Találatok a következő kifejezésre: Már elég a hasam, és ez (17 db)

A 11 hétben vagyok. Normális ha már nőtt a hasam és látszik valami? Elég vékony vagyok hasam nem volt semmi. Ez jelentheti azt, hogy nagy babám lesz?

Legjobb válasz: Inkább a puffadás okozza, de ha a baba lenne akkor sem jelentene semmit. Nekem hatalmas babám van és 25 hétig szinte semmi hasam nem volt, mert széles a csípõm és szépen befészkelte magát oda. Ha keskenyebb a csípõd akkor elõre nõl a baba ha széles a csípõd akkor elfér. A has nagysága függ a magzatvíz mennyiségtõl is, azért mert valakinek nagy a hasa még nem biztos, hogy nagy a babája, és ez fordítva is igaz.

Inkább a puffadás okozza, de ha a baba lenne akkor sem jelentene semmit. Nekem hatalmas babám van és 25 hétig szinte semmi hasam nem volt, mert széles a csípõm és szépen befészkelte magát oda. Ha keskenyebb a csípõd akkor elõre nõl a baba ha széles a csípõd akkor elfér. A has nagysága függ a magzatvíz mennyiségtõl is, azért mert valakinek nagy a hasa még nem biztos, hogy nagy a babája, és ez fordítva is igaz.
Ilyenkor még valószínûbb a puffadás. Most még annyira pici a baba, hogy nem valószínû akár milyen vékony vagy.
ÍGy van..a puffadás lehet még nálad. Kisfiam 12 hetes ultrahangon 4, 5 cm volt. +- a te babád is hasonló nagyságú lehet-változó Szóval ha nagyon vékpny is vagy akkor úgy 15-6 hetesen már látszódni fog
Tapasztalatom alapján ez tiszta genetika. Nagyon nagy súllyal kezdtem, és igen hatalmas hasam volt, 3690 volt a fiam , és 51 cm . Tudok küldeni képet neked priviben. 12 hetesen terhes nacit hordtam már.. most a második jön, és döbbenet nõ a pocak, pedig nagyon-nagyon az elején vagyok... nem hiszem hogy ez összefügg a baba méretével. Anyukámnak is nagyon nagy hasa volt, én 1, 6 kg al születtem, a húgom 4 kg al, és azt mondta alig volt velem kisebb a pocak...
Ez még csak puffadás :)

Már elég nagy a hasam, és ez bizony némi gondot okoz szeretkezésnél. Mindig is hason szerettem feküdni, párom meg ugye rajtam, szóval hátulról, de ez most lehetetlen. Mit tehetünk?

szóval, esetleg párbákkal vagy valamivel érdemes fölpolcolnom magam, hogy a hasam ne nyomjuk?vagy felejtsük el ezt a pózt?

Legjobb válasz: hason

A kérdező hozzászólása: hason
Szerintem keressetek más pózt. Most már csak nagyobb lesz a pocid, és hasra sem fogsz tudni fordulni tõle (meg szerintem nem is szabad). Ha hátulról szereted, állj négykézláb úgy, hogy csak a melled legyen az ágyon, a pocid, feneked meg a levegõben. Boldog babavárást, jó próbálkozást! :o)
Szia! Térdelõ póz hátulról. Nekünk az bevállt nagy hassal. Sok sikert és kitartást!
Szia. Nekünk is ez a kedvenc pózunk, de már sajna nem tudjuk gyakorolni. A térdelõ pozitúra jó helyette.... Üdv: 26 hetes kismama.
Párom súlyát is megtartani nem vállalnám be, ajánlom a kztyapózt, esetleg lovaglót, de én a babám születése elõtti napon is, meg végig hason aludtam, és semmi baaja nem történt;)
Próbáld meg úgy, hogy egyik lábad felhúzod kerékszögbe, akkor nem nyomod annyira a pocid. Meg a kutyapózis jó. Illetve jó a kiskifli verzió:-) Vagy ha te hanyatt fekszel, a párod meg oldalt rád derékszögben. Így át tudod tenni a lábad párod csípõjén, ez is kényelmes és kellemes póz. Vagy lehet lovagló is.-) Szóval azért van más lehetõség is:-))Vigáyzz a pocidra, ha fáj, változtass pózt.

Terhes a barátnőm ha egyfolytába álmos ma elég sokat evett és le hajolt és a hasa szúrt. Ezek utalhatnak már terhességre?

Ezelőtt 2 héttel a mellei se voltak megduzzadva és nem is voltak érzékenyek osztán azután még volt délután mikor hányingere is volt és fajt a hasa.

Legjobb válasz: Osztán nem lehet, hogy meg fog neki jönni vala?

Ha 23-24-én kellene megjönni, akkor még nagyon korai bármilyen terhességi tünet. Az elsõ jel, ha nem jön meg. Van most ilyen f*sós-hányós vírus, én is azon estem át, ez inkább attól lehet. A tünetek megegyeznek.
Osztán nem lehet, hogy meg fog neki jönni vala?
Osztán orvoshoz mikor möntek?
Akkor azért feszül a melle mert +fog jönni! A terhességi tünetek az 5.6.7. héttõl kezdõdnek.
A kérdező hozzászólása: március 2 voltunk együtt. Kb 3-4 hét kell h tünete legyen nem?
Ez arra utalhat, hogy a barátnõd és te is egy ostobaságok vagytok!
Nem tudjuk!
nem az
A kérdező hozzászólása: 23-24 kellene megjõjön a havi
nem
A kérdező hozzászólása: Orvoshoz akkor megyünk ha nem jön meg a havija

Elkezdtem gyúrni és már elég jól fejlődök de a hasamon vagy egy zsírréteg és nem "jönnek ki" a kockák. Megcsinálok minden nap 300 felülést különböző módokon de ugye ez nem segít. Hogyan tüntessem el a zsírréteget?

Legjobb válasz: ha tömeget akarsz növelni tehát izmosodni akkor tömegnövelõ étrend kell és zsír is jön kockákról ne is álmodj. ha szálkásítasz az meg elég fura mert ha ezzel kezdesz úgy fogsz kinézni mint egy szúnyog. diéta és aerob a zsírégetés alapja,felüléssel egyrészt elcseszed a gerinced ,másrészt helyi fogyás nincs tehát a has izmai tónusosabbak mélyebbek lesznek de a zsír nem fog eltûnni!

ha tömeget akarsz növelni tehát izmosodni akkor tömegnövelõ étrend kell és zsír is jön kockákról ne is álmodj. ha szálkásítasz az meg elég fura mert ha ezzel kezdesz úgy fogsz kinézni mint egy szúnyog. diéta és aerob a zsírégetés alapja, felüléssel egyrészt elcseszed a gerinced , másrészt helyi fogyás nincs tehát a has izmai tónusosabbak mélyebbek lesznek de a zsír nem fog eltûnni!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :) hasra tudnál vmi jó gyakorlatot felülés helyet?:O
mark86 persze:hasprés+lábemelés vagy http://body.builder.hu/edzesek_csoport.htm4?id=15
A kérdező hozzászólása: ha elkezdek futni az valamilyen szinten leviszi a hasmaról a zsírt nem? meg azt hallottam én is, hogy a felülés rossz a gerincnek és egy ilyen hasazás jó lenne: -hasprés -lábemelés -törzsfordítás? am köszi a tanácsokat :)
mark86 jaja! keress rá az intervallumos futásra és ne egyél se cukrot se semmi rossz minõségû ch-t! de minél több húst...
A kérdező hozzászólása: köszi szépen :)
A kérdező hozzászólása: ja és am szted mennyit fussak ?
mark86 ha rákeresel az intervallumos futásra ott elvileg írja...

36 hetes vagyok. Egy ideje fáj a hasam alja, olyan mensi szerűen, de folyamatosan és annál erősebben. Néha bele nyíllal, ami elég fájdalmas és a derekamban is érzem. Mi lehet ez? Valami baj lenne vagy ez ilyenkor már normális?

A folyásom pedig több lett és olyan fehéres nyálkás valami is van benne. A folyásomnak nincs semmi kellemtelen szaga, nem viszket vagy ég. Csak egyszer?en több és van benne ilyen nyúlós, fehére valami, de csak kis darabka. Bocs,hogy így írom le, de nem tudom másképpen megfogalmazni.

Legjobb válasz: Szia! Én 35 hetes vagyok.A folyásom nekem is hasonló pár napja,szerintem ez nagyjából normális,mert az elõzõ terhességemnél is volt. A hasam alja nekem is szokott fájni,de ez a szorító fájás csupán kb. fél-1 percig szokott tartani,és naponta néhányszor szokott csak elõfordulni. A derékfájás az általános velejárója a terhességnek.Fõleg így a végefelé,leginkább a terhelés miatt. Ha sokszor fáj a hasad és nagyon én azért rákérdeznék a dokinál,hogy nincs e gond.

Szia! Én 35 hetes vagyok.A folyásom nekem is hasonló pár napja, szerintem ez nagyjából normális, mert az elõzõ terhességemnél is volt. A hasam alja nekem is szokott fájni, de ez a szorító fájás csupán kb. fél-1 percig szokott tartani, és naponta néhányszor szokott csak elõfordulni. A derékfájás az általános velejárója a terhességnek.Fõleg így a végefelé, leginkább a terhelés miatt. Ha sokszor fáj a hasad és nagyon én azért rákérdeznék a dokinál, hogy nincs e gond.
A folyás egyre sûrûbb lesz és több ahogy közeleg a szülés. És a fájásokat mérted?
Nekem a héten voltak ilyen tüneteim (derékfájás és alhasi fájdalom), amire a dokim azt mondta, hogy ez a méhszáj nyílásától lehet. Szerintem hívd fel a dokidat! 31 hetes ikres kismama
A kérdező hozzászólása: Kedden megyek vizsgálatra (CTG, méhszáj ellenõrzés, uh) a dokimhoz. Már megemlítettem neki ezeket, azt mondta, hogy normális, csak akkor még nem jelentkezett mindennap. Majd kedden rákérdezek. Amúgy a baba mocorog, igaz már nem olyan aktív, de minden órában érzem egy pár alkalommal. A fájásokat nem mértem, mert csak két- három nyilallás és elmúlik. Lehet jóslók? A méhszájam 1100. Lehet korábban fog jönni a baba? Nagyobbnak is mérik mindig, mint a tényleges kora, úgy kb 2, 5-3 héttel. Már ilyenkor azért nem lenne neki semmi baja, igaz?
36 hetesen már mindene kifejlõdött (még az agya és a tüdeje is), így már nem minõsül koraszülöttnek sem. Ha tovább maradna bent, az már csak a súlygyarapodás miatt lenne jó. Szóval amiatt nem kell izgulnod, ha esetleg most már megszületne, tökéletes kisbabád lesz! 31 hetes ikres kismama

Tegnap este óta fájdogál, szúr a hasam a jobb oldalon. A babám is folyton azon a felén van, és elég keveset mocorgott. Ez már lehet a szülés jele?

Elég kemény is a hasam,és néha már érzem a derekamban is a fájást.De a magzatvíz még nem folyt el,nem is görcsölök,inkább csak szúr a jobb petefészkemnél és a bal vesémnél?Szombatra vagyok kiírva.Mire számítsak?

Legjobb válasz: Szerintem azonnal pakolj,készülödj és indulj a korházba,mert ez már igenis jelentheti a szülés beindulását,van akiknél egyszerüen csak derékfájással kezdödik,meg én ugy tudom,hogy az amugysem jó jel,hogyha kemény a hasad,fölleg ha még görcsölsz is! Most komolyan szerintem indulj be a korházba,nehogy valami baj legyen,jobb inkább elkerülni és megelözni a rosszat,nem???legalább kivizsgálnak és megmondják mire számithatsz,és hogyha nem is a szülés indult be akkor is legalább megnyugodnál,nem???

Szerintem azonnal pakolj, készülödj és indulj a korházba, mert ez már igenis jelentheti a szülés beindulását, van akiknél egyszerüen csak derékfájással kezdödik, meg én ugy tudom, hogy az amugysem jó jel, hogyha kemény a hasad, fölleg ha még görcsölsz is! Most komolyan szerintem indulj be a korházba, nehogy valami baj legyen, jobb inkább elkerülni és megelözni a rosszat, nem???legalább kivizsgálnak és megmondják mire számithatsz, és hogyha nem is a szülés indult be akkor is legalább megnyugodnál, nem???
A kérdező hozzászólása: mÉG VÁROK EGY KICSIT, HÁTHA JOBB LESZ-A BABÓ IS BEINDULT, BIZTOS FELKELT.MEG HA ÉN EZT BEMONDOM A TELEFONBA A MENTÕKNEK, KI SE JÖNNEK-SAJNOS NINCS ITTHON SENKI AKI BEVIHETNE

én 36 hetes kismama vagyok és már 4 napja megy a hasam ez elöjele a szülésnek? A hasam is keményedik elég sűrűn hamarosan szülni fogok?

Legjobb válasz: Szerintem nem.Nekem is volt ilyen az utolsó hónapokban.Keményedni,meg egyre többet fog,mert készül a szervezeted a szülésre.Az tény,hogy szülés elött sokat mész wc-re,de az akkor nem 4 napig tart.

Szerintem nem.Nekem is volt ilyen az utolsó hónapokban.Keményedni, meg egyre többet fog, mert készül a szervezeted a szülésre.Az tény, hogy szülés elött sokat mész wc-re, de az akkor nem 4 napig tart.
Szia! Én tegnap léptem a 37 hétbe, és 1 hete nekem is hasonló, csomószor megyek wc-re, és mindig hasmars van. Voltam a dokinál, és csak a külsõ méhszáj van kicsit nyitva, fájásaim nincsenek, se semmi, csak nagyon fáradt vagyok, keményedek. Azt mondta, hogy ez normális, bármikor szülhetek már, de még nem fogok. Szal akkor ez még nem az elõjel...könnyû szülést nekünk... szió
szerintem a hasmenés nem elõjel ebben az esetben. akkor lenne az, ha a szervezeted ezúton akarna megtisztulni, de akkor pár órán át, amíg ki nem ürül minden belõled (már bocs), fel se tudnál kelni a wc-rõl, és aznap már enni sem nagyon kívánnál. ilyenkor hányás is elõfordulhat, bár az inkább úgy 3-4 ujjnyi tágulásnál jellemzõ. én egész nap nem bírtam enni, este költöztem be a mosdóba, másnap délután már a kezemben volt a babám. a keményedés pedig "gyakorlatozás" a méhnek, ez is mehet már a 20. hét környékétõl. szép szülést!

37 hetes kismama vagyok. Mar kb.3-4napja estenkent nagyon kemeny a hasam. De az egesz hasam es eleg sokaig, van hogy egy oraig is. Meg fajdogal is neha, de igazi joslom meg csak 1x volt. Ez normalis? Masnak is van ilyen?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 36 hetesen kezdõdött. Legalább hatszor voltak jóslóim a 3 hét alatt órákon keresztül. Mikor szülni mentem, akkor is úgy indult. 9 órán keresztül nem mertem elindulni a kórházba, mert mi van, ha elmúlik...:)

Szia! Nekem 36 hetesen kezdõdött. Legalább hatszor voltak jóslóim a 3 hét alatt órákon keresztül. Mikor szülni mentem, akkor is úgy indult. 9 órán keresztül nem mertem elindulni a kórházba, mert mi van, ha elmúlik...:)
Ez teljesen természetes.Nekem az utolsó kéthétben kemény volt mint a kõ, mégis két napot késett a legény.
Ez teljesen természetes. A méhed el kezdett 'eddzeni' a nagy napra. Amikor itt az idõ, ugyanilyen keményedéseket fogsz érezni + még enyhén majd erõsebben a menstruációs görcsökhöz hasonló fájdalmakat. Nekem amikor kellemetlenek voltak a keményedések, felálltam és elkezdtem táncolni úgy, mint amikor lassúzik az ember és sokkal elviselhetõbb volt. Ezt szülés alatt is kipróbálhatod, nagyon sokat tud segíteni! Könnyû szülést kívánok :) ))

Két napja amikor lefeküdtem elkezdett elég erősen fájni a hasam, (eléggé kapkodtam a levegőt) kb.3 percenként jött és olyan 20 mp-ig tartott, elmentem wc-re és utána elmúlt. Ez már lehetetta jósló fájás?

Ha igen akkor azok milyen rendszerességgel jelentkeznek, merthogy azóta 2 napja nem volt semmi.34 hetes kismama vagyok

Legjobb válasz: Szia! Nekem a 28-29. hét körül volt egy ilyen élményem, és nagyon megijedtem, ugyanis már 2x szültem, és az ún. jóslófájások szinte sosem voltak fájdalmasak, csak kellemetlen keményedéssel jártak, viszont a szülési fájdalom az tényleg fájt, és ez arra emlékeztetett. De kb. másfél óra után elmúltak, így megnyugodtam, hogy ezek is csak jóslófájások voltak. Mivel neked is 2 napja történt, és azóta semmi nem volt, nálad is jóslófájások voltak. Ezek szerint lehetnek ilyenek is. (Talán az elõzõ két terhességemnél is átéltem hasonlót, de mivel csak ritkán lehetett, ezért nem emlékszem annyira. A kellemetlenül erõs, sokszor 1-2 percig is elhúzódó keményedések nálam sokkal jellemzõbbek voltak ill. jellemzõek.) További boldog babavárást! Egy 33. hetes kismama

Szia! Nekem a 28-29. hét körül volt egy ilyen élményem, és nagyon megijedtem, ugyanis már 2x szültem, és az ún. jóslófájások szinte sosem voltak fájdalmasak, csak kellemetlen keményedéssel jártak, viszont a szülési fájdalom az tényleg fájt, és ez arra emlékeztetett. De kb. másfél óra után elmúltak, így megnyugodtam, hogy ezek is csak jóslófájások voltak. Mivel neked is 2 napja történt, és azóta semmi nem volt, nálad is jóslófájások voltak. Ezek szerint lehetnek ilyenek is. (Talán az elõzõ két terhességemnél is átéltem hasonlót, de mivel csak ritkán lehetett, ezért nem emlékszem annyira. A kellemetlenül erõs, sokszor 1-2 percig is elhúzódó keményedések nálam sokkal jellemzõbbek voltak ill. jellemzõek.) További boldog babavárást! Egy 33. hetes kismama
Az elsõ válszoló vagyok, most láttam a kérdés második felét. A jóslófájások bármilyen "rendszerességgel" jelentkezhetnek (akár naponta többször, de az is lehet, hogy 1-2 hétig semmi), pont az különbözteti meg az igazi fájásoktól, hogy ezek még rendszertelenül jönnek (még ha rendszeresnek is tûnik, 1-2 óra múlva elmúlik).
igen normális. az hogyha fáj a hasad. a kúp mellé pedig hazsnálj canesten krémet az való a viszketésre.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!