Találatok a következő kifejezésre: Már két nem (1005 db)

Miért nem eszik, iszik a papagájom? Már két napja megvan a kék hullámos papagájom de még mindig nem ivott és evett, próbálkoztam egy kis répával, kölessel, répával, almával, de semmi. Mit csináljak hogy hogy egyen valamit?

Legjobb válasz: Hagyd picit lenyugodni. Az elsõ napokban répát, almát ilyesmiket úgysem fog enni. Kölest is csak akkor, ha Te nem látod. Minél többet tevékenykedsz ilyenkor a környezetében, annál késõbb fog megnyugodni. :) Két napig nem maradt volna talpon, ha nem enne-inna, annyira gyors az anyagcseréjük. Már nem lenne ereje, ez biztos, és 100%. Szóval csak adj neki idõt. Lehet, hogy már holnap hajlandó lesz elõtted is enni-inni.

Hagyd picit lenyugodni. Az elsõ napokban répát, almát ilyesmiket úgysem fog enni. Kölest is csak akkor, ha Te nem látod. Minél többet tevékenykedsz ilyenkor a környezetében, annál késõbb fog megnyugodni. :) Két napig nem maradt volna talpon, ha nem enne-inna, annyira gyors az anyagcseréjük. Már nem lenne ereje, ez biztos, és 100%. Szóval csak adj neki idõt. Lehet, hogy már holnap hajlandó lesz elõtted is enni-inni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ ma reggel már közelebb ment az etetõjéhez.

Kértem kölcsön 150000 ft-ot ügyvéd előtt, már két éve. Sajnos nem tudtam megadni, az illető viszont nem fogadta el a részletfizetést, és most fenyegetőzik. Mit tehet jogilag?

A pénzt viszont nem adta át az ügyvéd el?tt,sem azután.Õ adagolta apránként.

Legjobb válasz: 150.000 Ft két éves idõtartam, az 24 hó, tehát kicsit több mint 6e Ft-jával két év alatt már teljesülhetett volna az összeg. A hitelezõnek "nincs lehetõsége" nem elfogadni a részteljesítést, ha igazolni tudod, hogy megtagadta a részteljesítés elfogadását, akkor egész másképp fogják értékelni a kamatkövetelését. Az összeget bírósági vagy ügyvédi letétbe befizetheted, ez teljesítésnek minõsül...

150.000 Ft két éves idõtartam, az 24 hó, tehát kicsit több mint 6e Ft-jával két év alatt már teljesülhetett volna az összeg. A hitelezõnek "nincs lehetõsége" nem elfogadni a részteljesítést, ha igazolni tudod, hogy megtagadta a részteljesítés elfogadását, akkor egész másképp fogják értékelni a kamatkövetelését. Az összeget bírósági vagy ügyvédi letétbe befizetheted, ez teljesítésnek minõsül...
Bocsáss meg, de ha a kölcsönadási szerzõdésben nem szerepelt az, hogy a kölcsönt kapó részletekben szeretné visszafizetni, bizony a kölcsönt adónak joga van egy összegben kérni a visszafizetést.
Hú, ez nekem kicsit zavaros. "A pénzt viszont nem adta át az ügyvéd elõtt, sem azután.Õ adagolta apránként." Most akkor valóban kölcsön kaptad azt a pénzt, vagy sem? Mit írtál alá? Kamat volt kikötve? Ha esetleg feltennéd valahova a szöveget adatok nélkül, többet tudnánk segíteni. Nagyon egyszerû, kérd el a bankszámlaszámát, és utalj át neki annyit, amennyit tudsz, mindenképp írd oda a közleménybe, hogy "a ....-i szerzõdés szerinti kölcsön visszafizetés részlete". Ez bizonyítja, hogy te fizettél neki részletet, tehát fizetési szándékod van.
Ügyvéd elõtt aláírtál egy kölcsönszerzõdést anélkül, hogy a pénzt ott megkaptad volna? Nem volt okos dolog...Na mindegy. Beperelhet a "kölcsönadó" és 99% hogy meg is nyeri a pert, miután az irat azt bizonyítja, hogy megkaptad a pénzt. Te nem tudod bizonyítani, hogy nem kaptad meg-vagy igen? Ha perre kerül a dolog, a bíróságon kérhetsz részletfizetést-bár az is igaz, hogy a kölcsönadó ezt nem köteles elfogadni. Lehet belõle végrehajtás, munkabér letiltás... A perköltséget is a vesztesnek kell kifizetnie, ami nagy eséllyel te leszel. Javaslom keress egy ügyvédet, talán az tud segíteni valamit.
A hitelezõnek valóban joga van egy összegben kérni, azonban ha a felajánlott részletet nem fogadja el, vagy azt visszautasítja, a polgári kötelembõl eredõ együttmûködési kötelezettségét megsérti.

Válófélben vagyunk és a válásig a férjem és a fiam kiköltöznek közös házunkból. A férjem nem akarja fizetni a házzal és a nálam maradt két gyermek gondozásával járó közös költségeket. Válás után övé marad a ház. Mi a megoldás?

Az én fizetésemb?l nem tudok 120 m2-es házat és két gyereket egyedül eltartani.

Legjobb válasz: Olyan nincs, hogy semmit sem fizet a férjed válás után. Ha közös a ház, és nem akar tovább ott lakni, akkor ki kell fizesse a ház felét és akkor tudnál venni egy kisebb lakást, amit önerõbõl fenn tudnál tartani. Vagy az is egy megoldás, hogy két félre válasszátok a lakás: az egyikben te laksz a két gyerekkel, a másik felében pedig a volt férjed a másik gyerekkel... Persze ebbe a férjednek is bele kellene egyeznie. De ha ezt nem akarjátok, akkor a bíróság mérlegelni fogja a helyzeted, és biztos ki kell fizetnie a ház felét. A másik pedig, hogy válás után gyerektartást mindenféleképpen rendelnek el (a férj fizetéséhez mérten), sõt ha nem tudod így sem egy fizetésbõl eltartani a gyerekeket és a volt férjed sokat keres, akkor asszonytartást is kérhetsz. De a helyzetedrõl mindenféleképpen tájékoztatnod kell a bíróságot, mert akkor is elrendeli a juttatásokat, ha a férjed nem akarja. Törvény írja elõ, hogy köteles gyermekeirõl gondoskodni...

Olyan nincs, hogy semmit sem fizet a férjed válás után. Ha közös a ház, és nem akar tovább ott lakni, akkor ki kell fizesse a ház felét és akkor tudnál venni egy kisebb lakást, amit önerõbõl fenn tudnál tartani. Vagy az is egy megoldás, hogy két félre válasszátok a lakás: az egyikben te laksz a két gyerekkel, a másik felében pedig a volt férjed a másik gyerekkel... Persze ebbe a férjednek is bele kellene egyeznie. De ha ezt nem akarjátok, akkor a bíróság mérlegelni fogja a helyzeted, és biztos ki kell fizetnie a ház felét. A másik pedig, hogy válás után gyerektartást mindenféleképpen rendelnek el (a férj fizetéséhez mérten), sõt ha nem tudod így sem egy fizetésbõl eltartani a gyerekeket és a volt férjed sokat keres, akkor asszonytartást is kérhetsz. De a helyzetedrõl mindenféleképpen tájékoztatnod kell a bíróságot, mert akkor is elrendeli a juttatásokat, ha a férjed nem akarja. Törvény írja elõ, hogy köteles gyermekeirõl gondoskodni...
A kérdező hozzászólása: Rosszul fogalmaztam. Megállapodtunk, hogy kifizeti a ház felét, de amíg nem mondták ki a válást és nem fizeti ki a nekem járó összeget, addig közösen is élhetünk volna, de õ nem akar. Így én maradtam a két gyerekkel a házban. Neki mivel nem lakik velünk nem kell semmit fizetnie?
Az elköltözás idejére visszamenõleg követelheted a tartásdíjat a nálad maradt két (kiskorú gyermek) után, ha nálad helyezik el õket. Követelheted továbbá a közös vagyon megosztását. Ha egyezséggel váltok akkor mindezekben meg is kell egyeznetek. ha nem akkor a bíróság dönt. Keress egy ügyvédet, mert a bíróságon mindent kérni kell, még azt is ami magától értetõdõnek tûnik. (ha van ügyvéded akkor pedig neki tedd fel ezt a kérdést)
Bizony, ha elköltözött, akkor nem kérhetsz semmit a ház fenntartási költségeihez.A legjobb az lenne, ha eladnátok, és osztoznátok a pénzen.A plusz 1 gyermek fenntartásához hozzá kell járulnia, de csak ha közös gyermekrõl van szó.
Gyerektartást kell fizetnie, a ház fenntartási költségeivel kapcsolatban talán igaza van, nem lakik ott, nem fogyaszt áramot, gázt, vizet, viazont a gyerektartás összegébe a gyereket "rezsiköltségét" is be kell kalkulálni. Miért nem egyeztek meg, hogy fizesse ki a részed -ha közös a ház - és fizessen gyerektartást?
Ingyen TALÁN elviszik, de valószínûleg így is nehézkesen.
Inkább passzold el csak a nõstényeket, és a kicsik közül tarts meg hímeket. Akkor nem kell többet ezen agyalnod. Meglesznek így is.
helyileg hol vannak
A kérdező hozzászólása: Budapesten, de már "csak 6 hím van, a többieket lefoglalták

Van két terhességi tesztem ami pozitív. Mindkettőt más időben és más márkával végeztem! Ugye két teszt már csak nem téved?

A kérdésem az lenne, hogy ugye két teszt már biztos nem téved? Ugye most már terhes vagyok? Az els?t a mensi el?tt 1 nappal Clearblue-val végeztem, a másikat rá két napra Garvi-HCG-vel! Holnap újra teszelek, mert el sem hiszem!

Legjobb válasz: Mondjuk én csak egy tesztet csináltam, de azt pár napig még nézegettem, azóta már uh-képet nézegethetek. Nekem is nagyon hihetetlen volt. Én is kérdeztem: ez már tuti igaz? Gratulálok!! 9hetes

Mondjuk én csak egy tesztet csináltam, de azt pár napig még nézegettem, azóta már uh-képet nézegethetek. Nekem is nagyon hihetetlen volt. Én is kérdeztem: ez már tuti igaz? Gratulálok!! 9hetes
Van ez így. Én eltettem mind a hetet, úgy vártuk a babát, most múlt kétéves. Gratulálok!!!!!
Nem téved! Gratulálok! Sok-sok boldogságot! :)
Gratulálok!Nem téved a tesz, megnyugodhatsz.Voltak tüneteid?
szia!nekem 3 pozi tesztem van!erõs pozik!az elsõt ami Corax, 3 nap késés után csináltam, aztán 4 nap késés után Gravi hcg, aztán 5 nap késés után szintén ígravi hcg, és még mindíg nem hiszem el h babát várok!:) )))akkor mi tök egy cipõben járunk!Ha akarsz írhatsz privit aztán ott fohjtatjuk a beszélgetést h ki mikor megy dokihoz, mit mond a doki meg ilyenek!
A kérdező hozzászólása: Tüneteim nem voltak, csak a mellem fájt, és nem úgy mintha megjött volna! A 2. inszemen vagyok túl, és remélem ez már sikerült! Holnap még tesztelek egy Gabrielt, és aztán hívom a dokit! El sem hiszem még, hogy kismama vagyok! Köszönöm a válaszokat! Aranyosak vagytok! :)
Ha kapsz egy kutyát, 2 napig nem fészbukozol, 1 hétig te takarítod a szobád. Na? Nem is nehéz
Hát gondolom a vele járó gondokat nem akarják vállalni.A legtöbb gyereknek vett kutya gondozása ugyanis teljes mértėkben a szülõ nyakába kerül néhány hét múlva.Na meg anyagilag is nagy kiadás fenntartani.
Valószínûleg látják rajtad, hogy még nem vagyok elég felelõsségtudó ahhoz, hogy legyen egy kutyád. Tettekkel bizonyíts, és akkor talán rájönnek, hogy képes vagy felelõsen gondoskodni egy kutyáról;)
Egy kutya nem annyiból áll, hogy jaj de édes kutyulimutyuli. Orvoshoz kell hordani, oltásokat beadatni neki, chipeltetni. Ivartalanitatni. Normális tápot adni neki. Minden nap foglalkozni vele, sétálni vinni. Ha ezz mind tudjátok vállalni akkor rendben. De kérlek ne vegyetek hanem menhelyrõl fogadjatok örökbe!
Õk ismernek, õk élnek veled nyilván oka van annak, hogy nem akarnak kutyát. Mivel egyelõre nincs önálló kereseted, így a felelõsséget, és az anyagi vonzatait is a szüleidnek kellene vállalnia egy kutya után. Továbbá egy gyereknél bõven benne van az is, hogy miután elmúlt az újdonság varázsa, és esõben, szélben, hóban is vinni kell a kutyát sétálni, az már annyira nem pálya, és szépen marad az egész a szüleidre.

Letöltöttem Death Lordrõl két filmet és nem engedi lejátszani mert azt írja hogy seed Most elõbb vissza kell seedelni de már két napja azt írja hogy állapot : seed most mi avn ilyenkor?

Legjobb válasz: Milyen programmal próbáltad lejátszani? Azért kérdem, mert már torrentezek egy ideje néhány oldalon, de ilyet még életemben nem hallottam. A lejátszásnak az égvilágon semmi köze nincs ahhoz, hogy honnan, melyik oldalról származik a film, vissza van-e töltve, vagy hogy éppen seedben van-e. Egyébként amíg nem törlöd a kliensed listájáról a filmet, vagy magát a filmet a gépedrõl, addig azt fogja írni, hogy seed, akár az idõk végezetéig.

Milyen programmal próbáltad lejátszani? Azért kérdem, mert már torrentezek egy ideje néhány oldalon, de ilyet még életemben nem hallottam. A lejátszásnak az égvilágon semmi köze nincs ahhoz, hogy honnan, melyik oldalról származik a film, vissza van-e töltve, vagy hogy éppen seedben van-e. Egyébként amíg nem törlöd a kliensed listájáról a filmet, vagy magát a filmet a gépedrõl, addig azt fogja írni, hogy seed, akár az idõk végezetéig.
Tisztelt Hölgyem! Két éves kimaradás után már nem kell ettől tartania. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
Tisztelt Hölgyem! Két éves kimaradás után már nem kell ettől tartania. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Egy nappal elöbb jött meg a mensim. Ez volt az elsö a gyogyszer abbahagyása óta. Eléggé élénk piros volt ma viszont már csak egy két csepp van. Mitől lehet ez? Igy már baba nem lehet? Gondolom.

Legjobb válasz: nem lehet baba, ha vér volt. szerintem wz simán belefér abba, hogy még nem állt be 100%-ig a mensid, lehet, hogy a következõ hónapban megint egy kicsit más lesz, de ne aggódj, ez belefér abba, hogy újdonság a hormonháztartásodnak, hogy nincs gyógyszer. egy-két hónapot várjatok és utána indulhat a babaprojekt!

nem lehet baba, ha vér volt. szerintem wz simán belefér abba, hogy még nem állt be 100%-ig a mensid, lehet, hogy a következõ hónapban megint egy kicsit más lesz, de ne aggódj, ez belefér abba, hogy újdonság a hormonháztartásodnak, hogy nincs gyógyszer. egy-két hónapot várjatok és utána indulhat a babaprojekt!
Az egy napos vérzés, utalhat terhességre attól függetlenül nem hiszem. Lehet hogy csak köztes vérzés olt. Kérdezd meg a nõgyógyászod!
Lehet hogy a gyógyszer abbahagyása miatt reagál igy a szervezeted, fõleg hogy azóta ez az elsõ menzeszed! ha meg úgy gondolod baba van a dologban akkor csinálj reggel egy tesztet, igy hamar megtudod majd hogy mi a helyzet. sok sikert!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!