Találatok a következő kifejezésre: Már a első (1975 db)

A dienille fogamzásgátló már az elsõ szemtõl hat?

A papírján ezt olvastam, 10 év után most fogom elkezdeni szedni újra (10 éve mercilont szedtem).9 hónapja szültem, most szeretném elkezdeni újra.Ha elkezdem szedni a menstruáció 1. napján, amikor elmúlik (kb 5 nap) utána már hat a gyógyszer?

Legjobb válasz: Ha azt írja a betegtájékoztató, hogyha te a vérzésed elsõ napján kezded el szedni és akkor már hat, akkor igen, fog hatni az elsõ szemtõl. Ha nem a vérzésed elsõ napján kezded el szedni, akkor nem fog egybõl hatni, akkor kell még 1 hét, hogy kialakuljon a védelem. Viszont sokan biztos, ami biztos alapon, még így is mondjuk az elsõ levél szedésénél alkalmaznak kiegészítõ védekezést. Ez mindenkinek a maga döntése, hogy miként tesz, ha éppenséggel már ki is van alakulva a védelem. Amúgy én szedtem Dienille-t, de nekem nem vált be. És már máshonnan is hallottam, hogy ugyanilyen problémája volt mellette. Konkrétan szedtem 3-4 hónapig, minden rendben volt, egyszer csak nem volt vérzésem 1 hónapig, aztán a következõ hónapban sem, mire elmentem orvoshoz, mindent rendben talált, terhes nyilván nem voltam és mondta, hogy egyértelmûen ez a fajta fogamzásgátló nem volt megfelelõ. És ezt már másoktól is hallottam, hogy nem volt vérzésük, kimaradt a Dienille mellett. Persze, ez nem jelenti azt, hogy neked nem lesz éppen jó, csak tapasztalatot kértél, én meg leírtam.:) Ha véletlenül nem lesz mellette vérzésed, akkor ez is benne van a pakliban.:)

Ha azt írja a betegtájékoztató, hogyha te a vérzésed elsõ napján kezded el szedni és akkor már hat, akkor igen, fog hatni az elsõ szemtõl. Ha nem a vérzésed elsõ napján kezded el szedni, akkor nem fog egybõl hatni, akkor kell még 1 hét, hogy kialakuljon a védelem. Viszont sokan biztos, ami biztos alapon, még így is mondjuk az elsõ levél szedésénél alkalmaznak kiegészítõ védekezést. Ez mindenkinek a maga döntése, hogy miként tesz, ha éppenséggel már ki is van alakulva a védelem. Amúgy én szedtem Dienille-t, de nekem nem vált be. És már máshonnan is hallottam, hogy ugyanilyen problémája volt mellette. Konkrétan szedtem 3-4 hónapig, minden rendben volt, egyszer csak nem volt vérzésem 1 hónapig, aztán a következõ hónapban sem, mire elmentem orvoshoz, mindent rendben talált, terhes nyilván nem voltam és mondta, hogy egyértelmûen ez a fajta fogamzásgátló nem volt megfelelõ. És ezt már másoktól is hallottam, hogy nem volt vérzésük, kimaradt a Dienille mellett. Persze, ez nem jelenti azt, hogy neked nem lesz éppen jó, csak tapasztalatot kértél, én meg leírtam.:) Ha véletlenül nem lesz mellette vérzésed, akkor ez is benne van a pakliban.:)
Az orvos is megmondta, a tájékoztató is azt írja, DE mivel szülés után nõben tombolnak a hormonok a szoptatás és egyebek miatt ezért házaséletet élni úgy érdemes csak, hogy nem élvez a férjed a puncidba az elsõ levél végéig. Ez a 100%-os módszer. Szülés után a legkönnyebb újra teherbe esni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)

A fogamzásgátló már az elsõ szemtõl véd, vagyis akkor már nem kell gumi? (Symiciám van)

A betegtájékoztató szerint, ha a menstruáció 1. napján beveszem, már azonnal véd a terhesség ellen. Akkor nem kell szedni mondjuk 1 hétig? Kicsit bizonytalan vagyok... Mert nagyon szeretném már gumi nélkül csinálni a barátommal, de azt hittem mondjuk van valami kritikus idõszak, ameddig kell szedni. Valaki tapasztalat?

Legjobb válasz: Szia! A betegtájékoztatóban minden benne van! Amúgy ha már válaszolok,kimásolom neked :) "A Symicia szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Symicia szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia." Remélem,segítettem :)

Szia! A betegtájékoztatóban minden benne van! Amúgy ha már válaszolok, kimásolom neked :) "A Symicia szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Symicia szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia." Remélem, segítettem :)
Bocs elõzõ vagyok, nem láttam, hogy elolvastad a betegtájékoztatót :) Hát akkor viszont tapasztalatból mondom, hogy igen, ha az elsõ napon veszed be az elsõ szemet, akkor véd! Ne haragudj az elhamarkodott válaszomért :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)

Ti már az első kisfogát is ápoljátok a babának?

Most jött ki és nem tudom h most vegyek neki fogkefét v valamit.

Legjobb válasz: Férjemnek és nekem is genetikailag nagyon ócska fogaink vannak hiába próbálunk rájuk vigyázni, így a gyereknél is nagy hangsúlyt fektetünk erre. Sok féle fogápolási termék van a babáknak. Mi már akkor vettünk neki puha mûanyag "fogkefét" mikor még csak elkezdett jönni az elsõ foga és az ínyét kicsit megmostuk vele, utána pedig természetesen már az elsõ fogat is megmostuk. Eleinte nem is kell fogkrém lehet csak simán kicsit megmosni. Valamint fogmosás után már nem volt kakaózás, teázás stb.

Férjemnek és nekem is genetikailag nagyon ócska fogaink vannak hiába próbálunk rájuk vigyázni, így a gyereknél is nagy hangsúlyt fektetünk erre. Sok féle fogápolási termék van a babáknak. Mi már akkor vettünk neki puha mûanyag "fogkefét" mikor még csak elkezdett jönni az elsõ foga és az ínyét kicsit megmostuk vele, utána pedig természetesen már az elsõ fogat is megmostuk. Eleinte nem is kell fogkrém lehet csak simán kicsit megmosni. Valamint fogmosás után már nem volt kakaózás, teázás stb.
Én mind a 2 gyerekemnek az 1. fogait is mostam már.Egyrészt a higénia miatt, meg így szokják.Lányom már 2, 5 éves, és soha nem volt még eddig "nem akarom" fogmosás.A nap része..olyan mint az evés, vagy az alvás.
Nem.5 foga van, még nem ápolom neki.
Lányomnak kint van kettõ 3 hete, én még nem mosom neki.
Igen, ahogy kibújt az elsõ fog széle, mostam ujjra húzható szilikonos fogkefével. Sõt, elõtte is kapott tanuló fogkefét (ami inkább csak rágóka), azt rágcsálta, hogy szokja a dolgot. Amióta több foga van egymás mellett, rendes sörtés gyerekfogkefével és Nenedent fogkrémmel mosom a fogát. Mivel hozzá van szokva, nem tiltakozik ellene, rutinná vált. Én már nagyon sok kirohadt fogú ovist láttam, akiknek az anyja azt az elvet vallotta, hogy az elsõ néhány fogat még nem kell mosni, nem akarom, hogy az én gyerekem is így járjon.
Igen, fõleg azért hogy megszokja. Lehet kapni a dm-ben 3 részes tanuló fogkefe szettet. Abból az elsõ még nem fogkefe, hanem gumis valami, amit lehet rágcsálni. Vagy nedves géz/pelus, vagy szilikonos ujjra húzható fogkefe. Sokféle lehetõség van. És egyelõre fogkrém nélkül. Érdemes elkezdeni.
6 hós, épp most vettem neki fogkefét. még nem volt 5 hós, mikor kijött az elsõ két foga, de csak most akkorák, hogy érdemes õket mosni :)
Igen, már az elsõ fogaikat is áttöröltem napi 1x nedves gézlappal.
Kell ápolni, de még bõven elég, ha az ujjadra tekersz gézt és azzal áttörlöd sima vízzel. A fogorvos szerint ez elég alapos, mikor már 1 éves volt a fiam 12 foggal, akkor is ezt a módszert ajánlotta. Fogkefét (a gyerekorvosunk szerint) akkor érdemes elkezdeni használni, ha már 3-4 fog egymás mellett teljesen kinõtt. Persze az is fontos, hogy a baba hozzászokjon, hogy a szájában matatsz, így késõbb ez nem lesz gond, mivel ha az esti rutin része, nem fog ellenkezni késõbb. Szóval nyugodtan adhatsz a kezébe fogkefét, had rágcsálja. :) Fogkrémet akkor kezdj el használni, ha megtanulja kiköpni, mert akármennyire van babáknak való, ami "lenyelhetõ", az mégsem a pocakba való. Ha mindenképp szeretnél, akkor is minimális mennyiséget, épp hogy "megmutasd" a fogkefének, hiszen nekik még nem kell, hogy tele legyen a szája fogkrémmel. A legkisebb csemetém 1 éves lett nemrég (8 foga van), õ látta, hogy mossuk a fogunk, így most õ is boldogan sikál, a bátyja mutatta neki hogy csinálja, õ meg utánozza. :)
igen, a legelsõ kibújt fogacskától kezdve ápoljuk a fogakat.Eleinte csak nedves textilpelenkával töröltük át, aztán van az az ujjra húzhatós, illetve elsõ fogkeféket is lehet kapni.Meg fogkrémet is lehet használni, ami nekik való, de ha fogkrém nélkül csak simán vizesen dörgölitek át a fogat/kat az is jó.Szerintem is kell egyrészt a higiénia része, másrészt megszokja a pici és a napi rutin része lesz a késõbbiek folyamán.
Én mind a 3gyerekemnek csak másfél éves kora körül kezdtem a fogait mosni- illetve a kezükbe adtam a fogkefét és én irányítottam. Soha nem volt gond belõle- a nap része lett így is, nem hisztiztek, hogy nem akarják mosni. Akkor reggel-este kezdtük a fogmosást- megszokták- csinálják is. 20hós a legkisebb, (3 és 5éves a két nagyobb) és mostmár õ is nagyon ügyesen mosogatja a fogait. :) Elõször õ, aztán én! A nagyokét is át szoktam még sikálni utánuk. Nálunk kevés édesség fogy, cukros tea, gyümölcslevek soha- nem eszik-isszák a gyerekek, inkább gyümölcs, és néha kis keksz és vizet isznak. Sütibõl házi süteményt szoktak enni- nem tiltva van, hanem nem eszik. Pl a túrókrémet nem tudnám beléjük sem tömni.... Én sem adok semmit este nekik fogmosás után- maximum vizet. Mind a háromnak gyönyörû hófehér fogsora van egyetlen rossz fog nélkül.

Hogyan megy a kressz oktatás első napja? Vagyis van-e bemutatkozás vagy már az első nap az első perctől kezdve csak tanulás, vagy ez oktatótól függ?

Legjobb válasz: Beültem, és már kezdte is az anyagát amit magyarázni akart. Szerintem bunkóság lenne a te általad fizetett tanórát bemutatkozásra és beszélgetésre elb...ni.

Beültem, és már kezdte is az anyagát amit magyarázni akart. Szerintem bunkóság lenne a te általad fizetett tanórát bemutatkozásra és beszélgetésre elb...ni.
A kérdező hozzászólása: Hohó köszönöm az õszinte választ. :) És nálatok számítógépes oktatás volt, vagy papír meg toll?
Nálam projektor és számító gép volt!Csak a nagyon csóró iskolákban van papír és toll.
Volt egy kõkorszaki gépe és egy projektorja, vetített és magyarázott. Ebbõl álltak a tanórák. Két-három alkalommal a teszt programban végigmentünk egy kérdéscsoporton(képes 3 pontos elsõbbségadóson többnyire). Odaadta a kresz teszt programot, és itthon gyakorolhattam a saját tempómban.

Miért hasonlítják mindig a lányokat az apjukhoz már az első perctől kezdve? (ha nálatok ez volt)

Főleg nők.

Legjobb válasz: nálunk azért mert amikor megszületett kiköpött apja volt!!! amikor megláttam elõször az elsõ gondolatom az volt hogy hasonlíthat ennyire az apjára :D most pedig azért,mert bár külsõre már hasonlít,de tulajdonságaiban olyan mint az apja. most 3 éves.

nálunk azért mert amikor megszületett kiköpött apja volt!!! amikor megláttam elõször az elsõ gondolatom az volt hogy hasonlíthat ennyire az apjára :D most pedig azért, mert bár külsõre már hasonlít, de tulajdonságaiban olyan mint az apja. most 3 éves.
rám-kimaradt, bocsi
Nem tudom kicsi korom óta nagyon hasonlítok apukámra, és az a jellemzõ, hogy a lányok apjukra ütnek a fiúk az anyjukra.
nálunk is ez volt, van.A lányom valóban hasonlít a páromra, de most már inkább az anyósomra, Természetre pedig tiszta apja :)
Gondolom azért, mert a lányok általában az apukájukra hasonlítanak, a fiúk meg az anyukájukra. Az én lányom minden porcikája, a fején lévõ forgótól kezdve a talpáig olyan, mint az apjáé. Apósom ahányszor meglátja rácsodálkozik, hogy olyan, mintha a férjem feküdne ott újra kisbabaként. Azt nem igazán tapsztaltam, hogy ezt nõk mondják. (Egyébként én is annyira hasonlítok apukámra és annyira nincs bennem semmi anyából, hogy anya mindig azzal viccelõdött, hogy nekem csak az apám biztos.)
Gyerekként apum rokonai szerint apumra, anyum rokonai szerint anyumra hasonlítottam nagyon. Mindenkinek igaza volt, mert azokat a vonásokat látta meg bennem, amit már sok-sok éven keresztül láttak a saját családjukban. Ha tükörbe nézek, az arcomon megtalálom mindkettõjük vonásait :)
Az egyik lányom tiszta apja, a másik lányom tiszta én. A fiam pedig szintén tiszta apja. Egyébként én nem szeretem az ilyen hasonlítgatósdit, nincs értelme errõl beszélgetni sem, mivel teljesen mindegy és jelentõsége sincs.

A Gestomix20 már az első levél utáni 7 napos szünetben is véd? Ez konkrétan ugyanis nincs rajta a tájékoztatón.

Legjobb válasz: A Gestomix szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Gestomix szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia. Tényleg nincs benne a tájékoztatóban... Kábé 10 másodpercembe került kikeresni. Ez neked sok idõ lett volna az életedbõl?

A Gestomix szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Gestomix szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia. Tényleg nincs benne a tájékoztatóban... Kábé 10 másodpercembe került kikeresni. Ez neked sok idõ lett volna az életedbõl?
A kérdező hozzászólása: Te meg olvasd el még párszor a kérdésem, meg amit bemásoltál, mert nagyon nem ide való.Nem az volt a kérdés, hogy mikortól véd, hanem az, hogy ha elszedtem a 21 szemet, akkor utána a 7napos tablettamentes szünetben is védve vagyok e, annak ellenére, hogy ez az elsõ levelem!!!!! Tartsd meg a kioktatást, ha még a kérdést sem tudod értelmezni!!!!!!
én ugyan nem ezt szedem de megvártam a 2. levél elejét. azon a pár napom már nem múlik semmi bár ugye a tájékoztatóban az van h vagy azonnal vagy 7 nap után véd, tehát akkor értelemszerûen az elsõ 7 napos szünetben is védenie kellene
Ne haragud, de ez is benne van a betegtájékoztatóban meg itt még ezer kérdésben. Igen, védve vagy.
Szerinted, ha "már az elsõ naptól kezdve véd", akkor a 7 napos szünetben megszûnik a védelem, csak azért, mert ez az elsõ leveled? A századikat nem ugyanúgy fogod beszedni (21+7 nap), mint az elsõt?? Ha akkor véd, most mért ne tenné?

A második okj-t szeretném megcsinálni ingyen ha már az első nem volt az, segítséég?

20éves vagyok els? okj-met fizetni kellett mert kiderült hogy feln?ttoktatás,illetve a munkanélküli ugy gondolta hogy nem vagyok jogosult arra hogy állják a képzést. most ott tartok hogy nem tudok ujabb okj-t csinálni mert csak az els? ingyenes a 2. nem.akkor sem ingyenes ha az els?t kiperkáltuk nagy szusszal?olyan meg kb nincs is hogy munkanélküli képzés ,mert a keres? az ilyen "az els? okj ingyen"találatokat dobja ki.Kérdem én,mit csináljak?Tud valaki olyan helyet BP-en ahol nem kell több tízezreket fizetni,és kapok egy uj szakmát?(spec. progamozó,webfejleszt?t néztem volna ki)

Legjobb válasz: "Az állam az elsõ iskolarendszerben szerzett szakképesítést támogatja. Tehát, abban az esetben, ha valaki még nem szerzett iskolarendszerben szakképesítést, ingyenesen szerezheti meg elsõ szakmáját."

"Az állam az elsõ iskolarendszerben szerzett szakképesítést támogatja. Tehát, abban az esetben, ha valaki még nem szerzett iskolarendszerben szakképesítést, ingyenesen szerezheti meg elsõ szakmáját."
javaslom az alábbi oldalt: http://www.koziranytu.hu/kerdezzen/1 az elsõ két oldalon van ezzel kapcsolatban egy-egy bejegyzés, de te is felteheted ott a konkrét kérdésedet

Mit jelent egy fiúnál, ha már az első randin benyúlt a pólóm alá?

(ami szilveszterkor volt)

Legjobb válasz: ...en inkabb pofatlan batorsagra gyanakodnek...es hat nem tul biztato, ha mar az elso randin igy kezdi!

Hát én nem gondolom okvetlenül hogy le akar fektetni, meg azt se, hogy õ egy szexmániás pasi. Egyszerûen csak szilveszter volt, gondolom ivott, ilyenkor az emberekek nem tudják kontrolálni a viselkedésüket (vagyis tudják, csak......) mind1 Amellett lehet hogy nem is emlékszik már rá. (BOCSI) Te biztos nagyon fiatal vagy, így most minden mozdulatra felfigyelsz és próbálod megfejteni ( én is így voltam) de rá kell jönni, sokszor nem is gondolkoznak (elnézést minden pasitól), hanem csak megteszik azt, amit gondolnak, ehhez azér kell pia is. DE persze tetszel is neki, mert hát ha jól olvastam randin voltatok. :) Szóval csak annyit akarok, nem kell ezt a gyereket egyszerrre megbélyegezni, csak ismerd meg !!!
...en inkabb pofatlan batorsagra gyanakodnek...es hat nem tul biztato, ha mar az elso randin igy kezdi!
ki van éhezve a szexre.. vagy ittas volt.. vagy egyszerûen csak bátor, hátha hátha alapon szilveszterkor mindent szabad..
Hát nem tudom én is ezt csináltam a mostani barátnõmnek és nem szexet akartam túle, egyszerûen csak kényeztettem és tetszett neki, persze lehet, hogy én más tészta vagyok :P
szerintem i sexet akart remélem nem engeded neki mert az ilyen dolgoknak hamar elmegy a hire és elég könyen elkönyvelik az embert könnyûvérünek
Azt jelenti, h le akar fektetni, és nem hajlandó sokat várni.Te hagytad magad, ergo, te is szeretnél lefeküdni vele, ez számára a visszajelzés.Vagyis nem akar sokat lacafacázni, és nem is hiszem, h sokat szeretne ettõl a kapcsolattól. Tapasztalat!
minél hamarébb lefektetni nincs magánál a srác ha már az elsõ randin igy neked esik.vagy csak kíváncsi volt mit szólsz hozzá mennyire engeded magadhoz már az alkalommal, beszélj vele õ mit mond erre
hol ért hozzád?ha nem a hasadon vagy a hátadon hanem elöl "fent" akk azt h részeg volt meg te is ha hagytad kicsit tré ha engedted neki mert ha õ nem volt magánál akk udja mire fogni de te...:/ ez inkább rólad árulkodik mint róla am ha nem is volt részeg meg be szívva se volt akk lehet h csak a buli heve bocs ha lelombozlak de sztem ne számíts semmi jóra ha csak a derekadat simizte vagy ilyesmi akk viszont lehet h teccel neki gondolom azóta találkoztatok abból ahogy viselkedik sztem le tudod vonni a következtetéseket
Vágd pofán!
Szexre kiéhezett fiú lehetett. Lehet abban reménykedett, ha ezzel a póló alatti akcióval sikeresen felizgat, még az újév elõtt az övé leszel.

Fõként Fiúk! Mi a véleményetek egy lányról aki már az elsõ randin beadja a derekát, úgyhogy elõtte már egy éve vágytok egymásra?

Legjobb válasz: Kérdés, hogy miért kell eltelnie egy évnek úgy, hogy addig nem jöhettünk össze? Semmi rosszat nem szólnék, mivel ha már amúgy is régóta vágyunk egymásra, miért ne fekhetnénk le az elsõ randin?

Kérdés, hogy miért kell eltelnie egy évnek úgy, hogy addig nem jöhettünk össze? Semmi rosszat nem szólnék, mivel ha már amúgy is régóta vágyunk egymásra, miért ne fekhetnénk le az elsõ randin?
Szeretjük az ilyen lányokat. Az én barátnõmmel amikor össze jöttem, már aznap szeretkeztünk egész éjszaka. Csodálatos volt!
Kéretnie sem szabad a nõnek magát, mert lehet, hogy a férfi megunja.

A ciklus első napjanak az számít, amikor megjön. De ha pl. du.2kor jön meg, es az első tabit másnap dél körül veszem be az még az 1. nap vagy már a 2. Nap?

Most kezdem el szedni a fog.gatlot.

Legjobb válasz: Én inkább már a 2.nak tekinteném. de ne aggódj, elkezdheted akkor is szedni, csak az elsõ 1-2 hétben használjatok óvszert is.

Én inkább már a 2.nak tekinteném. de ne aggódj, elkezdheted akkor is szedni, csak az elsõ 1-2 hétben használjatok óvszert is.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm!!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!