Találatok a következő kifejezésre: Már csak vannak (3603 db)

VALAKI VÁLASZOLJON MÁR, csak vannak itt nők is. Hogyan sikerült az első?

tehát gondolom ritka az olyan nő, akinek a legelső szexnél hüvelyi orgazmusa volt. nekem a sokadiknál, sőt a rengetegediknél sincs. a csiklói meg tehát a kérdés az, hogy akinek egy ideig nem sikerült, de utána mégis, annak mi váltotta ki? maszturbálás közben új partnerrel vagy hogy? nagyon hálás lennék érte, ha valaki segítene megtalálni a megoldást

Legjobb válasz: Szerintem a 6-os félékkel nem kell foglalkozni. Nyilván csak kötekedni akar. Bedob valami megbotránkoztató megjegyzést, aztán a felháborodott nõi válaszokra veri a farkát. Ha meg komolyan gondolta, akkor gondoljunk a prostikra. Ha nem lennének ilyen gondolkodású bunkók, akkor õk éhen halnának!

Szerintem a 6-os félékkel nem kell foglalkozni. Nyilván csak kötekedni akar. Bedob valami megbotránkoztató megjegyzést, aztán a felháborodott nõi válaszokra veri a farkát. Ha meg komolyan gondolta, akkor gondoljunk a prostikra. Ha nem lennének ilyen gondolkodású bunkók, akkor õk éhen halnának!
Hello Abszolút megértem a frusztrációd, segíteni nem hiszem, hogy tudok, de azért leírom a tapasztalataim. Nekem az elsõ szex olyan "jól" sikerült, hogy utána pár évig nem is érdekeltek a fiúk. Késõbb lett több kapcsolatom is, a csiklóorgazmussal egyáltalán nem volt gondom, viszont a hüvelyi nem ment! Nemcsak, hogy nem ment, de nem is élveztem, amikor "dolgozott rajtam a fiú". Érezni éreztem, fájni nem fájt, de jó nem volt, emiatt aztán elég kellemetlenül éreztem magam. 3 ilyen kapcsolatom volt, végül a negyedik hozta a megváltást. És most tudom, hogy le leszek hurrogva, meg pontozva, meg minden, de nekem az a véleményem, hogy a nagyobb szerszámméret hozta meg az orgazmust végül. Mikor elõször szexeltünk (mármint a "nagyobb" sráccal), már akkor éreztem, hogy igen, ez lesz az! Orgazmus nem volt még pár alkalomig, de "elkezdõdött az érzés". A kapcsolat végül nem lett hosszú, a következõ barátom pedig nem volt túl nagy méretekkel megáldva, hiába tudtam már, hogy mi az érzés amit hajszolok, hiába tudtam már, hogy hogy jó nekem, egyszerûen nem ment. Konkrétan emiatt szakítottunk. Kellemetlenül éreztük magunkat egy idõ után. A jelenlegi barátom megint csak nagyméretû, vele is jól megy a dolog. Szóval én magamból kiindulva azt állítom, hogy igenis a méret a lényeg. (olyan 20 centi hosszúság, 6 centi vastagság az ideális nekem) És még valami! Nekem csak azokban a pózokban megy, mikor egymással szemben helyezkedünk el. Imádom hátulról is, közel kerülök az orgazmushoz, de csak szembõl tudok "átbillenni". Nem tudom, hogy neked is egy nagyobb méretû kellene-e, ez csak az én tapasztalatom. HAJRÁ :) 27/N
Nézzél már magadba! Ne a partnertõl várj mindent! Ezért szokták azt mondani az ilyen ostoba libáknak, hogy neked is ugyanannyi idõd volt elmenni!
A kérdező hozzászólása: a csiklói megy*
Már nem azért de szerintem attol is függ hogy mit érzel a barátod iránt, meg hogy mien korban vagy :) ha még fiatalabb vagy akkor várhatsz hátha kis idö mulva megváltozik. Ha meg nem, akkor se keseredj el, rengeteg nö van ebben a hejzetben :)
igazad van, nekem sem volt orgazmusom az elsõnél és hát nem is élveztem, a megoldás az volt nekem, hogy elkezdtem olyan helyeken fogdosni a barátomat szex közben, amik engem felizgatnak.vagy az is elég jó, hogy ha a misszionárius pózban a lábaidat a lábaihoz szoritod :)
A kérdező hozzászólása: 12es k*rvajó, csak nem ez volt a kérdés :)
nekem mindkettõ megy, nagyon jó, mert a barátommal mindig egy hullámhosszon vagyunk. nagyon élvezetes vele lenni.már több mint 1 és fél éve vagyunk együtt és szint minden szeretkezésnél elévezek, kb mindig vele egyszerre.
Ezzel sokan vagyunk így, szerintem ne frusztráld magad ezzel. Én valahol azt olvastam, hogy a G-pontot kézzel lehet a legkönnyebben megtalálni, szóval nem hiszem, hogy a szerszám mérete ebbõl a szempontból meghatározó. Az ujjamnál már csak vastagabb és hosszabb van bármelyik férfinak. Viszont ha bemagyarázod magadnak, hogy zavar, ha kicsi van neki, akkor ne várj túl sokat. Nekem is csak csiklói van, de nem bánom, a férjemnek isteni nyelve van. Élvezem a közösülést is egyébként, számtalanszor éreztem, hogy most biztos elmegyek, de aztán mégsem. Mostanában viszont rákaptunk arra, hogy orál közben ujjaz is, és valami fergetegeset élvezek tõle.Szerintem elmegyek hüvelyben is és csiklón is, mert valami 10 perc minimum, és utána fel sem bírok kelni. Esetleg próbáljátok ki.
Én 5 éve élek szexuális életet, csiklóorgazmus megy, de a hüvelyi nekem sem. Nem tudom, hogy partnerfüggô e, csak egy partnerem volt/van
Bevallom, nekem kb 1évig semmi.. csikló orgazmus Isteni, de hüvelyi semmi nem volt.. mostanában valahogy nyugodtabb lett a kapcsolatunk, jobb a hangulat, jobb a szex is ! Az utóbbi fél évben majdnem mindig volt csikló orgazmusom ! Szerintem nem éppen a szerszám nagyságát kell elsõ sorban hibássá titulálni !
A kérdező hozzászólása: Hatodik válaszoló, te agyoniskolázott! Ki a jó édes anyád mondta hogy a partnerben keressük a hibát?? KI?!!! Mondanám, hogy remélem, nem lesz soha nõd, de ebbõl a két mondatból bárki megmondja, hogy senki az ég világon nem teszi neked szét a lábát :) Egy cseppet nem értesz a nõkhöz, bár érthetõ, nem lehetett sokkal dolgod.
Szia! nekem egy új partnerrel volt elõször az, hogy minden egyes alkalommal volt hüvelyi orgazmusom. azt hozzátenném, hogy szerintem nem csak a partner az oka, hanem az én fizikai mûködésem is megváltozott és így sikerülhetett. hogy mitõl az jó kérdés.. olyan 25 éves korom táján volt egy pasim akivel majdnem összejött anno (szerintem ott a mérete volt olyan, hogy a G pont körül ingerelt), aztán 30 éves koromban volt kb amikor beállt az erre való képességem és azóta csak még kifinomultabbá váltak azok az érzések amiket az aktus során tapasztalok. Szerintem több nõvel van így, hogy idõvel kialakul a dolog. Nem véletlen mondják, hogy ahogy érik nõ a egyre jobban élvezi a szexet;) Ha rákeresel a neten (angolul) biztosan fogsz találni erre vonatkozó technikákat, régebben én is olvastam ilyesmit, ki is próbáltam és szerintem nem hülyeség. Aztán vannak a Kegel-gyakorlatok (vagy Kriston intim torna), az is hatásos lehet. Abban biztos vagyok, hogy a hüvelyi-tudatosság is szerepet játszik abban, hogy mit érhetsz el szex közben és mit nem.
Nekem pl. a mostani barátommal sikerült elõször. Nem tudom hogy, õ csinálta, nekem csak jött :)
Nekem nem ment soha. 2 év alatt elfogadtam ezt a tényt és már nem foglalkozom vele. Jó így is.
Ezert nem akarok én barátnõt.Teljes az életem így is.Nincs rinya.
Huawei, HTC, Hannspree, Haier
A kérdező hozzászólása: Sajnos egyik sem az:S Azért köszi :)
Haier [1] HandEra [2] Handspring [14] Hannspree [3] Hewlett-Packard [86] Highscreen [2] Hitachi [7] Hivision [10] HKC [11] HOTT [2] HP Compaq [1] HP Palm [8] HTC [149] Huawei [29] Hyundai [2] Ezek között sincs?
A kérdező hozzászólása: köszi!!:D

A 18-as karika már csak dísznek van? Úgyis mindent megengednek a kisebbeknek is.

Nem rég kiírtam itt egy kérdést, hogy mit keresnek a 13-14 éves gyerk?cök kérdései a szex témakörben, és kaptam egy üzenetet, hogy csak a törvény miatt kell kiírni azt a 18-as blablát, senkinek nem kötelessége ellen?rizni, hány évesek írnak oda. Ezen teljesen felháborodtam, mondjuk megértem, hogy itt tényleg nehéz ellen?rizni, de nem csak err?l az oldalról van szó.

Legjobb válasz: Mindig is csak dísznek volt. Szóval nem csak "már" dísznek van... ebben a korosztályban mindig is lázadtak a fiatalok. Szerinted komolyan vette valaha valaki? És érdekelne, hogy te voltál-e már olyan helyzetben, hogy nem voltál 18 és letojtad, hogy az a korhatár. Szerintem tuti volt olyan alkalom. "csak a törvény miatt kell kiírni azt a 18-as blablát, senkinek nem kötelessége ellenõrizni, hány évesek írnak oda" Ez pontosan így van, így volt és lesz is. És a 18 alatti gyerkõcök azért vannak itt, mert esetleg probléma van. Ugye elég nehéz bebizonyítani, hogy valaki szexelt, ezért hiába a törvény, megteszik ezek a fiatalok is. És ha megteszik, és mert hülyék voltak, pácban vannak, szerintem az egy jó dolog, hogy itt akkor valamicskét talán tudunk nekik segíteni, tanácsokat adni. És pl. 13-14 évesen már sokaknak van barátjuk, barátnõjük... most akkor hova a rákba írjanak, ha a Párkapcsolatok témakör a szerelem szexben van? És szerintem a 13-14 évesek java nem a szexualitás témába ír, mert csak oda van kirakva a 18-as. Sokan segítséget kérnek, mert szerelmesek, és azt szabad nekik, nem tilos oda írniuk.

Mindig is csak dísznek volt. Szóval nem csak "már" dísznek van... ebben a korosztályban mindig is lázadtak a fiatalok. Szerinted komolyan vette valaha valaki? És érdekelne, hogy te voltál-e már olyan helyzetben, hogy nem voltál 18 és letojtad, hogy az a korhatár. Szerintem tuti volt olyan alkalom. "csak a törvény miatt kell kiírni azt a 18-as blablát, senkinek nem kötelessége ellenõrizni, hány évesek írnak oda" Ez pontosan így van, így volt és lesz is. És a 18 alatti gyerkõcök azért vannak itt, mert esetleg probléma van. Ugye elég nehéz bebizonyítani, hogy valaki szexelt, ezért hiába a törvény, megteszik ezek a fiatalok is. És ha megteszik, és mert hülyék voltak, pácban vannak, szerintem az egy jó dolog, hogy itt akkor valamicskét talán tudunk nekik segíteni, tanácsokat adni. És pl. 13-14 évesen már sokaknak van barátjuk, barátnõjük... most akkor hova a rákba írjanak, ha a Párkapcsolatok témakör a szerelem szexben van? És szerintem a 13-14 évesek java nem a szexualitás témába ír, mert csak oda van kirakva a 18-as. Sokan segítséget kérnek, mert szerelmesek, és azt szabad nekik, nem tilos oda írniuk.
Szerintem az ideális korhatár 16 körül lenne, arra tekintve hogy már teljesen kifejlõdik az emberi agy, és semmiben nem külömböznek a huszonévesektõl, amúgy ilyenkor már érettek mindenre(ezt most sexuális értelemben is gondolom), nehéz nekik határt szabni...aki akar inni, higyjétek el úgyis tud, ha nem, akkor a haverok veszik meg nekik. Meg gondoljatok a régi idõkre is. Ebben a korban házasodtak általában a lányok, a fiúk késõbb. Aki ebben a korban hülye, az is marad. Tudományos tény. Persze a tapasztalatok idõvel jönnek, és emiatt gátlásosabbak lesznek. De a 16 éves korhatárt nagyon szigorúan kellene venni. Aki nem ért velem egyet, irjon
Hogy miért tesznek ki korhatárt a filmekre, meg az oldalakra? Egyszerû: Ha egy gyerek el kezd félni a 12 es korhatáros horrorfilmtõl, akkor mit csinál a szülõ? Bepereli a céget aki ezt engedélyezte. Ezért veszik komolyan. Az hogy miért írunk a 18+ os részlegbe, megmondom: Sok fiatal lány, fiú nem akar a szüleivel ezekrõl beszélni, ahogy én sem. Pedig 16 éves vagyok és fiú. Ezen az oldalon meg tudnak segíteni az emberek, mit csináljak, mit ne, és semmi nem derül ki hogy ki is vagyok. Üdv.
és még hozzáteszem, hogy senki nem oltja a negyvenéves Pisti bácsit, aki mindennap holtrészegen fetreng a bokorban
Mi a rák bajod van? Én sose néztem a karikát. És egyedül a horor filmeken lenne értelme de azokat is ugyanúgy nézik a gyerekek. Annak a szar karikázásnak sose volt értelme. Csak azért teszik ki mert valami ilyen nagyon túlokos mint te kitalálta hogy lehessen büntetni a csatornákat. Azok meg a büntetéstõl félve minden mûsorukra kiteszik.
Akkor ne mondd már nekem kedves kérdezõ, hogy a 12-es karikát figyelembe vetted mindig. Kb. minden filmre kiteszik, amiben szerintem egyáltalán nincs olyan tartalom ami sokkolhatna egy 12 évest. Most akkor a 12 éves ne nézzen filmet? :O És köszönöm, de engem jól neveltek a szüleim én úgy gondolom egy normális ember lett belõlem, semmi sem sokkolt a 12-es karikás filmekbõl amiket megnéztem 12 éves korom alatt, ugyanez igaz a 16-os karikásokra és a 18-as karikásokra. Igazából az a baj, hogy sokszor baromira rossz korhatárt adnak egy filmnek. Továbbra is úgy gondolom, hogyha 14 évesen szexel valaki, amit igazából nem vélek helyesnek, akkor már inkább vegye a fáradtságot és kérdezzen, mint, hogy baj legyen belõle. Baromi gonosz vagy kérdezõ, már ne is haragudj... aki bajban van vagy valamit nem tud, szerintem jó neki segíteni kortól függetlenül, mert inkább az, mint tudatlan maradjon... és ez egy más kor, el kell fogadni, hogy [email protected] világban élünk.
Teljesen egyet értek!!!Csak az a gond, hogy az emlegetett 13-14 évesek, akik mondjuk a szex témát látogatják, vagy ilyen filmeket néznek, azok ki vannak akadva, és kikérik maguknak, hogy miért ne nézhetnének, miért ne szexelhetnének!én múltkor itt egy 14 éves hozzászólótól megkérdeztem, hogy miért jár 2 éve fél évente nõdokihoz, erre felháborodottan azt írta, hogy "mert 2 éve aktív szexuális életet él"Hát ki voltam akadva rendesen, õ meg kikérte magának, hogy nem gyerek!PEDIG AZ!!!! Tönkreteszik magukat a mai fiatalok az ilyen dolgokkal, csak sajnos nem tudnak most még róla. Amúgy ilyen esetekben a szülõket is elõ venném...
A kérdező hozzászólása: És érdekelne, hogy te voltál-e már olyan helyzetben, hogy nem voltál 18 és letojtad, hogy az a korhatár. Szerintem tuti volt olyan alkalom. Nem, még soha nem voltam ilyen helyzetben, mert már 18 éves korom elõtt is feltételeztem, hogy a korhatár azért van kitalálva, mert még nem nekem való az adott dolog, nem vagyok hozzá elég érett. Lehet, hogy téged nem, de engem úgy neveltek, hogy tudjam ezeket. És pl. 13-14 évesen már sokaknak van barátjuk, barátnõjük... most akkor hova a rákba írjanak, ha a Párkapcsolatok témakör a szerelem szexben van? Én konkrétan a szexualitás témakörrõl beszélek. A többi témán nincs korhatár a "szerelem, szex" témakörön belül, csak a szexualitáson. Természetes, hogy egy 13-14 évesnek van párkapcsolata, nekem is volt ennyi idõs koromban :) De akkor még eszembe se jutott volna pl. szexelni, hiába voltam nagyon szerelmes. Amúgy nem nagyon vágom, miért lett ide áttéve a kérdésem :S Nem is a szexrõl szól, hanem úgy általában mindenrõl. De mindegy, végül is jó az itt is... :D
elsõ vagyok és jót nevettem a kérdezõ kommentjkén..."láwolja" :D Amúgy igazad van!!:)
A kérdező hozzászólása: 13:49: A 16 év körüli megházasodás régen volt, amikor még nagyjából ugyanakkor következett be a biológiai és mentális érettség. Ma azonban a biológiai már hamarabb (12-13 éves korban) bekövetkezik, a szellemi viszont késõbbre csúszott (18-20 év). A szexualitáshoz azonban mindkettõre szükség van (lenne...), úgyhogy az lenne logikus, ha a mentális érettséggel kötnék össze. Egy 16 éves lány ma még hol lenne érett arra, hogy családanya legyen? A többségük ül egész nap a számítógép elõtt, "kajcsizik", "fürcsizik", "cejjizi" a "barinõit", "láwolja" a barátját stb. Az kéne még csak, hogy ebben a korban családot alapítsanak a fiatalok. A házassághoz egyébként ma 16 és 18 éves kor között szülõi hozzájárulás és gyámhatósági engedély is kell, és ezt a törvényt azért komolyan veszik, nyilván nem véletlenül.
A kérdező hozzászólása: Miért lennék gonosz? Csak annyit kérdeztem, hogy minek vannak ezek a korhatárok, ha úgyse tartják be õket. Mert egyébként nem lenne hülyeség, hogy bizonyos dolgok korhatárhoz vannak kötve, ha tényleg odafigyelnének rá, hogy be legyen tartva. Engem spec azért idegesít a tévémûsorokon a bazinagy sárga/piros karika, mert tudom, hogy semmi értelme, a legtöbben úgyis tesznek rá, hány éven felülieknek szól, sõt még menõ is olyat nézni/ csinálni, ami felnõtteknek való. Csak ezért nem értem, minek találták ki ezt a korhatárosdit. Felõlem mindenki azt néz/olvas/csinál, amit akar, úgyse nekem lesz belõle bajom (ha meg igen, akkor vissza is kapja az illetõ :D). Amikor pedig 12 éven aluli voltam, értelemszerûen nem néztem 12 éven felülieknek szóló mûsorokat. Nem is nagyon néztem tévét gyerekkoromban, nem kötött le már akkor sem, meg volt jobb dolgom is, nálunk még volt olyan, hogy a szabadban együtt játszottak a gyerekek, nem az volt, mint most, hogy mindenki ül a gépe elõtt, és csak neten kommunikálnak (tisztelet a kivételnek).


Ha már csak 2 szóbelim van hátra, elképzelhető hogy utolsó napra leszek beosztva?

Szerdától péntekig esedékes az én érettségi szóbeli vizsgám. Elvileg azok szoktak először menni, akiknek még sok van hátra. Ez mindig így van vagy előfordulhat hogy betesznek akár szerdára is?

Legjobb válasz: Ez elsõsorban attól függ, milyen tematika szerint osztják be az osztályban a tanulókat. A mi osztályunkban pl. a választott érettségi tárgy alapján osztották be, hogy ki mikor megy. Mivel a jegyzõnk az egyik szakmai tanárunk, akinél 3-an szóbelizünk, ezért minket elsõ nap délelõttjére tettek be. Így hamar le tudjuk, és utána a tanár már csak jegyzõként van jelen, egy dologra kell csak figyelnie. Délután azok vannak, akik tesibõl érettségiznek, mert ez az iskola másik épületében van, így ebéd után átmennek oda a tanárok. 2. nap azok lesznek, akik infóból érettségiznek, mert õk vannak a legtöbben és arra elmegy egy egész nap. 3. napon pedig azok lesznek, akiknek már van elõre hozott érettségijük, ill. akik elõrehozott érettségit tesznek most. De egyik barátnõm egy másik osztályba jár, õk ma kezdtek a szóbelivel, és neki ma kellett mennie, pedig már van elõrehozott érettségije. Szóval semmi sem biztos.

Ez elsõsorban attól függ, milyen tematika szerint osztják be az osztályban a tanulókat. A mi osztályunkban pl. a választott érettségi tárgy alapján osztották be, hogy ki mikor megy. Mivel a jegyzõnk az egyik szakmai tanárunk, akinél 3-an szóbelizünk, ezért minket elsõ nap délelõttjére tettek be. Így hamar le tudjuk, és utána a tanár már csak jegyzõként van jelen, egy dologra kell csak figyelnie. Délután azok vannak, akik tesibõl érettségiznek, mert ez az iskola másik épületében van, így ebéd után átmennek oda a tanárok. 2. nap azok lesznek, akik infóból érettségiznek, mert õk vannak a legtöbben és arra elmegy egy egész nap. 3. napon pedig azok lesznek, akiknek már van elõre hozott érettségijük, ill. akik elõrehozott érettségit tesznek most. De egyik barátnõm egy másik osztályba jár, õk ma kezdtek a szóbelivel, és neki ma kellett mennie, pedig már van elõrehozott érettségije. Szóval semmi sem biztos.
Már hogy péntekre raknak be? Lehetséges
Ez a tematika nagyon sok mindentõl függ. Nálunk 2 bizottság volt (a másik bizottság egy másik osztályt érettségiztetett), és volt olyan tanár, aki nálunk is szóbeliztetett meg a másik osztálynál is. Nálunk ez alapján ment a tematika, hogy ne legyen átfedés a feleletek között.
Nekem is ketto van hatra (magyar tori) es en masodik napon megyek. Baratnomnek ugyanigy, es o elso napon volt.

Mit gondoltok, nagyot szívhatok, ha most felveszek 200 ezer forintnyi diákhitelt úgy, hogy már csak egy féléven van hátra a suliból? Tényleg igaz, hogy sokkal többet kell visszafizetni, mint ami a kamatok alapján kiszámítható lenne?

Elég sok rosszat hallottam a diákhitelr?l, hogy átverik, lehúzzák a fiatalokat és, akinek meg nem lesz melója, annak hamar fel is mondják, meg aztán szépen tönkre megy a fiatalsága a sok felvett összeg és kamatai miatt.

Legjobb válasz: Annak szívatás a diákhitel (illetve bármilyen hitel), aki nem tanult meg %-ot számolni az általános iskolában és aki nem érti, mit jelent az a kifejezés, hogy "ÉVES KAMAT" és nem tudja, mit jelent az, hogy "TÕKETARTOZÁS". A diákhitel éves kamata jelenleg 8%. Tehát ha Te fél évre felveszel 200.000Ft-ot, akkor a tõketartozásod az év végére felmegy 204.000Ft-ra, mert a fél év kamatát is hozzáteszik az eredetileg felvett összeghez. Amikor elkezdesz törleszteni, akkor indulóban szintén felszámítja a bank a kamatot a teljes tõketartozásra, tehát ha Te havonta csak pl 5000Ft-ot fog törleszteni, akkor ebbõl elmegy kamatra kb 1300Ft havonta, a többi résszel pedig fogyasztod az össz tartozásodat. A következõ év elején már csak kb 160.000Ft-tal tartozol, a bank már csak erre fogja felszámítani a kamatokat, tehát már jobban fog fogyni a tõketartozás, ha ugyanúgy 5000Ft-ot fizetsz havonta. Baj akkor szokott lenni, amikor valaki a vállalható minimumot fizeti havi részletként, de pl 1 milliós tartozása van. Ekkor a "részlet" még a kamatokra sem elég, hiszen csak a kamat 80.000Ft egy évre. Ilyenkor azt tapasztalja, hogy hiába fizet, a tartozása évrõl évre nõ. A legjobban akkor jársz, ha a számodra vállalható legnagyobb ütemben kezded el visszafizetni a tartozást és nem arra törekedsz, hogy elhúzd a visszafizetést sok-sok évre. A diákhitel nem átverés, csak azt kell megérteni, hogy a minimum részlet vállalása a visszafizetésre rossz döntés akkor, ha sok a hitel. (Azért, mert ezt megengedi a hitelkonstrukció, még nem jelenti azt, hogy ezt érdemes választani, sõt! Minél nagyobb havi részletet vállalsz, annál kevesebb lesz a plusz költséged.)

Annak szívatás a diákhitel (illetve bármilyen hitel), aki nem tanult meg %-ot számolni az általános iskolában és aki nem érti, mit jelent az a kifejezés, hogy "ÉVES KAMAT" és nem tudja, mit jelent az, hogy "TÕKETARTOZÁS". A diákhitel éves kamata jelenleg 8%. Tehát ha Te fél évre felveszel 200.000Ft-ot, akkor a tõketartozásod az év végére felmegy 204.000Ft-ra, mert a fél év kamatát is hozzáteszik az eredetileg felvett összeghez. Amikor elkezdesz törleszteni, akkor indulóban szintén felszámítja a bank a kamatot a teljes tõketartozásra, tehát ha Te havonta csak pl 5000Ft-ot fog törleszteni, akkor ebbõl elmegy kamatra kb 1300Ft havonta, a többi résszel pedig fogyasztod az össz tartozásodat. A következõ év elején már csak kb 160.000Ft-tal tartozol, a bank már csak erre fogja felszámítani a kamatokat, tehát már jobban fog fogyni a tõketartozás, ha ugyanúgy 5000Ft-ot fizetsz havonta. Baj akkor szokott lenni, amikor valaki a vállalható minimumot fizeti havi részletként, de pl 1 milliós tartozása van. Ekkor a "részlet" még a kamatokra sem elég, hiszen csak a kamat 80.000Ft egy évre. Ilyenkor azt tapasztalja, hogy hiába fizet, a tartozása évrõl évre nõ. A legjobban akkor jársz, ha a számodra vállalható legnagyobb ütemben kezded el visszafizetni a tartozást és nem arra törekedsz, hogy elhúzd a visszafizetést sok-sok évre. A diákhitel nem átverés, csak azt kell megérteni, hogy a minimum részlet vállalása a visszafizetésre rossz döntés akkor, ha sok a hitel. (Azért, mert ezt megengedi a hitelkonstrukció, még nem jelenti azt, hogy ezt érdemes választani, sõt! Minél nagyobb havi részletet vállalsz, annál kevesebb lesz a plusz költséged.)
Senkit nem vernek át, csak sokan nem tudják értelmezni a feltételeket! Ha többet törlesztesz, mint az elõírt minimum, akkor gyorsan vissza tudod fizetni. Ha viszont évekig csak a minimumot fizeted vissza, akkor az a kamatokra sem lesz elég, így a törlesztés ellenére nõ a tartozásod. Én 1, 5 milliót vettem fel, és 1 év 10 hónap alatt vissza is fizettem.

14 hós baba már csak egyszer szopizik naponta, este. Ha szeretném elhagyni, hogyan csináljam? Egyik nap még kap, a másik nap már nem, akkor ha még van tejem, azzal mi lesz?

Legjobb válasz: Szia, én is 14 hósan hagytam abba a szoptatást, mert csak játszott közben. Nyomkodta az orromat meg ilyenek. Aztán éreztem, hogy tejem is csak igen pici van és egyik napról a másikra abbahagytam. Máshogy nem is lehet abbahagyni! 14 hós elmúlt, augusztus 31-én szopizott utoljára, szeptember 1-jén már nem kapott. De 12 hós korától tehéntejet adtam neki, pohárból, és így szépen szopi után ivott még tejet, aztán maradt a csak pohár, tehéntej. Odafektettem magam mellé, hogy tudja az orromat "dudáltatni", a hancúr minden este megvan! Most 15,5 hós

Szia, én is 14 hósan hagytam abba a szoptatást, mert csak játszott közben. Nyomkodta az orromat meg ilyenek. Aztán éreztem, hogy tejem is csak igen pici van és egyik napról a másikra abbahagytam. Máshogy nem is lehet abbahagyni! 14 hós elmúlt, augusztus 31-én szopizott utoljára, szeptember 1-jén már nem kapott. De 12 hós korától tehéntejet adtam neki, pohárból, és így szépen szopi után ivott még tejet, aztán maradt a csak pohár, tehéntej. Odafektettem magam mellé, hogy tudja az orromat "dudáltatni", a hancúr minden este megvan! Most 15, 5 hós
Egyik napról a másikra túl durva lenne. Egyébként is, nem értem, miért akarod elhagyni, amikor ez csak jót tesz neki, és még nagyon kicsi... :( Ha mindenképpen el akarod hagyni, akkor csak fokozatosan, és a tejed is csökkenni fog, végül elapad.
Sokat szopik? Lehet, hoyg már csak keveset. Ha elég sokat, akkor lakasd jól tejjel, tápszerrel, kakakóval, s utána még kínáld egy pár korttyal. Majd egy-két hét múlva már azzal se. A melledet le kell borogatni hideg vizes ruhával, s a folyadékfogyasztásodat lehetõség szerint korlátozni. Ha csomósodna, egy-két csöppnyit kifejhetsz, d esokat ne!
Nem olyan kicsi. "A tej majd magától is elapad, ha nem ürülnek ki a mellek. Ehhez az utolsó szoptatástól vagy fejéstõl számítva min. 40 napra van szükség. * ha csomós, feszül a mell, annyit ki kell fejni, amíg a feszülés megyszûnik, * csökkentsük a sófogyasztást, de a folyadékfogyasztást nem kell mérsékelni, * viseljünk kényelmes melltartót, amely jól alátámaszt és sehol sem szorít (szükség lehet a megszokottnál eggyel nagyobb méretûre is), * alkalmazzunk hideg vizes borogatást, * segíthet az összetört fejeskáposzta-levélbõl készült borogatás is, aminek tejapasztó hatása van, * zsályatea fogyasztása felgyorsíthatja az apadás folyamatát." Ezeket a babafalva.hu-n, a tej elapasztása cím alatt olvashatod el.
A káposztalevelet deszkára téve sodrófával hengergetve - mintha tészta lenne - úgy kell kicsit megtörni. Ettõl nedves lesz, úgy kell a mellre tenni. ( Nekem az orvos még az orbáncos lábamra is ezt adta, és csak ez használt.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Este kicsit szopizik, aztán elengedi, aztán megint kicsit szopzik, megint elengedi. Szerintem sokat nem szopizik. Szemmûtétre készülök, azért szeretném abbahagyni.
A kisfiam 15 hónaposan állt le. Akkor már 4 hónapos terhes voltam, nagyon nehezen sikerült. Akkor indult el és lekötötte hogy felfedezi a világot. Kereste sokáig, de az nem megy hogy egyik nap kap a másik nap nem. Õ nem érti hogy egyszer miért kaphat másszor miért nem. Csak drasztikus elvonással megy. Fõleg ha napi egyszer cicizett.
Csak hagyd abba, és kész. Aztán borogasd. Így ahogy írták, már ha elvontad, ne add vissza!El fogja felejteni hamar. Esetleg adj cumisüveget, hogy neki is legyen valami. Mond, hogy nincs már cici, csak cumi.Hogy nézze meg ti se ciciztek. És hogy õ már nagy gyerek.

Mostanában elég sokszor vagyok étvágytalan, ha csak bárminemű ételre rágondolok, már hányingerem van. Csak azért eszek, hogy ne legyek rosszul. Nincs esetleg olyan étel vagy bármi, amitől megönne az étvágyam és nem kerül egy vagyonba?

Legjobb válasz: 17 éves vagyok, természetesen nem várok babát!:) Velem is sok rossz dolog történt, a sok idegeskedés miatt 10 kilót fogytam. Ha azt nézzük, hogy mindezt majdnem egy év alatt, akkor nem számít nagy dolognak, csakhogy 48 kilóból lettem 40, jelenleg 39. Kivannak a bordáim elöl-hátul, sokan megkérdezték a suliban, hogy anorexiás vagyok-e, de nem, pszichikailag semmi bajom, viszonylag jó a közérzetem, csak aggaszt, hogy hónapok óta nem bírok hízni egy dekát sem...:// már a barátom és anyum is szóvá tette, és engem is zavar... Sosem akartam ilyen deszka lenni mint amilyen most vagyok. Szinte már csak izom van rajtam (hisz kb.mindent lefogytam a bõrömön kívül), és a karom-combom fele olyan vastag, mint volt.. Nem akarok megint 48 kg lenni, csak nor

A kérdező hozzászólása: 17 éves vagyok, természetesen nem várok babát!:) Velem is sok rossz dolog történt, a sok idegeskedés miatt 10 kilót fogytam. Ha azt nézzük, hogy mindezt majdnem egy év alatt, akkor nem számít nagy dolognak, csakhogy 48 kilóból lettem 40, jelenleg 39. Kivannak a bordáim elöl-hátul, sokan megkérdezték a suliban, hogy anorexiás vagyok-e, de nem, pszichikailag semmi bajom, viszonylag jó a közérzetem, csak aggaszt, hogy hónapok óta nem bírok hízni egy dekát sem...:// már a barátom és anyum is szóvá tette, és engem is zavar... Sosem akartam ilyen deszka lenni mint amilyen most vagyok. Szinte már csak izom van rajtam (hisz kb.mindent lefogytam a bõrömön kívül), és a karom-combom fele olyan vastag, mint volt.. Nem akarok megint 48 kg lenni, csak nor
én is hasonló cipõben járok, csak ez nálam pszichés eredetû. nem a kajával van a bajom mint a bulimiásoknak és az anorexiásoknak, hanem sok rossz dolog történt velem, ami miatt beszûkült a gyomrom nem kívánom az ételt. szerintem ne erõltesd a kaja dolgot, mert attól csak rosszabb lesz. esetleg B vitaminokat kipróbálhatod.
Én megmondom Neked õszintén, hogy én amikor terhes voltam, akkor voltam így, hogy még a kaja gondolatától is hányingerem volt. Ez az eshetõség teljesen kizárható?
A kérdező hozzászólása: 17 éves vagyok, természetesen nem várok babát!:) Velem is sok rossz dolog történt, a sok idegeskedés miatt 10 kilót fogytam. Ha azt nézzük, hogy mindezt majdnem egy év alatt, akkor nem számít nagy dolognak, csakhogy 48 kilóból lettem 40, jelenleg 39. Kivannak a bordáim elöl-hátul, sokan megkérdezték a suliban, hogy anorexiás vagyok-e, de nem, pszichikailag semmi bajom, viszonylag jó a közérzetem, csak aggaszt, hogy hónapok óta nem bírok hízni egy dekát sem...:// már a barátom és anyum is szóvá tette, és engem is zavar... Sosem akartam ilyen deszka lenni mint amilyen most vagyok. Szinte már csak izom van rajtam (hisz kb.mindent lefogytam a bõrömön kívül), és a karom-combom fele olyan vastag, mint volt.. Nem akarok megint 48 kg lenni, csak normális életet szeretnék végre élni...!!!!

Csak akkor lehet egy másik napszaki étkezést kezdeni, ha már egy ki van váltva? Vagy mondjuk, ha a tízórai már ki van váltva, csak akkor kezdhetek neki kora du. Adni főzeléket? Vagy mást kóstoltatni?

Legjobb válasz: Nem kell kiváltani ahhoz étkezést, hogy a következõ napszaki étkezésre is adj neki fõzit. A legjobb szerintem ha tízóraira adod az új ízeket, ekkor kóstoltatod, hogy ha valami baja van tõle, akkor az napközben, és ne éjjel jöjjön ki rajta (pl hasfájás) délután uzsira pedig a már megismert ízekbõl adhatsz neki enni. Egy nap csak 1 új ízt vezess be, és azt 4-5 napig add neki, utána kóstoltass vele új ízt.

Nem kell kiváltani ahhoz étkezést, hogy a következõ napszaki étkezésre is adj neki fõzit. A legjobb szerintem ha tízóraira adod az új ízeket, ekkor kóstoltatod, hogy ha valami baja van tõle, akkor az napközben, és ne éjjel jöjjön ki rajta (pl hasfájás) délután uzsira pedig a már megismert ízekbõl adhatsz neki enni. Egy nap csak 1 új ízt vezess be, és azt 4-5 napig add neki, utána kóstoltass vele új ízt.
mást kóstoltatni? ne hülyéskedj már :) minden nap kell kóstoltatni, 3-4 naponta új ízt, viszont egynap csak egyszer! ha kiváltod az ebédet, akkor ugyanúgy 10órai eltt fogsz kóstoltatni! azt ajánlják, hogy egy étkezés kiváltása kb. 2 hét legyen és ezután kezdjed csak el a következõ étkezést kiváltani mert így fokozatos. de ha mondjuk anyatejes a babád és nem akarod kiváltani csak pótolni a 10órait akkor 2-4 hét után kezd el az ebédet

Nagyon lassú a letöltésem előbb csak a rapid-os volt de most már az összes ilyen hasonló letöltés lassú. Régebben jött 110/kb- de most már csak 4.5kb akarja csak tölteni. Valaki tud segíteni? Mobil internetem van tudom nem gyors de eddig jó volt

Legjobb válasz: Hívd fel az ügyfélszolgálatot és kérdezd meg miért ilyen lassú. Lehet valami hiba, ha eddig jó volt. De azt hiszem, hogy havi 2GB letöltés után lelassítják a netet. Bár lehet, hogy ez csak a Vodafonenál van. Amúgy nekem ADSL netem van, nálam is hasonló volt a probléma. A letöltéseim mindig jöttek 190kb/seconddal minimum. Általában 350kb/s. Aztán jött 1kb/s, 2kb/seconddal. Betelefonáltunk és kiderült, hogy ott bent a központban van vmilyen hálózati hiba. De egy nap múla megcsinálták bentrõl, a központból. Hívd fel õket és kérdezd meg. Nem vesztesz semmit.

Hívd fel az ügyfélszolgálatot és kérdezd meg miért ilyen lassú. Lehet valami hiba, ha eddig jó volt. De azt hiszem, hogy havi 2GB letöltés után lelassítják a netet. Bár lehet, hogy ez csak a Vodafonenál van. Amúgy nekem ADSL netem van, nálam is hasonló volt a probléma. A letöltéseim mindig jöttek 190kb/seconddal minimum. Általában 350kb/s. Aztán jött 1kb/s, 2kb/seconddal. Betelefonáltunk és kiderült, hogy ott bent a központban van vmilyen hálózati hiba. De egy nap múla megcsinálták bentrõl, a központból. Hívd fel õket és kérdezd meg. Nem vesztesz semmit.
A kérdező hozzászólása: Azzal tisztába voltam hogy be lassítanak ha sokat töltök mert már volt rá példa de most nem ez történt köszi a segítséget az lesz hogy be megyek és meglátjuk mi lesz

Melyek azok az állatok, amelyeket már a kihalás veszélyeztet; illetve már csak pár példány van belőlük?

pl:panda

Legjobb válasz: A HÓPÁRDUC az egyik legtitokzatosabb állat. Keveseknek adatott meg, hogy természetes környezetében figyelhessék meg, és nagyon keveset tudunk az életmódjáról. Finnországban a Helsinki Állatkert egyik kiemelkedõ látványossága a hópárduc. A hópárducot sokan a nagymacskák legszebbikének tartják; különös szokásai miatt ez a macskaféle elbûvölõ állat. A világ tetején Bár a hópárduc Bhutántól Oroszországig legalább tizenkét országban megtalálható, leginkább a Himaláját szokták megjelölni az élõhelyeként. Ez a világ legmagasabb hegysége, és lélegzetelállítóan szép, ámde nem embernek való hely. Közép-Ázsia hegyvidéke ugyanis a leghidegebb és legzordabb tájak közé tartozik. A hópárduc azonban egészen jól érzi magát 3000—4500 méteres magasságokban. Vastag bundája kellõen megvédi a hidegtõl, nagy orrürege pedig lehetõvé teszi, hogy a ritka hegyi levegõbõl hozzájusson az oly fontos oxigénhez. Széles és szõrös mancsainak köszönhetõen fürgén mozog a nagy hóban is. Vajon a sziklákkal szabdalt hegyi terep kifog a hópárducon? Dehogy, hiszen hosszú, bolyhos farkával kormányozva képes úgy tizenöt métereset ugrani két szikla között, és ezzel lekörözi még a szürke óriáskengurut is. A hópárduc általában 25-45 kilogrammot nyom, a magassága körülbelül 60 centiméter, hossza pedig a farkával együtt két méter. De igazán a természete teszi páratlanná ezt az állatot. „Nagyon szelíd — mondja Leif Blomqvist, a Helsinki Állatkert igazgatója. — A hópárduc könnyen barátkozik az emberrel, és reggel az állatkertben mindig elõjön, hogy üdvözölje az ápolóját.” Leif Blomqvisttól azt is megtudjuk, hogy már a kölyköknél is megmutatkozik a szelídség. Azt mondja, hogy a hópárduckölykök „nem ellenkeznek, amikor az állatkerti dolgozók megmérik és beoltják õket”. Miért, hogyan viselkednek más párducfélék kölykei hasonló helyzetben? Blomqvist úr elmondja, hogy „szinte képtelenség hozzájuk nyúlni. Csak védõruhában és védõkesztyûben lehet elvégezni a feladatot, annyira vadul védekeznek.” Miért látják olyan ritkán? Eléggé reménytelen lenne egy hópárduccal bújócskázni, ugyanis ez a fehér-szürke macska teljesen beleolvad a hegyi környezetbe. Ügyes álcázó képessége az egyik magyarázat arra, hogy miért láttak eddig olyan kevés hópárducot a vadonban. Elõfordult, hogy kutatók, akik a zord hegyekbe merészkedtek, hogy tanulmányozzák ezt a titokzatos macskafélét, úgy tértek vissza útjukról, hogy egyetlenegy hópárducot sem láttak! Amiatt is nehéz megpillantani a hópárducokat, hogy nagyon visszavonultan élnek. Ráadásul elég nagy a területük, mivel a hegyekben csak elszórtan találnak zsákmányt, például egy vadjuhot vagy vadkecskét. Mivel az orvvadászok kapzsiságtól hajtva igyekeznek minél több hópárducbundát megszerezni, sajnos tovább csökkentették a populációt, úgyhogy most már veszélyeztetett fajként tartják számon a hópárducot. Az állatkertek nagy erõkkel azon fáradoznak, hogy megmentsék ezt a rendkívüli állatot. A hópárduc Helsinkiben A Helsinki Állatkertnek elég jól sikerül szaporítania a hópárducot. Az intézmény 1976-ban azt a megbízást kapta, hogy vezesse a hópárducok nemzetközi törzskönyvét. A törzskönyv segít nyomon követni a fogságban élõ hópárducok populációjának alakulását. Sok állatkerti fajról vezetnek hasonló törzskönyvet, de különösen a veszélyeztetett fajokról. A törzskönyv az adott faj állatkertekben élõ összes példányáról tartalmaz részleteket. Az állatkerteknek értesíteniük kell a törzskönyv vezetõjét, ha kölykök születnek, ha valamelyik állat elpusztul, illetve ha átszállítanak egy állatot másik állatkertbe. A törzskönyvek alapján választanak ki megfelelõ párt a fogságban tartott állatoknak. „ Az ilyen populációk viszonylag kicsik, ezért könnyen elõfordulhat degeneráció vagy beltenyészet” — magyarázza Leif Blomqvist. Egyedül a Helsinki Állatkertben több mint száz hópárduckölyök jött világra, és a legtöbbjüket elküldték más állatkerteknek külföldre. A populációban úgy biztosítják a változatosságot, hogy az állatkertek gyakran cserélnek egymás között hópárducokat. Most olyan változatos a fogságban tartott hópárducok populációja, hogy nem kell újabb egyedeket befogni. Számos állatkert — így a helsinki is — sokat tesz a vadvilág megõrzéséért azáltal, hogy igyekszik genetikailag egészséges állatpopulációt fenntartani. Emellett persze azt is lehetõvé teszik, hogy a látogatók ritka állatok lenyûgözõ látványában gyönyörködhessenek. A hópárduc kétségtelenül nagy hatással van az emberre, és dicséri a Teremtõt, aki „mindent szépen csinált” (Prédikátor 3:11)

A HÓPÁRDUC az egyik legtitokzatosabb állat. Keveseknek adatott meg, hogy természetes környezetében figyelhessék meg, és nagyon keveset tudunk az életmódjáról. Finnországban a Helsinki Állatkert egyik kiemelkedõ látványossága a hópárduc. A hópárducot sokan a nagymacskák legszebbikének tartják; különös szokásai miatt ez a macskaféle elbûvölõ állat. A világ tetején Bár a hópárduc Bhutántól Oroszországig legalább tizenkét országban megtalálható, leginkább a Himaláját szokták megjelölni az élõhelyeként. Ez a világ legmagasabb hegysége, és lélegzetelállítóan szép, ámde nem embernek való hely. Közép-Ázsia hegyvidéke ugyanis a leghidegebb és legzordabb tájak közé tartozik. A hópárduc azonban egészen jól érzi magát 3000—4500 méteres magasságokban. Vastag bundája kellõen megvédi a hidegtõl, nagy orrürege pedig lehetõvé teszi, hogy a ritka hegyi levegõbõl hozzájusson az oly fontos oxigénhez. Széles és szõrös mancsainak köszönhetõen fürgén mozog a nagy hóban is. Vajon a sziklákkal szabdalt hegyi terep kifog a hópárducon? Dehogy, hiszen hosszú, bolyhos farkával kormányozva képes úgy tizenöt métereset ugrani két szikla között, és ezzel lekörözi még a szürke óriáskengurut is. A hópárduc általában 25-45 kilogrammot nyom, a magassága körülbelül 60 centiméter, hossza pedig a farkával együtt két méter. De igazán a természete teszi páratlanná ezt az állatot. „Nagyon szelíd — mondja Leif Blomqvist, a Helsinki Állatkert igazgatója. — A hópárduc könnyen barátkozik az emberrel, és reggel az állatkertben mindig elõjön, hogy üdvözölje az ápolóját.” Leif Blomqvisttól azt is megtudjuk, hogy már a kölyköknél is megmutatkozik a szelídség. Azt mondja, hogy a hópárduckölykök „nem ellenkeznek, amikor az állatkerti dolgozók megmérik és beoltják õket”. Miért, hogyan viselkednek más párducfélék kölykei hasonló helyzetben? Blomqvist úr elmondja, hogy „szinte képtelenség hozzájuk nyúlni. Csak védõruhában és védõkesztyûben lehet elvégezni a feladatot, annyira vadul védekeznek.” Miért látják olyan ritkán? Eléggé reménytelen lenne egy hópárduccal bújócskázni, ugyanis ez a fehér-szürke macska teljesen beleolvad a hegyi környezetbe. Ügyes álcázó képessége az egyik magyarázat arra, hogy miért láttak eddig olyan kevés hópárducot a vadonban. Elõfordult, hogy kutatók, akik a zord hegyekbe merészkedtek, hogy tanulmányozzák ezt a titokzatos macskafélét, úgy tértek vissza útjukról, hogy egyetlenegy hópárducot sem láttak! Amiatt is nehéz megpillantani a hópárducokat, hogy nagyon visszavonultan élnek. Ráadásul elég nagy a területük, mivel a hegyekben csak elszórtan találnak zsákmányt, például egy vadjuhot vagy vadkecskét. Mivel az orvvadászok kapzsiságtól hajtva igyekeznek minél több hópárducbundát megszerezni, sajnos tovább csökkentették a populációt, úgyhogy most már veszélyeztetett fajként tartják számon a hópárducot. Az állatkertek nagy erõkkel azon fáradoznak, hogy megmentsék ezt a rendkívüli állatot. A hópárduc Helsinkiben A Helsinki Állatkertnek elég jól sikerül szaporítania a hópárducot. Az intézmény 1976-ban azt a megbízást kapta, hogy vezesse a hópárducok nemzetközi törzskönyvét. A törzskönyv segít nyomon követni a fogságban élõ hópárducok populációjának alakulását. Sok állatkerti fajról vezetnek hasonló törzskönyvet, de különösen a veszélyeztetett fajokról. A törzskönyv az adott faj állatkertekben élõ összes példányáról tartalmaz részleteket. Az állatkerteknek értesíteniük kell a törzskönyv vezetõjét, ha kölykök születnek, ha valamelyik állat elpusztul, illetve ha átszállítanak egy állatot másik állatkertbe. A törzskönyvek alapján választanak ki megfelelõ párt a fogságban tartott állatoknak. „ Az ilyen populációk viszonylag kicsik, ezért könnyen elõfordulhat degeneráció vagy beltenyészet” — magyarázza Leif Blomqvist. Egyedül a Helsinki Állatkertben több mint száz hópárduckölyök jött világra, és a legtöbbjüket elküldték más állatkerteknek külföldre. A populációban úgy biztosítják a változatosságot, hogy az állatkertek gyakran cserélnek egymás között hópárducokat. Most olyan változatos a fogságban tartott hópárducok populációja, hogy nem kell újabb egyedeket befogni. Számos állatkert — így a helsinki is — sokat tesz a vadvilág megõrzéséért azáltal, hogy igyekszik genetikailag egészséges állatpopulációt fenntartani. Emellett persze azt is lehetõvé teszik, hogy a látogatók ritka állatok lenyûgözõ látványában gyönyörködhessenek. A hópárduc kétségtelenül nagy hatással van az emberre, és dicséri a Teremtõt, aki „mindent szépen csinált” (Prédikátor 3:11)
nem hiszem, hogy a többszáz fajt itt bárki is fel fogja sorolni... néhány: szibériai tigris, bengáli tigris, hóleopárd, villásszarvú antilop(belõlük kb 200 van a világon tudtommal) Az antilop kivételével magyarországon is megtalálhatod õket vadasparkban vagy állatkertben. Az állatkert biztosabb, mert egy rezervátum általában túl nagy ahoz, hogy jól védjék az egészet, és az orvvadászok bizony onnan is lõnek ki állatot, nem csak a nem-természetvédelmi területekrõl... Üdv ebben a szörnyû világban... amúgy ha tudsz angolul: a természetvédelmi világszövetség vörös listája: http://www.iucnredlist.org/ itt minden listán szereplõ állatnál ott van, hogy milyen mértékben veszélyeztetett.
tévedtem, volt aki felsorolta... amúgy ahogy láttam van köztük olyan, amibõl több van, mint pl az óriáspandából
atyam ki az a ..... aki kepes leirni h holeopard a hoparduc helyett???
kedves elõzõ: Ha nem tudnád a leopárd és a párduc ugyanannak az állatnak 2 különbözõ megnevezése... "Leopárd vagy párduc (Panthera parduc). Gyönyörû bundájú foltos nagymacska. Ázsában párducnak, Afrikában leopárd hívják." De nem kell hinni nekem, csupán biológusnak készülök...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!