Találatok a következő kifejezésre: Már beszedtem első (18 db)

Véd már a fog.gátló? Beszedtem az első levéllel igaz 1 kimaradt de végigszedtem, megjött és a második levélből már beszedtem egyet.

Ma voltam együtt a barátommal és félek h ment belém kicsi.Lehet bel?le gond?

Legjobb válasz: Igen, már véd!

Igen, már véd!
Attol fugg, mikor maradt ki az az egy szem, es milyen tipusu fogamzasgatlo. En szedtem tobb fajtat is, es a legtobbnel ugy volt, hogyha kihagytal egy szemet, utana 7 napig nem vedett, aztan "helyreallt".
Egy hónap után már hatnia kell, sõt már hamarabb is, de így tuti.Én már kétszer kezdtem el szedni(tartottam szünetet, nem árt 1-2év után)és egy hónap után mással nem védekeztünk és nem lett baj.Elvégre arra való a fogamzásgátló.Persze semmi sem 100%-os.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!=)az az egy régen maradt ki még az elsõ levélnél.

Már beszedtem az első adag Mercilont, akkor a második havi adagnál már egyből véd?

Legjobb válasz: Igen, védenie kell,én úgy tudom már hét nap után kialakul a védelem csak a biztonság kedvéért szokták mondani, hogy utána elsõ hóig egészítsék ki a fogamzásgátlást.Nyugodt lehetsz, véd.

Igen, védenie kell, én úgy tudom már hét nap után kialakul a védelem csak a biztonság kedvéért szokták mondani, hogy utána elsõ hóig egészítsék ki a fogamzásgátlást.Nyugodt lehetsz, véd.
Igen, a 7. naptól már védett vagy!
abban az esetben vagy védett, ha az manzeszed elsõ napján elkezdted szedni. Viszont ha 2-5. napon vetted be, akkor egy hónapig kieglszítõ védekezész kell alkalmazni!
Én ezt nem igy tudom. Ha a menstruáciod elsö napján veszed be már az elsö bogyonál véd, ha a 2.-5.napon akkor 7napig kiegészitö fogamzásgátlo modszereket kell alkalmazni.

22 éves leszek, okt. vége óta nem szedek tabit. beszedtem a Norcolutokat és holnap veszem be az utolsó fél Clostilbegytet. szerintetek már az első kúra hatásos lehet, végülis nem a próbálkozások miatt kaptam?

illetve a Norcolut után már rendesen meg fog jönni? beállítja a mensimet? nektek mi a tapasztalatotok?

Legjobb válasz: Nekem már az elsõ kúra után lerövidült a ciklus, és azóta is így van (28-33), és van peteérésem is, csak túl késõn. A norcolut az mire való?

Nekem már az elsõ kúra után lerövidült a ciklus, és azóta is így van (28-33), és van peteérésem is, csak túl késõn. A norcolut az mire való?
A kérdező hozzászólása: a Norcolut az meghozza a mensit, mert kimaradt a tabi abbahagyása után 2 hónappal.
Szia!Bocsi nem válaszolni akarok, csak azt szeretném kérdezni hogy nem lenne- e kedved levelezni.Én is 22 leszek szintén babát szeretnénk már szept 25-én abbahagytam a fogi gátlót és megjött azóta kétszer de dec 21-óta semmi és a teszt (febr 2.-án csináltam)negatív.Szóval ha akarsz levelezni vagy msnezni akkor írj a privimre.Pusy:Mónika

Már az első levéllel beszedtem múlthét csütörtökön a fog. Gátlót. (Milligest) Hétfőn megjött. A második levelet pénteken kezdtem el szedni. Ma együtt szeretnék lenni a barátommal gumi nélkül. Védett vagyok már? Nyugodt lehetek?

Legjobb válasz: Védett vagy már! Én is Milligest et szedek, és ugyan így a 2. levél elkezdése után nem védekeztünk gumival! Kb. 5 nõgyógyásztól kérdeztem meg, h teljes e a védettség, és azt mondták, h nyugodt lehetek! :)

Védett vagy már! Én is Milligest et szedek, és ugyan így a 2. levél elkezdése után nem védekeztünk gumival! Kb. 5 nõgyógyásztól kérdeztem meg, h teljes e a védettség, és azt mondták, h nyugodt lehetek! :)

A Belara nevű gyógyszert használom! Már beszedtem az első levéllel és tegnap kezdtem a második levelet! Már hat a gyógyszer vagy még várni kell egy hetet?

Legjobb válasz: Már tuti hat. Én is azt szedtem, csak nagyon megnõtt tõle a mellem, és amúgy sem volt kicsi, úgyhogy abbahagytam :o)

Már tuti hat. Én is azt szedtem, csak nagyon megnõtt tõle a mellem, és amúgy sem volt kicsi, úgyhogy abbahagytam :o)
Már nem kell kiegészítõ védekezés, szabad a szex :-) Én is ezt szedem, de nekem nem nõtt a mellem... pedig jó lenne, mert fogytam egy méretet, de a mellem szeretném ha a régi lenne :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, már egy csomo embert megkérdeztem és mindegyik mást mondott!Bár a tájékoztaton sincs hogy várni kell azért mégse voltam benne biztos!Mégeszer kösz! Asszem lesz egy csodás éjszakám a barátommal:)
A Belara mara 7. nap utan ved, nyugodj meg!!!
én 20-napot vártam, biztos ami biztos. de a tájékoztatón elég a 7-nap:)

Most kezdtem el a fogamzásgátlót, és már az első levelet beszedtem, menstruáltam is már. Innentől akármikor (akár minden nap) elmehet bennem a barátom, vagy vigyázni kell? 20/L

Legjobb válasz: Nem még nem mehet el a barátod,mert ha kilép a házból el fogja ütni egy autó,még vigyázz rá nehogy elmenjen

Nem még nem mehet el a barátod, mert ha kilép a házból el fogja ütni egy autó, még vigyázz rá nehogy elmenjen
Fogamzásgátlója válogatja. Mit ír a használati útmutató?
A mellékelt tájékoztatóban benne kellene lennie, hogy mikortól hatásos a fogamzásgátlás. Egyébként bocs az offért, de ha fogamzásgátlót szedsz, akkor nincs menstruációd (sem menstruációs vérzésed). Megvonásos vérzésed van, ami nem ugyanaz. Nem ártana, hogyha beszélnének is a nõk a nõgyógyászukkal a fogamzásgátló tablettáról, nem csak felíratnák.
Nekem azt írták, hogy 1. tabi után védve van, de biztonság kedvéért 1 hónapot vártunk és utána nyugodtan :D
A kérdező hozzászólása: köszi szépen. :) nincs benne a tájékoztatóban.. zoely-t használok. attól, hogy fogamzásgátlót szedsz, van mesntruációd már ne is haragudj...
én is az elsõ levél után kezdtem és semmi nem lett:D
Benne van a tájékoztatóban. És amíg tablettát szedsz, nincs menstruációd. Biztos nehéz elfogadni, de ez van.
A kérdező hozzászólása: a szunetben is megjott.
Az elsõ három hónapban gyakran fordul elõ köztivérzés, eszedbe ne jusson abbahagyni! Összezavarsz mindent vele! Ha kétségeid vannak, akkor kérdezd meg az orvosod, de azt fogja mondani, hogy szedd tovább elõírás szerint.
köztivérzés, ne aggódj. elmulik. és akkor jó lesz :)
A kérdező hozzászólása: es meddig fog tartani? mikor mullik el?
Van, akiknél 1-2 hét, de 1-2 hónap is lehet. Ne aggódj, rettegtem, mikor múlik el, két hétre rá elmúlt. Most megjött és remélem ez után már nem fogok vérezni, még csak az elsõ levelet szedtem be.. de ne aggódj, ha nem is azonnal, akkor pár hét múlva, és idõvel csökkenni is fog a mennyisége is, fel sem fog tûnni.. :) 17/L
A kérdező hozzászólása: koszike, megnyugodtam. :)

Már beszedtem az első levél Lindynette 20 fogamzásgátlóm és most tartok 7 napos szünetet ha elkezdem a következő levéllel és a 3. szem után szeretkezünk a párommal ugye védett leszek?

És mivel az els? levélnél végig volt szinte pecsétel? vérzésem csak az utolsó napokra hagyta abba most ugye már nem lesz?

Legjobb válasz: persze,ved.:)

persze, ved.:)
Persze, hogy véd! Valószínû nem lesz már pecsételõ vérzésed, az elsõ levélnél ez normális. Nekem is így volt anno. Ha mégis megmarad a pecsételés ezalatt a levél alatt is végig, érdemes lesz visszamenni a dokihoz, és esetleg más tabi után nézni.
1-3 hónap alatt NORMÁLIS a pecsételõ vérzés. Ha utána nem szûnik meg, akkor kell dokihoz menni! 1 levél után már tuti védett vagy! Amúgy nekem a doki 2 hetet mondott. Tesóm is ezt szedi és 2 hét után volt szex és nem lett terhes. Szal ha rendesen szedted a gyógyszert, nem lehet gond!
A kérdező hozzászólása: Értem köszönöm szépen! Csak aggódtam nem akarok semmiféle bajt!:) A Pecsételõ vérzést meg nekem is mta a doki hogy az elsõ levél alatt ha van is semmi gond csak szedjem tovább csak remélem most már nem lesz mert eléggé zavart!
nyugi véd, de ez a tabi már 2hét alatt is véd, én is ezt szedem!

Beszedtem az első levél tablettát (Lindynette20) és már 3 napja nem jön meg. Elmnjek nődokihoz? Vagy mi ilyenkor a teendő?

amúgy a rendszertelen mensimre írta fel

Legjobb válasz: mért mikor kéne megjönnie????? azt nemolvastad h a 7 napos szünetben BÁRMIKOR megjöhet??? honnan tudnád h mikor kell megjönnie, hamégcsak az elsõ levelet szedted be????

mért mikor kéne megjönnie????? azt nemolvastad h a 7 napos szünetben BÁRMIKOR megjöhet??? honnan tudnád h mikor kell megjönnie, hamégcsak az elsõ levelet szedted be????
a 7 napos szüneteben kell megjönnie valamikor ez így van. ez lehet a 4-5-6 napon is. nekem a 4. napon szokott, de van akinek már a 2 vagy a 3. napon megjön. kinek milyen a szervezete.
nem kell. csinálj tesztet. akkor kell dokihoz menni ha a következõ is kimaradna.
nem kell se teszt, se semmi. nem ugy megy az, h juj, bevettem, most mindjart meg kell jönnie. meg különben is azt irod, h az elsõ levél volt. a szünet utolsó napjan is megjöhet.

Ha beszedtem az első levél fog.gátlót, és menszeszelek per pillanat, már belém élvezhet a barátom? úgy hogy most ugye nem kell szednem a fog gátlót?

Legjobb válasz: Nem leszel! De mivel most szedsz elõször, akkor várd meg a köv. levél elsõ szemét.. ha biztosra akarsz menni. De ilyenkor mr semmi gond nem lehet.

Nem leszel! De mivel most szedsz elõször, akkor várd meg a köv. levél elsõ szemét.. ha biztosra akarsz menni. De ilyenkor mr semmi gond nem lehet.
Igen, egy hónap után már védett vagy. Bár vérzés közben belülrõl olyan vagy, mint egy nyílt seb, úgyhogy csak óvatosan, nehogy felsértsen. És fertõzést is könnyebben kapsz el.
A kérdező hozzászólása: tehát tuti h nem lezsek terhes?
A kérdező hozzászólása: most h menszeszelek egy hete nem szedem a fog gátlót
érdemes kivárni a második levelet. :) csak a biztonság kedvéért. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!