Találatok a következő kifejezésre: Már a héten vagyok. Úgy (108 db)

14 hetes vagyok, és kb.2-3 hete már a délelőtti órákban ugy érzem, hogy elalszom, és nem tudok odafigyelni semmire, annyira álmos, fáradt vagyok. Ilyan korai terhességnél előfordul?

Nem kávézom, csak 3 in 1-et iszok, még dolgozom is. De nagyon rossz, mert a fejem majd le esik:)

Legjobb válasz: Igen, a korai terhességnél gyakran elõfordul az álmosság, fáradtság. Én is ilyen voltam, aztán kb 15. héttõl jobb lett. 23 hetes kismami

Igen, a korai terhességnél gyakran elõfordul az álmosság, fáradtság. Én is ilyen voltam, aztán kb 15. héttõl jobb lett. 23 hetes kismami
ez természetes ilyenkor, én amúgy is bármikor eltudtam volna aludni, képzeld milyen voltam a terhességem elején :) boldog babavárást
Az elsõ 3 hónap biztos ilyen lesz, ez természetes és ez ellen még a kávé sem hatna. Én fõleg ebéd után voltam így, még dolgoztam, mit nem adtam volna egy kis pihiért, vagy alvásért. Szó szerint bukott le a fejem olyan álmosság és fáradtság jött rám. De ez elmúlik és a második harmadban pedig olyan aktív leszel mintha nem is lennél terhes. Ezt az idõszakot pedig át kell vészelni. Kitartást! 22hetes kismami

Már a 40. héten vagyok. Úgy fáj a hasam, mintha sok savam lenne. Normális ez?

Ugyanazt eszem mint régebben. Akkor nem volt ilyen problémám. Meg egy kicsit hányingerem is van. És természetesen este a legrosszabb, úgyhogy az alvás se nagyon megy már.

Legjobb válasz: Szerintem ez természetes, semmi baj. A baba nagy, nyomja a gyomrod, még ha már " le is szállt". Rennie-t ehetsz, az segíthetsz, és alujd úgy, hogy magasabban van a fejed és a vállad is , attól is jobb lehet.-) Ne félj, minden rendben, már nem sokáig lesztek együtt.-) Nagy kalappal és sok boldogságot!!

Szerintem ez természetes, semmi baj. A baba nagy, nyomja a gyomrod, még ha már " le is szállt". Rennie-t ehetsz, az segíthetsz, és alujd úgy, hogy magasabban van a fejed és a vállad is , attól is jobb lehet.-) Ne félj, minden rendben, már nem sokáig lesztek együtt.-) Nagy kalappal és sok boldogságot!!
Szia. Teljesen normális.e´n az utolsó hetekben szinte semmit sem aludtam. Kitartás, nemsokára úgysem fogsz tudni aludni:) )
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, kitartást neked!
Tarts ki, nemsokára el fog múlni! Én is így voltam az utolsó hetekben!! :) ) Könnyû szülést és boldog babavárást!!

A fogyókúra melyik időszaka a legnehezebb? Ha az első héten már túl vagyok akkor már csak könnyebb lesz ugye?

Legjobb válasz: Szerintem akkor a legnehezebb, mikor elfogy a motivációd. Nem fogysz annyit, amennyit kellene, nagyon vágysz az édességre, vagy csak egyszerûen már nem érted, miért is csinálod. 1 hét után még van azért az emberben, majd úgy 3-4 hét után már lehet hogy elkezd csökkenni. Innen a legnehezebb felállni, és igenis folytatni.

Szerintem akkor a legnehezebb, mikor elfogy a motivációd. Nem fogysz annyit, amennyit kellene, nagyon vágysz az édességre, vagy csak egyszerûen már nem érted, miért is csinálod. 1 hét után még van azért az emberben, majd úgy 3-4 hét után már lehet hogy elkezd csökkenni. Innen a legnehezebb felállni, és igenis folytatni.


Nekem a 26. hétig 100%-ra mondták, hogy kislány majd pár héttel késõbb 4d uh-ra kukacot növesztett, és fiú lett. :)
ha sima u.h-on mondták, akkor azt még ne vedd tutira. (elég sokakat ért már meglepetés)
hát, tesóméknak lányt mondtak gen.in, köv. uh- n meg a doki azt mondta mintha zacsit látna :) de tutit még nem tudnak, mert nem mutatta meg magát a kölök tendesen :)
Az öcsém a 30. hétig 100% kislány volt, úgyhogy szerintem még ne fesd rózsaszínre a falat :) )
25 hetesen nincs kukac, szülõágyon megkukacosodott :D
A kérdező hozzászólása: Akkor nem is élem bele magam és pár hét múlva elmegyek 4d-re, legalább látni fogom már a vonasait is!:-)
én úgy tudom, hogy pihenõ napokon is szedni kell, és 1 hónap mire beindulsz tõle aszem.
09:10 nek szól hogy amit irtam nem baromságm mert ha már vesz tömegnövelöt szedje normálisan nem ?most milyen az hogy meg vesz 1 - 1.2kg os volumass 35 öt amit beoszt 1 hónapra ami kb ha normálisan szeded elfogyik 2 hét alatt szóval azért nem érdemes kiadni a pénzt ha szarul szedjük mert nem lessz akora hatása ennyi .
ja és hozzá teszem h ne várj csodákat, elsõ adagtól ritka az aki fel is szed pár kilót... mert mellette zabálni kell
A kérdező hozzászólása: Please segítsetek nagyon fontos!Elõre is köszi mindenki :)
A kérdező hozzászólása: ok köszi szépen mindenki! :)
Ez egy baromság amit az elõttem válaszoló írt. A tömegnövelõ csak szénhidrát és fehérje. (meg egy kis töltelék.. kreatin, vitaminok, stb..) Csupa olyan dolog amit amúgy is magadhoz tudsz venni, sima étkezéssel (kreatint nem, de az nem is olyan fontos még az elején) A tömegnövelõ, egy koncentrált kaja. De te tudod, hogy mennyi pénzed van rá.. ártani nem árt.
ha már kiadsz pénzt tömegnövelöre ne sajnáld minden nap kell szedni edzés elött egy adagot meg edzés után és pihenõnapokon is 2 adagot kell szedni . ha szarul szedeed nem ér semmi csak kiszarod ugy hogy vagy normálisan vagy sehogy ennyi.
Ha az étrended rendben van pihinapokon akkor nem kell. Edzés után viszont mindenképp, mert gyorsan felszívódó fehérje és szénhidrát van benne.
A kérdező hozzászólása: Ok köszi szépen.Nem várok csodákat nyugi:) .Tom. hogy ha 1 hónapig szedem még nem leszek izom állat, hosszútávra terveztem :)
Pihenõnapon is idd, fõleg, mivel az izom a pihenés alatt fejlõdik! Az edzéssel megadod neki az "impulzust", de nõni pihenés alatt fog. És mindenképpen a rendes étkezéseden FELÜL fogyaszd el, ne idd mondjuk ebéd elõtt, mert akkor kevesebbet tudsz enni miatta, úgy nem ér semmit. Ha rendesen edzel, nem fogsz hízni tõle, csak izmot növelsz.
A kérdező hozzászólása: ok köszi szépen :)
Erre csak annyit írok, hogy régen sem volt tömegnövelõ, mégis voltak testépítõk.
Én még várnék 1 hetet.
szia, gratulálok én amikor elõször voltam dokinál, 4hetes terhességet állapított meg, hasi u.h-gal, szóval valamit látott:D szívhang 10nappal késõbb volt 31hetes kismama, boldog babavárást
Szia!Én is ma vagyok 6 hetes, és 4 napos.Engem holnapra hívtak vissza Uh.-ra, és remélem már lesz szívhangja is.Nyugodtan elmehetsz szerintem te is dokihoz, boldog babavárást!
Elmehetsz nyugodtan. Szivhang már látható szerintem , hangot még nem szoktak hallgatni.
Igen, nekem 6 hetesen + 5 naposan már látszott a baba, és szívhangja is volt. Gratulálok!
Szia. Én ma voltam, 3+ teszt után, 4-5 hetes lehetek, de nem látott semmit. Tettem is fel egy kérdést hogy normális-e ez. Visszahívott 2 hét múlva. Szerintem nálad már látható lesz valami. Gratulálok!!!

Akiknek ovis a nagyobbik, és otthon van a kicsivel, vagy éppen nemsokára jön a kistesó, meddig viszi oviba? Nálunk július közepétől van 3 hét szünet, de a fiam már június közepétől nem megy, ugye már vége van a foglalkozásoknak.

Legjobb válasz: Szia ! Én ugyan idén már dolgozom,de tavaly május közepe felé megtartották az évzárót ,én június közepéig gondoltam vinni oviba ,de szóltak,hogy évzáró után már nincsenek foglakozások és akik otthon vannak a kistetsvérrel azok nem vihették május közepétõl már oviba a gyereket. Holnap lesz évzáró,de mivel idén már dolgozom azért az augusztusi 3 hét leállást leszámítva végig járni fog a fiam .

Szia ! Én ugyan idén már dolgozom, de tavaly május közepe felé megtartották az évzárót , én június közepéig gondoltam vinni oviba , de szóltak, hogy évzáró után már nincsenek foglakozások és akik otthon vannak a kistetsvérrel azok nem vihették május közepétõl már oviba a gyereket. Holnap lesz évzáró, de mivel idén már dolgozom azért az augusztusi 3 hét leállást leszámítva végig járni fog a fiam .
Az nagyobbjaim már most is csak hol mennek, hol nem. :-) Júniustól egyáltalán nem megyünk. Nálunk nincs szünet az oviban egyáltalán, alapítványi ovi, így egész nyáron megoldják, hogy mûködjenek, ezzel is segítve a szülõket. De én már alig várom, hogy itthon legyen minden gyerekem non-stop. Szuper programokat szoktunk kitalálni, ha mindenki itthon van. :-)
Június közepén szülök, igazából szerintem menni fog végig, hisz így legalább kimozdúl valahová, mert a picitõl az elsõ 1-2 hónapban nem nagyon tudunk menni strandra, ide oda mint tavaly, s az apja minden második hétvégén szabad, Mami dolgozik...
Május végén lesz az évzáró, így én már júniusban nem viszem.
Fél napos a fiam, mert itthon vagyok a hugival. Május 31-én van az évzáró ünnepség és a nagycsoportosok ballagása, és a fél napos gyerekek csak addig mehetnek. Ezt nem tartom valami igazságosnak, de hát nem tudok mit csinálni. 4 és fél éves, a kicsi 15 hónapos, a nagy imádja az ovit, nagyon rossz lesz neki, hogy nem mehet.
Nekem nagycsoportos a fiam idén " végez" . Egész napos volt június végéig viszem, õ imád ott, az utolsó 2 hét már összevont csoportos lesz, de neki ott izgalmasabb mint otthon a másfél éves kicsihez igazodni. Sõt nyári táborba is szeretne menni. Szerencsére nem egy anya szoknyáján ülõ gyerek, így végülis az õ döntése volt, tõlem már most is itthon lehetne de nem akar :)
Nem a mellfájdalomból kifolyólag lettem terhes, de valóban az egyik legelsõ tünet ez volt. :)
Nálam ez volt az egyetlen tünet, valamint természetesen a menzesz elmaradás. Fájtak a melleim, megjött január 8án.. Aztán január végén megint elkezdett fájni, de sokkal jobban mint szokott és heteken át tartott. Nem gyanítottam, hogy terhes vagyok, mert rendszertelen volt a menzeszem mindig. Hol kb. idõben jött meg, hol tizenpár napot késett. Így 3 hét késés után mentem el dokihoz, akkor már 6hetes 4 napos voltam és akkor is még fájtak a melleim. Szóval az egyetlen nyilvánvaló tünetem ez volt, semmi más.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Elsõ tudod hogy nem úgy gondoltam hogy a mellfájdalomból lett valaki terhes, :D csakhogy ez utalt -e rá!! Sajnos nekem ma már nem fáj annyira a mellem mint az elõzõ másfél héten és menzeszemig még 6 nap van vissza.Nagyon reménykedem hogy most nem jön meg mert már alig tudunk várni :D Csomó olyat olvastam hogy már elsõ és második hónapban összejött a baba. Elevitet is szedek már két hónapja, de eddig sajna semmi.

37+2 kismama vagyok. Úgy érzem sosem fog eltelni ez a 3 hét. Elég sokszor keményedek és ez már fájdalmas is, legtöbbet éjszaka. Nem lehet következtetni ebből hogy mikor szülök, igaz?

Legjobb válasz: Sziasztok! Én 39. héten szültem tavaly novemberben. Az utolsó 3 hét nekem is nehézkes volt. Sokat fájt a derekam és már nagyon vártam, hogy megérkezzen a baba. Én a 32. héttõl 3 hétig bent voltam visszatartáson, de aztán elég jól kivárta az idejét a manó.

Sziasztok! Én 39. héten szültem tavaly novemberben. Az utolsó 3 hét nekem is nehézkes volt. Sokat fájt a derekam és már nagyon vártam, hogy megérkezzen a baba. Én a 32. héttõl 3 hétig bent voltam visszatartáson, de aztán elég jól kivárta az idejét a manó.
3-4 héten belül szülsz :) Én 37+3 hetes vagyok, nem igazán keményedek szerencsére. Kis hányingerem van néha, ahogy a pocakom nyomja a gyomromat. Nagyon várom már, hogy megszülessen, nagyon nagyon türelmetlen vagyok... Kitartást magunknak :)
A 36. hét óta keményedek, a méhösszehúzódások onnantól kezdve egyre sûrûbbek és erõsebbek lettek. Aztán pár hete fáj már a lágyékom, néha mensi-szerû fájásokat is érzek, fáj a derekam és még mindig bent van a baba! Szóval nagyon-nagyon nem lehet tudni, hogy mikor is akar jönni a Kiscsibe... 40 hetes kismama
én is 37+3 hetes vagyok, kb 5 perc séta után már keményedik is a hasam, de ha ülök akkor is simán...5 napja kb minden éjjel 3kor felkelek, mert menzi szerû görcsöm van, ami mert néhány percig, aztán elmúlik.Babuskám elõszeretettel rugdossa a bordám és a gyomrom.De amúgy minden rendben:) kíváncsi vagyok mikor szülök:) könnyû szülést nektek:)
A 32. héttõl nyitva voltam, a dokim bármikor szülhetünk jelszóval engedett haza. Ezzel szemben a kiírt napon szültem, és még élénken emlékszem az utolsó hetekre. minden bajom volt, itt fájt, ott fájt, és nagyon hisztis voltam. Most erre már nincs idõ. :) Pihenjetek lányok, amennyit csak lehet, mert pár hét, és nem lesz rá lehetõség! Olvasni, filmet nézni, és ami nekem elmaradt: Boltba menni, és mindenbõl jól feltankolni, mert amióta a férjem vásárol...hát... :D:D:D Könnyû szülést mindenkinek! 5 hetes Törp anyukája
Az elsõ kisfiam pont 37+2re született :) . A másodiknál már 36 hetesen tûkön ültem, hogy mikor jön, azt hittem sose lesz vége a terhességnek, õ 4 nappal a kiírt idõ elõtt született, most meg már 8 hetes lesz a héten. Türelem, mert aztán úgy repülnek a hetek, hogy észre sem veszed.
Szia! Én 40+4 naposan szültem! Keményedésre szedj magnéziumot este és reggel, ha napközben is keményedsz akkor napközben is bevehetsz egyet.
Szia! Én sosem éreztem jóslófájásokat, de egy 5-6 nappal szülés elõtt már fájdogált a derekam, szúrt a méhszájam, és hamarosan megszültem.Szóval ne aggódj, a te babád is megszületik hamarosan, bár van aki hetekkel elõtte érez már görcsöket, de én vagyok rá a példa, hogy jelezheti a szülés közeledtét napokkal elõtte is akár. Magnéziumot viszont már ne szedj, mert ellazítja a méhizomzatot és mivel te már túl vagy a 36. héten, bármikor szülhetsz, a magnézium viszont késleltei a dolgokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!