Találatok a következő kifejezésre: Már két nem (961 db)

Miért nem eszik, iszik a papagájom? Már két napja megvan a kék hullámos papagájom de még mindig nem ivott és evett, próbálkoztam egy kis répával, kölessel, répával, almával, de semmi. Mit csináljak hogy hogy egyen valamit?

Legjobb válasz: Hagyd picit lenyugodni. Az elsõ napokban répát, almát ilyesmiket úgysem fog enni. Kölest is csak akkor, ha Te nem látod. Minél többet tevékenykedsz ilyenkor a környezetében, annál késõbb fog megnyugodni. :) Két napig nem maradt volna talpon, ha nem enne-inna, annyira gyors az anyagcseréjük. Már nem lenne ereje, ez biztos, és 100%. Szóval csak adj neki idõt. Lehet, hogy már holnap hajlandó lesz elõtted is enni-inni.

Hagyd picit lenyugodni. Az elsõ napokban répát, almát ilyesmiket úgysem fog enni. Kölest is csak akkor, ha Te nem látod. Minél többet tevékenykedsz ilyenkor a környezetében, annál késõbb fog megnyugodni. :) Két napig nem maradt volna talpon, ha nem enne-inna, annyira gyors az anyagcseréjük. Már nem lenne ereje, ez biztos, és 100%. Szóval csak adj neki idõt. Lehet, hogy már holnap hajlandó lesz elõtted is enni-inni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ ma reggel már közelebb ment az etetõjéhez.

Kértem kölcsön 150000 ft-ot ügyvéd előtt, már két éve. Sajnos nem tudtam megadni, az illető viszont nem fogadta el a részletfizetést, és most fenyegetőzik. Mit tehet jogilag?

A pénzt viszont nem adta át az ügyvéd el?tt,sem azután.Õ adagolta apránként.

Legjobb válasz: 150.000 Ft két éves idõtartam, az 24 hó, tehát kicsit több mint 6e Ft-jával két év alatt már teljesülhetett volna az összeg. A hitelezõnek "nincs lehetõsége" nem elfogadni a részteljesítést, ha igazolni tudod, hogy megtagadta a részteljesítés elfogadását, akkor egész másképp fogják értékelni a kamatkövetelését. Az összeget bírósági vagy ügyvédi letétbe befizetheted, ez teljesítésnek minõsül...

150.000 Ft két éves idõtartam, az 24 hó, tehát kicsit több mint 6e Ft-jával két év alatt már teljesülhetett volna az összeg. A hitelezõnek "nincs lehetõsége" nem elfogadni a részteljesítést, ha igazolni tudod, hogy megtagadta a részteljesítés elfogadását, akkor egész másképp fogják értékelni a kamatkövetelését. Az összeget bírósági vagy ügyvédi letétbe befizetheted, ez teljesítésnek minõsül...
Bocsáss meg, de ha a kölcsönadási szerzõdésben nem szerepelt az, hogy a kölcsönt kapó részletekben szeretné visszafizetni, bizony a kölcsönt adónak joga van egy összegben kérni a visszafizetést.
Hú, ez nekem kicsit zavaros. "A pénzt viszont nem adta át az ügyvéd elõtt, sem azután.Õ adagolta apránként." Most akkor valóban kölcsön kaptad azt a pénzt, vagy sem? Mit írtál alá? Kamat volt kikötve? Ha esetleg feltennéd valahova a szöveget adatok nélkül, többet tudnánk segíteni. Nagyon egyszerû, kérd el a bankszámlaszámát, és utalj át neki annyit, amennyit tudsz, mindenképp írd oda a közleménybe, hogy "a ....-i szerzõdés szerinti kölcsön visszafizetés részlete". Ez bizonyítja, hogy te fizettél neki részletet, tehát fizetési szándékod van.
Ügyvéd elõtt aláírtál egy kölcsönszerzõdést anélkül, hogy a pénzt ott megkaptad volna? Nem volt okos dolog...Na mindegy. Beperelhet a "kölcsönadó" és 99% hogy meg is nyeri a pert, miután az irat azt bizonyítja, hogy megkaptad a pénzt. Te nem tudod bizonyítani, hogy nem kaptad meg-vagy igen? Ha perre kerül a dolog, a bíróságon kérhetsz részletfizetést-bár az is igaz, hogy a kölcsönadó ezt nem köteles elfogadni. Lehet belõle végrehajtás, munkabér letiltás... A perköltséget is a vesztesnek kell kifizetnie, ami nagy eséllyel te leszel. Javaslom keress egy ügyvédet, talán az tud segíteni valamit.
A hitelezõnek valóban joga van egy összegben kérni, azonban ha a felajánlott részletet nem fogadja el, vagy azt visszautasítja, a polgári kötelembõl eredõ együttmûködési kötelezettségét megsérti.

Válófélben vagyunk és a válásig a férjem és a fiam kiköltöznek közös házunkból. A férjem nem akarja fizetni a házzal és a nálam maradt két gyermek gondozásával járó közös költségeket. Válás után övé marad a ház. Mi a megoldás?

Az én fizetésemb?l nem tudok 120 m2-es házat és két gyereket egyedül eltartani.

Legjobb válasz: Olyan nincs, hogy semmit sem fizet a férjed válás után. Ha közös a ház, és nem akar tovább ott lakni, akkor ki kell fizesse a ház felét és akkor tudnál venni egy kisebb lakást, amit önerõbõl fenn tudnál tartani. Vagy az is egy megoldás, hogy két félre válasszátok a lakás: az egyikben te laksz a két gyerekkel, a másik felében pedig a volt férjed a másik gyerekkel... Persze ebbe a férjednek is bele kellene egyeznie. De ha ezt nem akarjátok, akkor a bíróság mérlegelni fogja a helyzeted, és biztos ki kell fizetnie a ház felét. A másik pedig, hogy válás után gyerektartást mindenféleképpen rendelnek el (a férj fizetéséhez mérten), sõt ha nem tudod így sem egy fizetésbõl eltartani a gyerekeket és a volt férjed sokat keres, akkor asszonytartást is kérhetsz. De a helyzetedrõl mindenféleképpen tájékoztatnod kell a bíróságot, mert akkor is elrendeli a juttatásokat, ha a férjed nem akarja. Törvény írja elõ, hogy köteles gyermekeirõl gondoskodni...

Olyan nincs, hogy semmit sem fizet a férjed válás után. Ha közös a ház, és nem akar tovább ott lakni, akkor ki kell fizesse a ház felét és akkor tudnál venni egy kisebb lakást, amit önerõbõl fenn tudnál tartani. Vagy az is egy megoldás, hogy két félre válasszátok a lakás: az egyikben te laksz a két gyerekkel, a másik felében pedig a volt férjed a másik gyerekkel... Persze ebbe a férjednek is bele kellene egyeznie. De ha ezt nem akarjátok, akkor a bíróság mérlegelni fogja a helyzeted, és biztos ki kell fizetnie a ház felét. A másik pedig, hogy válás után gyerektartást mindenféleképpen rendelnek el (a férj fizetéséhez mérten), sõt ha nem tudod így sem egy fizetésbõl eltartani a gyerekeket és a volt férjed sokat keres, akkor asszonytartást is kérhetsz. De a helyzetedrõl mindenféleképpen tájékoztatnod kell a bíróságot, mert akkor is elrendeli a juttatásokat, ha a férjed nem akarja. Törvény írja elõ, hogy köteles gyermekeirõl gondoskodni...
A kérdező hozzászólása: Rosszul fogalmaztam. Megállapodtunk, hogy kifizeti a ház felét, de amíg nem mondták ki a válást és nem fizeti ki a nekem járó összeget, addig közösen is élhetünk volna, de õ nem akar. Így én maradtam a két gyerekkel a házban. Neki mivel nem lakik velünk nem kell semmit fizetnie?
Az elköltözás idejére visszamenõleg követelheted a tartásdíjat a nálad maradt két (kiskorú gyermek) után, ha nálad helyezik el õket. Követelheted továbbá a közös vagyon megosztását. Ha egyezséggel váltok akkor mindezekben meg is kell egyeznetek. ha nem akkor a bíróság dönt. Keress egy ügyvédet, mert a bíróságon mindent kérni kell, még azt is ami magától értetõdõnek tûnik. (ha van ügyvéded akkor pedig neki tedd fel ezt a kérdést)
Bizony, ha elköltözött, akkor nem kérhetsz semmit a ház fenntartási költségeihez.A legjobb az lenne, ha eladnátok, és osztoznátok a pénzen.A plusz 1 gyermek fenntartásához hozzá kell járulnia, de csak ha közös gyermekrõl van szó.
Gyerektartást kell fizetnie, a ház fenntartási költségeivel kapcsolatban talán igaza van, nem lakik ott, nem fogyaszt áramot, gázt, vizet, viazont a gyerektartás összegébe a gyereket "rezsiköltségét" is be kell kalkulálni. Miért nem egyeztek meg, hogy fizesse ki a részed -ha közös a ház - és fizessen gyerektartást?
Ingyen TALÁN elviszik, de valószínûleg így is nehézkesen.
Inkább passzold el csak a nõstényeket, és a kicsik közül tarts meg hímeket. Akkor nem kell többet ezen agyalnod. Meglesznek így is.
helyileg hol vannak
A kérdező hozzászólása: Budapesten, de már "csak 6 hím van, a többieket lefoglalták

Van két terhességi tesztem ami pozitív. Mindkettőt más időben és más márkával végeztem! Ugye két teszt már csak nem téved?

A kérdésem az lenne, hogy ugye két teszt már biztos nem téved? Ugye most már terhes vagyok? Az els?t a mensi el?tt 1 nappal Clearblue-val végeztem, a másikat rá két napra Garvi-HCG-vel! Holnap újra teszelek, mert el sem hiszem!

Legjobb válasz: Mondjuk én csak egy tesztet csináltam, de azt pár napig még nézegettem, azóta már uh-képet nézegethetek. Nekem is nagyon hihetetlen volt. Én is kérdeztem: ez már tuti igaz? Gratulálok!! 9hetes

Mondjuk én csak egy tesztet csináltam, de azt pár napig még nézegettem, azóta már uh-képet nézegethetek. Nekem is nagyon hihetetlen volt. Én is kérdeztem: ez már tuti igaz? Gratulálok!! 9hetes
Van ez így. Én eltettem mind a hetet, úgy vártuk a babát, most múlt kétéves. Gratulálok!!!!!
Nem téved! Gratulálok! Sok-sok boldogságot! :)
Gratulálok!Nem téved a tesz, megnyugodhatsz.Voltak tüneteid?
szia!nekem 3 pozi tesztem van!erõs pozik!az elsõt ami Corax, 3 nap késés után csináltam, aztán 4 nap késés után Gravi hcg, aztán 5 nap késés után szintén ígravi hcg, és még mindíg nem hiszem el h babát várok!:) )))akkor mi tök egy cipõben járunk!Ha akarsz írhatsz privit aztán ott fohjtatjuk a beszélgetést h ki mikor megy dokihoz, mit mond a doki meg ilyenek!
A kérdező hozzászólása: Tüneteim nem voltak, csak a mellem fájt, és nem úgy mintha megjött volna! A 2. inszemen vagyok túl, és remélem ez már sikerült! Holnap még tesztelek egy Gabrielt, és aztán hívom a dokit! El sem hiszem még, hogy kismama vagyok! Köszönöm a válaszokat! Aranyosak vagytok! :)

Letöltöttem Death Lordrõl két filmet és nem engedi lejátszani mert azt írja hogy seed Most elõbb vissza kell seedelni de már két napja azt írja hogy állapot : seed most mi avn ilyenkor?

Legjobb válasz: Milyen programmal próbáltad lejátszani? Azért kérdem, mert már torrentezek egy ideje néhány oldalon, de ilyet még életemben nem hallottam. A lejátszásnak az égvilágon semmi köze nincs ahhoz, hogy honnan, melyik oldalról származik a film, vissza van-e töltve, vagy hogy éppen seedben van-e. Egyébként amíg nem törlöd a kliensed listájáról a filmet, vagy magát a filmet a gépedrõl, addig azt fogja írni, hogy seed, akár az idõk végezetéig.

Milyen programmal próbáltad lejátszani? Azért kérdem, mert már torrentezek egy ideje néhány oldalon, de ilyet még életemben nem hallottam. A lejátszásnak az égvilágon semmi köze nincs ahhoz, hogy honnan, melyik oldalról származik a film, vissza van-e töltve, vagy hogy éppen seedben van-e. Egyébként amíg nem törlöd a kliensed listájáról a filmet, vagy magát a filmet a gépedrõl, addig azt fogja írni, hogy seed, akár az idõk végezetéig.
Tisztelt Hölgyem! Két éves kimaradás után már nem kell ettől tartania. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
Tisztelt Hölgyem! Két éves kimaradás után már nem kell ettől tartania. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Egy nappal elöbb jött meg a mensim. Ez volt az elsö a gyogyszer abbahagyása óta. Eléggé élénk piros volt ma viszont már csak egy két csepp van. Mitől lehet ez? Igy már baba nem lehet? Gondolom.

Legjobb válasz: nem lehet baba, ha vér volt. szerintem wz simán belefér abba, hogy még nem állt be 100%-ig a mensid, lehet, hogy a következõ hónapban megint egy kicsit más lesz, de ne aggódj, ez belefér abba, hogy újdonság a hormonháztartásodnak, hogy nincs gyógyszer. egy-két hónapot várjatok és utána indulhat a babaprojekt!

nem lehet baba, ha vér volt. szerintem wz simán belefér abba, hogy még nem állt be 100%-ig a mensid, lehet, hogy a következõ hónapban megint egy kicsit más lesz, de ne aggódj, ez belefér abba, hogy újdonság a hormonháztartásodnak, hogy nincs gyógyszer. egy-két hónapot várjatok és utána indulhat a babaprojekt!
Az egy napos vérzés, utalhat terhességre attól függetlenül nem hiszem. Lehet hogy csak köztes vérzés olt. Kérdezd meg a nõgyógyászod!
Lehet hogy a gyógyszer abbahagyása miatt reagál igy a szervezeted, fõleg hogy azóta ez az elsõ menzeszed! ha meg úgy gondolod baba van a dologban akkor csinálj reggel egy tesztet, igy hamar megtudod majd hogy mi a helyzet. sok sikert!

Már két hete nagyon fáj a mellem? Még egy hét van a nem vártig. Lehet baba? Ilyen hamar nem szokott fájni csak menszi előtt egy héttel. Már régóta próbálkozunk eredménytelenül. Valakinek valami tapasztalat?

Legjobb válasz: Szia! Nekem pé.óta fáj a mellem,két nap múlva kéne megjönnie.Azt hittem babás leszek,de ma - volt a teszt.kicsit elkenõdtem.Viszont,én sem tudom,miért fájt végig a mellem.

Szia! Nekem pé.óta fáj a mellem, két nap múlva kéne megjönnie.Azt hittem babás leszek, de ma - volt a teszt.kicsit elkenõdtem.Viszont, én sem tudom, miért fájt végig a mellem.
Nekem pl. sosem fájt a mellem mensi elõtt, de amikor terhes lettem, akkor nagyon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Remélem akkor most talán sikerült.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!