Találatok a következő kifejezésre: Már az levél 7 (29 db)

Az utolso 6 szem lett volna a tabibol de véletlenül kidobtam a régi helyett, most ott tartok, hogy gondoltam megtartom a 7 napos szünetet, de mar eltelt a 7 nap és nem jőtt meg. Teszt negativ, ez lett volna a masodik level. Tanácsok?

Legjobb válasz: Nem szabad csk úgy össze vissza megtartani a 7 napos szünetet. Végig kell szedni a 21 tablettát. Jobb lenne ha sz orvosoddal beszélnél ebben az esetben.

Nem szabad csk úgy össze vissza megtartani a 7 napos szünetet. Végig kell szedni a 21 tablettát. Jobb lenne ha sz orvosoddal beszélnél ebben az esetben.
De ilyet akkor sem lehet csinálni. Keresd fel szépen az orvosod.
A kérdező hozzászólása: annyi mintha elõrébb hoznám a mensit, nem eltolnám.

A Gestomix20 már az első levél utáni 7 napos szünetben is véd? Ez konkrétan ugyanis nincs rajta a tájékoztatón.

Legjobb válasz: A Gestomix szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Gestomix szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia. Tényleg nincs benne a tájékoztatóban... Kábé 10 másodpercembe került kikeresni. Ez neked sok idõ lett volna az életedbõl?

A Gestomix szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Gestomix szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia. Tényleg nincs benne a tájékoztatóban... Kábé 10 másodpercembe került kikeresni. Ez neked sok idõ lett volna az életedbõl?
A kérdező hozzászólása: Te meg olvasd el még párszor a kérdésem, meg amit bemásoltál, mert nagyon nem ide való.Nem az volt a kérdés, hogy mikortól véd, hanem az, hogy ha elszedtem a 21 szemet, akkor utána a 7napos tablettamentes szünetben is védve vagyok e, annak ellenére, hogy ez az elsõ levelem!!!!! Tartsd meg a kioktatást, ha még a kérdést sem tudod értelmezni!!!!!!
én ugyan nem ezt szedem de megvártam a 2. levél elejét. azon a pár napom már nem múlik semmi bár ugye a tájékoztatóban az van h vagy azonnal vagy 7 nap után véd, tehát akkor értelemszerûen az elsõ 7 napos szünetben is védenie kellene
Ne haragud, de ez is benne van a betegtájékoztatóban meg itt még ezer kérdésben. Igen, védve vagy.
Szerinted, ha "már az elsõ naptól kezdve véd", akkor a 7 napos szünetben megszûnik a védelem, csak azért, mert ez az elsõ leveled? A századikat nem ugyanúgy fogod beszedni (21+7 nap), mint az elsõt?? Ha akkor véd, most mért ne tenné?
Nem gond! Elõfordult már nekem is, hogy nem jött meg 7 nap alatt.
Persze, hogy van ilyen. elsõre nekem is kb 5-6 nap után jött meg. Van ilyen, fõleg, ha most kezdted el. Mindenesetre 7 nap után, a 8. napon akkoris kezd el szedni a következõ levelet.
A kérdező hozzászólása: oké elkezdem! de ha nem jön meg a 7dik napon se akor a 8-dikon elis kezdem szedni! hát remélem nem nagyobb a gond :s
NEKEM IS EZVOLT ADTAK EGY GYÓGYSZER VALAMI N-NEL KEZDÖDIK ANEVE, ÉS ATTOL MEGJÖTT MÉG AZNAP MIKOR BEVETTEM, IGY JÖTT RENDBE, DE LEHET MAGÁTOL IS ELMÚLIK

Már az első levél 7. szeménél nem védekeztünk de viszont a 7 napos szünetben megjött a mensim a 3. napon de csak 2-3 napig tartott. Lehetséges, hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Nem lehetsz terhes. A fogamzásgátlók általában már az elsõ tabi bevételétõl hatnak. És a mensid a tabi miatt tart ennyi ideig. Nekem is kevesebb mennyiségû és idejû a mensim mióta tabit szedek.

Nem lehetsz terhes. A fogamzásgátlók általában már az elsõ tabi bevételétõl hatnak. És a mensid a tabi miatt tart ennyi ideig. Nekem is kevesebb mennyiségû és idejû a mensim mióta tabit szedek.
A legtobb tablette mar az elo szemtol ved ha a mensid elso napjan kezded ha megjott nem vagy terhes 99.99% ba. es igen a tabitol kevesebb ideig tart a menstruacio is

Zoely fogamzásgátlót szedek, a 2. levélnél tartok. Az 1-nél nem volt semmi gondom, az utolsó 4 bogyónál menstruáltam, aztán jött a 2. levél és addig is tartott. A 2. levél 7. bogyója óta kis vérzésem van, és már a 15. bogyónál tartok. Miért van ez?

Annyira vérzek, hogy tisztaságit használok csak, de éjszakára semmit nem is kell használnom! Vajon mit?l lehet ez, hogy szokik hozzá a szervezetem, vagy miért?! 17/L

Legjobb válasz: szerintem vissza kéne menned dokihoz. Amikor én kezdtem el semmi ilyen vérzés nem volt, csak a normális

szerintem vissza kéne menned dokihoz. Amikor én kezdtem el semmi ilyen vérzés nem volt, csak a normális
Hát, elvileg benne van a tájékoztatóban is, hogy lehet egy kis pecsételõ vérzésed tõle, 1-2 napig nekem is volt. De ha tényleg ennyi ideje tart, akkor kérdezd meg az orvosodtól, hogy neki mi a véleménye..ha nem is mész el hozzá, legalább telefonon érdeklõdj...:)

Mikor felejtik már el az emberek, hogy a 6 után nem evés nem frankó, ha nem fekszenek le 7-kor, 8-kor?

Legjobb válasz: ezeken már csak röhögni tudok... egyszer beszólt nekem egy ilyen, hogy ha nem bírok 8kor felkelni (hétvégén is) és 6 után nem enni, akkor nem nekem való a fogyás. erre csak azt tudom mondani, hogy f.szom fog 8kor kelni, ha egyszer nincs ma semmi dolgom, lazán húztam a lóbõrt délig, aztán szépen 3 óránként étkezés, nemsokára meg is eszem az "uzsit" (hallom hogy a 6utánkoplalók hogy felhördültek), 1 körül jöhet a fehérjeturmix és 2-3 körül fellövöm a pizsit. Ennyi :)

ezeken már csak röhögni tudok... egyszer beszólt nekem egy ilyen, hogy ha nem bírok 8kor felkelni (hétvégén is) és 6 után nem enni, akkor nem nekem való a fogyás. erre csak azt tudom mondani, hogy f.szom fog 8kor kelni, ha egyszer nincs ma semmi dolgom, lazán húztam a lóbõrt délig, aztán szépen 3 óránként étkezés, nemsokára meg is eszem az "uzsit" (hallom hogy a 6utánkoplalók hogy felhördültek), 1 körül jöhet a fehérjeturmix és 2-3 körül fellövöm a pizsit. Ennyi :)
A kérdező hozzászólása: Illetve értik meg, bocsi!
Köszönöm szépen:) Szerintem ez is olyan dolog, hogy kinek mi válik be(egészséges és ésszerû határokon belül)...Nekem ez a módszer könnyû és tartható:) baba mellett nem nagyon lenne idõm méricskélni, hogy mi hány gramm, és számolni a kalóriát. Természetesen nem fogok olyan kérdést feltenni itt, hogy "Sok volt mára?Reggeli, ebéd, vacsora: 1-1 db alma"
A kérdező hozzászólása: Na, akkor gratulálok! :) Fogyáshoz is, babához is! :) )
Hát nem izom, mert nem lettem plöttyedt.A lábam soha nem volt ilyen izmos. Jót tesz neki, hogy naponta föl, le cipelem a 9 kilós gyerekemet a 6 kilós babakocsiban a második emeletre:) Na jó, a hasam nem a régi, de dolgozok rajta(valószínüleg a terhesség...) Gondolom az elején volt víz is, de minden fogyókúra azzal kezdõdik.
A kérdező hozzászólása: Abból a 9 kg-ból vajon mennyi zsír?
A kérdező hozzászólása: Nagyapádtól egy vagány dolog! :) ) Egyébként gondolom, aki írja vagy mondja, hogy "szerinted jó lesz, ha minden másnap futok fél órát, minden nap csinálok 8 perc hasizom gyakorlatot, emellett naponta kétszer eszem, de 6 után már semmit, akkor mennyi idõ míg lefogyok 10 kilót?", az nem mind fekszik 7-kor... :D
nagyapám betartotta szigorúan fél 5kor egy nagy adag szalonnát fél szál kolbászt jó sok kenyeret hagymát ami csak kel, megivott mellé 2-3 pohár bort aztán 5 órakkor már aludt is:D viccen kívül tisztába vagyok vele, hogy ez egy marhaság és a saját lefekvési idõnkhöz kell viszonítani és igyekszem másokkal is tudatni ha errõ lvan szó
Én is lefekvés elõtt 2 órával már nem eszem. Ha éjfélkor fekszem le, akkor 9-10-kor is eszem valamit ha éhes vagyok (leginkább fehérjét). Annyira beleivódott ez mindenkibe, hogy 6 után nem szabad enni. Csak a lényeget nem ragadták meg.
én már elfelejtettem és pl ma is fél nyolckor vacsiztam
A kérdező hozzászólása: Falnak megyek már. :D
Soha, de ez van. :(
A kérdező hozzászólása: Mit sok, rengeteg! :DD

Beszedtem az első levél fogamzásgátlóm, meg is jött a 7 napos szünet 2. napján, így ha kedden az új levél elkezdése napján már szeretkezünk a párommal akkor védett vagyok? Esetleg akkor is ha még aznap nem vettem be a tabit?

Az els? levelet a mensi 5.napjától szedem szóval rögtön nem voltam védett, így pedig elvileg 7nap után az voltam de az els? mensi után elvileg biztosabb. Csak azért érdekel mert nem akarok gubancot.

Legjobb válasz: Ahány tabi annyi szokás,de a betegtájékoztatóban volt pontos leírás.(Legalábbis,amiket én használtam mindnek.)Az enyém egyik olyan volt,h az elsõ 7 tabi alatt azért javasolták a kiegészítõvédekezést,a hüvelygyûrûnél pedig nem.(Szintén a tapasztalat mondatja velem,h nem csak a félidõben lehet peteérés!) Csak azt tudom tanácsolni,h nézd meg a betegtályékoztatót alaposan!(Mert azt sem írtad,h melyiket szeded.)

Ahány tabi annyi szokás, de a betegtájékoztatóban volt pontos leírás.(Legalábbis, amiket én használtam mindnek.)Az enyém egyik olyan volt, h az elsõ 7 tabi alatt azért javasolták a kiegészítõvédekezést, a hüvelygyûrûnél pedig nem.(Szintén a tapasztalat mondatja velem, h nem csak a félidõben lehet peteérés!) Csak azt tudom tanácsolni, h nézd meg a betegtályékoztatót alaposan!(Mert azt sem írtad, h melyiket szeded.)

Már elszedtem a második levél Belarát. De még az első levél után véletlenül 9 nap szünetet tartottam a 7 helyett. Akkor mostantól mindig 9 nap szünetet tartsak, vagy most tartsak 7-et?

Legjobb válasz: Hetet tarts! És azt hiszem akkor most kiegészítõ védekezést kell alkalmaznotok a barátoddal! Mivel ez a 9 nap szünet azt jelenti, hogy végülis kihagytál 2 napot! Legalább is szerintem!

Hetet tarts! És azt hiszem akkor most kiegészítõ védekezést kell alkalmaznotok a barátoddal! Mivel ez a 9 nap szünet azt jelenti, hogy végülis kihagytál 2 napot! Legalább is szerintem!
Mindenképp, ahogy az elottem szolo írta, használjatok ovszer egy ideig , mert így nem nyujt megfelelo biztonságot a tabi. és ne tarts ezek után 9nap szunetet, hanem ahogy elo van írva-hetet.Ebben a tabletta szedésben nem állithatsz saját szabályokat!

Itt egy csomóan irjátok hogy a babátok már 6hósan egyedül ül és 7 hósan már fel áll! Akkor az én babám le van maradva mert 7 hós múlt és még csak forog meg kúszik! Nem kevés ez?

Legjobb válasz: ahány baba, annyi féle. ne törõdj ezzel a versengéssel. 2 gyerekem van, iszonyú különbségekkel. egyik hamarabb beszélt , másik ügyesebben mozgott...

ahány baba, annyi féle. ne törõdj ezzel a versengéssel. 2 gyerekem van, iszonyú különbségekkel. egyik hamarabb beszélt , másik ügyesebben mozgott...
Aki elég értelmes az nem kérkedik hanem szimplán közli mikor áll vagy indul el a gyereke. Az én lányom 8 hósan állt fel magától, azonnal lépegetett is. De ez nem az én nagy szuperanyaságom miatt van, és még a gyerekemet sem tartom emiatt szuperügyesnek. Így sikerült és kész.Lehet, hogy az én lányom meg késõbb fog beszéni és majd irígykedek, hogy teszem azt a tiéd meg csacsog.:-)
nem biztos hogy kérkednek az anyukák, miért ne lehetne, mi is 7 hósan álltunk fel.és van ennél korábban felállt babák is.viszont még ma se megy egyedül pedig már másnap lépegetett az ágynál.az a baj, hogy az emberben rossz érzés alakul ki.mert azt érzi az ember, hogy valamit nem csinál, vagy rosszul csinál és ezért nem forog, jár, vagy ül a baba.2 gyerekem van, mégis megdobban a szívem amikor azt olvasom, hogy 10 hónapos babák egyedül mennek.de láttam saját szememmel is.és persze pontosan tudom, hogy ezt siettetni nem szabad, de mégis..
ne foglalkozz az ilyen magamutogató kisebbségi komplexussal küzdõ emberekkel.a babók nem a szomszéd gyerek hantás szüleihez képest fejlõdnek, hanem saját tempójuk van. játszatok sokat és meg lesz az eredmény. ezekkel a szerencsétlenekkel meg nem kell foglalkozni, csak a gõg meg az irigység beszél belõlük. és elveszítenek rengeteg csodálatos pillanatot, mert csak azzal vannak elfoglalva, hogy elõbb csináljon dolgokat az õ gyermekük mint a szomszédé.
persze.... mert itt ha nem tudnád, csodababák vannak és tökéletes anyukák! Egyébként negyedét ne hidd, amit ez a sok ...anyuka ír. Egyáltalán nincs lemaradva a picid, tökéletesen rendben fejlõdik.
ÓÓ felét se hidd el :) ) Nekem a szomszédaim ilyenek, 7 hós babákat állítgatnak meg mutogatták nekem múltkor is hogy nézd hogy feláll...hát igen, csak közben szerencsétlen dûlöngél jobbra balra meg lóg az anyja kezén, egyfolytában beveri magát mindenhová..szóval én ezt nem hívom állásnak. Hagyd hogy a saját tempójában fejlõdjön és ne aggódj teljesen okék vagytok :) Én sose erõltettem semmit a gyerekeimnél, mégis mindent megtanultak ahogy kell, csak azzal a különbséggel hogy mivel nem erõszakoltam rájuk olyan mozgásformát amire még nem érettek, ezért mikor elkezdtek állni-menni-szaladni stb. olyan biztosan csinálták hogy nem estek-keltek lépten nyomon. És ez nekem fontosabb volt mint az "attrakció" hogy húúú már 6 hósan áll-megy-fut-szalad és 7 nyelven beszél :) ))
Mindenki szeret kérkedni, ne aggódj a babáddal semmi baj. Ez tökéletesen megfelel a korának.
Jó kérdés. Az én babám 8 hós háton kúszik, forog elég gyorsan de nem mászik még elõre, nem ül egyedül, nem áll fel. Én is meglepõdve néztem amikor a barátnõm pár héttel fiatalabb babája már mindezt megteszi. Szóval megértelek. De tényleg rossz más babájával hasonlítgatni a sajátunk. Vagy 8 hósan kevés ez? Minden jót nektek!
7 hósan kúszik, az tök jó. Pici lányom ma 9 hós és 5 napja kúszik. 7 hósan még "csak" gurult, de állítólag az nagyon jó. Kis haverja nála 2 nappal idõsebb, õ már 6 hósan kúszott, és Mikuláskor (8 hósan) felállt. Különbözõek a gyerekek, mint ahogy a felnõttek is. Hagyni kell, hogy a maga tempójában jöjjön rá a dolgokra, nem szabad siettetni, mert azzal többet ártasz, mint segítesz.
Igaza van az elõttem szólóknak.Csak annyit fûznék még hozzá.hogy nem biztos, hogy itt mindenki igazat ír.Lehet, hogy csak dicsekszik.Az a fontos csak, hogy egy baba fejlõdjön, mind megtanul majd ülni, járni, a tied is.
Az én fiam igaz hogy 8 hósan felállt, De csak 14 hónaposan indult el. Viszont meg sem áll már , ugy szaladgál, és izmos.
Miért lenne ez kevés? Minden baba a saját ütemében fejlõdik, egyik az egyik mozgásformát hamarabb, a másikat késõbb tanulja meg. Ebben nincs semmi különös. Még a testvérek se ugyanabban az ütemben tanulnak meg egyes dolgokat (nekem 4 gyerkõcöm van, mindegyik máshogy fejlõdött). Mi felnõttek se vagyunk egyformák, a babák se azok :) ) Hagyd, hogy a babád a saját ütemében fejlõdjön, ne akarj "segíteni" neki! Amikor eljön az ideje, a tiéd is megtanul mindent, csak ki kell várni :) ))
Ne aggódj, nagyon is jó ahol a babád tart. Az enyém 8 hónapos lesz holnapután és ugyanezeket csinálja. Egyébként megértelek, mert én is sokszor csak nézek, hogy más babák hol tartanak már. Az enyém még nem is ül egyedül és foga sincs. És 7 kg, ami nem a "cukidundibaba" kategória. De nem baj, imádom! :)

Ha most fejeztem be az első levél fogitabit (Lyndinette 20) akkor a 7 napos szünetben már védett vagyok végig?

Legjobb válasz: állítólag az elsõ szemtõl már védett vagy. mi ezt nem mertük bevállalni, 14 nap után szeretkeztünk elõször gumi nélkül. Már 3 hónap eltelt azóta, és semmi bajom. :) Úgyh 1 levél beszedése után már tutira védett vagy. :)

állítólag az elsõ szemtõl már védett vagy. mi ezt nem mertük bevállalni, 14 nap után szeretkeztünk elõször gumi nélkül. Már 3 hónap eltelt azóta, és semmi bajom. :) Úgyh 1 levél beszedése után már tutira védett vagy. :)
Teljesen mindegy h véd e vagy sem, mivel a 7 napos szünet alatt meglesz a menzid!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!