Találatok a következő kifejezésre: Már az levél (1629 db)

Matek feladat: Két gyereknek összesen 600 leje van. Ha az első gyerek a másodikénak dupláját költi, mindkettőjüknek 150 – 150 leje marad. Hány lejük volt eredetileg külön-külön?

Legjobb válasz: Legyen a második gyerek költése x, ekkor az elsõ költése 2x. Összesen tehát 3x-et költöttek. És ugye 2*150=300 lejük maradt. Tehát 600-300=300 lejt költöttek. Vagyis 3x=300, ebbõl x=100. Tehát az elsõ gyerek 200, a második 100 lejt költött. Vagyis az elsõnek eredetileg 350, a másodiknak 250 leje volt.

Legyen a második gyerek költése x, ekkor az elsõ költése 2x. Összesen tehát 3x-et költöttek. És ugye 2*150=300 lejük maradt. Tehát 600-300=300 lejt költöttek. Vagyis 3x=300, ebbõl x=100. Tehát az elsõ gyerek 200, a második 100 lejt költött. Vagyis az elsõnek eredetileg 350, a másodiknak 250 leje volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Húha, nagyon szépen köszönöm!

Ha már azt írta nekem h már nem szeret (elvileg akkor nagyon dühös volt) és le is törölt akkor jobb ha hagyom? :/

Legjobb válasz: Ha már azt írta nekem h már nem szeret (elvileg akkor nagyon dühös volt) és le is törölt akkor jobb ha hagyom? :/ Neee :O Letörölt facebookrol ? :O Világvége van emberek!

Ha már azt írta nekem h már nem szeret (elvileg akkor nagyon dühös volt) és le is törölt akkor jobb ha hagyom? :/ Neee :O Letörölt facebookrol ? :O Világvége van emberek!
Igen jobb ha hagyod. Hány éves vagy 12?
Mi az, hogy írta??? Az ilyen meg kéne beszélni. Nem facebookon odabaszni, hogy nem szeretlek.
Azt meg tul lehet elni, ha egyertelmuen kijelenti, hogy nem szeret!... De hogy letorolt facebookrol, az mar mindenen tultesz!! Egyertelmuen megcsal, es terhes, es szilvasbuotamertaztszereti! (Tobb itt elhangzo gyakori valasz most nem jut az eszembe) Es amugy negyvenketto!
Szerintem tényleg jobb, ha hagyod. Én általában mindig látok reményt a konfliktusok, viták megoldására egy párkapcsolatban, de ha képes azt mondani, hogy nem szeret, akkor ott és akkor vége. És az sem érdekel, hogy utána visszavonja, ilyennel nem dobálózunk. A "szeretlek" nem egy joker, amit bedobok, ha nincs más. A "nem szeretlek" ugyanígy nem lehet fenyegetés, vagy direkt bántás. Nem kéne rögtön elítélni a kérdezõt, mi van, ha azért beszélték meg pl. face-en, mert távkapcsolatban vannak? Az, hogy letörölt, meg egy elég gyerekes húzás...
Ha valaki dühbõl azt mondja, hogy nem szeret, akkor az olyan is. Nem érdemel több szót.
A kérdező hozzászólása: távkapcsolatban voltunk ... köszönöm a válaszokat :/
Igen, a második levél elsõ napján már nyugodtan beléd élvezhet.
A kérdező hozzászólása: köszi:)
az elsõ hónapban azért nem javasolt a beléd élvezés, mert a szervezeted még nem szokott hozzá az új hormonokhoz. A második hónapra ez már megvan, így a tablettád tökéletesen hatékony, biztosan nem leszel terhes. Most már csak arra figyelj, hogy ne felejtsd el bevenni:)


Igen. Attól, hogy rá van írva, hogy pl. áprilisban jár le, az nem az jelenti, hogy május 1-én már nem jó!

SOS! Valaki aki már olvasta az Egri csillagokat és dolgozatot is írt már belõle. Milyen kérdéseket szoktak fölrakni ami nincs benne a filmben és a könyvben igen?

Én soha nem tudok a végére jutni, mert elfelejtem, hogy mi történt. Pedig nagyon szeretek és sokat szoktam olvasni ( 2 nap alatt kiolvastam egy 500 oldalas könyvet), de ez valahogy nem az én világom és kifogott rajtam.

Legjobb válasz: Én már írtam belõle. nekünk kérdeztéka kard/gyûrû/alaprajz útját,hogy kitõl hova jutott ,sztem ez egy fontos része mert ez a 3 a fõ mótívum. Ahogy a Sárközivel való 3 találkozás is fontos. Meg nekünk még kérdezték,hogy Gergõt hányszor fogták el és hányszor menekül meg. A filmet nem láttam így majd megnézed mi nincs benne:)

Én már írtam belõle. nekünk kérdeztéka kard/gyûrû/alaprajz útját, hogy kitõl hova jutott , sztem ez egy fontos része mert ez a 3 a fõ mótívum. Ahogy a Sárközivel való 3 találkozás is fontos. Meg nekünk még kérdezték, hogy Gergõt hányszor fogták el és hányszor menekül meg. A filmet nem láttam így majd megnézed mi nincs benne:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi. :)

Aki lézerrel már szedett le anyajegyet az leírná, hogy mi a tapasztalata evvel kapcsolatosan?

Tervezem, hogy 2 anyajegyet szedetnék le lézerrel az arcomról. Az egyik az álamon a másik a baloldali arcomon van. Nem kiállóak, nincs is velük semmi próbléma, csak esztétikai okokból szedetném le. Kaptam már miattuk egy pár bunkó megjegyzést, és engem is nagyon zavarnak. Elég zavaró amikor a fényképeken ott "virít". Így könnyebb is lenne elfogadni magam. Aki már szedett le lézerrel, azt nagyon szépen kérem hogy írja le a tapasztalatait, hogy maradt e vmi nyom, heg stb. utána és hogy mennyire van megelégedve stb.

Legjobb válasz: Én hármat szedettem le, ugyancsak esztétikai okok miatt. Egyáltalán nem fájt és nem is volt idõigényes.Kaptam elõtte Lidocain injekciót, meg fel kellett vennem egy speciális szemüveget, a dokin is volt, gondolom a lézer miatt védeni kell a szemet. Utána leragasztotta és egy ugynevezett Cicaplast krémmel kellett a következõ napokban kenegetnem, amit a doki adott. És fontos, hogy víz nem érheti egy darabig, szóval a mosakodást így kell megoldani és a napfénytõl is óvni kell az adott bõrfelületet. Aztán szépen gyógyult a seb. Késõbb leesett a var. Utána piros, kör alakú folt maradt, ami szép lassan halványodott. Nekem már semmi nem látszik, csak közelrõl egy nagyon halvány kör mind a három helyen. Ne aggódj! Jól teszed, hogy leszedetet, ha ettõl jobb lesz a közérzeted. Én sem bántam meg, sõt! Amin lehet változtatni, miért ne. Remélem tudtam segíteni.

Én hármat szedettem le, ugyancsak esztétikai okok miatt. Egyáltalán nem fájt és nem is volt idõigényes.Kaptam elõtte Lidocain injekciót, meg fel kellett vennem egy speciális szemüveget, a dokin is volt, gondolom a lézer miatt védeni kell a szemet. Utána leragasztotta és egy ugynevezett Cicaplast krémmel kellett a következõ napokban kenegetnem, amit a doki adott. És fontos, hogy víz nem érheti egy darabig, szóval a mosakodást így kell megoldani és a napfénytõl is óvni kell az adott bõrfelületet. Aztán szépen gyógyult a seb. Késõbb leesett a var. Utána piros, kör alakú folt maradt, ami szép lassan halványodott. Nekem már semmi nem látszik, csak közelrõl egy nagyon halvány kör mind a három helyen. Ne aggódj! Jól teszed, hogy leszedetet, ha ettõl jobb lesz a közérzeted. Én sem bántam meg, sõt! Amin lehet változtatni, miért ne. Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi, hogy ezt leírtad. félek attól, hogy milyen folt marad majd a helye után és mennyire fog látszani, mert már szedtek le az arcomról egyszer egy faggyúmirigyet kimetszéssel és a heg még most is látszik kicsit.
A kérdező hozzászólása: esetleg ha vki tudna képet is küldeni, az nagyon jó lenne. :)

Már az első levéllel beszedtem múlthét csütörtökön a fog. Gátlót. (Milligest) Hétfőn megjött. A második levelet pénteken kezdtem el szedni. Ma együtt szeretnék lenni a barátommal gumi nélkül. Védett vagyok már? Nyugodt lehetek?

Legjobb válasz: Védett vagy már! Én is Milligest et szedek, és ugyan így a 2. levél elkezdése után nem védekeztünk gumival! Kb. 5 nõgyógyásztól kérdeztem meg, h teljes e a védettség, és azt mondták, h nyugodt lehetek! :)

Védett vagy már! Én is Milligest et szedek, és ugyan így a 2. levél elkezdése után nem védekeztünk gumival! Kb. 5 nõgyógyásztól kérdeztem meg, h teljes e a védettség, és azt mondták, h nyugodt lehetek! :)

Érezted már azt, h tetszik egy srác/lány, de le akartad beszélni magad róla vmi miatt?

Pl vallási hovatartozás, távolság, egy piercing, stilus, szöveg stb... ami általában semmiség

Legjobb válasz: Én egyszer halálosan szerelmes voltam egy roma srácba.....annyira rendes volt és helyes (komolyan..) talán ha jobban erõltetjük össze is jön valami de mivel a családom biztos nem nézte volna jó szemmel (amivel én nem értek egyet) ezért hát le kellett beszélnem magam róla. Ennek már több éve és azóta van egy 2 éves kapcsolatom valaki mással akit nagyon szeretek....szóval valahol helyesen döntöttem-viszont ha meglátom még mindig megdobog a szivem-persze már nem ugy-de azért még bejön a srác.... KEYLA

Én egyszer halálosan szerelmes voltam egy roma srácba.....annyira rendes volt és helyes (komolyan..) talán ha jobban erõltetjük össze is jön valami de mivel a családom biztos nem nézte volna jó szemmel (amivel én nem értek egyet) ezért hát le kellett beszélnem magam róla. Ennek már több éve és azóta van egy 2 éves kapcsolatom valaki mással akit nagyon szeretek....szóval valahol helyesen döntöttem-viszont ha meglátom még mindig megdobog a szivem-persze már nem ugy-de azért még bejön a srác.... KEYLA
Éreztem azt, hogy pl egy barátnõm pasija tetszik. De meg kellett szüntetnem magamban ezt az érzést, mert a barátság fontosabb. És nem akartam szemét tahó lenni, hogy elveszem a barátom szerelmét. Nem ér annyit. Roma srácba egyszer és is beleszerettem, vagyis nem nevezném szerelemnek, csak úgy gondoltam rá, hogy esetleg... de nem érte volna meg emiatt a szüleimmel összeveszni és utcára kerülni. Barátom a távolság miatt beszélte be magának, hogy nem én vagyok élete szerelme. Pedig imádtuk egymást. Csak van köztünk egy fél ország :D ezt nyíltan meg is mondta. Hát.. Szerintem egy piercing és stílus miatt valakit meggyûlölni ostobaság! Nem is értem hogy lehetséges. A szövegével pedig úgy vagyok, hogy ha pl. állandóan csúnyán beszél vagy hasonló akkor engem taszít, szóval nincs mirõl beszélni. Természetesen a vége mindig az, hogy elmúlik a szerelem/fellángolás és minden marad a régiben. Szerintem ha mélyen belül azt érzed, hogy ez nem helyes és nem kéne így lennie akkor jobb elfelejteni és nem belevágni.
hát én nem rég viselkedés miatt :S nagyon gázos volt szegény de most már sikeresen túltettem magamat rajta:D

Mod the sims kérdések azoknak, akik már töltöttek le innen bármit, és sikerült a játékban használniuk?

Modthesims.info-nál töltöttem le (lovas pózok, link szerint: <[link], és még egy, amit ha kéritek, szívesen elküldöm, de szerintem ez most nem fontos)

Legjobb válasz: Annyi az egész, hogy meg kell nézni, hogy amit letöltöttél az hivatalos sims3pack fájl (mint a bolti cuccok) vagy pedig .package fájl. A sims3pack fájlt csak futtatni kell és a játék magától feltelepíti, vagy ha nagyon sok van akkor berakod õket a Dokumentumok/Electronic Arts/The Sims 3/Downloads mappába, aztán a kezdõlauncher letöltések opciójában kipipálód õket és rámész a telepítésre. A .package fájlok bonyolultabbak. Elõször le kell töltened a frameworkot ([link]. Aztán ezt ki kell csomagolnod a Dokumentumok/Electronic Arts/The Sims 3 mappába. A .package fájlokat aztán a fentin belül a Mods/Packages mappába kell raknod és voilá, már bent is vannak a játékban. A lovas mod amit linkeltél önmagában nem mûködik, mert csak animációs fájlokat tartalmaz, kell hozzá egy Pose player ([link]) min. 1.26-os patchûnek kell lenned hozzá. Ezt ugyanúgy kell telepíteni, ahogy fentebb leírtam. Ha mindkettõ bent van, akkor a vásárlás mód dekorációk/egyéb (bocsi ha magyarban egy kicsit másképp van, én angol verzióval szeretek játszani) alatt lesz a pose player, és azt elhelyezve arra simmel/lóval kattintva lehet ilyen pózokat vágni. Szerintem nagyon sok haszna nincs a játékban, inkább csak szép képek csinálására alkalmas. Magyarul sajna nem lehet megszerezni a modok 99,99%-át. Én is ezért játszok inkább angol nyelven, mert zavar, hogy vmi magyarul van, vmi angolul a játékomban.

Annyi az egész, hogy meg kell nézni, hogy amit letöltöttél az hivatalos sims3pack fájl (mint a bolti cuccok) vagy pedig .package fájl. A sims3pack fájlt csak futtatni kell és a játék magától feltelepíti, vagy ha nagyon sok van akkor berakod õket a Dokumentumok/Electronic Arts/The Sims 3/Downloads mappába, aztán a kezdõlauncher letöltések opciójában kipipálód õket és rámész a telepítésre. A .package fájlok bonyolultabbak. Elõször le kell töltened a frameworkot ([link]. Aztán ezt ki kell csomagolnod a Dokumentumok/Electronic Arts/The Sims 3 mappába. A .package fájlokat aztán a fentin belül a Mods/Packages mappába kell raknod és voilá, már bent is vannak a játékban. A lovas mod amit linkeltél önmagában nem mûködik, mert csak animációs fájlokat tartalmaz, kell hozzá egy Pose player ([link]) min. 1.26-os patchûnek kell lenned hozzá. Ezt ugyanúgy kell telepíteni, ahogy fentebb leírtam. Ha mindkettõ bent van, akkor a vásárlás mód dekorációk/egyéb (bocsi ha magyarban egy kicsit másképp van, én angol verzióval szeretek játszani) alatt lesz a pose player, és azt elhelyezve arra simmel/lóval kattintva lehet ilyen pózokat vágni. Szerintem nagyon sok haszna nincs a játékban, inkább csak szép képek csinálására alkalmas. Magyarul sajna nem lehet megszerezni a modok 99, 99%-át. Én is ezért játszok inkább angol nyelven, mert zavar, hogy vmi magyarul van, vmi angolul a játékomban.
Elõzõ vagyok. A framework link hibás, a végérõl töröld ki a ) jelet, amikor beírod.

Az LG LCD TV-m már az újév óta hibásan vetíti le a a filmeket. Mi lehet a gond?

Nagyábol néha morzsolt képernyõvel és hangal vetíti le, mi lehet ambaj?????

Legjobb válasz: "Nagyábol néha morzsolt képernyõvel és hangal vetíti le, mi lehet ambaj?????" Ha azt hiszed erre tud valaki válaszolni, amikor semmi értelmeset nem írsz le, akkor a baj veled van. Lehet rádióznod kéne inkább.

"Nagyábol néha morzsolt képernyõvel és hangal vetíti le, mi lehet ambaj?????" Ha azt hiszed erre tud valaki válaszolni, amikor semmi értelmeset nem írsz le, akkor a baj veled van. Lehet rádióznod kéne inkább.
A kérdező hozzászólása: -, -


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!