Találatok a következő kifejezésre: Már kaphat a (51 db)

Kaphat már oltást a kutyusom?

Most 6 hetes a kiskutyám. El lehet már vinni oltatni, vagy várjam meg a 8 hetes kort?

Legjobb válasz: Már kaphat oltást!

Már kaphat oltást!
Az elsõ oltását már megkaphatja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)
Nem csak hogy kaphat, de meg is kell kapnia az elsõ oltását.

Ki kaphat felmentést az idegennyelv tanulása alól? [Nem olyanra gondolok, ha már megvan a nyelvvizsga. ]

Milyen indokkal lehet ilyet kapni? Ha valakinek van ilyen felmentése, az attól még mehet érettségizni?

Legjobb válasz: Diszlexiás gyerek kaphat felmentést nyelvtanulás alól, de csak pszichológus felmentésével. És évente vagy félévente kontrollra kell járni és új felmentést kérni.

Diszlexiás gyerek kaphat felmentést nyelvtanulás alól, de csak pszichológus felmentésével. És évente vagy félévente kontrollra kell járni és új felmentést kérni.
Ha felmentenek az idegennyelv tanulása alól, akkor ahelyett egy másik választható tantárgy kötelezõ, hogy érettségin kijöjjön az 5 tárgy. Jól írták, ha mondjuk diszlexiás vagy, akkor kérheted ezt, vagy pl. hallássérült stb. De ezt orvosi igazolással lehet csak és járni kell külön foglalkozásra azt hiszem.
Nem kaphatsz felmentést. Az érettségihez is kell 1 idegen nyelv. A felvételihez is kell. Mit akarsz kezdeni az életben nyelvtudás nélkül?
Ne felejtsd el, a diplomához is kell nyelvvizsga :)
Mehet érettségizni, de nyelvbõl nem kell neki és inkább szóban fogják érettségiztetni.
De mért akarod felmentetni magad? És hogy érted, hogy mehet-e érettségizni? Nyelvbõl vagy általában? Az általábanra már válaszoltak, de nyelvbõl illetve mindenbõl csak akkor lehet érettségizni, ha évvégi osztályzataid vannak belõle, tehát ha nem jársz be órára, akkor osztályozóvizsgát kell tenni.
Volt egy osztálytársam, aki már nagyon jól tudott latinul, így a második nyelvet nem kellett tanulnia gimiben. De az elsõ idegen nyelvet neki is kellett.

A Ray Ban-t hamisítják már? Kaphat Mo. -n?

Legjobb válasz: már régóta hamisítják,nem igaz h nem vetted észre.

már régóta hamisítják, nem igaz h nem vetted észre.
Már vagy 60 éve hamisítják!
A kérdező hozzászólása: hát még nem :$ talán, mert nem járok olyasféle helyekre:S hol kapható?
vatera, e-bay, stb.. a boltban 34 ezres szemüveget láttam a vaterán 8ért, ray ban dobozban, minden egy-az egybe le volt másolva, állítólag eredeti, a hírdetõ szerint. szerintem meg nem. szóval hamisítják.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen:)
Ha optikákba mész, és direkt ott nézed meg, ott nem találsz szerintem hamisítványt.


Ha már bevezettem a natúr joghurtot, akkor milyen gyakran kaphat? És mennyit?

Most fél pohárral kap, ahhoz megy 100 gramm gyümölcs, meg egy kevés gapona pehely. Minden nap adhatom, vagy tartsak szünetet?

Legjobb válasz: Lányom elég sûrûn eszik ilyet, nagyon szereti. Szerintem hetente 5x biztos, de amúgy mehetne minden nap is, ez nem árt nekik.

Lányom elég sûrûn eszik ilyet, nagyon szereti. Szerintem hetente 5x biztos, de amúgy mehetne minden nap is, ez nem árt nekik.

Milyen kakaóport tehetek kisfiam tápszerébe? A védőnő szerint már kaphat. Azért szeretném vele megkóstoltatni, mert nemsokára itt a szülinapja, és gondoltam csinálok valami csokis tortát, de mivel még nem evett ilyesmit most adnék neki.

1 éves lesz pár nap múlva, és a tortán nagyon agyalok hogy milyen legyen, mert tojásfehérjén kívül már mindent evett. (tejet is, de csak úgy hogy f?zelékbe tettem, úgy egy az egyben még nem itattam vele)

Legjobb válasz: Szerintem bármilyen kakaópor jó. Én 1 évesen már mindent adtam a gyereknek. Még jó, hogy itt név nélkül lehet írni, a védõnõ tudná, lelõne. Sõt 8 hónapos korától már bolti tejet kapott, természetesen fokozatosan szoktattam át a tápszerrõl. Szerintem már a tojásfehérjét is adhatod neki. Elõször csak kicsit, ha nem pattog ki, nem lesznek rajta foltok, akkor mehet.

Szerintem bármilyen kakaópor jó. Én 1 évesen már mindent adtam a gyereknek. Még jó, hogy itt név nélkül lehet írni, a védõnõ tudná, lelõne. Sõt 8 hónapos korától már bolti tejet kapott, természetesen fokozatosan szoktattam át a tápszerrõl. Szerintem már a tojásfehérjét is adhatod neki. Elõször csak kicsit, ha nem pattog ki, nem lesznek rajta foltok, akkor mehet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, lehet tényleg maradok a túró tortánál.
Mi elõször az Ovomaltint próbáltuk, mert elég székrekedéses. Ebbe is van kakaó, de nagy része inkább cikória. Azóta már ivott igazi kakaót és tényleg elég székrekedéses lett tõle. Szóval inkább csak Maci kávét vagy Ovomaltint kap. Amúgy 2, 5 éves és 2 éves korában hagytuk el a babatejet és vezettük be a tehéntejet. Nekünk túrótorta volt az elsõ szülinapkor. Mi inkább a tojásfehérjét( kóstoltatást) hoztuk pár héttel elõre, hogy ne a tortában találkozzon elõször vele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
210 ml-hez két kiskanállal
A kérdező hozzászólása: Hát elég sok tejterméket eszik, egy fél kilós túrót 2 nap alatt benyomja. És te utolsó hány kanállal teszel neki bele? köszi
Szinte senki nem válaszolt a kérdésedre:) ) Na majd én. Nekünk a doktornõ a nesqik kakaót ajánlotta. 1 éves kora óta minden nap teszek a tápszerébe, azóta olyan szívesen issza.
Ha allergiás lenne, a túrótól elõbb kipattogna, mint a kakaótól. Nyugodtan adjál neki mindent. Elõször csak kicsit, akkor meglátod, hogyan reagál rá. Ha semmi baja (úgysem lesz) legközelebb adhatsz többet. Én is csak bólogattam, amikor a védõnõ "oktatott".
A kérdező hozzászólása: ja és a fiam ugyan nem allergiás, de én az vagyok. Lehet ezért mondta.
A kérdező hozzászólása: Igen elsõ.:) Ez még valóban nem a tortába lesz, csak ha ezt simán veszi és nem pöttyösödik ki, akkor készítenék csokis tortát. De lehet hogy maradok a túrósnál gyümölccsel még nem tudom. Pedig már el kéne döntenem még 8 nap van addig.
Drága második! A kakaó nem a tortába lesz, olvasd el még egyszer! :)
Elsõ vok. Hát én egyik gyerekemnek sem adtam 3 éves koráig tápszert. A nagy fiamnak is csak 1 éves koráig. Nem tudom milyen védõnõd van. Én úgy tudom, hogy allergiás gyerekeknek adják addig a tápszert. Mindegy, a lényeg, hogy a gyerekeim még életben vannak. :) ) Az a kakaó egyébként jó, fincsi. Mennyit tegyél bele? Szerintem kóstolgasd és amikor már neked finom, a babának is az lesz. Gondolom elsõ baba? :) A következõknél már nem leszel ennyire óvatos :) )) Egyébként 1 éves kortól már kaphat tejet.
A kérdező hozzászólása: 8 hónapos korától? Ez azért meglepõ, mert az védõnõm azt mondta, hogy a tápszert 3 éves kora körül hagyjam abba. Persze ekkor már úgy adjam, hogy vajas kiflihez igya tej helyett. Akkor teszek bele nesquiket, az jó? És 1 üveg tápszerbe mennyit? 300ml-be?
De ha gyümölcstortát csinálsz, akkor még nem kell kakaó :)
Nyugodtan adhatsz neki kakaót, nem lesz tõle semmi baja. Hidd el imádni fogja:)
Csufolnak a feher boroddel? Engem csufoltak, de mar imadom a hofeherseget, lany vagyok.
Nem gáz, ha férfiként mész oda. Kaphat, persze emberi színt. Mit nevezünk emberi színnek? A fehér is emberi szín, ha úgy vesszük azon kívül még létezik kreol bõrszín, sárga, fekete. Csak ezek az emberi színek? :) Na de a kérdésre válaszolva: Igen, kaphatsz emberi színt. Végülis amit a Nap kb 1 óra alatt ér el vagy pár óra alatt, addig a szoli csak maximum 5-7 perc alatt. :) Persze mindkettõ káros. De elmehetsz, ha elsõ alkalom akkor maximum csak 3-4 percre menjél el. És, ha nem akarsz hosszútávon káros hatást elérni, akkor elég ha az elején mész el többször, és a késõbbiekben pedig csökkented a látogatások számát. Ha meg úgy is fehér maradsz, akkor tudok egy jó tanácsot: fogadd el. Én sem tudtam elfogadni sokáig, de már szeretem. És szerintem ugyanolyan szép tud lenni, mint a többi szín.
A szolárium legalább olyan rossz, mint a nap. Ha tényleg hófehér a böröd, akkor elöször egy börgyógyászt kérdezz meg, hogy egyáltalán szabad-e próbálkoznod, mert ha erölteted, akkor igen nagy a börrák valószinüsége. Ha optikailag nagyoon zavar, akkor használj önbarnitó krémet.
a szolit én se javasolnám, legalábbis bõrgyógyász vagy valami doki elõzetes megkérdezése nélkül tuti nem! elõször barnító krémet használj, de pl létezik valami tabletta is amitõl barnább lesz a bõröd ha szeded egy darabig, de azt nem tudom hogyan is mûködik az pontosan, ha gondolod nézz utána, én nem bízok a tablettákban, ha csak lehet kerülöm a krém a legjobb megoldás szerintem
menj nyugodtan szoliba, férfiak is szoktak járni, de kevés idõre menj be elõször, ne vidd túlzásba, csak óvatosan!
A szoli azért jó, mert tudsz perceket is bent tölteni, és nagyon óvatosan barnulni. Én megpróbálnám.

Ha az apa marad otthon a babával, de külföldi állampolgár akkor kaphat GYES-t?

Legjobb válasz: Sajnos TB kártya nincs. Biztosítónál van csak baleset és életbiztosítása. Így meg nem lesz GYES. Marad az egy fizetésbõl élés, amíg nem sikerül beíratni a babát bölcsibe.

A kérdező hozzászólása: Sajnos TB kártya nincs. Biztosítónál van csak baleset és életbiztosítása. Így meg nem lesz GYES. Marad az egy fizetésbõl élés, amíg nem sikerül beíratni a babát bölcsibe.
Bejelentett lakcím, Tb, akkor alanyi jogon ja´r, ha ö akarja kihasználni....

Már kaphat rizst a babám, hogyan kell adni? Keverjem főzelékbe v. turmixoljam husival, esetleg gyümölccsel?

Legjobb válasz: Szia! Mennyi idõs a babád? Egyébként én már adtam 3 hónapos kora után a gyermekenek rizst! A lényeg, hogy jó puha legyen és turmixolhatod husival is, gyümivel is, fõzelékbe is keverheted, vagy akár tejberizst is csinálhatsz! Remélem, hogy segíthettem! :)

Szia! Mennyi idõs a babád? Egyébként én már adtam 3 hónapos kora után a gyermekenek rizst! A lényeg, hogy jó puha legyen és turmixolhatod husival is, gyümivel is, fõzelékbe is keverheted, vagy akár tejberizst is csinálhatsz! Remélem, hogy segíthettem! :)
Tejberizst tápszerrel vagy anyatejjel. Nem tehéntejjel!!! DE ha jó puhára fõzöd turmixolva nagyon szeretik.
A kérdező hozzászólása: 7 hónapos, köszi!
6 hónapos kortól a bolti tehéntejet is lehet neki adni felforrázva! És higítani sem kell ezeket már mert ezek ígyis fel vannak higítva vízzel! Nem lesz semmi baja a gyereknek! Nekem már 3 hónapos kora után kisfiam úgy ette a tejbegrízt hogy csak na! Egészséges baba, igaz, hogy õ sajnos csak 1 hónapig szopott...de egészséges, eddig vagy 2-szer volt megfázva enyhén! Sosem volt beteg sem!

Babapiskótát szeretnék csinálni. Hogy kell? 8 hónapos a lányom. Már kaphat úgye?

Nem szeretnék boltit mert tele vannak cukorral, E bet?sökkel azt meg nem szeretnék még neki adni.

Legjobb válasz: A cukor CSAk akkor veszi el a gyerek étvágyát,ha sokat eszik. Amennyi a babapiskótában van,annyira szüksége is van.

A cukor CSAk akkor veszi el a gyerek étvágyát, ha sokat eszik. Amennyi a babapiskótában van, annyira szüksége is van.
3 tojás fehérjét 3 csapott evõkanál Cukorr kemény habbá versz robotgéppel, majd megy bele 3 sárgája, ezzel is elkavarom, majd 3 púpos evõkanál liszt, és fél mokkás kanálnyi sütõpor. Zsírpapírt teszek a gáztepsire, arra piskóta alakban kenem a masszából, elõmelegített sütõben 10 percet sütöm. Cukor nélkül nem jön fel, maszlag marad! De a bolti között is van amiben nincs tartósító! Annyi cukor meg nem átr, sõt kell a gyereknek!
Piskótát nem lehet cukor nélkül sütni! Add neki nyugodtan a boltit. Vagy tegyél egy kanállal több lisztet a masszába, és kinyomócsõvel rajzolj a tepsire piskótaformát. De lehet kapni is piskótaformákat.
Tojásfehérje 1 éves kor alatt nem ajánlott. A cukor meg elveszi az étvágyát. De láttam már itt margarinos babakekszes receptet. Esetleg keress rá. Bár én nem kinlódnék vele. Az enyém kiflit és bulátát, kölesgolyót eszik. Meg puffasztott rizses korongot, a DM-ben lehet kapni.
7 hónaposan kapott elõször babapiskótát. Boltit. Hát szopogatta nyammogta mint valami kincs úgy nézegette, a felét megette, 1 óra alatt, a másik fele elmórzsálódott. Naponta kapott 1- et, szerintem annyit nem eszik meg belõle hogy baja lenne hogy van benne tojás fehérje és cukor! Egyébként tescoban vettem, 350 ft volt egy csomag, kitartott 2 hétig! Az volt ráírva a babapiskóták többségére, hogy 6 hónapos kortól adható!

Okozhat kiütést a narancs? 6 hónapos kisfiamnak tízóraira almát és banánt adtam, védőnő tanácsolta, tegyek bele egy kis narancslevet, mert már kaphat, sőt kiwit is, de azt még nem adtam neki (mag nélküli részét).

Este még nem vettem észre semmit,de a ma reggeli öltözésnél apró piros pöttyök (a melegt?l is volt már ilyen nyáron) voltak a mellkasán és a kezén.Mindenképpen várni akartam pár napot,hogy hogyan reagál rá,de akkor lehet,hogy a pöttyök a narancstól vannak?

Legjobb válasz: Nem hiszem,hogy a narancstól vannak.A kiütések jönnek mennek,nem mindíg derül fény az okára.Én is megilyedtem 1x,a lányomnak voltak az egész testén.Szopizott és én túl sok tejterméket ettem egyszerre és az okozta!

Nem hiszem, hogy a narancstól vannak.A kiütések jönnek mennek, nem mindíg derül fény az okára.Én is megilyedtem 1x, a lányomnak voltak az egész testén.Szopizott és én túl sok tejterméket ettem egyszerre és az okozta!
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor adhatok neki narancslevet?Mert az ízével nem volt baja.Köszi a gyors választ.
Szia! Én pont azt hallottam, hogy 1 éves korig nem igazán szabad adni citrusféléket, mert igen erõsen allergizálhatnak! Nem biztos, hogy minden baba érzékeny rá, de szerintem jobb kivédeni, amit lehet. Szóval szerintem várjál még a citrusfélékkel.
Nekem is védõnõ javasolta, hogy nyugodtan adjak neki narancsnak a levét.6 hós korától adtam is/pont tél volt/nem volt semmi bajunk tõle.Lehetett volna allergiás is?
1 éves kor elõtt valóban nem ajánlják a citrusféléket.Ha mégis akarsz adni neki, sztem próbáld meg vmelyik babakaját, babaitalt, talán az úgy jobb.Én valszleg megvárom, h legalább 10 hós legyen.A kivivel biztos, h várni fogok, volt már olyan felnõtt ismerõsöm, akinél vesegörcsöt okozott.5.5 hós baba anyukája


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!