Találatok a következő kifejezésre: Már a hónaptól (32 db)

Milyen gyümölcsöt adtok már a babátoknak, és hányadik hónaptól?

Legjobb válasz: 3 hónapos korától adtam neki almát, aztán barackot, banánt. 7 hónapos és még most is ezeket eszi, más gyümit még nem próbáltam meg neki.

3 hónapos korától adtam neki almát, aztán barackot, banánt. 7 hónapos és még most is ezeket eszi, más gyümit még nem próbáltam meg neki.
érdekes, nálam a védõnõ a banánt a végére rakta a listának, mert hogy nem tudják úgy megemészteni....nem értem akkor mi van
2 hete próbálkozom, eddig almát és barackot kapott. Úgy veszem észre, hogy azóta szelesebb és nyöszörögve pukizik, mint mikor hasfájós volt még. Úgyhogy most szünetet tartok. Talán két nap múlva megkóstoltatom vele a répát, ha az sem, akkor hanyagolom a hozzátáplálást. 5 hónapos lesz hónap elején.
4, 5 hónapos kora óta kap gyümölcsöket, almát, barackot, banánt.A körtét most szeretnénk kipróbálni. Holnap lesz 6 hónapos
4 hótól, alma, barack ezzel kezdtem. Aztán mindig a köv. hónaptól kapott már mást is: körte, tök, krumpli, banán..

Már a 4. hónaptól van tejem, ill. ilyen előtej. Pár csepp minden nap. Ez azt jelentheti hogy lesz szülés után? Vagy nincs összefüggés? 32hetes terhes.

Legjobb válasz: Jó ha van,de nem feltétlen jelenti,hogy utána is lesz. Nekem is volt elõtejem,mégsem tudtam szoptatni. 1 hónapos kisfiú anyukája

Jó ha van, de nem feltétlen jelenti, hogy utána is lesz. Nekem is volt elõtejem, mégsem tudtam szoptatni. 1 hónapos kisfiú anyukája

Sajnos már 4. hónaptól táppénzen vagyok, nem dolgozhattam tovább. Most vagyok a 36. hétben és egyszerűen nem mennek a napok, a hetek...Mit csináljak, hogy ne legyek ilyen türelmetlen?

Borzalmasan lassan telik az id?, és egyre hisztisebb is vagyok sajnos...Nem tudom magam már semmivel lefoglalni. Ti is így vagytok ezzel, mit tehetnék ez ellen???? Nagyon komolyan kérdezem..borzalmas így a semmitevés...

Legjobb válasz: Szia ! Bizony,már elég hosszú ideje vagy otthon! A baba várására készen vagytok már mindennel. Én ilyenkor a babaruhákat mostam, vasaltam, rendezgettem. Átnéztem a babalistát, hogy meg van-e minden. Ha még jól mozogsz, látogasd meg a barátnöidet, rokonaidat, ismeröseidet. Olvasgass egy kis szakirodalmat (baba gondozása, esetleg a szülésröl). Utána úgysem lesz ezekre idöd! Nem jársz valami szüléselökészítö tanfolyamra? Vagy ismerkedj a neten kismamákkal (pl. babatervezok.otthona.net)! Sétálj sokat! Papíron még 4 heted van hátra ! De ne halassz mindent az utolsó pillanatra, mert a baba hamarabb is jöhet. Fel a fejjel! Ez az utolsó hónap !

Szia ! Bizony, már elég hosszú ideje vagy otthon! A baba várására készen vagytok már mindennel. Én ilyenkor a babaruhákat mostam, vasaltam, rendezgettem. Átnéztem a babalistát, hogy meg van-e minden. Ha még jól mozogsz, látogasd meg a barátnöidet, rokonaidat, ismeröseidet. Olvasgass egy kis szakirodalmat (baba gondozása, esetleg a szülésröl). Utána úgysem lesz ezekre idöd! Nem jársz valami szüléselökészítö tanfolyamra? Vagy ismerkedj a neten kismamákkal (pl. babatervezok.otthona.net)! Sétálj sokat! Papíron még 4 heted van hátra ! De ne halassz mindent az utolsó pillanatra, mert a baba hamarabb is jöhet. Fel a fejjel! Ez az utolsó hónap !
A kérdező hozzászólása: neked is nagyon sok kitartást kívánok, tudom még sok idõd van hátra, de lesz egy szép egészséges Babád:) Puszi;)
Teljesen együtt érzek veled, de te 36 hetes vagy.Alig van hátra valamicske.Én 5hetes korom ota táppénzen vagyok, ráadásul feküdnöm kell.Most 18hetes vagyok.Nem engedem , hogy elhatalmasodjon rajtam a pánik.Mindig arra gondolok ez csak egy pár honap az életemböl, kibirom minden áron.Én is rohannék elöre az idõben, de nem lehet.Én sokat olvasok, filmeket nézek.Idönként megengedek magamnak egy kis sétát a barátnökkel.Te már készitgetheted ha kisbébi ruháit, tervezgesd milyen lesz ha veletek lesz.Kitartás, minden nap eltelik.Észre sem veszed és meg is születik.Sok sikert.
szia!! hát sajnos én is így vagyok ezzel, mi 35 hetesek vagyunk. sokat netezek, olvasok, rendezgetem a dolgokat a lakásban, de így is sokszor halálra unom magam. ez van, azt hiszem, nem tudunk mit tenni ellene. ráadásul engem mindenki azzal fáraszt, hogy már csak max 1-2 hetem van... persze én még nem akarok szülni!! a babó érdekében :) szóval csináld azokat a dolgokat, amik jó kedvre derítenek!! és tudom, hogy közhely, de pihenj, mert utána nem lesz rá idõnk :) boldog pocakoskodást!!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm mindenkinek aranyosak vagytok...Hát igen türelem az kell, de hát a jó munkához idõ kell:) megpróbálom lefoglalni magam, de legalább ezt a rosszkedvet leküzdeni...lehet a za baj h én ápolónõ voltam, napi 12 órát futkostam fel alá, mindig csináltam valamit, és nagyon nagyon szeretem a munkámat. imádok emberekkel foglalkozni, bár sajnos a fizetést azt hagyjuk...mindezzel együtt pörögtem ezerrel...nektek is minden jót kívánok, egészséges Babót, és nagyon szép szülést...és köszönöm mégegyszer!!
A 2.válaszolo vagyok, én is ápolónõ vagyok, ugyhogy mégjobban együttérzek veled.KITARTÁS.

A Humana natur tejpépjét használtátok már? (4 hónaptól)

Mivel kevertétek, hogy ízletesebb legyen?

Legjobb válasz: Én néha szoktam adni a babámnak, de csak magában. Nagyon szereti.

Én néha szoktam adni a babámnak, de csak magában. Nagyon szereti.

Ettől a hónaptól kéne elkezdenem a fogamzásgátló szedését, így érthetően már nagyon vártam, hogy megjöjjön. Miért nem jött (még? ) meg?

A véleményetekre lennék kíváncsi. Ett?l a hónaptól kéne elkezdenem a fogamzásgátló szedését, így érthet?en már nagyon vártam,hogy megjöjjön. Vasárnap kellett volna megjönnie, de nem jött. Pedig minden tünete megvan, görcsölök + mellfájdalom.

Legjobb válasz: Az elõváladék is tartalmazhat spermiumokat. Még menszesz alatt is teherbe lehet esni. Nagy nagy butaságot csináltatok, de nem emiatt késik neked...

Az elõváladék is tartalmazhat spermiumokat. Még menszesz alatt is teherbe lehet esni. Nagy nagy butaságot csináltatok, de nem emiatt késik neked...
Ha most szeded elsõ hónapban a fogamzásgátlót, akkor még nem tudod, mikor kéne megjönnie. Általában az utolsõ tabletta beszedésétõl számított 3-5. napon jön meg. (nekem az ötödiken)
szia. velem ugyanez volt. nekem 10 napot késett és pont a fogamzásgátló elõtt voltam énis. mi is kipróbáltuk h mien gumi nélkól 1-2szer becsusszant , de elõtte volt magömlése és le is tusolt, szóval maximálisan vigyáztunk. nekem elõtte kb 2 héttel fájt a hasam kissé, feszült a mellem, szal ilyen tipikus menzesz elõtti dolgok. fejen álltam, meg melegvizes fürdõ meg minden hülyeség h megjöjjön, elvileg neked is megkéne h jöjjön, viszont az elõváladékban olykor lehetnek spermiumok, szal azzal vigyáztatok remélem . én pl tiszta ideg voltam , ultrahangon is megnéztek stb. de igazán akkor nyugodtam meg amikor megjött . hogyha , ill pláne ha neked is vannak ien elõjelek, biztos h megfog jönni, sztem nem kell naon paráznod, de azért 1 nõdokival beszélj :) õ azért biztosabb.
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom, hogy az elõváladék is tartalmazhat spermiumot, így figyeltünk arra is, ill. próbáltunk. Azért is nem folytattuk. Remélem tényleg nem lesz semmi "baj", és az biztos, hogy tanultam ebbõl. Nem hiányzik a felesleges idegeskedés. És köszönöm (nagyon nagyon) a válaszotokat. :)
Szerintem igen, miért ne lehetne?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!!

A milupanak van gyümölcs izu tápszere. Ti adtátok már a babátoknak. (9 hónaptol)?

Legjobb válasz: Én ezt adom a lányomnak és nagyon szereti.14 hós

Én ezt adom a lányomnak és nagyon szereti.14 hós
A kérdező hozzászólása: itta a sima tejet utánna?
A 10 hónapos babám nem eszi meg. Csempésztem már bele sima tápszerbe egy-egy kanalat, mindig észre vette és nem ette meg.
Elsõ vagyok, nem adtam sima tejet Neki, most csak ezt issza naponta 1-2 alkalommal.
A kérdező hozzászólása: a kérdésem lényege az lenne hogy akcióba van a milupa milumil 3 gyumolcsizü tápszere ha megveszek neki 1 dobozzal, tegyük fel hogy szereti, aztán megissza a sima tápszert is.? van tapasztalata valakinek?
Szerintem ez gyerek függõ az enyém nem válogatós megitta utána a simát is!

Ha a 4. hótól kezdem a hozzátáplálást, akkor attól a hónaptól már nem kell a K-vitamin ugye?

Azt mondta a gyermekorvos, hogy ha már kap gyümölcsöket is, akkor nem kell már neki adni. Eddig anyatejes volt, most 3 hós és megkapta az egyhavi ampullával a K-vitamint, akkor a jöv? hónaptol már nem kell, ugye?

Legjobb válasz: nem kell adni, igen

nem kell adni, igen
A kérdező hozzászólása: OK, köszi!
Nekünk kell. Azt mondta, hogy amíg szopik addig kell, ha tápszeres akkor nem kell, mert abban van. A D-t viszont folyamatosan kell adni, függetlenül, hogy mit eszik a baba.
De ne kezdd el 4 hónaposan...!

Ha nem adhatok a babámnak tejet x idős koráig akkor a tápszerek miért tehéntej alapúak? És már 4 hónaptól ihatják?

Legjobb válasz: Hozzátenném: igenis vannak babák, akiket allergizál a tápszer, ezért találták ki a HA-s tápszert, majd a Peptit és a Som-ot /szója alapú/, pl. TELJESEN kivonni nem tudják.

Hozzátenném: igenis vannak babák, akiket allergizál a tápszer, ezért találták ki a HA-s tápszert, majd a Peptit és a Som-ot /szója alapú/, pl. TELJESEN kivonni nem tudják.
a "bunkó" anyuka vagyok. a HA-s tápszert adhatod nyugodtan, az kifejezetten allergiás/érzékeny babáknak van.
De a tápszerböl ki van vonva az az összetevöje a tejnek, ami ártalmas a babáknak, megbetegedhetnek töle. Azt te otthon nem tudod kivonni, azért nem szabad nekik adni, késöbb is csak forralva, mert tele van baktériumokkal.
nem 4 hótól, hanem újszülött kortól. szerinted akinek nincs teje, az nem eteti a gyermekét 4 hónapig???? nem is nagyon értem a kérdést. mibõl kellene csinálni? az, h az alapja tehéntej, nem jelenti azt, h egyenlõ vele. kivonják belõle azokat a dolgokat, amik nem babáknak valók, és helyette hasznos vitaminok kerülnek bele.
Csak azt nem értem elsõ válaszoló, hogy mért kell ilyen bunkónak lenni?Ne nézd már le a másikat ha nem érte valamit.Biztos te mindentudó vagy ugye?Na ne csináld már.
hát nem. nem volt bunkó.
Mért, szerinted nem volt lenézõ az elsõ mondatod?Csak gondolj bele.Na de mind1 nem ítélkezem senki felett csak zavarta a szemem:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én nem érzem magam teljesen "tudatlannak", bár nagyon sok mindent nem tudok, lévén elsõ gyermekes anyuka. És miután a dobozokra a HA-t kivéve nincs ráirva, hogy kivonnak belõle valamit, csak az hogy tejalergiás gyerekeknek nem adható, hát tényleg összezavart. De köszönöm mindenki segitségét:)
a bunkóság nem itt kezdõdik... azt hiszem válaszoltam a kérdésre. nem tudok én sem mindent, messze nem, na de tudatlan sem vagyok. elnézést, h zavar a dolog. és leszögöezem nem voltam bunkó.
rendben akkor nem...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!