Találatok a következő kifejezésre: Már egy napja (2159 db)

Közmunkáról szeretnék érdeklődni tőletek. Kérdésem: Ha 4 órába alkalmaznának naponta akkor hány napot kell dolgoznom, hogy a kötelező 30 napom meglegyen? A 4 órás munka is már egy napnak számít ugye?

Legjobb válasz: Nem, a 4 órás munka fél napnak számít, így 60 napot kell dolgoznod. Általában 3 hónapra veszik fel a közmunkásokat, így meg van a kötelezõ 30 nap.

Nem, a 4 órás munka fél napnak számít, így 60 napot kell dolgoznod. Általában 3 hónapra veszik fel a közmunkásokat, így meg van a kötelezõ 30 nap.
8 óra számít egy napnak. A 6 óra az szintén részmunkaidõ. Minimum 2 hónap foglalkoztatás kell hozzá 6 órával is.
Nekem szerencsém volt, mert januárban már voltam, tehát meg lett volna az elegendõ idõ a BPJ-hez, de a hely, ahol voltam, visszakért, úgyhogy most még decemberig ott lehetek. :) Igaz szívás, hogy egy forinttal nem kapok többet, mint a BPJ, ráadásul heti utalás van.... Szörnyû
De sok eszük van arra felé... Képben azért vagyok, mert én is közmunkán vagyok.
Nem gondolnám, hogy hozzá nem értõ személyek adták a felvilágosítást, lévén hogy a helyi munkaügyi központ vezetõje volt jelen, a közfoglalkozást szervezõ csoport vezetõje és az alkalmazó szervezet vezetõje. 900 embert alkalmaztak, nyilván tudta, mirõl beszél.
Hol látsz ellentmondást? Három hónap alatt 4 órás munkával összejön a 60 munkanap. Te mondj amit akarsz, különösebben nem érdekel. A lényeg az, hogy nekem meg lesz a 30 napnak megfelelõ munkaviszonyom a 3havi 4 órás közmunkámmal.
Itt az ellentmondás: "Nem, a 4 órás munka fél napnak számít, így 60 napot kell dolgoznod." "azért megyünk 3 hónapra, mert így a 4 órás részmunkaidõvel ez idõ alatt ledolgozzuk a törvényben meghatározott 30 napot. Általában egy hónapban ugyanis 21 munkanap van, ha csak 4 órát dolgozik valaki, az havi 10, 5 nap, így 3 hónap alatt lesz 31 nap munkaviszonya." Te csak dolgozz 3 hónapot 4 órásba, hogy meglegyen a számodra megfelelõ idõ. A kérdezõ meg jelentesse be magát valakivel 1 hónapra háztartási munkára 1000 forint regisztrációs díjért és neki is meglesz a BPJhez szükséges ideje. De azért ha véletlenül megtalálod a törvényt, vagy rendeletet, küld el!
Még mindig nem látom az ellentmondást. 8 óra fele 4 óra, tehát ha 30 nap munkaviszony kell, az 8 órával számítva 3, 4 órával számítva meg 60 munkanap. Egy hónapban nem dolgozol 30 napot, miután van heti 2 pihenõnap, tehát kb 21 napot dolgozol. Ha részmunkaidõs valaki, akkor 42 nap alatt keres/dolgozik annyit valaki, mint más 8 órában. Józan paraszti ész is elég ide, nem kell a törvény.
Persze :)
Amikor engem elõször küldtek közmunkára, tavaly januárban, a csoportos tájékoztatón hangzott el, hogy azért megyünk 3 hónapra, mert így a 4 órás részmunkaidõvel ez idõ alatt ledolgozzuk a törvényben meghatározott 30 napot. Általában egy hónapban ugyanis 21 munkanap van, ha csak 4 órát dolgozik valaki, az havi 10, 5 nap, így 3 hónap alatt lesz 31 nap munkaviszonya.
És az melyik törvényben, vagy rendeletben van leírva, hogy a részmunkaidõs munkaviszony nem számít egy napnak?
A kérdező hozzászólása: Hát igen szörnyû ez. Kihasználják az embert ahol csak tudják :( Most mennem kell majd kereslek ha vmit nem tudok. Szia
A kérdező hozzászólása: Én meg hiába jártam be az Önkormányzathoz meg a Munkaügyi KP-ba is , hogy nem küldtek még ki közmunkára a kötelezõ 30napra, azt válaszolták várjak mert õk nem tudnak ebbe segíteni :( Most meg ott vagyok, hogy gyorsan kell vmit kerenem mert mindjárt itt az év vége.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezért tudod :) Hát igen, nagyon hülyék ülnek az íróasztal mögött!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, látom te képben vagy :) Sajnos az Önkormányzatnál meg a Munkaügyi KP-ba sem tudtak erre válaszolni.
A kérdező hozzászólása: Szia! És 6 óra esetén?
Engem is behívtak most 2 hónapra. Azt nem tudjátok, hogy lehet-e fizetetlen szabadságra menni? Mert én a 2 hónapból egy felet vagy inkább 3/4 hónapot tutira nem fogok tudni bejárni, ugyanis jön a vizsgaidõszak, ami azért sokkal fontosabb számomra... Lényegében azért kellene, hogy meglegyen nekem, hogy biztosított legyek a tb által a következõ évben is... Valami ötlet?

A fogamzásgátló tabi tájékoztatójában az áll h hányás v hasmenés esetén bekell venni még egy tabit. De akkor már egy nap 2 tabit veszel be és akk már az egész hónapi adag egy tabival kevesebb. Ilyenkor mi a teendő?

Legjobb válasz: Elõször is, van másik levél is, nem? Ha nincs, akkor irány a nõgyógyászhoz! Amúgy meg lehet tologatni a menszeszt, ha 1-gyel kevesebb tablettát veszel be, akkor 1 nappal elõbb fog megjönni. Ha meg nem ír a tologatásról, akkor használjatok gumit, amíg helyreáll a rend.

Elõször is, van másik levél is, nem? Ha nincs, akkor irány a nõgyógyászhoz! Amúgy meg lehet tologatni a menszeszt, ha 1-gyel kevesebb tablettát veszel be, akkor 1 nappal elõbb fog megjönni. Ha meg nem ír a tologatásról, akkor használjatok gumit, amíg helyreáll a rend.
Hát én sosem szoktam bevenni az újabb tabit ha ilyen gondom volt. Inkább még mellette védekeztünk óvszerrel is.
ha tabi bevétele után 4 órával volt hányás vagy hasmenés, akkor nem kell, mert már felszívódott..ezt nem irtad oda h mennyi idõ telt el a bevételtõl...amúgy ha sok, akkor inkább vegyél be még1et és igen, akor 2 napit veszel be, 1 nappal elõbbelfogy..és onnantól számold a 8. napot, ergo minden 1 nappal elõbb kezdõdik..
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat még nem történt ilyen csak felmerült bennem ez a kérdés:D

Push-up-tól fájhat a mellbimbóm már egy napja?

sose hordtam ilyenféle melltartókat, mert anélkül is elégedett voltam az alakjával és a méretével. Most is csak örököltem, mert anyára nagy volt, gondoltuk ne menjen kárba... kétszer volt rajtam, aztán inkább hagytam, mert kényelmetlen volt. Azóta fáj a mellbimbóm (úgy egy napja). Nem tudom lehet-e hozzá köze, vagy inkább hormonális? Soha többé ne hordjam? :O

Legjobb válasz: Szia! Nekem nagyobb meretu mellem van (90/D) es csak alkalmankent hordok push-up melltartot, de en is mindig hasonlo problemeval kuszkodok.. estere faj a mellem, foleg a biomboudvarom kornyeke. Amennyire eszrevettem a jobb minosegu mellformalo csodak annyira megnyomoritjak a melleinket, hogy igen, szerintem ettol fajhat neked is a mellbimbod. Nekem masnapra altalaban elmulik a fajdalomn, de egyebkent foleg ezert nem hordok pushupos melltartot a hetkoznapokon. Probalj meg hagyomanyosabb, kenyelmesebb melltartot hordani par napig, de ha 2-3 nap mulva is faj a melled, akkor a biztonsag kedveert keress fel egy orvost.

Szia! Nekem nagyobb meretu mellem van (90/D) es csak alkalmankent hordok push-up melltartot, de en is mindig hasonlo problemeval kuszkodok.. estere faj a mellem, foleg a biomboudvarom kornyeke. Amennyire eszrevettem a jobb minosegu mellformalo csodak annyira megnyomoritjak a melleinket, hogy igen, szerintem ettol fajhat neked is a mellbimbod. Nekem masnapra altalaban elmulik a fajdalomn, de egyebkent foleg ezert nem hordok pushupos melltartot a hetkoznapokon. Probalj meg hagyomanyosabb, kenyelmesebb melltartot hordani par napig, de ha 2-3 nap mulva is faj a melled, akkor a biztonsag kedveert keress fel egy orvost.
Nekem is van egy ilyen melltartóm, nagyon ritka ha fel is veszem. Minidg fáj utána a mellem. Nem is egészséges azt olvastam. Ha teheted ne viselj melltartót egy napot, nekem segiteni szokott.
hát igen, a túl sok szivacs, tömés és zokni megteszi a hatásukat...

Már egy napja zsibbad a kezem! Miért lehet ez? Olyan mint mikor ráfekszek órákra és utána bizsereg. Csak most már 1 napja tart és nem feküdtem rá. Mit lehet ezzel tenni?

Legjobb válasz: Gyere el hozzám, megjavítom. Ha rendszeresen elõjön elfekvés nélkül, akkor már érdemes orvoshoz menni, mert mögöttes problémára utalhat (keringési vagy neurológiai). Gyógymasszõr

Gyere el hozzám, megjavítom. Ha rendszeresen elõjön elfekvés nélkül, akkor már érdemes orvoshoz menni, mert mögöttes problémára utalhat (keringési vagy neurológiai). Gyógymasszõr
Nyaki gerinc probléma is lehet. Talán orvoshoz kellene menned vele. Nekem egyre gyakrabban fordul elõ (és nem akkor, amikor a fejem alatt van fekvés/alvás közben). Elvileg van rá gyógytorna, nagyon egyszerû, egybõl hat.

Ha gyümölcsöt akarok kandírozni, muszáj már egy nappal korábban beáztatni?

Meglepetésnek akarom, de ha most elkezdem beáztatni, akkor mindenki látni fogja, és nem lesz meglepetés

Legjobb válasz: Nem is 1 napra, hanem 3-4 napra kell beáztatni, és naponta cserélni rajta a vizet, addig amíg a héj nem keserû. 4 db narancsnál oldjál fel 20 dkg cukrot annyi vízben amennyi ellepi a narancshéjat, fedõ nélkül fõzd,amig a víz el nem párolog. Utána terítsd ki egy folpackra, úgy,hogy a darabok ne érjenek össze, és hagyd megszáradni. A narancs héjából a fehér hártyát igyekezz eltávolítani, és vékony csíkokra szeleteld fel.

Nem is 1 napra, hanem 3-4 napra kell beáztatni, és naponta cserélni rajta a vizet, addig amíg a héj nem keserû. 4 db narancsnál oldjál fel 20 dkg cukrot annyi vízben amennyi ellepi a narancshéjat, fedõ nélkül fõzd, amig a víz el nem párolog. Utána terítsd ki egy folpackra, úgy, hogy a darabok ne érjenek össze, és hagyd megszáradni. A narancs héjából a fehér hártyát igyekezz eltávolítani, és vékony csíkokra szeleteld fel.
nekem van egy gyorsabb módszerem. A fehér részektõl megtisztított narancs vagy citrom héjat felteszem fõni annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Alaposan forralom kb 5 percig, majd leszûröm alóla a levét. Ezt összesen 3x ismétlem. A 4. adag vízzel együtt teszem hozzá a cukrot. Így sosem lesz keserû, és nem kell napokig kerülgetni. Így csinálom a lekvárhoz, ivóléhez, kandírozáshoz is.

Nyelvre festeni, egy napra? Mivel lehetne szerintetek? Ételfesték rajta marad egy napig, illetve nem lesz attól baja a nyelvemnek? Vagy mit tudnátok ajánlani?

Tudom, fura kérdés, kérlek ha piszkálódó kommenteket akartok írni, akkor ne írjatok ide, csupán ikszeljétek ki ezt a kérdést. A segítségért elõre is köszi :)

Legjobb válasz: Valóban érdekes ilyet még nem hallottam :D De igen én is az ételfestékre tudok gondolni. És elvileg attól semmi bajod nem lehet, hacsak nem vagy allergiás egy összetevõjére. Mit akarsz rá festeni? :)

Valóban érdekes ilyet még nem hallottam :D De igen én is az ételfestékre tudok gondolni. És elvileg attól semmi bajod nem lehet, hacsak nem vagy allergiás egy összetevõjére. Mit akarsz rá festeni? :)
Soha ne szedj ilyen szarokat, akkor nem fogsz hülye kérdéseket kiírni.
Lehet a tablettától, de lehet attól is, hogy terhes vagy. A sürgõsségi fogamzásgátló tabletta hatékonysága sajnos közel sincs a 100%-hoz. Ha tartós a késés, tesztelj.
Csináltass egy vérképet.Lehet cukros leszel....
c-vitamin enyhe hiánya produkálhat ilyen tüneteket fõleg az édességes részre gondolok, de-az elõttem szólóval egyet értve-egy vérkép sosm árt ha nem vagy biztos a dolgodban

Az én körmeimmel van a baj, vagy a mai körömlakkok minőségével? Miért pattogzik le a körömlakk mindig a körmeimről már egy nap után?

Eléggé bosszantó, van, hogy több órát is igénybe vesz míg egy szebb mintát pingálok a körmeimre, de általában mindig lepattogzik a körmeimről már 1 nap után. Próbáltam már szinte mindent, sima fedőlakkot, UV-ra száradó fedőlakkot, de semmi nem használt. A körmeimmel lehet a baj? Mit tehetnék, hogy tartósabb legyen?

Legjobb válasz: amikor diák voltam, egy hétig is bírta a lakk, a legócskább is, de a házimunkát, vizezést, a fedõlakkos márkás lakk sem szereti, 2 nap és kopik a végük. (Lábon bezzeg úgy nõ le a lakk...)

amikor diák voltam, egy hétig is bírta a lakk, a legócskább is, de a házimunkát, vizezést, a fedõlakkos márkás lakk sem szereti, 2 nap és kopik a végük. (Lábon bezzeg úgy nõ le a lakk...)
Én Moyra-t használok általában 2 napig bírja nekem is :D De volt amelyik már másnap lepattogzott. :) Szerintem nincs baj a körmünkkel, csak a körömmlakkok rosszak.
Hát nem tudom, nekem ilyen problémám csak addig volt, amíg csak úgy mezei módon festegettem. Megfelelõ elõkészítéssel (zsírtalanítás, alaplak, ápolás), fedõlakkal a legvacakabb lakk is bírni szokta a körmömön 4-6 napig. Elõtte nekem is mindig lepattogott meg lekopott 1-2 nap alatt. Persze ettõl függetlenül van akinek sehogy nem marad meg a körmén, egyik barátnõm is ilyen. Õ épp ezért csináltat mûkörmöt.

Miért nem működik a freemelem? Már egy napja írja, hogy próbálkozzak 30 perc múlva. Unom már.

Legjobb válasz: Elég szar a freemail nekem is az van és csinált már ilyet. Nem lehet vele semmit csinálni egy idõ után magától megjavul. :)

Elég szar a freemail nekem is az van és csinált már ilyet. Nem lehet vele semmit csinálni egy idõ után magától megjavul. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!