Találatok a következő kifejezésre: Már egy mozog a (33 db)

32 hetes vagyok es mar egy par napja nem mozog olyan inteziven mint ez elott. Minden hol azt olvastam h most kellene a legjobban mozognia. De agodom mert nem mozog sokat, mi a baj, miert? ELORE IS KOSZONOM

Legjobb válasz: Hát mi nem tudhatjuk hogy baj-e egyáltalán. Mit jelent hogy nem mozog intenzíven? Nálunk azt mondják, hogy 12 óra alatt párszor érezni kell. Azért a hely is egyre kevesebb, az is lehet hogy olyan irányba fordult hogy nem nagyon érzed, mert nem kifele rugdal. Ha idegesít akkor menj el orvoshoz. De szerintem igyál meg egy nagypohár meleg tejt + egyél valami cukros, csokis sütit, majd ülj, vagy feküdj el, és várj. olvass vagy ilyesmi. Tuti beindul. Amúgy nekem volt hogy napokon keresztül lazább volt és volt hogy napokig fájdalmasan rugott.

Hát mi nem tudhatjuk hogy baj-e egyáltalán. Mit jelent hogy nem mozog intenzíven? Nálunk azt mondják, hogy 12 óra alatt párszor érezni kell. Azért a hely is egyre kevesebb, az is lehet hogy olyan irányba fordult hogy nem nagyon érzed, mert nem kifele rugdal. Ha idegesít akkor menj el orvoshoz. De szerintem igyál meg egy nagypohár meleg tejt + egyél valami cukros, csokis sütit, majd ülj, vagy feküdj el, és várj. olvass vagy ilyesmi. Tuti beindul. Amúgy nekem volt hogy napokon keresztül lazább volt és volt hogy napokig fájdalmasan rugott.
Az én 29 hetesem is nyugszik most! Szerintem nem lehet baja, ha amúgy érzel kevés mocorgást.
Szia! Nem feltétlenül kell rosszra gondolni, baj akkor van, ha egyáltalán nem érzed fél napig mozogni. A múltkor nekem is úgy kellett felráznom, hogy egy kicsit megrugdosson. Lehet, hogy a hidegfront miatt nem mozog most annyit. Olyankor nekem sem mozog túl sokat, 1-2x jelez, hogy igen, itt vagyok, és ennyi. Szóval ne aggódj, nincs semmi baj, csak a frontot érzi. :) 32+6 Hkm

Mi lehet az oka, hogy mikor egyedül vagyok rengeteget rugdos, forog, mozog a babám, amikor meg apa itthon van és végre szeretné már érezni a kisfiát nem hajlandó egy cseppet sem megmozdulni?

Pedig apuka már nagyon szeretné érezni.

Legjobb válasz: Nah, az en Leanykam is egyfeszt ezt csinalja az Apujaval, pedig olyan ritkan talalkozunk :( Kepzeld el, 2 es fel honap utan sikerult talalkozzunk, alig varta mar, hogy erezze rugkapalni, erre meg ugy hallgatott egesz nap mint a Kuka... Mocorog, forgolodik, ossze-vissza, de amint a kezet a pocimra teszi, semmi... Aztan valahogy a 3 nap alatt mig egyutt voltunk csak kicseleztuk, es sikerult neki megerezze :) Probaljatok ki, hogy tegye oda a kezet akkor is, amikor nem erzed, hogy mozog. Pl fekudjetek le, nezzetek valami filmet, vagy csak fekudjetek, es a keze folyamatosan legyen a pocidon. Maradjatok igy legalabb egy oran keresztul. Hatha sikerul elkapni :) Vagy megprobalhatod megbeszelni vele a dolgokat, de az en Leanykam azzert se mutatta magat :) Nagyon huncutok tudnak am lenni mar odabent is :) Boldog babavarast! 38+2 hetes kismama.

Nah, az en Leanykam is egyfeszt ezt csinalja az Apujaval, pedig olyan ritkan talalkozunk :( Kepzeld el, 2 es fel honap utan sikerult talalkozzunk, alig varta mar, hogy erezze rugkapalni, erre meg ugy hallgatott egesz nap mint a Kuka... Mocorog, forgolodik, ossze-vissza, de amint a kezet a pocimra teszi, semmi... Aztan valahogy a 3 nap alatt mig egyutt voltunk csak kicseleztuk, es sikerult neki megerezze :) Probaljatok ki, hogy tegye oda a kezet akkor is, amikor nem erzed, hogy mozog. Pl fekudjetek le, nezzetek valami filmet, vagy csak fekudjetek, es a keze folyamatosan legyen a pocidon. Maradjatok igy legalabb egy oran keresztul. Hatha sikerul elkapni :) Vagy megprobalhatod megbeszelni vele a dolgokat, de az en Leanykam azzert se mutatta magat :) Nagyon huncutok tudnak am lenni mar odabent is :) Boldog babavarast! 38+2 hetes kismama.
csak szimplán pech. :) várjatok türelemmel, neki is meg fogja mutatni magát.
Nálunk is volt ilyen, fõleg, amikor a nagyon erõs mozgást, rugásokat elkezdtem érezni és látni, ahogy külön életet él a hasam:) De amikor a férjem odapillantott, hiába várt sokat rá, semmi mozgás:) Ez egyszerûen csak véletlen. Majd lesz olyan is, hogy megmozdul, csak jól kell idõzíteni.
Csibészek tudnak ám lenni. Nálunk is ezt csinálták az elején az ikrek. Aludtam minden du-án, de érezték, hogy jön apa nagyot rugdostak míg fel nem ébredtem, ahogy belépett apa csend. Utána mi próbálkoztunk felébreszteni õket, de szeretek apával "bújocskázni". De a 30 héten már javában rugdalták apát.

20 hetes kismama vagyok 2. terhsséggel. Már kb a 18 hét óta mozog a pici, de még nem rugdos csak szerintem forgolódik. Tegnap óta viszont épp hogy nyom egy picit néha, mintha nyújtózkodna, de ritkán. Nem baj ha nem rugdos összevissza?

Itt ott feszít néha egy kicsit,aztán ennyi.És általában este mocorog,és csak ha elfekszem.Más babája is ilyen kényelmes,és lusti??

Legjobb válasz: Az enyém nagyon lusti volt végig. :-) Néha rúgott 1-et, de nagyjából szolídan azt is. De miután megszületett is halálosan nyugodt természetû baba volt, kb. 1 héten egyszer sírt egy pár percet. Szóval szerintem csak arról van szó, hogy õ teljesen más természetû baba lesz, mint az elsõ babád. Van ilyen. Amíg mozog, bármilyen óvatosan teszi is, addig nincs gond.

Az enyém nagyon lusti volt végig. :-) Néha rúgott 1-et, de nagyjából szolídan azt is. De miután megszületett is halálosan nyugodt természetû baba volt, kb. 1 héten egyszer sírt egy pár percet. Szóval szerintem csak arról van szó, hogy õ teljesen más természetû baba lesz, mint az elsõ babád. Van ilyen. Amíg mozog, bármilyen óvatosan teszi is, addig nincs gond.
Nekem is a második késõbb kezdett el aktívan mozogni. Az elsõt már 16 hetesen éreztem, õt meg csak a 19. héttõl. Most 25 hetes viszont olyan bulit szokott csapni, hogy csillagokat látok!!! Lehet, hogy neked is beindul, de az is lehet, hogy kis nyugodt babó lesz! Szép babavárást!!
20 hetesen még azért elég picik és jól elférnek a pocakban, tudnak ide oda úszikálni, sztem majd késõbb fog erõteljesebben rugdosni.
Mert egyszer vért vesznek éhgyomorra, utána cukros víz ivása után, hogy lássák a különbséget.
Az terheléses vércukorvizsgálat lesz, célja a terhességi cukorbetegség kiszûrése.
Nekem szerencsém volt nem kellett azt a cukros löttyöt meginni, helyette 2 zsömi+2 dl langyos tej volt!:D Nyugalom, majd fogja Apuka is érezni, de mi a legkisebb mocorgást is érezzük, amikor riasztjuk Apukát is, hogy itt fogd meg, de mégsem érez semmit. Igazából akkor érzi majd ha nagyobb lesz és forgolódik a kis helyen. Nekem ilyenkor szemmel láthatóan olyan volt a hasam mint amikor a megdermedt kocsonyát/zselatint picit megpöckölöd! :D
Nem kell annyira félni a cukros víztõl.Én féltem hogy ki fogom hányni de vittem citromot és úgy elviselhetõbb volt az íze, Persze azért nem kortyolgattam.Nekem 18 hetesen mozdult meg elõször a kislányom, mikor hanyatt feküdtem akkor lehetett a legjobban érezni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat hát holnap megyek vérvételre!!! további szép napot!!
Kitartást, nem lesz olyan rossz, mint amilyennek képzeled. Elviselhetõ az íze, gyorsan megiszod és kész! Sokan félnek tõle, én is féltem anno, de simán megittam, semmi bajom nem lett utána. A legrosszabb nekem a várakozás volt a két vérvétel között.

23 hetes vagyok. Mar 3 hete mozog a babam napi rendszeresseggel. De egy hete 2-3 napig abbahagyta majd most 3 napja megint sokat mozog, mi volt ez a kis szünet?

azota ficankol ha kell ha nem,nagyon örülök, de mi lehetett a baj elöbb??

Legjobb válasz: Azt nem tudom mi lehetett a baj, de nálam is pont ugyanígy volt. A hét elején nem mozgott vagy 2 napig, úgy megvoltam ijjedve. Most megint ficánkol állandóan. Ja, és én is 23 hetes vagyok.

Azt nem tudom mi lehetett a baj, de nálam is pont ugyanígy volt. A hét elején nem mozgott vagy 2 napig, úgy megvoltam ijjedve. Most megint ficánkol állandóan. Ja, és én is 23 hetes vagyok.

Az normális, hogy ahogy egyre kevesebb a hely a babának, már nem érzem annyira sűrűn a rúgásokat, hanem inkább kinyomja magát, hol a jobb hol a bal oldalamon? Vagyis a 30hét környékétől normális ha kevesebbet mozog a baba?

Legjobb válasz: Normális, úgy, ahogy írod, mert kevesebb neki a hely. Én is megijedtem egy kicsit, hogy nem mozog annyit, de minden rendben volt. Gratulálok a babához! :) 39hkm.

Normális, úgy, ahogy írod, mert kevesebb neki a hely. Én is megijedtem egy kicsit, hogy nem mozog annyit, de minden rendben volt. Gratulálok a babához! :) 39hkm.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Én is megijedtem kicsit hogy nem érzem és látom annyit lubickolni, de nekem amúgy is kisebb a méhem. Akkor ezek szerint most már ezek "kinyomások" lesznek inkább, mint az rugdosások? Neked meg könnyû szülést kívánok!
Szia. Nekem is a napokban tûnt fel épp ez, hogy nem annyit mozog már a baba. Inkább a kinyomások, has eldeformálódása jellemzõ, meg a hullámok ahogy vándorol ide-oda. Ez lesz már végig.. Szültem kettõt és mindig így volt(most így belegondolva..). 31hkm.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Ezt olvasva kezdek megnyugodni. Azért még várok kommenteket, tapasztalatokat.
SZia! Én 30 hetes vagyok, és 2-3 napja én is ugyanezeket tapasztalom, mint Te, és nincs semmi gond. A hely szûkebb lesz, a Picink meg nõdögél, de ez is nagyon élvezetes idõszak, úgy gondolom. Vicces formákat ölt a hasam, ahogy össze-vissza nyomja magát:) Szép babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Azóta már megszületett a kisfiam és két hónapos. :) Neked is boldog babavárást!
Gratulálok, jó egészséget!(utolsó voltam)
Persze!Szerintem igen, nekem is van és az elsõ 4 hónapban már tök nagy volt a változás, úgyhogy sztem igen!

Tapasztaltatok már hasonlót? Olyan furin mozog a babám, olyan mintha mindig csak rúgkapálózna egyet, nem olyan rendes mozgásokat érzek.

22 hetes km

Legjobb válasz: Az én babám is ezt csinálja már napok óta,szerintem érzi ezt az idõváltozást.Tudod a nemét?Nálunk kisfiú. 23hetes pocis

Az én babám is ezt csinálja már napok óta, szerintem érzi ezt az idõváltozást.Tudod a nemét?Nálunk kisfiú. 23hetes pocis
És csak egyet vagy többet rúg? Ha többet akkor csuklik.Az én pocaklakóm rengeteget csuklott, ha megfigyeled az ütemét akkor ráismersz!!
Én mást nem is érzek csak hogy rugdos. Néha kinyomja a popóját (ma voltunk uh-n így tudom hogy nem a feje hanem a popija) de ennyi. Azt hogy jön-megy nem érzem, csak hogy rugdal, vagy a hugyhólyagomat püföli. (fejvégû) 22 hetes kismami kislánnyal a pocakban :)
A kérdező hozzászólása: Csak néha rúg egyet, ennyi. Nem, a csuklást azt megismerném, 2.babám lesz. És sajna nem tudom mi lesz, mert szégyenlös volt a legutóbbi Uh-nál.
Szia! Én is legtöbbször ilyen rúgásokat érzek, hol kisebbet, hol nagyobbat. De az is lehet, hogy boxol. Nem tudom megkülönböztetni. Én eddig kétszer éreztem olyat, mintha az egész testével "ráugrana a méhlepényre", olyan mintha trambulinnak használná, el is neveztem "lepényre ugrálós játéknak". Tudom ez butaság, csak olyan vicces érzés. Nekünk amúgy kisfiúnk lesz! 22 hetes kismami

Azt tudom, hogy él és mozog a babám. Mert néha elmegyek pisilni aztán eltelik -5-perc és mint aki már nem volt 3-órája pisilni már megint menni kell és ez egy hirtelen nagy nyomástol van. Gondolom az őőőőőőőő az én kis babám?

Mit jelent az,hogy a(PLACENTA:HÁTSO FALON)??????21-HETES VAGYOK lehet,hogy ezért nem érzem a baba aktiv mozgását??????meg nagyon kövér a hasam és erre mondta a dokin? nagyon vastag a hasfalam!!!!!!bels? csikit érzek csak várommár,hogy egy jó nagyot belém rugjon!!mikor már meddig várjak még??????

Legjobb válasz: A hátsó fali méhlepény azt jelenti, hogy a méhed gerinced felé esõ részén tapad. Légy még egy picit türelmes, ilyenkor még más sem érez túl határozott mozgásokat. Eljön majd annak is az ideje amikor igen határozott mozgásokkal fog "tornászni".

A hátsó fali méhlepény azt jelenti, hogy a méhed gerinced felé esõ részén tapad. Légy még egy picit türelmes, ilyenkor még más sem érez túl határozott mozgásokat. Eljön majd annak is az ideje amikor igen határozott mozgásokkal fog "tornászni".
Most még nagyon pici ahhoz, hogy erõseket rúgjon. Az, hogy placenta a hátsó falon, az jó, a méh hátsó (belsõ) falán tapadt meg a lepény. Akkor okozhatna gondot, ha elöl, vagy mélyen lenne. Nem sokára akkorákat is fog rúgni, hogy az már szinte fáj. Persze ez kellemes fájdalom, az ember még élvezi is. Boldog babavárást!
Szerintem akkor sem okoz gondot, ha elõl tapad. Nekem elõl van és eddig minden ok. Ja és ha elõl van, akkor kevesebb az esély arra, hogy a köldökzsinór tekeredjen. Szóval szerintem az a baj, ha nagyon lent van! És ha a mellsõ falon tapad, akkor áll fenn az, hogy talán a kismama kevésbé érzi, nem pedig fordítva! Viszont az, ha vastag a hasfal, az tényleg jobban gátolja. De nem kell megijedni, és türelmetlenkedni sem! Hamarosan érezheted, ahogy jó nagyokat rúg. Nekem már kész kis vasgyúró! :) Imád a hólyagommal játszani. Volt, hogy olyat bele vert, hogy azt hittem leszakadt a hólyagom és hirtelen, hogy na most pisiltem be. Ha már most ilyen erõs, mi lesz késõbb? :) 22 hetes kismami

Aki már 16 hetesen érezte, hogy mozog a babócája az milyen sűrűn érzete? Én 16 hetes vagyok és érzem már a mocorgását egy ideje, kivéve ma. Ma szinte nem éreztem ez normális lehet?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem kell aggódnod, 16 hetesen én sem éreztem minden nap a pocaklakót:)(most 25 hetesek vagyunk és minden rendben:)) Jó babavárást!

Szia! Szerintem nem kell aggódnod, 16 hetesen én sem éreztem minden nap a pocaklakót:) (most 25 hetesek vagyunk és minden rendben:) ) Jó babavárást!
Én a 17. héten éreztem elõször, és azóta minden nap.
Igen teljesen normálnis én 17 hetesen éreztem 2 napig utána kb a 20 héttõl.Én is beparáztam kérdezgettem ezen az oldalon és nem mi vagyunk így!Aggodalomra semmi ok.
Lehet, hogy ma sokat alszik a csöpp.Ha felébredt biztos kapsz egy kis rugdosást, de lehet, hogy akkor rugott, mikor nem figyeltél.Én a második babámat várom, 13. hétben vagyok, de már most érzem, hogy néha mocorog, de nem minden nap.Csak akkor kell minden nap érezned, ha nagyobb lesz.Nincs semmi baj.Majd ha "nagyterhes" leszel, örülni fogsz neki, ha alszik egy kicsit.Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Tegnap este már volt ugra-bugra a pocimban éjjel 11-ig egyfolytába. :) Úgy látszik nappal szundizott.....
Nekem is a 16. héttõl szteppel odabent. Én azt figyeltem meg hogy egyik nap nyugodt, néha rugdos piciket, a másik nap meg jönnek a nagyobbak. :) Szóval nincs gond ha egyik nap nem érzed. Kintrõl meg majd a 20. hét utántól lehet érezni, mindenkinél más.
Én 17 hetes vagyok és 16 hetesen éreztem már a mozgást. A buborékokat pedig már 14-15 héten. És én sem mindig érzem. Olyan furcsa, mintha valaki mozogna odabent, de ha odateszem a kezemet, kívülrõl sajnos még nem érzem:) Ez normális? Mikor lehet majd érezni kintrõl is?:)
Ne aggódj, ez így tök normális :-) 16 hetesen én is éreztem már, elsõ baba, de csak két-három naponta voltam biztos benne, hogy õ az. napi szinten kb. a 20. héttõl érzem, azóta naponta többször is. 27 hetes nagyfiúként pedig már szétrúgja a ház oldalát és ha két-három órát nem érzem, már parázok :-D nem egy alvós fajta enyém babám :-D
Szia! Én a 17.ik héten éreztem, hogy igazán mozog a baby, azelõtt csak a buborékozást lehetett érezni.Azóta vannak aktívabb és passzívabb napjai. Ne aggódj, minden rendben lesz a babóddal!!vigyázz Magadra! 26hetes Km
Kb. 2-3 hét és "kirúgja a ház oldalát" is majd. :-D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!