Találatok a következő kifejezésre: Már egy mozog a babám, (8 db)

Mi lehet az oka, hogy mikor egyedül vagyok rengeteget rugdos, forog, mozog a babám, amikor meg apa itthon van és végre szeretné már érezni a kisfiát nem hajlandó egy cseppet sem megmozdulni?

Pedig apuka már nagyon szeretné érezni.

Legjobb válasz: Nah, az en Leanykam is egyfeszt ezt csinalja az Apujaval, pedig olyan ritkan talalkozunk :( Kepzeld el, 2 es fel honap utan sikerult talalkozzunk, alig varta mar, hogy erezze rugkapalni, erre meg ugy hallgatott egesz nap mint a Kuka... Mocorog, forgolodik, ossze-vissza, de amint a kezet a pocimra teszi, semmi... Aztan valahogy a 3 nap alatt mig egyutt voltunk csak kicseleztuk, es sikerult neki megerezze :) Probaljatok ki, hogy tegye oda a kezet akkor is, amikor nem erzed, hogy mozog. Pl fekudjetek le, nezzetek valami filmet, vagy csak fekudjetek, es a keze folyamatosan legyen a pocidon. Maradjatok igy legalabb egy oran keresztul. Hatha sikerul elkapni :) Vagy megprobalhatod megbeszelni vele a dolgokat, de az en Leanykam azzert se mutatta magat :) Nagyon huncutok tudnak am lenni mar odabent is :) Boldog babavarast! 38+2 hetes kismama.

Nah, az en Leanykam is egyfeszt ezt csinalja az Apujaval, pedig olyan ritkan talalkozunk :( Kepzeld el, 2 es fel honap utan sikerult talalkozzunk, alig varta mar, hogy erezze rugkapalni, erre meg ugy hallgatott egesz nap mint a Kuka... Mocorog, forgolodik, ossze-vissza, de amint a kezet a pocimra teszi, semmi... Aztan valahogy a 3 nap alatt mig egyutt voltunk csak kicseleztuk, es sikerult neki megerezze :) Probaljatok ki, hogy tegye oda a kezet akkor is, amikor nem erzed, hogy mozog. Pl fekudjetek le, nezzetek valami filmet, vagy csak fekudjetek, es a keze folyamatosan legyen a pocidon. Maradjatok igy legalabb egy oran keresztul. Hatha sikerul elkapni :) Vagy megprobalhatod megbeszelni vele a dolgokat, de az en Leanykam azzert se mutatta magat :) Nagyon huncutok tudnak am lenni mar odabent is :) Boldog babavarast! 38+2 hetes kismama.
csak szimplán pech. :) várjatok türelemmel, neki is meg fogja mutatni magát.
Nálunk is volt ilyen, fõleg, amikor a nagyon erõs mozgást, rugásokat elkezdtem érezni és látni, ahogy külön életet él a hasam:) De amikor a férjem odapillantott, hiába várt sokat rá, semmi mozgás:) Ez egyszerûen csak véletlen. Majd lesz olyan is, hogy megmozdul, csak jól kell idõzíteni.
Csibészek tudnak ám lenni. Nálunk is ezt csinálták az elején az ikrek. Aludtam minden du-án, de érezték, hogy jön apa nagyot rugdostak míg fel nem ébredtem, ahogy belépett apa csend. Utána mi próbálkoztunk felébreszteni õket, de szeretek apával "bújocskázni". De a 30 héten már javában rugdalták apát.

23 hetes vagyok. Mar 3 hete mozog a babam napi rendszeresseggel. De egy hete 2-3 napig abbahagyta majd most 3 napja megint sokat mozog, mi volt ez a kis szünet?

azota ficankol ha kell ha nem,nagyon örülök, de mi lehetett a baj elöbb??

Legjobb válasz: Azt nem tudom mi lehetett a baj, de nálam is pont ugyanígy volt. A hét elején nem mozgott vagy 2 napig, úgy megvoltam ijjedve. Most megint ficánkol állandóan. Ja, és én is 23 hetes vagyok.

Azt nem tudom mi lehetett a baj, de nálam is pont ugyanígy volt. A hét elején nem mozgott vagy 2 napig, úgy megvoltam ijjedve. Most megint ficánkol állandóan. Ja, és én is 23 hetes vagyok.

Tapasztaltatok már hasonlót? Olyan furin mozog a babám, olyan mintha mindig csak rúgkapálózna egyet, nem olyan rendes mozgásokat érzek.

22 hetes km

Legjobb válasz: Az én babám is ezt csinálja már napok óta,szerintem érzi ezt az idõváltozást.Tudod a nemét?Nálunk kisfiú. 23hetes pocis

Az én babám is ezt csinálja már napok óta, szerintem érzi ezt az idõváltozást.Tudod a nemét?Nálunk kisfiú. 23hetes pocis
És csak egyet vagy többet rúg? Ha többet akkor csuklik.Az én pocaklakóm rengeteget csuklott, ha megfigyeled az ütemét akkor ráismersz!!
Én mást nem is érzek csak hogy rugdos. Néha kinyomja a popóját (ma voltunk uh-n így tudom hogy nem a feje hanem a popija) de ennyi. Azt hogy jön-megy nem érzem, csak hogy rugdal, vagy a hugyhólyagomat püföli. (fejvégû) 22 hetes kismami kislánnyal a pocakban :)
A kérdező hozzászólása: Csak néha rúg egyet, ennyi. Nem, a csuklást azt megismerném, 2.babám lesz. És sajna nem tudom mi lesz, mert szégyenlös volt a legutóbbi Uh-nál.
Szia! Én is legtöbbször ilyen rúgásokat érzek, hol kisebbet, hol nagyobbat. De az is lehet, hogy boxol. Nem tudom megkülönböztetni. Én eddig kétszer éreztem olyat, mintha az egész testével "ráugrana a méhlepényre", olyan mintha trambulinnak használná, el is neveztem "lepényre ugrálós játéknak". Tudom ez butaság, csak olyan vicces érzés. Nekünk amúgy kisfiúnk lesz! 22 hetes kismami

Azt tudom, hogy él és mozog a babám. Mert néha elmegyek pisilni aztán eltelik -5-perc és mint aki már nem volt 3-órája pisilni már megint menni kell és ez egy hirtelen nagy nyomástol van. Gondolom az őőőőőőőő az én kis babám?

Mit jelent az,hogy a(PLACENTA:HÁTSO FALON)??????21-HETES VAGYOK lehet,hogy ezért nem érzem a baba aktiv mozgását??????meg nagyon kövér a hasam és erre mondta a dokin? nagyon vastag a hasfalam!!!!!!bels? csikit érzek csak várommár,hogy egy jó nagyot belém rugjon!!mikor már meddig várjak még??????

Legjobb válasz: A hátsó fali méhlepény azt jelenti, hogy a méhed gerinced felé esõ részén tapad. Légy még egy picit türelmes, ilyenkor még más sem érez túl határozott mozgásokat. Eljön majd annak is az ideje amikor igen határozott mozgásokkal fog "tornászni".

A hátsó fali méhlepény azt jelenti, hogy a méhed gerinced felé esõ részén tapad. Légy még egy picit türelmes, ilyenkor még más sem érez túl határozott mozgásokat. Eljön majd annak is az ideje amikor igen határozott mozgásokkal fog "tornászni".
Most még nagyon pici ahhoz, hogy erõseket rúgjon. Az, hogy placenta a hátsó falon, az jó, a méh hátsó (belsõ) falán tapadt meg a lepény. Akkor okozhatna gondot, ha elöl, vagy mélyen lenne. Nem sokára akkorákat is fog rúgni, hogy az már szinte fáj. Persze ez kellemes fájdalom, az ember még élvezi is. Boldog babavárást!
Szerintem akkor sem okoz gondot, ha elõl tapad. Nekem elõl van és eddig minden ok. Ja és ha elõl van, akkor kevesebb az esély arra, hogy a köldökzsinór tekeredjen. Szóval szerintem az a baj, ha nagyon lent van! És ha a mellsõ falon tapad, akkor áll fenn az, hogy talán a kismama kevésbé érzi, nem pedig fordítva! Viszont az, ha vastag a hasfal, az tényleg jobban gátolja. De nem kell megijedni, és türelmetlenkedni sem! Hamarosan érezheted, ahogy jó nagyokat rúg. Nekem már kész kis vasgyúró! :) Imád a hólyagommal játszani. Volt, hogy olyat bele vert, hogy azt hittem leszakadt a hólyagom és hirtelen, hogy na most pisiltem be. Ha már most ilyen erõs, mi lesz késõbb? :) 22 hetes kismami

Már egy hónapja mozog a babám, de még mindig csak a hasam leges-legalján érzem. Mikor fog már feljebb kúszni?

Legjobb válasz: hányadik hétben vagy? elõszõr én is lent éreztem többnyire.26.hétben vagyok és a köldök magasságában mocorog mostanában, szerintem nekem még mindig keresztben van :D még annyi idejük van helyezkedni. boldog babavárást

hányadik hétben vagy? elõszõr én is lent éreztem többnyire.26.hétben vagyok és a köldök magasságában mocorog mostanában, szerintem nekem még mindig keresztben van :D még annyi idejük van helyezkedni. boldog babavárást
Szia! Én 19 hetes vagyok, nekem i elõször nagyon lent mocorgott, de mostmár néha érzem oldalt (nem telejesen oldalt), és a köldököm alatti vonalban is. Nyugalom, nemsokára érezni fogod máshol is, talán még meg is unjuk a sok mozgást majd.
A kérdező hozzászólása: Most vagyok 22 hetes, azt gondoltam, hogy ilyenkor azért már fentebb mocorognak.:)

Az normális, hogy ahogy egyre kevesebb a hely a babának, már nem érzem annyira sűrűn a rúgásokat, hanem inkább kinyomja magát, hol a jobb hol a bal oldalamon? Vagyis a 30hét környékétől normális ha kevesebbet mozog a baba?

Legjobb válasz: Normális, úgy, ahogy írod, mert kevesebb neki a hely. Én is megijedtem egy kicsit, hogy nem mozog annyit, de minden rendben volt. Gratulálok a babához! :) 39hkm.

Normális, úgy, ahogy írod, mert kevesebb neki a hely. Én is megijedtem egy kicsit, hogy nem mozog annyit, de minden rendben volt. Gratulálok a babához! :) 39hkm.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Én is megijedtem kicsit hogy nem érzem és látom annyit lubickolni, de nekem amúgy is kisebb a méhem. Akkor ezek szerint most már ezek "kinyomások" lesznek inkább, mint az rugdosások? Neked meg könnyû szülést kívánok!
Szia. Nekem is a napokban tûnt fel épp ez, hogy nem annyit mozog már a baba. Inkább a kinyomások, has eldeformálódása jellemzõ, meg a hullámok ahogy vándorol ide-oda. Ez lesz már végig.. Szültem kettõt és mindig így volt(most így belegondolva..). 31hkm.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Ezt olvasva kezdek megnyugodni. Azért még várok kommenteket, tapasztalatokat.
SZia! Én 30 hetes vagyok, és 2-3 napja én is ugyanezeket tapasztalom, mint Te, és nincs semmi gond. A hely szûkebb lesz, a Picink meg nõdögél, de ez is nagyon élvezetes idõszak, úgy gondolom. Vicces formákat ölt a hasam, ahogy össze-vissza nyomja magát:) Szép babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Azóta már megszületett a kisfiam és két hónapos. :) Neked is boldog babavárást!
Gratulálok, jó egészséget!(utolsó voltam)

22 hetes vagyok, a babóm már a 18 héttől mozog. Nálatok is úgy van hogy egyik nap meg sem áll egész nap, másik nap meg jó ha 4-5- öt rúg a pociba? Attól még ugyanolyan jól van, igaz?

Legjobb válasz: Szia. Nálam még mindig így van, a 28-ik héten. Van hogy meg sem áll egésznap, majd vannak napok, amikor sokkal kevesebbet aktív. Az orvosom azt mondta, hogy mindennap kell hogy érezzem, de az nem számít, hogy mennyiszer. A lényeg, hogy adjon jelet magáról. Minden jót!

Szia. Nálam még mindig így van, a 28-ik héten. Van hogy meg sem áll egésznap, majd vannak napok, amikor sokkal kevesebbet aktív. Az orvosom azt mondta, hogy mindennap kell hogy érezzem, de az nem számít, hogy mennyiszer. A lényeg, hogy adjon jelet magáról. Minden jót!
Nálam is volt ilyen.Valamelyik nap végig mozog utána meg van, hogy csak párnap múlva jelentkezik csak.Úgyan úgy jól van csak lustácska biztos.Ne aggódj! Boldog babavárást! 24hetes kismama

Yorkshire terrierem 4 gyönyörű babának adott életet egy hete. Milyen súly a normális ennyi idősen? 2 kölyök 12dkg-an született 2 pedig 9 dkg-an. Mára már 20dkg körül mozognak.

Legjobb válasz: Szülõk szûrtek a fajta jellemzõ örökletes betegségeire? Tenyészszemle meg van? Tk-e lesz a kölyköknek? És szerzõdéssel adod el a kölyköket? Az általad eddig lehozott összes kölyök sorsát nyomon követed? De akárhogy is, a tudásod nincs meg. Bizony, drágám, te is csak egy kis szaporító vagy, akinek gõze sincs, mit is jelent a felelõs kutyatartás. És nem azt szeretném, hogy a szaporítók más szaporítókra, akár rád is hasonlítsanak, hanem hogy eltûnjenek.

#12! Csak egy példa, normális körökben szokás patellaficamra szûrni a kutyákat. Persze, megértem, ha még csak szaporítóval találkoztál. És kérdezõ, ha már az illemnél tartunk, illik válaszolni egy kérdésre.
Szülõk szûrtek a fajta jellemzõ örökletes betegségeire? Tenyészszemle meg van? Tk-e lesz a kölyköknek? És szerzõdéssel adod el a kölyköket? Az általad eddig lehozott összes kölyök sorsát nyomon követed? De akárhogy is, a tudásod nincs meg. Bizony, drágám, te is csak egy kis szaporító vagy, akinek gõze sincs, mit is jelent a felelõs kutyatartás. És nem azt szeretném, hogy a szaporítók más szaporítókra, akár rád is hasonlítsanak, hanem hogy eltûnjenek.
Szia! Hááát, ez most mellbevágott! Nem az a fontos, hogy a kölykök megfelelõen fejlõdnek, hanem hogy minél kisebbek legyenek, mert akkor "jó" bolt lesz eladni õket mint "extramini"? Örülj neki, hogy egészségesek, jól fejlõdnek, és ha ennyire nem értesz hozzá, akkor a Google a jó barátod! A helyedben szégyellném magam.
Drága kérdezõ, talán te tudsz nekem válaszolni, ha már ennyire benne vagy a szakmában: mikor pusztulnak már ki a szaporítók végre? Csak hogy elõre behûthessem a pezsgõt...
jah igen most minden 2. ember yorkit akar, jó biznisz lesz mi?? Dõlni fog a lé szerencsétlen kutyák életébõl. Gratulálok a gyönyörû babákhoz, lol..
yorkshire terriereknek nem kellenek szûrések a tenyésztéshez csak a tenyésszemle!
Kedves utolsó :-) Gratulálok, azért menj el személyesen és a papírokat is nézd meg a szûrésekrõl !!! Kiírni bárhova bármit lehet:-))))) Mivel nem kell a tenyésztéshez hidd el nem találsz olyat aki szûret! Régebben 1-1 kutyát szûrettek de szerintem 1 kezemen megszámolom hányan ! Hiába szûreted meg másnap egy rossz mozdulat és kimegy a térdkalácsa, megnyúlnak a szalagok stb... ezt hívják szerzett patellának és aztán magyarázkodhatsz és mutogathatod a szûrési papírokat a 3 lábazó kutyának :(((
-.- "tenyésztõ" (vagy szaporító) vagy és azt se tudod, mennyi a normális súlya? szégyen -.-
A kérdező hozzászólása: természetesen törzskönyvesek.és a kölykök is azok lesznek.és nyomon követem feljõdésüket és az uj gazdikkal is tartani fogom a kapcsolatot mint eddig.
szokták de nem kötelezõ! írj már nekem tenyésztõt aki szüret, légyszíves
Szia! Kb. duplája szokott lenni a születési súlyuknak az egy hetes súlyuk, így szerintem pont jó a súlyuk.
A kérdező hozzászólása: 1.nek és 6.-nak köszönöm.egyébént az anyához képest találom nagyobbacskának õket mivel õ 3 kg és a másik kutyámnak aki 8kg ennyi idõs kölykei ugyan ilyen súlyuak voltak.és azért a két anya között van némi súly külömbség.
teljesen jó a súlyuk :-)ált. duplázzák 1 hetesen a születési súlyukat! Szinte minden héten 10-15 dkg körül növekednek
A kérdező hozzászólása: nem túl nagyok?minden héten ennyit fognak hízni???
Vannak hasonlóan kistestû fajták, érdekes ott az igényes tenyésztõk mégis szûretik a kutyát, úgyhogy ez nem több, mint egy marha jó duma, amit sokan sajnos be is vesznek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!