Találatok a következő kifejezésre: Már az levél fogamzásgátlót szedem, (11 db)

Már az 5ik levél fogamzásgátlót szedem, Cypromixet. Néha volt, hogy egy kettő kimaradt, de ebben a hónapban most szedtem be 6ik szemet, de viszont együtt voltam a barátommal és belém ment el! Lehet baj?

Elmondhatalanul rettegek, hogy terhes lehetek!??

Legjobb válasz: Talán nem kellene, hogy kimaradjon egy-kettõ, mert így nem hat rendesen a tabi. Ha nem akarsz terhes lenni, akkor szedd rendesen, mert már sokszor hallottuk, hogy egyesek tabi mellett estek teherbe. Az esélyed amúgy nagyon minimális, szerintem 1% sincs, de ki tudja...

Talán nem kellene, hogy kimaradjon egy-kettõ, mert így nem hat rendesen a tabi. Ha nem akarsz terhes lenni, akkor szedd rendesen, mert már sokszor hallottuk, hogy egyesek tabi mellett estek teherbe. Az esélyed amúgy nagyon minimális, szerintem 1% sincs, de ki tudja...
A kérdező hozzászólása: Most néztem meg, és elõzõ hónapban beszedtem az össze gyógyszer és az azelõtti három hónapban kimaradt összesen 5tabletta, de akkor nem volt semmi aktus és semmi. Most is szedem rendszeresen és az elõzõ hét pénteken volt az aktus. Aggódjak???!!! lehet baj??!!!

A 4. levél fogamzásgátlómat szedem. (Trinordiol) Eddig minden rendben volt. Mikor abba hagytam a 4. nap mindig megjött. Most azonban már az 5. napnál vagyok és semmi. A köztes időszakban nem védekeztünk. Lehet ebből valami baj? Nagyon félek.

Legjobb válasz: Szia! Én is ezt a gyógyszert szedtem évekig, és nagyon megbízható. Szerintem nem kell félned nem lehetsz terhes, de biztos ami biztos, csinálj egy tesztet.

Szia! Én is ezt a gyógyszert szedtem évekig, és nagyon megbízható. Szerintem nem kell félned nem lehetsz terhes, de biztos ami biztos, csinálj egy tesztet.
Terhes biztos nem vagy!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, már megoldódott a probléma

Fogamzásgátlót szedek, 2 hét után lefeküdtem a barátommal az első levél beszedése elött, most az utolsó bogyót szedem a levélből de már most barnás kicsit véres folyásom van, ugye nemvagyok terhes? ,

Legjobb válasz: Nyugi, nem vagy terhes! A mai tabletták már az elsõ szemtõl védettséget adnak! Az elsõ szemtõl kezdve megakadályozzák a peteérést! A doki csak azért mondta az egy hónapot, mert a régiek valóban csak egy hónap után védtek!

Nyugi, nem vagy terhes! A mai tabletták már az elsõ szemtõl védettséget adnak! Az elsõ szemtõl kezdve megakadályozzák a peteérést! A doki csak azért mondta az egy hónapot, mert a régiek valóban csak egy hónap után védtek!
Ha az orvosod 1 hónapot mondott, akkor miért nem voltál képes egy rohadt gumit felhúzni??? Na akkor menj vegyél tesztet és ne csodálkozz, ha pozitív lesz. Basszus...nem értelek. Direkt mondta a dokid és mégis...Hihetetlen vagy, komolyan...
Összefoglalva, tehát már az elsõ szemtõl véd, csak nem merik bevállalni az emberek! Én nem vártam vele, hisz egyértelmûen le volt írva a tájékoztatójában, hogy az elsõ szemtõl véd, nem is lettem terhes, és 5 éve szedem!
A kérdező hozzászólása: szóval összefoglalva, 2 hét után már hat a fog.gátló.
Most erre csak annyit tudok mondani, hogy nem hiszem, hogy a doki ismeri az összes gyógyszer betegtájékoztatóját, nem hiszem, hogy kívülrõl fújja az egészet, ezért mondja a biztosat, hogy 1 hónap után véd!!!
Mit gondolsz, ha mindenki azt mondta, van esélye a terhességnek, akkor annak az 1etlen 1-nek van igaza, aki az ellenkezõjét állította??? Különben meg inkább hinnék egy orvosnak, mint egy idegennek, aki nem orvos...De te tudod. Amúgy átlagban 2 hét után már van védelem (a dokik is ennyit szoktak javasolni várakozási idõként, de ez gyógyszerfüggõ egyébként és hogy melyik napon kezdted el szedni), de aki biztosra akar menni, az vár 1 hónapot is akár. Aki hamarabb (2 héten belül) is bevállalja és baj lesz, az viselje a következményeit, ha annyi esze volt, pláne, ha még az orvosa is azt mondja, min. 2 hét... Én Lindynettet szedek, a dokim 2 hetet mondott, de én biztosra megyek, ezért várok 1 hónapot. Nem dõl össze a világ, ha még pár alkalommal gumit használunk. Inkább az a kis kellemetlenség, mint egy baba. Attól, hogy vérzel, még lehetsz terhes, mert egyeseknél elõfordul, hogy az 1. hónapokban még menstruálnak.
A kérdező hozzászólása: Jajjj nagyon szépen köszönöm, most megnyugodtam, mindenki más szinte már belém beszélte a terhességet. Ha most megjön a mensim akkor biztos nemlehetek terhes, nem?
Azért barnázol, mert még most szokja a szervezeted a bogyót. Hogy terhes vagy-e? Ha rendesen szedted és az orvos által mondott hatóidõt kivártad, elméletileg nem.
A kérdező hozzászólása: hallottam olyant is h akkor is szokott folyás lenni ha pete beágyazódás van.....ez igaz?
Bocsi 2 hetet akartam írni.
Rizikós, mert pont 2 két után szokott a peteérés lenni. De remélhetõen a mai fogamzóásgátlók már megbírhatóak 2 két után is.
A kérdező hozzászólása: sajnos itt az a baj hogy az orvos azt mondta h az 1 levél után hat, de a mensim elsõ napján kezdtem el szedni és sokan azt mondták hogy már 2 hét után is hat
A kérdező hozzászólása: szerencsére ma megjött (2napot késett csak), de azért vettem 1 tesztet, énis rájöttem hogy kár filóznom ezen mert véd, és tényleg levan írva feketén fehéren, csak normálisan kell szedni.

Zoely fogamzásgátlót szedek, a 2. levélnél tartok. Az 1-nél nem volt semmi gondom, az utolsó 4 bogyónál menstruáltam, aztán jött a 2. levél és addig is tartott. A 2. levél 7. bogyója óta kis vérzésem van, és már a 15. bogyónál tartok. Miért van ez?

Annyira vérzek, hogy tisztaságit használok csak, de éjszakára semmit nem is kell használnom! Vajon mit?l lehet ez, hogy szokik hozzá a szervezetem, vagy miért?! 17/L

Legjobb válasz: szerintem vissza kéne menned dokihoz. Amikor én kezdtem el semmi ilyen vérzés nem volt, csak a normális

szerintem vissza kéne menned dokihoz. Amikor én kezdtem el semmi ilyen vérzés nem volt, csak a normális
Hát, elvileg benne van a tájékoztatóban is, hogy lehet egy kis pecsételõ vérzésed tõle, 1-2 napig nekem is volt. De ha tényleg ennyi ideje tart, akkor kérdezd meg az orvosodtól, hogy neki mi a véleménye..ha nem is mész el hozzá, legalább telefonon érdeklõdj...:)

Lehet abból baj, ha belémélvez a barátom, de most szedem az 5. levél fogamzásgátlót? Ilyenkor már bombabiztos a védelem, ugye?

Azért aggódok, mert eddig mindig megszakítás is volt. Most meg már többször is belémélvezett.

Legjobb válasz: Most kérdezed, hogy lehet-e baj, miután már megtettétek.. Most már mindegy.. Várj 9 hónapot és kiderül.

Most kérdezed, hogy lehet-e baj, miután már megtettétek.. Most már mindegy.. Várj 9 hónapot és kiderül.
Te jo eg... erre valo a bogyo amit szedsz! - a masodik honaptol ha rendeszeresen szeded es nem szedsz melle semmit a mi semlegesiti, akarhanyszor akarmennyit elvezhet beled.
Sõtt még tablettamentes szünetben is nyugodtan beléd élvezhet :)
ezért szeded a tabit.. a megszakitás meg nem ér ugyse semmit.. :)
és semmi reakció?
Nem gond! Elõfordult már nekem is, hogy nem jött meg 7 nap alatt.
Persze, hogy van ilyen. elsõre nekem is kb 5-6 nap után jött meg. Van ilyen, fõleg, ha most kezdted el. Mindenesetre 7 nap után, a 8. napon akkoris kezd el szedni a következõ levelet.
A kérdező hozzászólása: oké elkezdem! de ha nem jön meg a 7dik napon se akor a 8-dikon elis kezdem szedni! hát remélem nem nagyobb a gond :s
NEKEM IS EZVOLT ADTAK EGY GYÓGYSZER VALAMI N-NEL KEZDÖDIK ANEVE, ÉS ATTOL MEGJÖTT MÉG AZNAP MIKOR BEVETTEM, IGY JÖTT RENDBE, DE LEHET MAGÁTOL IS ELMÚLIK

Ha Egyfázisú fogamzásgátlót szedek (tehát minden szem ugyanazt tartalmazza) akkor is számít hogy a levél melyik hetéből maradt ki a gyógyszer? (5. szem kimaradt, azt mondták, hogy első héten legveszélyesebb) igaz?

Legjobb válasz: Abban a tekintetben nem számít, hogy hét napig mindenképpen másik módszer is kell mellé, (olvasd el a betegtájékoztatót, az a tuti).

Abban a tekintetben nem számít, hogy hét napig mindenképpen másik módszer is kell mellé, (olvasd el a betegtájékoztatót, az a tuti).
számít annál is.. és a betegtájékoztatóban egészen biztos hogy benne van hogy hogyan kell a kihagyot gyógyszert pótolni/nem pótolni..... enyémnél is benne van

19 napja szedek Novynette fogamzásgátlót, és kb.16 napig vérezgettem. Az elmúlt 3 napban már nem volt semmi és azalatt az idő alatt nem feküdtünk le a párommal. Ma miután szeretkeztünk kicsit mégis véreztem. Ez normális?

És így hogy 16 napig vérezgettem meg fog jönni rendesen 2 nap múlva mikor szünetet kell tartanom?

Legjobb válasz: Szia4 Való igaz, hogy a gyógyszerek okozhatnak kisebb nagyobb menstruáció kavarodást az elsõ hónapokban, de 16 nap az azért sok. Vérveszteség szempontjából is veszélyes ha több, mint két hétig van meg a menstruációd, fõleg ha még szex után is. Menj vissza az orvosodhoz és közöld vele a problémát. Amennyiben úgy ítéli meg, hogy nem lesz vele gond, akkor szedd tovább, de szerintem gyógyszer fog váltani. Szerintem meg fog jönni most is, ami még több vérveszteséget jelent. Ha nincs idõd elmenni a nõgyógyászhoz akkor legalább egy telefont. Remélem semmi gond nincs :)

Szia4 Való igaz, hogy a gyógyszerek okozhatnak kisebb nagyobb menstruáció kavarodást az elsõ hónapokban, de 16 nap az azért sok. Vérveszteség szempontjából is veszélyes ha több, mint két hétig van meg a menstruációd, fõleg ha még szex után is. Menj vissza az orvosodhoz és közöld vele a problémát. Amennyiben úgy ítéli meg, hogy nem lesz vele gond, akkor szedd tovább, de szerintem gyógyszer fog váltani. Szerintem meg fog jönni most is, ami még több vérveszteséget jelent. Ha nincs idõd elmenni a nõgyógyászhoz akkor legalább egy telefont. Remélem semmi gond nincs :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Elõször is köszönöm a válaszod. Igazából nem nevezném menstruációnak az egész 16 napot. Kb 7-8 nap volt ami rendes volt, a többi nagyon gyenge vérzés (a végefelé inkább barnás folyás) Ezzel kapcsolatban azt hallottam, hogy normális, és hogy sok lánynak volt ilyen vérzése novynette-tõl. Engem inkább az zavar, hogy így 3 nap semmi után most újra pici vérzést tapasztaltam.
Szia! Biztos hogy ennek a gyógyszerhez van köze? Néha én is szoktam picit vérezni szex után, fõleg ha már rég nem szexeltem elõtte. :D Jókor kezdted el szedni a tabit? (A ciklus 5. napján asszem) Én 6 éve szedem a Novynette-t és nagyon bevált, mármint jók a mellékhatásai - szép bõr, rövid vérzés, fájdalom semmi.
A kérdező hozzászólása: A ciklus 1. napján kellett elkezdeni, akkor is kezdtem. Lehet, hogy tényleg nincsen köze a vérzésnek a tabihoz, mret azóta voltunk együtt és semmi vérzés nem volt. Ezalatt az 1 hónap alatt én annyi mellékhatását tapasztaltam, hogy jelentösen nõttek a melleim (barátom örömére:D) meg picit hangulatingadozó lettem.. Egyébként neked a 7 napos szünet hanyadik napján szokott megjönni?
Basszus 16 éves gyerek vagy mi a francért akarsz már kefélni 4 hónap után, ez semmi 4 hónap , ti meg csak adjátok alá a lovat ügyesek vagytok...nem kell szexelni, ha nem vár akkor csak a szexre kellesz, félsz tehát nem vagy felkészülve, terhes védekezés mellett is lehetsz, szóval inkább még hagyjad legalább még 1 évesek lesztek
jó minõségû gumi nem szakad el, kevés rá az esély
jah. durexet vegyetek, én sok life style-t elszaggattam már, az szar. AL hogy ha szûz vagy parázol a terhességtõl, de ne fossál. Nem leszel az.
ha mindketten ellazultok és a párod is figyelmes és gyengéd lesz veled akkor nem lesz semmi probléma :)
Ez egy olyan mufaj, hogy csak akkor szabad csinalni, amikor mar nagyon akarod. Te még nem tartasz ott, tehat ne tedd. Ennyi.
Ha nem akarsz vele lefeküdni akkor ne tedd! Ha erõlteti dobd a francba.
Dugjatok, csak ne háborúzzatok. Traktorgumit használjatok, az jó vastag, nem szakad el, nem lesz defektes. Vegyétek videóra, és tegyétek föl a Youtube-ra.
Szerintem azon parázz h lehet csak ki akar használni..
Igen NE parázz, a szex kellemes dolog. Meg fogadd meg a többiek tanácsát^^ , / \, , _ .'| , {{| /}}}}/_.' }}}}` '{{' '. {{{{{ _ ;, \ , }}}}}} /o`\ ` ;) {{{{{{ / ( }}}}}} | \ {{{{{{ \ \ }}}}}} '.__ _ | {{{{{{ /`._ (_\ / }}}}}}' | //___/ `{{{{` | '--' }}}`
akkor cumikázd le
A kérdező hozzászólása: köszönöm az értelmes válaszokat :)
na ezért is van az az ódivatú, nagyon begyöpösödött szemléletmód is, hogy csak házasságon belül, mert ott nem kell se parázni, se semmit, nem probléma, ha gyerek lesz. Így viszont tele van a gyakori olyan kérdésekkel, hogy "Segítség, lehetek terhes" és egyéb problémákkal jönnek, akik mégis megtették, de valami gond lett belõle.
csinálj egy tesztet.
Hat hónap kihagyás már elég hosszú idõ ahhoz, hogy visszaálljon a normál ciklusod. És mivel min. 1 hónap gyógyszer szedés kell ahhoz, hogy védettséget adjon a tabletta, ezért elõfordulhat, hogy teherbe estél, ha félidõben voltatok együtt. ( Akkor még csak két hete szedted újra)Csatlakozom az elõttem szólóhoz, nézz meg egy tesztet!És írd meg az eredményt légyszi!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!