Találatok a következő kifejezésre: Már elég a hasam, és (47 db)

A 11 hétben vagyok. Normális ha már nőtt a hasam és látszik valami? Elég vékony vagyok hasam nem volt semmi. Ez jelentheti azt, hogy nagy babám lesz?

Legjobb válasz: Inkább a puffadás okozza, de ha a baba lenne akkor sem jelentene semmit. Nekem hatalmas babám van és 25 hétig szinte semmi hasam nem volt, mert széles a csípõm és szépen befészkelte magát oda. Ha keskenyebb a csípõd akkor elõre nõl a baba ha széles a csípõd akkor elfér. A has nagysága függ a magzatvíz mennyiségtõl is, azért mert valakinek nagy a hasa még nem biztos, hogy nagy a babája, és ez fordítva is igaz.

Inkább a puffadás okozza, de ha a baba lenne akkor sem jelentene semmit. Nekem hatalmas babám van és 25 hétig szinte semmi hasam nem volt, mert széles a csípõm és szépen befészkelte magát oda. Ha keskenyebb a csípõd akkor elõre nõl a baba ha széles a csípõd akkor elfér. A has nagysága függ a magzatvíz mennyiségtõl is, azért mert valakinek nagy a hasa még nem biztos, hogy nagy a babája, és ez fordítva is igaz.
Ilyenkor még valószínûbb a puffadás. Most még annyira pici a baba, hogy nem valószínû akár milyen vékony vagy.
ÍGy van..a puffadás lehet még nálad. Kisfiam 12 hetes ultrahangon 4, 5 cm volt. +- a te babád is hasonló nagyságú lehet-változó Szóval ha nagyon vékpny is vagy akkor úgy 15-6 hetesen már látszódni fog
Tapasztalatom alapján ez tiszta genetika. Nagyon nagy súllyal kezdtem, és igen hatalmas hasam volt, 3690 volt a fiam , és 51 cm . Tudok küldeni képet neked priviben. 12 hetesen terhes nacit hordtam már.. most a második jön, és döbbenet nõ a pocak, pedig nagyon-nagyon az elején vagyok... nem hiszem hogy ez összefügg a baba méretével. Anyukámnak is nagyon nagy hasa volt, én 1, 6 kg al születtem, a húgom 4 kg al, és azt mondta alig volt velem kisebb a pocak...
Ez még csak puffadás :)

A 31. hét után még mennyit nő a has általában? Lesz még látványos növekedés, vagy már csak kicsit? Nekem már most elég nagy a hasam, és emiatt jó lenne tudni, hogy kb mire számíthatok

Legjobb válasz: Ez nagyon változó és alkat-függõ. Nekem pl a 30.hétig alig lett nagyobb a hasam. Azóta kicsit nõtt, de még most sem mondaná senki rám, hogy 4 hét múlva szülök. Tehát nekem a 30.hét után kezdett nõni.

Ez nagyon változó és alkat-függõ. Nekem pl a 30.hétig alig lett nagyobb a hasam. Azóta kicsit nõtt, de még most sem mondaná senki rám, hogy 4 hét múlva szülök. Tehát nekem a 30.hét után kezdett nõni.
Szia! Általában a 30.héttõl nõ csak igazánlegalább is az esetek 99%ban mondhatom ezt.Egy védõnõ
Valóban, az esetek nagy többségében ilyenkor látványosan, szinte naponta nõ a pocak. Majd csak figyelj, amikor már nem látod a lábujjadat, milyen vicces lesz. :-))
Nekem a 28.hétig nõtt, utána 1 cm-rel sem lett több, csak az alakja változott meg, csúcsosabb lett, és ettõl sokkal nagyobbnak tûnik. 37 hetes km
Nekem az utolsó 2-3 hétben nõtt meg igazán a pocakom.Addig nem is repedt a hasamon a bõr, csak akkor.Pedig folyamatosan olajoztam.

Már elég nagy a hasam, és ez bizony némi gondot okoz szeretkezésnél. Mindig is hason szerettem feküdni, párom meg ugye rajtam, szóval hátulról, de ez most lehetetlen. Mit tehetünk?

szóval, esetleg párbákkal vagy valamivel érdemes fölpolcolnom magam, hogy a hasam ne nyomjuk?vagy felejtsük el ezt a pózt?

Legjobb válasz: hason

A kérdező hozzászólása: hason
Szerintem keressetek más pózt. Most már csak nagyobb lesz a pocid, és hasra sem fogsz tudni fordulni tõle (meg szerintem nem is szabad). Ha hátulról szereted, állj négykézláb úgy, hogy csak a melled legyen az ágyon, a pocid, feneked meg a levegõben. Boldog babavárást, jó próbálkozást! :o)
Szia! Térdelõ póz hátulról. Nekünk az bevállt nagy hassal. Sok sikert és kitartást!
Szia. Nekünk is ez a kedvenc pózunk, de már sajna nem tudjuk gyakorolni. A térdelõ pozitúra jó helyette.... Üdv: 26 hetes kismama.
Párom súlyát is megtartani nem vállalnám be, ajánlom a kztyapózt, esetleg lovaglót, de én a babám születése elõtti napon is, meg végig hason aludtam, és semmi baaja nem történt;)
Próbáld meg úgy, hogy egyik lábad felhúzod kerékszögbe, akkor nem nyomod annyira a pocid. Meg a kutyapózis jó. Illetve jó a kiskifli verzió:-) Vagy ha te hanyatt fekszel, a párod meg oldalt rád derékszögben. Így át tudod tenni a lábad párod csípõjén, ez is kényelmes és kellemes póz. Vagy lehet lovagló is.-) Szóval azért van más lehetõség is:-))Vigáyzz a pocidra, ha fáj, változtass pózt.

37 hetesek vagyunk. Ha mindennap majdnem ugyanabban az időpontban görcsöl a hasam és elég sokáig tart, azok a jóslófájások? Sokan azt mondják, hogy nagyon lent van már a hasam. Azt jelenti, hogy nemsokára szülni fogok?

Legjobb válasz: Rakd a melled alá a tenyered víszintesen és ha egy tenyérnél jobban lent van a hasad akkor hamarosan itt az idõ,ezt régi öregek mondták nekem,5-ször szültem és mindeggyik babánál igaz volt.Lehetséges hogy jósló fájásaid vannak bár azok nem egyszer jelentkeznek naponta hanem többször,de az is lehetséges hogy a baba ékelõdik be és felkészül arra hogy a világra jöjjön.Ha mégis jóslófájások az akár eltarthat még akár 1-2 hétig is.Könnyû szülést kivánokneked.

Rakd a melled alá a tenyered víszintesen és ha egy tenyérnél jobban lent van a hasad akkor hamarosan itt az idõ, ezt régi öregek mondták nekem, 5-ször szültem és mindeggyik babánál igaz volt.Lehetséges hogy jósló fájásaid vannak bár azok nem egyszer jelentkeznek naponta hanem többször, de az is lehetséges hogy a baba ékelõdik be és felkészül arra hogy a világra jöjjön.Ha mégis jóslófájások az akár eltarthat még akár 1-2 hétig is.Könnyû szülést kivánokneked.

4 hetes cicáim vannak, akikkel az anyjuk nem törődik több mint egy hete. Az egyiknek nagyon megy a hasa és elég puffadt, már a végbélnyílása is kivan szegénykémnek. Hogy segíthetnék rajta?

Laktózmentes tápszerrel etetem ?ket és alutasakos Wiskas juniorral.Szörnyen néznek ki szegénykéim,mivel nincs aki mosdassa ?ket,tiszta ragacsok stb,megfürdethetem ?ket?

Legjobb válasz: Szegénykék :( Elég picikék még, sajnos nem sok reményem van, hogy túlélik így. A legfõbb gond az anyahiány, a törödés, nemis a tápolás. Megfürdeti szerintem ne is próbáld, mert annál rosszabb lesz neki, inkább nedves vattával törölgesd le õket! Az anyahiány ellen odarakhatnál valamilyen plüssállatkát, akihez oda tudnak fújni, meg egy melegvizes flakont, hogy érezzék a meleget, mintha az anyjuk lenne.

Szegénykék :( Elég picikék még, sajnos nem sok reményem van, hogy túlélik így. A legfõbb gond az anyahiány, a törödés, nemis a tápolás. Megfürdeti szerintem ne is próbáld, mert annál rosszabb lesz neki, inkább nedves vattával törölgesd le õket! Az anyahiány ellen odarakhatnál valamilyen plüssállatkát, akihez oda tudnak fújni, meg egy melegvizes flakont, hogy érezzék a meleget, mintha az anyjuk lenne.
ennek igazán örülök:DDD!♥☺☺
Örülök, hogy jobban vannak :) (az elsõ válaszoló)
Nyugodtan fürdesd meg õket, több alomnyi elhagyott kismacska felnevelésében segédkeztem már, úgyhogy hidd el, langyos vízzel lemoshatod õket, sõt, le is kell, mert elég piszkosak tudnak lenni kaja után meg egyébként is. Lehet kapni kifejezetten anyátlan kismacskák felnevelésére szolgáló tejport, azzal etesd inkább õket. Amelyik beteg, azt vidd dokihoz!!! Õ egyébként is rengeteg jótanáccsal szolgálhat.
De igen, én írtam fentebb, hogy 5 hetes koruk körül már önállóan mosakodnak. Az alomhasználat 2-3 nap hozzászoktatással jár (amikor kaparásznak, rá kell tenni õket az alomra), de néhány ilyen alkalom után már önállóan belemásznak a ládába. (és utána megmosakszanak.) Én azért mindenképpen javaslom az állatorvosi látogatást, nem viztos hogy te megfelelõen kikezeled a bélfergességet (vagy akár mást).
szia! az én cicámnak sem volt anyukája mégis nagyon jól van, mosdik is magától... Nálam az vált be hogy kecsketejet adtam neki ilyen kis cumiszerûben. igaz most azt hiszi hogy én vok az anyukája és gyakran szopja az ujjam. De mégérte mert látom rajta hogy jól van.
Szia. Sajnálom a cicáidat, de ha az anya nem törõdik velük az egy ösztön, és minden valószínûséggel életképtelnnek vannak ítélve. Próbáld meg, hátha a szomszéd macska, vagy állatorvosnál valamelyik befogadja, anya nálkül tényleg nem fognak fölnõni. A hasmenés azt jelenti, hogy fostosak lettek, ami pici cicák halálos ellensége, orvos sem biztos, hogy tud segíteni, de mindenképp vidd el, hátha van valamilyen antibiotikum, ami még használ...
Az, amit te úgy látsz, hogy a végbélnyílása van kinn, az valószínûleg bélférgesség, attól lehet a hasmenés, a puffadás és az általános rossz állapot. Ez féreghajtó kezelést igényel, orvos által. 4 hetes cicákat egyébként már gond nélkül fel lehet nevelni cicamama nélkül, feltéve ha egészségesek, úgyhogy elsõként mindenképpen állatorvos! Ha kikezelte õket, akkor a többit már házilag meg lehet oldani. Speciális cicatejet adhatsz nekik, de már a junior szószos kaja is mehet. Nedves ronggyal nyugodtan megtörölgetheted õket, sõt, evés után kell is a pocijukat és a popsijukat azzal simizni az emésztés beindítására. Az én cicám is 4 hetes korában került hozzám, amíg cumizott, õ is maszatos volt, úgyhogy törölgetni kellett, de néhány nap múlva már önállóan mosakodott és wc-zett! Megjegyzem, már majdnem 7 kiló... Úgyhogy kitartás!
Nekem is voltak így kis cicáim, vidd el oket orvoshoz !
Ja ez kimaradt: és ne mennyen víz a fülükbe! fontos!:)
az én cicám is volt így...hasmenése volt elég sokáig...de szerintem ez azért volt mert más a kaja mint "otthon" vagy a te esetedben az annyuknál, vagy éppen a tej másabb...szerintem nem kell aggódnod csak + kellene szokniuk az étrendet és nem lessz semmi baj... A fürdetésröl annyit hogy ha úgy döntesz h +fürdeted csakis nagyon meleg helyiségben és ne túl hideg vagy forró vizzel! jobbulást a cicáknak!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hozzászólásaitokat.Az elõzmény egyébként ami az anyukájukat illeti, betegség volt, 3 hetesek voltak amikor beteg lett, azóta már jól van de nem gondozza õket.Jó ötleteket írtatok az anyapótlásra, megróbálom õket.Ma veszek nekik féregtelenítõ tablettát is.Az étvágyuk nagyon nagy, a kis hasmenõsnek is.Szegénynek a kis farka olyan mint egy drót, rávan tapadva a szõr, legalább azt megpróbálom valahogy rendbeszedni.Egyébként anya nélkül nem fogják maguktól megtanulni hogy mosakodni kell?:)
Az egyik cicám is ilyen állapotban került hozzám, rögtön orvoshoz vittem kapott féreghajtót, bélflóra helyreállító gyógyszert, stb, helyre jött, igaz 2 hétig karanténba kellett lennie.És ne adj neki semmi macska eledelt, a legjobb kaja ilyenkor a sima fõtt darálthús(csirke vagy pulyka) és rizs.abban semmi trutyi nincs amit a bolti kajákba beleraknak, és a tiszta vizen kívül semmire sincs szükségük. Mindenképp orvosi ellátásra szorulnak! az én cicám csodaszép tigrissé cseperedett 4kg:)
ohh már látom elkéstem a válasszal, örülök, hogy rendbe jöttek!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Képzeljétek mióta írtam, azóta tök jól vannak a cicák.Olyan boldog vagyok, nincs már hasmenés, haspuffadás stb.A tápszerben van hasfogó, kaptak féregtelenítõt már 2 nap és még ma fognak, a popójukat kamillával törölgettem, az is rendbe jött.Már elkezdtek játszani is, elevenek mint az egészséges kicsicicák és úgy esznek mint a sáska.Ja és a kabalás dolog is bejött.

6 hónapja szültem.2 hónapja megjött a menszim, de nem pontosan, elég darabos is volt. Most meg kellett volna már jönni 2 napja, de semmi. Fáj a hasam és nagyon fel vagyok puffadva, de nem érzem hogy meg akarna jönni. Menjek orvoshoz? Mit tanácsoltok?

Legjobb válasz: Én 4 hónapja szültem és 10 hetes volt a babám amikor megjött elõször. Több mint 1 hétig tartott akkor elkezdtem a cerazette-t szedni, de abba kellett hagynom és sajnos azóta sem jött meg. Már több, mint 2 hetet késik. Kicsit parázok, még várok egy hetet aztán teszt. Szerintem várjál még 1 hetet, mert szülés után nem biztos, hogy szabályos lesz rögtön a ciklusod. Ha pedig addigra sem jön meg akkor teszt és doki.

Én 4 hónapja szültem és 10 hetes volt a babám amikor megjött elõször. Több mint 1 hétig tartott akkor elkezdtem a cerazette-t szedni, de abba kellett hagynom és sajnos azóta sem jött meg. Már több, mint 2 hetet késik. Kicsit parázok, még várok egy hetet aztán teszt. Szerintem várjál még 1 hetet, mert szülés után nem biztos, hogy szabályos lesz rögtön a ciklusod. Ha pedig addigra sem jön meg akkor teszt és doki.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ! remélem minden rendben lesz nálad is!

Már több mint kettő hete megy a hasam, és nagyon "morog". Voltam dokinál is ő írt fel valami gyógyszert, de az se enyhített. A lopedium se nagyon használ. Most kellett adnom széklet mintát. Vajon mi lehet a bajom? Elég kellemetlen a dolog.

Legjobb válasz: akár étkezéssel is lehet kapcsolatos.Mibõl eszel sokat?Nem változtattál mostanában az étkezési szokásaidon?Például fogyókúra, étrendváltoztatás?

akár étkezéssel is lehet kapcsolatos.Mibõl eszel sokat?Nem változtattál mostanában az étkezési szokásaidon?Például fogyókúra, étrendváltoztatás?
A kérdező hozzászólása: Én úgy gondolom, hogy nem változott semmi. Ami biztos hogy tegnap este tejet ittam és reggel ment is a hasam.
Tejet egyenlõre ne igyál, hasmenõsöknek nem jó.

36 hetes kismama vagyok. Szerdán voltam orvosnál és azt mondta hogy bármikor meglehet a babám mert elég nagy már! Ma eléggé feszít a hasam és keményedik is! Kinek mien a 36. hét?

Legjobb válasz: Nekem is azt mondta a 36.héten hogy jó nagy a gyerek,persze hozzám képest mert én nem vagyok valami nagy. De a méhszájat megvizsgálva megállapította, hogy még zárva van, nem esedékes a szülés. Nekem nincsennek jóslóim, de az elõzõ gyerekemet kihordtam a 40. hétig és egyszer sem voltak.

Nekem is azt mondta a 36.héten hogy jó nagy a gyerek, persze hozzám képest mert én nem vagyok valami nagy. De a méhszájat megvizsgálva megállapította, hogy még zárva van, nem esedékes a szülés. Nekem nincsennek jóslóim, de az elõzõ gyerekemet kihordtam a 40. hétig és egyszer sem voltak.
nekem már 2 hete jobban keményedik mint szokott, hét elején már 3 kilo körüli volt. de még mindig egyben vagyunk :) 37 hetes kismama
Szerintem arra gondolt, ha most megszületne se lenne már semmi baj!
Nekem is azt mondták hogy most már akár jósló fájások lehetnek.Azt mondta az orvos hogy én a 36 hétben vagyok de õ akkora mint egy 38 hetes.De azt is mondta hogy ettõl még végig vihetem a 40-ik hétig.Sokat feszül a pocakom és néha elég durván mozog.A wc pedig az otthonommá vált. Boldog baba várást. 36hetes kismama.
Nekem nem nagyon feszul a hasam holnap megyek orvoshoz majd kiderul minden...de joslom volt mar egy picike! 36hetes

Terhes vagyok? Kb6hete foganhatott meg a baba, de azóta már 1szer megjött és 4napon keresztül megvolt (de azt hallottam h terhesség elején előfordul h megjön) A hasam mintha megnőttt volna, híztam is 1kilót, bár mostanába elég sokat ettem

Féj az alhasam,a mellem is nagyobb és fáj,de lehet h csak n?,mert még csak 16 éves vagyok.És barna folyásom is van néha.Viszont nem vagyok fáradékonyabb,nincs hányingerem,nem szédülök,nincs gyakori vizelési ingerem és az étvágyam is olyan mint eddig.Lehet h csak rémeket látok?(Remélem!!)Légyszi segítsetek!!El?re is köszi!

Legjobb válasz: hát elég ritka lenne ha neked már 6 hetesen is nagy hasad lenne szerintem akkor még a hason semmi sem látszik bár terhes még nem voltam ha megjött és rendes vérzés volt mint általában akkor kizárható a terhesség, de ha meg akarsz nyugodni vegyél egy tesztet bár szerintem csak pénz kidobás

hát elég ritka lenne ha neked már 6 hetesen is nagy hasad lenne szerintem akkor még a hason semmi sem látszik bár terhes még nem voltam ha megjött és rendes vérzés volt mint általában akkor kizárható a terhesség, de ha meg akarsz nyugodni vegyél egy tesztet bár szerintem csak pénz kidobás
tesztelj és ha ehet még várj a nemi élettel, mert szerintem a mensid rendszertelen, ez is azt jelzi, hogy még testileg sem vagy felkészülve az együttlétre, a riadalmad meg azt jelzi, hogy lelkileg sem!
talán egy tsztet ha csinálnál akkor kiderülne, aztán ha negatív, akkor íras valami fogamzásgátlót
Szerintem ha kb 6 hetes terhes lennél akkor az étvágyaddal inkább bajok lennének, mint ennél!Legalábbis nem hallottam még olyan kismamát aki az ELEJÉN ette volna magát degeszre, ilyenkor fogyni szoktak...de mindenképp tesztelj, és legközelebb vigyázz jobban!!! 30-as anyuka
A gyakori vizelési inger meg inkább a nagy has miatt van amikor a baba már nyomja a hólyagot
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, de még egy kicsit várok a teszteléssel, mert már úgyis hónap vége van és hamarosan megkéne jönnie megint.De mennyibe kerül amúgy egy terhességi teszt?

Elkezdtem gyúrni és már elég jól fejlődök de a hasamon vagy egy zsírréteg és nem "jönnek ki" a kockák. Megcsinálok minden nap 300 felülést különböző módokon de ugye ez nem segít. Hogyan tüntessem el a zsírréteget?

Legjobb válasz: ha tömeget akarsz növelni tehát izmosodni akkor tömegnövelõ étrend kell és zsír is jön kockákról ne is álmodj. ha szálkásítasz az meg elég fura mert ha ezzel kezdesz úgy fogsz kinézni mint egy szúnyog. diéta és aerob a zsírégetés alapja,felüléssel egyrészt elcseszed a gerinced ,másrészt helyi fogyás nincs tehát a has izmai tónusosabbak mélyebbek lesznek de a zsír nem fog eltûnni!

ha tömeget akarsz növelni tehát izmosodni akkor tömegnövelõ étrend kell és zsír is jön kockákról ne is álmodj. ha szálkásítasz az meg elég fura mert ha ezzel kezdesz úgy fogsz kinézni mint egy szúnyog. diéta és aerob a zsírégetés alapja, felüléssel egyrészt elcseszed a gerinced , másrészt helyi fogyás nincs tehát a has izmai tónusosabbak mélyebbek lesznek de a zsír nem fog eltûnni!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :) hasra tudnál vmi jó gyakorlatot felülés helyet?:O
mark86 persze:hasprés+lábemelés vagy http://body.builder.hu/edzesek_csoport.htm4?id=15
A kérdező hozzászólása: ha elkezdek futni az valamilyen szinten leviszi a hasmaról a zsírt nem? meg azt hallottam én is, hogy a felülés rossz a gerincnek és egy ilyen hasazás jó lenne: -hasprés -lábemelés -törzsfordítás? am köszi a tanácsokat :)
mark86 jaja! keress rá az intervallumos futásra és ne egyél se cukrot se semmi rossz minõségû ch-t! de minél több húst...
A kérdező hozzászólása: köszi szépen :)
A kérdező hozzászólása: ja és am szted mennyit fussak ?
mark86 ha rákeresel az intervallumos futásra ott elvileg írja...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!