Találatok a következő kifejezésre: Már a hónaptól (30 db)

Milyen gyümölcsöt adtok már a babátoknak, és hányadik hónaptól?

Legjobb válasz: 3 hónapos korától adtam neki almát, aztán barackot, banánt. 7 hónapos és még most is ezeket eszi, más gyümit még nem próbáltam meg neki.

3 hónapos korától adtam neki almát, aztán barackot, banánt. 7 hónapos és még most is ezeket eszi, más gyümit még nem próbáltam meg neki.
érdekes, nálam a védõnõ a banánt a végére rakta a listának, mert hogy nem tudják úgy megemészteni....nem értem akkor mi van
2 hete próbálkozom, eddig almát és barackot kapott. Úgy veszem észre, hogy azóta szelesebb és nyöszörögve pukizik, mint mikor hasfájós volt még. Úgyhogy most szünetet tartok. Talán két nap múlva megkóstoltatom vele a répát, ha az sem, akkor hanyagolom a hozzátáplálást. 5 hónapos lesz hónap elején.
4, 5 hónapos kora óta kap gyümölcsöket, almát, barackot, banánt.A körtét most szeretnénk kipróbálni. Holnap lesz 6 hónapos
4 hótól, alma, barack ezzel kezdtem. Aztán mindig a köv. hónaptól kapott már mást is: körte, tök, krumpli, banán..

Már a 4. hónaptól van tejem, ill. ilyen előtej. Pár csepp minden nap. Ez azt jelentheti hogy lesz szülés után? Vagy nincs összefüggés? 32hetes terhes.

Legjobb válasz: Jó ha van,de nem feltétlen jelenti,hogy utána is lesz. Nekem is volt elõtejem,mégsem tudtam szoptatni. 1 hónapos kisfiú anyukája

Jó ha van, de nem feltétlen jelenti, hogy utána is lesz. Nekem is volt elõtejem, mégsem tudtam szoptatni. 1 hónapos kisfiú anyukája

A Humana natur tejpépjét használtátok már? (4 hónaptól)

Mivel kevertétek, hogy ízletesebb legyen?

Legjobb válasz: Én néha szoktam adni a babámnak, de csak magában. Nagyon szereti.

Én néha szoktam adni a babámnak, de csak magában. Nagyon szereti.

Ettől a hónaptól kéne elkezdenem a fogamzásgátló szedését, így érthetően már nagyon vártam, hogy megjöjjön. Miért nem jött (még? ) meg?

A véleményetekre lennék kíváncsi. Ett?l a hónaptól kéne elkezdenem a fogamzásgátló szedését, így érthet?en már nagyon vártam,hogy megjöjjön. Vasárnap kellett volna megjönnie, de nem jött. Pedig minden tünete megvan, görcsölök + mellfájdalom.

Legjobb válasz: Az elõváladék is tartalmazhat spermiumokat. Még menszesz alatt is teherbe lehet esni. Nagy nagy butaságot csináltatok, de nem emiatt késik neked...

Az elõváladék is tartalmazhat spermiumokat. Még menszesz alatt is teherbe lehet esni. Nagy nagy butaságot csináltatok, de nem emiatt késik neked...
Ha most szeded elsõ hónapban a fogamzásgátlót, akkor még nem tudod, mikor kéne megjönnie. Általában az utolsõ tabletta beszedésétõl számított 3-5. napon jön meg. (nekem az ötödiken)
szia. velem ugyanez volt. nekem 10 napot késett és pont a fogamzásgátló elõtt voltam énis. mi is kipróbáltuk h mien gumi nélkól 1-2szer becsusszant , de elõtte volt magömlése és le is tusolt, szóval maximálisan vigyáztunk. nekem elõtte kb 2 héttel fájt a hasam kissé, feszült a mellem, szal ilyen tipikus menzesz elõtti dolgok. fejen álltam, meg melegvizes fürdõ meg minden hülyeség h megjöjjön, elvileg neked is megkéne h jöjjön, viszont az elõváladékban olykor lehetnek spermiumok, szal azzal vigyáztatok remélem . én pl tiszta ideg voltam , ultrahangon is megnéztek stb. de igazán akkor nyugodtam meg amikor megjött . hogyha , ill pláne ha neked is vannak ien elõjelek, biztos h megfog jönni, sztem nem kell naon paráznod, de azért 1 nõdokival beszélj :) õ azért biztosabb.
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom, hogy az elõváladék is tartalmazhat spermiumot, így figyeltünk arra is, ill. próbáltunk. Azért is nem folytattuk. Remélem tényleg nem lesz semmi "baj", és az biztos, hogy tanultam ebbõl. Nem hiányzik a felesleges idegeskedés. És köszönöm (nagyon nagyon) a válaszotokat. :)

Sajnos már 4. hónaptól táppénzen vagyok, nem dolgozhattam tovább. Most vagyok a 36. hétben és egyszerűen nem mennek a napok, a hetek...Mit csináljak, hogy ne legyek ilyen türelmetlen?

Borzalmasan lassan telik az id?, és egyre hisztisebb is vagyok sajnos...Nem tudom magam már semmivel lefoglalni. Ti is így vagytok ezzel, mit tehetnék ez ellen???? Nagyon komolyan kérdezem..borzalmas így a semmitevés...

Legjobb válasz: Szia ! Bizony,már elég hosszú ideje vagy otthon! A baba várására készen vagytok már mindennel. Én ilyenkor a babaruhákat mostam, vasaltam, rendezgettem. Átnéztem a babalistát, hogy meg van-e minden. Ha még jól mozogsz, látogasd meg a barátnöidet, rokonaidat, ismeröseidet. Olvasgass egy kis szakirodalmat (baba gondozása, esetleg a szülésröl). Utána úgysem lesz ezekre idöd! Nem jársz valami szüléselökészítö tanfolyamra? Vagy ismerkedj a neten kismamákkal (pl. babatervezok.otthona.net)! Sétálj sokat! Papíron még 4 heted van hátra ! De ne halassz mindent az utolsó pillanatra, mert a baba hamarabb is jöhet. Fel a fejjel! Ez az utolsó hónap !

Szia ! Bizony, már elég hosszú ideje vagy otthon! A baba várására készen vagytok már mindennel. Én ilyenkor a babaruhákat mostam, vasaltam, rendezgettem. Átnéztem a babalistát, hogy meg van-e minden. Ha még jól mozogsz, látogasd meg a barátnöidet, rokonaidat, ismeröseidet. Olvasgass egy kis szakirodalmat (baba gondozása, esetleg a szülésröl). Utána úgysem lesz ezekre idöd! Nem jársz valami szüléselökészítö tanfolyamra? Vagy ismerkedj a neten kismamákkal (pl. babatervezok.otthona.net)! Sétálj sokat! Papíron még 4 heted van hátra ! De ne halassz mindent az utolsó pillanatra, mert a baba hamarabb is jöhet. Fel a fejjel! Ez az utolsó hónap !
A kérdező hozzászólása: neked is nagyon sok kitartást kívánok, tudom még sok idõd van hátra, de lesz egy szép egészséges Babád:) Puszi;)
Teljesen együtt érzek veled, de te 36 hetes vagy.Alig van hátra valamicske.Én 5hetes korom ota táppénzen vagyok, ráadásul feküdnöm kell.Most 18hetes vagyok.Nem engedem , hogy elhatalmasodjon rajtam a pánik.Mindig arra gondolok ez csak egy pár honap az életemböl, kibirom minden áron.Én is rohannék elöre az idõben, de nem lehet.Én sokat olvasok, filmeket nézek.Idönként megengedek magamnak egy kis sétát a barátnökkel.Te már készitgetheted ha kisbébi ruháit, tervezgesd milyen lesz ha veletek lesz.Kitartás, minden nap eltelik.Észre sem veszed és meg is születik.Sok sikert.
szia!! hát sajnos én is így vagyok ezzel, mi 35 hetesek vagyunk. sokat netezek, olvasok, rendezgetem a dolgokat a lakásban, de így is sokszor halálra unom magam. ez van, azt hiszem, nem tudunk mit tenni ellene. ráadásul engem mindenki azzal fáraszt, hogy már csak max 1-2 hetem van... persze én még nem akarok szülni!! a babó érdekében :) szóval csináld azokat a dolgokat, amik jó kedvre derítenek!! és tudom, hogy közhely, de pihenj, mert utána nem lesz rá idõnk :) boldog pocakoskodást!!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm mindenkinek aranyosak vagytok...Hát igen türelem az kell, de hát a jó munkához idõ kell:) megpróbálom lefoglalni magam, de legalább ezt a rosszkedvet leküzdeni...lehet a za baj h én ápolónõ voltam, napi 12 órát futkostam fel alá, mindig csináltam valamit, és nagyon nagyon szeretem a munkámat. imádok emberekkel foglalkozni, bár sajnos a fizetést azt hagyjuk...mindezzel együtt pörögtem ezerrel...nektek is minden jót kívánok, egészséges Babót, és nagyon szép szülést...és köszönöm mégegyszer!!
A 2.válaszolo vagyok, én is ápolónõ vagyok, ugyhogy mégjobban együttérzek veled.KITARTÁS.
Szerintem igen, miért ne lehetne?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!!

A milupanak van gyümölcs izu tápszere. Ti adtátok már a babátoknak. (9 hónaptol)?

Legjobb válasz: Én ezt adom a lányomnak és nagyon szereti.14 hós

Én ezt adom a lányomnak és nagyon szereti.14 hós
A kérdező hozzászólása: itta a sima tejet utánna?
A 10 hónapos babám nem eszi meg. Csempésztem már bele sima tápszerbe egy-egy kanalat, mindig észre vette és nem ette meg.
Elsõ vagyok, nem adtam sima tejet Neki, most csak ezt issza naponta 1-2 alkalommal.
A kérdező hozzászólása: a kérdésem lényege az lenne hogy akcióba van a milupa milumil 3 gyumolcsizü tápszere ha megveszek neki 1 dobozzal, tegyük fel hogy szereti, aztán megissza a sima tápszert is.? van tapasztalata valakinek?
Szerintem ez gyerek függõ az enyém nem válogatós megitta utána a simát is!

Ha a 4. hótól kezdem a hozzátáplálást, akkor attól a hónaptól már nem kell a K-vitamin ugye?

Azt mondta a gyermekorvos, hogy ha már kap gyümölcsöket is, akkor nem kell már neki adni. Eddig anyatejes volt, most 3 hós és megkapta az egyhavi ampullával a K-vitamint, akkor a jöv? hónaptol már nem kell, ugye?

Legjobb válasz: nem kell adni, igen

nem kell adni, igen
A kérdező hozzászólása: OK, köszi!
Nekünk kell. Azt mondta, hogy amíg szopik addig kell, ha tápszeres akkor nem kell, mert abban van. A D-t viszont folyamatosan kell adni, függetlenül, hogy mit eszik a baba.
De ne kezdd el 4 hónaposan...!

Még szoptatok (15 hónapja) eddig 23napra jött meg a mensim (a szűlés utáni 7. hónaptól). Már a 26 napnál tartok, de sehol semmi. Vajon a szopcsi miatt késhet? (Remélem még nem a Kistesó érkezik)

kb.egy hete egész nap fájt a hasam,azt hittem,megjön,de azóta sem jött meg.

Legjobb válasz: Gondolom,ha nem akartok még tesót akkor védekeztek?? Ha nem,hát igen csak baba van kilátásban.Vegyél tesztet.

Gondolom, ha nem akartok még tesót akkor védekeztek?? Ha nem, hát igen csak baba van kilátásban.Vegyél tesztet.
Siman keshet a szoptatas miatt es a hormonok miatt, en is pont 15 honapja szoptatok, 7 hos volt a fiam, amikor eloszor megjott, aztan 4 honapig semmi, aztan 2-szer megjott rendesen 29 napra, aztan kesett 1 hetet, es most az utolsonal 1 hettel hamarabb jott meg. Szoval meg nem allt be rendesen es szerintem ez a szoptatas miatt van.
Lehet kistesó is de a szoptatás élég tisztességesen bezavarhat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!