Találatok a következő kifejezésre: Már egy rosszul vagyok, (164 db)

Most mar nagyon rosszul vagyok, egyre rosszabul? En vagyok a "gyomorrontasos"? Nyugtasattok meg legyszi!

Aludtam egy par orat, de felebredtem hogy nagyon emelyeg a gyomrom, raz a hideg es most mar a hasam is megy! Mi van velem, tenyleg gyomorrontas vagy esetleg valami elkezdodott? Volt valaki igy? 38 hetes.

Legjobb válasz: Nekem vírus csinálta ezt. Gyakorlott vagyok hányásba, az elsõ 5 hót végighánytam. Most 3 napot hánytam és hasmenéseztem zsinórban. Ha mindkettõ van...nekem a hányáshoz is az jött be, hogy ülsz a wc-n vajlinggal a kézben és abba hánysz, mert elõfordulhat,hogy az izmok már nem tudnak erõsen jól tartani odalent és az erõlködés, hányás hatására egyszerre jön alul-felül....:( Ha azt érzed, hogy ez valami más vagy komolyabb, akkor dr. de a gyomorrontás, vírusos cucc nem okoz bajt a babusnak, max ringatózik egy jókorát. Nekem ezt mondták a dokik.

Nekem vírus csinálta ezt. Gyakorlott vagyok hányásba, az elsõ 5 hót végighánytam. Most 3 napot hánytam és hasmenéseztem zsinórban. Ha mindkettõ van...nekem a hányáshoz is az jött be, hogy ülsz a wc-n vajlinggal a kézben és abba hánysz, mert elõfordulhat, hogy az izmok már nem tudnak erõsen jól tartani odalent és az erõlködés, hányás hatására egyszerre jön alul-felül....:( Ha azt érzed, hogy ez valami más vagy komolyabb, akkor dr. de a gyomorrontás, vírusos cucc nem okoz bajt a babusnak, max ringatózik egy jókorát. Nekem ezt mondták a dokik.
Esetleg orvoshoz menni nem jutott eszedbe?
Én már a 38.hétben nem biztos, hogy csak gyomorrontásra gondolnék.Szerintem hívd fel vagy keresd fel a dokidat.Várunk majd vissza a fejleményekkel!
Épp most írtam a másik kérdésedhez, hogy mi van Veled???Lázas nem vagy?Hogy ráz a hideg....Ebbõl tuti baba lesz nemsokára....Írj majd...
Szules elojele is lehet a hanyas, hasmenes. Tisztul a szervezet szules elott. Nekem vajudas kozben volt hanyas, vagy 4x-5x. Hasmenesem nem volt, de lagy szekletem volt, tehat a hasmeneses dologrol nem tudok nyilatkozni. Ha nagyon vizes es nagyon gyakori akkor tuti nem szules/vajudas elojele, hisz oriasi kulonbseg van hasmenes es hasmenes kozott is.

Ha babysitter-em van akkor már egy rossz anya vagyok, aki nem foglakozik a gyerekével?

Itt Magyarországon miért ítélnek el minket babysitteres anyukákat!? Nappal nincs velünk csak Péntek és szombat esténként! De lassan csinálni kell napközben is a vállalkozást és akkor többet lesz a gyerekkel!

Legjobb válasz: Magyar mentalitás,ha a másiknak jól megy biztos,hazudik,csal,lop, ha ki tud kapcsolódni pihenhet,akkor megy az irigykedés,a rosszindulatú megjegyzések.Mindenhol ez van.Ne a másikkal törõdj,ha tehetném nekem is lenne,de egyelõre még nem tehetem meg.

Magyar mentalitás, ha a másiknak jól megy biztos, hazudik, csal, lop, ha ki tud kapcsolódni pihenhet, akkor megy az irigykedés, a rosszindulatú megjegyzések.Mindenhol ez van.Ne a másikkal törõdj, ha tehetném nekem is lenne, de egyelõre még nem tehetem meg.
Nem elítélnek csak sokan irigyek hogy megteheted. Ezért inkább elkönyvelnek rossz anyának. Én ugyan nem. Ha nem lenne egy megbízható mindig bevethetõ nagyonk bizony én is fogadnék alkalmanként. Az más kérdés kiben bíznék meg legalább annyira mint anyukámban.
Ezt csak Te tudod megitélni:) Egyébként nem hinném, hogy a kettõ között van összefüggés és a szükség nagy úr!!! Miért lenne rosszabb a babysitter, mint egy nagymama , aki vigyáz a babára, legfeljebb drágább. Nyilván nem az érzelmi hátteret akarom összehasonlitani. Nekem ha van elintézni valóm, akkor a szomszédasszonyom jön vigyázni a lányomra, majdem minden nap 1-2 órát. Nem érzem ettõl rossz anyának magam! Neked sem kell!!!
Ne viccelj :) Mi most várjuk a másodikat, de már én is gondolkoztam ezen. Szegény nagyszülõknek is van életük, nem lehet õket sem állandóan nyüstölni. És ha netán 3, vagy 4 gyermekünk lesz, akkor még az is lehet, hogy állandóra keresek valakit, tehát minden napra bizonyos idõszakra.
Mert irigyek.Ez a magyar mentalitás.Szánalmas. Tök jó h van egy megbízható babysittered.Bocsi h offolok, de hol találtál rá?Mennyit kér óránként?
Szia! Nem vagy rossz anya ez tény. És a babysittert nem , , nagyikhoz" hanem az óvónõkhöz lehetne inkább hasonlítani. Aki egy totál idegenre rá meri bízni a gyerekét úgy, hogy az óvón még mellette figyel 10-20 másikra is... Na az nemondja már, hogy felelõtlenség úgy valakire bízd a gyerekedet, hogy tudod csak õ az akivel törõdik és házhoz megy, így a saját környezetébõl sem szakítod ki egy fél napra. Én azért nem bízom babysitterre mert nem tudna még ígysem nyugodni a gondolat, hogy más vigyáz rá. Nálunk rajtam kívül csak a párom az ügyeletes. Nagyszülõk sem pesztrálják nélkülünk egy percet sem. Sajnos folyamatosan le kell beszéljem õket a pálinkáskenyér és adjunk a gyereknek tejet (tejallergiás) ötletekrõl még úgy is, hogy heti 1x vagy havi 1x eljönnek unokázni. Külön rákészülés. Meg megmagyarázni, hogy a pihenõszék pontosan a pocakfájás miatt rezeg és tényleg csak így tud a kicsim evés után kakilni és nem káros, nem fog tõle hányni stb... És ne is kérdezzétek hogy lett tejallergiás, mert errõl a kedves anyósom tehet szóval újra felhúznám magamat. Közben persze elköpnek , , ó mikor marahat már itt az unoka egész napra" sóhalyokat. Mire már csak ezt válaszolom: majd ha már õ könyörög érte! Szóval nekem akkora negatív tapasztalatom van arról, hogy mi van ha 2 percre nem lesem a gyereket mert más vállal , , felelõsséget" abban a 2 percben és már meg is történik a baj. Ha rokon nem képes a saját hülyeségét félretenni az unoka érdekében akkor egy idegentõl én pláne nem tudom elhinni, hogy elvárható. Azt hiszem én el fogom magamat sírni ha oviba megy majd. Az viszont tuti, hogy magán óvodát választunk, hogy legalább bennem is fokozatosabban alakuljon ki amíg suliba megy, hogy rá merrejm bízni a tanítónõkre is. Sajnos ez így alakult...
Nekem is van jò egy hònapja, 14hòs a lànyom. Nem volt màs vàlasztàs mert a fèrjem smmibe nem partner, rokon nincs a közelben, ha nèha eljött anyòs csak azèrt is mindent màshogy csinàlt... Miòta megszületett nem aludt àt egy èjszakàt sem ès olyan szinten kifàradtam hogy így alakult... Most màr rà merem bízni mert muszàj nappal aludnom egy-egy òràt de az elsô hetekben velük voltam ès mindent együtt csinàlunk. Itthon mèg nem hagytam vele mert most a pihenès az elsô, bànt hogy ide jutottam de erre szüksèg volt. Nem èrzem magam rossz anyànak, beismertem hogy full egyedül kifàradtam, sok gond is èrt, soha nem terveztem hogy legyen sitter de nekem így alakult. Mivel ô fizetèst kap, neki elmondhatom mit szeretnèk ès nem pròbàl ellenkezni mint egy rokon...
ha nem a sitter neveli fel helyetted, akkor semmi gond szerintem. ahhoz, hogy a dolgaidat elintézd jól jön a segítség. nincs abban semmi rossz, néha pár órára. én mondjuk olyan dinka vagyok, hogy anyut kivéve nem merném másra bízni, de ez az én bajom.
Nekem ninc és nem is volt, mert nem engedhetem meg anyagilag. De hogy a gyereknek miért lenne rosszabb , hogy csak vele foglalkozik egy nomális, megbízható személy, minthogy a bölcsödõben 20 másik gyerekkel együtt vigyáznak rá, az számomra is rejtély. Szerintem csak irigységbõl mondják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor ezek szerint vagyunk egy páran akik nem mint mumus gondolnak a sitterekre! valaki írja a nagyis storit...... Mintha én írtam volna! Párom anyukája sõt még a pelenkát is fordítva adta rá egyszera gyerekre :O Egy hónapos volt mikor elmentem ügyet intézni, aztán egy fél óra múlva szinte sírva hívott hogy a gyerek aki egyébkét full nyugodt ordít meg állás nélkül....! Mikor haza jöttem és megláttam a pelust persze nevettem de megkérdeztem tõle hogy hogyha magán a bugyi fordítva lenne nem fészkelõdne folyton???? :D :D Szóval én meg a mamis anyukákra vok kicsit féltékeny :D na de én így más meg úgy!
Jaj én nagyon irigyellek, de egyáltalán nem rosszindulatúan. Tök jó hogy találtál valakit, akiben megbízol és nem non stop az jut Neked, hogy csak és kizárólag a gyerekekkel foglalkozz. Az mitõl jobb, ha oviba, vagy bölcsibe, vagy családi napköziben van a gyerek? Én is csak azt tudom írni, hogy magyar mentalitás. Nem ettõl lesz valaki jó vagy rossz anya. A gyereknek nem egy mártírra van szüksége, hanem egy kiegyensúlyozott anyukára, és ha Te attól vagy kiegyensúlyozott, hogy péntek, szombat este programot csinálsz magadnak, az csak annak böki a csõrét aki ezt nem teheti meg. Sógornõm volt, hogy egész hétre hagyta bébiszitterre a gyereket, mert elmentek az orvos férjével jótékonykodni külföldre. De ettõl még a lánya épp úgy imádja, semmi törést nem okoz a bébiszitter a kapcsolatukban. Másrészrõl a kényszer nagy úr, ha dolgozni kell, azt gyerekestõl elég nehéz még akkor is ha az embernek saját vállalkozása van. Tudom, mert a férjem is a munkája egy részét itthonról csinálja, és mondja is hogy keres egy irodát, mert itthon nem lehet az állandó gyerek zsivajban. Szóval engedd el a füled mellett a rosszalló megjegyzéseket!
Az én babysitterem az anyukam, hetente 2x esti suliba járok, Õ az akire mindig számíthatok ès persze a baràtnõimre.A dédnagymamám is jelentkezett volna a feladatrma de egy 88 éves nénivel nem hagyom egyedùl, amùgy is kinem állhatom mert undok önzò és bár egy saroknyira lakunk egymástòl hülye leveleket küldözget hogy költözzek a babàmmal hozzà.Ja ès mindenkit érzelmileg zsarol. Nem vagy rossz anya az rosszabb volna ha teljesen egyedül hagynád de ilyet csak a rossz anyàk tesznek.
A kérdező hozzászólása: Egy barátunknak az ismerõsének a kis barátnõje :) nincs fix díja :) mondjuk estére mindig 3000.- kap de semmit nem kell csinálnia csak netezni :) Napközben eddig egyszer volt akkor egy órát volt vagy másfelet már nemtom akkor egy ezrest adtam, de alig akarta elvenni :)
Nincsen semmi gond a babysitterrel! Egy arany szabálya van: legyen állandó ember!! Akár a gyerkõc több éves koráig. Az õsközösségben is többen vigyázta a gyerekekre, ez csak a mai individualista nyugati társadalmak sajátja, hogy minden egyedül az anyára marad!!! Ez a nem normális!! Ha meg tudjátok tenni és biztosítva van az állandó ember, akihez a kicsi tud kötõdni, akkor nyugodtan lehet idõszakosan! Hogy kit idegesít ez? Az irigy és emellett primitív embereket! Magasról kell rájuk t..ni!

Van egy fiú akibe már 2 éve szerelmes vagyok és fogalmam sincs hogy mit csináljak hogy észre vegyen. Egy osztályba járunk és hát ő az osztály és hát azt is mondhatnám hogy a suli egyik rossz fiúja. Mit tegyek?

Én 14 vagyok ? pedig 15.Nehéz eset a srác de élnek halnak érte a lányok és furcsa de nem él ezzel vissza és félénk a lányokkal szemben.Az a baj hogy én se vagyok valami bátor a fiúkkal szemben mindig össze vissza beszélek hogy ha hozzám szól vagy kérdez valamit.Hogy csináljam hogy legalább észre vegyen vagy valami?

Legjobb válasz: Második vagyok: Nézd, ez most lehet, hogy rosszul fog esni, hogy így leírom, de csak tapasztalatból mondom: te nem is ebbe a fiúba vagy szerelmes, csak abba, amit látsz belõle, amilyennek tûnik az osztály elõtt. Ha nem tudsz vele mirõl beszélgetni, nem tudod mivel megszólítani, akkor mit gondolsz, ha járnátok mi lenne? Kínos csönd? Ez már régen rossz. Ezeken a reménytelen szerelmeken át kell esni, fáj- persze, hogy fáj, de sokat tanulsz belõle. Nekem a mai napig osztálytársam az a fiú, akiért kb 2 évig reménytelenül rajongtam és ha ránézek el nem tudom már képzelni, hogy miért. Csak elvakít az a rajongás, amit érzel, ha ez elmúlna már látnád, hogy nem is vagytok egymáshoz valók. És gondolom ,hogy feltûnt neki, hogy bejön neked és ha nem lépett 2 év alatt annak oka van... az hogy tudja, hogy nem illetek össze, nincsenek közös dolgok bennetek. Nem lesz könnyû elfogadni, hogy nincs esély, de próbáld meg elfelejteni és más fiúkkal ismerkedni, akik tényleg megérdemlik a figyelmedet és azt hogy szeresd õket! :)

Második vagyok: Nézd, ez most lehet, hogy rosszul fog esni, hogy így leírom, de csak tapasztalatból mondom: te nem is ebbe a fiúba vagy szerelmes, csak abba, amit látsz belõle, amilyennek tûnik az osztály elõtt. Ha nem tudsz vele mirõl beszélgetni, nem tudod mivel megszólítani, akkor mit gondolsz, ha járnátok mi lenne? Kínos csönd? Ez már régen rossz. Ezeken a reménytelen szerelmeken át kell esni, fáj- persze, hogy fáj, de sokat tanulsz belõle. Nekem a mai napig osztálytársam az a fiú, akiért kb 2 évig reménytelenül rajongtam és ha ránézek el nem tudom már képzelni, hogy miért. Csak elvakít az a rajongás, amit érzel, ha ez elmúlna már látnád, hogy nem is vagytok egymáshoz valók. És gondolom , hogy feltûnt neki, hogy bejön neked és ha nem lépett 2 év alatt annak oka van... az hogy tudja, hogy nem illetek össze, nincsenek közös dolgok bennetek. Nem lesz könnyû elfogadni, hogy nincs esély, de próbáld meg elfelejteni és más fiúkkal ismerkedni, akik tényleg megérdemlik a figyelmedet és azt hogy szeresd õket! :)
A kérdező hozzászólása: És mitörténik ha rájön hogy én szeretem abból ahogy rá kérdezek hogy neki ki tetszik?Akkor nem fog megijedni tõlem vagy tartózkodni?
én három évig voltam szerelmes az osztálytársamba rengeteg dolgot csináltunk egyedül és sztem tudta h szerelmes vagyok belé habár belém is szerelmes volt egy srác és azt is csak én nem tudtam az osztályból a lényeg h vége lett a nyolcadiknak és semmi nem történt köztünk és ahogy kilencedikesek lettünk elmult az érzés beleszerettem egy másik srácba aki által megismertem a jelenlegi barátom akivel lassa egy éve együtt vagyunk és nagyon szeretem és nem sajnálom egyáltaklán h nem jöt vele össze amúgy az se jó ha nem mondod el a srácnak a dolgot célozz rá finoman kérdezd meg ki tetszik ne mintha egy mésik barátnõd lenne belé szerelmes és ha elmondja h tetszel neki akkor hajrá sok sikert !!
A kérdező hozzászólása: Jaj és nagyon szépen köszönöm a válszokat.
A kérdező hozzászólása: Kicsit nehéz lessz elfelejteni mert majd nem minden nap látom ugyan is egy osztályba járok vele:(De lehet igazad van És nem esett rosszul amit írtál.
Akkor bizony neked kell lépned elõször:) Ha egy osztályba jártok, akkor pl vmilyen kérdés az órával/tananyaggal kapcsolatban jó lehet. Az olyan kifejtõs. Majd a vélemény a tanárról. Az vicces Ugyebár, ottvan az msn, könyebb azon beszélni;)
A kérdező hozzászólása: Látnotok kéne õt hogy megértsétek.Ezért mondom hogy nehéz eset és nagyon nehéz ki ismerni.
A kérdező hozzászólása: Ezt így nehéz elmagyarázni.
A kérdező hozzászólása: Sajnos MSN-e nincsen:( Õt viszont nem nagyon érdekli a tananyag meg hogy milyen a tanár.Már próbáltam vele beszélni de semmi nem jut eszembe és nem tudok mit mondani õt is és engem is más más dolog érdekel.De õ az osztály bolondja mert mindenkit meg tud nevetetni:) nagyon jó a humora:)
Nem él vissza a helyzettel, de mégis rossz fiú? A lányokkal félénk, de rossz? Miért rossz? Amúgy ha félénk szerintem szorult belé intuíció is, és már abból lehet tudni, hogy kivel hogy állsz, hogy milyen a beszélgetés, szóval ha te össze-vissza :) beszélsz vele, az eléggé feltûnõ tud lenni, lehet már észre is vett téged, csak még nem mutatta ki. Mindenesetre ha lépni akarsz, akkor ösztönbõl kéne jöjjön h lány vagy, olyan nincs h nem tudod mit kéne tenni hogy észrevegyen, lány vagy!!! elég egy pillantás
Szia! Amikor annyi idõs voltam, mint te nekem is ugyanilyen helyzetem volt. Mondanom se kell, hogy nem lett belõle semmi... De leírom, hogy ne kövesd el az én hibáimat. Én azt csináltam, hogy jóban lettem egy csajjal, akivel õ is jóban volt és elmeséltem neki, hogy szerelmes vagyok a srácba. :D És kb mindenkinek, elterjedt ez a dolog, õ is tudta, de tudomást sem vett rólam, olyan dolgokkal kezdtem el látványosan foglalkozni, amikrõl tudtam, hogy szereti, ezzel csak hülyét csináltam magamból és még volt sok minden más is... Most 18 évesen valahogy úgy csinálnám, hogy csak barátilag, osztálytársként közelednék hozzá, hogy csak beszélgetni, viccelõdni, hülyéskedni vele és ha ez már jól megy, akkor utalni arra, hogy mi lenne, ha sulin kívül is találkoznátok egyszer... Nem tudom, hogy ez bejön-e, meg azt sem, hogy jó ötlet-e osztálytárssal kavarni, de mindenesetre én sok sikert kívánok! :)
good lick..-.-

Nekem vki azt tanította ha van egy pár (fiú és lány) és már jegyben járnak (vagy komoly a kapcsolatuk, akkor az csak rosszat jelent hogyha a a párod mások előtt (pl. anyucija) nemad igazat neked, és ezzel felhivja "anyukát egy keringőre" Vagy?

Legjobb válasz: Elöször is azt kellene eldönteni(FONTOS), hogy kinek van iagaza: neked vagy az anyukának. Ha lehet, hogy neki, akkor nem gond, hogy a fia egyetért vele, de ha MINDIG az anyukának ad igazat, akkor már lehet probléma. (Ugyanolyan rossz, ha elfogultan neked ad igazat, minta az anyukával szemben elfogult. Az az optimaális, ha mindkettötökkel szemben tárgyilagosan tud dönteni)

Elöször is azt kellene eldönteni(FONTOS), hogy kinek van iagaza: neked vagy az anyukának. Ha lehet, hogy neki, akkor nem gond, hogy a fia egyetért vele, de ha MINDIG az anyukának ad igazat, akkor már lehet probléma. (Ugyanolyan rossz, ha elfogultan neked ad igazat, minta az anyukával szemben elfogult. Az az optimaális, ha mindkettötökkel szemben tárgyilagosan tud dönteni)
Szerintem is helyzetfüggõ a dolog. Ha kényes dologról van szó, ami pl. nyilvánvalóan heves vitát vált ki anyós és veje/menye között, akkor tényleg nem szép a részérõl. Meg kellene gondolnia, hiszen ha egymásnak ugranak, akkor többet veszít vele, mint nyer. Ellenben, ha apróság, akkor szerintem nincs jelentõsége. Én magam is jókat vitázok anyósommal, egy rakás dologban nem értünk egyet. Sokszor órákon keresztül sorakoztatjuk az érveinket. De természetesen ezalatt mindvégig tiszteljük egymást, és még jól is esik, mert mindketten szeretünk vitázni.:)
szia! eE a dolog önmagában véve nem rossz, de nem is jó. Ha nagyon "tudományos" akarok lenni, akkor azt írom, hogy még nem történt meg a "leválás"; magyarán még mások és párja közti ingatag területen nem tud csak a párja mellett dönteni.Persze itt azt is lehet nézni, hogy mi volt az, amiért pl. az anyjának adott igazat ; de a tapasztalat azt mutatja, hogy ezek nem eget rengetõ dilemmák. Ha nem sérti meg az ember a másik anyját vagy nem fujjog rá, vagy ilyesmi , akkor bizony még nem elég határozottan áll ki a párja mellett. Ez ilyenkor nem túl jó, mert késõbb ebbõl jönnek majd azok a dolgok, hogy (ált. a mama pici fia) elkezd õrlõdni a társa meg az anyja között.
Szerintem szituációtól függ. Nem kötelezõ mindenben egyeznetek és ez fõleg nem jelenti azt, hogy az anyós-jelölt fel van kérve keringõre. Régen rossz lenne, ha az emberek mindig mindenben egy véleményen lennének! Ha normális az anyósod és szerinte Neked van igazad, akkor még ki is fog állni melletted, nem pedig kihasználni a dolgot. Minden jót!
Ha jól értem, nem a leendõ anyós nem adott neked igazat, hanem a párod. Ha így van, akkor beszéld meg vele, mert késõbb rosszabb lehet.Esetleg, ha az anyósjelölttel normális a viszonyod, a párod elõtt megkérdezheted tõle, hogy szerinte a fia helyesen viselkedik-e ?
Lehet benne valami....De azért tisztázni kellene kinek van igaza, ill.lehet, hogy csak más véleményen van mint a párja "anyucija".
Hát igen, úgy volna jó, ha mások elõtt kiáll érted, és max. négyszemközt elmondja, hogy nem pont az volt a véleménye, csak nem akart lejáratni. De az anyukája mégiscsak az anyukája, ez nehéz ügy, nem rázhatja le valaki az anyját, mint kutya a vizet, csak azért, mert lett egy párja.... szerintem. Az ember normális esetben nagyon szereti az édesanyját, és ha közted meg anyósod között vita van, az a párodnak nagyon rossz lehet.
Én úgy gondolom, hogy az igazat kell mondania. A mellett álljon ki, akinek igaza van. Akinek ez felhívás - az meg is érdemli. De akkor hiába is "hívja fel" - hiszen legközelebb, ha ki akarja ezt használni, akkor meg leinti (hiszen akkor nem lesz igaza).
Szerintem pedig mások (barátok) elõtt sem kell vakon kiállni mellettem a férjemnek és fordítva, ha nem nekem van igazam. Mi soha nem "vakon" állunk ki egymásért, hanem az igazság mellett. És ha nem értünk egyet sem baj. Egyébként meg ha összeveszek az anyósommal (jóban vagyunk így ez ritka, de megesik) akkor sem a férjemhez "menekülök", hanem megvédem a magam igazát.

Attól rossz anya vagyok mert néha meglegyintem az egyé ves fiam kezét vagy fenekét, ha már nagyon rossz és nem bírok vele?

Pl a minap az üveg poharakat pakolta ki a szekrényb?l, pedig már legalább tizenötször szoltam rá, hogy nem szabad, féltem hogy eltöri a poharakat és elvágja a kezét, végül a kezére csaptam. Vagy mikor a kábeleket huzogatja, az asztal tetejére mászna fel, meg ilyeneket csinál. Rossz érzés hogy néha oda csapok neki, de félek ha nem teszem és rá hagyom még nagyobb baja esik. Most akkor én rossz anya vagyok?

Legjobb válasz: Szerintem ennyi idõsen a gyerek még nem tud rossz lenni, legfeljebb kíváncsi (ezért pakolja a poharat), és önállósodó (ezért pedig azt csinálja mait õ akar, nem amit anya mond). Nem mondom, hogy ezeket a helyzeteket rá kell hagyni, de szerintem a verés nem fogja megoldani a problémád. Próbálj meg olyan terepet kialakítani, ahol a Lehetõ legkevesebb "rosszaságra" van lehetõség. pl az üvegpohár olyan magas polcon a hol nem éri el, míg az õ magasságában kis mûanyagedények, amit pakolászhat, míg fõzöl. Állítsd fel a korlátokat, legyél következetes, amit nem lehet ne engedd, de legyen a terep gyerekbarát, mert nem állhat folyamatos tiltásból, és korlátozásból az életetek.

Szerintem ennyi idõsen a gyerek még nem tud rossz lenni, legfeljebb kíváncsi (ezért pakolja a poharat), és önállósodó (ezért pedig azt csinálja mait õ akar, nem amit anya mond). Nem mondom, hogy ezeket a helyzeteket rá kell hagyni, de szerintem a verés nem fogja megoldani a problémád. Próbálj meg olyan terepet kialakítani, ahol a Lehetõ legkevesebb "rosszaságra" van lehetõség. pl az üvegpohár olyan magas polcon a hol nem éri el, míg az õ magasságában kis mûanyagedények, amit pakolászhat, míg fõzöl. Állítsd fel a korlátokat, legyél következetes, amit nem lehet ne engedd, de legyen a terep gyerekbarát, mert nem állhat folyamatos tiltásból, és korlátozásból az életetek.
rossz nem tud lenni 3 évesen se; csak huncut már 1 évesen is, és "csakazértis" odamegy és leveszi és eléri stb. Mindent nem lehet gyerekbiztosra alakítani, mert akkor nagyjából mindennek gumiból kellene lennie. A nevelés nem ott kezdõdik hogy a dackorszakban összecsapjuk a kezünket, h az eddig tündibündi aranyos kisgyerekünkkel mit csináljunk, mert "megvadult"? Már azelõtt el kell kezdeni "nevelni". És a popsiraütés kb. egy legyintés, nem szó szerint vett ütés. Csak utalás arra, h hóhahóóó, elég, ezt nem szabad.
1 évest igy nem tudsz nevelni ugy értem nem fogja tudni abbol hogy ráüvöltesz vagy rácsapsz a fenekére mi lesz ha 2 éve slesz és hisztis arcon csapod? 1 évest kösd le a figyelmét az ö magaságába ne legyen törékeny cucc föleg nem üvegpohár kábel konnektor neked kell gondoskodnod ezeknek elzárását és balesetmegelözését
Mindenki mást mond. Én a 10 hónaposom kezére is rácsapok, ha tilosban jár. Pár alkalom után eddig mindig elértük, hogy ne piszkálja. Ha simán szólok neki, nem vett figyelembe. Persze nem ütök olyat, hogy komolyan fájjon neki, csak érezze meg, hogy mi az ok és okozat... Aztán aki rossz anyának tart, azzal találkozzunk pár év múlva, mikor jön azzal, hogy fejemre nõtt a gyerekem, mit csináljak?
Szerintem meg nem vagy rossza anya, és nem vered. Egy célzatos popsiraütés többet ér néha mint 865ször elmondani ugyanazt neki.
üvegpoharat minek hagyod az alsó szekrényben? Van gyerekem, mikor elkezdett kúszni, ugy kerültek feljebb és feljebb az üvegpoharak, diszek Kábeleknek van "csõ", amitõl nem fér hozzá a gyerek. Gyerekbiztsora kell csinálni a házat. Minek vállal gyereket aki ilyet nem tud? második voltam
Ti honnan veszitek ezeket a jó példákat, hapakoljon el mindent? 10 hónapos az enyém, és komolyan még az általam biztonságosnak hitt dolgokat is megtalálja, és akkor jövök rá, h gyakorlatilag majdnem minden potenciális veszélyforrás neki. És megy, és nézi, és feláll, el akarja venni stb. És mint mondottam, a gyereknevelés nem 2 évesen kezdõdik. DE mindegy is, nem jártatom én se itt a billentyût. Teli van a GYK ezen része olyan kérdésekkel sokszor, h hogyan kezeljem a hisztijét meg mit tegyek, mert megváltozott stb. Na, hát nem volt elég a 350. szépen elmondás se valószínû.
szerintem igen, rossz anya vagy. 1 éves. Nem veréssel neveljük. Szépen értelmesen elmondod neki, hogy nem szabad, megütöd/vágos/leesel stb, és arrébbrakod huszonhatodszor is.
http://www.kismamablog.hu/gyermekneveles/buntessek-vagy-ne-b.. Lehet vitatkozni (a cikk - szerintem - a dackorszak kezdetéig érvényes), de talán érdemes kipróbálni.
Hát rohadtul gratulálok annak, aki ebbõl azt szûrte le, hogy a kérdezõ rossz anya!!!!! Nem kérdezõ, nem vagy rossz anya. Mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy jónak és eredményesnek látja. Nem vered, hanem jelzés értékkel rácsapsz a fenekére, kezére, ettõl még nem vagy rossz anya, sõt itt senki nem tudja, hogy milyen anya vagy, lehet, hogy sokkal különb, mint aki "lerosszanyázott". 4, 5 éves kislány anyukája.
Azt hiszem, amit a 3 gyermekes anyuka leírt a nevelésrõl, ahhoz nem kell semmi mást hozzátenni!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Most megyek és elhalmozom puszival a kis drágámat.
3 gyerekes anyuka, én 2 gyerekes vagyok, és épp így nevelem õket, még kicsik, de hiszem, hogy én is örülhetek majd pár év múlva, valamint már most örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel a neveléssel. Nálunk sincs elrakva minden, mert akkor sosem tanulják meg a határokat, nem értem a mai szülõket, akik szerint a gyereket szabályozni bûn, aztán kaparják a falat, hogy a gyerek késõbb leköpi, meglopta, semmibe veszi õket.
A kérdező hozzászólása: 12:22 Én nem csinálok rosszat képzeld már felnõtt vagyok. Engem nem kell nevelni, tudom mi a jó és mi a rossz. A gyerek még nem tudja, ezért kell fogni valahogy. Most nem verésre gondolok.
A kérdező hozzászólása: Elsõ gyerek és nagyon igyekszem mindent jól csinálni de néha nagyon nehéz. Minden nap legalább ezerszer megpuszilom megölelem játszok vele mesélek neki, meg dicsérem ha ügyes volt. De az is a célom hogy tudja mit szabad és mit nem, nem szeretném ha kamasz lesz nekem azon kelljen gondolkodnom mit rontottam el mert a gyerek rossz útra tért és nem ismeri az emberi normákat. Még egyszer utoljára én nem verem a gyerekemet és sose okoznék neki fájdalmat, de van mikor bizony nincs más megoldás. A kábelek meg el vannak dugva, de a kicsi megtalálta õket. Szerencsére ezzel már nincs gond, nem nyúl hozzá mostanában.
A gyereket sosem veréssel neveljük. Nem tudom mit szolnál ha pl neked vki rácsapna a kezedre vagy a seggedre ha valami „rosszat” csinálsz, hogy tanulj belõle..
A kérdező hozzászólása: Amit tudtam elpakoltam, de nincs annyi hely hogy mindent el lehessen rakni elõle. Ráadásul ha mindent eldugok akkor honnan fogja megtanulni mit szabad és mit nem?
Az nem mûködik, hogy pakolj el mindent, mikor tanulná meg a gyerek, hogy az üvegpohár nem játék, ha nem kiskorában, mikor a legfogékonyabb. Nem látom logikusnak, hogy 4-5 éves koráig gyerekbiztos a ház, aztán meg majd megérti úgyis, hogy nem szabad. Arról nem is beszélve, hogy a világ nem gyerekbiztos, meg kell tanulnia, ha túl közel megy a szekrény sarkához, lefejeli, és az fáj. Már egy 6 hónapos gyerek is érti, mi az a nem szabad, ha elmagyarázod neki. Az idõsebbek is értik, de az a fene nagy kíváncsiság erõsebb. Elmondod 100-szor, 1000-szer, elmondod hangosabban kismilliószor. Lehet elég, de lesz szituáció, mikor nem. Van mikor csak a popsira vagy kézre csapásból ért. Ez nem gyerekverés, nem arról van szó, hogy addig ütöd, amíg kék-zöld nem lesz, csak jelzésszinten, hogy tudja, ez is van, ez rossz, ha olyat tesz, amit nem szabad, akkor ez a következménye. Ettõl nem vagy rossz anya. Már kicsi korban nevelni kell, mert ha nem teszed késõbb bánhatod, és nem te iszod meg a levét, hanem a gyerek. Inkább õ sírjon 5 percig, mint te egy életen át, mert valami komoly baja lett. Inkább akkor tartanálak rossz anyának, ha egy mosolygós enyje-benyjével elintéznéd, ha a gyereked a homokozóvödrét szétveri egy másik gyerek fején a játszótéren. A példákat kérem nem véresen komolyan venni, erõsen sarkítottam, hogy kiemeljem a mondandóm lényegét.
A kérdező hozzászólása: Oké én nem verem a gyerekemet soha nem bántanám mert nagyon szeretem, itt egy egy fenékre meg kézre csapásról volt szó ha már nagyon nagyon nem bírok vele és nem verésrõl.
A kérdező hozzászólása: Kedves 11:30 as van gyereked? Elhiheted hogy nem húszon hatszor hanem legalább negyven hatszor szoktam rászólni, és elmagyarázni neki mit miért nem szabad. De ha már századszorra se fogad szót nem tudok mit tenni, hogy megtanulja. Egyébként nem szoktam megverni csak meg legyinteni példa értékûen az nem mindegy. Inkább attól sírjon hogy a kezére csaptam mint hogy össze darabolja magát az üveggel, vagy leesen valahonnan és betörje a fejét.
Semmiképpen nem vagy rossz anya (akkor nem írtál volna ide, és nem furdalna a lelkiismeret) Mivel pici még inkább tereld el a figyelmét, irányítsd másfelé, mutass neki valami más játékot. A szekrénybe olyan dolgokat tegyél (fakanál, mûanag tányér és kanál) amit ha kipakol nem sérti meg vele sem magát, sem a környezetben nem tesz kárt. Az én lányom is egy energiabomba, azért tudom, nálam is elpattan a húr, de inkább akkor terelek. Illetve levezetjük az energiát, megyünk motorozni, játszóterezni.

Mit szoltok? A baratommal egy eve vagyunk egyutt o mar nagyon szeretne es en is. Most lesz a szulinapja s akkorra akarom tervezni. Szerintetek rossz ha szuzek vagyunk mindketteken?

Legjobb válasz: Miért lenne rossz, hogy szûzek vagytok mindketten? Nézzétek a pozitív oldalát: ti fedezitek fel elsõként a másik testét, mindkettõtönkek ez lesz az örök "elsõ" emléke, nem kaphattok el semmilyen fertõzést egymástól, és egyikõtök sem érezheti úgy, hogy tapasztalatlanabb a másiknál. Mindenképp használjatok óvszert, és örülj annak, hogy ilyen türelmes barátod van, hogy egy év alatt még nem feküdtetek le. De ugye nem a 14. szülinapja lesz? Sok sikert.

Miért lenne rossz, hogy szûzek vagytok mindketten? Nézzétek a pozitív oldalát: ti fedezitek fel elsõként a másik testét, mindkettõtönkek ez lesz az örök "elsõ" emléke, nem kaphattok el semmilyen fertõzést egymástól, és egyikõtök sem érezheti úgy, hogy tapasztalatlanabb a másiknál. Mindenképp használjatok óvszert, és örülj annak, hogy ilyen türelmes barátod van, hogy egy év alatt még nem feküdtetek le. De ugye nem a 14. szülinapja lesz? Sok sikert.
Meg akarod úszni a szülinapi ajándékot, mi?:) Ez ne alkalomtól függjön, hanem jöjjön magától. Miért lenne rossz hogy szüzek vagytok?
csókolóztál egy másik fiúval a barátod születésnapján?
Én semmit.
Az elõzõ válaszoló mindent leírt! Fogadd meg a tanácsát!
nem mindegy? lesz 1 jó napotok..istenem, hogy mindent meg kell kérdezni a gyik-en :S legalább együtt tanultok meg mindent, miért lenne baj, hogy szüzek vagytok mindketten????
b meg hat ez szep ajandek ezt jol megadtad szerencsetlennek
Ne feküdj le vele, ha nem szereted. Fiatal vagy k*rválkodni vagy megszánásból szexelni, meg fogod bánni...
A kérdező hozzászólása: azert tarrtok hozza....
A kérdező hozzászólása: nem... a 16 szulinapja van es elcsesztem mindent.... szeret de en nm... rajottem... es nagyon elcsesztem mivel egy masik fiuval csokoloztam es ezert osszeverekedtek... ez van... o meg mindig ki akar vlm bekulni de en nm nagyon tudom micsinajak....:D
A kérdező hozzászólása: ez van..... nm szeretem o csinalta a cirkuszt....

Gilbert-szindrómám van, és már egy jó ideje iszom (nem vagyok alkesz, de egy buliban azért iszogatok), de nem érzem magam sosem rosszul, hogy van ez pontosan?

A doki sem mondta anno, hogy nem ihatok, és tényleg soha nem éreztem magam rosszul :D

Legjobb válasz: Pedig akinek Glibert-je van nem ihat. Nem ivás után leszel rosszul hanem elõbb lesz májrákos, vagy elõbb lesz cinrozisod mint az átlag vagyis könnyeben lesz krónikus májbeteg gratula.

Pedig akinek Glibert-je van nem ihat. Nem ivás után leszel rosszul hanem elõbb lesz májrákos, vagy elõbb lesz cinrozisod mint az átlag vagyis könnyeben lesz krónikus májbeteg gratula.
Akkor vizsgáltasd ki magad, mert a Glibert szindrómás nem ihat alkoholt. Nekem a férjem sajna az.
A kérdező hozzászólása: A helyzet az, hogy a doki nem is mondta pontosan azt, hogy Gilbertem van, csupán annyit hogy egyek rendesen (azelõtt fél napig nem ettem és besárgult a szemem), most igazából még azt sem tudom, hogy Gilbertes vagyok-e avagy sem :S
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, jövõ héten megyek orvoshoz. Nagyon kíváncsi vagyok, mit fog mondani.

15 éves gyerek vagyok. A szüleim kapcsolata már elég rossz. Anyukám készült már egy párszol arra hogy beadja a válópert. Anyukámnak közben már van egy barátja és vele már 4 éve tart a kapcsolat?

Arra készülünk anyukámmal ,17 éves testvéremmel hogy Németországba költözünk.Azonban attól félünk hogy apukám nem fog ki engedni engem csak hogy keresztbe tehessen .Mivel kiskorú vagyok. Ès ha nem enged ki mit csináljunk??? Nem vagyunk Boldogak.

Legjobb válasz: Fiatalkorú vagy, és nem kiskorú. Ez inkább anyukád szövegének hangzik, hogy apukád keresztbe tehessen. Nem lehet, hogy csak fontos apukádnak, hogy láthasson? Anyukádnak nincs joga tõle elszakítani téged. Mármint ha rendszeresen tartod a kapcsolatot vele, és szeret téged. Ha pedig te feltétlenül menni akarsz, akkor beszélj te az apukáddal.

Fiatalkorú vagy, és nem kiskorú. Ez inkább anyukád szövegének hangzik, hogy apukád keresztbe tehessen. Nem lehet, hogy csak fontos apukádnak, hogy láthasson? Anyukádnak nincs joga tõle elszakítani téged. Mármint ha rendszeresen tartod a kapcsolatot vele, és szeret téged. Ha pedig te feltétlenül menni akarsz, akkor beszélj te az apukáddal.
A kérdező hozzászólása: Okés koszi szepen
A kérdező hozzászólása: De amugy nincs jó kapcsolatom vele. :(((
Ha ez elszomorít, keresd meg, és beszéld meg vele. Beszéld meg vele, hogy szeretnéd, ha többet foglalkozna veled, szeretnéd többet látni. Ha pedig azt szeretnéd, hogy édesanyáddal külföldre mehess, akkor azt beszéld meg vele. Persze csak akkor, ha ez már biztos. Ha még csak tervben van, akkor ne, mert csak félreértésekhez vezetne. Egy a lényeg. Beszélj apukáddal, hogy fontos lenne neked, hogy többet törõdjön veled.
1-es: "A jogtudományban kiskorú alatt olyan személyt értünk, aki a 18. életévét még nem töltötte be, kivéve, ha 16 és 18 éves kora között házasságot kötött, mert ekkor a házasság megkötésével a nagykorúság bekövetkezik." http://hu.wikipedia.org/wiki/Kiskor%C3%BA

Azért vagyok rossz kedvű, mert már egy ideje nem önkielégítettem?

Elhatároztam, hogy többé nem fogok minden nap és már kb. 2 hete nem is csináltam.

Legjobb válasz: Hát, ha ettõl bedepiztél és sírsz a tükör elõtt, akkor meg is érdemled. Ha simán rossz passzban vagy, akkor 2 hét után ne csodálkozz.

Hát, ha ettõl bedepiztél és sírsz a tükör elõtt, akkor meg is érdemled. Ha simán rossz passzban vagy, akkor 2 hét után ne csodálkozz.
Szerintem a kettõ között találd meg az arany középutat. Én is csináltam régebben minden nap, akár többször is, de úgy vettem észre magamon hogy egy csomó energiámat felemésztette. Most kb. 2-3 naponta egyszer csinálom és minden rendben.
Azért vagy rossz kedvû mert még mindig nem igazi nõvel csináltad ennyi.
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 17:41 Honnan tudod, hogy férfi a kérdezõ? o.O

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!