Találatok a következő kifejezésre: Már 5 szedek fogamzásgátlót. Ha (8 db)

Már 5 éve szedek fogamzásgátlót. Ha ilyen huzamos ideje szedem nem lehet tőle bajom?

Legjobb válasz: Nem. Az orvosok azt mondják, hogy 10 évig szedhetjük a fogamzásgátlót egyfolytában, és csak ezután kell szünetet tartani.

Nem. Az orvosok azt mondják, hogy 10 évig szedhetjük a fogamzásgátlót egyfolytában, és csak ezután kell szünetet tartani.
Mikor kell visszmenned vizsgálatra? Mit mondott az orvos? Ezt MINDENKÉPPEN be kell tartanod! Valószínûleg nincsen semmi baj - de erre való a vizsgálat! Szépen, lassan is összejöhet pl. egy májkárosodás... akkor pedig jó esetben is abba kell hagynod a szedést.
Egy három hónapos szünet nem ártana!
Nem lesz semmi baj.
Én öt évig szedtem és három különbözõ orvosnál jártam sokszor, különbözõ panaszokkal. A harmadik azt mondta, hogy inkább hanyagoljam hosszútávon a gyógyszert, mert sorvasztja a méhem nyálkahártyáját és kisebb lett a méhem (de lehet, hogy eleve az is volt, nem tudom) Én akkor úgy döntöttem, nem szedem tovább.. Nem azt mondom, hogy ez általános, de nekem ilyen tapasztalatom volt. Szerintem, ha az orvosod nem lát semmi olyat, ami miatt abba kéne hagyni, akkor biztos nem okoz gondot(reméljük), mondom ez az én tapasztalatom a témában. Ilyen is van:-))

Már 5 honapja szedem a Belara nevú fogamzásgátlo tabletát. Ma kezdem el ujra szedni mert elmult a menszim. Ha csütörtökön barátom belém élvez akkor lehetek e terhes?

Tehát hogy nem kell e kivárni még a kéthete hogy hasson e a gyogyszer?

Legjobb válasz: ha 5 honapja rendszeresen szeded akkor a gyogyszermentes isõszakban is védett vagy és elvileg csütörtökön is az vagy a két hetet csak az elsõ levélnél kell kivárni utána már védett vagy

ha 5 honapja rendszeresen szeded akkor a gyogyszermentes isõszakban is védett vagy és elvileg csütörtökön is az vagy a két hetet csak az elsõ levélnél kell kivárni utána már védett vagy
Már szexszelhetsz bármikor úgyhogy a barátod beléd élvez, nem leszel terhes. Ezt a két hét várakozást esetleg az elsõ levélnél kell betartani.

Lehet abból baj, ha belémélvez a barátom, de most szedem az 5. levél fogamzásgátlót? Ilyenkor már bombabiztos a védelem, ugye?

Azért aggódok, mert eddig mindig megszakítás is volt. Most meg már többször is belémélvezett.

Legjobb válasz: Most kérdezed, hogy lehet-e baj, miután már megtettétek.. Most már mindegy.. Várj 9 hónapot és kiderül.

Most kérdezed, hogy lehet-e baj, miután már megtettétek.. Most már mindegy.. Várj 9 hónapot és kiderül.
Te jo eg... erre valo a bogyo amit szedsz! - a masodik honaptol ha rendeszeresen szeded es nem szedsz melle semmit a mi semlegesiti, akarhanyszor akarmennyit elvezhet beled.
Sõtt még tablettamentes szünetben is nyugodtan beléd élvezhet :)
ezért szeded a tabit.. a megszakitás meg nem ér ugyse semmit.. :)
és semmi reakció?

Lehetek terhes ha zuhany alatt szeretkezünk de már 1, 5 hete szedek fogamzásgátlót?

Úgy hallottam, hogy a meleg vízt?l elpusztulnak, de legalábbis gyengülnek a spermák. 1,5 hete szedek fogamzásgátlót, mennyi rá az esély, hogy terhes leszek?

Legjobb válasz: Nincs összefüggés a zuhany és a teherbeesés között! A spermáknak olyan mindegy, hogy hány fokos vízben zuhanyoztok, ha a hüvelyedben jól érzik magukat! Feltéve ha azonnal csináltál hüvely mosást, irrigálást,mert akkor csökkentek az esélyek. Azt nem tudom, hogy a gyogyó mennyire védett meg.

Nincs összefüggés a zuhany és a teherbeesés között! A spermáknak olyan mindegy, hogy hány fokos vízben zuhanyoztok, ha a hüvelyedben jól érzik magukat! Feltéve ha azonnal csináltál hüvely mosást, irrigálást, mert akkor csökkentek az esélyek. Azt nem tudom, hogy a gyogyó mennyire védett meg.
A gyógyszer nem véd még az tuti.Az elsõ hónapban még kiegészítõ védekezés javasolt, függetlenül attól, hogy milyen tablettát szedsz. A teherebeesés valószínûsége, attól nagy mértékben függ, hogy a hanyadik napon volt a "malõr". Az elsõ 14 napban csekély az esély, mivel ebben a 2 hétben azon dolgozik a tested, hogy érett petét produkáljon , de utána már kész a "szerelemre érett" pete, és bármi megtörténhet.
Így van, ha benned ment el, minden esélyed megvan hogy teherbe estél... elõtte kellett volna kérdezni, mert már lehet késõ!!
Szia, Ha benned megy el a párod, és még nem alakult ki a gyógyszer nyújtotta védettség (ált 1hó, de ezt passzolom, lehet több), akkor bizony teherbe eshetsz. Persze gyengülnek, de így is terhes lehetsz.
A kérdező hozzászólása: Nem történt meg...csak ma este nála alszom és hát... :) kíváncsi voltam h mennyire engedhetjük el magunkat :D
Ha a menstruációd elsõ 5 napján kezdted el szedni a bogyót akkor az a 14.napon már védettséget ad 100%-ban! szóval nagy esélyed van hogy nem estél teherbe, mert a gyógyszer már hat, de hogy mennyire .... ???

Ha fogamzásgátlót kezdek el szedni akkor megáll a hajhullásom? 5 hónapja szültem és durván hullik a hajam. Már szedek hajra való vitamint, használok bánfi sampont, hajszeszt, ricinus olajat.3, 5 hónapig szoptattam.

Legjobb válasz: A fogamzásgátló nem hat a hajra... A legtöbb terhes nõnek nem hullik a haja, ellenben a szülés után sokkal többet veszít el. Aggódni akkor kell, ha foltokban, vagy csomókban hullik.

A fogamzásgátló nem hat a hajra... A legtöbb terhes nõnek nem hullik a haja, ellenben a szülés után sokkal többet veszít el. Aggódni akkor kell, ha foltokban, vagy csomókban hullik.
A kérdező hozzászólása: egy foltban elõl már elég ritka, és szinte egy egész tincs kijön hajmosáskor
Akkor orvoshoz kell menned. Leggyakrabban rossz fog, tünetmentes gyulladt mandula szokott az ok lenni
szia. nekem is ez volt a problémám, azzal a kivétellel hogy nekem elõl egy 20 ft-os nagyságban teljesen kihullott. kiderült hogy kórosan alacsony volt a vasam. 3-4 hónapos vas kúra helyrehozta.
szia nyugi nekem is extrém hullik a hajam szülés után csak nekem 3 hónaposak voltak amikor elkezdte meg sem áll addig míg nem cserélõdik ki teljesen most két féle hajam van egy kb 2cm és a rendes hosszúsága ami 10cm hát eléggé viccesen nézek ki :-))) most fél éves a legkisebb
ja és semmi nem segített h megállítsa mivel a fodrászom mondta h terhesség alatt nem hullott és azért cserélõdik most amúgy hormonális dolog
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Elmegyek vérvételre, hátha nekem is a vasammal van gond. Ha nem akkor biztos hormonális dolog. Terhesség alatt magasabb az ösztrogén a szervezetben, és utána ahogy csökken el kezd kihullani a haj. Ezért gondoltam, hogy a fogamzásgátlóban lévõ ösztrogén esetleg megállíthatja. Persze lehet, hogy abban nagyon minimális mennyiségben van. És persze lehet, hogy nem ez az oka, de már nagyon zavar, és tartok tõle, kopasz foltjaim lesznek.

Ha 5 éve szedem a Triregol fogamzásgátlót, lehetséges, hogy már nem eshetek teherbe?

Sziasztok!22 éves lány vagyok aki a párjával már 7 éve együtt van és NAGYON-NAGYON jól megvagyunk és szeretjük egymást......és ez csak er?södik bennünk!Igazán komolyan fogjuk fela z életet, és bizony már szeretnénk gyereket...(nem azonnal...de már jó lenne)

Legjobb válasz: Szia. Èn is pa´r évig szedtem a triregolt.azta´n egyszer csak jött egy köztivérzésem,kiderült,hogy már nem szívo´dik fel a szervezetemben.Ekkor beesett egy nem kíva´nt terhesség.nem lett szép vége.Nekem is mondták,hogy nem igazán jó gyo´gyszer mert elég magas a hormon tartalma.Ekkor váltottam gyógyszert. ha abbaszeretnéd hagyni,beszéld meg az orvosoddal. Azt mondják min.3 hónap ami´g kiürül a szervezetböl. Nekem mégis 1 év kellett,mire teherbe estem.Már én is fe´ltem,hogy valami gondd van.Ès ha´la Istennek,most boldog 21.hetes terhes vagyok. Ha a gyógyszert abbahagyod,minden eggyüttlétnél védekezzetek!!! Ne izgulj minden jól fog alakulni.

Szia. Èn is pa´r évig szedtem a triregolt.azta´n egyszer csak jött egy köztivérzésem, kiderült, hogy már nem szívo´dik fel a szervezetemben.Ekkor beesett egy nem kíva´nt terhesség.nem lett szép vége.Nekem is mondták, hogy nem igazán jó gyo´gyszer mert elég magas a hormon tartalma.Ekkor váltottam gyógyszert. ha abbaszeretnéd hagyni, beszéld meg az orvosoddal. Azt mondják min.3 hónap ami´g kiürül a szervezetböl. Nekem mégis 1 év kellett, mire teherbe estem.Már én is fe´ltem, hogy valami gondd van.Ès ha´la Istennek, most boldog 21.hetes terhes vagyok. Ha a gyógyszert abbahagyod, minden eggyüttlétnél védekezzetek!!! Ne izgulj minden jól fog alakulni.
Pár hónapot várni kell a gyógyszer kiürülésére az anyuka és a baba egészsége érdekében. Attól ne tarts, hogy a hosszas szedés miatt nem eshetsz teherbe, hiszen a nõ fogamzóképes életéveihez viszonyítva ez az 5 év elenyészõen kevés. Ha megvárjátok a szervezetedbõl való kiürülését, nem lehet semmi baj. Egyébként a mai gyógyszerekhez képest ennek még magas a hormontartalma, már nem is nagon szokták felírni az orvosok.
AZ ÉN TAPASZTALATOM NAGYON JÓ.UGYANIS 10 ÉVEN KERESZTÜL SZEDTEM A TRI-REGOLT ÉS AMIKOR ÚGY DÖNTÖTTÜNK, HOGY KIS BABÁT SZERETNÉNK ABBAHAGYTAM A SZEDÉSÉT.KB 4 HÓNAPIG MÁSHOGY VÉDEKEZTÜNK.AMINT LETELT A 4 HÓNAP ELKEZDTÜNK RENDESEN PRÓBÁLKOZNI ÉS 3 HÓNAP MÚLVA TERHES IS LETTEM.MOST EGY GYÖNYÖRÛ KISLÁNYUNK VAN
Én is 5 évig szedtem a Tri- Regolt és most van 2 gyermekem, akik az elsõ próbálkozásra "összejöttek". 9 és 1 évesek.
mert höemelkedése az embernek csak terhesség esetén lehet??? NEM
Ha idöben bevetted a tablettákat minden nap, és nem össze-vissza szedted akkor nincs semmi baj, nem vagy terhes! Sok mindentöl lehet höemelkedésed.Vedd be a 2 szemet és nyugi, meg fog jönni, de ha ettöl nyugodtabb vagy, vegyél tesztet! Szia
A hõemelkedés nem a terhességre utal.nem olvastál mostanában vmit a hõmérõzésrõl?? mert azt nem a hónajban mérik hanem a hüvelyben, és az sem a terhesség jele csak a termékeny napokat méri.

Ha Egyfázisú fogamzásgátlót szedek (tehát minden szem ugyanazt tartalmazza) akkor is számít hogy a levél melyik hetéből maradt ki a gyógyszer? (5. szem kimaradt, azt mondták, hogy első héten legveszélyesebb) igaz?

Legjobb válasz: Abban a tekintetben nem számít, hogy hét napig mindenképpen másik módszer is kell mellé, (olvasd el a betegtájékoztatót, az a tuti).

Abban a tekintetben nem számít, hogy hét napig mindenképpen másik módszer is kell mellé, (olvasd el a betegtájékoztatót, az a tuti).
számít annál is.. és a betegtájékoztatóban egészen biztos hogy benne van hogy hogyan kell a kihagyot gyógyszert pótolni/nem pótolni..... enyémnél is benne van

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!