Találatok a következő kifejezésre: Már 5 szedek fogamzásgátlót (30 db)

Már régóta szedek fogamzásgátlót, kb 1, 5 éve, viszont most középidőben elfelejtettem 1 szemet bevenni, és voltunk együtt a párommal. Mekkora az esélye, hogy teherbe eshettem?

A mensesemet 3-ára várom.

Legjobb válasz: Ha csak egyet hagytál ki, nem vszínû, hogy terhes leszel. Legközelebb pótold a bevételét (pl ha este szoktad bevenni, vedd be reggel, és este a következõt nyugodtan)!

Ha csak egyet hagytál ki, nem vszínû, hogy terhes leszel. Legközelebb pótold a bevételét (pl ha este szoktad bevenni, vedd be reggel, és este a következõt nyugodtan)!
A kérdező hozzászólása: Elõfordult már többször is, hogy elfelejtettem este, de reggel mindig eszembe jutott, de most csak másnap este, mikor vettem be a következõt, akkor vettem észre, hogy elmaradt és már eltelt a 24 óra! Köszönöm a választ!
1 tabletta elfelejtésébõl nem lehet probléma.Én is sokszor elfelejtettem, nem maradtam terhes.
Ha a két tabi között több, mint 36 óra eltelik, akkor elvileg nem hatásos a gyógyszer, de azért 1 nap alatt nem lesz peteérésed, ahhoz több idõ kell! Szerintem védekezzeteek ebben a hónapban másképp is, mondjuk gumival. Amikor én elfelejtettem bevenni a gyógyszert, akkor nekem általában 2-3 nap múlva mindig megjött! Nyugi! Bizti nem vagy terhes!

Már 5 éve szedek fogamzásgátlót. Ha ilyen huzamos ideje szedem nem lehet tőle bajom?

Legjobb válasz: Nem. Az orvosok azt mondják, hogy 10 évig szedhetjük a fogamzásgátlót egyfolytában, és csak ezután kell szünetet tartani.

Nem. Az orvosok azt mondják, hogy 10 évig szedhetjük a fogamzásgátlót egyfolytában, és csak ezután kell szünetet tartani.
Mikor kell visszmenned vizsgálatra? Mit mondott az orvos? Ezt MINDENKÉPPEN be kell tartanod! Valószínûleg nincsen semmi baj - de erre való a vizsgálat! Szépen, lassan is összejöhet pl. egy májkárosodás... akkor pedig jó esetben is abba kell hagynod a szedést.
Egy három hónapos szünet nem ártana!
Nem lesz semmi baj.
Én öt évig szedtem és három különbözõ orvosnál jártam sokszor, különbözõ panaszokkal. A harmadik azt mondta, hogy inkább hanyagoljam hosszútávon a gyógyszert, mert sorvasztja a méhem nyálkahártyáját és kisebb lett a méhem (de lehet, hogy eleve az is volt, nem tudom) Én akkor úgy döntöttem, nem szedem tovább.. Nem azt mondom, hogy ez általános, de nekem ilyen tapasztalatom volt. Szerintem, ha az orvosod nem lát semmi olyat, ami miatt abba kéne hagyni, akkor biztos nem okoz gondot(reméljük), mondom ez az én tapasztalatom a témában. Ilyen is van:-))

Már 5 honapja szedem a Belara nevú fogamzásgátlo tabletát. Ma kezdem el ujra szedni mert elmult a menszim. Ha csütörtökön barátom belém élvez akkor lehetek e terhes?

Tehát hogy nem kell e kivárni még a kéthete hogy hasson e a gyogyszer?

Legjobb válasz: ha 5 honapja rendszeresen szeded akkor a gyogyszermentes isõszakban is védett vagy és elvileg csütörtökön is az vagy a két hetet csak az elsõ levélnél kell kivárni utána már védett vagy

ha 5 honapja rendszeresen szeded akkor a gyogyszermentes isõszakban is védett vagy és elvileg csütörtökön is az vagy a két hetet csak az elsõ levélnél kell kivárni utána már védett vagy
Már szexszelhetsz bármikor úgyhogy a barátod beléd élvez, nem leszel terhes. Ezt a két hét várakozást esetleg az elsõ levélnél kell betartani.

Én már lassan 1, 5 éve szedek fogamzásgátlót, és aggódok, mert kb. fél éve egyre kevesebb minden hónapban a menstruációm. A mellem is egyre kisebb lesz, és gyakran szédülök. Lehetséges, h abba kellene hagynom a gyógyszer szedését (Lindinette 20)?

Legjobb válasz: Én több,mint 1,5éve szedem és én is észrevettem hogy csökkent a mennyisége.az egyik hónapban kevés is volt és aggódtam,mert az hallottam,hogy nem jó ha kevés van és azt hittem terhes vok,de már kicsvel több van,nah jó még mindig nem sok meg 2,5napig is tart,nem sokáig.Én is a Lindynette20at szedem,de én nem szoktam tõle szédeülni,meg a mellem sem kisebb,inkább nõtt :D.ugyhogy szerintem keress fel egy dokit,hogy pontosat megtudj!

Én több, mint 1, 5éve szedem és én is észrevettem hogy csökkent a mennyisége.az egyik hónapban kevés is volt és aggódtam, mert az hallottam, hogy nem jó ha kevés van és azt hittem terhes vok, de már kicsvel több van, nah jó még mindig nem sok meg 2, 5napig is tart, nem sokáig.Én is a Lindynette20at szedem, de én nem szoktam tõle szédeülni, meg a mellem sem kisebb, inkább nõtt :D.ugyhogy szerintem keress fel egy dokit, hogy pontosat megtudj!

Fogamzásgátlót szedek, a második levél 5. bogyójánál tartottam amikor belém élvezett a barátom. Ez a ciklusom 9. napja volt. Ilyenkor már véd a fogamzásgátló?

Megvártam az 1 hónapot ahogy a n?gyógyász ajánlotta.

Legjobb válasz: Igen már véd..nem lesz semmi baj..Már nyugodtan szeretkezhettek normálisan..

Igen már véd..nem lesz semmi baj..Már nyugodtan szeretkezhettek normálisan..
Igen, már rég véd.
ha a nõgyógyász azt mondta, hogy véd, gondolom a tájékoztatóben is az van hogy véd, akkor miért kell még itt is megkérdezni, ráadásul akkor amikor már tökmindeggy mert beléd élvezett?
Teljesen belédélvezett a barátod vagy csak félig?
A kérdező hozzászólása: Teljesen.

A parom karissa nevezetu fogamzasgatlo tabletat szed mar 5 honapja es most a level utolso szemjet elfelejtette beveni, mi a teendo?

tehat a level utolso szemjet nem vette be es ra ket napra megjott neki rendesen. es amint eltelt a het nap kihagyas ujra elkezte szedni de egy uj level az napra eso szemjevel esetleg lehet e ebbol valami gond? ha csak 20 szemet vet a 21 helyett es megvarta a 7 nap szunete es uj levelet kezdett

Legjobb válasz: Nézd... nyilván a barátnõd tudja mit csinál, õ szedi a gyógyszert és nála van a betegtájékoztatója is, ami erre a problémára tökéletes megoldást ad. Nyilván azt, amit a barátnõd csinált. Minek aggódod túl?

Nézd... nyilván a barátnõd tudja mit csinál, õ szedi a gyógyszert és nála van a betegtájékoztatója is, ami erre a problémára tökéletes megoldást ad. Nyilván azt, amit a barátnõd csinált. Minek aggódod túl?
El kell hagyni a nõt, mert ha veled van és mégse akar tõled gyereket, akkor nem szeret.
A kérdező hozzászólása: az a no a felesegem mar 3 eve es kozosen nem akarunk meg gyereket mert sajnos az egeszsege nemengedi meg, ugyanis 1 tipusu cukorbeteg es csak 22 eves

Mi a bajom? Már kb.1, 5 év szedek fogamzásgátló tablettát. Minden hónapban ugyanazon a napon szokott megjönni. Most nem jött meg. Ezt mi okozhatja? Ugye nincs baj?

Legjobb válasz: Szia! Én kb egy éve szedem a for.gátlót és nekem is mindig napra, sõt szinte órára pontosan jött meg. Legutóbb viszont másfél napot késett. Én is megijedtem és mivel egészségügyben dologozom megkérdeztem a nõdokit, hogy ez normális-e és õ mondta, hogy teljesen normális, ne aggódjak, akár egy gyenge felfázás vagy az idõjárásváltozás is okozhatja, szóval számtalan oka lehet. Amúgy mióta késik?

Szia! Én kb egy éve szedem a for.gátlót és nekem is mindig napra, sõt szinte órára pontosan jött meg. Legutóbb viszont másfél napot késett. Én is megijedtem és mivel egészségügyben dologozom megkérdeztem a nõdokit, hogy ez normális-e és õ mondta, hogy teljesen normális, ne aggódjak, akár egy gyenge felfázás vagy az idõjárásváltozás is okozhatja, szóval számtalan oka lehet. Amúgy mióta késik?
Letelt már a 7 napos szünet és nem volt vérzésed? Vagy csak ma estére vártad és még nem jött meg? Sok oka lehet a csúszásnak.Például, ha a 21 szem bevétele alatt pár szemnél pár órás eltérés volt, akkor már ez is eredményezheti, hogy eltolódik a megvonásos vérzésed. Azt pedig ne felejtsd el, hogy csak a matematika kiszámítható, az emberi test nem!
Igen, 5 szem az sok, akkor már nem véd.
Még egy szem kimaradás is okozhat bajt, nem 5 :( Remélem, megúszod
Minden bántás nélkül.Hogy tudtál kihagyni 5 bogyót???
Minden bizonnyal lehetsz terhes igen!Nem számít, hogy már évek óta szedted, mert olyan kis hormontartalmúak már ezek a gyógyszerek.szorítok hogy ne legyen "baj"
A kérdező hozzászólása: nem lett gond.. amugy sajnos pakoltunk festés miatt és eltünt..

Fogamzásgátló tabletta szedése alatt kell szünetet tartani, már 5 éve folyamatosan szedem? 22/L

Legjobb válasz: 5 év után fél éves szünet ajánlott, legalábbis az én orvosom szerint (Úgy is lesz vki, aki megcáfolja...).

5 év után fél éves szünet ajánlott, legalábbis az én orvosom szerint (Úgy is lesz vki, aki megcáfolja...).
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Az én orvosom, azt mondta, hogy nem kell szünetet tartani, de barátnõm orvosa is azt mondta, hogy kell.
Az én orvosom is azt mondta, hogy nem kell.
Elsõ vagyok. A fél éves szünettel ártani nem fogsz. Ha esetleg kellene szünet, de nem tartasz, azzal viszont árthatsz. Meg kell nézni, hogy egyáltalán hogy bírja a szervezeted a gyógyszert. Pl ha most abbahagyod, és fél év alatt nem tér vissza a régi, normális ciklusod, az azt jelenti, hogy tablettát sem szedhetnél...
Amíg fogamzásgátlót szedsz addig egyszer sem jön meg?
Utolsó: Nem értem a kérdésed. A 7 napos szünetben "megjön", de az nem menzesz, hanem megvonásos vérzés.

Lehet abból baj, ha belémélvez a barátom, de most szedem az 5. levél fogamzásgátlót? Ilyenkor már bombabiztos a védelem, ugye?

Azért aggódok, mert eddig mindig megszakítás is volt. Most meg már többször is belémélvezett.

Legjobb válasz: Most kérdezed, hogy lehet-e baj, miután már megtettétek.. Most már mindegy.. Várj 9 hónapot és kiderül.

Most kérdezed, hogy lehet-e baj, miután már megtettétek.. Most már mindegy.. Várj 9 hónapot és kiderül.
Te jo eg... erre valo a bogyo amit szedsz! - a masodik honaptol ha rendeszeresen szeded es nem szedsz melle semmit a mi semlegesiti, akarhanyszor akarmennyit elvezhet beled.
Sõtt még tablettamentes szünetben is nyugodtan beléd élvezhet :)
ezért szeded a tabit.. a megszakitás meg nem ér ugyse semmit.. :)
és semmi reakció?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!