Találatok a következő kifejezésre: Már a előtt is (307 db)

A szülés utáni depresszióban szenvedő anyukák pontosan mi az amit csinálnak a babával vagy éppen nem csinálnak? Már szülés előtt is máshogy viselkednek? Mikor kezdődik? Mikor múlik el?

Legjobb válasz: Harmadik vagyok.Még hozá kell tennem, hogy Nekem nagyban közrejátszott az is, hogy anya már nem él. Nem volt aki fogja a kezem, nem volt aki bátorítson, aki megveregesse a vállam, hogy jól csinálom. Egy anyósom volt, aki fûbefába belekötött, bezzegelt, és folyamatosan elbizonytalanított, mert õ máshogy csinálná/ta, nem így, hanem amúgy stb. Én ma már szinte biztosra tudom, hogy ha az én anyukám még él, akkor sokkal könnyebben veszem az akadályokat, és nem süllyedek ennyire magam alá:/ 36 éves vagyok...azt hittem már nem lesz meglepetésben részem, és tessék...:-)

Harmadik vagyok.Még hozá kell tennem, hogy Nekem nagyban közrejátszott az is, hogy anya már nem él. Nem volt aki fogja a kezem, nem volt aki bátorítson, aki megveregesse a vállam, hogy jól csinálom. Egy anyósom volt, aki fûbefába belekötött, bezzegelt, és folyamatosan elbizonytalanított, mert õ máshogy csinálná/ta, nem így, hanem amúgy stb. Én ma már szinte biztosra tudom, hogy ha az én anyukám még él, akkor sokkal könnyebben veszem az akadályokat, és nem süllyedek ennyire magam alá:/ 36 éves vagyok...azt hittem már nem lesz meglepetésben részem, és tessék...:-)
Szerintem nekem nem depresszióm volt, de: az elsõ gyerekemnél azt éreztem, hogy iszonyú felelõsség van rajtam, és egyfolytában azon paráztam, hogy ha velem történik valami, mi lesz a fiammal. Tudtam aludni, nem voltam állandóan rossz kedvû, de ezt a nyomást nehéz volt elviselni. Most 5 hónapos a kicsi, és érzem, hogy ingerlékenyebb, feszültebb vagyok a szokottnál. Magne B6-ot szoktam bevenni, az segít. Veled mi a helyzet, kérdezõ?
Ahogy megszületett a lányom, már az elejétõl fogva éreztem a kötõdést! Furcsa volt, hogy õ van, már nem csak ketten vagyunk a párommal! Voltak olyan nyûgösebb éjjelek, amikor már mind a ketten sírtunk, akkor legszivesebben visszacsináltam volna az egészet! ...de ez a gondolat egyszer jutott csak eszembe, és már így utólag tudom, h nem gondoltam komolyan! Imádom a lányom, mindent megtennék érte, pedig már kezd akarata lenni, és amilyen nyugodt baba volt, most olyan hisztis, de ennek ellenére õ az életem! Szerintem nem kifejezetten volt depresszióm, mert az hivatalosan csak akkor mondható annak, ha több, mint 2 hétig jelen vannak a tünetek! 1× nem jutott eszembe, hogy ne gondoskodjak róla! Sajnos a depresszió van, hogy hónapok, esetleg évek után jelentkezik!
nekem már a terhesség alatt kijött...paráztam, hogy mi lesz ha nem leszek jo anya, meg hasonlok...aztán megszületett a fiam, és jobban lettem...aztán 1, 5éves lett ujra kijött......rosszul lettem ha egyedül voltam, hü lye gondolataim voltak, veszekedtem, sirtam, gyogyszerrel helyretettek....
Pontosan úgy volt nálam is, mint amit a harmadik válaszoló írt, csak nekem 2 babával! Én is rengeteget sírtam, hogy mekkora egy idióta vagyok, hogy gyereket vállaltam és ráadásul mindjárt kettõ is lett. Nehezen múlt el a depresszió, de 4 hónap után elmúlt. Férjem és Anyukám rengeteget segítettek. Ahogy teltek-múltak a hónapok, egyre jobb és jobb lett minden! Most már lassan 13 hónaposak a fiúk és nagyon boldog vagyok, hogy vannak nekem!:-)

Miért utálták a tálibok az USA-t már 2001 előtt is?

Legjobb válasz: Amiért mások is.

Amiért mások is.
"Mivel az amcsik egy pár évtizede akarják az ottani olajat." Kár, hogy Afganisztánban nincsen olaj :D
"Ezek szerint racionális okuk nincs is?" Nincs, ilyet ne is keress. A tálibok Afganisztánt is a kõkorszakba juttatták vissza, emögött semmiféle racionalitást nem lehet felfedezni.
"Miért utálták a tálibok az USA-t már 2001 elõtt is?" Azért mert, rengeteg muzulmánnak ártanak az amcsik, a világ minden táján, már évtizedek óta, és a tálibok muszlimok. De pont ilyenekért, már az egész világ utálja.
"Minden jóérzésû ember utálja. " A tálibokat :D
A kérdező hozzászólása: Királyhekkernek: Ez nem érv.
"Kár, hogy Afganisztánban nincsen olaj :D" Az nagyobb, hogy tájékozatlan vagy! De hogy ezt még reklámozod is az már ûber ciki. A Magyarországnál hétszer nagyobb Afganisztán alakja rendkívül sajátos: a Hindukus hegyeiben húzódó, hosszú, keskeny keleti nyúlványa választja el egymástól a tõle északra fekvõ Tádzsikisztánt Pakisztántól és Indiától. Északon még Üzbegisztánnal és Türkmenisztánnal, keleten Kínával, nyugaton Iránnal határos; tengerpartja nincs. Területének legnagyobb, központi része mély völgyekkel szabdalt, magas hegyvidék. Legmagasabb pontja a Hindukusban található Novsak (7485 méter). Ásványkincsekben gazdag. Délkeleten arany, ezüst, réz, ón, vasérc lelõhelyek vannak; északkeleten drágakövek és féldrágakövek (lazurit, smaragd, azurit) találhatók, északon pedig jelentõssé válhat a kõolaj- és földgázkészlet. Az országban ezen kívül található urán, szén, króm, talkum, barit, kén, grafit és kõsó.
Minden jóérzésû ember utálja. Miért épp a táliboknak kéne szeretni õket?
Most már csak azt kell számításba vennünk, hogy Afganisztán civil lakossága jobban utálja a tálibokat, mint az amcsikat. Ez sem véletlen.
valószínûleg ez Izrael-i konfliktusra visszavezethetõ, az arabok utálják az USA-t GBR-t mert segítettek az ország létrejöttében, és félnek a miatt, hogy ugyan az a gyarmatosítási folyamat fog lejátszódni, mint a középkor és a királyságok korában... ezért dzsihádot hirdettek
Szerintük Amerika az Ördög maga.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Irak%E2%80%93ir%C3%A1ni_h%C3%A1.. Mivel az amcsik egy pár évtizede akarják az ottani olajat.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint racionális okuk nincs is?
21:13 Afganisztán népeinek lenne a legjobb, ha azok az ásványkincsek egyszer végre kibányászhatóak és exportálhatóak lennének.

Most mi lehet? A ciklus.hu szerint 13.-an lesz peteeresem. A teszt viszont mar tegnap elott is (10-e) halvany pozitivat mutatot. Ma sem erosebb a csik.

Nem ertem en ezt, pedig mar olyan regota szeretnenk babat es nem igen akar jonni... A menzi kezdete a barnazas vagy a verzes kezdete? Ez is kevero lehet. Koszi lanyok, jo hogy vagytok:-)))!

Legjobb válasz: Szia! Nekem is napra pontosan behuzza minden hónapban a 14.napot. holott volt már hogy a 8.cn-en és volt már 17-18.cn is peteérésem.Mióta figyelgetem magam "5-33 naposak a ciklusaim.Ezért tegnap megjött és elkezdtem a cickafarkteát,már minden fûszálba kapaszkodom hogy végre sikerüljön! Sok sikert Neked! A.

Szia! Nekem is napra pontosan behuzza minden hónapban a 14.napot. holott volt már hogy a 8.cn-en és volt már 17-18.cn is peteérésem.Mióta figyelgetem magam "5-33 naposak a ciklusaim.Ezért tegnap megjött és elkezdtem a cickafarkteát, már minden fûszálba kapaszkodom hogy végre sikerüljön! Sok sikert Neked! A.
Szia! Nekem a dokim mondta, hogy a mensi kezdetét onnan számoljam, ahonnan rendes vérzés van. Tehát a barnázást ne számítsam bele. Persze biztos vagyok benne, hogy lesznek eltérõ vélemények, mondván, hogy a barna is vér, csak alvadt állapotban. Ebben is van valami. Mindegy, én így számolom. A ciklus.hu-ra annyira ne hagyatkozz, az egy gép, átlagot számol. Nekem 29-30 napos ciklusaim vannak, középre rakja a peteérést, de amióta az LH tesztet használom tudom, hogy 9-10 napon van ovulációm...Viszont hõmérözök is, és a peteéréstõl számítva egy pár nap múlva a diagrammon a tényleges peteérést húzza be. Nem értem, milyen logika alapján, de mindegy is. Inkább a tesztnek higgyél! Juj, ez kicsit hosszú lett, bocsi! Sok sikert, mindent bele!
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen, nalam is keverhet a dologba, ha a barnazastol vagy a verzestol szamolom - mar valtoztat a pe datuman. Ma olyan vagyok, mint egy matematikus:-))). Koszi a segitseget, hajra nektek is!

Már beiratkozás előtt is fel lehet majd venni a tantárgyakat az ETR-ben?

Augusztus 25-én nyílik az ETR, elsején lesz a beiratkozásom. Próbáljam meg 25-én rögtön felvenni a tárgyakat, vagy várjak beiratkozásig?

Legjobb válasz: ETR-be csak jelszóval és azonosítóval lehet belépni ha nincs olyanod akkor nem tudsz tantárgyakat felvenni. Amint megkapod ezeket az adatokat máris veheted fel a tantárgyakat:D persze csak akkor ha már meghirdették õket. Sok sikert!

ETR-be csak jelszóval és azonosítóval lehet belépni ha nincs olyanod akkor nem tudsz tantárgyakat felvenni. Amint megkapod ezeket az adatokat máris veheted fel a tantárgyakat:D persze csak akkor ha már meghirdették õket. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Van már azonosítóm és jelszavam, magunknak kellett megcsinálni.
Hova jársz? Magatoknak kellett "megcsinálni" az ehát? o_O
ha be tudsz lépni, akkor elkezdhetsz nézelõdni a kurzusok között, de nem jelent semmi pluszt, ha már most felveszed, szóval tök mindegy (amíg rangsorolásos jelentkezés van, addig tök mindegy, mikor veszed fel, nem függ tõle, hova kerülsz a rangsorban. Az utána jövõ versenyjelentkezésnél számít majd, de az még odébb van)

Ha nem vagyok benne biztos, hogy mikor volt/van PÉ-m, mikortól kezdjem el inni a palástfüvet? Árt, ha már PÉ előtt is ittam?

Legjobb válasz: Szia!Azt akár egész hónapban is ihatod.De ha nem tudod,hogy mikor van peteérésed akkor a menszesz második felétõl kezd inni.Tehát pl: 28 napos a ciklusod akkor 13 naptól igyad én is így csinálom.Használj LH tesztet és könnyebben megtudod állapítani,hogy mikor is van peteérésed.Sok sikert!

Szia!Azt akár egész hónapban is ihatod.De ha nem tudod, hogy mikor van peteérésed akkor a menszesz második felétõl kezd inni.Tehát pl: 28 napos a ciklusod akkor 13 naptól igyad én is így csinálom.Használj LH tesztet és könnyebben megtudod állapítani, hogy mikor is van peteérésed.Sok sikert!
Még egy orvos se tudna semmit mondani igy látatlanban. Menj el bõrgyógyászhoz.
Igaza van az elsõ válaszolónak! Erre nem lehet válaszolni látatlanban! Mindenképpen menj bõrgyógyászhoz!
A kérdező hozzászólása: Köszike a választ!A gravida terhes vitaminra lettem allergiás

Vonhatnak e tartozást a férjemtől ha nekem már házasság előtt is fenn állt a tartozásom?

Legjobb válasz: Csak akkor vonhatnak ha õ a kezes vagy adóstárs..Egyébként semmi köze ahhoz,hogy házasság elõtt te mennyi tartozást gyûjtöttél össze. Így nem is vonhatnak tõle.

Csak akkor vonhatnak ha õ a kezes vagy adóstárs..Egyébként semmi köze ahhoz, hogy házasság elõtt te mennyi tartozást gyûjtöttél össze. Így nem is vonhatnak tõle.
a házasság vagyonközösséget is jelent, szóval igen, vonhatnak. kell írni egy szerzõdést, hogy nem éltek vagyonközösségben, így véded õt attól, hogy vonhassanak tõle
szerintem nem de ha pl. közös a bankszámlátok abból lehetnek bonyadalmak
Az esküvõ elõtt vettem fel a hitelt, és esküvõ tán használtuk fel. A havi bankszámla kivonattal tudtam bizonyítani, hogy a házasság után lett felhasználva a hitel. A felét a férjemnek ki kellett fizetnie nekem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A történet ott kezdõdik hogy a volt férjemmel voltam még együtt mikor felvettem a hitelt, mert nekem volt munkahelyem gyes mellett, neki pedig semmilyen jövedelme nem volt. Jöttek az ünnepek és kellett a pénz. Együtt költöttük el, de nemsokára rá külön mentünk. Én egyedül maradtam 2 gyerekkel, a munkahelyem muszáj voltam ott hagyni és nem tudtam fizetni a hitelt évekig. Mikor sikerült elmennem dolgozni felhívtam a behajtó céget hogy szeretném fizetni de nem sokkal tudtam volna, az pedig nem volt elég. Maradt továbbra is az hogy nem fizettem. Idõ közben összejöttem a mostani párommal akivel szeretnénk most összeházasodni de attól félek hogy ha összeházasodunk tõle fogják majd vonni vagy rá terhelik.
ha írtok egy papírt, hogy nem vagytok vagyonközösségben (házassági vagyonszerzõdés) akkor nem vonhatják

Kedves Doktor Úr! 42 éves vagyok, három hónapja volt nőgyógyászati műtétem, méhemet eltávolították, petefészkek és a méhszáj maradt. Műtét előtt is sok gondom volt a hólyaghuruttal vagyis olyan tünetekkel, ami műtét után is megmaradtak, csak hogy most köz

Kedves Doktor Úr! 42 éves vagyok, három hónapja volt nőgyógyászati műtétem, méhemet eltávolították, petefészkek és a méhszáj maradt. Műtét előtt is sok gondom volt a hólyaghuruttal vagyis olyan tünetekkel, ami műtét után is megmaradtak, csak hogy most közösülés után ég, csíp némikor viszket és sűrű pisilési ingerem van, amivel nem tudok mit kezdeni, mivel kezelni. A háziorvosom monurált írt fel 2 dobozzal, de javulást nem érzek. Mit csináljak? Előre is köszönöm válaszát.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A tünetek alapján lehetséges, hogy nőgyógyászati probléma áll a háttérben és nem hólyaghurut, de erre csak vizsgálatot követően lehet pontos választ adni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A tünetek alapján lehetséges, hogy nőgyógyászati probléma áll a háttérben és nem hólyaghurut, de erre csak vizsgálatot követően lehet pontos választ adni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Kedves Doktor Úr! 42 éves vagyok, három hónapja volt nőgyógyászati műtétem, méhemet eltávolították, petefészkek és a méhszáj maradt. Műtét előtt is sok gondom volt a hólyaghuruttal vagyis olyan tünetekkel, ami műtét után is megmaradtak, csak hogy most köz

Kedves Doktor Úr! 42 éves vagyok, három hónapja volt nőgyógyászati műtétem, méhemet eltávolították, petefészkek és a méhszáj maradt. Műtét előtt is sok gondom volt a hólyaghuruttal vagyis olyan tünetekkel, ami műtét után is megmaradtak, csak hogy most közösülés után ég, csíp némikor viszket és sűrű pisilési ingerem van, amivel nem tudok mit kezdeni, mivel kezelni. A háziorvosom monurált írt fel 2 dobozzal, de javulást nem érzek. Mit csináljak? Előre is köszönöm válaszát.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A tünetek alapján lehetséges, hogy nőgyógyászati probléma áll a háttérben és nem hólyaghurut, de erre csak vizsgálatot követően lehet pontos választ adni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A tünetek alapján lehetséges, hogy nőgyógyászati probléma áll a háttérben és nem hólyaghurut, de erre csak vizsgálatot követően lehet pontos választ adni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!