Találatok a következő kifejezésre: Már 4-5 nem tudok (23 db)

Mi történt az iwiw-vel? Már 4. napja nem tudom megnézni az értesítéseimet. Pedig ki van írva, hogy 5 új értesítés, de ha rámegyek, akkor azt írja ki, hogy nincs értesítésed.

Legjobb válasz: Senkinek sem megy az oldalon belül, de a regisztrált email-címre viszont jön értesítés. Valami szerverhiba lehet,

Senkinek sem megy az oldalon belül, de a regisztrált email-címre viszont jön értesítés. Valami szerverhiba lehet,
A kérdező hozzászólása: Már látom õket az iwiwen is... kijelzi :) )

Már 4-5 napja nem tudok éjjel aludni. Nagyon fáj a derekam, meg a szeméremcsontom is. Mitől lehet? Közeledik a szülés?

Olyan ideges vagyok,semmi nem tetszik,mindenkivel bajom van.Szegény férjemen töltöm ki az idegességemet.És nem tudok magamnak parancsolni.Ha egy kevest mozgok alig kapok leveg?t,kifuladok.Ennivalót sem kívánom.Én vagyok csak ilyen,vagy nálatok is el?fordul?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem igen nagyon közeledik. Én is ezeket éreztem elõtte. Pár nappal elõtte már alig tudtam mozogni, de ezt nagyon komolyan írom, alig tudtam megtenni 5 perc sétát. Minden bajom volt, nagyon gyenge voltam, sehogy sem ment az alvás, a derekam miatt alig tudtam menni.Már nagyon túl akartam lenni a dolgon (1 nappal a kiírt idõpont elõtt születm). Szerintem közel lehet a nagy nap!Bár a 37. hét még elég korai lenne, szerintem...ki kéne húzni még 1-2 hétig!!!

Szia! Szerintem igen nagyon közeledik. Én is ezeket éreztem elõtte. Pár nappal elõtte már alig tudtam mozogni, de ezt nagyon komolyan írom, alig tudtam megtenni 5 perc sétát. Minden bajom volt, nagyon gyenge voltam, sehogy sem ment az alvás, a derekam miatt alig tudtam menni.Már nagyon túl akartam lenni a dolgon (1 nappal a kiírt idõpont elõtt születm). Szerintem közel lehet a nagy nap!Bár a 37. hét még elég korai lenne, szerintem...ki kéne húzni még 1-2 hétig!!!
Hát, sajnos ez normális!:( mindenkinek nagyon nehéz az utolsó pár hét! Kitartás!Üdv: 32 hetes kismama
szia, 38 hetes leszek, de minden bajom kezd lenni, nem alszok, a derekam leszakad, a csipöm ketté akar szakadni, a hüvelyem is nagyon fáf, idegbeteg vagyok, és dagadnak az ujjaim, és még sorolhatnám. nem bánnám már ha tul lennék rajta.
Én vasárnap töltöm a 37.hetet (ha betöltöm..) Aludni nem tudok én sem, de ez szerintem szimplán lehet a stressztõl, hiszen nem tudjuk, mikor is lesz a nagy nap. A szeméremcsontom alulról nagyon fáj, de mivel nekem azt mondta a doki, hogy nagyon lent van a baba feje, én arra tippelek, hogy Õ nyomja már. Az idegesség is természetes, hiszen nem mindennapi dolog vár most ránk! Kitartást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Lehet én is azért vagyok ideges mert közel a szülés, és kicsit félek.Nekem van egy 4 éves kisfiam, de azzal nem volt terhesség végéig semmi ilyen gond.41 hetessen beindították a szülést, és 38 órán keresztül szenvettem.Szerintem ettõl félek, mert én azt sem tudom milyen mikkor magától jön a fájás, vagy elmegy a magzatvíz.Próbálkozok nyugtatgatni magam, de nem megy.
Én a 37. hétre szültem meg a kisfiamat. Egészséges, gyönyörû babaként (48cm, 2700g 9/10 Apgar), az idõ, amit bent töltött, szerintem nálatok is elég lehetett. Nekem nem voltak ilyen panaszaim még, mégis egyszercsak repedt a burok. Te legalább figyelmeztetést kapsz a babától! :) )) Nagyon drukkolok mindkettõtöknek!

A terhesség 4-ik hetében járok. Már 4-5 napja nem tudok rendesen aludni. Normális ez?

azt olvasom mindig,hogy a kismamik mindig álmosak,fáradékonyabbak.este még úgy-ahogy el tudok aludni,de mindig felébredek 2-3-4h kör?l és utánna vége.

Legjobb válasz: Ne izgulj, ez nálam is így van. Van, hogy nagyon jót alszom éjjel, van hogy egész éjjel forgolódok és jó ha 2 órát alszom... Állítólag normális ez a terhesség elején, tudattalan is jár az eszed a babán. El fog múlni:-)Amikor tudsz, pihenj-pl hétvégén

Ne izgulj, ez nálam is így van. Van, hogy nagyon jót alszom éjjel, van hogy egész éjjel forgolódok és jó ha 2 órát alszom... Állítólag normális ez a terhesség elején, tudattalan is jár az eszed a babán. El fog múlni:-)Amikor tudsz, pihenj-pl hétvégén
Ez teljesen normális, és változik is. Simán lehet, hogy késõbb lesz olyan idõszak, amikor "hétalvó" leszel, aztán megint álmatlan... Kellemetlen, de aggódnod nem kell miatta.
Az elsõ pár hétbe velem is ez volt. Most meg tudok aludni de rémálmok gyötörnek. Valóban, sztem ez e tehességgel járhat mert nálam jobb alvó nem volt a világon a terhesség elõtt. 13hetes kismama
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Én 16 hetes vagyok és kb. az 5. hét óta talán 3 éjszakát tudtam nyugodtan végigaludni és most már délután se tudok.


verje ki azzal a kezével amelyik nincs eltörve
Szerintem segíts neki, de ne csak verd, szopd is le! Valójában erre vágyik, csak nem merte megmondani.
Szegény... mindkét keze el van törve... :/ Remélem, hamar felépül! Jobbulást kívánok neki!
Nem értem, a másik keze hol van? A barátod meleg, és ha te megteszed neki, akkor benned is megvan a hajlam, vagy nem csak az!
Másik keze nincs? Ki eteti, törli a seggét, fürdeti? Vagy kamu vagy homár. Ha kivered, akkor te is.
Nagyon remélem, hogy ez kamu. Ha nem, akkor: gáz, te meg balek vagy. Nem igaz, hogy nem tudja másképp megoldani, meg tudná. Plusz arra sincs garancia, hogy egyáltalán ki tudnád verni neki, sokszor a barátnõ se tudja, ha a fiú hozzászokott a saját ritmusához, sebességéhez, technikájához. Õ biztos nem heteró, ha bármilyen körülmények között arra vágyik, hogy egy másik férfi elégítse ki. Ami rendben van, csak akkor keresgéljen a melegek közt. Bár ha benned egyáltalán fölmerül, hogy ezt megtedd neki, akkor el kéne gondolkodni rajta, hogy nem vagy-e te is az. Bár ismétlem, ez szerintem kamu, mert aki amiatt aggódik, hogy az ilyesmi "bu.Is", az sikítva menekül egy ilyen ötlet hallatán.
Ki fogja bírni. Majd éjjel ürít a szervezete a gatyájába, ha már nagyon szüksége lesz rá, és nem bírja visszatartani.
barátnõje sincs mostanában tehát kéne a segged is...
Ezen behaltam most! :DDDDDD
Szerintem tedd meg neki, ha legjobb barátja vagy akkor meg fõleg! :) 24/F
Szerintem nyugodtan verd ki neki, de jobb, ha [email protected] :DDDDD
ha megfordult a fejedben hogy igen, plane ha tolunk kersz megoldast akkor igen a barikad masik oldalan allsz baratom :)
Gáz is bu*is is. De a másik keze hiányzik vagy mi?
kamu, de azért jó volt
csapd ki neki. vagy sz-pd le...
jaja. utcsónak igaza van :P én csaj vok, de legjobb bnõmnek megtenném

Már 4-5 napja sárga folyásom van, de még nem jött meg az első. Szóljak anyunak? Nem tudom miért de valamiért szégyenlem...

Legjobb válasz: Ezt egyáltalán nem kell szégyellni, ez természetes dolog, minden lány átesik ezen. Ha jó a kapcsolatod az anyukáddal, akkor nyugodtan beszélgess vele errõl.

Ezt egyáltalán nem kell szégyellni, ez természetes dolog, minden lány átesik ezen. Ha jó a kapcsolatod az anyukáddal, akkor nyugodtan beszélgess vele errõl.
Ne szégyeld! Ez a felnõttéválás útja. Szerintem hamarosan megjön az elsõ mensid.
Lehet betegség is. Fiatal lányok még könnyebben fertõzõdnek - és ez érintheti a késõbbi termékenységedet is. Menj el orvoshoz! Ha szégyelled, mehetsz anyukáddal, vagy nélküle is.
Igen, most már itt az ideje, hogy szóljál. Kb 5 év telt el...

Mikortól adhatok 5, 5 hós babámnak olyan gyümit, amiben van keksz, gabona? És tejpépet? Délutánra szeretnék adni, de a dokinő nem hajlandó kiirni, hogy miért nem tudom. Azt már 4 hós korától ehetné, nem? Tudtok ajánlani valamilyet, ebben van HA-s?

Legjobb válasz: Tejpépben van HA-s/milupa/,de ezt is a doktornõnek kell kiirni.A sima tejpépet bárhol megtudod venni/Tesco,dm,rossmann,stb./Az én kislányom is 5,5 hós és már 4 hónapos kora óta eszik tejpépet simát.Tápszerbõl meg HA-st eszünk mi is.Semmi baja nincs tõle! Szinte mindegyiket megeszi:Milupa vaniliás vagy banános.Dm-es tejpép gyümölcsös stb.Én is délután adom neki! Kekszet és gabonát én sem tudom.Én még csak gyümölcsöt és tejpépet adok.

Tejpépben van HA-s/milupa/, de ezt is a doktornõnek kell kiirni.A sima tejpépet bárhol megtudod venni/Tesco, dm, rossmann, stb./Az én kislányom is 5, 5 hós és már 4 hónapos kora óta eszik tejpépet simát.Tápszerbõl meg HA-st eszünk mi is.Semmi baja nincs tõle! Szinte mindegyiket megeszi:Milupa vaniliás vagy banános.Dm-es tejpép gyümölcsös stb.Én is délután adom neki! Kekszet és gabonát én sem tudom.Én még csak gyümölcsöt és tejpépet adok.
HA-a tejpépet valóban csak a doki írhat fel. viszont tudsz venni olyan tejpépet akárhol, ami prebiotikus. ez azért jó, mert nagyjából hasonló összetételû, mint a HA-s pépek. Ha kicsit is érzékenyebb kajákra tápszerváltásokra, akármire a babád, akkor elõször csak ilyet adj neki! Vannak 4 hós kortól adhatók. pl a hippnek van ilyen prebiotikus tejpépje, õszi-sárgabarack ízben, és van natúrban is. ahhoz keverhetsz mondjuk gyümölcsöt neki, és biztos hogy nagyon fog ízleni. kekszes dolgokat 6 hós kortól ajánlják. olyankor is elõször babakekszet, babapiskótát tegyél a gyümijébe. Én szoktam venni a fiamnak hippes bébikaját: õszibarack teljes kiörlésû gabonával meg van alma-szõlõ, abba bele tudna fulladni, annyira szereti. Azt hiszem 5 hós kortól ajánlott, én kb azóta adom is neki!
A Milupa HA tejpépet lehet kapni recept nélkül is.Azt nem tudom hogy árban olcsóbb e ha felírják azt kérdezd meg.Mi a Sinlac-ot esszük reggelire.Azt viszont tudom olcsóbb ha felírják.Egyébként recept nélkül 2900 ft körül van.Mi is 5 és fél hónaposak vagyunk bár neki a doktornõ azért nem ajánlotta mert 9 kg de a tápszert már nem szívesen eszi meg ezért kénytelen vagyok neki azt adni.
A kérdező hozzászólása: A mi manónk (kisfiú) 7kg, és nem értem. miért nem akar tejpépet irni neki. Azt mondja, ne terheljük a kis hasát. Õ is tápszeres, és nem mindig akarja már enni. A gyümit imádja, most kóstolja a fõzelékeket. Lehet akkor veszek neki tejpépet, baja nem lehet. Köszönöm a válaszokat.
Szerintem probáld meg a Sinlacot mert az speciális gyógyászati célra szánt allergén szegény pép.A mi doktornénink csak ezt javasolja és fel is írja.Az utolsó voltam.

Akkor most jol alszik 4, 5 hos babam vagy ezt nem neveznetek annak? Elolvastam mar tobb konyvet is ( Suttogo, Gina Ford. Stb. ), de nem tudom eldonteni.

Mi igy alszunk: este 7-kor furdes, majd eszunk es utana alvas. Bufi cimszo alatt ringatom kicsit, 5-10 percet es utana leteszem az agyaba, a szemei mar szinte csukva, cumi a szajaban es alszik is. Kb.fel ora mulva kiesik a cumi, de fel sem ebred alszik tovabb. Ugy efjel korul felig megebred, de a szemei csukva vannak, akkor odaadom neki a cumikat es alszik tovabb, nincs 2 perc az egesz. Nem tudom mitol ebred meg. Hajnali 4 korul ebred ujbol, amikor is valoban felebred, ekkor eszunk is. Majd visszaalszik meg kb. 7-8-ig reggel. Nem kellene mar ennie hajnalban? Igazabol nem vagyok benne biztos,h ehes. Lehet,h csak megszokta,h ilyenkor eszunk? Nem sirva ebred, hanem elkezd jatszani..:)) beszelget, nyekereg, persze ettol mi nem tudunk aludni. Mar simogattam, cumit adtam neki, de nem alszik el, amig nem eszunk. Volt,h 1 oran keresztul ultem mellette es rimankodtam neki,h aludjunk tovabb. Edes volt, azt hitte jatszunk. De nem sir sosem. Mit gondoltok akkor most jol alszik vagy sem? Szoktassam le a hajnali evesrol vagy varjak meg? Es, ha szoktassam le akkor hogyan?

Legjobb válasz: Hát elsõ babás anyukaként nem érzem úgy, hogy Nekem kéne ezt megítélni, inkább csak leírom, hogy az Én kislányom hogy alszik. 4,5 hónapos, de 2 hónapos kora óta nem kel fel éjjel. Elõször 8 órát aludt egyben, de 3 hónapos kora óta 10-12 órát durmol ébredés nélkül. Külön szobája/ágya van az elsõ naptól, ajtaja becsukva, van bébiõrünk és légzésfigyelõnk. Este 9-tõl reggel 8-9-ig alszik. Aztán 11 és dél között alszik fél-1 órát. Aztán délután 2 és 6 között alszik minimum 3 órát. Fürcsi 8-kor, még szopizik utána egy jó adagot, aztán bealszik. Nem tudom, hogy ez normális-e, de Õ jól érzi magát, mosolygós, cukibaba. :-)

Hát elsõ babás anyukaként nem érzem úgy, hogy Nekem kéne ezt megítélni, inkább csak leírom, hogy az Én kislányom hogy alszik. 4, 5 hónapos, de 2 hónapos kora óta nem kel fel éjjel. Elõször 8 órát aludt egyben, de 3 hónapos kora óta 10-12 órát durmol ébredés nélkül. Külön szobája/ágya van az elsõ naptól, ajtaja becsukva, van bébiõrünk és légzésfigyelõnk. Este 9-tõl reggel 8-9-ig alszik. Aztán 11 és dél között alszik fél-1 órát. Aztán délután 2 és 6 között alszik minimum 3 órát. Fürcsi 8-kor, még szopizik utána egy jó adagot, aztán bealszik. Nem tudom, hogy ez normális-e, de Õ jól érzi magát, mosolygós, cukibaba. :-)
Szia! Szerintem semmi gond nincs a babád alvásával és azzal, h. hajnalban felkel. Az én kislányom lassan 9 hós, de még mindig van néha, h. felébred éjjel (fõleg majd a fogzás idején, betegség idején lehetséges) én megszoptatom, egyáltalán nem beszélek hozzá és alszunk tovább. Ha neked nem kényelmetlen az éjszakai szoptatás akkor szerintem ne aggódj nagyon ügyes babátok van. Eleget eszik napközben a babátok? Mert igazából, ha eleget eszik nappal, akkor esetleg csak szomjas lehet..mennyi ideig szopizik éjjel? Sajnos a leszoktatásban nem tudok segíteni, de szerintem a babád el fogja hagyni magától is.:) Sok sikert!
Szia, saját tapasztalatom szerint, ha nem éhes a babám, akkor nem eszik. Nincs az a megszokott idõ amikor õ programozottan enne. Így én azt gondolom, hogy éhes, ha pedig az akkor kell neki adni enni. Szerintem - saját vélemlényem- nem kell siettetni ezt az átalszom az egész éjszakát dolgot. Vannak babák akik már nagyon korán áttérnek erre és vannak akik igénylik az éjszakai etetést. Én nem szoktatom le róla, majd õ leszokik magától. Egyébként meg ha belegondolsz 7-tõl 4-ig alvás az már olyan, mintha átaludná az éjszakát. Üdv 6 hós baba anyuja

6 hetes terhes vagyok. A 4-5 héten éreztem a hasamban szúrkálást, tompa fájdalmat, mostanában viszont nem érzem. Van okom aggódni? Mással is elõfordult már? Elsõ terhességem ezért nem tudom mit kell érezni és mit nem.

Elõre is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: szia! nekem ugy volt hogy 4-5 heten nem ereztem semmit majd most 6 heten erzem a azurkalast, de azt sem mindig.... szerintem ne aggodj!:) boldog babavarast!

szia! nekem ugy volt hogy 4-5 heten nem ereztem semmit majd most 6 heten erzem a azurkalast, de azt sem mindig.... szerintem ne aggodj!:) boldog babavarast!
szia! 4-5 hetesen szúrkál, görcsölgettem, elkezdtem szedni a magne b6-ot. most 9 hetes 3 napos vagyok, és nem fáj a hasam, nem szúr, semmi extra nincs. És a babánk jól van:) szerintem nincs okod aggódni:) bár én is szoktam parázni, nálunk is elsõ baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) azért mostmár megnyugodtam. Boldog babavárást nektek is!!! :D
Én 6 hetes vagyok de nem nagyon érzek semmit, néha mintha húzodna 2 naponta egyszer de ennyi.
Mik a típusok?
A kérdező hozzászólása: azt nem dumon nem jegyeztem fel.
4 magos procit venném a helyedben... viszont, ha a 2 magos 2mag/4szál akkor inkább a 2, 4 GHZ-est
A kérdező hozzászólása: es mondjuk azt hogy tudnam megnezni windows 8.1ell hogy 2mag/4szalas e?
Nem tudom hogy van 8, 1 be, de vaalami vezérlõpult vagy valami van? Ha igen keress olyat hogy rendszer és ott le lesz írva
Vagyis a proc neve lesz leírva után google..
A kérdező hozzászólása: es ha 4 magost vennem es mondjuk peldaul 1jatekhoz dual 2.4ghz proci kell 4magos 1.5ghz elbirja?

Bekell potolnom egy het alatt 4 honapi anyagot. Es nem tudom hogy hogyan mert mikor leulok tanulni 5 perc utan mar mahol jar az eszem. , . , , mijen tanulasi modszerek vannak?

Legjobb válasz: Milyen tantárgy? Mert ha olyan, ahol vannak feladatok is (mondjuk matek, fizika, vagy valami hasonló), akkor érdemes elõször átolvasni az anyagot, majd elkezdeni feladatokat oldani. Nekem az a tapasztalatom, hogy az ilyen tárgyakat sokszor a feladatokon keresztül jobban megérti az ember. Tudom, mirõl beszélek, 3 hét alatt kellett megtanulnom egy félévnyi fizika tananyagot. Ha nem ilyen a tantárgy, akkor leginkább önfegyelem. Tudom, hogy nehéz. Esetleg interneten lehet találni sokmindenhez interaktív tananyagot (leginkább angolul, de egyre több mindenhez magyarul is.)

Milyen tantárgy? Mert ha olyan, ahol vannak feladatok is (mondjuk matek, fizika, vagy valami hasonló), akkor érdemes elõször átolvasni az anyagot, majd elkezdeni feladatokat oldani. Nekem az a tapasztalatom, hogy az ilyen tárgyakat sokszor a feladatokon keresztül jobban megérti az ember. Tudom, mirõl beszélek, 3 hét alatt kellett megtanulnom egy félévnyi fizika tananyagot. Ha nem ilyen a tantárgy, akkor leginkább önfegyelem. Tudom, hogy nehéz. Esetleg interneten lehet találni sokmindenhez interaktív tananyagot (leginkább angolul, de egyre több mindenhez magyarul is.)
A kérdező hozzászólása: biologiabol , angolbol , es matekbol kell tanulnom, ., . koszonom a segitseget, , , :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!