Találatok a következő kifejezésre: Már 4hete a (9 db)

Már 4hete késik a mensim, március ota nem szedek gyógyszert(azóta nem is jött meg), negativ már a 2teszt is, viszont gyakran érzek amolyan szurkát, mi lehet?

Legjobb válasz: Miért nem mész el dokihoz?? Ha baba van, vagy ciszta, õ rögtön megtudja neked mondani! Irány a nõdokid! :)

Miért nem mész el dokihoz?? Ha baba van, vagy ciszta, õ rögtön megtudja neked mondani! Irány a nõdokid! :)
Ha ennyit késik és nega a teszt, akkor nem valószínû a baba, de lehet, h még nem állt át a szervezeted a gyógyszer után.Menj dokihoz!
menj dokihoz lehet hogy méhnyálkahártyád nemépült fel rendesen azért nemtud lelöködni idöben vagy a bogyo kavart be. de ez nem baba

Már 4hete lövettem a fülbevalóm, de nem tudom kivenni. Egyszerűen nemtudom. Mit tegyek? Piercingeshez meg szakemberhez nemtudok elmenni, egyedül kell megoldanom

Legjobb válasz: forgatni tudod? ha igen,akkor csak rászorult a vége,kérj meg vkit a családból aki kiszedi :D

forgatni tudod? ha igen, akkor csak rászorult a vége, kérj meg vkit a családból aki kiszedi :D
hát ha a genny miatt lett vna akk az letisztította volna :D
hha tudod forgatni meg minden akkor csak rászorult tényleg. én is így jártam.. de nõvérem meg egybõl kitudta szedni .. kérd meg a szomszédot XD
akkor fülpiszkálóra rakj sok betadine-t és utána próbáld meg (elsõ voltamxd)
Mozgatni kellett volna, a gennytõl odaragadt :) Nyugodtan szedd csak ki :P
A kérdező hozzászólása: amúgy forgatni tudom, meg csavargatni csak nemjönlee és már annyit cibáltam hogy fáj a fülem.:'(
A kérdező hozzászólása: ilyet még nemláttam... nemjönleee.:((
Én minden nap forgattam, nem volt vele gond, simán ki tudtam venni. Persze, mielõtt kivettem, a másik fülit, amit be akartam tenni, letisztítottam, és fertõtlenítettem 70 %-os gyógyszertári alkohollal. A fülemet is megmostam, a lyukat is lekezeltem, és úgy raktam be az új fülit. Remélem, sikerül gond nélkül kiszedned neked is!
hajrá:D
naa, miért nem ?:( biztos örülnének XD miért akarod am kiszedni ?:D
A kérdező hozzászólása: na akcióba lépek:D
A kérdező hozzászólása: hehe:D hát a szomszédba most nemfogok átrohanni, hogy tessék már kiszedni a fülbevalóim xDD
A kérdező hozzászólása: az a baj hogy senki nem mer hozzányúlni:D
A kérdező hozzászólása: attól lejön?:O
A kérdező hozzászólása: de nemtudoom xDD
a hátulja is mozog? mert jártam úgy, hogy forgott benne. ha nem, akkor az bele van ragadva a gennybe. jegeld le. úgy nem fog fájni :D mármint, utána, kiszedni :D

A mestruáciom után 5 nappal voltam együt a barátomal és nem védekeztünk. Ez már 4hete volt.1 hete késik a mestruáciom. Csináltam 3napal a késés után tesztet és negativ let. Lehetek terhes?

Legjobb válasz: Én ugyanigy voltam: az 5. napon voltunk együtt (az elsö vérzésmenets napon), az eredmény KÉT SZÉP fiú lett.

Én ugyanigy voltam: az 5. napon voltunk együtt (az elsö vérzésmenets napon), az eredmény KÉT SZÉP fiú lett.
Hány éves vagy? Gondolom, tizen x, lehet még rendszertelen a menstruációd, de 5 nappal a mensesed után kétlem, h lenne peteérésed. Ha a teszt is negatív, akkor szinte kizárt, h terhes vagy. Sztem, várj egy hetet és menj el nõgyógyászhoz, ha addig se jön meg.
A kérdező hozzászólása: 22 éves vagyok és most is csináltam egy tesztet (vagyis 7napal a késés után) és negativ lett. Köszönöm minden kinek a válászokat.
Szerintem csinálj még egy-két tesztet, és ha mind negatív lett, nyugodj meg. Lehet, már azért késik, mert ideges vagy. A több teszt csak azért kell, hátha hibás az egyik.
Lehetsz, mert pont pé környékére sikerült az akció. Reggeli elsõ vizeletbõl csináltad a tesztet? Ismételd meg néhány nap múlva, majd ha nega akkor 3-4 naponta újra amíg meg nem jön vagy pozi nem lesz.

Mit tegyek ha veszélyeztetett terhesként nem dolgozhatok? A táppénz viszont csak 4.5hónapig jár a biztosítási időm miatt. Ha a szülési szabit kiveszem, még mindig marad 4hét amivel nem tudom mi a teendő.

A munkáltatóm szerint megkel szüntetnem a munkaviszonyomat.

Legjobb válasz: Ezt nem értem, hogy miért csak 4,5 hónap táppénz jár neked. Ezt le tudod írni, miért van?

Ezt nem értem, hogy miért csak 4, 5 hónap táppénz jár neked. Ezt le tudod írni, miért van?
Elõször is ahogy elõttem írták alá ne írj semmit. Én a nagy fiammal voltam így. Ha az orvos táppénzen tart végig nincs semmi tennivalód, csak onnantól, hogy nem jár a táppénz a szülési szabadságig nem kapsz semmilyen juttattatást, de a munkaviszonyod megmarad és jár majd a TGYÁS, GYED. A munkáltató azért mondta, hogy meg kellene szüntetned a munkaviszonyt, hogy ne kelljen utánad évekig fizetnie. Mivel õ nem küldhet el így akar megszabadulni tõled.
Ez is vonatkozik rád, ha határozatlan idejû a munkaszerzõdésed. 90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott idõtartam alatt: a) a betegség miatti keresõképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követõ egy év, továbbá az üzemi baleset vagy foglalkozási megbetegedés miatti keresõképtelenség alatt a táppénzre való jogosultság, b) a beteg gyermek ápolására táppénzes állományba helyezés, c) a közeli hozzátartozó otthoni ápolása vagy gondozása céljából kapott fizetés nélküli szabadság (139. §), d) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggõ kezelés, a terhesség, a szülést követõ három hónap, illetve a szülési szabadság [138. § (1) bekezdés], e) a gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadságnak [138. § (5) bekezdés], illetve a gyermek hároméves koráig - fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül is - a gyermekgondozási segély folyósításának f) a sor- vagy tartalékos katonai szolgálatnak a behívóparancs, a polgári szolgálatnak a teljesítésre vonatkozó felhívás kézhezvételétõl számított idõtartama.
Semmilyen papírt ne írj alá, közös megegyezésest sem!Terhesen nem rúghat ki!És kötelezõ könnyített munkát(v. kevesebb órában foglalkoztatnia) adnia ugyanolyan bérért és éjszaka nem dolgoztathat.Olvasd el a munka törvénykönyvét.Érthetõen levan írva minden.Megkeresni a rád vonatkozó részt, kicsi idõbe telik, de érdemes, mert különben nam kapsz Gyedet, csak Gyest de avval meg kitörölheted... Itt a munka törvénykönyve : http://www.munka.org/munkatorvenykonyveharom De ügyvédet is megkérdezhetsz ingyen, itt: http://www.csaladinet.hu/szakertok/dr_knab_gabriella_ugyved/..
A kérdező hozzászólása: Egy gyárban dolgoztam három szakban, álló munkát.És munkaerõ kölcsönzõ cégtõl.Másik munkát nem ajánlottak, csak közös megegyezéssel menjek el.Köszönöm szépen a válaszokat.
Elsõ vagyok. Eben az esetben a helyedben dolgoznék még egy hónapot, akárhogy is. Nem írtál részleteket, miért nem dolgozhatsz. A munkaely köteles olyan körülményeket biztosítani, amit el tudsz látni babásan is (ha netán veszélyes anyaggal dolgozol és azért nem lehetne). Írd meg, miért vagy veszélyeztetett. Ha mást nem, akkor irodába be kell ültessen és nem ad semmi munkát, az az õ dolga, de terhesen, ha te dolgozni akarsz, neki megfelelõ körülményeket kell biztosítania ehhez. 1 hónapot ha kibírsz, onnantól mehet a táppénz és kész. Fel ne mondjál, alá ne írj semmit, mert SEMMI ellátást nem fogsz kapni!!! Ne hagyd magad átverni. Ha írsz részleteket (munkakörülmények, veszélyeztetettség oka), megírjuk, mit tehetsz. És hogy mit ne tegyél semmiképp!!!
Semmiként ne szüntessétek meg a munkaviszonyodat, persze, a munkáltatódnak ez a jó, de neked nem. Ne írj alá semmit, mert õ most nem küldhet el, de te felmondhatsz! Ma délután utánaérdeklõdök neked, ha gondolod, hogy mi jár neked ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: Azért 4.5hónap mert ennyi a munkaviszonyom, és táppénz csak ugyanannyi ideig jár.Mivel több mint 30 nap telt el a két munkahelyem között.
Miért kell megszüntetned a munkaviszonyod?Nem kell...Nehogy aláírj ilyen papírt és közös megegyezéseset sem.Ha határozatlan idejû a munkaszerzõdésed, nem rúghat ki.
A kérdező hozzászólása: NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!!!

7+4hét ilyenkor van már szívhang? Olvastam, hogy volt akinek 6 hetesen már volt, én akkor voltam először uh-n nekem nem volt. Már most van szerintetek? Én úgy tudom, hogy a 8. hét körül van, ez mitől függ?

Legjobb válasz: Általában a 6. héttõl van, de az, hogy kinek mikor, függ attól is, hogy mikor fogant a baba. Én 7+2-n voltam, akkor már határozottan volt:)

Általában a 6. héttõl van, de az, hogy kinek mikor, függ attól is, hogy mikor fogant a baba. Én 7+2-n voltam, akkor már határozottan volt:)
Ebben a korban biztos, hogy lesz! Ne aggódj, hallani fogod! A 6-7. hétben már hallható!
Gratulálok :) én január 9-én megyek, akkor kezdem a 10. hetet. A 6+1en már látott a doki :) . Boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Voltam uh-n, és nagyon jól látható volt, hogy mennyire ver, a mi kicsikénk szíve, azt mondta a doki, hogy 120-al ver a szíve, és az tök normális, és 2, 5cm.Annyira örülök, nagyon jó volt megint látni.Én Augusztus 14-re vagyok kiírva.Köszi a biztatást.
Én is netes kalkulátorral néztem: http://www.terheskalkulator.hu Nekem augusztus 12.
Én netes kalkulátorba néztem aug. 11. Mensi elsõ napját kell beírni. Mondjuk pont a lombik is úgy alakult, ahogy 28 napos ciklus esetén sima fogamzás.
A kérdező hozzászólása: 7+4 mikorra vagytok kiírva?????Kíváncsi vagyok, mert nekem Anyukám nem azt számolta ki mint az orvos.Az orvosok egyformán számolnak, derítsünk rá fényt.Köszi
Szia Nekem 6+1-en volt. Én is 7+4 vagyok :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, meg is nyugodtam.Holnap délelõtt megyek, ha hazaértem írok, hogy mi volt.Gratulálok Nektek.
Biztos, hogy lesz! :) Mikor mész uh-ra?
szia nekem 6 hetesen volt....
Szerintem is lesz már! Én 7+5 hetesen megyek újra, remélem nagyon, hogy most már hallani fogom! (volt két vetélésem, náluk nem hallottam egyáltalán, korai volt) 5+5 hetesen voltam dokinál, akkor a szívcsõ pulzálását látta. Én nem, de õ a monitoron szabad szemmel is látta.
Én is 7+4 vagyok. Múlt kedden volt 2 szívhang:) Lombikos vagyok.
6+2 naposan voltam és pulzàlt a szivecske!holnap töltöm a 12 hetet!julius 15.-re vagyok kiirva a kalkulàtor szerint, de a doki szerint julius 10.

4hete császároztak együtt lehetek már a párommal ha használunk óvszert? Már nagyon kívánjuk egymást. Már nem is vérzek 1, 5hete!

válaszokat el?re is köszönöm

Legjobb válasz: Nem hüvelyi szülés volt szerintem lehet.Èn természetesen szültem,de mi is csak 5 hetet va´rtunk.Legalább neked nem kell a gátseb miatt "fe´lni" A hasi va´gásra azért nézzetek de szerintem nem fogtok elsöre twisztert ja´tszani az ágyban...

Nem hüvelyi szülés volt szerintem lehet.Èn természetesen szültem, de mi is csak 5 hetet va´rtunk.Legalább neked nem kell a gátseb miatt "fe´lni" A hasi va´gásra azért nézzetek de szerintem nem fogtok elsöre twisztert ja´tszani az ágyban...
Szerintem nyugodtan lehet!Amikor elmúlt, már akkor is lehetett volna!Tõled függ, milyen a hasi sebed!
császáros voltam, mi 5 hetet bírtunk....kicsit fájt mert száraz voltam...
Mi 3 hetet bírtunk.Gumival és némi síkosítóval szupi szertkezés volt!Nagy röhögéssel a végén mert ömlött a tejci a cicimbõl!
császár után az elsõ orvosi vizsgálat 6 hét. szerintem illik megvárni ezt az idõszakot, ha nehéz is.ha neked nem is oly jó, de a párodat máshogy is ki tudod elégíteni.
Én is császárral szültem, mi is 4 hetet bírtunk! Isteni volt!:) Majdnem 9 hós kicsi fiú anyukája

Létezik, hogy a vetélés után 4héttel halvány pozitívat teszteljek? Ez még a vetélésből maradt, vagy jelenthet újjabb terhességet?

Volt valaki hasonlóban? Mi lett a vége?

Legjobb válasz: 5 hetesen elvetéltem, semmi extra nem volt simán csak 1 hét késéssel megjött a mensim. Következõ hónapban terhes lettem, vele is véreztem, de meg maradt, viszont 12. hétig csak feküdhettem. függ, hogy hány hetes babát veszítettél el és, hogy volt e mûtét. Ha ilyen sima vetélésed volt akkor lehetséges, hogy megint babás vagy, de elképzelhetõ, hogy esetleg vele is elvetélsz, vagy hogy lesznek problémák. Javaslom a dokit minél elõbb, már 6. hét elõtt is , hogy megnézze ez új baba vagy még a régibõl maradt valami. Jó helyen tapad-e, és elég vastag e méhed, hogy az új babát megtarthasd. A legjobbakat kívánom!

5 hetesen elvetéltem, semmi extra nem volt simán csak 1 hét késéssel megjött a mensim. Következõ hónapban terhes lettem, vele is véreztem, de meg maradt, viszont 12. hétig csak feküdhettem. függ, hogy hány hetes babát veszítettél el és, hogy volt e mûtét. Ha ilyen sima vetélésed volt akkor lehetséges, hogy megint babás vagy, de elképzelhetõ, hogy esetleg vele is elvetélsz, vagy hogy lesznek problémák. Javaslom a dokit minél elõbb, már 6. hét elõtt is , hogy megnézze ez új baba vagy még a régibõl maradt valami. Jó helyen tapad-e, és elég vastag e méhed, hogy az új babát megtarthasd. A legjobbakat kívánom!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ :) Gondoltam, hogy biztos csak oda képzelem és nincs is ott semmi. Elvittem a tesztet a dokihoz. Õ is megerõsítette hogy bizony ez még pozitív. Csinált egy uh-át megnyomogatott ami kicsit fájt, de mindent rendben talált. Azt mondta, hogy várjunk még egy hetet és teszteljek ujjból. Tegnap reggel csináltam tesztet és még mindig pozi volt. Viszont ma megjött rendesen.
Nekem 9 hetesen ment el a babám...Akkor a kórházban (az nap kezdtem el vérezgetni)vért vettek.A hcg 14 000 volt akkor.3 hét múlva vissza mentem mert nem múlt el a vérzésem, és akkor még mindig 1400 volt.Tehát szerintem 4 hét után még lehet a véredben hcg.
Nekem is volt missed ab-om , 8 hetes megazat volt , egy honap mulva még volt hcg a szervezetemben, nem volt magas , meg is jött a mensesem az orvos nem tulajdonitott neki jelentõséget . Rá két honapra ujra terhes lettem , ismét vetéléssel végzõdött , igaz ez középidõs vetélés volt decemberben és még áprisban is volt a véremben hcg (50), terhesség ki volt zárva. Az 50-es hcg után két héttel ujra nézték , ekkor már csak 3 volt. Az mondta az orvos , ezzel nem lehet mit csinálni , majd kiürül.
Nekem azt mondták, hogy 2 hét után kell tesztet csinálni mûtét után, és ha pozitív, akkor vissza kell menni. Mondjuk ezen te már túlvagy... Ha nincs hõemelkedésed, akkor talán nincs baj, de ezt csak uh-val lehet megmondani, ragaszkodj hozzá.
Ha erõsödik akkor biztosan baba :D De ez esetben mindenképpen vigyázz majd magadra! Sok sok pihenés, folsav! (1. voltam)
A kérdező hozzászólása: Két nap múlva tesztelek azért még egyet. Kicsit aggógom, de remélem nincs semmi baj! Nagyon köszönöm a hozzászólásokat és ha már tudok valamit akkor bizti megírom. Leghamarabb hétfõn megyek a dokimhoz.
Négy hét alatt ki kellett ürülnie a hCG-nek. Én is vetéltem, négy hét múlva nem hogy hCG nem volt a szervezetemben, de rendesen menstruáltam. Sõt, hCg már két héttel a vetélésem után sem volt kimutatható. Ha rendben lezajlott a mûtét és a kontroll vizsgálaton sem találtak semmilyen szövõdményt, akkor semmiképpen sem hiszem azt, hogy az elõzõ terhességedbõl maradt volna meg a hormon a szervezetedben. Tehát én esélyesebbnek tartom, hogy ismét teherbe estél. Csinálj két nap múlva ismét tesztet és ha erõsödik, akkor bizony szépen fejlõdõ terhességed van :) Ja, és gyere a fejleményekkel.
A kérdező hozzászólása: X-epil teszt maradt még itthon és azt lõttem el. Ez mutatta a leghamarabb a babócámat és nagyon megbízom benne. Nem szellem csík mert egybõl kijött és bár már megszáradt de még mindig szépen látszik. Nem kell fény felé tartani és forgatni!
A kérdező hozzászólása: Csinálok két nap múlva is egyet, ha erõsödik akkor lehetséges a baba!? De ha nem akkor az elõzõbõl maradt ugye? Kicsit meg vagyok ijedve és nem a terhesség miatt mert most az lenne a legnagyobb gyógyírem a fájdalmamra hanem attól, mert félek hogy baj van!
Nem tudom, nem értek hozzá, de én azt gondolom, hogy szerintem nem túl jó. Ha nincs görcsöd meg ilyesmi, akkor majd hétfõn kiderül. Nem akarlak ijesztgetni, és tényleg nem értek hozz, szerény ismereteimbõl én azt gondolom nem jó, de ki vagyok én, hogy ezt megállapítsam?! Biztosan nem lesz gond, talán csak túl jó tesztet használtál, vagy nem is HCG-t jelent csak szellem csík van rajta.
Szerintem menj vissza orvoshoz, azért 4 hét múlva pozitív teszt...szóval én úgy gondolom, hogy van esély a babára!
A kérdező hozzászólása: Csak a jövõhét hétfõre kaptam idõpontot. Szerinted baj lehet??????
Szerintem nem normális, hogy 4 hét múlva is még annyi HCG legyen a szervezetedben amit teszt is kimutat. Mikor mész vissza a dokihoz, mert ha még mindig van hcg a szervezetedben akkor elképzelhetõ, hogy nem pucoltak ki rendesen. Tudom, hogy lassan ûrül, de szerintem már nem szabadna lennie.
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy írtál! Nekem a 9.héten nem láttak szívhangot és rá két nappal megmûtöttek. A doki azt mondta hogy két hetet várjunk a nemi élettel és õ nem korlátoz minket az újabb baba várásban. Csak szedjek folsavat, terhesvitamin és magne B6-ot Csak azért érdekelne hogy az elsõ babámból maradt e még hcgt jelzi a teszt mert akkor addig amíg ez jelen van a szervezetemben bizti nem leszek terhes ugye?
? A tesztre rá van írva, hogy 10 perc után már nem lehet leolvasni hitelt érdemlõen az eredményt. (Legalábbis amiket én vettem.) A doki meg kiértékelte, valószínûleg órákkal/napokkal késõbb? Értem én, hogy látszik, az enyém is megvan még, de minek, de szerintem az más, hogy mi õrizgetjük, a doki meg... Remélem, hamar összejön nektek újra... meg nekünk is...

Ha a szulés után 3-4héttel megprobálunk szexelni, mert már alig vérzek, azért érdemes gumival csinálni, h elkeruljuk az esetleges fertozésveszélyt?

Nem volt se repedés,se gàtmetszés és màr most (12nappal szulés utàn alig vérzek) koszi a vàlaszokat.

Legjobb válasz: szerintem nem kéne,nagyon friss odabent még minden.. hadd renegerálódjon a szervezeted, ilyenkor baromi nagy a fertõzésveszély, oldjátok meg máshogy...

szerintem nem kéne, nagyon friss odabent még minden.. hadd renegerálódjon a szervezeted, ilyenkor baromi nagy a fertõzésveszély, oldjátok meg máshogy...
ha mégis lesz szex a 6 hetes kontroll elõtt, gumit használjatok.
A méhed még nagyon sérülékeny ilyenkor. Nem a gátmetszés vagy repedés miatt szokták a 6hét szünetet javasolni, hanem a méhed miatt, regenerálódnia kell.
Bírd már ki még egy kicsit. Nem viccbõl van ám kitalálva a 6 hét... Addig okozzatok örömet egymásnak máshogy.
én már a 2.napon egyáltalán nem véreztem egy picit se, nem volt repedés, és gátmetszés se, mivel császároztak. az orvos mégis azt mondta hogy nem szabad szexelni.nem véletlenül van kitalálva a 6 hét...ilyenkor a méhszáj még nem biztos h zárt, nagy kárt okozhattok.De most komolyan nem lehet kibírni még ezt a pár hetet?Foglalkozz inkább a babáddal, azért hívják "gyermekágyas idõszaknak". Vagy a férjed zaklat?
A kérdező hozzászólása: értem. koszonom a vàlaszokat, akkor kibekkeljuk a 6hetet. azt gondoltam, h a gàt miatt van a 6hét. amugy én is kivànom màr most a szexet, nem kifejezetten a férjem 'zaklat' , ahogy irta az utolso vàlaszolo. Ami pedig a babàmat illeti, természetesen foglalkozok vele is, de mint tudjuk, egy csecsemo rengeteget alszik, màsrészt pedig attol, h anya lettem, még nem szuntem meg nonek és feleségnek lenni, a ketto nem zàrja ki egymàst.
Nekem volt gatmetszesem, es mi 4 es fel het utan voltunk egyutt. Semmi bajom nem volt utana.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!