Találatok a következő kifejezésre: Már elég a hasam, (79 db)

A 11 hétben vagyok. Normális ha már nőtt a hasam és látszik valami? Elég vékony vagyok hasam nem volt semmi. Ez jelentheti azt, hogy nagy babám lesz?

Legjobb válasz: Inkább a puffadás okozza, de ha a baba lenne akkor sem jelentene semmit. Nekem hatalmas babám van és 25 hétig szinte semmi hasam nem volt, mert széles a csípõm és szépen befészkelte magát oda. Ha keskenyebb a csípõd akkor elõre nõl a baba ha széles a csípõd akkor elfér. A has nagysága függ a magzatvíz mennyiségtõl is, azért mert valakinek nagy a hasa még nem biztos, hogy nagy a babája, és ez fordítva is igaz.

Inkább a puffadás okozza, de ha a baba lenne akkor sem jelentene semmit. Nekem hatalmas babám van és 25 hétig szinte semmi hasam nem volt, mert széles a csípõm és szépen befészkelte magát oda. Ha keskenyebb a csípõd akkor elõre nõl a baba ha széles a csípõd akkor elfér. A has nagysága függ a magzatvíz mennyiségtõl is, azért mert valakinek nagy a hasa még nem biztos, hogy nagy a babája, és ez fordítva is igaz.
Ilyenkor még valószínûbb a puffadás. Most még annyira pici a baba, hogy nem valószínû akár milyen vékony vagy.
ÍGy van..a puffadás lehet még nálad. Kisfiam 12 hetes ultrahangon 4, 5 cm volt. +- a te babád is hasonló nagyságú lehet-változó Szóval ha nagyon vékpny is vagy akkor úgy 15-6 hetesen már látszódni fog
Tapasztalatom alapján ez tiszta genetika. Nagyon nagy súllyal kezdtem, és igen hatalmas hasam volt, 3690 volt a fiam , és 51 cm . Tudok küldeni képet neked priviben. 12 hetesen terhes nacit hordtam már.. most a második jön, és döbbenet nõ a pocak, pedig nagyon-nagyon az elején vagyok... nem hiszem hogy ez összefügg a baba méretével. Anyukámnak is nagyon nagy hasa volt, én 1, 6 kg al születtem, a húgom 4 kg al, és azt mondta alig volt velem kisebb a pocak...
Ez még csak puffadás :)

Tegnap este vacsi után elég kemény volt a hasam, ez mitöl van? Már keményedik a hasam? Még csak 20hetes vagyok, ilyenkor is szedhetek magnéziumot?

Legjobb válasz: Én is kb ekkortájt kezdtem kicsit keményedni. Magnéziumot pedig azóta szedek, hogy a dokinak panaszkodtam a poci feszülése miatt, ami kb 15 hetesen volt. Viszont jó a keményedésre is! Szedhetsz. Azért elõtte kért ki a doki véleményét! 27 hetes kismami

Én is kb ekkortájt kezdtem kicsit keményedni. Magnéziumot pedig azóta szedek, hogy a dokinak panaszkodtam a poci feszülése miatt, ami kb 15 hetesen volt. Viszont jó a keményedésre is! Szedhetsz. Azért elõtte kért ki a doki véleményét! 27 hetes kismami
Nekem már 12 hetes korom óta javasolta a doki a magneb6-ot. Igaz, csak napi 2-t, nem is tudtam miért kell nekem ezt szedni, csak mindenhol ezt olvastam, hogy mindenki szedi. Aztán néha néha nem szedtem (elfelejtettem) és utána köv. nap keményedett is a pocim. Úgyhogy szedem, nincs is azóta semmi probléma.

Tacskomat felcsinálta a szomszéd Kaukázusi. Már valszeg jövőhéten vagy előb megszül már hatalmas a hasa elég levert is. Mi a teendő?

Legjobb válasz: Ha eddig nem tettél semmit, mostmár miért is tennél. Majd a természet megoldja. Valószínûleg bele fog pusztulni a szülésbe.

Ha eddig nem tettél semmit, mostmár miért is tennél. Majd a természet megoldja. Valószínûleg bele fog pusztulni a szülésbe.
hát mondjuk elkellene vinni orvoshoz.... gondoljb bele mekkora egy tacsi és mekkora egy kaukázusi... a szülésbe bele is pusztulhat a kutyád!
Szóval ez kamu kérdés. Ha mégsem, és valóban így gondolkozol a kutyádról, akkor miért vetted a fárdtságot, hogy kiírd a "Mi a teendõ?" kérdést, ha úgysem szándékozol semmit tenni. De ilyen hozzáállással csoda, hogy eddig életben maradt a kutyád, és jobb lesz neki nélküled...
Remélem kamukérdés.
Ahogy elnézem annak a kutyának megváltás lesz a halál ilyen gazda mellett.
Hamarabb kellett volna gondolkodni és esetleg ivartalanítani. Vidd el orvoshoz, de örülni fog õ is hogy a menhely gyarapodni fog!
úgy kezdtem a mondatot, hogy ha nem kerülnék börtönbe :) az azt jelenti h ha nem kapnék semmit érte szó nélkül lelõnélek! de mivel rám is vonatkozik a törvény ezért csak simán emberszámba sem tekintelek! de gondolom valami ózdi vagy pocsaji kissebségi etnikum része lehetsz! :)
Az ivartalanítás sehol sem kerül 100 ezerbe.Egy tacsinál kb.10-12 ezer.De még mindig olcsóbb, mint felnevelni egy nem kívánt keverék almot.Gondolj a minõségi kajára(olcsó kutyatáp meg házi maradék nem jó), chipre, oltásokra, féregtelenítésekre. Már ha túléli a kutyád az ellést.Lehetnek ellési komplikációk, nem olcsó.A kölykök lealtatása, ha nem akarod felnevelni õket, szintén nem.Arra készülj, hogy állatvédõ szervezet nem fogja õket fogadni, mert a magadfajta felelõtlen kutyatulajdonosok miatt teltház van mindenhol.Gyepire elviheted õket, ahol jó eséllyel fertõzésben meghalnak.Senkinek sem fognak kelleni, tele van minden gazdikeresõ kiskutyákkal. A vemhes szukát gyakorlatilag az ellés elõtti napig elviheted ivartalaníttatni.
A kérdező hozzászólása: jó rendben ha tényleg nem drága akkor megcsináltatom persze
Mert te nem akarod, sajnálod a pénzt a kutyádra. Mi van, ha ellés közben komplikáció lép fel?Nem tudod kifizetni az orvost és elnézed, ahogy meghal a kutyád?Mert könnyen elõfordulhat. Ismerõsöm nagyon komoly tenyésztõ, több mint 40 éves tapasztalattal és sok gyõztes kutyával. Még az õ kutyájánál is elõfordult komplikáció az ellésnél, és több mint 40 ezret hagyott ott az orvosnál. Te ezt hogy oldanád meg?
Ezzel nincs semmi baj, hisz ismeretlenek vagyunk egymás számára (SZERENCSÉRE!) a baj, inkább azzal van, hogy te a saját kutyádra is teszel... Már ha létezik egyáltalán...
Nem kifogás, hogy nincs pénzed! Én múltkor azt hittem, hogy gyomorcsavarodást kapott a kutyám, egy fillér nem volt itthon, de megbeszéltem a dokival, hogyha mûtét van, akkor részletbe fizetek! Hála istennek csak vaklárma volt, de nincs olyan, hogy nincs pénzed valamire. Olyan már van, hogy sajnálod kiadni rá a pénzt. de ez a te erkölcsi bizonyítványod, ha egy élõlénytõl saját önzõ célok miatt sajnálod a gyógyulás lehetõségét. Szánalmas egy kretén vagy te...Remélem, hogy ha a kutyád túl is éli, hogy egyszer egy szép napon kiszökik tõled, és befogadja egy arra alkalmas család.
vicces hogy ilyen egyértelmûen kitalált és provokativ a kérdés a kérdezõ hozzáállását tekintve a moderátorok mégse törödnek vele...
Az ivartalanításhoz az én spániel keverékemet nálunk 17.000 ért ivartalanították de még mindig jobb volt ezt apénzt kifizetni mint utána gazdit találni a kölyköknek egyszer ép elég volt hid ell nem könnyû feladatt még úgyse gazdit találni keverék kölyök kutyáknak ha még ingyen adod is fóleg ha lelki ismeretes vagy és nem is adod oda akárkinek a kölyköket mert ki tudja hogyan bánnának vel nekem szerencsém volt mindegyiknek találtam gondos gazditt ismerõsöknél vannak de mégegyszer se akutyámat se magamat nem akarnám kitenni ilyen tortúrának ívartalanísd jobban jár akutyád és te is
A kérdező hozzászólása: de már majd nem szül a kutya akkor már hiába az ivartalanítás nem ? na mind1 majd állatorvosnál utána érdeklõdök
Már egyszer leírtam:gyakorlatilag az ellés elõtti napig meg lehet csinálni a mûtétet.
Figyu, ha rendes az orvos, akkor lehet még részlet fizetést is kérni. Meg lehet oldani.
Ismét én vagyok (4, 13, 18) Nálad mindenképpen erkölcsösebb, mert én még a kan kutyámat is ivartalanítottam, mert nem szaporítás céljából tartom! És hagytam már elég sok pénzt állatorvosnál, hogy ne pusztuljon el, mert tudod ezt vállalja egy ember, amikor magához vesz egy állatot! (normális esetben) Bármekkora összeget hajlandó lennék fizetni, hogy ne veszítsem el... De ezt az érzést neked hiába magyarázza az ember!
Én láttam olyat, hogy shetland póni mén prímán befedezte a nagy kancát :) Szóval meg tudják oldani.
Kamu kérdés, fullban látszik, nem tudom miért nem lehet békénhagyni a kutyaszeretõ embereket, elég unalmasak vagytok már. Egyébként is tacskót kaukázusi nemigen tud felcsinálni a méretkülönbségek hatalmas kilengése miatt.
Miért döglene bele nem lesznek benne õriás kutya kölykök mert az anya méretének megfelelõ kölykök lesznek bele gond nélkûl megszüli valószinûleg de ha nem ott ea császározás lehetõsége is. Én befogadtam egy olyan Kis spániel keverék suka kutyát amit agazdája vert és éheztette a kutya éppen tüzelt és a német juhászom már fedezte is 2 hónap múlva jöttek a kiskutyák ezek után meg vittem ivartalanításra aszuka kutyusomat ha tudtam volna hogy tüzel nem engedem egymáshoz õket 2-3 hétig :) Egyébb ként én találtam rensdes gazdit a kölyköknek néhányat még lakásban is tartják közölük szóval ez sem törvényszerû hogy menhelyre jutnak nekem mind az 5 kölyök jó helyre kerûlt de persze nem pénzér adtam oda õket csak ingyen :) A neten is van egy csomó oldal ahol kölyök kutyákat lehet hírdetni csak nem pénzér kell adni õket mert azt én is utálom ha valaki ebbõl pénzt akar csinálni de a tenyésztõk megérdemlik azt apénzt a kutyááért amit kérnek mert unokatesóm csivavákkal foglalkozik és igen sok melóba és pénzébe kerûlnek :)
A kérdező hozzászólása: Nem kamu de én allig élek meg hogy tudnàm megmütetni 100 ezrekért h lenne pénzem màr vinném is dokihoz , és azt gonodhatjàtok hogy nem direkt akartam ezt , de nem vettem észre hogy tüzel a kaukàzusi atjöt kertnek a tacsim meg kiszököt gondolom de ezt nehezen hiszem mert megnéztem és biztos hogy nem fér àt szal rejtély
4-es vagyok De unom már ezt a "én alig élek meg" dumát! A gyerekednek is ezt mondod, amikor beteg, hogy nem megyünk doktorbácsihoz, mert alig élünk meg? Õszintén! Akkor miért tartod szerencsétlen kutyát, ha ennyi felelõsség nincs benned? Az ivartalanítást már régesrég el kellett volna végeztetned az õ érdekében, nem pedig ilyenkor gondolkozni, hogy most mi lesz? De neked nem való semmilyen élõlény (még növény sem), ha azt bírod mondani, hogy az Õ baja, ha belepusztul!
A kérdező hozzászólása: 12
vidd el orvoshoz, van aki még ilyen késõn is vállalja az ivartalanitást. vagy add be a kutyádat egy menhelyre. jobb élete lesz ott mint nálad
A kérdező hozzászólása: 13a te neked ki mondta azt hogy nekem gyerekem van? :-D fura emberek vannak itt , felteszek egy kérdést és màr mindenki ismer , és még a gondolataimba is belelàtnak lehet hogy itt nem csak emberek vàlaszolnak
4es és 13as vagyok Elnézést a feltételezésért, csak példa volt. De ilyen hozzáállással ne is legyen! Azon még nem gondolkoztál, hogy elköttesd magad, nehogy úgy járj, mint a kutyád, csak akkor a gyerekvállalás témakörben látunk viszont hasonló kérdéssel? Csak akkor nem lenne meg az esélye, hogy belepusztulhatsz a nem kívánt szaporodásba...
Ha alig élsz meg, akkor netre honnan futja? Szar duma... Egy ivartalanítás ilyen kis testû szuka kutyáknál maximum 15 ezer forint körül mozog.
És nagyon sok helyen van akciós is, ami maximum 6-7 ezer ft egy ilyen kis kutyánál.Ha már net elõtt vagy, nem nehéz utánanézni.
Az ivartalanítás kilóra megy javarészt.Az én kutyámat 30kilósan ivartalanítottam, így került 12ezerbe. Viszont nálunk az ivartalanítás után lépett fel komplikáció, így 35 ezret hagytam a dokinál!!! Errõl nem a doki tehet, és nem is a kutya és nem is a gazda, de van ilyen.Fel kell készülni...És jól írták, több helyen van részletfizetési lehetõség.

Terhes vagyok? Kb6hete foganhatott meg a baba, de azóta már 1szer megjött és 4napon keresztül megvolt (de azt hallottam h terhesség elején előfordul h megjön) A hasam mintha megnőttt volna, híztam is 1kilót, bár mostanába elég sokat ettem

Féj az alhasam,a mellem is nagyobb és fáj,de lehet h csak n?,mert még csak 16 éves vagyok.És barna folyásom is van néha.Viszont nem vagyok fáradékonyabb,nincs hányingerem,nem szédülök,nincs gyakori vizelési ingerem és az étvágyam is olyan mint eddig.Lehet h csak rémeket látok?(Remélem!!)Légyszi segítsetek!!El?re is köszi!

Legjobb válasz: hát elég ritka lenne ha neked már 6 hetesen is nagy hasad lenne szerintem akkor még a hason semmi sem látszik bár terhes még nem voltam ha megjött és rendes vérzés volt mint általában akkor kizárható a terhesség, de ha meg akarsz nyugodni vegyél egy tesztet bár szerintem csak pénz kidobás

hát elég ritka lenne ha neked már 6 hetesen is nagy hasad lenne szerintem akkor még a hason semmi sem látszik bár terhes még nem voltam ha megjött és rendes vérzés volt mint általában akkor kizárható a terhesség, de ha meg akarsz nyugodni vegyél egy tesztet bár szerintem csak pénz kidobás
tesztelj és ha ehet még várj a nemi élettel, mert szerintem a mensid rendszertelen, ez is azt jelzi, hogy még testileg sem vagy felkészülve az együttlétre, a riadalmad meg azt jelzi, hogy lelkileg sem!
talán egy tsztet ha csinálnál akkor kiderülne, aztán ha negatív, akkor íras valami fogamzásgátlót
Szerintem ha kb 6 hetes terhes lennél akkor az étvágyaddal inkább bajok lennének, mint ennél!Legalábbis nem hallottam még olyan kismamát aki az ELEJÉN ette volna magát degeszre, ilyenkor fogyni szoktak...de mindenképp tesztelj, és legközelebb vigyázz jobban!!! 30-as anyuka
A gyakori vizelési inger meg inkább a nagy has miatt van amikor a baba már nyomja a hólyagot
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, de még egy kicsit várok a teszteléssel, mert már úgyis hónap vége van és hamarosan megkéne jönnie megint.De mennyibe kerül amúgy egy terhességi teszt?

A 31. hét után még mennyit nő a has általában? Lesz még látványos növekedés, vagy már csak kicsit? Nekem már most elég nagy a hasam, és emiatt jó lenne tudni, hogy kb mire számíthatok

Legjobb válasz: Ez nagyon változó és alkat-függõ. Nekem pl a 30.hétig alig lett nagyobb a hasam. Azóta kicsit nõtt, de még most sem mondaná senki rám, hogy 4 hét múlva szülök. Tehát nekem a 30.hét után kezdett nõni.

Ez nagyon változó és alkat-függõ. Nekem pl a 30.hétig alig lett nagyobb a hasam. Azóta kicsit nõtt, de még most sem mondaná senki rám, hogy 4 hét múlva szülök. Tehát nekem a 30.hét után kezdett nõni.
Szia! Általában a 30.héttõl nõ csak igazánlegalább is az esetek 99%ban mondhatom ezt.Egy védõnõ
Valóban, az esetek nagy többségében ilyenkor látványosan, szinte naponta nõ a pocak. Majd csak figyelj, amikor már nem látod a lábujjadat, milyen vicces lesz. :-))
Nekem a 28.hétig nõtt, utána 1 cm-rel sem lett több, csak az alakja változott meg, csúcsosabb lett, és ettõl sokkal nagyobbnak tûnik. 37 hetes km
Nekem az utolsó 2-3 hétben nõtt meg igazán a pocakom.Addig nem is repedt a hasamon a bõr, csak akkor.Pedig folyamatosan olajoztam.

Már elég nagy a hasam, és ez bizony némi gondot okoz szeretkezésnél. Mindig is hason szerettem feküdni, párom meg ugye rajtam, szóval hátulról, de ez most lehetetlen. Mit tehetünk?

szóval, esetleg párbákkal vagy valamivel érdemes fölpolcolnom magam, hogy a hasam ne nyomjuk?vagy felejtsük el ezt a pózt?

Legjobb válasz: hason

A kérdező hozzászólása: hason
Szerintem keressetek más pózt. Most már csak nagyobb lesz a pocid, és hasra sem fogsz tudni fordulni tõle (meg szerintem nem is szabad). Ha hátulról szereted, állj négykézláb úgy, hogy csak a melled legyen az ágyon, a pocid, feneked meg a levegõben. Boldog babavárást, jó próbálkozást! :o)
Szia! Térdelõ póz hátulról. Nekünk az bevállt nagy hassal. Sok sikert és kitartást!
Szia. Nekünk is ez a kedvenc pózunk, de már sajna nem tudjuk gyakorolni. A térdelõ pozitúra jó helyette.... Üdv: 26 hetes kismama.
Párom súlyát is megtartani nem vállalnám be, ajánlom a kztyapózt, esetleg lovaglót, de én a babám születése elõtti napon is, meg végig hason aludtam, és semmi baaja nem történt;)
Próbáld meg úgy, hogy egyik lábad felhúzod kerékszögbe, akkor nem nyomod annyira a pocid. Meg a kutyapózis jó. Illetve jó a kiskifli verzió:-) Vagy ha te hanyatt fekszel, a párod meg oldalt rád derékszögben. Így át tudod tenni a lábad párod csípõjén, ez is kényelmes és kellemes póz. Vagy lehet lovagló is.-) Szóval azért van más lehetõség is:-))Vigáyzz a pocidra, ha fáj, változtass pózt.

Elkezdtem gyúrni és már elég jól fejlődök de a hasamon vagy egy zsírréteg és nem "jönnek ki" a kockák. Megcsinálok minden nap 300 felülést különböző módokon de ugye ez nem segít. Hogyan tüntessem el a zsírréteget?

Legjobb válasz: ha tömeget akarsz növelni tehát izmosodni akkor tömegnövelõ étrend kell és zsír is jön kockákról ne is álmodj. ha szálkásítasz az meg elég fura mert ha ezzel kezdesz úgy fogsz kinézni mint egy szúnyog. diéta és aerob a zsírégetés alapja,felüléssel egyrészt elcseszed a gerinced ,másrészt helyi fogyás nincs tehát a has izmai tónusosabbak mélyebbek lesznek de a zsír nem fog eltûnni!

ha tömeget akarsz növelni tehát izmosodni akkor tömegnövelõ étrend kell és zsír is jön kockákról ne is álmodj. ha szálkásítasz az meg elég fura mert ha ezzel kezdesz úgy fogsz kinézni mint egy szúnyog. diéta és aerob a zsírégetés alapja, felüléssel egyrészt elcseszed a gerinced , másrészt helyi fogyás nincs tehát a has izmai tónusosabbak mélyebbek lesznek de a zsír nem fog eltûnni!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :) hasra tudnál vmi jó gyakorlatot felülés helyet?:O
mark86 persze:hasprés+lábemelés vagy http://body.builder.hu/edzesek_csoport.htm4?id=15
A kérdező hozzászólása: ha elkezdek futni az valamilyen szinten leviszi a hasmaról a zsírt nem? meg azt hallottam én is, hogy a felülés rossz a gerincnek és egy ilyen hasazás jó lenne: -hasprés -lábemelés -törzsfordítás? am köszi a tanácsokat :)
mark86 jaja! keress rá az intervallumos futásra és ne egyél se cukrot se semmi rossz minõségû ch-t! de minél több húst...
A kérdező hozzászólása: köszi szépen :)
A kérdező hozzászólása: ja és am szted mennyit fussak ?
mark86 ha rákeresel az intervallumos futásra ott elvileg írja...

Eddig amikor megjött, fájt a hasam, picit. Most, ebben a kb 5 napban végig van egy alapfájás, szóval egy folytonos hasfájdalom, ami már magában elég elviselhetetlen. Sokszor még egy nagy görcs is belevág a hasamba, amitől üvölteni tudnék. Normális?

13 éves lány vagyok.több mint egy éve jött meg,akkor nem fájt úgy az els? 8nál semennyit,most meg olyan mint azt leírtam.ha már nagyon elviselhetetlen,beveszek egy algopirint,attól jó úgy 1 órára,majd visszatér.forduljak evvel orvoshoz?anyával soha nem beszélek ilyenr?l.szoktam vele beszélgetni,meg hát mégiscsak az anyám,de nem ilyen dolgokról. amikor megjött,akkor is fél mondatban közöltem vele,és ennyi.nem valami közvetlen a kapcsolatunk.na szóval mi lehet a baj?tudom,hogy mindenkinek fáj a hasa,de én már menni nem tudok annyira fáj...

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy fel vagy fázva? Mer akkor is szokott fájni a has vagy a petefészek.

Nem lehet, hogy fel vagy fázva? Mer akkor is szokott fájni a has vagy a petefészek.
A kérdező hozzászólása: csak akkor fáj, amikor megvan.és már õsszel is így volt
szija. én 14 éves vagyok és énis ugyan így vagyok az anyámmal. pontosan ugyanígy xD . szerintem menj el nõgyógyászhoz.nem kell félni, mert lehet (sõt szerintem biztos) h nem fog megnézni, csak felír egy gyógyszert, vagy tanácsol valamit. ha szerinte ez nem normális, akkor lehet, hogy meg fog vizsgálni, de nem hiszem. de ha mégis, akkor ürölj, hogy elmentél és meggyógyít. fuh..ez jó felnõttes volt xD amikor én itt olvasgattam a kérdéseimre a választ a nõgyógyásszal kapcsolatban, azt mondtam magamba, h persze könnyû mondani. végül elmentem (folyási panaszokkal..és anyámmal -.-) aztán meg sem vizsgált, csak felírt egy gyógyszert. nemhatott, úgyhogy valószínûleg visszafogok menni.csak most nem akarom h jöjjön anya is :\.. namind1 nem ez a lényeg xD szóval.ez.ahogy mondtam:D mellesleg nem mindenkinek fáj a hasa. nekem sem szokott...eddig 2ször volt ojan nap, hogy egy kicsit fájt a hasam.kb. 1 órán át.. de nem nagyon, csak épp hogy egy kicsit :D
én hosszú tapasztalatszerzés után rájöttem, hogy nekem sokszor nemcsak amiatt fáj, hogy meg fog jönni, vagy megjött, hanem van egy másik oka is. mielõtt megjönne, elkezd vizet tartalékolni a szervezet, ami fokozza a székrekedést. Sajnos, ez hatalmas lapáttal rátesz (legalábbis nálam) a fájdalomra. Sokszor görcsöl tõle az alhasam (tudom, furcsán hangzik, de így van).

23 hetes terhes vagyok, de még elég kicsi a hasam, alig nőtt valamit. Nem baj ez? Mikor lesz már nagyobb?

Elég magas vagyok és széles a csíp?m, ez számít? A babámmal minden rendben. Az uh-n 20 hetesen voltam, és a babám szépen fejl?dik.

Legjobb válasz: Szia! Saját tapasztalatom nincs e téren, mert "csak" 13 hetes vagyok. DE sógornõm is ebben a cipõben járt. Alig látszott a hasa 2-3 héttel ezelõttig (25 hetes most). Pedig nem is magas és nem széles. Csak egy kicsit telt csípõben. Ez nagyon alkatfüggõ. A lényeg, hogy a doki mindent rendben talált! Lehet még elég ideig nagy pocid...:)) A széles csípõ lehet az oka. Szerencsés alkat vagy. (nekem tetszik a kismamis stílus és a pocim). Egyébként uncsitesóm olyan, aki ma újságolta (teltebb), hogy hirtelen "nagyot" nõtt a pocija. Nem tudhatod, hogy mikor indul rohamos növésnek! Gratula a babóhoz! 13 hetes kismami

Szia! Saját tapasztalatom nincs e téren, mert "csak" 13 hetes vagyok. DE sógornõm is ebben a cipõben járt. Alig látszott a hasa 2-3 héttel ezelõttig (25 hetes most). Pedig nem is magas és nem széles. Csak egy kicsit telt csípõben. Ez nagyon alkatfüggõ. A lényeg, hogy a doki mindent rendben talált! Lehet még elég ideig nagy pocid...:) ) A széles csípõ lehet az oka. Szerencsés alkat vagy. (nekem tetszik a kismamis stílus és a pocim). Egyébként uncsitesóm olyan, aki ma újságolta (teltebb), hogy hirtelen "nagyot" nõtt a pocija. Nem tudhatod, hogy mikor indul rohamos növésnek! Gratula a babóhoz! 13 hetes kismami
a csipõd miatt van ha széles akkor van helye bõven ezért nem nõl de ha rendesen fejlõdik a pici akkor nem kell izgulni majd megnõl a hasid is azért még van majdnem enyi idöd szülésik csak türelem elõbujik majd a poci is :)
Nezd meg ezt az oldalt, itt megtudod nezni, h hany hetesen kinek mekkora a pocija.De szeritnem semmi baj nincsen veled, es a babaddal sem, Te egyszeruen ilyen alkat vagy.Nekem van egy ismerosom aki 6 honapos kismam volt, es senki nem mondta vna meg rola, aztan a 9 honapra szep nagy kerek pocija lett, es egeszseges babaja. Ne izgulj, minden rendben van. Boldog babavarast 10 hetes kismama http://pregnancy.baby-gaga.com/photos/model419
Szia! Én is ugyanebben a cipõben jártam, 174 cm vagyok és nekem is széles a csípõm. A 20. héten azt sem lehetett látni, hogy egyáltalán terhes vagyok és még híznom sem nagyon sikerült. Aztán nem tudom pontosan megmondani neked, hogy hanyadik héttõl kb. 23-24. héttõl olyan gyorsan elkezdett nõni, hogy még én is meglepõdtem. Most töltöttem be a 28. hetet és már elég szép kismamás pocim van, úgyhogy ne aggódj, többfele utánna olvastam és azt írták, hogy a legjelentõsebb növekedések a 24-32. hét között következnek be, mind a poci, mind a kismami súlyában. Boldog babavárást!
Szia! Ne aggódj, van akinek alig van hasa, van akinek egy hordó! Ha minden rendben van az orvos szerint, és szépen fejlõdik, az UH is oké, akkor nincs gond! Nekem is viszonylag széles a csipõm, ergó nagyobb a hely bennem, ezért olyan kis gömb pocakom van 7 hónaposan. Ez alkati kérdés is! Ellenben a sógornõmnek már 4 hónaposan is brutális nagy hasa volt. Örülj neki, minél nagyobb a poci, annál nehezebb felvenni a zoknit, közlekedni vele...stb. :) 28 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!! :-)

Császármetszéssel szültem és elég nagy maradt most még hasam. Hogyan gondozhatnám a sebet?

A vágás pont olyan helyen van, hogy a hasam rálóg. Vagyis egyáltalán nem szell?zik. Azon kívül, hogy ahányszor csak tudok lefekszem és szabadon hagyom, mit tehetnék, hogy ne legyen semmi baj? Lehet pl. kenegetni valamivel vagy sebhint?por?

Legjobb válasz: Én javasolnám neked a "hasszorítót".Nem tudom,hogy pontosan mi a neve,de gyógyászati seg. eszköz boltban lehet venni.Kimondottan szülés utánra van kitalálva,hogy minnél elõbb vissza tudjon húzódni a has,izmok,stb.És nem is engedné rálógni a hasadat a sebre,könnyebben tudna szellõzni.Tépõzáras és különbözõ méretben lehet kapni (s-m-l),ruha alatt kell viselni. Ha bemész egy ilyen üzletbe és elmondod hogy mire kell,tuti tudni fogják mire gondolsz.

Én javasolnám neked a "hasszorítót".Nem tudom, hogy pontosan mi a neve, de gyógyászati seg. eszköz boltban lehet venni.Kimondottan szülés utánra van kitalálva, hogy minnél elõbb vissza tudjon húzódni a has, izmok, stb.És nem is engedné rálógni a hasadat a sebre, könnyebben tudna szellõzni.Tépõzáras és különbözõ méretben lehet kapni (s-m-l), ruha alatt kell viselni. Ha bemész egy ilyen üzletbe és elmondod hogy mire kell, tuti tudni fogják mire gondolsz.
Amikor csak teheted, menj zuhanyozni, puha törölközõvel itasd fel a vizet a vágásról és kend be Betadinnal. A nagyobb pocak még egy darabig úgyis megmarad, a lényeg, hogy a fehérnemû ne a vágáson legyen. Jól csinálod, hogy fekszel és szabadon hagyod. Boldog babázást! :-) A hasszorítóval kapcsolatban nekem nincs tapasztalatom, hallásból tudom, hogy az renyhíti a hasizmot, (nem dolgoznak az izmok) így pont az ellenkezõ hatást váltja ki (ha már nem hordod). De nagyon hirdetik, de mondom ezt csak visszajelzésként hallottam.
Utolsónak: én hordtam és nagyon sokat segített, hogy visszamenjen a hasam.
Nekem 2 császármetszésem volt, és azt mondták az orvosok, hogy császármetszés után 1-2 hónapig tilos a hasszorító használata! Kedves kérdezõ! Nem tudom, hogy mikor volt a mûtéted, de az elején minél kevesebb víz érje a sebet, inkább csak reggel és este. Reggel töröld át langyos vizes vattával, este mosakodj meg rendesen. A hasadat az egyik kezeddel felemeled, hogy hozzáférj a sebhez, és úgy tisztítsd. A Betadine nagyon jó rá, és én az Aloe First-et ajánlanám még. Nekem két császármetszésem volt, a First mindkettõt 1 hét alatt rendbe rakta rendesen!
Nekem egy doki ajánlotta császár után a hasszorítót viszont nem tudtam hordani, szenvedtem tõle. Én néha Bepanthennel kenegettem, de nem lógott rá a bõr.
A kérdező hozzászólása: 10 napja volt a mûtét.Vettem föl hasszorítós bugyit, de az inkább hanyagolnám... hidrogénperoxidot javasoltak a patikában, hogy azzal tudom tisztán tartani.Már egyre jobb, ülésbõl felálni is könyebb és a fekvés sem okoz már kínlódást.Csak a varratnál érzem, hogy keményebb, de gondolomez a belsõ varrat lehet ... azt mivel végzik?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!