Találatok a következő kifejezésre: Már 5 menstruálok (15 db)

Már régóta menstruálok, és eleinte 5-6-napig tartott a mensim, és volt is elegendő, de évről évre egyre kevesebb van. Mostmár 3-4 napos a mensim, és már a 3. napon allig van. Most nemrég "voltam", és csak 1 napig tartott. Ez baj? Menjek el dokihoz?

Egyébként szeretnék fogamzásgátlót is iratni, az beállítaná, csak hallottam hogy kevesebb lessz t?le, de ennél is?

Legjobb válasz: Nem, ennél nem lesz kevesebb, mert ez a menzesz majdnem biztos, hogy nincsen rendben. A doki viszont addig nem fog fogamzásgátlót felírni, amíg ki nem deríti az okokat, és hogy a fogamzásgátló segíthet-e neked. Én mondjuk orvoshoz mennék az teljesen biztos, ha így viselkedne a menzeszem...

Nem, ennél nem lesz kevesebb, mert ez a menzesz majdnem biztos, hogy nincsen rendben. A doki viszont addig nem fog fogamzásgátlót felírni, amíg ki nem deríti az okokat, és hogy a fogamzásgátló segíthet-e neked. Én mondjuk orvoshoz mennék az teljesen biztos, ha így viselkedne a menzeszem...
szerintem is irány a doki, õ majd kivizsgál és megmondja mit kell tenni:) sok sikert!

Késik a mentstruációm. Már 5 éve menstruálok és sose szokott késni. Mindig gyönyörűen 28 napra megjön. Most viszont késik 2 napja. Mitől lehet?

A terhességet kizártnak találomm mert óvszerrel védekezünk a barátommal.Hallottam hogy stressz miatt is késhet.Ez mondjuk lehetne ok mert nagyim msot került kórházba elég súlyos betegséggel.DE nagyon aggódok hogy miert késik

Legjobb válasz: Feltételezem max 17-18 vagy, na elárulom, hogy a ciklus változik az életed folyamán, nekem réged 22-23 napra jött meg, sokáig 31-32 napra, most áll be 26-28 körülre. Nem óramû, 2 nap miatt nem kell betojni. Késhet stressztõl, betegségtõl, hirtelen fogyástól ésatöbbi. Relax, nem lesz gond.

Feltételezem max 17-18 vagy, na elárulom, hogy a ciklus változik az életed folyamán, nekem réged 22-23 napra jött meg, sokáig 31-32 napra, most áll be 26-28 körülre. Nem óramû, 2 nap miatt nem kell betojni. Késhet stressztõl, betegségtõl, hirtelen fogyástól ésatöbbi. Relax, nem lesz gond.
2 nap még semmi. A normális ciklus 21 és 35 nap között van.

7, 5 hónapja szültem. Normális, hogy ebben a 2 hétben már másodszor menstruálok?

Decemberben menstruáltam szülés után először, majd kimaradt 2 hónapot, március 10-15-ig volt meg, nagyon erős volt, még az ágyam is véres lett annyira hirtelen és intenzíven jött, majd nagyon sötét lett és darabos. Két napja megint nagyon erősen barnázgatok. Reggel a toalett papíron már piros vér is volt. De egy alkalommal sem görcsöltem, ami nekem nagyon új, mert eddig mindig nagyon fájt. Ez így normális?

Legjobb válasz: lehet az elsõ ovuláció is

lehet az elsõ ovuláció is
A kérdező hozzászólása: Fél idõben vagyok, ez igaz, de nagyon erõs barnás folyásom volt az elmúlt két napban, és most vér is. Soha nem véreztem középidõben, de úgy olvastam akkor csak amolyan pecsételõnek kell lennie. Ez pedig nem az.
semmi se "kell".ha erõsen vérzel menj a dokihoz, lehet mióma (bár kétlem, hogy ilyen hamar a szülés után). Megnézi, megnyugodsz
Fogamzásgátló is okozhat köztes vérzést.
A kérdező hozzászólása: Nem szedek.
szoptatsz még? vagy esetleg most kezded leszoktatni a kicsit? az bezavarhatja a menstruációd, hiszen rendszeres szoptatás alatt általában nincs ovuláció a hormonok miatt, és lehet most áll vissza a szervezeted szerintem nagyon ne aggódj, de ha nem rendezõdik mire legközelebb orvoshoz vagy védõnõhöz vagy vmi mész, akkor említsd meg neki az meg, hogy nem görcsölsz normális, sokaknak a terhesség után múlik el az erõs menstruációs görcsölés (az "teszi rendbe")

Már 5 éve menstruálok de még mindig rendszertelen. Miért?

12 éves korom óta. Megjön minden hónapban, csak nem épp 28 naponta hanem most is pl. 2 hetet késett, meg mindig késik, eddig egyszer el?fordult az is hogy 2 hét után megjött. Gondolom lehet a stressz miatt is, de már sose lesz normális?

Legjobb válasz: Szia! En 28 eves vagyok, es az en mestruaciom is rendszertelen volt hasonloan a tiedhez. Szoval sose tudtam pontosan mikor fog megjonni, max par nappal elotte ereztem, hogy lassan itt lesz az ideje. Sajna, nekem sem allt be rendszeresre. Azert irtam mult idoben, mert most 13 hetes kismama vagyok:-) De azert nem art felkeresni egy nogyogyaszt, mert ahany ember annyi fele eset.

Szia! En 28 eves vagyok, es az en mestruaciom is rendszertelen volt hasonloan a tiedhez. Szoval sose tudtam pontosan mikor fog megjonni, max par nappal elotte ereztem, hogy lassan itt lesz az ideje. Sajna, nekem sem allt be rendszeresre. Azert irtam mult idoben, mert most 13 hetes kismama vagyok:-) De azert nem art felkeresni egy nogyogyaszt, mert ahany ember annyi fele eset.
Ha ennyi idõ alatt még nem állt be, szerintem már nem fog rendszeressé válni. Persze, mint ahogy írták, mindenki más, de már sokszor és sokmindenkitõl hallottam ezt a problémát, eddig ugyanazzal az eredménnyel. (Nálam is ez van, lassan 15 éve. Ezen segíthet a fogamzásgátló szedése, ami nem csak a rendszerességre hat, hanem a mensi mennyiségére és pl. a bõr minõségére is. ) Azért kitartás, hátha te vagy a szerencsés kivétel!
Van akinek egész életében rendszertelen. Ne aggódj miatta. Ez IS normális!
Szerintem keress fel egy nõgyógyászt és megbeszélitek hogyan tovább.
én is 4 éve menstruálok és gyakran késik :S elég aggasztó, mivel állandóana ggódhatok, hogy mikor lehetek terhes :S hiszen sose tudni... :S

Ehhez mit szóltok? 5 évesen szült egy kislány, aki 8 hónaposan már menstruált.

http://hetivalasz.hu/vilag/otevesen-szult-a-vilag-legfiatala..

Legjobb válasz: Érdekes sztori, de így velveten olvasva azért vannak kétségeim. Ha egy orvostudományi lapban írták volna, akkor jobban elhiszem. De ha igaz, akkor kiherélném azt, aki felcsinált egy 5 éves gyereket. De az anyja sem lehet smemi, ha nem tûnt fel neki, hogy a 8 hónapos gyereke menstruál...vagy legalábbis nem vitte orvoshoz.

Érdekes sztori, de így velveten olvasva azért vannak kétségeim. Ha egy orvostudományi lapban írták volna, akkor jobban elhiszem. De ha igaz, akkor kiherélném azt, aki felcsinált egy 5 éves gyereket. De az anyja sem lehet smemi, ha nem tûnt fel neki, hogy a 8 hónapos gyereke menstruál...vagy legalábbis nem vitte orvoshoz.
áááááá áááááá áááááá
30-as évek, Dél-Amerika. Fotók is vannak róla.
A szomorú az, hogy ha nem menstruál 8 hónapos korától és nem esik teherbe, soha nem derül ki, hogy megerõszakolták. Ha orvoshoz vitték volna a menstruációval, nyilván akkor is szül, mert 5 évesen nem kapott volna fog.gátlót, ha egyáltalán létezett akkor (asszem már igen).
50-es évektõl van fogamzásgátló.
És hány hasonló kislányról nem derül ki... Lehet ezen szörnyülködni, de ma is nap mint nap megtörténik ugyanez...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A napokban is történt egy hasonló. http://www.civishir.hu/bulvar/2013/02/07/094810/kilenceves_k.. Én ezt elítélem! Egyáltalán nincs gyerekkora a kislánynak…

5 hónapos terhesnek lehet lapos vagy csak nagyon kicsi a hasa? Akkor már nagynak kellene lennie nemde? Lehetséges, hogy valaki végig rendesen menstruál?

Legjobb válasz: Nekem végig nagyon pici volt a hasam, pedig már a 4. babámat szültem. Elõtte a nagyokkal mindháromszor szép, nagy pocim volt :))) Amikor 38 hetesen szülni mentem, úgy néztem ki, mint más 5-6 hónaposan. Sokan nem is tudták a környezetemben, hogy babát várok :))) A 2. gyerekkel én az elsõ 3 hónapban mensiztem, de csak 3 napig tartott és barnás színû volt. Megkérdezhetem, miért kérdezted?

Nekem végig nagyon pici volt a hasam, pedig már a 4. babámat szültem. Elõtte a nagyokkal mindháromszor szép, nagy pocim volt :) )) Amikor 38 hetesen szülni mentem, úgy néztem ki, mint más 5-6 hónaposan. Sokan nem is tudták a környezetemben, hogy babát várok :) )) A 2. gyerekkel én az elsõ 3 hónapban mensiztem, de csak 3 napig tartott és barnás színû volt. Megkérdezhetem, miért kérdezted?
Lehet kicsi hasad 5 honaposan. Gondolj bele, hany esetrol hallunk, ahol a kismama kornyezete eszre sem vette, hogy terhes az illeto..van, aki vegig kicsi hassal hordja ki a babat. A menstrualas is elofordul (de remelem, azert orvossal rendszeresen konzultalsz?).
A kérdező hozzászólása: Most láttam iwiw-en, hogy egyik volt évfolyamtársamnak babája szüeletett pedig nemis látszódott rajta h terhes akkor amikor láttam utoljára, akkor volt kb 5 hónapos (messze lakik sajnos és igy nemlátom gyakran) és ezért kérdeztem
5 hósan ritka akinek nagy a hasa. Majd utána kezd nöni igazán.
27 hetes vagyok és mindenki azt mondja h pici a pocim-de én elég széles is vagyok meg magas-176 cm-és igy elveszik rajtam a pocakom majdnem, pedig 98 cm a haskörfogatom köldöknél mérve.engem már ekkora pocak is akadályoz sokmindenben-és még ezután jön a java.de amig a doki mindent rendben talál és a picurkám mocorog tudom h jol érzi magát odabenn, addig nem érdekel h más mit mond. meg szerintem ez alkatfüggõ is. boldog pocakosodást

Már 10 napja menstruálok, eddig még sose volt ilyen, ált 5-6 napig szokott tartani, de most ez már a 10. napja, hogy megvan! Mit fog csinálni ebben az esetben a nőgyógyász?

Sz?z vagyok és még sose voltam n?gyógyásznál, anyu azt mondta, hogy neki is volt hasonlo (nem pont ilyen) és hogy ? elment a dokihoz elmondta hogy mi a problémája és a doki adott neki rá gyógyszert, tehát nem vizsgálta meg! Azt szeretném tudni, hogy ha én is elmegyek akkor velem is ez lesz, nem fog megvizsgálni, merthát mondjuk elég fura lenne, ha így is megvizsgálna, hogy megvan, vagy megvizsgál? mi lesz?

Legjobb válasz: Ilyenkor valószínû nem vizsgál, csak kérdezget.Fõleg, hogy szûz vagy. Mióta van meg a mensid? Elsõ 2 évben ez normális. De figyelj, nekem is volt már ilyen! Ha nincs semmi egyéb és ez most van elõször felesleges elmenni. Várd meg míg elmúlik a mensid, nekem nemrég 20 napig volt meg! Gondolhatod... Sosem volt még ilyen. Azt mondták a stressz, ennyi. Várd meg a következõt, ha az normálisan lesz akkor semmi gond, nem kell aggódni. ezt ezer dolog befolyásolja, ez az egy eset még nem jelent semmit. Szerintem felesleges elmenni, várd meg míg elmúlik, és meglátod a következõ meddig tart majd. Aztán valszeg visszaáll a normálisra és ennyi. De ha elmész szerintem akkor se vizsgál csak beszélgettek majd elküld annyival, hogy nyugodj meg és várj. Vagy felír valami gyógyszert, esetleg fogamzásgátlót javasol. Mondd, hogy ha nem muszáj nem akarod h megvizsgáljon mert félénk vagy. Mondani fogja, hogy ha nincs olyan jellegû panasz akkor okés.

Ilyenkor valószínû nem vizsgál, csak kérdezget.Fõleg, hogy szûz vagy. Mióta van meg a mensid? Elsõ 2 évben ez normális. De figyelj, nekem is volt már ilyen! Ha nincs semmi egyéb és ez most van elõször felesleges elmenni. Várd meg míg elmúlik a mensid, nekem nemrég 20 napig volt meg! Gondolhatod... Sosem volt még ilyen. Azt mondták a stressz, ennyi. Várd meg a következõt, ha az normálisan lesz akkor semmi gond, nem kell aggódni. ezt ezer dolog befolyásolja, ez az egy eset még nem jelent semmit. Szerintem felesleges elmenni, várd meg míg elmúlik, és meglátod a következõ meddig tart majd. Aztán valszeg visszaáll a normálisra és ennyi. De ha elmész szerintem akkor se vizsgál csak beszélgettek majd elküld annyival, hogy nyugodj meg és várj. Vagy felír valami gyógyszert, esetleg fogamzásgátlót javasol. Mondd, hogy ha nem muszáj nem akarod h megvizsgáljon mert félénk vagy. Mondani fogja, hogy ha nincs olyan jellegû panasz akkor okés.
szia! 19 vagyok, januárban lesz 6 éve, hogy "megvan". ez az elsõ alkalom, hogy ilyen van és hát megijedtem :-) anyu arra gondolt, hogy talán attól lehet, hogy még ilyen idõben is kabát nélkül 1 szál pulcsiba megyek mindenhova és biztos, hogy felfáztam, van is benne valami, de ez már 3 éve így van, hogy csak így minden nélkül járkálok... szal akkor ennek is elöbb kelett volna lennie, vagy nem? Hát, én is 19 vagyok :D egyszer voltam csak nõgyógyásznál, de ott lent nem nézett meg, csak fent mert panaszom volt. Én is félek, úgyhogy majd akkor megyek ha akarok valami tartós fogamzásgátlót. Addig nem nagyon akarok, jobb nem is gondolni az egészre amíg nem muszáj. Öltözz jó melegen. Kül én is mindig fel vok fázva :s Szerintem felesleges most elmenned, elég akkor ha ez rendszeressé válik. Nagyon õ se tud erre mit mondani. Ezer oka lehet tényleg, az életviteled, az hogy mit eszel, idegeskedsz-e stb. ja és gyógyszerek, diéta minden befolyásolhatja. Szerintem ha tényleg nincs egyéb gond akkor várd meg, hogy most elmúljon. Aztán ha legközelebb megjön nézd meg meddig tart. (azon ne csodálkozz ha kicsit késõbb vagy elõbb jön majd most meg mert ez a 10, ill. több nap bekavar neki) ha az rendben lesz és utána a többi is, akkor ne foglalkozz vele. Nekem volt hogy 7 hónapig nem jött meg. Most se tudom mi lesz. Régen napra pontosan megjött aztán egyszercsak elkezdte ezt csinálni. :D engem már nem érdekel, mert gondolom mitõl van. Összevissza étkezés, sok stressz, fogyókúra, felfázás, ja és eléggé utálok nõ lenni, szóval... állítólag ez is befolyásolja, tudat alatt. Fog.gátlót meg nem akarok szedni még, úgyhogy marad ez. Semmi bajom am. De ezzel nem azt akartam mondani, hogy ne vedd komolyan és ne menj dokihoz. Csak szerintem még várj, mert erre õ se tud mit mondani, max felír valami légbõl kapott gyógyszert, hogy ne engedjen el üres kézzel. Azt meg addig minek szedni, amíg lehet magától is megoldódna a probléma, hátha csak egyszeri eset. Sok hülye gyógyszer csak bekavar megint. Nálunk suliban majdnem minden csajnak összevissza volt a mensije, mindig arról beszéltek hogy már megint mi van és hogy nõgyógyászhoz kell menni. :P
A kérdező hozzászólása: szia, nem nincs vizsgaidõszak, csak január közepétõl lesz :) meghát am sem aggodom miatta, egyelõrecsak 1 tárgyból kell majd vizsgáznom és hol van az még :) viszont érettséginél rendesen paráztam, dehát akkor sem volt semmi ilyen problémám.
Szerintem 10 nap még nem vészes. Nincs vtlenül vizsgaidõszakod, vagy valami egyéb miatt stresszesebb napjaid? Az is okozhatja. Én 25 napig véreztem egyszer, na, arra már adott gyógyszert, mert nekem eleve mindig nagyon rendszertelen volt, és valami kellett, mert magától nem állt be, és a 25 napos vérzés nagyon legyengített úgy kompletten.
Hát akkor ha úgy gondoljátok, menjetek el nem vesztesz semmit. De véleményem szerint egyelõre nem fontos, várd meg mi lesz. :)
NE aggódj! Nekem volt már 2 hetes is! Életem legrosszabb 2 hete...:S
A kérdező hozzászólása: semmi gond :] am én várnék is a dokival, csak anyu aggodalmaskodik és hát miatta már én is egy kicsit :-)
A kérdező hozzászólása: 7 hónap? az szép am nincs semmi különös, diéta, stressz meg ilyesmi, ugyanugy élek, mint eddig.
Jaj, istenem! :DD Ne haragudj, hogy bemásoltam amit írtál, így szoktam néha mert ha a válaszra kattintok eltûnik... És elfelejtettem kitörölni küldés elõtt. Bocsi. Fáradt vagyok kicsit :P
A kérdező hozzászólása: szia! 19 vagyok, januárban lesz 6 éve, hogy "megvan". ez az elsõ alkalom, hogy ilyen van és hát megijedtem :-) anyu arra gondolt, hogy talán attól lehet, hogy még ilyen idõben is kabát nélkül 1 szál pulcsiba megyek mindenhova és biztos, hogy felfáztam, van is benne valami, de ez már 3 éve így van, hogy csak így minden nélkül járkálok... szal akkor ennek is elöbb kelett volna lennie, vagy nem?
A kérdező hozzászólása: ok, várok...

5 hete szultem, azota verzek, ami tudom hogy normalis, de ket hete mar csak pottyozott, azt hittem lassankent lejar, erre a tegnap ota mintha menstrualnek, annyira verzek es mar nem barnas mint eddig, hanem piros. Miert verzek erosebben?

Legjobb válasz: Szerintem valami gond van.Na ne ijedj meg,de 6 hét után kell kontroll vizsgálatra menni addig elvileg mindennek el kell múlni,a házaséletet is kezdheted.Nekem 2 hét után elmúlt.Ez nem természetes ami nálad van,ha visszamész a dokihoz biztos vagy gyógyszert kapsz vagy egészségügy kaparás.Nem húzódhatott össze a méhed rendesen és a méhszáj.

Szerintem valami gond van.Na ne ijedj meg, de 6 hét után kell kontroll vizsgálatra menni addig elvileg mindennek el kell múlni, a házaséletet is kezdheted.Nekem 2 hét után elmúlt.Ez nem természetes ami nálad van, ha visszamész a dokihoz biztos vagy gyógyszert kapsz vagy egészségügy kaparás.Nem húzódhatott össze a méhed rendesen és a méhszáj.
Nem értek egyet az elõttem szólóval, ugyanis még van egy heted arra hogy kitisztuljon a méhed! Azért hívd fel a dokidat, de nekem is pont a hatodik hét végére múlt el teljesen. Azt nem írtad, hogy szoptatsz e mert az is számít ilyenkor. Nekem elapdt a tejem, tehát ezért tartott tovább a regenerálódás és mivel durva szülésem volt, még nyolc hét után is tilos a házasélet! Jobbulást kívánok: T.
én is 5 hete és 4 napja szültem(császárral)és már szinte teljesen abbamaradt a vérzés, erre tegnap ujra indult...ja és a dokim 4hétre elutazott...én csak remélni tudom hogy nincs gond, de a hasam is görcsöl.neked nem?

Tisztelt Doktor úr! A lányom 18 éves és már második honapja, hogy nem menstruált és elvittem a nögyogyázhoz és azt mondta a doktor úr, hogy nem terhes, de írt föl egy norcolut 5 mg tablettát és 2×1 kellett neki szedni 10 napig. Sajnos menstruáció még mind

Tisztelt Doktor úr! A lányom 18 éves és már második honapja, hogy nem menstruált és elvittem a nögyogyázhoz és azt mondta a doktor úr, hogy nem terhes, de írt föl egy norcolut 5 mg tablettát és 2×1 kellett neki szedni 10 napig. Sajnos menstruáció még mindig nincs, ezért szeretném a doktor úr véleményét kikérni. Köszönöm tisztelettel, egy anyuka.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Vérzéskimaradás ebben az életkorban előfordulhat, minden komolyabb ok nélkül is. Amennyiben a vérzés a Norcolut tabletta beszedése után sem jelentkezik, javaslok egy nőgyógyászati kontrollt, lehetőség szerint ultrahangvizsgálattal. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Vérzéskimaradás ebben az életkorban előfordulhat, minden komolyabb ok nélkül is. Amennyiben a vérzés a Norcolut tabletta beszedése után sem jelentkezik, javaslok egy nőgyógyászati kontrollt, lehetőség szerint ultrahangvizsgálattal. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Kérdezném, hogy szoptatás befejeztével meddig “normális” dolog, hogy még nem menstruálok. 4, 5 hónapja nem szoptatok már. Folyamatosan ellenőrzöm, hogy nem vagyok-e terhes tehát a terhesség kizárva! Köszönettel: Lívia

Tisztelt Doktor Úr! Kérdezném, hogy szoptatás befejeztével meddig “normális” dolog, hogy még nem menstruálok. 4,5 hónapja nem szoptatok már. Folyamatosan ellenőrzöm, hogy nem vagyok-e terhes tehát a terhesség kizárva! Köszönettel: Lívia

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot, enélkül nem lehet pontos választ adni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslok egy nőgyógyászati vizsgálatot, enélkül nem lehet pontos választ adni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!