Találatok a következő kifejezésre: Már egy van (8129 db)

Van egy lovam aki ménesben volt tartva, de kezelhető meg minden és félek hogy más lovak után elkezd futkározni mert egyszer csinált már ilyet, sőt "enyhén" bakol is és már egyedül van nálunk. Vagyis a kecskékkel. Mit tegyek?

Legjobb válasz: foglalkozz vele sokat, nem pont egybõl lovaglásra gondolok, hanem séta, szeretgetés.. édesgesd magadhoz. most már te vagy neki és nincsenek ott a "lótársai" elõtt utóbb tudja hogy ha te megjelensz akkor az jó, mert lesz társasága és szeretgetést is kap.

foglalkozz vele sokat, nem pont egybõl lovaglásra gondolok, hanem séta, szeretgetés.. édesgesd magadhoz. most már te vagy neki és nincsenek ott a "lótársai" elõtt utóbb tudja hogy ha te megjelensz akkor az jó, mert lesz társasága és szeretgetést is kap.
Ha egyedül van akkor te vagy az õ "ménese" rengeteget kell ilyenkor foglalkozni vele ahogy a lótársai is tennék :) (ne csak lovaglásra gondolj!)
A kérdező hozzászólása: Sokszor simogatom és egy héten min. 1szer kiviszem sétálni hogy legeljen, de akkor ez a baj?Mert többször kéne babusgatnom, hogy ne legyen hülye más lovak kõzelében?
A kérdező hozzászólása: 3 lovam van abból egy póni:) Kõszi hogy segítettél:)

Az lenne a kerdesem hogy hogyan tudom telepiteni a TS-H 552 dvd/cd irot a gepen? Mar egy van de meg ezt is akarom hogy mukodjon!

ha valamit le kell tolteni kuldjetek a linket is!koszi

Legjobb válasz: Rakd bele a házba és felismeri.

Rakd bele a házba és felismeri.
A kérdező hozzászólása: beraktam de nem ismeri fel!
A kérdező hozzászólása: köszönom szépen ezt a sok segitséget.nagyon sokat segitetetek'.rendesek vagytok!!!
Ki tudja mit és hova raktál. Ha úgy kötötted be ahogy kell akkor felismeri.

Szeretnem ha cicam mindig egy helyre fekudne. Hogy tudnam raszokatni hogy ne legyen mindenhol macska szor? Vettem neki egy puha finom agyat, de nem fekszik bele ha beleteszem is csak rovid ideig marad ott. Van valami amivel oda lehetne szokatni?

Legjobb válasz: Sajnos soha nem tudod egyhelyre szoktatni a cicát.önálló "személyiség" és maga dönti el, hogy hol akar heverészni, aludni. 30 éve vannak cicáim, most is van 17-15-8-évesek de szinte nincs a háznak /bent/ olyan része, amit már ne próbáltak volna ki. a leghihetetlenebb helyekre képesek bebújni és napokig azt a helyet bitorolni:)) aztán gondolnak egyet és áttelepülnek máshova,ami nekik jó. én már teljesen együttélek ezzel, a férjemet néha zavarja, hogy már "itt is macskaszõr" van. én azt szoktam neki mondani, ahol macska van, ott szõr is van:)) lehet utánuk takarítani, ez tény, de olyan imádnivalóak:)) üdv-cicás-

Az én macskámnak van 4 törzshelye, és csak ott hajlandó aludni, és hiába vettünk neki ilyen ágyat, meg kaparóoszlopot, az egyik sem tetszett neki. Az ágyam alatt alszik délután, a cipõs-szekrényben éjjel, a nappali szõnyegén és a kanapén egy díszpárnán nappal. Ezeken a helyek borzalmasan sok a macskaszõr, mert perzsa macska, de a szõnyegen 2 naponta felporszívózunk, a díszpárnát könnyû "leporolni", de csak akkor csináljuk, ha jön valaki, mert minket nem zavar, a cipõket akkor takarítjuk, mielõtt felvesszük, az ágyam alatt meg senkit nem zavar a szõr. Szerintem ezeket a frekventált helyeket, amiket a Te cicád is használ, tudod 2-3 naponta takarítani, 10-15 perc lehet az egész, ennyit meg kell tenned, ha szobacicát akarsz.
Sajnos soha nem tudod egyhelyre szoktatni a cicát.önálló "személyiség" és maga dönti el, hogy hol akar heverészni, aludni. 30 éve vannak cicáim, most is van 17-15-8-évesek de szinte nincs a háznak /bent/ olyan része, amit már ne próbáltak volna ki. a leghihetetlenebb helyekre képesek bebújni és napokig azt a helyet bitorolni:) ) aztán gondolnak egyet és áttelepülnek máshova, ami nekik jó. én már teljesen együttélek ezzel, a férjemet néha zavarja, hogy már "itt is macskaszõr" van. én azt szoktam neki mondani, ahol macska van, ott szõr is van:) ) lehet utánuk takarítani, ez tény, de olyan imádnivalóak:) ) üdv-cicás-
A kérdező hozzászólása: Ja , ha valaki reszletes beszamolot szeretne, szivesen megosztom a reszleteket is.
A kérdező hozzászólása: Cicasok uzenem nektek"a bebim belefekszik az agyaba" Tudtam hogy okos , de ez mindenen felulmult. Most a ferjem nincs itthol ily enkor az o helyen fekszik az agyon, de kesobb atmegy az o helyere es eszt latvanyosan csinalja, amiert nem marad el a dicseret.Szinte latszik rajta hogy akarja mondani "Megakarok felelni nektek amiert igy torodtok velem es szereteben elunk eggyutt.
A kérdező hozzászólása: KOszonom a hozzaszolasokat.Aki aszt kerdezi minek tartok macskat kozlom , nem ez volt a kerdes. O nekunk egy bebi a haznal a hercegno. Mehet minden fele csak en szerettem volna egy pici zugot megtartani arra az alkalomra ha valaki bejon hozzank letudjam ultetni. Nem felve attol hogy nem jon tobbet mert tiszta szor lett a ruhaja.
Oda fekszik ahova akar...NÕ dönti el mit akar-részben-.Az én macskám még az ágyra is felugrik és ott akar feküdni, de ezt nem nagyon engedjük.Ilyen eset nálunk a macskakosárral van.Van neki egy, de sose mászik bele..
Nem hiszem, hogy sikerülhetne, minnél inkább rá akarod venni, annál biztosabb, hogy ellenáll és juszt sem azt csinálja, amit te akarsz tõle. Miért van cicád, ha nem viseled el a szõrt? Meg kell tanítani neki, hogy vannak olyan helyek, ahova tilos menni és ha jól csinálod, akkor azt be is fogja tartani. Az én cicám mondjuk olyan, hogy szeret hónapokig egy helyen feküdni, aztán mikor megunta, keres egy másikat. :)
Ja, és tesznek a finom puha ágyra, pláne ha az túl nyitott az ízlésüknek (jól írta az elõzõ, jobb szeretik a bebújós helyeket) Az enyémek pl imádnak újságpapírón feküdni, pedig az minden, csak nem puha. Ha meg erõszakkal beleteszed, mégis mit hittél? hogy addig ottmarad, amig te nem engedélyezed hogy elmenjen? Vagy mi? Atyám... :D
A macskatartás velejárója a macskaszõr. Nem értem én sem, hogy ha ennyire zavar a szõr, akkor minek vettél magadhoz macskát? Na mind1. A macska soha nem fog csak egy helyre feküdni. Törõdj bele. Nincs az a módszer, amivel rá tudnád venni. Ennyi. a szõr ellen létezik a kütyü, az a neve hogy furminator, elég drága, olyan 6-7 ezer körül van, de nagyon jó. De ez se fogja megszüntetni a szõrhullajtást, csak leredukálja azt a minimumra (sokkal jobban , mint más kefék)
Van egy Ottó nevû cicánk kandúr õkelme de ivartalanított így nem igen verekszik és nem jelölget általában nem csavarog.Azt tudom tanácsolni hogy figyeld meg a helyet ahol a legtöbbet fekszik és ha van kutyátok az meg elkerüli. A macska õse üregekben, fák odvaiban húzta meg magát és ha ezeket kimérjük akkor negatív eredményt kapunk s ráadásul ezek a helyek is változnak a csapadékos idõjárás függvényében.Az állat ösztönösen érzi hogy neki milyen helyen kell pihennie, ezért a területén belül számunkra ötletszerûen vándorol pedig csak a természetbõl "olvas" ki nálunknál többet.
Nálunk is ez volt, de vettünk neki egy speciális ágyat, és most a fél napot abban tölti, csak kajálni megy ki, wc-re, meg akkor ha azt akarja, hogy felvegyük simogatni, viszont 13.000 Ft. Ha írsz privátban, akkor megadom a cikkszámot, meg hogy hol tudod megvenni.

Vannak ilyen félelmeitek? Nehogy elöbb jöjjön a baba, nemmerek már egyedül elmenni sehova - szeretem ha van mellettem valaki - de van, hogy napokig kisem akarok mozdulni itthonról! Ez valami depresszió? Vagy mi van velem?

Legjobb válasz: ha húsz hetes vagy, akkor kórós, de a harmincötödik héttõl nem irreális a félelem. arra gondolj, hogy a baba sajnos nem tíz perc alatt születik, így ha elmegy a víz, megindulnak a fájások, stb. még bõven van idõ, hogy hazaérj, vagy hogy valaki hazaérjen érted. ha be vagy csomagolva nyugodtan tegyél kisebb kiruccanásokat, de ha nem érzed már magad biztonságban és nem muszáj, akkor ne erõltesd, úgyis kell eleget járni ctg/nst-re meg minden vizsgálatra, szóval ne aggódj. az, hogy nem szeretnél egyedül menni az is normális, ha megteheted válassz inkább kísérõt, ahogy jólesik. sajnos az utlosó hónap, amikor már mindenórás az ember, akkor ilyen, nekem a második jön egy hónap múlva, már kevésbé félek, de nekem is megfordul a fejemben néha, hogy mi van ha hamarabb jön...

ha húsz hetes vagy, akkor kórós, de a harmincötödik héttõl nem irreális a félelem. arra gondolj, hogy a baba sajnos nem tíz perc alatt születik, így ha elmegy a víz, megindulnak a fájások, stb. még bõven van idõ, hogy hazaérj, vagy hogy valaki hazaérjen érted. ha be vagy csomagolva nyugodtan tegyél kisebb kiruccanásokat, de ha nem érzed már magad biztonságban és nem muszáj, akkor ne erõltesd, úgyis kell eleget járni ctg/nst-re meg minden vizsgálatra, szóval ne aggódj. az, hogy nem szeretnél egyedül menni az is normális, ha megteheted válassz inkább kísérõt, ahogy jólesik. sajnos az utlosó hónap, amikor már mindenórás az ember, akkor ilyen, nekem a második jön egy hónap múlva, már kevésbé félek, de nekem is megfordul a fejemben néha, hogy mi van ha hamarabb jön...
Valahol normális, de túlaggódni nem kell... Mindig legyen nálad telefon, én még fürödni, wcre is azzal mentem, igaz vérezgettem sajna a 29 . héttõl. Ember meg mindig van körülötted az utcán, boltban, hidd el, hívnának mentõt, ha bármi gond lenne. Szóval most mozdulj ki, a kisbabával még nehezebb lesz, és kell az erõnlét a szüléshez is!

Első gyerekes anyukák, akiknek a párjuknak van már egy másik gyereke, hogyan élitek meg az "új" helyzetet?

Mennyi idős a saját gyereked? Hogy viszonyulsz a párodéhoz? A máaik gyerek szereti a tiedet? Anyósod és apósod hogyan viszonyul a gyerkekehez? Minden érdekel, amit elmondanál erről a helyzetről!

Legjobb válasz: Van egy közös 19 hónapos lányunk,a páromnak van egy 11 éves fia akit egy ideig õ nevelt anno egyedül mert "anyuka" nem vállalta akkor.Most már az anyja neveli így nálunk csak láthatáson van.A lányunkat szereti,ezzel nincs gond.Anyósomék a kicsit imádják de a fiúval nem tartják már a kapcsolatot az anyukának köszönhetõen.Vannak dolgok amik nekem nem tetszenek mikor itt a fiú de próbálok nem beleszólni a nevelésbe én se örülnék ha az én nevelésembe beleszólnának.

Van egy közös 19 hónapos lányunk, a páromnak van egy 11 éves fia akit egy ideig õ nevelt anno egyedül mert "anyuka" nem vállalta akkor.Most már az anyja neveli így nálunk csak láthatáson van.A lányunkat szereti, ezzel nincs gond.Anyósomék a kicsit imádják de a fiúval nem tartják már a kapcsolatot az anyukának köszönhetõen.Vannak dolgok amik nekem nem tetszenek mikor itt a fiú de próbálok nem beleszólni a nevelésbe én se örülnék ha az én nevelésembe beleszólnának.

Van egy magyal félvér lovam 2 éve van nálam nem tudom hogy ezelőtt volt e csikója . Már egy hete kivan tőgyelve, a "gyöngyszem" is kint van már egy ideje, de még csikó nincs Minden nap mozgatva van. Mennyire húzhatja még el az ellést?

Azért is félek hisz ismerősünk lovai is elhúzta az ellést és sajnos elpusztult viszont a csikót most cumiztatják. És én Félek ettől az egésztől remélem nem lesz semmi baj

Legjobb válasz: Ha 2 éve nálad van, akkor gondolom tudod, hogy mikor fedeztetted, ebbõl pedig elég jól kiszámolható az ellés idõpontja. A csõdör csikókat tovább hordják, nekem 3 héttel hordta tovább és semmi baja nem lett, kb 3 hét telt el azután is, hogy már volt teje.

Ha 2 éve nálad van, akkor gondolom tudod, hogy mikor fedeztetted, ebbõl pedig elég jól kiszámolható az ellés idõpontja. A csõdör csikókat tovább hordják, nekem 3 héttel hordta tovább és semmi baja nem lett, kb 3 hét telt el azután is, hogy már volt teje.
Minden rendben ment vele? Egészséges? Gratulálok a csikóhoz! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeket tegnap este egy szép fekete csõdörcsikónak adott életet :)
Figyeld a frontot, mert nekik is befolyásolja az ellést! Éjszaka csak diszkréten nézegesd, õk nem igazán szeretik, ha jelen vagyunk az ellésnél. Én úgy tudom, hogy viaszcsepptõl számítva 1-maximum 2 héten belül megvan. Abrakról gondoskodj a lónak, az legalább annyira fontos, mint a mozgás, hogy ki tudja lökni magából. Innentõl kezdve, ha van elég helye hemperegni, akkor reméljük nem lesz gond :)
A kérdező hozzászólása: És éjszakánként 2 óránként rá van nézve:)
A kérdező hozzászólása: bocsánat a számot félre írtam:( köszönöm a válaszokat
Nálunk mióta itt lovazok, eddig 4 ló volt vemhes, mind 12 hónapig hordta a csikót, majdhogynem egyszerre is ellettek (1-8 nap eltérés volt). :)
*- -a :)
Egy átlagos ló 11 hónapig vemhes. Mindenhol írják. De belefér plusz-mínusz pár hét. A 12 hónap, amit fentebb említettem a lovamnál, az már szerintem azért extrém eset, de elõfordul.(vagy lehet, hogy van egy szamár az õsei között-a :D /szamaraknál jellemzõ a 12 hónap vemhesség/ )
12 hónapig szokták hordani õket, a csõdöröket gyakran kicsivel tovább (1-3 hét is akár). Ne pánikolj még, csak legyél felkészült. Illetve arra számíts, hogy a lovak sokszor este/hajnalban ellenek (ennek gyakorlati oka volt, amíg vadon éltek), úgyhogy jó lesz, ha valaki a 12. hónapban esténként legalább 1-2× ránéz majd (nyilván nem felváltva kell virrasztani mellette, persze, csak ha pl. lovardában van, és van éjjeli õr, vagy ott lakik a lovász, bármi...)
Szia! Nekem is van egy MF kancám és már 4 csikót ellett mióta nálam van. Az összeset 12. hónapra ellette(3 kanca, 1 mén csikó, komplikáció nélkül zajlott minden ellése, szóval ne ess kétségbe, de azért legyél felkészült, nehogy tényleg baj legyen! ( értem ezt úgy, hogy jelezd állatorvosnak a közelgõ ellést, hogyha bármi baj van, akkor ki tudd hívni.)
A kérdező hozzászólása: igen tudom pont hétfõhöz 11 hónapra lett fedeztetve:)
A kérdező hozzászólása: Igen minden rendben ment :) jobb hátsó lábán van pata fölött egy minimális kis fehér folt :) szép erõs lábai vannak

Megszakitasos modszerrel szexeltem 4x egymas utan de a pasim nem ment el. Viszont mar egy hete kesik a menzeszem. Van mitol felnem?

Legjobb válasz: Van esély a terhességre de nem sok, ha valóban nem ment el. Azért csinálj egy tesztet. Igazából azt nem értem, hogy eddig miért nem teszteltél, ha már egy hete késik, kiderült volna terhes vagy-e vagy nem. Még orvoshoz is mehettél volna, õ meg megmondta volna, mitõl késik. De biztos jobb parázni, meg itt kérdezgetni a hülyeséget a hozzá nem értõktõl, esküszöm annyi ugyanilyen kérdés van/volt már, hogy gyanítom, nem is igazi kérdések, csak unatkozó kamaszok írogatnak, mikor már más nem jut eszükbe. Menj be a fogamzásgátlás kategóriába, és látni fogod a billió választ a millió klón kérdésedre.

Van esély a terhességre de nem sok, ha valóban nem ment el. Azért csinálj egy tesztet. Igazából azt nem értem, hogy eddig miért nem teszteltél, ha már egy hete késik, kiderült volna terhes vagy-e vagy nem. Még orvoshoz is mehettél volna, õ meg megmondta volna, mitõl késik. De biztos jobb parázni, meg itt kérdezgetni a hülyeséget a hozzá nem értõktõl, esküszöm annyi ugyanilyen kérdés van/volt már, hogy gyanítom, nem is igazi kérdések, csak unatkozó kamaszok írogatnak, mikor már más nem jut eszükbe. Menj be a fogamzásgátlás kategóriába, és látni fogod a billió választ a millió klón kérdésedre.
van.
Van bizony.Aktus utáni 14.napon tesztelj, még akkor is ha megjön a menstruációd
Igen, van. Ez így elég felelõtlen, ha nincs mivel védekezni, akkor ki lehet bírni szex nélkül.
elõváladékról hallottál már?
A kérdező hozzászólása: igen. nemtudom miert kell bunkozni. egyebkent nagyon a ciklusom vegen jartam mar akkor.
Ha egy hete késik, akkor csinálj tesztet, mi nem látunk beléd. De szerintem ha alapból pontos a ciklusod, akkor el is kezdhetsz imádkozni. Ha nem akarsz gyereket, akkor normálisan kell védekezni. Ha eddig nem sikerült, majd most megtanulod. Majd írd meg mi lett a teszt eredménye.
A megszakításos nem védekezés, hanem szerencse!
A kérdező hozzászólása: voltam orvosnal o aztmondta h nemvagyok az es h a koromban normalis ha neha kimarad egy menzesz. Eddig tenyleg mindig rendesen vedekeztunk ovszerral de aznap sajnos kimaradt. Ez a sors keze volt h pont most maradt el ilyen aktus utan h jol megijedjek es soha tobbe ne legyek felelotlen. koszonom mindenkinek :)

Már decemberhez számítva 2 éve van egy hullámos papagájom teljesen jól van, de nekem azt mondták, hogy azokat párban kell tartani különben depressziós lesz, ha csak egyedül van. Na most ez hogy van?

Legjobb válasz: Ha naponta 4-6 órát foglalkozol vele akkor nem depressziós,magányos de örülne egy párnak. Ennyi idõ alatt gondolom már teljesen megszelídült és stabil a kapcsolatotok. Ezért ha veszel mellé egy párt vagy ha hím még 1 hímet akkor is ugyanolyan szelíd marad és a másikat is könnyen meg fogod tudni szelídíteni. Így nem 1 hanem 2 szelíd papagájod lesz és amikor nem érsz rá foglalkozni velük elszórakoztatják egymást.

Ha naponta 4-6 órát foglalkozol vele akkor nem depressziós, magányos de örülne egy párnak. Ennyi idõ alatt gondolom már teljesen megszelídült és stabil a kapcsolatotok. Ezért ha veszel mellé egy párt vagy ha hím még 1 hímet akkor is ugyanolyan szelíd marad és a másikat is könnyen meg fogod tudni szelídíteni. Így nem 1 hanem 2 szelíd papagájod lesz és amikor nem érsz rá foglalkozni velük elszórakoztatják egymást.
A madaraknak elsõsorban nem emberi kapcsolatok kellenek... Mit vacilálsz egy páron? Ha 2milló ft lenne, akkor talán megérteném, de ezer ft-ról van szó!

Egyedül álló, vagy korábban egyedül élő anyukák! Tényleg olyan nehéz párt találni annak, akinek már van gyermeke? És munkát is valóban nehezebben talál az, akinek már gyermeke van?

Elgondolkoztam ezeken a kérdéseken,mert annyit olvasni ezekr?l ezen az oldalon.

Legjobb válasz: Elsõ kérdésedre a válasz: én olyan téren nem tapasztaltam nehézséget, hogy a gyerek megléte a férfiak többségét zavarná. A gond inkább ott van, hogy nekem pl. egyszerûen nincs IDÕM eljárni ismerkedni, randizni, mert nincs kire hagyni a gyereket. Oké, alkalmanként van, mondjuk úgy havonta egyszer-kétszer. De hát az mire is elég? Azért az nem egy kapcsolat, amikor az ember 2-3 hetente találkozik valakivel, de randizni meg nyilván nem gyerekkel megy az ember. Munka: ebben nem derült ki, hogy baj-e, hogy gyerekem van, mivel ennek a ténynek a közlése nélkül sem igazán lehet itt nálunk munkát találni. Sose írtam be az önéletrajzomba, hogy gyerekem van, mert úgy gondolom, ez magánügy. Mégsem hívtak be sehova. Sok itt az ember, kevés a munkahely. Pedig egy megyeszékhelyrõl van szó. Más se talál könnyen munkát, nem csak az, akinek gyereke van.

Elsõ kérdésedre a válasz: én olyan téren nem tapasztaltam nehézséget, hogy a gyerek megléte a férfiak többségét zavarná. A gond inkább ott van, hogy nekem pl. egyszerûen nincs IDÕM eljárni ismerkedni, randizni, mert nincs kire hagyni a gyereket. Oké, alkalmanként van, mondjuk úgy havonta egyszer-kétszer. De hát az mire is elég? Azért az nem egy kapcsolat, amikor az ember 2-3 hetente találkozik valakivel, de randizni meg nyilván nem gyerekkel megy az ember. Munka: ebben nem derült ki, hogy baj-e, hogy gyerekem van, mivel ennek a ténynek a közlése nélkül sem igazán lehet itt nálunk munkát találni. Sose írtam be az önéletrajzomba, hogy gyerekem van, mert úgy gondolom, ez magánügy. Mégsem hívtak be sehova. Sok itt az ember, kevés a munkahely. Pedig egy megyeszékhelyrõl van szó. Más se talál könnyen munkát, nem csak az, akinek gyereke van.
Én 23 évesen maradtam egyedül egy 2 éves kisfiúval.Nekem szerencsém volt elég hamar rám talált az igazi szerelem (6hónapig voltam egyedül)akivel azóta is együtt vagyunk és 3 hónappal ez elõtt megszületett a közös kislányunk. Szerintem is elég nehéz gyermekkel új párt találni aki hajlandó más gyerekét nevelni.Környezettembõl tudom , hogy milyen szerencsés vagyok. A munka sajnos nekem se ment gyermekkel.Ápolónõ vagyok és hát kisgyermekeseket nem igazán szeretik. 26/N
Nekem a munka nem volt gond, igaz ehhez az is kellett, hogy nemjek el évekre gyesre, vagy gyedre (nem tudom, nekem sosem volt), mindössze hat héti szülési szabit vettem ki, és folyamatosan dolgoztam/dolgozom. A munkám kötetlen, és alakítom az idõbeosztásom, így ez a része nem probléma. Ami a párkeresét illeti.... hát sajnos nekem ez a része nem jön össze. 25 évesen szültem a gyerekem, most 30 vagyok, és azóta sem volt senkim. Lehetett volna egyébként, de attól, hogy van egy gyerekem, nem fogok "összeállni" olyasvalakivel, aki nem felel meg az elképzeléseimnek. Olyat párt, amilyet szeretnék (amilyen a gyerekem apja is volt) még nem találtam, szerintem nem is fogok.
Nos, én 8 éve vagyok egyedülálló anya, így a párkeresés nálam egyértelmûen sikertelen. Állásom majdnem 3 éve nincs - a szakmám több mûszakos beosztást kíván, amit képtelenség gyerek mellett egyedülállóként megoldani...
Nekem egyáltalán nem volt nehéz párt találni.Mondhatni ragadtak rám(pedig nem vagyok extra szépség, egy csinos, ápolt, vidám, normál kinézetû nõci vagyok)a pasik.23 éves voltam, amikor elváltunk(a gyerkõc akkor volt 3 éves).Most már 40 leszek lassan, pár évvel ezelõtt újra férjhez mentem, és van egy közös gyerekünk(reméljük hamarosan lesz még egy). Munka ügyben nem tudok nyilatkozni, mert mindig is az elsõ férjemmel dolgoztunk együtt(közös cégünk van), és ez a mai napig így van.
Pár találás attól is függ, hogy az elõzõ kapcsolatot le tudtad-e zárni. Én ezért nem találok, pedig lenne. De az is véletlen, hogy megismerkedtem valakivel, és jó is lenne, de nem tudom mégsem mi a bajom.... Sokáig úgy gondoltam, akinek van gyereke, azzal már nem akarnak ismerkedni, most lehet, ezért is furcsa a helyzet. Már egy ideje munkát keresek. Elõzõ munkahelyemre mikor még kicsi volt a gyerek nem akartak visszavenni. Most, hogy már ovis talán jobb lesz. Én is úgy küldözgetem az önéletrAJZOMAT, HOGY nincs odaírva a gyerek. Mégsem hívnak vissza.... de interjún megkérdezik, hogy mennyi idõs, van-e segítség...
utolsónak: ha nem tudnak a gyerekedrõl, mert nem írtad az önéletrajzba, akkor hogyhogy megkérdezik, hogy mennyi idõs?
17.23-as:Nálad a pont!

Mit tennétek ha kiderülne, hogy a férjetek egy másik nőbe szerelmes, és már egy éve együtt vannak? Azonnal elválnátok?

Már régóta nem jó a kapcsolatom a férjemmel, többször voltak egyéjszakás kapcsolatai. Ezek engem nem érdekeltek mert sosem szerettem volna elválni t?le. Van közös "vagyonunk" , cégünk ezt idáig egyikünk se szerette volna feladni. Most viszont eljött az a pillanat, hogy szerintem a férjem elválna ha nem kéne felezni a vagyont stb. Idáig sose volt szerelmes de most igen, úgy látom imádják egymást és ez mostmár számomra is megalázó. Nyilvánosan is együtt mutatkoznak engem meg hülyének néznek . A lány szerintem elég fiatal hozzá ( 23 éves a lány férjem 44) de sajnos úgy látom nagyon szeretik egymást. Ez a férjemnél nagy dolog mert alapvet?en senkit nem szeret magán kivül. El?re is köszönöm a válaszókat.

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy népszerû leszek most a válaszommal.:) Itt egy ember, akinek olyan a személyisége, hogy nehezen tud szeretni és mégis képes lesz rá. Ez így ebben a formában örömhír. Attól lesz rossz hír az ilyesmi, ha a másik kárára történik. Kárt ezzel neked nem okoz, mert láthatóan nem érdekel érzelmileg a férjed már. (Ezzel nem minõsíteni szeretnélek, hisz nem ismerlek, az is lehet, jó okod van az érzelmi elhidegülésre.) Kárt azért sem okoz, mert a vagyonotok sértetlen maradt. Ezt a helyzetet Te is vállaltad- és õ is- a pénz miatt. (Ezt sem minõsítésnek szántam, fõleg nem a mostani válságos világban). Érzésem szerint nem elvárható egy másik embertõl, hogy mondjon le az érzelmi életérõl a Te kedvedért. Megbeszélném a férjemmel, mit szeretne, ha elismerem, hogy neki is joga van az élethez, és ha õ kulturált, akkor miért ne vihetnétek tovább a bevált közös céget együtt, de érzelmileg függetlenként, akár elválva? A válás egy dolog, a vagyonmegosztás meg mégegy. Téged sem hiszem, hoyg kizárólag a közös cég érdekel ebben az életben, az tesz egyedül boldoggá és nem vágysz érzelmekre. Azt mindenki megérdemli az élettõl: Te is. Sok szerencsét!

Nem hiszem, hogy népszerû leszek most a válaszommal.:) Itt egy ember, akinek olyan a személyisége, hogy nehezen tud szeretni és mégis képes lesz rá. Ez így ebben a formában örömhír. Attól lesz rossz hír az ilyesmi, ha a másik kárára történik. Kárt ezzel neked nem okoz, mert láthatóan nem érdekel érzelmileg a férjed már. (Ezzel nem minõsíteni szeretnélek, hisz nem ismerlek, az is lehet, jó okod van az érzelmi elhidegülésre.) Kárt azért sem okoz, mert a vagyonotok sértetlen maradt. Ezt a helyzetet Te is vállaltad- és õ is- a pénz miatt. (Ezt sem minõsítésnek szántam, fõleg nem a mostani válságos világban). Érzésem szerint nem elvárható egy másik embertõl, hogy mondjon le az érzelmi életérõl a Te kedvedért. Megbeszélném a férjemmel, mit szeretne, ha elismerem, hogy neki is joga van az élethez, és ha õ kulturált, akkor miért ne vihetnétek tovább a bevált közös céget együtt, de érzelmileg függetlenként, akár elválva? A válás egy dolog, a vagyonmegosztás meg mégegy. Téged sem hiszem, hoyg kizárólag a közös cég érdekel ebben az életben, az tesz egyedül boldoggá és nem vágysz érzelmekre. Azt mindenki megérdemli az élettõl: Te is. Sok szerencsét!
Nem, ez nem így van.:) A cég közös, és ha ebben válásnál nincs közös megegyezés, akkor majd lesz pereskedéssel. Nincs az a bíróság, aki kétségbe vonná a cégbe fektetett energiádat. Az oké, hogy ezerrel szerelmes a férjed, az nem, hogy emiatt 20 évnyi munkádat semmisítse meg. Egyébként: az én párom 25 év házasság és 20 év közösen vezetett cég után jött el a házasságából épp azért, mert nem akart az éveit érzelemmentes életre herdálni a pénz miatt. Ha együtt maradtak volna, kb 40 millió tartalékból élnének vidáman. A férjem a nejére hagyott mindent de mindent, a lakása kivételével. A nõ ma alkalmazottként dolgozik egy régi megrendelõjüknél... A vállalkozás idõ közben becsõdölt. Nagyságrendekkel rosszabbul élünk együtt, mint külön élhetnénk, esetleg, ha õk együtt maradtak volna. De a férjem így sem bánta meg a döntését, és én sem. Amikor elvált, még nem ismert. Nem minden a pénz. Aki a jég hátán is megél- típus, az úgyis feltalálja magát, annál jobban, minél klaszabb a magánélete. Ne csüggedj:)
Utolsó vagyok, még egy tipp. Az, hogy a lány boldogan élne a ti cégetekbõl, vagy, hogy a férjed nem akarná normálisan elosztani a vagyont, az egy feltételezés. Oké, nyilván ismered már a férjedet, de olyan szituban még NEM, hogy szerelmes, mégpedig másba. Beszélj vele. A prekoncepciók, feltételezések rossz tanácsot adnak. Bõven ráérsz azon kattogni, hogy hogyan felezzetek úgy, hogy mindenki jól járjon akkor is, ha netán kiderül, hogy a férjed erre nem hajlandó. Gondolom, a helyzet nem arról szól, hogy Te szeretnéd nullával útjára indítani, mondván, egye meg amit fõzött. Nem büntethetõ senki azért, mert nem áldozza a pénznek az életét. A férjed sem. Ha nem lépsz a pénz miatt, akkor nem a férjed aláz meg téged, hanem Te saját magadat. Sajnálom. És nem megbántani szerettelek volna.
a szüleimnél is így volt, haraggal de elváltak. a céget meg ráhagyta anyámra és kialakított egy másikat.
A 85%-os ember az elsõ itt az oldalon aki intelligens és tovább lát az orránál. Ritka dolog:) Meglepõ, hogy nem mindenki buta paraszt, mostanában nem találkoztam értelmes emberrel.
Olvasd el Csernustól A Nõ c. könyvet, ott a válasz.
Én elválnék. De neked talán egy nyitott házasság megfelelne.
A kérdező hozzászólása: Hát mi együtt nem tudnánk vezetni az biztos ezek után. A férjem nem szeretné ha fele vagyon az enyém lenne, legalábbis a céget nem hagyná az biztos. Én egész életemben keményen dolgoztam ezért a cégért (20 éve) és most majd én menjek el üres kézzel? Utána pedig majd ez a lány fogja élvezni az anyagi jólétet amiért én dolgoztam?
Legyél magabiztos és határozott. Próbálj érzelemmentesen leülni megbeszélni a dolgokat.Egy okos nõ, aki nem szerelmes, és nem hisztizik, sokkal racionálisabban tudja a dolgokat irányatani, mint akit az érzelmei vezérelnek. Egyáltalán nem kell magad szégyellned a szomszédok, ismerõsök elõtt.Viselkedj természetesen velük, mint eddig. Ne ócsárold úton-útfélen a férjedet.Így sokkal nagyobb tisztelettel néz majd rád a környezeted. Sõt irigyelni fognak, hogy ezt a megpróbáltatást is milyen keményen viseled.Soha ne kúrvázd, szekáld a nõjét.(Ez lesz a legnehezebb)Nézd levegõnek.Neked csak a férjedhez van közöd, megbeszélnivalód.Ne hamarkodd el a döntést. Ne fenyegetõzz, inkább a háttérben irányítsd a dolgaidat. Mindenrõl legyen papírod, fénymásolj szorgalmasan.Keress egy jó ügyvédet. Ne játszd ki a lapjaidat a férjednek.(Mé dühödben sem.)Én okosan csináltam végig.Elváltam. Közben megtaláltam életem mindent elsöprõ, határtalan megismételhetetlen szerelmét.Ezért az érzésért megérte. Foglald le magad, a gondolataidat, mert nem lesz könnyû menetelés, ha így döntesz, ha úgy akkor sem. Próbálj találni egy szeretõt.Sokat segíthet. Kitartás.
Az utolsó kommented alapján: Ez valóban nem sportszerû a férjed részérõl- nem kellene oda piszkítania, ahol eszik, szerelem ide vagy oda... Ezt elmondtad már neki? Mert akkor itt az ideje. Arra, hoyg Te miért tûröd ezt a helyzetet nem magyarázat és nem felmentés, hogy hisz a férjed is válhatna. Hogy az õ arcára mi fér- az egy dolog, az meg egy másik, hogy a Tiédre mi. Nem az a baj, hoyg kinevetnek a szomszédok, bár elhiszem, hogy rosszul esik, de õk csak azt nem értik, amit mi sem: miért nem lépsz? Arról, hogy így alakult, nem biztos, hogy tehetsz, de arról igen, ha konzerválod ezt a helyzetet a pénz oltárán. Legyél õszinte magadhoz, kérlek.:) Ha van férj, akkor az neked rossz. Ha nincs férj, és csak egy fél cég van, az is rossz. Akkor inkább legyen férj, céggel, nõvel, csak ne nevessenek rajtad és ne legyen megalázó? Minden egyszerre nem megy, ha megalázó helyzetben tartod magad, arról nem a férjed tehet. Nehar a válaszomért.:)
Aki a vagyon miatt marad együtt a másikkal az hülye. Már bocs. A pénz nem lehet fontosabb a boldogságodnál. Ha nem látsz arra megoldást, hogy rendbe hozzátok a kapcsolatotokat, akkor válj el. Illetve a helyedben én így cselekednék. Erõt kívánok!
szerintem szerezzél be egy jó ügyvédet és ne aggódj.ez a helyzet számomra tarthatatlan.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem a férjemnek teljesen megfelel ez a mostani helyzet.Néha otthon alszik megmarad a pénz, cég és még közbe van egy fiatal barátnõje. Õ is szólhatott volna, hogy el akar válni de igy legalábbb minden marad. Talán a válás a legjobb megoldás, mivel az egész környezetünk rajtam nevet. (Megtudtam , hogy hétvégén lejárnak a közös balatoni nyaralónkba és ott vannak. A házunk elött találkoznak stb..
Ha tudsz beszélni a "begõzölt" férjeddel, akkor világíts rá, hogy a nagy korkülönbség még balul üthet ki. Ha meg tudjátok beszélni a cég dolgait, azaz rendes üzlettársak vagytok, akkor hagyd, hadd pipizzen, szerintem észheztér. Lehet, hogy ha beszélhetnél egy pszichológussal, a sebzett önérzeteden túllépve jól tudsz majd dönteni...
Ha a férjed el akar válni akko majd õ elvál és akko neked adja a céget, ha nem akarja akko meg viselje el, h veled van! Vagy ha lehet akko váljatok el, de a cég maradjon közös! Meg ha elég gazdag a férjed akkor neki a kis szerelme meg csak a pénze miatt van vele!:S Ne foglalkozz velük, te is keress mást, keresd a boldogságot, te is mutatkozz mással!:) Sok sikert!
OFF: Köszönöm a véleményedet.
De válásnál már nem lesz minden a kérdezõé, kivéve az egóját. És õt ezen kívül elég kevés dolog érdekli..:S
Nem értem miért ne dolgozhatnátok együtt úgy ahogy eddig. A szavaidból az tünt ki, hogy érzelmileg nem érdekel már a férjed, nincs azzal problémád, hogy már nem szeretitek egymást, most is csak az a problémád, hogy nyilvánosan mutatkoznak. Váljatok el és dolgozzatok tovább együtt. Válás után azt sem érezheted, hogy megalázó neked a helyzet, hiszen nem csal már meg.
Még néhány jó tanács: Ahelyett, hogy önsajnálnád magad, vesd bele magad a cég ügyeibe. Késõbb minden info sokat segíthet. Ha vannak alkalmazottak, ne siránkozz nekik, semmilyen körülmények között. Még ha jóban vagytok akkor sem.Az alkalmazottak ilyen esetben mindkét félnél szeretnek bevágódni, hogy poziciójuk biztos legyen. A hallottakat visszamondják mindkettõnek. Inkább keverd a lapokat úgy, hogy szétválás esetére a megbízható kollégák, szállítók, partnerek inkább veled tartsanak.Ha vannak gyerekek, ne ócsárold az apjukat, õk ugyanúgy szeretik midkét szülõt. Rosszul eshet nekik. Õket ki kell hagyni a játszmából. Ha látja a férjed, hogy stabilan állsz a lábadon, lead majd az egójából. Sok sikert. Sokan jártunk már így, túl fogod élni, csak nem mindegy, hogy jössz ki belõle. Ne csak a pénzzel mérd az életed!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!