Találatok a következő kifejezésre: Már egy élek (2343 db)

Mit csináljak vele? Én rontottam el tudom, de este nagyon nehezen alszik el 2, 5 éves gyerekem a kiságyba, mert délutánonként a mi ágyunkon mesét nézve alszik már egy el egy-két hete.

Legjobb válasz: lassan fokozatosan vidd át az ágyba: elõször csak egyre kevesebb mesét nézzen, és majd amikor szinte semmimese nem lesz már, akkor néha próbáld meg átvinni, hogy ott aludjon el. remélem segíthettem.

lassan fokozatosan vidd át az ágyba: elõször csak egyre kevesebb mesét nézzen, és majd amikor szinte semmimese nem lesz már, akkor néha próbáld meg átvinni, hogy ott aludjon el. remélem segíthettem.
Rajta van még a rács a kiságyon?Nem lehet hogy nem is a mese hiánya zavarja, hanem a rács? Amúgy az én fiam napközben elalszik a saját szobájában, de este köztünk alszik el tv-t nézve és átviszem a saját szobájába miután elaludt.
Én megtanítanám egyedül elalduni, ahogy tettem 1 éves lányommal is. "Aludj jól, gyermekem" c könyv.
Nem a nagy ággyal van a gond, hanem azzal hogy TV-t nézve alszik el.Egy ekkora gyereket nem kellene ilyen ingerek érjenek elalvás elött.

1 hete mûtöttek végbélrákkal és sztómás lettem. A kórházba felrakott zsák is kifolyt/ma jöttem haza/egyedül élek nem merek még az utcára se kilépni félek megint megtörténik. Mit csináljak? Elõfordult már mással is?

Legjobb válasz: Szia! Nekem ugyan nincs, viszont sztómás betegekkel (is) dolgozok. Sajnos ez elõfordulhat, de kellõ odafigyeléssel minimálisra csökkenthetõ az esélye. Gondolom megtanították hogyan kell cserélni a zsákot. Arra nagyon figyelj oda, hogy amikor cseréled akkor a bõrös ez ahova a zsák ragad nagyon alaposan tisztítsd, majd szárítsd meg, hogy a zsák minél jobban tapadjon. (Esetleg le is borotválhatod) Illetve létezik még ilyen banán alakú plusz ragacs amit a már felrakott zsák ragacsos része felé kell tenni ugy hogy a zsák ragacsos részét és a bõrt is takarja azért, hogy a usás ne tudjon csorogni. Sajnos egy kis gyakorlás kell, de ha már rutinból megy nem lesz gond. Ja, és ha mész valamerre akkor próbáld sûrûn üríteni hogy véletlen se legyen gond.

Szia! Nekem ugyan nincs, viszont sztómás betegekkel (is) dolgozok. Sajnos ez elõfordulhat, de kellõ odafigyeléssel minimálisra csökkenthetõ az esélye. Gondolom megtanították hogyan kell cserélni a zsákot. Arra nagyon figyelj oda, hogy amikor cseréled akkor a bõrös ez ahova a zsák ragad nagyon alaposan tisztítsd, majd szárítsd meg, hogy a zsák minél jobban tapadjon. (Esetleg le is borotválhatod) Illetve létezik még ilyen banán alakú plusz ragacs amit a már felrakott zsák ragacsos része felé kell tenni ugy hogy a zsák ragacsos részét és a bõrt is takarja azért, hogy a usás ne tudjon csorogni. Sajnos egy kis gyakorlás kell, de ha már rutinból megy nem lesz gond. Ja, és ha mész valamerre akkor próbáld sûrûn üríteni hogy véletlen se legyen gond.

Ha vásároltam részletre egy elõfizetéses mobiltelefont, a törlesztõrészlettel már végeztem csak az elõfizetés maradt. Ilyen esetben ha nem fizetem az elõfizetés, akkor ugyan úgy letiltják a telefont vagy csak a SIM kártyát?

Legjobb válasz: A telefont. Csak gondolj bele logikusan: Pl. én veszek egy Sony Xperia Z1-et 40000 forintért egy havi 15000 ft-os csomagban, akkor én hozzájutottam egy majd' 200 ezres telefonhoz 40-ért, akkor kiveszem belõle az új Sim-et amire fizetnék 15000-t havonta, belerakok egy régit és használom 40000-ért normálisan a drága telefont. Na ez nem így mûködik (sajnos:D), mindenki ezt játszaná szerintem..

A telefont. Csak gondolj bele logikusan: Pl. én veszek egy Sony Xperia Z1-et 40000 forintért egy havi 15000 ft-os csomagban, akkor én hozzájutottam egy majd' 200 ezres telefonhoz 40-ért, akkor kiveszem belõle az új Sim-et amire fizetnék 15000-t havonta, belerakok egy régit és használom 40000-ért normálisan a drága telefont. Na ez nem így mûködik (sajnos:D), mindenki ezt játszaná szerintem..

Megszakitasos modszerrel szexeltem 4x egymas utan de a pasim nem ment el. Viszont mar egy hete kesik a menzeszem. Van mitol felnem?

Legjobb válasz: Van esély a terhességre de nem sok, ha valóban nem ment el. Azért csinálj egy tesztet. Igazából azt nem értem, hogy eddig miért nem teszteltél, ha már egy hete késik, kiderült volna terhes vagy-e vagy nem. Még orvoshoz is mehettél volna, õ meg megmondta volna, mitõl késik. De biztos jobb parázni, meg itt kérdezgetni a hülyeséget a hozzá nem értõktõl, esküszöm annyi ugyanilyen kérdés van/volt már, hogy gyanítom, nem is igazi kérdések, csak unatkozó kamaszok írogatnak, mikor már más nem jut eszükbe. Menj be a fogamzásgátlás kategóriába, és látni fogod a billió választ a millió klón kérdésedre.

Van esély a terhességre de nem sok, ha valóban nem ment el. Azért csinálj egy tesztet. Igazából azt nem értem, hogy eddig miért nem teszteltél, ha már egy hete késik, kiderült volna terhes vagy-e vagy nem. Még orvoshoz is mehettél volna, õ meg megmondta volna, mitõl késik. De biztos jobb parázni, meg itt kérdezgetni a hülyeséget a hozzá nem értõktõl, esküszöm annyi ugyanilyen kérdés van/volt már, hogy gyanítom, nem is igazi kérdések, csak unatkozó kamaszok írogatnak, mikor már más nem jut eszükbe. Menj be a fogamzásgátlás kategóriába, és látni fogod a billió választ a millió klón kérdésedre.
van.
Van bizony.Aktus utáni 14.napon tesztelj, még akkor is ha megjön a menstruációd
Igen, van. Ez így elég felelõtlen, ha nincs mivel védekezni, akkor ki lehet bírni szex nélkül.
elõváladékról hallottál már?
A kérdező hozzászólása: igen. nemtudom miert kell bunkozni. egyebkent nagyon a ciklusom vegen jartam mar akkor.
Ha egy hete késik, akkor csinálj tesztet, mi nem látunk beléd. De szerintem ha alapból pontos a ciklusod, akkor el is kezdhetsz imádkozni. Ha nem akarsz gyereket, akkor normálisan kell védekezni. Ha eddig nem sikerült, majd most megtanulod. Majd írd meg mi lett a teszt eredménye.
A megszakításos nem védekezés, hanem szerencse!
A kérdező hozzászólása: voltam orvosnal o aztmondta h nemvagyok az es h a koromban normalis ha neha kimarad egy menzesz. Eddig tenyleg mindig rendesen vedekeztunk ovszerral de aznap sajnos kimaradt. Ez a sors keze volt h pont most maradt el ilyen aktus utan h jol megijedjek es soha tobbe ne legyek felelotlen. koszonom mindenkinek :)

Egyik nap vasaltam a hajamat és véletlen megégedtem magam a szememnél. Előre nagyon piros folt volt ott de bekentem aloe vera-s krémmel és eltűnt a pirosság. Azomban maradt egy kicsike barna folt. Elfog múlni ez a kicsi folt vagy meg marad mindig?

Legjobb válasz: Valószínûleg teljesen el fog múlni. Azért maradt ott egy kis barna folt, mert ott megroncsológott (megégett) a bõr felszíne, amit a szervezet már nem tud helyrehozni. Viszont a bõr folyamatosan megújul, hámlik, tehát amikor az a megégett bõrréteg onnan lehámlik, alatta rendes, egészséges bõr lesz. De azért legközelebb vigyázz magadra!

Valószínûleg teljesen el fog múlni. Azért maradt ott egy kis barna folt, mert ott megroncsológott (megégett) a bõr felszíne, amit a szervezet már nem tud helyrehozni. Viszont a bõr folyamatosan megújul, hámlik, tehát amikor az a megégett bõrréteg onnan lehámlik, alatta rendes, egészséges bõr lesz. De azért legközelebb vigyázz magadra!
A kérdező hozzászólása: Hasznos volt a válasz köszi

Van egy magyal félvér lovam 2 éve van nálam nem tudom hogy ezelőtt volt e csikója . Már egy hete kivan tőgyelve, a "gyöngyszem" is kint van már egy ideje, de még csikó nincs Minden nap mozgatva van. Mennyire húzhatja még el az ellést?

Azért is félek hisz ismerősünk lovai is elhúzta az ellést és sajnos elpusztult viszont a csikót most cumiztatják. És én Félek ettől az egésztől remélem nem lesz semmi baj

Legjobb válasz: Ha 2 éve nálad van, akkor gondolom tudod, hogy mikor fedeztetted, ebbõl pedig elég jól kiszámolható az ellés idõpontja. A csõdör csikókat tovább hordják, nekem 3 héttel hordta tovább és semmi baja nem lett, kb 3 hét telt el azután is, hogy már volt teje.

Ha 2 éve nálad van, akkor gondolom tudod, hogy mikor fedeztetted, ebbõl pedig elég jól kiszámolható az ellés idõpontja. A csõdör csikókat tovább hordják, nekem 3 héttel hordta tovább és semmi baja nem lett, kb 3 hét telt el azután is, hogy már volt teje.
Minden rendben ment vele? Egészséges? Gratulálok a csikóhoz! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeket tegnap este egy szép fekete csõdörcsikónak adott életet :)
Figyeld a frontot, mert nekik is befolyásolja az ellést! Éjszaka csak diszkréten nézegesd, õk nem igazán szeretik, ha jelen vagyunk az ellésnél. Én úgy tudom, hogy viaszcsepptõl számítva 1-maximum 2 héten belül megvan. Abrakról gondoskodj a lónak, az legalább annyira fontos, mint a mozgás, hogy ki tudja lökni magából. Innentõl kezdve, ha van elég helye hemperegni, akkor reméljük nem lesz gond :)
A kérdező hozzászólása: És éjszakánként 2 óránként rá van nézve:)
A kérdező hozzászólása: bocsánat a számot félre írtam:( köszönöm a válaszokat
Nálunk mióta itt lovazok, eddig 4 ló volt vemhes, mind 12 hónapig hordta a csikót, majdhogynem egyszerre is ellettek (1-8 nap eltérés volt). :)
*- -a :)
Egy átlagos ló 11 hónapig vemhes. Mindenhol írják. De belefér plusz-mínusz pár hét. A 12 hónap, amit fentebb említettem a lovamnál, az már szerintem azért extrém eset, de elõfordul.(vagy lehet, hogy van egy szamár az õsei között-a :D /szamaraknál jellemzõ a 12 hónap vemhesség/ )
12 hónapig szokták hordani õket, a csõdöröket gyakran kicsivel tovább (1-3 hét is akár). Ne pánikolj még, csak legyél felkészült. Illetve arra számíts, hogy a lovak sokszor este/hajnalban ellenek (ennek gyakorlati oka volt, amíg vadon éltek), úgyhogy jó lesz, ha valaki a 12. hónapban esténként legalább 1-2× ránéz majd (nyilván nem felváltva kell virrasztani mellette, persze, csak ha pl. lovardában van, és van éjjeli õr, vagy ott lakik a lovász, bármi...)
Szia! Nekem is van egy MF kancám és már 4 csikót ellett mióta nálam van. Az összeset 12. hónapra ellette(3 kanca, 1 mén csikó, komplikáció nélkül zajlott minden ellése, szóval ne ess kétségbe, de azért legyél felkészült, nehogy tényleg baj legyen! ( értem ezt úgy, hogy jelezd állatorvosnak a közelgõ ellést, hogyha bármi baj van, akkor ki tudd hívni.)
A kérdező hozzászólása: igen tudom pont hétfõhöz 11 hónapra lett fedeztetve:)
A kérdező hozzászólása: Igen minden rendben ment :) jobb hátsó lábán van pata fölött egy minimális kis fehér folt :) szép erõs lábai vannak

Én egy 17 éves fiatal kedves, normális visszahuzoszkodo srác vagyok. Még szűz vagyok, de már nagyon el szeretném kezdeni, mert ugyérzem hogy jo menne. Akik körülöttem vannak lányok azok már kapcsolatban élnek stb. Hogyan probálkozzak?

Legjobb válasz: Net, nekem már több kapcsolatom onnan származott, láttuk egymás adatlapját MyVipen, vagy Iwiwen, egy két levél után msn, utánna beszélgetés, egy két tali, és kész is :D Lehet hogy távkapcsolatot "fogsz ki", de ha normális lányt találsz, akkor õ is belemegy. Tudom hogy nem hangzik vmi bíztatónak, de nem vesztesz vele semmit, ha megpróbálod.

Net, nekem már több kapcsolatom onnan származott, láttuk egymás adatlapját MyVipen, vagy Iwiwen, egy két levél után msn, utánna beszélgetés, egy két tali, és kész is :D Lehet hogy távkapcsolatot "fogsz ki", de ha normális lányt találsz, akkor õ is belemegy. Tudom hogy nem hangzik vmi bíztatónak, de nem vesztesz vele semmit, ha megpróbálod.
Lehet hogy egy kicsit visszahúzódó vagy, de menny el szórakozni valahova, ott biztos találsz valakit!nyugodtan szólitsd le a csajokat, hidd el csak arra várnak:D hivd meg õket egy italra, beszélgessetek, táncoljatok, kérd el a telefonszámát, sms, vagy cset, msn és utánna minden megy magától:)
Ez aranyos volt: 17 éves fiatal kedves... Nem gondoltam h 17 évesen öreg vagy :p Hogy próbálkozz? Úgy ahogy az elõttem szólók írták. Plussz még annyit, hogy mégiscsak jobb az eleve élõ kontaktus. A környezetedre koncentrálj. Lehet, hogy nem is hiszel benne h vannak neked való lányok, pedig ha kinyitod a szemed ráakadsz. Azt írod visszahúzódó vagy. Attól még vannak adottságaid, sajátos dolgaid. Neten is írj ki pár dolgot, hogy legyen egy tartalmasabb képük rólad a lányoknak.

Van egy fiú akit már régóta ismerek! Már egy ideje nagyon bejön. és nem merem neki el mondani, hogy tetszik! Nagyon jóba vagyunk Félek mi lenne a reakciója. Mit tegyek? Én 14 vagyok a srác 15!

Legjobb válasz: szia szerintem nyugodtan mond el neki .... a legrosszabb ami történhet az az hogy te nem tetszel neki .... én el mondanám a helyedben (én is 14 vok)

szia szerintem nyugodtan mond el neki .... a legrosszabb ami történhet az az hogy te nem tetszel neki .... én el mondanám a helyedben (én is 14 vok)
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Mondd el! Ha nem teszed, csak õrlõdsz magadban, talán õ maga is észreveszi, hogy furcsán viselkedsz, és akkor már nehezebben sül el jól a dolog. Ha elmondod neki, akármi is a válasz megkönnyebbülsz. És ki tudja, talán õ is így érez.
A kérdező hozzászólása: Köszi!:) Ma kérdezz-felelekeztünk..és meg kérdeztem be e jövökneki..õ erre azt irjaa..minden kifderül a maga ideében..Most én ezt , hogy értsem?:o
ha én el tudtam mondani egy fiú haveromnak h meleg vagyok ês h szerelmes vagyok belé akkor te is el tudod mondani a kis titkodat a te szerelmednek :D
A kérdező hozzászólása: Kösziii..máár el mondtam:) ))

Milyen gyakori, hogy 33 évesen az embernek nem él már egyik szülõje, nagyszülõje sem?

Legjobb válasz: Annyira nem, de elõfordul. Nekem van egy barátnõm, õ a húszas évei elején veszítette el a szüleit rákban, a nagyszülei sem éltek már.

Annyira nem, de elõfordul. Nekem van egy barátnõm, õ a húszas évei elején veszítette el a szüleit rákban, a nagyszülei sem éltek már.
A kérdezõ eltûnt.. Legalább megmondhatta volna, miért érdekli ez annyira.
28 évesen már csak egy nagymamám volt. Mindenki mást eltemettem, apai nagyszülõket, anyai nagypapát, anyut, aput.
A nagyszülõ ebben a korban már elég ritka, hogy éljen. Vagy ahhoz igen fiatalon kellett két generációnak is gyereket vállalni, és/vagy hosszú életûnek lenni. Az, hogy egyik szülõje sem éljen, már megint más, mert egy más generációról beszélünk. Azért ott még jó esetben él mind két szülõ, de ismerek nem egyet, aki már 30 éves korára elvesztette mindkettõt.
Elõfordul. 22 éves vagyok és már csak apukám él. Anyukám, nagymamám már régen meghalt.
Nálam sajnos elõfordul. 28/F vagyok, anyukám 16 éve halt meg, apukám másfél éve. Nagyszüleim közül már csak az apai nagymamám él. :(
A párom 35 éves és csak az Anyukája él a felmenõi közül.
Nekem egy évbe halt meg az apukám és a nevelõapám. Most a következõ nevelõapám is olyan szinten van, hogy bármikor meghalhat. Meghalt az apai mamám, az anyai nagymamám, a húgom nagymamája, nagybácsikból is pár, és még sorolhatnám sajnos. Az osztálytársam is meghalt még iskolába , 20 éves kora körül, csak össze esett szívelégtelenség miatt. Jelenleg a temetõ a számomra mumus, mindig rosszul vagyok, elszomorodok, ha oda kell menni. Hogy mennyire gyakori? A környezetembe tudtommal nincs ilyen, mert bár élnek a szülõk, nagyszülõk, de nem tartják a kapcsolatot velük. Sajnos ez sem jobb. 30 éves leszek.
Elõzõ vagyok.Még csak most vagyok 18, de már csak apukám és egy mamám él.Na mit gondoltok?!Én akkor már rég a kérdésben említettek nélkül maradok...90%.
Èppen annyira, mint ahogy az, hogy én 11 évesen vesztettem el anyukàmat egy hirtelen halàl következtében.Utàna rá pàr évre ment el a mamám is, aki anya halála utàn nevelt. :'( Szòval örüljetek màzlisták!
Utolsó annak is van nagyszülõ szempontjából elõnye is. Tudod sokkal jobb 60-on túl unokázni, amikor nyugdíjas az ember és békésen mehet oviba érte, nem munkából szaladni hozzá aztán tovább.
Majd nemsokára gyakori lesz. Ma egyre késõbb szülnek a nõk, így az unoka nagyszülõ kapcsolat olyan ritka lesz, mint a fehér holló.
Nem túl gyakori volt eddig, de most lesz egy idõszak, amikor az lesz. Sajnos. 5-ös: Sajnálom. Én 14, 5 voltam, amikor elárvultam.
Sajnos a tragédia hamar megvan, a betegség sem válogat. Elõfordul, hogy valaki korán rákényszerül arra, hogy elveszítse szüleit, nagyszüleit. Nagyon sajnálom, és fogadd õszinte jókívánságaim, hogy az életed, ezen tragikus veszteségek ellenére teljes legyen.
Én 34 vagyok, és nincs már senkim. :(
Nagyszüleim nekem már 13 évesen sem voltak. Nagyszülõ szerintem gyakori, szülõk annyira nem, inkább a félárva a gyakori.
Szerintem sem nagyon gyakori, de egyáltalán miért érdekel ez téged?
Nem annyira gyakori, de elõfordul. Az én környezetemben két ilyen embert ismerek, mind a kettõ 30 körüli.
A kérdező hozzászólása: ...hogy ne érezze, hogy egyedül van ezzel. Mert ti, sorstársak, akik válaszoltatok, erõt adtok.

Nekem a 10 hónapos babám csak engem ill. az apját fogadja el. A nagymama már egy hete "nem jó". Ez normális állapot? Ha igen szerintetek meddig tart? Ja és a járókában már egyáltalán " nincs el ".

Legjobb válasz: Igen, teljesen normális. Pár héttõl pár hónapon át bármeddig elõfordul(hat). Nekem mindkét gyerekem ilyen volt, egyiknél pár hét múlva elmúlt, másiknál olyan másfél éves kora után, hogy már "jól elvolt" másoknál ill. a nagyszülõk kezében is. A járókát mindkettõ utálta, felesleges pénzkidobás volt.. :(

Igen, teljesen normális. Pár héttõl pár hónapon át bármeddig elõfordul(hat). Nekem mindkét gyerekem ilyen volt, egyiknél pár hét múlva elmúlt, másiknál olyan másfél éves kora után, hogy már "jól elvolt" másoknál ill. a nagyszülõk kezében is. A járókát mindkettõ utálta, felesleges pénzkidobás volt.. :(
Teljesen normális mindkét dolog amikrõl írtál.
Teljesen normalis. Az enyemek sem birtak soha a jarokat. Egyszeruen csak nem szeretik a fizikai korlatokat. Sok gyerek ilyen. A nagymama kerdes is normalis. Ha trenirozod, akkor egy het alatt is helyreallhat. De ha pl fognovekedes miatt ilyen, akkor tovabb is tarthat. Egyszeruen csak ratok van szuksege es kesz. Majd tul lesz rajta.
Ez normális állapot.A nagy könyvben is úgy van megírva, hogy a babák 10 hónapos korukban nagyon anyásak lesznek.De ahogy nõnek, úgy fognak minnél több embert elfogadni.Nyugi! :) Úgy lehet a többi emberkéhez szoktatni, hogy pl.vedd a öledbe és és ülj a nagyi mellé aki úgy játsszon a kicsivel, úgy hogy a Te öledben van.A baba biztonságba fogja magát érezni nálad, de közben a nagyikával is ismerkedhet. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!