Találatok a következő kifejezésre: Már 5 késik, de (53 db)

19éves vagyok és előfordult már, h.5-6napot késett, most megint késik, de már 7napnál tartok. Terhesség kizárva, mert védekezünk. Mik lehetnek az okok? Ennyi idősen normális még?

Legjobb válasz: Ne aggódj, ha nem állandóan történik ilyen, akkor teljesen normális. Nekem általában plssz-mínusz 1 napot csúszik a mensim vagy pedig napra pontos, viszont idõnként (mondjuk évente 1X) elõfordul, hogy többet késik a megszokottnál. Volt, hogy 4-5 nappal késõbb jött meg a vártnál. Hozzátenném, hogy pár évvel idõsebb is vagyok Nálad. Rengeteg tényezõ befolyásolhatja a ciklust, akár a lekiállapot, hormonális változások, sok feszültség, kimerültség, stb. is okozhat drasztikus mértékû csúszást. Ha hosszabb ideig fennál a probléma, ajánlatos felkeresni a nõgyógyászodat. Ha csak néha-néha késik, akkor nem érdemes aggódni. :)

Ne aggódj, ha nem állandóan történik ilyen, akkor teljesen normális. Nekem általában plssz-mínusz 1 napot csúszik a mensim vagy pedig napra pontos, viszont idõnként (mondjuk évente 1X) elõfordul, hogy többet késik a megszokottnál. Volt, hogy 4-5 nappal késõbb jött meg a vártnál. Hozzátenném, hogy pár évvel idõsebb is vagyok Nálad. Rengeteg tényezõ befolyásolhatja a ciklust, akár a lekiállapot, hormonális változások, sok feszültség, kimerültség, stb. is okozhat drasztikus mértékû csúszást. Ha hosszabb ideig fennál a probléma, ajánlatos felkeresni a nõgyógyászodat. Ha csak néha-néha késik, akkor nem érdemes aggódni. :)
Nekem is így volt, mielõtt tabit írattam fel. Ez volt az egyik okom arra, hogy felírassam. Én két hét késés után mentem el dokihoz (elõbb nem tudtam, mert akkor még suli volt, másik város stb) és azt mondta, hogy ez elõ szokott fordulni néha. De amúgy késhet a stressztõl is ennyit meg ki tudja, hogy mi mindentõl. Ha pár nap múlva sem jön meg, akkor menj el dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Értem, akkor ha gumival szeretkeztünk, de mindig nagyon figyelmesek voltunk, és nem szakadt ki mert megnéztük, akk szted se lehet terhesség?

A barátomal az elmult hónapban többször is lefeküdtünk. Minden alkalomal gumival védekeztünk, plusz elsem élvezett.8. -án kelett volna megjöjön de nemjött, már 5 napja késik. Terhes vok? Vagy stressz miatt lehet? Nagyon ideges vok.

Lasan fél éve járunk,edig nem volt baj,volt már,hogy késett de a 6. napon megjött.

Legjobb válasz: Mi itt gondolhatunk akármit. Ha 5 napja késik és aggódsz, akkor csinálj egy tesztet. Csak akkor tudod meg, függetlenül attól, hogy mi itt mit gondolunk.

Mi itt gondolhatunk akármit. Ha 5 napja késik és aggódsz, akkor csinálj egy tesztet. Csak akkor tudod meg, függetlenül attól, hogy mi itt mit gondolunk.
ha nem volt baj a gumikkal akkor nincs miért aggódnod:) ha még nem szedsz fogamzásgátlót és nem múltál el 18 akkor akár az 1hétre is lehet számítani. sok minden mmiatt késhet pl ha sokat idegeskedsz meg am se rendszeres még 10en éves korban. ha 1-1, 5 hét után se jön meg akkor érdemes fontolóra venni a terhességi tesztet:) remélem segítettem:)
Csak gond terhes. am meg ajánlom a nyelvtan átnézéset megint, lemerem fogadni h nem vagy még 18-.-
Le is ellenõrizétek a gumit?
A kérdező hozzászólása: Ja és semmi gond nem volt a gumikal 1ik sem volt jukas, szakadt, stb.
Nekem azt mondta az orvos, hogy 1-2 hét csúszás nem egészen normális, de lényegében természetes. Sok oka lehet annak, hogy késik. Ha 2 héten belül nem jön meg, akkor érdemes dokihoz menni.
A kérdező hozzászólása: De gondoljátok terheség áll a hátérben? :(
nem hiszem, hogy terhes lennél. ha minden rendben volt a gumikkal, nem voltak LYukasak stb, akkor semmi gáz.
A kérdező hozzászólása: Kicsit nyugisabb letem, kösz a válaszokat bocs a helyesirásért de ideges vok, nem tok odafigyelni semmire mert ez a kérdés agaszt.

Már 5. napja késik, de a tesztem negatív. Mitől késhet még? Korai volt a teszt? További fontos infó lent, nagyon aggódom.

....mert tegnap volt egy nagyon er?s allergiás reakcióm, és mivel el?tte nap negatívat teszteltem, így kaptam szteroidot. Viszont még mindig nrm jött meg, cicim kicsit elnehezült, de mensi semmi. Ha mégis terhes vagyok, a baba károsodott a szteroidtól?

Legjobb válasz: Más miatt is késhet, és az is lehet, hogy késõbb volt peteérésed és még nem termelõdött elég a HCG a szervezetedben. 2 nap múlva tesztelj megint! Ha akkor is negatív és nem is jött meg, szerintem menj el egy dokihoz! Viszont a szteroid nem tesz jót, anno Anyukámnak azért kellett elvetetnie az egyik babáját, mert szteroidot szedett, azt mondták nem lett volna egészséges. De azóta már változhatott az orvostudomány állása, azért beszéld majd meg az orvossal ezt, ha babás vagy mégis!!

Más miatt is késhet, és az is lehet, hogy késõbb volt peteérésed és még nem termelõdött elég a HCG a szervezetedben. 2 nap múlva tesztelj megint! Ha akkor is negatív és nem is jött meg, szerintem menj el egy dokihoz! Viszont a szteroid nem tesz jót, anno Anyukámnak azért kellett elvetetnie az egyik babáját, mert szteroidot szedett, azt mondták nem lett volna egészséges. De azóta már változhatott az orvostudomány állása, azért beszéld majd meg az orvossal ezt, ha babás vagy mégis!!
Stressztõl is késhet
A kérdező hozzászólása: remélem nem lesz baj... stressz az van bõven, kisfiam úgy néz ki lisztérzékeny, én meg ki tudja mire, de kétszeresére dagad a fejem valamitõl reggelre, meg kiragyásodom......
Elsõ vagyok! Szerintem az egyszeri szteroid még ilyen fiatal terhességnél nem okoz bajt, ezt mondják az összes gyógyszerre!! De mindenképpen az orvos mond neked biztosat!!! Remélem, ha babád lesz, akkor nem lesz baj!! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ. azt tudom, hogy méhszájsebem van, épp kezelés alatt van a dolog, szóval dokihoz mindenképpen kell mennem. Nem érzek különösebb jeleket a puffadáson kívül, meg a cici nehezedésen, de aggódom. A kisfiamnál már nem emlékszem hogy volt ez a tünetegyüttes, csak így most aggódom....rohadt szteroid, bár csak egyszer kaptam....
szia! érdekelne, hogy mit mondott a dokid, van-e baba??? (én is hasonló cipõben járok mint te- most 5 napja hogy késik, és neg.tesztek...)

Tegnap este teszteltem egy negatívat. És a hőm is csak 36, 7. De már 5 napja késik. Miért? Tuti nem lehetek terhes? Mindig fenn van a hőmérsékletünk ha baba van? Érdemes tesztelnem ha nem jön meg, ha igen mikor?

Legjobb válasz: szerintem már érdemes tesztelned. holnap reggeli vizeletbõl. (bár nekem elmaradt mensi után 3 nappal késõ délutáni vizeletbõl is húzta a 2 csíkot)

szerintem már érdemes tesztelned. holnap reggeli vizeletbõl. (bár nekem elmaradt mensi után 3 nappal késõ délutáni vizeletbõl is húzta a 2 csíkot)
Miért nem reggel tesztelsz? A reggeli elsõ vizeletben koncentráltabban van jelen a HCG (ha ott van), nagyobb az esély a pozitív tesztre.

Nem jött meg már 5 napja késik de baba sincs már két teszt negatív, mi van ilyenkor?

Legjobb válasz: Mikor teszteltél? Mert ha ma, és úgy negatív, én azt mondom, még úgyis van remény! Fõleg ha késõbb volt peteérésed, vagy a teszt mondjuk, 25-ös... Várj még egy 3-4 napot, és tesztelj újra! Ha akkor sincs mensi, és negatív a teszt, akkor keresd fel a dokidat! Drukkolok!

Mikor teszteltél? Mert ha ma, és úgy negatív, én azt mondom, még úgyis van remény! Fõleg ha késõbb volt peteérésed, vagy a teszt mondjuk, 25-ös... Várj még egy 3-4 napot, és tesztelj újra! Ha akkor sincs mensi, és negatív a teszt, akkor keresd fel a dokidat! Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: ma teszteltem 10-es tesztettel meg pénteken is de minda kettõ neg lett most kellett volna mennem hormonszint vizsgálaatra a mensi 3 napján de igy nem tudom mi lesz, a mensinek sincs ssemmi jelee meg a babának se. már van két kislányom meg volt két vetélésem is ezért most meg vagyok egy kicsit ijedve.
Nekem is volt ilyen átlagban 26-28--napra jött meg a menszeszem, aztán a múlt hónapban 38 napra. Már reménykedtünk, de hát nem jött össze
Baba lett végül? Írj légyszi!
A kérdező hozzászólása: SZIA IRTAM PRIVIT:)
igen
Már ki kellene mutatnia a terhességet. Orvosnál voltál már a késés miatt?
Szerintem menj el nõdokihoz%Ki kellene, hogy mutassa, ha baba van..!
A kérdező hozzászólása: igen voltam és azt mondta, hogy nem tudja megmondani tapintásból ezért elküldött ultrahangra amire várnom kell 1 hetet.:(
szia nekem sem mutatott ki semmit az x-epil pásik tesztet próbáltál már?
A kérdező hozzászólása: még nem probáltam másikat..de holnap veszek egy másik fajtát! a kettõ teszt nem tévedhet ha mind2 negatív
A kérdező hozzászólása: negatív....de menszi még nincs.....mellem nagyon fáj....ingerült vagyok..

Nemrég jött meg először (november elején) és egy 5 napja kellet volna, hogy másodszorra jöjjön meg, de már 5 napja késik! Mit tegyek?

13 éves vagyok és sz?z

Legjobb válasz: Szia! :) Ne aggódj, semmit nem kell tenned, ugyanis az elején teljesen normális az is, ha pár hónap kimarad! :) Tudod, idõ kell míg kifejlõdik rendesen a hormonrendszered és beáll a menstruációd. :) Ha esetleg fél évig sem jön meg a következõ menstruációd az elõzõtõl számítva, akkor érdemes orvoshoz menni. :) Addig ne aggódj! :) Minden elképzelhetõ jót kívánok Neked egész életedre!!! :)

Szia! :) Ne aggódj, semmit nem kell tenned, ugyanis az elején teljesen normális az is, ha pár hónap kimarad! :) Tudod, idõ kell míg kifejlõdik rendesen a hormonrendszered és beáll a menstruációd. :) Ha esetleg fél évig sem jön meg a következõ menstruációd az elõzõtõl számítva, akkor érdemes orvoshoz menni. :) Addig ne aggódj! :) Minden elképzelhetõ jót kívánok Neked egész életedre!!! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi!!!!!! :) :)
Nagyon szívesen! :) Minden jót Neked! :) Elsõ voltam.
Elõször is ne aggódj! Mivel még mostanában jött meg elõször kell egy kis idõ, mire normálisan beáll, és akkor is valószínûleg lesznek pár napos késések. Nem úgy kell elképzelned, hogy 5-4-3-2-1 és megjön :) Tehát valószínûleg lesznek kilengések. A lényeg, úgyis rá fogsz jönni, hogy mik azok a jelek, amik elõtte észlelhetõk (alhasi görcs pl.) Bár én csak egy pasi vagyok, és nem kell ilyesmit átélnem, de azért remélem, tudtam segíteni :)
Nem kell tenned semmit, ez normális.Idõ kell, míg rendesen beáll.Nekem volt, amikor 2 hónap is kimaradt az elején.
A kérdező hozzászólása: Igen, köszi sokat segítettél :)
ne aggódj, élvezd ki addig a napokat hogy nem kell pelenkával járnod xd :DDDD én szerencsés vagyok(csak ne szóljam el magam!), mert a második 29 nappal rá jött meg az elsõ után. 14L
A kérdező hozzászólása: :DDDD köszi :D

Az a helyzet hogy a baratnomnek mar 5 napja kesik a havija, meg szuz de mar probalgattuk parszor es mindig kivettem ha jott a vege. Tudom h az elovaladektol is lehet gaz de mennyi ra az esely?

o 15 en 16 es most nagyon parazunk mind a ketten...nem keshet neki valami mas miatt?

Legjobb válasz: de, sokminden miatt késhet. mindazonáltal minden okotok meg van parázni. Itt az ideje, hogy vegyetek egy tesztet. kb. ezer forint, minden patikában kapható. Ha terhes, ha nem irány a nõgyógyász.

de, sokminden miatt késhet. mindazonáltal minden okotok meg van parázni. Itt az ideje, hogy vegyetek egy tesztet. kb. ezer forint, minden patikában kapható. Ha terhes, ha nem irány a nõgyógyász.
Vagy megszülhetitek és felnevelhetitek boldogságban.
Azért erõs túlzás, hogy csak neked köszönhetõ. Feltételezhetõen nem erõszakoltad meg. Ha pedig közös buli volt, akkor bizony a felelõsség is fele-fele arányban oszlik meg. Szóval ne marcangold magad, ami történt, megtörtént, nem igazán érdemes ezen aggódni. Ha terhes is a lány, ami messze nem biztos, akkor is elvetethetitek a gyereket még a tizenkettedik hétig.
Bocsi, hogy ennyiszer elküldtem, nem volt szándékos
Ne korhold magad ennyire. Szerintem minden rendben lesz, és meg fog jönni neki. De ez majd jó lecke lesz mindkettõtöknek, és felelõsségteljesebbek lesztek utána, de ezt nem kell összekeverni az állandó félelemmel, mert késõbb tele lehettek majd gátlásokkal. Szóval csak fel a fejjel
A kérdező hozzászólása: nem tudom. megerositest vartam, es sajnos kaptam is. jo nagy szarban vagyunk ami csakis nekem koszonheto.
Ha minden szükséges ismeret birtokában voltál már elõtte is, akkor miért teszed itt fel a kérdést? (Terhesség lehetséges, védekezni kellett volna...) Vegyetek egy terhességi tesztet, aztán annak az eredménye alapján eldönthetitek a következõ tennivalót! Amúgy ha tényleg terhes a lány, mindenképpen el kell hogy mondjátok majd a szülõknek, aztán pedig valami közös megoldást csak kimunkáltok!
szivesen. nyugika.:)
A kérdező hozzászólása: jo okè, akkor nem karogok... mondjuk azt is mondta hogy meg soha nem kesett neki, de mindegy visszafogom magam. Koszi szepen a segitseget
Ismerös érzés , de nyugodj nem nem valoszinü hogy terhes. Tényleg remélem nem lesz baj szurkolok, de soha többet gumi nélkül, nem éri meg kockáztatni!
szia, 2. válaszadó vagyok. elhiszem, hogy izgulsz, de ha a barátnõd látja rajtad, hogy tiszta ideg vagy, akkor õ is csak még idegesebb lesz. nyugi. várjatok még egy picit. szabjatok ki még egy kis idõt és utána lehet intézkedni. ne az legyen a barátnõdben, hogy miért nem jön meg, megy ilyenek, hanem az, hogy nem lesz semmi baj, meg fog jönni. ha lenyugszik a szervezete, úgy könnyebb lesz. másnak is szokott késni.
A kérdező hozzászólása: nem tudom... en vagyok a hulye, en dolgom lett volna, az a vicc hogy en sokkal jobban parazok mint o , es most igy utanaolvastam a dolgoknak es ugy izzadok mintha 2 oran keresztul futkaroztam volna... gumi nelkul soha tobbet . csak ezt usszuk meg.
Szia. 1. ha már próbálgattátok, és kivette, akkor a barátnõd már nem szûz. a szûzhártya bármitõl elszakadhat, nem feltétlenül a szextõl. Ha egy lányban volt már férfi nemi szerv, akkor már mondhatjuk azt, hogy nem szûz. 2. miért nem védekeztek? ha nem gumival, ott a tabi, vagy valami mert ez nagy felelõtlenség, mert az elõváladékban is lehet és nem éri meg kockáztatni. 3. nyugodjatok meg, lehet, hogy a lánynak az idegességtõl nem jön meg a havija. várjatok még 1 hetet és ha addig se jön meg, vegyetek egy tesztet és menjetek el nõgyógyihoz. remélem, megússzátok, fiatalok vagytok még, de legközelebb gondolkozzatok.
A kérdező hozzászólása: rendben meglesz, csak tovabb bonyolitja a dolgot hogy kb meg ket hetig nem latjuk egymast. es ha minden balul sul el akkor mi lesz a kovetkezo lepes? szolni a szuloknek , mi?
Most szûz még a barátnõd vagy sem? Mert ha kicsit raktad be neki, és a szûzhártya még nem szakadt át, akkor az azért véd, az elõváladéknak nem volt szinte 0 esélye, hogy azon átjusson! De ha átszakítottad neki, akkor van esély a terhességre, bár nem sok, de hallottunk már ellenpéldáról, ugyanis elég 1 élelmes katona is oda! Ja, a ciklus hányadik napján csináltátok? mert ha nem peteérés felé, akkor mégkevesebb az esély a babára! drukk, no para!

Már 5 napja késik, de a terhességnek nem sok jele van. Tesztet még nem merek csinálni. Van rá esélyem, hogy baba lesz?

Mostanában elég szédelg?s vagyok és késik, de más nincs.

Legjobb válasz: én aztmondom most mérd meg a hõdet,kp.5 percig és ird vissza mennyi lett.

én aztmondom most mérd meg a hõdet, kp.5 percig és ird vissza mennyi lett.
A kérdező hozzászólása: Nem rég mértem, igaz nem öt percig, de csak 36, 4 lett. Törvényszerû, hogy ha õemelkedésem van akkor terhes vagyok, vagy anélkül is elõfordulhat. Egyébként semmi jele, hogy a napokban meg fog jönni.
nem törvényszerü, de legtöbbünknek megvan.amikor peteérése van valakinek akkor másna megemelkedik a hõ. éés utánna ugy is marad addig mig megnem jön neki. ha viszont terhes vagy ugymarad vagy emelkedik még egy kicsit.és tesztet szerintem már csinálhatsz ki fogja mutatni ha az vagy .
A kérdező hozzászólása: Újra mértem, de most is csak 36, 6. Egyébként nekem soha nem szokott hõemelkedésem lenni, még ha beteg vagyok, akkor is csak nagyon nagyon ritkán.
a legjobb akkor ha tesztet veszel szerintem már kimutatja.menzi érzésed nincs?
A kérdező hozzászólása: Nincs semmi olyan érzésem, hogy mindjárt megjön, sõt semmi jele, hogy a napokban megjönne. Elõtte mindig foltozgattam 2-3 napig és utána jött meg, de most semmi. A melleim nem feszülnek, de tegnap este feszült a hasam alja. Amúgy semmi különös.

Ha késik a menstruációm több mint két hetet, a testhőm 37-37, 5 kb 2hetes terhes lehetek. Már csináltam egy Lily és egy Maria Romed tesztet, de sohasem reggeli vizeletből, mindíg negatív. Lehetek még terhes?

Befolyásolhatja a tesztet, hogy a nagyon sok folyadékot ittam és nem volt koncentrált a vizeletem? Reggel csináljam inkább?

Legjobb válasz: Két hét késés után már bármilyen vizeletbõl kimutatná a teszt.

Két hét késés után már bármilyen vizeletbõl kimutatná a teszt.
Szia! Szerintem is ki kellene már mutatnia a tesztnek, de én vennék még egyet és reggeli vizeletbõl tesztelj!
Elõzõ vagyok! Ha már két hete csúszik a mensid, akkor te már 6 hetes vagy, nem kettõ! Az utolsó menstruációd elsõ napjától kell számolni!
Igen, befolyásolja a teszt eredményét, ha elõtte sok folyadékot iszol. Szóval jobb, ha reggel csinálod meg a tesztet, mert akkor tutira nem iszol elõtte semmit. Mondjuk 6 hetes terhességet szerintem már minden teszt, bármilyen napszakban bõven kimutatna. Minden jót Need!
Szerintem is ki kellene mutatniuk már ilyenkor. A nem vártam elõtt 2 nappal csináltam meg az elsõt reggeli vizelettel, kimutatta, másnap megint egyet délben, akkor is kijött, és rendes erõs csík, nem is halvány.
Fontos, hogy a reggeli elsõ vizeletbõl csinálj tesztet - ahogy a többiek is írják! A ROMED megbízható, kimutatná ha terhes vagy. Ha azonban nem bízol benne, ne tesztre költs szerintem, hanem menj el dokihoz - egy kontroll sosem árt :)
CSINÁLTÁL BABÁS VAGY?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!