújt ki, az alsó meg be se volt duzzadva, csak kibújt.
A kérdező hozzászólása: pedig a védõnõ azt mondta pár nap már csak az áttörés :(
Én is reméltem, és már egy hónapja szenvedünk:(Hol be van gyulladva hol nincs.
A kérdező hozzászólása: most úgy néz ki a gél hatott csak szerettem volna megtudni kinek mennyi idõbe telt amíg áttörte az ínyét, mert azt reméltem nem tart hetekig :D
nekünk írt fel a dokinéni ecsetelõt, vagy használhatod a dentinoxot néha, és a dologélt gyakran, a fiamnál segített. A lányomnál semmi nem hat:) És ha hûtõbe teszed a rágókát, az is jó lehet!
A kérdező hozzászólása: nekem különösebben éjszaka nem hisztizik csak nyugtalanabbul alszik, nappal rosszabb a helyzet, mert semmit nem tudok csinálni szegénykém annyira szenved
Kisfiamnak pontosan 3 hónapos korában dagadt be és fehéredett ki az ínye, 6 hónaposan és 3 naposan törte át az ínyét az elsõ fogacska.

5 évig szedtem a Novynette tablettát, 3 hete abbahagytam. A gyógyszer tájékoztatóján az áll, hogy kb.3 hónap még teljesen kitisztul a szervezetből, mit gondoltok teherbe lehet esni már pár héttel utána is?

Legjobb válasz: "A gyógyszer tájékoztatóján az áll, hogy kb.3 hónap még teljesen kitisztul a szervezetbõl" Én nem találom a leírásban....

"A gyógyszer tájékoztatóján az áll, hogy kb.3 hónap még teljesen kitisztul a szervezetbõl" Én nem találom a leírásban....
A kérdező hozzászólása: Lehetséges , hogy interneten olvastam de ennél a tablettánál..
Hát én nem tudom hol olvastad, de a tájékoztatójában nincs ilyen, az tuti. Azért szoktak az orvosok 3 hónapot javasolni, mert addigra jó esetben rendszerezõdik a vérzés, megerõsödik a nyálkahártya. Meg folsavat sem ártana szedni a teherbeesés elõtt. De teherbe esni teherbe lehet rögtön is.
Ugayanazt szedtem 11 nappal az utolsó szem után összehoztuk a babát:) nekem a dokim inkább pont azt mondta, hogy abban a 3 hónapban még míg ki nem tisztul akár könyebb is a teherbeesés mert még rendszerezi a vérzést. Nekem legalábbis csak gyógyszerrel volt remdszeres amúgy sosem.

38. hétben lévő kismama vagyok, és már kb 3 hete érzem azt amikor lefekszek felkelek hogy leszakad mindenem. Doki uh-n mondta hogy teljesen lenn van már a feje. Nektek is volt ilyen? Meddig húzhatom így?

Legjobb válasz: Nekem a 28. hét óta lent van a feje. Nem lehet szerintem megmondani, hogy meddig viheted még így. Én most vagyok 37 hetes.

Nekem a 28. hét óta lent van a feje. Nem lehet szerintem megmondani, hogy meddig viheted még így. Én most vagyok 37 hetes.
Nekem is nagyon lenn van a feje már a 27. hét óta. Kellemetlen, mert nagyon fájnak a csontjaim és mindig olyan érzésem van, hogy rögtön bepisilek. De emiatt simán ki lehet húzni. Te most már nyugodt lehetsz, hiszen a 38. héten jöhet a baba, nem lesz vele semmi gond. Könnyû szülést!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!