Találatok a következő kifejezésre: Már 8hónapja de (5 db)

Hogyan mondjam el az anyámnak, hogy szeretnék fogamzásgátlót szedni? Már 8hónapja együtt vok a barátommal és mindig izgulok, h nem fog megjönni de persze védekezünk de az azért nem a legbiztonságosabb! várom a válaszokat

Legjobb válasz: Anyu, szeretnék fogamzásgátlót szedni! 8 hónapja vagyok együtt a párommal, és mindig izgulok, hogy nem fog megjönni, de persze védekezünk de az azért nem a legbiztonságosabb!

Anyu, szeretnék fogamzásgátlót szedni! 8 hónapja vagyok együtt a párommal, és mindig izgulok, hogy nem fog megjönni, de persze védekezünk de az azért nem a legbiztonságosabb!
A kérdező hozzászólása: 17éves vok
jobban jár ha megbeszéli az anyjával, ez ugyanis így szokás jobb körökben. nempedig titkolózni anyuka elõtt, aztán meg feltenni ide a következõ kérdést, hogy hogyan csinákjam h anyám netudja meg eztmegazt....az anyukák segítõkészek, rosszat semmiképpen sem akarbnak a lányuknak, jó velük jóbalenni, és megbeszélni a dolgaidat. sokat tudnak ugyanis segíteni, olyan dolgokban is, amikrer eddig nemis gondoltál... úgyhogy nyugodtan beszéld ezt meg anyukáddal, eccerûen csak állj elé, h neked az óvszer nemnyújt elég biztonságérzetet, és így nemolyan jó a szex, ezért szeretnél inkább tablettát szedni. nemfogja leszedni a fejed. legalább látja h felelõsségteljes vagy.
az 5-6e az három havi adag. havi szinten 2000-t kell összerakniuk kettõjüknek.
hát kb 5-6000 forint.azért nem tudom hogy kinek mennyi zsebpénze van de azért ez szerintem nem kis összeg.különben tényleg leírhatnád a korod!
nem tudom mennyi zsebpénze van, de egyrészt nem olyan horribilis összeg, másrészt meg szálljon bele a csávó is, ha nem akar kotonra költeni... :)
utolsó, és szerinted õ fogja fizetni magának, ha teszem azt 15-6 éves? :D mindenképp el kell mondania a mutternak
minek elmondani? elmész nõgyógyászhoz és feliratod magadnak.
Ha jó fej az anyukád, akkor elé állsz és azt mondod neki hogy: "Anyu fiatal vagy még hogy nagyi legyél, ezért gyre velem a dokihoz a gyógyszerért!" Egyébként hány éves is vagy? Mert ha az én lányom 14 évesen elém állna, hogy szexel és kell a gyógyszer egy kicsit kiakadnék...
Nem kell hozzá anyuci, felírják anélkül is. Viszont majd ha 1x becsúszik 1 nem kívánt baba, jól jönne az az anyai segítség...

Ezt komolyan gondolta? A párommal 3év 8hónapja vagyunk együtt! Én 17 még szinte gyerek vagyok ő már 22 dee ő is az! Azt mondta hogy szeretne ha lenne baba mondtam neki hogy nem isten ments még!

Õ meg összeveszett velem hogy majd keress olyat aki szül neki!

Legjobb válasz: Egy gyerek komoly felelõsség, és teljesen megértem, ha te még korainak találod ennyi idõsen. A párodtól meglepõ, hogy neki ez ennyire sürgõs. Van hogy két ember más utat választ ettõl még nem jobb és nem rosszabb, csak mást akartok.

Egy gyerek komoly felelõsség, és teljesen megértem, ha te még korainak találod ennyi idõsen. A párodtól meglepõ, hogy neki ez ennyire sürgõs. Van hogy két ember más utat választ ettõl még nem jobb és nem rosszabb, csak mást akartok.
Egy 22 éves fiú semmirõl nincs lekésve. Te meg pláne nem.
Éretlen! Lehet, hogy gyerek centrikus, nekem is az volt az elõzõ párom. Nekem is mondta nem egyszer, de értelmes beszélgetés után rájött, hogy dehogy kell még gyerek!
ne haragudj, de 13 évesen már volt pasid?? aki akkor 18 volt?? meg is büntethették volna!
Gondolj bele milyen jó lehet 17 évesen szülni, mert ha a gyereked is annyi idõsen szül, akkor már 34 évesen nagymama lehetsz, 51 évesen dédnagyi aztán ük és így tovább.
Énszerintem komolyan gondolta! Gondolj bele.:Te spec várnál 5-10 évet is akár.De õ nem. Miért is lehet ezt a gondolkodást megérteni? Azért mert õ addigra 27 vagy 32 lesz! Õszinténszólva szerintem nem azt szeretné, hogy hopp van egy gyerekem de azt sem élheti meg, hogy felnõjön. Sokan késõn veszik észre , h benne vannak a korban, s nincs se kutyája , -se macskája. Ha gondolod írj privit. 19/L
kamu
Ha nagyon gonosz lennék azt mondanám , h csak kifogást keres a szakításra ......
Én 14 15 között voltam mikor összetalálkoztunk! és majdnem 2 éve vagyunk együtt. Mikor betöltöm a 16-ot (nem sokára) összefogunk házasodni. Õ 26 éves. Ha úgy adódik, hogy lesz gyerekünk, akkor annak nagyon fogunk örülni. De ez én vagyok, ha te még nem szertnél, akkor a barátodnak ezt meg kell értenie ha szeret. De azért szerintem akárki akármit mond 24-25 után már nem nem olyan jó elsõ gyereket szülni. Biológiai szempontból is az ez elõtti idõszak a legmegfelelõbb. És régen így is volt, csak a mai ts túl sokat vár el, elõször mindig csak az anyagiakról akarnak gondoskodni és ezért tartunk ott ahol vagyunk, népességfogyás, elöregedés. Miért van az, hogy mi panaszkodunk és nem merünk vállalni még egy gyereket sem, miközben Indiában sokkal nagyobb nyomorba 9-10 is születik?
A kérdező hozzászólása: De lásd még mindig együtt vagyunk!
A kérdező hozzászólása: Az útlsó nagyon modortalan és nem tud olvasni, nem veszed észre én pont nem akarok gyereket!!!
utolsó, ez durva.. minek 16 évesen összeházasodni??

Már 8hónapja próbálkozunk de semmi. Nem mérem a hőm, nem csinálok semmi bűvész trükköt, a doki szerint szép a méhem. Akkor mi a baj?

Legjobb válasz: Szia. Valószínü a nagyon akarás befolyásolja a psziche´det,ami blokkolja a szervezeted.Esetleg a stress,a másik lehetöség,hogy nem kapjátok el a megfelelö idöpontot.Nekünk 11 hónap kellett mire sikerült.Próbáljatok 2-3 naponta szeretkezni,esetleg vegyél ovu tesztet. 16hetes kisla´ny anyukája.

Szia. Valószínü a nagyon akarás befolyásolja a psziche´det, ami blokkolja a szervezeted.Esetleg a stress, a másik lehetöség, hogy nem kapjátok el a megfelelö idöpontot.Nekünk 11 hónap kellett mire sikerült.Próbáljatok 2-3 naponta szeretkezni, esetleg vegyél ovu tesztet. 16hetes kisla´ny anyukája.
Talán nem jó idõbem vagytok együtt, PE-t figyeled? Hasonló helyzetben vagyok én is, csak nálunk a férjemben még nem nagy az elhatározás, ezért 9 hónapja nem jön össze. Nálam is minden rendben, tehát csak a jó idõzités a fontos, és szex után 20 perc mozdulatlanság, hogy egy kicsit segítsd a ficánkákat.
ezzel én is így vagyok nem gondoltam volna, hogy ennyit kell majd próbálkozni mi 5 hónapja vagyunk rajta a dolgon de én figyelek hogy (idõben) jókor csináljuk és semmi. a rákszûrésem jó a hüvelyi uh jó de lehet hogy valami hormonális probléma van. sokmindennek stimmelnie kell figyelni kell az idõzítésre hogy mikor van pérés
A kérdező hozzászólása: Olyan érdekes, hogy anyáinknak csak úgy összejött, a mostani fiataloknak pedig mindenre oda kell figyelni, hogy mi is átélhessük az anyaságot.Mindenkinek kitartás!
nekem is szép a méhem sõt még a petefészkeim is. ezt a dokim mondta . mégsem volt peteérsem mindig és még mnezim is megjött rendesen. szoval az is lehet hogy az a baj. nekem irt clostit beszedtem és lett peteérés
A kérdező hozzászólása: és hogy vizsgálják, hogy van-e peteérésed
Mi már 3 éve póbálkozunk, mégsincs eredmény.Nálam is és férjemnél is minden rendbe van.
A kérdező hozzászólása: 3év próbálkozás?Nagyon büszke vagyok rád, hogy kitartó vagy.Remélem hamarosan összejön a bébi.Sok-sok sikert mindenkinek!

Pco-van.8hónapja szedem a metformint. Mennyi idő múlva esett teherbe valaki spontán a met. Hatására? Már mindent kipróbáltunk a 16 év alatt, de nem adom fel!

Legjobb válasz: Te jó ég, ez sok idõ. Nekem hat már most, szinte azonnal lett tüszõrepedésem, megszûnt a vérzés elõtti pecsételés is. Ki írta a gyógyszert, hova jársz kezelésre?

Te jó ég, ez sok idõ. Nekem hat már most, szinte azonnal lett tüszõrepedésem, megszûnt a vérzés elõtti pecsételés is. Ki írta a gyógyszert, hova jársz kezelésre?
pco-s voltam, engem is merkforminnal kezeltek, fel ev alatt teljesen jok lettek a leleteim. vigyazz nagyon, rendszeresen tesztelj, mert terhesseg alatt még cukorbetegek sem szedhetik a metformint/merkformint. sok sikert!
A kérdező hozzászólása: A 8 hónapból az utolsó 4-ben nekem is volt pé-m.
Én azért elmennék orvoshoz, nagy bátorság tõled, hogy orvosi kontroll nélkül ilyen gyógyszert szedsz. Sajnálom, hogy ennyi ideje próbálkoztok, de épp az esélyeid növelése érdekében kellene dokihoz menni, nem? Szorítok!
Szerintem adj mégegy esélyt az orvosoknak, ne kezeld magad met-tel, se merckforminnal, se semmivel, mert nem tudhatod, hogy mikor mit vált ki. Ha PCO-d van akkor az is elõfordulhat, hogy a petevezetõt eltömték a ciszták, vagy bármi rossz. Isten ne adja! Amúgy honnan tudod hogy van peteérésed? Én is azt hittem, ha van nyák és az ovulációs teszt... de ez nem így van. Az ovu teszt akkor is pozitív ha nincs tüszõrepedés, viszont a pete megérett. Nyákom mindig is volt, persze tüszõrepedésem nem. Ha most teherbe esnél az számodra csoda lenne, ahogyan nekem is ha nekem sikerülne, de ne kockáztass. Lehet sikerül, de mivel nem kontroll alatt szedtél be minden nyavaját elmehet a baba. Ki írta a clostit és hol csinálták az inszemet és a lombikot? Nagyon ledöbbent a történeted, ennyi idõ nagyon sok idõ.
A kérdező hozzászólása: Closti.kúrák, inszem.2lombik volt már.A férjemnek azt mondták "tenyészbika".Majd elmegyek orvoshoz.
Szia! Ha az utolsó 4 hónapban már volt peteérésed, akkor már ugyanolyan eséllyel indulsz, mint bárki más! 20% van, hogy összejön a baba, ha minden stimmel mindkettõtökkel. Most már csak ki kell várni a sort. :) Tudom, könnyû mondani... Én 12 hónap alatt majd megõrültem... nekem sem volt peteérésem, tudom milyen érzés... De amikor nem gondoltam rá, éltük a normális életünket, karácsonyra készültünk, akkor összejött. (Tegnap reggel teszteltem pozitívat.) Viszont, ha sikerült a baba, a mettel le kell állni, én úgy tudom, és feltétlenül vald majd be az egészet az új orvosodnak!! Kitartás! Biztos vagyok, hogy nemsokára összejön, hisz hatott a met, peteérés van! A pároddal minden OK?
A kérdező hozzászólása: Szedhetném a metet barátcserjével együtt?
Kettõvel lejebb leírtam a történetemet... olvasd el és szerintem ha még nem jártál a meddõségin menjetek el.
A kérdező hozzászólása: Nem voltam orvosnál már 6éve, mert kicsit belefáradtam, de olvastam róla és szereztem metet.
A kérdező hozzászólása: 2oévesen mentem férjhez.Most 36vagyok.Szegedre jártam kezelésekre, a lombikot a Kaáliban csinálták.A háziorvosom végülis tud róla, hogy szedem a met-et.2 HSG-m is volt, átjárhatóak.Mondjuk ez is évekkel ezelõtt.A hõmérõzésbõl gondolom, hogy van pé.Még egy évet adok magamnak, hogy sikerüljön.
miért szakítottatok?
vesd bele magad az életbe bulizz, ismerkedj, bulizd szét azagyadat. Foglald le magad mindig vmivel! DE tényleg zsúfoltság legyen!!!
A kérdező hozzászólása: Kiábrándulás, az fáj hogy 1 hónapja szakitottunk mert csajozgatott összevissza, na majd kibékültünk másfél hét után most megint dobtam mert nem törödött velem!És könyörgött remegett hogy ne, aztán annyira magába roskadt hogy már másnap elment bulizni szerintem korai volt.
lehet a barátai nem engedik hogy magába forduljon. Ha haveromat érte volna ilyen dolog én is kirángatnám otthonról. Szóval nem biztos hogy ítélkezni kéne. Pláne hogy már egyikõtök sem tartozik elszámolással a másiknak
Persze, hogy elment bulizni, legelsõ elkeseredésében nem tud mást csinálni. Én is ezt tenném. Persze 1-2 hét után megunja az ember a bulizást is, és akkor jön az igazi depi :D
Ha szerelmi bánat ér, nekem is az az elsõ, hogy ráveszem a barátnõimet, menjünk bulizni, mert akkor egy kis idõre elfelejtem a rossz dolgokat... szal ez még nem jelenti azt, hogy továbblépett. Viszont neked buliznod kéne! Majdnem 4 év nem semmi, most inkább használd ki, hogy végre szabad vagy! Teljesen elfelejteni õt most még úgysem tudod, de megrövidítheted a szenvedésed, ha megismersz másokat, lekötöd magad különféle elfoglaltságokkal...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, és tudom hogy egyikõnknek sem könnyû most!mert azt hittük hogy mi egymásé leszünk örökre, de a sors nem igy akarta!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!