Találatok a következő kifejezésre: Már két volt (437 db)

A magas prolaktinszint okozhat vetélést? Sajnos már két missedem volt a 8. héten, és arra gyanakszom, hogy ez lehet az ok? Más jár már hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Szia Nekem két hete volt a második missedem. Én is magam próbálok utána járni. Mert itt irta az egyik válaszoló hogy az elsõ után kellett volna. De az elsõ sõt a második után se vizsgálják ki csak a harmadik után. Gondolom neki még nem volt ilyen baja. Most is csak úgy vizsgálnak ki hogy mi magunk megyünk utána a férjemmel. A genetika jó mert lehet kromoszóma probléma. Én levelezek egy genetikai központtal és írtak errõl nagyon sok mindent. Írj ha gondolod privátba és akkor beszélgethetünk róla. [email protected]

Szia Nekem két hete volt a második missedem. Én is magam próbálok utána járni. Mert itt irta az egyik válaszoló hogy az elsõ után kellett volna. De az elsõ sõt a második után se vizsgálják ki csak a harmadik után. Gondolom neki még nem volt ilyen baja. Most is csak úgy vizsgálnak ki hogy mi magunk megyünk utána a férjemmel. A genetika jó mert lehet kromoszóma probléma. Én levelezek egy genetikai központtal és írtak errõl nagyon sok mindent. Írj ha gondolod privátba és akkor beszélgethetünk róla. [email protected]
Igen, sajnos okozhat. Nem kaptál rá gyógyszert? Akinek magas a prolaktinja általában a terhesség 12. hetéig kell szednie Bromocriptint. Orvosod nem említette? Mindenképp kérdezz rá, mert ez így semmiképp sem normális. Sok erõt és kitartás!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó. Már egy másik kérdésem kapcsán írtál választ nekem és akkor írtam is neded az e-mail címre. Tényleg jó lenne megbeszélni, hogy milyen kivizsgálásra kellene menni.
Igen, okozhat vetélést. Mindenképp menj endokrinológushoz, az egy jó döntés!!! A nõdokik sajnos csak akkor értenek a hormonokhoz, ha azoknak jók az értékeik, vagy meg sem nézik... Nekem 1 vetélés után derült ki, hogy a TSH-m magas, vagyis a pajzsmirigyem alulmûködik. És csak egy vérvétel, és máris kiderült! Te is kérj teljeskörû hormonvizsgálatot az endo-n!! Drukkolok! 7 hetes kismama
Valószínûleg volt egy nagyon korai spontán vetélésem is, mert pozitív teszt után 9 napra megjött a menstruációm. :( Utána pedig nem jött össze a baba.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló: Neked miért kellett a vizsgálat? Nem jött össze a baba, vagy vetélésed is volt?
A hormonszintet mindenképp nézzék meg! Ez alap!!! Sajnos az én dokim is ilyen volt, én váltottam orvost. Arra hivatkozott, hogy velem tuti minden rendben van, és nincs szükség hormonvizsgálatra. Aztán kiderült, hogy magas volt a prolaktinom... Az új dokitól kaptam Bromocriptint, elkezdtem szedni, s egy hónapon belül már pozitív volt a tesztem. :) Ha nagyon magas az érték, akkor a 12. hétig kell szedni a gyógyszert, épp a vetélés elkerülése végett. Szerintem endokrinológushoz már mehetsz, de úgy kalkulálj, hogy az elsõ vérvétel kb. a ciklusod 3.napján lesz. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Még nem voltam semmilyen kivizsgáláson, sõt a dokim azt mondta, hogy csak genetikára fog küldeni, amit meg hallottam, hogy nem sok értelme van. Így próbálok én utánnajárni, hogy mi lehet az ok. Ezek szerint akkor még ez 1-2 hónapot is igénybe fog venni, mire eljutok az endokrinológushoz. És ha tényleg kiderül, hogy ez a baj, mikor lehet újból próbálkozni. Már nagyon szeretnénk a kistesót!
Endokrinológushoz mehetsz már most is, a vérvétel úgyis konkrét napokon lesz - általában a ciklusod 3. és a 21. napján. Nem voltál még hormonvizsgálaton eddig? Mondjuk az elsõ missed ab.után el kellett volna küldenie a dokidnak megnézetni a hormonszintedet...
A kérdező hozzászólása: Még nem tudom biztosan, hogy tényleg ez volt e a gond. A 2. válaszoló által is leírt oldalon olvastam errõl, és nekem szinte minden tünet megvan, amit ott le is írnak. Egyébként csütörtökön lesz a 2. missedem, ettõl függetlenül mehetek már endokrinológushoz?
A Magas prolaktin szint tüneteinél írja is a vetélést: http://www.hipofizis.hu/prolaktin.php Itt is írja: http://baba.zug.hu/hir/milyen-okok-allhatnak-a-spontas-vetel..
Nekem volt most szövettani vizsgálat az jó lett. Most megyek jövõ héten hormon vizsgálatra.

7 napja késik a menstruációm, már két tesztet is csináltam, mindkettő negatív lett. Két napja folyton úgy érzem, hogy megjött (görcsöl a hasam, kiver a víz, állandóan szomjas vagyok) de semmi. Valakinek volt már hasonló? A teszt tévedhet?

Legjobb válasz: tévedhet a teszt, de is lehet, h tényleg nem vagy terhes. én pl "hajlamos" vagyok a késésre, a 7-9 napos eltérésre is és akkor nekemis folyton az az érzésem, h "na most jött meg"- és mégsem, aztán ha megjön, fájdalmasabb, mint normál isõben. neked is szokott ilyen lenni? ha nem, akkor azért gyanakodhatsz... szerintem nyugodtan várj még két napot, még akkor sem leszel elkésve. ha nem jön meg, két nap múlva reggeli, elsõ vizeletbõl tesztelj, az mutatja ki a babát a legkorábban.

tévedhet a teszt, de is lehet, h tényleg nem vagy terhes. én pl "hajlamos" vagyok a késésre, a 7-9 napos eltérésre is és akkor nekemis folyton az az érzésem, h "na most jött meg"- és mégsem, aztán ha megjön, fájdalmasabb, mint normál isõben. neked is szokott ilyen lenni? ha nem, akkor azért gyanakodhatsz... szerintem nyugodtan várj még két napot, még akkor sem leszel elkésve. ha nem jön meg, két nap múlva reggeli, elsõ vizeletbõl tesztelj, az mutatja ki a babát a legkorábban.
Tisztelt Hölgyem! Két éves kimaradás után már nem kell ettől tartania. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
Tisztelt Hölgyem! Két éves kimaradás után már nem kell ettől tartania. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

12 hete szültem és már háromszor volt olyan hogy vérezgettem pár napig. Nem rendszeres ciklusban. Mondjuk két hetente. Már nagyon kevés a tejem. Ez még a tisztulás vagy már a mensi? Másnál volt ilyen?

Legjobb válasz: Vérezgettél? Pontosan hogy kell ezt érteni? Szülés után 12 héttel már nincs tisztulás, ez a 6.hetet bezáróan véget ér. Elképzelhetõ,hogy nem jött helyre a hormonháztartásod, bár ez általában úgy nyílvánul meg,hogy 2-3 havonta jön meg. Ha kb.2 hetente van,azt nem tudom,mit jelent,én bizony orvoshoz mennék! Ha fogamzásgátló inekciót kaptál,az megmagyarázná ezt a jelenséget,(én a 6.héten adattam be,az meg jól felborította a hormonháztartásomat,kb. havi 5 nap volt jó, a többi vérzéssel telt,a tabi hozta helyre.)

Vérezgettél? Pontosan hogy kell ezt érteni? Szülés után 12 héttel már nincs tisztulás, ez a 6.hetet bezáróan véget ér. Elképzelhetõ, hogy nem jött helyre a hormonháztartásod, bár ez általában úgy nyílvánul meg, hogy 2-3 havonta jön meg. Ha kb.2 hetente van, azt nem tudom, mit jelent, én bizony orvoshoz mennék! Ha fogamzásgátló inekciót kaptál, az megmagyarázná ezt a jelenséget, (én a 6.héten adattam be, az meg jól felborította a hormonháztartásomat, kb. havi 5 nap volt jó, a többi vérzéssel telt, a tabi hozta helyre.)
nekem azt mondta a dokim, amíg van tejem (akár egy kevés is) rendszertelen lesz a mensim. 6 hós a babám, nekem 3-4 alkalommal volt 1-2 nap pecsételésem és ennyi. nemrég voltam kontrollon és mindenok. ne aggódj!

A doki pé-t figyelt két naponta, hétfőn 16mm volt a tüsző szerdán már nem látta csak a foszlányokat. Aktus csak szerdán volt amikor a dokitól jöttem, ugye az már késő volt?

Legjobb válasz: Az már késõ volt valószínû. Szerintem hétfõn és kedden kellett volna együtt lenni. Sajnálom, de ne add fel, és a következõ hónapban figyeljetek jobban!!!Ne várd meg amíg elmúlik.

Az már késõ volt valószínû. Szerintem hétfõn és kedden kellett volna együtt lenni. Sajnálom, de ne add fel, és a következõ hónapban figyeljetek jobban!!!Ne várd meg amíg elmúlik.
A kérdező hozzászólása: köszi, én is igy gondoltam sajnos.
Mégis felejtsd el.
Úgy hogy nem tehetsz ellene semmit. Most olyan nagy bûn, hogy volt 2 valakije elõtted? Neki is elkellett kezdeni tapasztalnia, nyilván nem tudta, hogy veled is összefog futni és járni fogtok ez benne van a pakliban. És 2 éve együtt vagytok az a lényeg, hogy megvagytok együtt és boldogok vagytok. Ne rágd magad ilyenek miatt mert nem érdemes!
Ha nem voltatok együtt amikor lefeküdt velük, akkor semmi közöd hozzá, mivel ha nem jártatok, akkor nem szólhatsz bele, hogy kivel feküdjön le, és kivel nem. Általában sok fiú küszködik ezzel a problémával, bezzeg õk meg már a 20-ik csajnál vannak. Naggyal kiírom: TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!
Próbáld elfogadni mást nem tudsz tenni manapság annyi szûz lány van mint nekem pénzem:D (netuddmeg)
Bocs, ehhez nincs közöd, nem jártatok, akkor mi a gond? Szerintem egyszerûen irigy vagy a tapasztalatára.
Szerintem meg ha szûz lett volna az idegesitene hogy úristen most biztos ki akar majd próbálni valaki mást, és mi az a két partner?

Babát szeretnék, most volt peteérésem és már két napja erösen görcsöl a bal oldalam?

A hasam is nagyon fel van puffadva. Reménykedhetek, hogy ez a megtermékenyülés jele? Segitsetek mert el vagyok keseredve.

Legjobb válasz: Szia? Mikor volt nagyjából a pé-d, hány napja? Mert az ovus fájdalom is lehet amit érzel, és általában amikor az elmúlik akkorra repedt meg a tüszõ és akkor kell apázni.Nekem is volt ovus fájdalmam, el is múlt de rá pár napra ismét fájni kezdett a bal oldali petefészkem környéke és azóta is fáj..nem tudom én sem ,hogy miért, hõm és nyálka alapján és ovu tesztek alapján megvolt már a pém tehát most én is várakozom.

Szia? Mikor volt nagyjából a pé-d, hány napja? Mert az ovus fájdalom is lehet amit érzel, és általában amikor az elmúlik akkorra repedt meg a tüszõ és akkor kell apázni.Nekem is volt ovus fájdalmam, el is múlt de rá pár napra ismét fájni kezdett a bal oldali petefészkem környéke és azóta is fáj..nem tudom én sem , hogy miért, hõm és nyálka alapján és ovu tesztek alapján megvolt már a pém tehát most én is várakozom.
A kérdező hozzászólása: Ha minden igaz hétfõ otta van pém és péntek szombat otta a legerõsebb. Én a biztonság kedvéért minden nap odabujok apucihoz.Nekem nem tünt fel hogy erösebb lenne a váladékom. Nem tudom, hogy ez baj?
Akkor váladék alapján már vége a pének, mert tüszõrepedés után három napon belül egy kiszáradás van, azaz szárazabb leszel, majd szintén tüszõrepi után kb egy héttel ismét lehet pár napig krémesebb a váladék, majd ismét egy kiszáradás következik. Az én váladékom két napig most száraz volt, mára ismét kicsit krémes..jájj megõrít engem is a bizonytalanság:) ) méhszájadat szoktad vizsgálni? Ha zárt akkor már vége az ovunak .Nekem is amúgy 10-én volt tüszõrepim.
A kérdező hozzászólása: Azt nem tudom, hogy kell megnézni. De ha már igy kérdezed, az elsõ szülésemnél keletkezet egy mészálysebem. A doki azt mondta nincs vele semmi gond nyugodtan jöhet a második baba. Te tudsz eröl valamit?
Igen, nekem is volt méhszájsebem , még terhesség alatt egy vizsgálat során valszin megsértették a mszájat és az okozott nálam pár napos vérezgetést 21 hetes terhesen. Megszültem azt mondták semmi teendõ nincs vele, mostanában újra voltam orvosnál, hüvelyi uh is volt , vizsgálat stb..azt mondta a doki nincs semmiféle méhszájsebem, ne aggódjak. Az ugyanis behegesedik és meggyógyul tehát nem aggódom, hanem újabb baba projectbe kezdtünk..figyi mosd meg jól a kezed, nem lesz bajod, egyik lábad lökd fel a kád szélére és nyúlj be amennyire tudsz, fogod érezni azonnal a méhszájadat..érzel majd rajta egy nyílást vagy zárt vagy pedig olyan, hogy még befér az ujjad, persze ne feszegesd, de próbáld meg, ha nehezen éred el, akkor lehet még picit nyitva van, mert ha ovu után bezáródik akkor kicsit könnyebben elérhetõ mint egyéb esetben, ha terhesség jön létre akkor az a ciklus második felében ismét magasan lesz, szinte alig tudod majd elérni, ha pedig mensi közeledik akkor teljesen leereszkedik..tehát most vagy magasan lesz még neked, vagy már középen..próbáld meg, ebbõl is sokmindenre lehet következtetni..persze ha túl nagy a körmöd nem ajánlom..nehogy megsértsd magad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsodat, mindenképen kiprobbálom. Sok szerencsét kivánok a babaprojekthez!!!!!!
Köszönöm, én is kívánok nektek sok szerencsét és majd ha alakul valami, modnjuk egy pozitív teszt akkor majd írd már meg ide:)

Szerintetek gond, ha már két és fél hete nem volt uh és méhszáj vizsgálat sem? 37 hetes vagyok, csak nst-re kell már járnom.

Legjobb válasz: Szia! Ennyi idõs terhesen már azért nem csinálják ezeket, mert ha már jönni akar a baba hadd jöjjön. Feleslegesen nem szokták ilyen korban az anyukákat matatni. Az uh pedig nem indokolt, ha volt 36. héten vagy a körül.

Szia! Ennyi idõs terhesen már azért nem csinálják ezeket, mert ha már jönni akar a baba hadd jöjjön. Feleslegesen nem szokták ilyen korban az anyukákat matatni. Az uh pedig nem indokolt, ha volt 36. héten vagy a körül.
Ne aggódj, nem mindenhol vizsgálnak gyakran. Én az elsõ babámat Miskolcon szültem, ott nagyon sokszor vizsgáltak. A másodikat Debrecenben. Az egész terhesség alatt csak 2X vizsgáltak meg.Persze azt mindig kérdezgették, hogy nincs e valami gondom, nem fáj e vagy stb.De ha nem volt panasz nem maceráltak belülrõl.Az uh meg most lesz majd úgy tudom még a 38. hét körül egy. De lehet hogy már rosszul emlékszem.
Dehogy, nem ezektol lesz egeszseges a babad. A szivhang az nst-n latszik, hogy rendben van, ilyenkor mar az a legfontosabb. En kulfoldon elek, a 20. het utan nincs uh, mehszajvizsgalat egyaltalan nincs, ha nincs panasz es nem rosszabbak a statisztikak.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm. Azért fura, mert az elsõ babámnál a végén már hetente uh-ztak és a méhszájat is nézték. Még arról sem esett szó, hogy 38 hetesen majd vért vesznek, ha jól tudom, staphylococcusra? Nem akarok túl nagy hülyeséget írni, de úgy emlékszem, kéne még vért is venni, de a doki azt mondta, már nem kell jönnöm semmi miatt hozzá és vizsgálatok sem lesznek. na jól van, köszönöm azért, megnyugodtam némileg.
Szeritnem az utolsó uh és vérvétel 36 hetesen van, utána csak NST, ha nincs gond.
36 hetes vagyok, most volt vérvétel, uh utoljára 32 hetesen, 38 hetesen lesz a következõ. A méhszájam összesen 2x volt vizsgálva, viszont mondta a doki, hogy jövõ héten NST után megvizsgál, mert nagyon úgy néz ki, hogy hamarabb jön a baba. Szerintem ezt is orvos, illetve kórház válogatja. Az én dokim pl. 34. héttõl küld NST-re, de van aki csak 36. héttõl jár. Könnyû szülést és jó egészséget!:)
Szia! Én most vagyok 29 hetes , de még egyszer sem volt méhszáj vizsgálat, a dokim azt mondta ha nem muszáj nem piszkálgat majd csak ha valami oka lesz rá!!!Szerencsére panaszmentes vok!!!!Kitartást neked már nincs sok hátra!!!!!
Szia! Én most töltöttem be a 38. hetet, de nekem minden nst vizgálat után megnézi a méhszájat is. Tegnap pl. az nst eredmény alapján közölte, hogy ez a Manóka annyira királyul érzi bent magát, hogy Mikuláskor szülünk meg. Na erre totál elkeseredtem, mindig úgy gondoltam, hogy korábban jön a Kiscsaj. Utána megvizsgálta a méhszájat is és közölte, hogy minden visszavonva 10 nap - 2 héten belül szülünk. Eddig végig C3000 voltam, most már C2100, a buksi beilleszkedve, szóval manuálisan nagyon sok mindent meghatározható, ami az nst-rõl nem olvasható le. Uh-ra is megyek még 1-szer, meg elvileg még 2 nst vizsgálattal egybekötve. Nálam az uccsó vérvétel is megvolt tegnap, annak már csak az eredményére várunk. Kitartás, már nagyon kevés van hátra és a kezünkben foghatjuk, akit 9 hónapig csak a pociban nevelgettünk! Könnyû szülést kívánok!

A múlt honapban 3 napig volt meg a menszeszem és kevés is volt, meg általában 4-5 napig szokott tartani, ebben a hónapban viszont már két hetet késik. Nem görcsölök nincs semmi panaszom viszont húzodik a hasam két oldalt. Terhes vagyok?

Voltam a héten élmény fürd?ben és sokat voltam vízben akkor nem éreztem a hasam de most egyre jobban, lehetséges hogy babát várok? Ovulációs csíkkal meg lehet tudni? Írjatok please!

Legjobb válasz: Van esély. Akár múlt hónapban is teherbe eshettél, akár e hónapban is, a lényeg, hogy most késik 2 hetet, szóval a tesztet tanácsolom, de nem LH-t, hanem hcg-t, mert a terhesteszt van erre kitalálva, sokaknak nem jött be a ovu teszt jóstesztként... Reggeli elsõ pisibõl a legjobb. Tescoban is van, ha ma akarod megvenni, vagy ügyeletes patikában, stb.!

Van esély. Akár múlt hónapban is teherbe eshettél, akár e hónapban is, a lényeg, hogy most késik 2 hetet, szóval a tesztet tanácsolom, de nem LH-t, hanem hcg-t, mert a terhesteszt van erre kitalálva, sokaknak nem jött be a ovu teszt jóstesztként... Reggeli elsõ pisibõl a legjobb. Tescoban is van, ha ma akarod megvenni, vagy ügyeletes patikában, stb.!
A kérdező hozzászólása: Köszike a választ.
A kérdező hozzászólása: sajnos nem várok babát, hanem leállt a menszeszem és most hormon potló gyógyszert kell szednem.Valami tippettek hogy mitõl lehet?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!