Találatok a következő kifejezésre: Már 5 szedem a (77 db)

A Hgn szintem alacsony lett (113), észrevettem, hogy a hajam is elkezdett jobban hullani. Már 5 napja szedem a vasat, amit az orvos írt fel! Vajon mikor marad abba a hajhullás, mennyi idő kell? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: a vasnak kell pár hét, hogy beépüljön. Amúgy ez még nem olyan vészes. Nekem alacsonyabb volt, kb 1,5 hónapja szedem a vasat, most már jobbak az eredményeim.

a vasnak kell pár hét, hogy beépüljön. Amúgy ez még nem olyan vészes. Nekem alacsonyabb volt, kb 1, 5 hónapja szedem a vasat, most már jobbak az eredményeim.

Diane 35-öt szedek mar 5. honapja, de antibiotikumot kaptam a fogamra ampicilint es ugyanakkor kezdtem el szedni az 5. levelet mint az antibiotikumot, lehetek terhes?

5 napot kellett szednem az antibiotikumot es az 5.napon lefekudtem a parommal a gyoggyszeren kivul massal nem vedekeztunk de viszont nem ment el bennem,és pcos is vagyok ami ugye azt jelenti h nemesek konnyen teherbe.mégis lehetek az?normalis valaszokat minel hamarabb.megkelett volna jojjon a menszeszem mar 4 napja:(.

Legjobb válasz: Normális választ? Ahhoz normális kérdés is kellene! Már hogyne lehetnél! A PCOS irreleváns, felteszem, pont arra szeded a tablettát, hogy elmúljanak a cisztáid. Az antibiotikum pedig gyengíti a tabletta hatását, de ezt neked is tudnod kell. Az antibogyó befejezése (!) után még várnod kellett volna 7 napot, s addig máshogyan is védekezni. Tesztelj!

Normális választ? Ahhoz normális kérdés is kellene! Már hogyne lehetnél! A PCOS irreleváns, felteszem, pont arra szeded a tablettát, hogy elmúljanak a cisztáid. Az antibiotikum pedig gyengíti a tabletta hatását, de ezt neked is tudnod kell. Az antibogyó befejezése (!) után még várnod kellett volna 7 napot, s addig máshogyan is védekezni. Tesztelj!
hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: 18
ha nem jon meg a 7. napon sem akkor teszt!
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat:D de am nemsok az eselye h terhes legyek ugye?mert normal embernel is kicsi es igy akkor meg kissebbnek kell lennie.
Te is normál ember vagy, gondolom...:D Igen, kisebb az esély, de ez a tény akkor is vigasztalni fog, ha ennek ellenére teherbe esel? A fogamzásgátló tablettának csak akkor van értelme, ha rendesen szeded és a rendes szedésbe az is beletartozik, hogy tudod, hogy mikor kell kiegészítõ védekezést alkalmaznod.

Már 5 honapja szedem a Belara nevú fogamzásgátlo tabletát. Ma kezdem el ujra szedni mert elmult a menszim. Ha csütörtökön barátom belém élvez akkor lehetek e terhes?

Tehát hogy nem kell e kivárni még a kéthete hogy hasson e a gyogyszer?

Legjobb válasz: ha 5 honapja rendszeresen szeded akkor a gyogyszermentes isõszakban is védett vagy és elvileg csütörtökön is az vagy a két hetet csak az elsõ levélnél kell kivárni utána már védett vagy

ha 5 honapja rendszeresen szeded akkor a gyogyszermentes isõszakban is védett vagy és elvileg csütörtökön is az vagy a két hetet csak az elsõ levélnél kell kivárni utána már védett vagy
Már szexszelhetsz bármikor úgyhogy a barátod beléd élvez, nem leszel terhes. Ezt a két hét várakozást esetleg az elsõ levélnél kell betartani.

4 hónapja szültem, 2X volt már menszeszem, gyógyszert szedek de 1X nem vettem be. Már 5 napja késik, lehetek megint terhes vagy csak még nem állt be újra a dolog?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy egy szem gyógyszer kihagyása után teherbe esnél, ilyen nagyon ritkán fordul elõ. Persze az is lényeges, hogy mióta szeded. De szerintem egyrészt még nem állt be, másrészt bezavarhatott, hogy kimaradt egy gyógyszer.

Nem hiszem, hogy egy szem gyógyszer kihagyása után teherbe esnél, ilyen nagyon ritkán fordul elõ. Persze az is lényeges, hogy mióta szeded. De szerintem egyrészt még nem állt be, másrészt bezavarhatott, hogy kimaradt egy gyógyszer.

Három hónapja szedem a Bromocriptin nevű gyógyszert, nem szedek nagy mennyiséget belőle (napi fél tablettát)! Nagyon szeretnénk már babát (2, 5 éve), de nem jön! Mennyi idő után segít a gyógyszer?

Legjobb válasz: Ha a felsõ határon van,akkor szerintem, a Bromo. már használt! Peteérésed van? Már csak türelem kérdése, szerintem, és jön a baba! :) 2.v.

Ha a felsõ határon van, akkor szerintem, a Bromo. már használt! Peteérésed van? Már csak türelem kérdése, szerintem, és jön a baba! :) 2.v.
A kérdező hozzászólása: Igen van!Pont ma csináltam Lh tesztet és pozitiv lett!Voltunk együtt a párommal, remélem sikerül!!
Szia!Én 9 hónapig szedtem a bromót.3 éve szeretnénk babát.De nem segített.Az utolsó 3 hónapba még clostit is szedtem.Ezt augusztusig bírtuk és most mindent abba hagytunk a párommal, mert bele fáradtunk.Teljesen el voltam(vagyok)már keseredve.De még mindig semmi.Persze én csak egy vagyok a sok közül, de nekem nem segített.Ja és persze a végén már be sokaltam sok a gyógyszerektõl.Bocs ha nem erre számítottál.Remélem neked segíteni fog!!!!:)
Hallottam olyat, hogy valaki 2 évig szedte, utána segített csak. A rokonomnak a 4. hónapban meghozta a babát. Pedig elõtte évekig nem mensizett, talán csak fél évente, olyan szinten nem volt PÉ-e. Kitartást! Neked mennyi volt a prolaktinszint?
A kérdező hozzászólása: Annyit mondott a doki, hogy a felsõ határt súrolja, pontosan nem tudom!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!
Ha van PÉ, akkor gyakorlatilag már használt. de szedd szorgalmasan. :-) Sok sikert! 2.v.

Befolyásolja a gyógyszer hatását az idő, amióta szeded? Én már két éve szedem a Mercilont és most Ebben a hónapban az első héten elfelejtettem bevenni egymás után 2 tablettát (az 5. és 6. at).

Legjobb válasz: Akkor itt nem az idõ a fõ szempont, ha kihagytad, akkor kiegészítõ fogamzásgátlást kell alkalmazni, de ezt a tájékoztató gondolom írja. Amúgy hogy mennyire befolyásolja az idõ... Egy barátnõmmel egyszerre kezdtünk kb el szedni, más-más fajta tablettát. Õ azóta is ugyanatz szedi, mert neki nem volt vele gondja, én viszont azóta többször váltottam, mert nem volt megfelelõ a gyógyszer. Ez legtöbbször úgy jelentkezik, hogy a gyógyszerszedési idõ alatt pecsételõ vérzése van az embernek. Olyankor irány a nõgyógyászat, és váltani kell.

Akkor itt nem az idõ a fõ szempont, ha kihagytad, akkor kiegészítõ fogamzásgátlást kell alkalmazni, de ezt a tájékoztató gondolom írja. Amúgy hogy mennyire befolyásolja az idõ... Egy barátnõmmel egyszerre kezdtünk kb el szedni, más-más fajta tablettát. Õ azóta is ugyanatz szedi, mert neki nem volt vele gondja, én viszont azóta többször váltottam, mert nem volt megfelelõ a gyógyszer. Ez legtöbbször úgy jelentkezik, hogy a gyógyszerszedési idõ alatt pecsételõ vérzése van az embernek. Olyankor irány a nõgyógyászat, és váltani kell.

Rivotril esetében, ha elkezdem szedni 0, 5 körül, és fokozatosan emelem (altató hatása miatt is szedem) akkor gyakorlatilag az igényelt emeléssel az a mondjuk 1, 5 miligram 1-2 hét múlva már teljesen ugyanazt a hatást fogja elérni mint az elején a 0, 5?

Azaz igazából kábultabb sem leszek t?le meg semmi, csak a nagyobb mennyiség jelenti ugyanazt mint els?re a kevesebb? És frontinnál hogy van ez?

Legjobb válasz: Szerintem ok nélkül ne emeld.Akkor emeld ha úgy érzed nem elég.Viszont ne mondd hogy egy 0.5 milis Rivotril nem altat el.Ha tényleg nem altat el akkor vegyél be még egyet esetleg.De ezek nem olyan szerek hogy csak úgy emeld az adagot kedved szerint.Az orvosoddal is beszéld meg elõtte.

Szerintem ok nélkül ne emeld.Akkor emeld ha úgy érzed nem elég.Viszont ne mondd hogy egy 0.5 milis Rivotril nem altat el.Ha tényleg nem altat el akkor vegyél be még egyet esetleg.De ezek nem olyan szerek hogy csak úgy emeld az adagot kedved szerint.Az orvosoddal is beszéld meg elõtte.
A kérdező hozzászólása: kb 4-5 nap után már nem érzem semmilyen hatásást az aktuális adagnak... de nem ez a kérdésem, hanem hogy a szükségesen nagyobb adagnak(azaz amit én annyinak érzek mint az elsõ, 0, 5-öst) mindenben ugyanaz lesz a hatása, nem lesz sokkal károsabb vagy bódítóbb?
Ja, a lentebb írt kérdésedre: "a szükségesen nagyobb adagnak(azaz amit én annyinak érzek mint az elsõ, 0, 5-öst) mindenben ugyanaz lesz a hatása, nem lesz sokkal károsabb vagy bódítóbb?" válaszolva: Kb. pár napig, vagy max 1-2 hétig fogod erõsebbnek érezni a hatást, utána hozzászoksz a nagyobb adaghoz, és még többet kell majd szedned, hogy ugyanazt a hatást elérd. Adok egy tanácsot: Azt a 0.5mg-ot, amit most szedsz, este éhgyomorra vedd be, vagyis elõtte se egyél már sokat (legjobb ha semmit nem eszel elõtte pár óráig), és utána se.Így hamarabb felszívódik, és erõsebbnek érzed a hatást.Én ezt csinálom, hogy ne kelljen tovább emelnem az adagot.
A kérdező hozzászólása: Ezt tudom(amúgy én napi 6 milirõl jöttem le anno, csak úgy, egyik napról a másikra...) A kérdésem az hogy a kezdeti 0.5 mili kb ugyanannyira tompít mint a késõbbi, érzett hatásilag a régi 0, 5 milinek megfelelõ, mondjuk 2-es adag? vagy csak érzetre ugyanaz?
A kérdező hozzászólása: Köszi az éhgyomros tanácsot és bocs a felesleges választ, nem láttam még az elõzõ írásod. Megpróbálom.
Nem tudom elképzelni, hogy én önként a hangulatomtól vezérelve variáljak a dózissal. Kezdettõl ami már nem mostanában volt napi 1x0, 5 ös tablettával kezdtem és most is annál tartok a Rivotrillal természetesen.Lehet hogy nem voltam olyan igazi krízis helyzetben és ezért eszembe sem jutott. Közben meghaltak a drága szüleim meg voltam vagy 3x kórházban, szóval adódtak dolgok, néha én is padlón vagyok de nem tartom jó ötletnek a dózis emelését.
Én Xanax-ot szedtem 0, 25-öst két évig. Nem nagy adag, de azt vettem észre, hogy iszonyú feledékeny lettem, és ez nagyon ijesztõ volt. Nagy nehezen sikerült abbahagynom, és azt hittem, hogy ettõl elmúlik a feledékenység, de sajnos nem így történt. További romlás nem következett be ugyan, de sajnos nem múlt el. Azt javaslom, hogy inkább szokj le a gyógyszerrõl és ne az adag növelésén gondolkodj. Nekem úgy sikerült leszoknom, hogy egy egészen kicsi morzsával csökkentettem az adagot, és amikor három nap múlva hozzászoktam a kisebb adaghoz (elmúltak az elvonási tünetek) akkor újabb morzsát levettem. Kb. 2 hónapig tartott amíg ilyen módszerrel elfogyott a tabletta. Nehéz volt, de most már olyan, mint régen, újra tabletta nélkül alszom és jól vagyok, kivéve a feledékenységet.

Hogy van ez? Lassan 5 éve szedem a Meliane-t, 2-3 hónapja van az, hogy 3-4 napig tart a vérzés, de már az első napokban sincs sok, szerintetek ez baj? Azt hallottam, hogy az nem jó ha nem vérzünk ki rendesen.

A másik, hogy az új fogamzásgátló amit írtak a pattanásaim miatt (Cypromix) nekem egyenesen félelmetes. Nincs nekem aknés b?röm se túl sok sz?röm és rá van írva, hogy ,,csak fogamzásgátlóként nem adható". Én ezt nem merem beszedni. Valaki szedett már ilyet?

Legjobb válasz: Ne aggódj,gyógyszer szedése mellett ez természetes lehet.Mivel nincs peteérés,így a nyálkahártya sem vastagszik meg annyira,és így nincs minek ürülnie.Nekem sajna a gyógyszer ellenére is rendes vérzésem van,pedig már 8 éve szedem.A másik kérdésrõl sajna nem tudok nyilatkozni.Esetleg hívd fel a dokidat...

Ne aggódj, gyógyszer szedése mellett ez természetes lehet.Mivel nincs peteérés, így a nyálkahártya sem vastagszik meg annyira, és így nincs minek ürülnie.Nekem sajna a gyógyszer ellenére is rendes vérzésem van, pedig már 8 éve szedem.A másik kérdésrõl sajna nem tudok nyilatkozni.Esetleg hívd fel a dokidat...
Én Cypromixet szedek másfél éve már. Nekem fog.gátlónak adták ki...:$ És nincs tõle semmi bajom. Nem tudok negativumot mondani. L/22

Fogámzásgátlót szedek már 2 éve, de nemrég megjött 5 nappal a várt idő előtt, vagyis az utolsó tabi beszedésekor, mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Stressz. Ha 2 éve folyamatosan szeded, és csak most ilyen akkor semmi gáz nincs. Gondolom terhesség kizárva.

Stressz. Ha 2 éve folyamatosan szeded, és csak most ilyen akkor semmi gáz nincs. Gondolom terhesség kizárva.
Szerintem is stressz, de javaslom, hogy látogasd meg a nõgyógyászt, õ majd megnyugtat.
A kérdező hozzászólása: A szakítás szélén állok a párommal, 4nap alatt adtam le 3kilót, ez lehet az oka?
Szerintem simán lehet ez az oka.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!