Találatok a következő kifejezésre: Már két próbálkozunk a (22 db)

Mit tanácsoltok? Többi lent A sziámi algaevõket hogyan tudom kivenni az akváriumból, hogy a benne lévõ növényeket ne tegyem tönkre? Már két napja próbálkozom két hálóval azon kivül, hogy egy két növényt letörtem az eredmény semmi.

Legjobb válasz: Gazdaboltba kapsz krumplis zsákot 30 ft körül van, szétvágod ollóval leteríted az aljzatra, dobsz rá kaját, az ormányos márna beles oda úszik enni akkor felhúzod. A legnehezebben kifogható halak egyike, hálóval ha sok növény van nehéz kivenni, rögtön bebújik a növények közé ha kiszúrja a hálót, gyors mint a villám. Próbálkozhatsz hálóval etetésnél, de nagyon gyors.

Gazdaboltba kapsz krumplis zsákot 30 ft körül van, szétvágod ollóval leteríted az aljzatra, dobsz rá kaját, az ormányos márna beles oda úszik enni akkor felhúzod. A legnehezebben kifogható halak egyike, hálóval ha sok növény van nehéz kivenni, rögtön bebújik a növények közé ha kiszúrja a hálót, gyors mint a villám. Próbálkozhatsz hálóval etetésnél, de nagyon gyors.
A frankó az lenne legközelebb ha fogod beteszed a hálót az akvába, az aljzatra, 1 háló elég, 10 perc múlva dobsz be kaját és nagyon lassú hálómozdulatokkal közelítesz felé alulról. Nálad fenti nem játszik mivel két napja kergeted vele, de egy próbát megérhet.
Én zebradánióval voltam ugyanígy, ha beijed, szemmel alig követhetõ, olyan gyorsan cikázik. Ha benyúlok az akváriumba, odaúsznak a kezemhez, csipkedik, nekiúsznak, keresik a kaját. ....de ha háló van abban a kézben, szó szerint a növények gyökerei alá lapulnak néhány cikázó mozdulat után. Nekem az jött be, hogy az egyik kezemben a háló volt, a másikkal pedig terelgettem õket ki a búvóhelyrõl. + még egy kis szerencsefaktor sem árt.

Már két hete nagyon fáj a mellem? Még egy hét van a nem vártig. Lehet baba? Ilyen hamar nem szokott fájni csak menszi előtt egy héttel. Már régóta próbálkozunk eredménytelenül. Valakinek valami tapasztalat?

Legjobb válasz: Szia! Nekem pé.óta fáj a mellem,két nap múlva kéne megjönnie.Azt hittem babás leszek,de ma - volt a teszt.kicsit elkenõdtem.Viszont,én sem tudom,miért fájt végig a mellem.

Szia! Nekem pé.óta fáj a mellem, két nap múlva kéne megjönnie.Azt hittem babás leszek, de ma - volt a teszt.kicsit elkenõdtem.Viszont, én sem tudom, miért fájt végig a mellem.
Nekem pl. sosem fájt a mellem mensi elõtt, de amikor terhes lettem, akkor nagyon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Remélem akkor most talán sikerült.

Már két éve próbálkozunk a babával, de sikertelenül. Mit tegyek?

Legjobb válasz: PG53 mikroszkóp próbáltad már?

PG53 mikroszkóp próbáltad már?
elsõ vagyok. Nálunk is a gyertya jött be:-)
Két barátnõm is hasonló helyzetben volt. Nem tudom, hogy véletlenül sikerült-e a baba, de mindketten elkezdtek szedni terhesvitamint és egy picit többet mozogtak.(Nem voltak vékonyak.) Két hónapra rá sikerült nekik a baba. Talán segítettem.
nekunk is 2 ev utan jott ossze. a gyertyaallas nalunk bejott. probaltatok mar?
Menjetek el kivizsgálásra. Mi 1 év után mentünk el, és már ki is derült az ok. Remélhetõleg orvosi segítséggel nemsokára lesz babónk! Sok sikert nektek is!
Menj el dokihoz... Õ bizti megmondja a tutit =D
Ennyi idõ után én is dokit javaslok! Lehet, hogy nincs is semmi gond, de egy UH, egy vérvétel már sokmindent elárul!
Igen, menjetek el dokihoz, mi is 1, 5 év után mentünk el, most 15 hét + 4 napos iker babák vannak a pocakomban... A gyertya nem segít, ha a sperma lassú vagy kevés az életképes. De lehet, hogy nálad nincsen peteérés, akkor is hiába pózolsz "gyertyába"...
Nem a mellfájdalomból kifolyólag lettem terhes, de valóban az egyik legelsõ tünet ez volt. :)
Nálam ez volt az egyetlen tünet, valamint természetesen a menzesz elmaradás. Fájtak a melleim, megjött január 8án.. Aztán január végén megint elkezdett fájni, de sokkal jobban mint szokott és heteken át tartott. Nem gyanítottam, hogy terhes vagyok, mert rendszertelen volt a menzeszem mindig. Hol kb. idõben jött meg, hol tizenpár napot késett. Így 3 hét késés után mentem el dokihoz, akkor már 6hetes 4 napos voltam és akkor is még fájtak a melleim. Szóval az egyetlen nyilvánvaló tünetem ez volt, semmi más.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Elsõ tudod hogy nem úgy gondoltam hogy a mellfájdalomból lett valaki terhes, :D csakhogy ez utalt -e rá!! Sajnos nekem ma már nem fáj annyira a mellem mint az elõzõ másfél héten és menzeszemig még 6 nap van vissza.Nagyon reménykedem hogy most nem jön meg mert már alig tudunk várni :D Csomó olyat olvastam hogy már elsõ és második hónapban összejött a baba. Elevitet is szedek már két hónapja, de eddig sajna semmi.

A párommal babát szeretnénk, már két hónapja próbálkozunk, a menstruációm mindig késik 15 napot, így mindig azt hiszem, hogy terhes vagyok, de mégsem. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: ha mindig 15 napot késik, akkor az már rendszeresnek számít. nem lehet, h elszámoltad a ciklusod?

ha mindig 15 napot késik, akkor az már rendszeresnek számít. nem lehet, h elszámoltad a ciklusod?
Két hónap nem sok idõ. Tudom nehéz, a várakozás, a reménykedés. De nem szabad görcsösen felfogni:) Élvezzétek az egymással töltött idõt, és egyszer csak összejön majd a baba:) Szorítok értetek. Ha sokkal több idõn keresztül nem sikerül, érdemes orvoshoz menni. De már most se ártana, ez a 15 napos késés elég érdekes. Hallottam, hogy terhesség alatt is lehet vérzés, ami menstruációként fogható fel. És mivel nem a szokásos, amióta próbálkoztok, kicsit gyanús. Keress fel egy nõgyógyászt.:)
nem kell ezen kiakadnod, majd jön az a baba :D ez is azt bizonyitja, h nem olyan könnyû éppen teherbeesni :S

Szerintetek összejött a baba? Már két éve próbálkozunk. Bővebben lennt.

Tehát, nekem július 29-én volt meg utoljára. Szeptemberben már csináltam négy különböz? tesztet, ami er?s pozi volt. De nem merem beleélni magam, mert a két év alatt már nagyon sokszor csalódtam, volt hogy nega volt a teszt, volt hogy halványan látszódott a második csík, de utána megjött.Van már egy 12éves és egy 3éves fiaim, és nagyon szeretnénk még egy babát. Tünetek vannak, reggeli hányinger, a bal cicim nagyobb és keményebb mint a jobb, és mintha a hasam is egy kicsit megn?tt volna. De lehet hogy ezt csak már én képzelem be. Bár vékony testalkatú vagyok 163cm és 46kg. De én úgy látom, mintha n?tt volna. Még a párom is azt mondta. Szúrkálódik a hasam is, de nem görcsöl. Jöv?héten mennék dokihoz, de nagyon félek, hogy azt mondja hogy nincs picuri. Olvastam a terhességi teszt használati útmutatójában, hogy pozi teszt lehet petefészek cisztától is. És ezért rettegek, hogy mi van, ha nekem az van? Szerintetek mire számítsak? Nagyon félek.

Legjobb válasz: "Szeptemberben már csináltam négy különbözõ tesztet, ami erõs pozi volt." Erõs pozi!! Teljesen felesleges akkor a többi iromány, ez a lényeg! Muszáj dokihoz elmenned, ha van baba-ha nincs, de nagyon valószínû h van!

"Szeptemberben már csináltam négy különbözõ tesztet, ami erõs pozi volt." Erõs pozi!! Teljesen felesleges akkor a többi iromány, ez a lényeg! Muszáj dokihoz elmenned, ha van baba-ha nincs, de nagyon valószínû h van!
Ez baba lesz, szerintem biztos 4 poziteszt utan! Gratulalok! Barcsak en is pozit tesztelnek...3 ev utan..
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, mostmár megnyugodtam egy kicsit. Már alig várom, hogy jövõhét legyen.
A kérdező hozzászólása: Még azt elfelejtettem leírni, hogy szerencsémre még nem volt semmi nõgyógyászati bajom, sem cisztám sem semmi.

Már két éve próbálkozunk a férjemmel egy kisbabán. Sajna eddig semmi. Már voltam nőgyógyásznál de azt mondta rendben van minden, a menzeszem nem rendszeres nem is volt az soha! Lehet valaha gyerekem? Vagy hiába várjuk?

Legjobb válasz: És a pároddal minden rendben van? Ezt nem ártana tudni. 2 év hosszú idõ, szerintem menjen el õ is dokihoz aztán annak függvényében dõl el mi a teendõ. Sok sikert nektek, kitartás!

És a pároddal minden rendben van? Ezt nem ártana tudni. 2 év hosszú idõ, szerintem menjen el õ is dokihoz aztán annak függvényében dõl el mi a teendõ. Sok sikert nektek, kitartás!
Ennyi idõ után az a minimum, hogy átjárhatósági vizsgálatra küld, szerintem. Fõleg, hogyha hormonálisan minden rendben. És nem értem, a férjedet miért nem küldte spermavizsgálatra? Az a legegyszerûbb minden vizsgálat közül. Szerintem keress egy másik orvost, mert a tied nem elég alapos.
A férjed is volt spermavizsgálaton?
Ha minden okés, akkor nem tudom mi lehet a gond. De én akkor azt csinálnám, hogy minden menses mentes napon együtt lennék a párommal, talán összejönne. Ezt próbáltátok már?
én elmentem dokihoz megkérdeztem hogy rendben vagyok e aztmondta hogy igen. késõbb csak visza mentem ugyanahhoz a dokihoz és aztmondtam neki hogy én mindenképp akarok gyereket most mert már nekem sürgös a dolog, és már 1 éve probálkozunk. akkor tényleg látta hogy komolyan akarom és vérvizsgálatra küldött ami kimutatta hogy mégis csak van valami ami miatt nemjött ösze. az nemelég ha megvizsgál ultrahangal. a vizsgálat onnan kezdõdik hogy minimum ultrahang+vérvizsgálat. és ha itis aztmondja minden ok akkor már lehet a férjedet is küldeni egy spermavizsgálastra. amióugy vérvétel voltmáe?
Szia! Én a helyedben keresnék egy másik dokit. Mégis milyen vizsgálatokat végeztek már el? Mi öt éve probálkozunk, nekem sikerül teherbe esnem de sajnos a 10.hét elõtt elvesztettem a kisbabáimat. Most derült ki hogy a sárgatest hormonom nem jól müködik. És van az egyik génemmel is egy kis probléma. De szerencsére mind a kettõ orvosolható.
A kérdező hozzászólása: a kérdés írója vagyok!! mindenkinek köszönöm a hozzászólást!!!!volt már vérvizsgálat meg vizelet, de semmi elváltozást nem állapítottak meg.amikor ultrahanggal megvizsgált, direkt megkérdeztem tõle, hogy nem e lát valami elváltozást de ott se látott semmit.az viszont igaz, a férjem még nincs megvizsgálva...talán vele lehet probléma
Végülis a tipikus tüneteid megvannak. Lehet, hogy terhes vagy.
Most mi a kérdés?
A kérdező hozzászólása: hát hogyan lehet hogy ki van herélve, mégis úgy viselkedik, mint ha nem lenne!
1. vagyok. A kiherélve szebb szóval ki van ivartalanítva. Hát de akkor még meg vannak neki az ösztönök és még érzi h a szuka kutyáid mikor tüzelnek. Össze össze ragadhat de nem lesz kiskutya.
és 3 kutya van otthon ... elképesztõ ... Csak azt erõdemonstrálja a szukákon, hogy felettük áll a rangsorban... ledominálja öket. Ha kanok lennének akkor is csinálná ...
Mikor lett ivartalanítva? A mûtét után kell pár hónap, hogy kiürüljenek belõle a hormonok.
A kérdező hozzászólása: Kb. 2 hete lett ivartalanítva! Nem olyan domináns, mint a legtöbb kan! Sõt a 9 hónapos cane corsom (szuka) kezdi átvenni a hatalmat felette is! Szóval akkor ne szóljak rá amikor akciózik?:)
Akkor még benne van az ösztön, kb 1, 5-2 hónap kell, amíg lenyugszik. Viszont szólj rá mindenképp, amikor a szukákat piszkálja.
A kérdező hozzászólása: És kárt ezzel tehet a szukákban?

Tisztelt Főorvos úr! Szeretném kérdezni, hogy ciklus 3adik napján voltam vérvételen és a prolaktin szint 21, 92 lett, a progeszteron 2, 71 ez milyen értéknek felel meg és hogy ez akadályohatja a teherbe esést. Már két éve próbálkozunk a babával és most jele

Tisztelt Főorvos úr! Szeretném kérdezni, hogy ciklus 3adik napján voltam vérvételen és a prolaktin szint 21,92 lett, a progeszteron 2,71 ez milyen értéknek felel meg és hogy ez akadályohatja a teherbe esést. Már két éve próbálkozunk a babával és most jelenleg szedem a premens tablettát köszönöm válaszát, üdv bernadett.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A progeszteron hormon felelős elsősorban a peteérésért, ám ezt a ciklus 19-23. napja környékén tanácsos vizsgálni. Azokból az értékekből lehet következtetni a peteérésre. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A progeszteron hormon felelős elsősorban a peteérésért, ám ezt a ciklus 19-23. napja környékén tanácsos vizsgálni. Azokból az értékekből lehet következtetni a peteérésre. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!