Találatok a következő kifejezésre: Már egy élek (2197 db)

Mit csináljak vele? Én rontottam el tudom, de este nagyon nehezen alszik el 2, 5 éves gyerekem a kiságyba, mert délutánonként a mi ágyunkon mesét nézve alszik már egy el egy-két hete.

Legjobb válasz: lassan fokozatosan vidd át az ágyba: elõször csak egyre kevesebb mesét nézzen, és majd amikor szinte semmimese nem lesz már, akkor néha próbáld meg átvinni, hogy ott aludjon el. remélem segíthettem.

lassan fokozatosan vidd át az ágyba: elõször csak egyre kevesebb mesét nézzen, és majd amikor szinte semmimese nem lesz már, akkor néha próbáld meg átvinni, hogy ott aludjon el. remélem segíthettem.
Rajta van még a rács a kiságyon?Nem lehet hogy nem is a mese hiánya zavarja, hanem a rács? Amúgy az én fiam napközben elalszik a saját szobájában, de este köztünk alszik el tv-t nézve és átviszem a saját szobájába miután elaludt.
Én megtanítanám egyedül elalduni, ahogy tettem 1 éves lányommal is. "Aludj jól, gyermekem" c könyv.
Nem a nagy ággyal van a gond, hanem azzal hogy TV-t nézve alszik el.Egy ekkora gyereket nem kellene ilyen ingerek érjenek elalvás elött.

Ha vásároltam részletre egy elõfizetéses mobiltelefont, a törlesztõrészlettel már végeztem csak az elõfizetés maradt. Ilyen esetben ha nem fizetem az elõfizetés, akkor ugyan úgy letiltják a telefont vagy csak a SIM kártyát?

Legjobb válasz: A telefont. Csak gondolj bele logikusan: Pl. én veszek egy Sony Xperia Z1-et 40000 forintért egy havi 15000 ft-os csomagban, akkor én hozzájutottam egy majd' 200 ezres telefonhoz 40-ért, akkor kiveszem belõle az új Sim-et amire fizetnék 15000-t havonta, belerakok egy régit és használom 40000-ért normálisan a drága telefont. Na ez nem így mûködik (sajnos:D), mindenki ezt játszaná szerintem..

A telefont. Csak gondolj bele logikusan: Pl. én veszek egy Sony Xperia Z1-et 40000 forintért egy havi 15000 ft-os csomagban, akkor én hozzájutottam egy majd' 200 ezres telefonhoz 40-ért, akkor kiveszem belõle az új Sim-et amire fizetnék 15000-t havonta, belerakok egy régit és használom 40000-ért normálisan a drága telefont. Na ez nem így mûködik (sajnos:D), mindenki ezt játszaná szerintem..

Megszakitasos modszerrel szexeltem 4x egymas utan de a pasim nem ment el. Viszont mar egy hete kesik a menzeszem. Van mitol felnem?

Legjobb válasz: Van esély a terhességre de nem sok, ha valóban nem ment el. Azért csinálj egy tesztet. Igazából azt nem értem, hogy eddig miért nem teszteltél, ha már egy hete késik, kiderült volna terhes vagy-e vagy nem. Még orvoshoz is mehettél volna, õ meg megmondta volna, mitõl késik. De biztos jobb parázni, meg itt kérdezgetni a hülyeséget a hozzá nem értõktõl, esküszöm annyi ugyanilyen kérdés van/volt már, hogy gyanítom, nem is igazi kérdések, csak unatkozó kamaszok írogatnak, mikor már más nem jut eszükbe. Menj be a fogamzásgátlás kategóriába, és látni fogod a billió választ a millió klón kérdésedre.

Van esély a terhességre de nem sok, ha valóban nem ment el. Azért csinálj egy tesztet. Igazából azt nem értem, hogy eddig miért nem teszteltél, ha már egy hete késik, kiderült volna terhes vagy-e vagy nem. Még orvoshoz is mehettél volna, õ meg megmondta volna, mitõl késik. De biztos jobb parázni, meg itt kérdezgetni a hülyeséget a hozzá nem értõktõl, esküszöm annyi ugyanilyen kérdés van/volt már, hogy gyanítom, nem is igazi kérdések, csak unatkozó kamaszok írogatnak, mikor már más nem jut eszükbe. Menj be a fogamzásgátlás kategóriába, és látni fogod a billió választ a millió klón kérdésedre.
van.
Van bizony.Aktus utáni 14.napon tesztelj, még akkor is ha megjön a menstruációd
Igen, van. Ez így elég felelõtlen, ha nincs mivel védekezni, akkor ki lehet bírni szex nélkül.
elõváladékról hallottál már?
A kérdező hozzászólása: igen. nemtudom miert kell bunkozni. egyebkent nagyon a ciklusom vegen jartam mar akkor.
Ha egy hete késik, akkor csinálj tesztet, mi nem látunk beléd. De szerintem ha alapból pontos a ciklusod, akkor el is kezdhetsz imádkozni. Ha nem akarsz gyereket, akkor normálisan kell védekezni. Ha eddig nem sikerült, majd most megtanulod. Majd írd meg mi lett a teszt eredménye.
A megszakításos nem védekezés, hanem szerencse!
A kérdező hozzászólása: voltam orvosnal o aztmondta h nemvagyok az es h a koromban normalis ha neha kimarad egy menzesz. Eddig tenyleg mindig rendesen vedekeztunk ovszerral de aznap sajnos kimaradt. Ez a sors keze volt h pont most maradt el ilyen aktus utan h jol megijedjek es soha tobbe ne legyek felelotlen. koszonom mindenkinek :)

Egyik nap vasaltam a hajamat és véletlen megégedtem magam a szememnél. Előre nagyon piros folt volt ott de bekentem aloe vera-s krémmel és eltűnt a pirosság. Azomban maradt egy kicsike barna folt. Elfog múlni ez a kicsi folt vagy meg marad mindig?

Legjobb válasz: Valószínûleg teljesen el fog múlni. Azért maradt ott egy kis barna folt, mert ott megroncsológott (megégett) a bõr felszíne, amit a szervezet már nem tud helyrehozni. Viszont a bõr folyamatosan megújul, hámlik, tehát amikor az a megégett bõrréteg onnan lehámlik, alatta rendes, egészséges bõr lesz. De azért legközelebb vigyázz magadra!

Valószínûleg teljesen el fog múlni. Azért maradt ott egy kis barna folt, mert ott megroncsológott (megégett) a bõr felszíne, amit a szervezet már nem tud helyrehozni. Viszont a bõr folyamatosan megújul, hámlik, tehát amikor az a megégett bõrréteg onnan lehámlik, alatta rendes, egészséges bõr lesz. De azért legközelebb vigyázz magadra!
A kérdező hozzászólása: Hasznos volt a válasz köszi

Van egy magyal félvér lovam 2 éve van nálam nem tudom hogy ezelőtt volt e csikója . Már egy hete kivan tőgyelve, a "gyöngyszem" is kint van már egy ideje, de még csikó nincs Minden nap mozgatva van. Mennyire húzhatja még el az ellést?

Azért is félek hisz ismerősünk lovai is elhúzta az ellést és sajnos elpusztult viszont a csikót most cumiztatják. És én Félek ettől az egésztől remélem nem lesz semmi baj

Legjobb válasz: Ha 2 éve nálad van, akkor gondolom tudod, hogy mikor fedeztetted, ebbõl pedig elég jól kiszámolható az ellés idõpontja. A csõdör csikókat tovább hordják, nekem 3 héttel hordta tovább és semmi baja nem lett, kb 3 hét telt el azután is, hogy már volt teje.

Ha 2 éve nálad van, akkor gondolom tudod, hogy mikor fedeztetted, ebbõl pedig elég jól kiszámolható az ellés idõpontja. A csõdör csikókat tovább hordják, nekem 3 héttel hordta tovább és semmi baja nem lett, kb 3 hét telt el azután is, hogy már volt teje.
Minden rendben ment vele? Egészséges? Gratulálok a csikóhoz! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeket tegnap este egy szép fekete csõdörcsikónak adott életet :)
Figyeld a frontot, mert nekik is befolyásolja az ellést! Éjszaka csak diszkréten nézegesd, õk nem igazán szeretik, ha jelen vagyunk az ellésnél. Én úgy tudom, hogy viaszcsepptõl számítva 1-maximum 2 héten belül megvan. Abrakról gondoskodj a lónak, az legalább annyira fontos, mint a mozgás, hogy ki tudja lökni magából. Innentõl kezdve, ha van elég helye hemperegni, akkor reméljük nem lesz gond :)
A kérdező hozzászólása: És éjszakánként 2 óránként rá van nézve:)
A kérdező hozzászólása: bocsánat a számot félre írtam:( köszönöm a válaszokat
Nálunk mióta itt lovazok, eddig 4 ló volt vemhes, mind 12 hónapig hordta a csikót, majdhogynem egyszerre is ellettek (1-8 nap eltérés volt). :)
*- -a :)
Egy átlagos ló 11 hónapig vemhes. Mindenhol írják. De belefér plusz-mínusz pár hét. A 12 hónap, amit fentebb említettem a lovamnál, az már szerintem azért extrém eset, de elõfordul.(vagy lehet, hogy van egy szamár az õsei között-a :D /szamaraknál jellemzõ a 12 hónap vemhesség/ )
12 hónapig szokták hordani õket, a csõdöröket gyakran kicsivel tovább (1-3 hét is akár). Ne pánikolj még, csak legyél felkészült. Illetve arra számíts, hogy a lovak sokszor este/hajnalban ellenek (ennek gyakorlati oka volt, amíg vadon éltek), úgyhogy jó lesz, ha valaki a 12. hónapban esténként legalább 1-2× ránéz majd (nyilván nem felváltva kell virrasztani mellette, persze, csak ha pl. lovardában van, és van éjjeli õr, vagy ott lakik a lovász, bármi...)
Szia! Nekem is van egy MF kancám és már 4 csikót ellett mióta nálam van. Az összeset 12. hónapra ellette(3 kanca, 1 mén csikó, komplikáció nélkül zajlott minden ellése, szóval ne ess kétségbe, de azért legyél felkészült, nehogy tényleg baj legyen! ( értem ezt úgy, hogy jelezd állatorvosnak a közelgõ ellést, hogyha bármi baj van, akkor ki tudd hívni.)
A kérdező hozzászólása: igen tudom pont hétfõhöz 11 hónapra lett fedeztetve:)
A kérdező hozzászólása: Igen minden rendben ment :) jobb hátsó lábán van pata fölött egy minimális kis fehér folt :) szép erõs lábai vannak

Én egy 17 éves fiatal kedves, normális visszahuzoszkodo srác vagyok. Még szűz vagyok, de már nagyon el szeretném kezdeni, mert ugyérzem hogy jo menne. Akik körülöttem vannak lányok azok már kapcsolatban élnek stb. Hogyan probálkozzak?

Legjobb válasz: Net, nekem már több kapcsolatom onnan származott, láttuk egymás adatlapját MyVipen, vagy Iwiwen, egy két levél után msn, utánna beszélgetés, egy két tali, és kész is :D Lehet hogy távkapcsolatot "fogsz ki", de ha normális lányt találsz, akkor õ is belemegy. Tudom hogy nem hangzik vmi bíztatónak, de nem vesztesz vele semmit, ha megpróbálod.

Net, nekem már több kapcsolatom onnan származott, láttuk egymás adatlapját MyVipen, vagy Iwiwen, egy két levél után msn, utánna beszélgetés, egy két tali, és kész is :D Lehet hogy távkapcsolatot "fogsz ki", de ha normális lányt találsz, akkor õ is belemegy. Tudom hogy nem hangzik vmi bíztatónak, de nem vesztesz vele semmit, ha megpróbálod.
Lehet hogy egy kicsit visszahúzódó vagy, de menny el szórakozni valahova, ott biztos találsz valakit!nyugodtan szólitsd le a csajokat, hidd el csak arra várnak:D hivd meg õket egy italra, beszélgessetek, táncoljatok, kérd el a telefonszámát, sms, vagy cset, msn és utánna minden megy magától:)
Ez aranyos volt: 17 éves fiatal kedves... Nem gondoltam h 17 évesen öreg vagy :p Hogy próbálkozz? Úgy ahogy az elõttem szólók írták. Plussz még annyit, hogy mégiscsak jobb az eleve élõ kontaktus. A környezetedre koncentrálj. Lehet, hogy nem is hiszel benne h vannak neked való lányok, pedig ha kinyitod a szemed ráakadsz. Azt írod visszahúzódó vagy. Attól még vannak adottságaid, sajátos dolgaid. Neten is írj ki pár dolgot, hogy legyen egy tartalmasabb képük rólad a lányoknak.

Nekem a 10 hónapos babám csak engem ill. az apját fogadja el. A nagymama már egy hete "nem jó". Ez normális állapot? Ha igen szerintetek meddig tart? Ja és a járókában már egyáltalán " nincs el ".

Legjobb válasz: Igen, teljesen normális. Pár héttõl pár hónapon át bármeddig elõfordul(hat). Nekem mindkét gyerekem ilyen volt, egyiknél pár hét múlva elmúlt, másiknál olyan másfél éves kora után, hogy már "jól elvolt" másoknál ill. a nagyszülõk kezében is. A járókát mindkettõ utálta, felesleges pénzkidobás volt.. :(

Igen, teljesen normális. Pár héttõl pár hónapon át bármeddig elõfordul(hat). Nekem mindkét gyerekem ilyen volt, egyiknél pár hét múlva elmúlt, másiknál olyan másfél éves kora után, hogy már "jól elvolt" másoknál ill. a nagyszülõk kezében is. A járókát mindkettõ utálta, felesleges pénzkidobás volt.. :(
Teljesen normális mindkét dolog amikrõl írtál.
Teljesen normalis. Az enyemek sem birtak soha a jarokat. Egyszeruen csak nem szeretik a fizikai korlatokat. Sok gyerek ilyen. A nagymama kerdes is normalis. Ha trenirozod, akkor egy het alatt is helyreallhat. De ha pl fognovekedes miatt ilyen, akkor tovabb is tarthat. Egyszeruen csak ratok van szuksege es kesz. Majd tul lesz rajta.
Ez normális állapot.A nagy könyvben is úgy van megírva, hogy a babák 10 hónapos korukban nagyon anyásak lesznek.De ahogy nõnek, úgy fognak minnél több embert elfogadni.Nyugi! :) Úgy lehet a többi emberkéhez szoktatni, hogy pl.vedd a öledbe és és ülj a nagyi mellé aki úgy játsszon a kicsivel, úgy hogy a Te öledben van.A baba biztonságba fogja magát érezni nálad, de közben a nagyikával is ismerkedhet. :)

13 éves vagyok, lány! Már egy ideje sok pattanásom, jártam kozmetikushoz is, de az sem tüntetett el sokat. Mit tudok tenni hogy szebb legyen az arcom?

Legjobb válasz: Ez mindenkinek mashogy van. En 14 eves vagyok, soha nem volt teli az arcom pattanasokkal, nekem inkabb miteszereim vannak, amik rosszabbak, mert csak puderrel birom elfedni oket, mert ez majd csak magatol mulik el. De a pattanasokat ne nyomkodd ki, mert nyomot hagyhat az arcodon. Mindenkepp hasznalj arcronikot (mondjuk lorealt) 1000 ft-tol mar kaphato. Reggel es este is kend be alaposan, hagyd hogy megszaradjon, es ne is mosd le, mert ugy semmit nem er. Azert is fontos, hogy ne nyomd ki oket, mert aztan csipni fogja az arctonik, es az fajdalmas. Kopudert is hasznalj mindig, amig el nem mulnak, mert az leszaritja oket. Vegyel Essence-t, az is kaphato mar 1000 ft-tol. Remelem tudtam segiteni :)

Ez mindenkinek mashogy van. En 14 eves vagyok, soha nem volt teli az arcom pattanasokkal, nekem inkabb miteszereim vannak, amik rosszabbak, mert csak puderrel birom elfedni oket, mert ez majd csak magatol mulik el. De a pattanasokat ne nyomkodd ki, mert nyomot hagyhat az arcodon. Mindenkepp hasznalj arcronikot (mondjuk lorealt) 1000 ft-tol mar kaphato. Reggel es este is kend be alaposan, hagyd hogy megszaradjon, es ne is mosd le, mert ugy semmit nem er. Azert is fontos, hogy ne nyomd ki oket, mert aztan csipni fogja az arctonik, es az fajdalmas. Kopudert is hasznalj mindig, amig el nem mulnak, mert az leszaritja oket. Vegyel Essence-t, az is kaphato mar 1000 ft-tol. Remelem tudtam segiteni :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsot.. Igen tudtál segiteni
sotret. fél évig szeded minden nap 1 tabletta, elmúlik tõle az összes pattanásod. nekem segített.:) 17/L (annyi , hogy érzékeny lesz a bõröd arra a fél évre, és több testápolót, ajakápolót kell használnod, de hidd el, megéri)
1. Az arctonic-ot ne hagyd estére is fent mivel ha rendes tonic, akkor azt felissza úgyis az arcod , szóval nem is lehetne lemosni , ha szappanos , akkor fürdés közbe kendbe az arcod és dörzsöld 1-2 percig , majd hagyd rajta és majd 10 perc múlva mosd le , szerintem nem jók a Loreal termékek , mivel az egy fodrász kellék volt , csak fejlesztették magukat , de akkor is.A legtutibb kozmetikai termék a Belnatur, Babor, GlySkinCare ;)

Volt már olyan lány a környezetetekben, aki átalakuláson ment keresztül, előnyére változott? Pl. Lefogyott, szebb frizurát kezdett el hordani. És rájöttetek, hogy ő így már egy jó nő.

Elkezdtetek másképp viselkedni vele, nőszámba venni? Milyen sztoritok van ezzel kapcsolatban, ha van?

Legjobb válasz: Nem olvastam el a válaszokat, de egyet tudok mondani: ha változol, és attól másképp viselkednek veled, akkor a kisugárzásod változik meg, önbizalmad lesz! Én harmincas nõ vagyok, a házasságom tönkrevágta az önbecsülésem, nem éreztem magam nõnek. Aztán kimondtam, hogy váljunk, és kivirultam. Külsõre SEMMIT nem változtam, csak jól éreztem magam a bõrömben, és egyszer csak azt vettem észre, hogy tapadnak rám a pasik. Hogy olyanok bámulnak meg, akikkel 10 éve barátok vagyunk, soha még csak rám se nézett, és egyszercsak nõként tekint rám. A saját magammal való kapcsolatom változott meg, és ettõl változott a környezetemé is. Ismétlem: kívülrõl SEMMIT nem változtattam magamon. Úgyhogy amilyennek magad látod, olyannak fog látni a környezet is. Ha jó nõnek látod magad, akkor hidd el, hogy mások is annak fognak látni!

Nem olvastam el a válaszokat, de egyet tudok mondani: ha változol, és attól másképp viselkednek veled, akkor a kisugárzásod változik meg, önbizalmad lesz! Én harmincas nõ vagyok, a házasságom tönkrevágta az önbecsülésem, nem éreztem magam nõnek. Aztán kimondtam, hogy váljunk, és kivirultam. Külsõre SEMMIT nem változtam, csak jól éreztem magam a bõrömben, és egyszer csak azt vettem észre, hogy tapadnak rám a pasik. Hogy olyanok bámulnak meg, akikkel 10 éve barátok vagyunk, soha még csak rám se nézett, és egyszercsak nõként tekint rám. A saját magammal való kapcsolatom változott meg, és ettõl változott a környezetemé is. Ismétlem: kívülrõl SEMMIT nem változtattam magamon. Úgyhogy amilyennek magad látod, olyannak fog látni a környezet is. Ha jó nõnek látod magad, akkor hidd el, hogy mások is annak fognak látni!
volt ilyen.
A kérdező hozzászólása: Hát, jó, de az élõszavas beszélgetések alapján ne vonj le messzemenõ következtetéseket. Ettõl függetlenül elképzelhetõ, hogy szimpatikus/lehengerlõ/egyéb kisugárzásod van, de ha nem így lenne, a szemedbe akkor is dicsérnének. Ez olyan, hogy én sem mondom meg senkinek, se barátnõnek, se vadidegennek, hogy a ruhája béna, hogy lenne mit lefogynia. Azt sem, ha hülyeségeket beszél, nevetek az idióta vicceiket, mert nem leszek egy társaságban ünneprontó. Sõt, megdicsérem olykor-olykor a környezetemben lévõket valamiért, de nem azt jelenti, hogy komolyan gondolom. Csak szeretnék nekik egy jó napot szerezni. Na meg persze magamnak is, meg ezáltal engem is jobban kedvelnek. Mindig az az objektív vélemény, amit idegenektõl kapsz. Persze nem személyesen, mert akkor megint csak nem fogják a negatívumokat a fejedhez vágni. Hanem pl. itt a gyakorin kiteszed a fotód, megkérdezed, hogy milyennek láttok. Itt valóban õszinte véleményeket fogsz kapni. Vagy amit a hátad mögött beszélnek, ha esetleg beszélnek, akkor mindig az az õszinte vélemény, nem az, amit a szemedbe mondanak.
Harmincasként, gyerekszülés után, genetikusan teltebb alkattal szerinted bombázó vagyok? Elárulom: nem! Teljesen átlagosnak mondható nõ vagyok, nem úgy nézek ki, mint a saját öreganyám, de nem is vagyok olyan, mintha divatlapból léptem volna ki. Az utcán nem fordulnak meg utánam, de társaságban, néhány perc beszélgetés után már kapom a visszajelzéseket, hogy micsoda "kisugárzásom" van.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy kivirultál, de biztosan korábban sem volt elõnytelen a külsõd. Míg egy nõnek, ha nem jó a haja, az alakja, akár a sminkje, képzelheti magát akármilyen jó nõnek, amíg nem változtat magán, nemigen fog kelleni a pasiknak.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok, nagyon ügyesek vagytok csajok! :) Rajtatok nem vihogtak a hátatok mögött? Nem gúnyolódtak, amíg nem néztetek ki olyan jól? Nem jutott a fületekbe ilyesmi információ?
Igen, a mostani barátnõm. Mondjuk õ személyiségre is változott. Régebben egy hallgatag, mogorva csaj volt, fekete ruhákban járt, feketével sminkelt, a haja semmilyen volt, csak úgy lógott. Láttam én, hogy szép csaj lenne gyébként, de egyáltalán nem vonzott, annyira negatív volt. Osztálytársak voltunk, de igazából 1 évig senkihez nem szólt, csak ha muszáj volt. Aztán szép lassan kinyílt, kiderült, hogy egy totál barátságos, türelmes, humoros, társasági ember, aki csak azért volt olyan zárkózott eleinte, mert a régi sulijából nagyon rossz emlékei voltak. Azóta az egyik legnépszerûbb lány lett. És ezzel együtt külsõre is megváltozott, fazonra vágatta és befestette a haját, máshogy sminkel, ruhák terén próbálkozik a színekkel. Összességében nõiesebb lett külsõre.
Én "ilyen" lány vagyok. Az egész általánosban kezdõdött, bizonyos dolgok hatására bezárkózott lettem, ami azt eredményezte hogy meghíztam. 168/95 körül lehettem talán. Az osztályban nem voltak hú de nagy "barijaim", inkább elvoltam emberekkel hogy kibírjam. De közbe láttam hogy undorodnak tõlem ésatöbbi. Ez 5 éve volt. Azóta lefogytam, 173/70 vagyok, nem vagyok nádszálkarcsú most sem, de nézek ki valahogy legalább. Nagyon megváltoztam, vagy inkább úgy mondom folyamatosan változtam évekig, de most értem el arra a szinte hogy tovább már nem tudok (értsd: pár hónapig nem láttam valakit õ meg már meg se ismert utána meg ilyenek). Olyan stílusom lett amit szerintem senki nem képzelt volna el rólam. Senkivel nem tartottam a kapcsolatot akiket "csúnya duci" koromban ismertem, az utóbbi idõkben kezdtek megtalálni facebookon és senki nem hitte volna hogy én vagyok, abból tudták hogy ugyanazt a becenevet használom mint régen ami meg nem egy szokványos becenév. De ahogy eddig észrevettem mindenkinek az álla leesett mit változtam én 5 év alatt...sulin kívül is voltak akik már észre is vettek nagy megdöbbenések közepette. Szóval igen, ennél a változásomnál mindenki nagyon meglepõdött akiket évekig nem láttam, és ha ilyenekkel találkozom mindig mondják "hú milyen jól nézel ki, eszméletlen mennyit változtál, annyira húúú izzé ez megaz. Mondjuk ahogy akkor kinéztem nemcsodálom hogy milyen szépnek tartanak, azt nem nehéz lekörözni. Nagyjából ennyi.
Lefogytam, jobban öltözködtem, fogfehérítés, és ezekkel az önbizalmam is nõtt. Meg is lett az eredménye.
Megváltoztam (más frizura, más fazonú ruhák, stb.) Igen, onnantól nõszámba vettek a pasik, elõtte le se [email protected]
A kérdező hozzászólása: És min változtatott az a lány? Hogy viszonyultatok ti, fiúk hozzá? Arra gondolok, hogy pl. míg rondább volt, a háta mögött nevettetek-e rajta, és ahogy megszépült, nem szégyenkeztetek a korábbi viselkedésetek miatt?
Én nem dicséretekrõl beszéltem. Nem dicsérnek, nem bókolnak, hanem udvarolnak, de ezt úgy értsd, hogy az elmúlt 1 évben körülbelül ötven pasi próbálkozott be nálam ilyen-olyan módon, köztük olyanok, akiket ezer éve ismerek és soha nem próbálkoztak.

Nem merek elmenni urulógiára pedig már nagyon el kéne. Elég régóta van egy fél here nagyságú csomó a bal herém mellett ami olyan mintha ilyen giliszták lennének összegabalyodva benne és lenyúl egészen a herém aljáig?

Magán a heréken elváltozást nem észleltem, talán mintha jobb oldalt a mellékherém kicsit keményebb lenne. Annyiszor próbáltam már rávenni magam,de sose jön össze és nem jutok el az orvoshoz ,pedig el akarok menni. Attól félek,hogy kiderül,hogy hererákom van. Hogy vegyem rá magam és szerintetek mi lehet ez? 21F

Legjobb válasz: Visszér. Arra nem gondoltál még, ha esetleg rákos lennél (ez alapján nem valószínû, de ha most azt mondják hogy semmi bajod, akkor úgysem mész el), akkor csak rontaná az életben maradás esélyét a halogatás? Rengeteg olyan kis egészségügyi probléma van, amit a minél elõbbi orvosi szemle és kezelés megoldana egyszerû módon is. Helyette viszont elbagatellizálják a dolgot, vagy halogatják amíg súlyosabbra nem fordul át, hogy utána már szükség legyen akár azonnali vagy komolyabb beavatkozásra is. Miközben már hetekkel-hónapokkal túl lennél a dolgon akkor, ha elmentél volna amikor tapasztalsz változást.

Visszér. Arra nem gondoltál még, ha esetleg rákos lennél (ez alapján nem valószínû, de ha most azt mondják hogy semmi bajod, akkor úgysem mész el), akkor csak rontaná az életben maradás esélyét a halogatás? Rengeteg olyan kis egészségügyi probléma van, amit a minél elõbbi orvosi szemle és kezelés megoldana egyszerû módon is. Helyette viszont elbagatellizálják a dolgot, vagy halogatják amíg súlyosabbra nem fordul át, hogy utána már szükség legyen akár azonnali vagy komolyabb beavatkozásra is. Miközben már hetekkel-hónapokkal túl lennél a dolgon akkor, ha elmentél volna amikor tapasztalsz változást.
Észrevette volna, igen. Ha valami gyanús neki elküld ultrahangra.
A kérdező hozzászólása: Tudom , hogy el kéne mennem..már annyiszor elindultam de mindig visszafordultam, nem szégyenlõs vagyok, csak egyszerûen visszatart a félelem a hereráktól.
Ezek alapján rajtad itt senki nem fog tudni segíteni, mert az elhatározás benned kell hogy létrejöjjön. Más szemszögbõl: azzal, hogy nem veszel tudomást dolgokról, nem teszi õket meg nem történt dolgoknak, vagy nem létezõnek. A probléma adott, valós, és egyes esetekben csak rosszabb lesz, ha figyelmen kívül hagyod. Ettõl többet nem lehet mondani, és látszólag nincs is értelme. Ha nem mész el, akkor viszont éld úgy a napjaidat, hogy kizárod a dolgot, mert így még tudat alatt is stresszeled magad feleslegesen, ami csak több egészségügyi problémát generál.
"Tudom , hogy el kéne mennem..már annyiszor elindultam de mindig visszafordultam, nem szégyenlõs vagyok, csak egyszerûen visszatart a félelem a hereráktól." Ha hererák lenne, ezzel a mentalitással ítélnéd magad halálra. Tudom, nekem sajnos volt...
A kérdező hozzászólása: neked milyen tuneteid voltak?
Nekem nagyon kevés tünetem volt. Derékfájás, de nem erõs és nem is rendszeres, lent a gerincvégnél. És a bal herém keményebb lett egy kicsivel, mint a másik. Ennyi volt. Elhúztam jó darabig és utána hirtelen megdagadt a golyóm jó nagyra. Akkor mentem orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Reggel kipattantam az ágyból és elmentem urulógushoz. Herevisszér tágulatot állapított meg, áttapogatott de én úgy éreztem nem alaposan. Rá is kérdeztem azt mondta nyugodjak meg nincs hererákom. Tapintással észrevette volna?
A kérdező hozzászólása: Ultrahangra elküldött és mondta, hogy utánna majd megbeszéljük a többit, július 23.-ra kaptam idõpontot.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!