Találatok a következő kifejezésre: Már 4-5 nem (259 db)

Megujjaztak, de nem hiszem, hogy volt a srác kezén sperma. Viszont wcre elment, de nem mosott kezet. (Buliba voltunk, nemfigyelt! ) De azóta folyamatosan hányingerem van, fájnak a melleim (utána már 4-5 nappal). Lehetek terhes?

Szûz vagyok még. De az ujjazás óta rosszul vagyok, fájnak melleim, és nem eszek annyit mint szoktam. Lehetek terhes? Ilyenkor nemnkéne érezni a tüneteket. Vagy mindez attól van, mert nagyon ráizgulok? :( Nagyon sok oldalt megnéztem, olvasgattam, próbáltam ilyen helyzetben lévõ lányokat keresni. De nagyon félek. Nem vagyok tudatlan ilyen téren, de ilyen helyzetbe az ember mindenre gondol. Még a lehetetlenre is. Épp ezért kérek normális válaszokat. Köszönöm.

Legjobb válasz: 4-5 nap alatt nem észlelsz ilyen hülyeségeket..

4-5 nap alatt nem észlelsz ilyen hülyeségeket..
A kérdező hozzászólása: Nincs semmi. Minden okés! Nem leszek többé felelõtlen és logikusan gondolkozok! köszi a válaszokat :*
Remélem, hogy nem estél teherbe. Furán jönne ki, hogy szûz vagy és terhes.
hát igen.. magadra vess. de nézd a pozitív oldalát, hibáiból tanul az ember
A kérdező hozzászólása: higénia nuku.. igen... de ezt csak utána közölte, mert rákérdeztem.. de nem gondoltam volna én sem. Kár, hogy nem elõbb gondolkoztam és kérdeztem.
Mindenképpen menj el orvoshoz! Bár nem hiszek abban, hogy így is teherbe lehet esni, de gondolj bele, hogy mennyi bacit összeszedett wc-zés közben!
Õszinte gratulációm! És ne izguljatok, ez még csak a jéghegy csúcsa. El sem tudom képzelni, mi lesz 20 év múlva.
a másik meg...gratulálok. ha még be is jelenti h nem mosott kezet és úgy nyúlt be utána a bugyidba (higénia nuku..) akkor nem sok idõ és tényleg bekapod a legyet :)
Hülyeség az, hogy ha szûz akkor nem lehet terhes! Viszont szerintem sem vagy terhes és ezt csak bebeszéled magadnak. Ne parázz, mert az idegesség miatt késni fog a havid.
lehet h meg fog jönni.. mert hogy az érzékeny mellek lehet a tünete elõtte néhány nappal
Ha szûz vagy akkor nem lehetsz terhes...
Jó volt legalább?
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy hülyeséget csináltunk. De akkor épp nem gondolkodtunk. Hiba volt, magunktól is tudjuk.
nem lehetsz terhes, bebeszéled.. gratulálok, hogy megujjaztattad magad 16 évesen egy buliba!
Lehet hogy lefosta kezét. Úgy ujjazott meg, és rosszul lehetsz tõle.

Mekkora baj, ha a babám nem kap K- vitamint? Jelenleg 7, 5 hós, 4 hós koráig kapott, azóta nem. Anyatejes, de már 4, 5 hónapos korától hozzátáplálunk, még 1 étkezés sincs kiváltva. Gyümit, főzeléket és tejpépet eszik.

Legjobb válasz: szia! addig kell kapnia míg csak anyatejes a baba és nincs hozzátáplálás (a tászerezésrõl nincs infóm) ez ugye ált 6-hós kor egy szopis babánál legalábbis az az ideális:-)

szia! addig kell kapnia míg csak anyatejes a baba és nincs hozzátáplálás (a tászerezésrõl nincs infóm) ez ugye ált 6-hós kor egy szopis babánál legalábbis az az ideális:-)
egyébként ez a K-vitamin tájékoztatóján is rajta van :-)azért írom ha estleg kívácsi vagy rá bõvebben mert elõször én sem olvastam el! utolsó voltam
Miért lenne baj???? Minden baba 4 hónapos koráig kapja a K vitamint, a tiéd sem kivétel.
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszoló! Köszönöm a gyors választ, de én úgy tudtam, hogy addig kell adni, amíg tejciznek. És kb. 1 hónapja eszik elfogadható mennyiséget a tejen kívül, amiben gondolom van ez a vitamin. De így már megnyugodtam.
Nekem 6 hós koráig csak szopizott a babám, mégsem mondta a gyerekorvos, hogy kellene K vitamint adnom. Én is csak egy doboz tartalmát adtam be neki, havonta 1x.
én babám is 1 doboz K vitamint kapott pedig 5 hós koráig csak szoptattam

Nekem 1 évben 4-5 alkalommal van csak mensim és eddig még nem estem teherbe! Most már 4 hónapja nem jött meg! Három napja nagyon fáj nyomásra mindkét mellem, lehetséges, hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ! Ne haragudj azért amit írni fogok: de ennyire tudatlan lennél??? Ha évente csak ennyiszer jön meg az vérzési rendellenesség. Orvoshoz kellett volna már régen menni. Másrészt meg ha nem jött meg 4 hónapja, lehetsz terhes, vagy klimaxos (attól függ mennyi idõs vagy), vagy éppen még mindig rendellenes a ciklusod! Ez veszélyes! Nem értem miért ide írsz, mikor ilyen hatalmas problémád van! Bocs. 6 hetes kismama

Kedves kérdezõ! Ne haragudj azért amit írni fogok: de ennyire tudatlan lennél??? Ha évente csak ennyiszer jön meg az vérzési rendellenesség. Orvoshoz kellett volna már régen menni. Másrészt meg ha nem jött meg 4 hónapja, lehetsz terhes, vagy klimaxos (attól függ mennyi idõs vagy), vagy éppen még mindig rendellenes a ciklusod! Ez veszélyes! Nem értem miért ide írsz, mikor ilyen hatalmas problémád van! Bocs. 6 hetes kismama
Csatlakozom az elõttem szólóhoz.Nekem 16évesen annyira beállt a ciklusom, h órára pontosan meg tudtam mondani, h mikor kell megjönnie.Sokkal inkább a dokihoz kellene menned, mintsem ide írogatni.Ez nem játék.Mert lehet, h csak valami hormonális baj, amit helyrepofoz fogamzásgátló, de lehet ennél sokkal komolyabb betegség.Amúgy nyomásra nekem nem csak babásan fájt a mellem.
Te amúgy hány éves vagy? Ha még 20 alatt akkor jó lenne elmenni dokihoz, mert mint az elõttem szóló is elmondta, a fogamzásgátló lehet, hogyelégséges lenne, mivel az tutira beállítja a mesit. Én is így voltam annak idején. Soha nem jött meg idõben és hozzád hasonlóan évente 4-5 alakalmommal volt meg. Nekem elég volt a fogamzásgátló, az simán beállította minden gond nélkül. Most hogy nem szedem az elején döcögösen de kezd beállni. Ha meg idõsebb vagy akkor nem tudom, hogy eddig még miért nem voltál dokinál ezzel a problémával. Ha négy hónapja nem jött meg az szerintem nem azért van mert terhes vagy a hanem valószínûleg valami hormonális probléma lehet. Ha terhes lennél akkor már 4 hónaposan a pocakodon is kellenne látszodni. A kolléganõm 3 hónapos és nagyon szépen gömbölyödik.:-))))

Már 4-5 napja nem tudok éjjel aludni. Nagyon fáj a derekam, meg a szeméremcsontom is. Mitől lehet? Közeledik a szülés?

Olyan ideges vagyok,semmi nem tetszik,mindenkivel bajom van.Szegény férjemen töltöm ki az idegességemet.És nem tudok magamnak parancsolni.Ha egy kevest mozgok alig kapok leveg?t,kifuladok.Ennivalót sem kívánom.Én vagyok csak ilyen,vagy nálatok is el?fordul?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem igen nagyon közeledik. Én is ezeket éreztem elõtte. Pár nappal elõtte már alig tudtam mozogni, de ezt nagyon komolyan írom, alig tudtam megtenni 5 perc sétát. Minden bajom volt, nagyon gyenge voltam, sehogy sem ment az alvás, a derekam miatt alig tudtam menni.Már nagyon túl akartam lenni a dolgon (1 nappal a kiírt idõpont elõtt születm). Szerintem közel lehet a nagy nap!Bár a 37. hét még elég korai lenne, szerintem...ki kéne húzni még 1-2 hétig!!!

Szia! Szerintem igen nagyon közeledik. Én is ezeket éreztem elõtte. Pár nappal elõtte már alig tudtam mozogni, de ezt nagyon komolyan írom, alig tudtam megtenni 5 perc sétát. Minden bajom volt, nagyon gyenge voltam, sehogy sem ment az alvás, a derekam miatt alig tudtam menni.Már nagyon túl akartam lenni a dolgon (1 nappal a kiírt idõpont elõtt születm). Szerintem közel lehet a nagy nap!Bár a 37. hét még elég korai lenne, szerintem...ki kéne húzni még 1-2 hétig!!!
Hát, sajnos ez normális!:( mindenkinek nagyon nehéz az utolsó pár hét! Kitartás!Üdv: 32 hetes kismama
szia, 38 hetes leszek, de minden bajom kezd lenni, nem alszok, a derekam leszakad, a csipöm ketté akar szakadni, a hüvelyem is nagyon fáf, idegbeteg vagyok, és dagadnak az ujjaim, és még sorolhatnám. nem bánnám már ha tul lennék rajta.
Én vasárnap töltöm a 37.hetet (ha betöltöm..) Aludni nem tudok én sem, de ez szerintem szimplán lehet a stressztõl, hiszen nem tudjuk, mikor is lesz a nagy nap. A szeméremcsontom alulról nagyon fáj, de mivel nekem azt mondta a doki, hogy nagyon lent van a baba feje, én arra tippelek, hogy Õ nyomja már. Az idegesség is természetes, hiszen nem mindennapi dolog vár most ránk! Kitartást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Lehet én is azért vagyok ideges mert közel a szülés, és kicsit félek.Nekem van egy 4 éves kisfiam, de azzal nem volt terhesség végéig semmi ilyen gond.41 hetessen beindították a szülést, és 38 órán keresztül szenvettem.Szerintem ettõl félek, mert én azt sem tudom milyen mikkor magától jön a fájás, vagy elmegy a magzatvíz.Próbálkozok nyugtatgatni magam, de nem megy.
Én a 37. hétre szültem meg a kisfiamat. Egészséges, gyönyörû babaként (48cm, 2700g 9/10 Apgar), az idõ, amit bent töltött, szerintem nálatok is elég lehetett. Nekem nem voltak ilyen panaszaim még, mégis egyszercsak repedt a burok. Te legalább figyelmeztetést kapsz a babától! :) )) Nagyon drukkolok mindkettõtöknek!

A terhesség 4-ik hetében járok. Már 4-5 napja nem tudok rendesen aludni. Normális ez?

azt olvasom mindig,hogy a kismamik mindig álmosak,fáradékonyabbak.este még úgy-ahogy el tudok aludni,de mindig felébredek 2-3-4h kör?l és utánna vége.

Legjobb válasz: Ne izgulj, ez nálam is így van. Van, hogy nagyon jót alszom éjjel, van hogy egész éjjel forgolódok és jó ha 2 órát alszom... Állítólag normális ez a terhesség elején, tudattalan is jár az eszed a babán. El fog múlni:-)Amikor tudsz, pihenj-pl hétvégén

Ne izgulj, ez nálam is így van. Van, hogy nagyon jót alszom éjjel, van hogy egész éjjel forgolódok és jó ha 2 órát alszom... Állítólag normális ez a terhesség elején, tudattalan is jár az eszed a babán. El fog múlni:-)Amikor tudsz, pihenj-pl hétvégén
Ez teljesen normális, és változik is. Simán lehet, hogy késõbb lesz olyan idõszak, amikor "hétalvó" leszel, aztán megint álmatlan... Kellemetlen, de aggódnod nem kell miatta.
Az elsõ pár hétbe velem is ez volt. Most meg tudok aludni de rémálmok gyötörnek. Valóban, sztem ez e tehességgel járhat mert nálam jobb alvó nem volt a világon a terhesség elõtt. 13hetes kismama
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Én 16 hetes vagyok és kb. az 5. hét óta talán 3 éjszakát tudtam nyugodtan végigaludni és most már délután se tudok.

Nem tud szopni a babám, pedig már 4, 5 hónapos. , Mit tegyek? Létezik hogy egy baba elfelejt szopni? Volt már valaki igy? Már nagyon ki vagyok.

Már egy hónapja sztrájkol,pedig előtte nagyon jól szopott. Félálomba etetem.Pár napja ha evésre kerül a sor, megpróbál enni, de csak úgy ha akezemben van, ha sok megya szájába, vagy félrenyel abbahagyja és ordít,szó szerint. Jól gyarapszik egyébként.

Legjobb válasz: Nem piros a torka? A fogzás is bezavarhat a szopiba. Próõbáld meg bekenni az ínyét dentinox géllel, hátha a fogacskái bántják és ezért nem akar szopizni.

Nem piros a torka? A fogzás is bezavarhat a szopiba. Próõbáld meg bekenni az ínyét dentinox géllel, hátha a fogacskái bántják és ezért nem akar szopizni.
A kérdező hozzászólása: Sokáig állandóna etettem, szinte óránként, akkor még jobban evett, de már akkor is elutasította néha.Mostmár helyreállt a mennyiség.
Ez pontosan mit jelentett? (Mert igen, megeshetett, ha nem sikerült rendesen visszatornázni a tejed a 3 hós ugrás után.)
A kérdező hozzászólása: már egy hónapja ezt csinálja.nem tom mitõl?lecsökkent a tejem akkortájt.
Hát, igazából rá kellene jönnöd, mi miatt sztrájkol. Nem tudsz visszaemlékezni, vajon mikor kezdte el? Volt valami változás akkoriban?
A kérdező hozzászólása: Elképzelhetõ, de nagyon keveset adom neki, csak ha elmegyünk valahova.Mert akkor azért nem akarom h. ordítson.
nem lehet hogy cumitól cumizavaros?
A kérdező hozzászólása: De próbáltam mindenféleképpen de nem hajlandó enni.
Járkálva szoptatsz...?? Ezt nevezem, kész akrobatikus mutatvány! :-) Viccet félretéve: én ülve szoptatok egy kényelmes fotelban, a gyerek alatt egy kispárna, hogy kényelmes legyen neki és nekem is. Így próbáltad már esetleg?
A kérdező hozzászólása: Van bimbóvédõm és használtam is, de nem hajlandó fekve szopni, ha járkálva szoptatom akkor meg leesik, fõleg ha forgatja a fejét.
Próbáld meg a bimbó védõt használni. Nekem ugyan ezt csinálta a kisfiam. Azzal viszont szépen eszik, mert egyenletesebben jön szerintem és azzal úgy vettem észre, h. nem tud félrenyelni. Most lesz 3 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Nem piros.Már voltam orvosnál vele.Az inye picit fel van dagadva, legalább is ezt mondta a doktornõ, de én nem látok rajta semmit.
Értem. Hát ezek alapján akkor én is a fogzásra tippelek, a többi kevésbé tûnik valószínûnek. (Lehet, hogy eddig nem a foga miatt sztrájkolt, de ha mostanában duzzad az ínye is, akkor lehet, hogy mára ebbe csapott át a dolog...)

A banknak a lakástörlesztést már 4-éve nem fizetik. A felgyűlt hitel már meghaladja a (21, 5) M. A bank miért nem tesz semmit az ügyben? A végrehajtó sem kopogtat. Miért?

Legjobb válasz: Egyrészt, mert moratórium van. Másrészt, ha elakarnák árverezni, nem biztos, hogy lenne rá vevõ. A bank pedig nem veszi meg, mert neki kellene az állagmegóvásról gondoskodnia. Nagyon pang a lakáspiac. A kamat viszont nõ.

Egyrészt, mert moratórium van. Másrészt, ha elakarnák árverezni, nem biztos, hogy lenne rá vevõ. A bank pedig nem veszi meg, mert neki kellene az állagmegóvásról gondoskodnia. Nagyon pang a lakáspiac. A kamat viszont nõ.
Ha cigányok akkor azért nem mert nincs mit behajtani, meg rasszizmus volna. Ha magyarok akkor jó kapcsolatok, maffia vagy ilyenek.
A kérdező hozzászólása: De akkor meddig nem lesz valami a dologból?Kilakoltatási téma már négy éve mûködik?Akkor sem értem miért nem tesz valaki valami jelzést az ügyben?
Kizárt dolog, hogy egy bank ne lépne ilyenkor.Mire eljut az ügy az árverezésig, az igen hosszadalmas.
A kérdező hozzászólása: Az eddig eltelt idõ még nem volt elég?A jelzálogoz pluszban képezõ ingatlant sem engedik eladni, pedig lenne rá vevõ.Miért nem lehet eladni?
Lehet, hogy lépett a bank, csak Neked nem árulták el. A plusz ingatlan pedig még mindig fedezet. Sõt, ha elárverezik a lakást, és nem jön be belõle annyi pénz, amennyit a bank szeretne, akkor a plusz ingatlan is elárverezésre kerül. Gondolom a 21, 5 millió már rég meghaladta a lakás forgalmi értékét.
A kérdező hozzászólása: Úgy gondolom, hogy az lenne a fer ha a bank jelezne legalább valamit!!A lakásban lakó egyik tulajdonos fél kérvényezheti a banktól, hogy az ingatlanban lakjon a kiskorú gyerekeivel mint albérlõ?
Ha Te vagy a kezes, vagy a másik ingatlan tulajdonosa, akkor menj be a bankba! Jogod van megtudni, hogy hányadán a dolog!
A kérdező hozzászólása: Hála a Jó Istennek nem Én vagyok a vesztes ebbe az ügyben Én csak keresném a legjobb, és legkivitelezhetõbb megoldást mindenkinek!!

én jártam aikidora de szinte már 4-5 hónapja nem voltam de még is kéne önvédelem de nem nagyon merek el menni mit szólna az edző? Vagy mit csináljak? Neten lehet valamit tanulni?

Legjobb válasz: Nem fog semmi rosszat szólni, ha akrasz hantázhatsz, hogy sajnos családi okok miatt nem tustál stb. Az a baj a netes dolgokkal, hogy alapszinten meg tudsz vmit tanulni, de ehhez muszály egy edzõ akik kijavít ha vmit rosszul csinálsz stb. ezt saját tapasztalatból mondom. Én fõleg könyveket olvastam a témáról, de csak alapszintre sikerült velük eljutnom, ami igaz hasznos, de sokkal jobb ha egy olyan ember magyarázza el aki már több éve mûveli.

Nem fog semmi rosszat szólni, ha akrasz hantázhatsz, hogy sajnos családi okok miatt nem tustál stb. Az a baj a netes dolgokkal, hogy alapszinten meg tudsz vmit tanulni, de ehhez muszály egy edzõ akik kijavít ha vmit rosszul csinálsz stb. ezt saját tapasztalatból mondom. Én fõleg könyveket olvastam a témáról, de csak alapszintre sikerült velük eljutnom, ami igaz hasznos, de sokkal jobb ha egy olyan ember magyarázza el aki már több éve mûveli.
*tudtál

Megfigyeltétek már? Sokszor már 4. -5. válasznál úgy elszabadulnak az indulatok, hogy nem is az eredeti kérdés a lényeg, arra mintha nem is emlékeznének sokan.

Legjobb válasz: Errõl szól a politika. Aki pl. Fidesz rajongó, az semmilyen kritikát nem hajlandó elfogadni a Fideszrõl, és élbõl támad. De ez igaz a többi pártra is. Amióta ide írogatok, heti 2 %-o t csökken a hatékonyságom, pedig szerintem a témába vágó válaszokat adok. Csak sokaknak nem tetszik a véleményem. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem hasznos.

Errõl szól a politika. Aki pl. Fidesz rajongó, az semmilyen kritikát nem hajlandó elfogadni a Fideszrõl, és élbõl támad. De ez igaz a többi pártra is. Amióta ide írogatok, heti 2 %-o t csökken a hatékonyságom, pedig szerintem a témába vágó válaszokat adok. Csak sokaknak nem tetszik a véleményem. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem hasznos.
Elfelejtik az emberek, hogy a GYIK az NEM fórum. Értékeléssel kell reagálni és nem újabb válasszal, mert szabályba ütközik. De ha bárki is új választ ír, az alatta felsorolt kis szabályzat részlet 6 pontjából majdnem mind ugyanerrõl szól. Ez a Politika kategóriájára különösen jellemzõ.
Igen. Alakulnak ki viták, és a különbözõ véleményeket különbözõ módon (vérmérséklet, tárgyi tudás, hangulat, stb...) szerint ütköztetik a válaszadók és a kérdezõ. Ez aztán újabb kérdéseket szül, amik már túlmutatnak az eredeti kérdésen, csak már nem kerülnek kiírásra, hiszen az elõzõ gondolatmenethez szervesen kapcsolódnak. Néha a válaszoló nem válaszol a kérdésre, hanem korábbi válaszokban elõforduló esetleges tárgyi tévedéseket javít. Mondjuk ezzel offol, de a zöld/piros kezek osztásával erõsítheti/gyengítheti az adott válaszokat. Néha ez is gubancot, okoz, ha valaki megsértõdik azon, hogy õt valamiben (vagy amilyen hangnemben) kijavítják. Érdekes ezeket megfigyelni. A jelenség pedig létezik.
Az a helyzet, hogy ITT nem csak a kérdezõ válaszára reagálnak, hanem az elõttük lévõ hozzászólásokra is. Ebben nem is lenne semmi hiba, ha tárgyilagos maradna a téma. Csakhogy elõbb-utóbb beszólnak a "fanatikusok" is, akiknek 'oszt mindegy mit mondasz, végig se hallgatnak/olvasnak, elakadnak az elsõ "számukra sértõ" gondolatnál. És, ...... elszabadul a "pokol". "Amióta ide írogatok, heti 2 %-o t csökken a hatékonyságom" -Ha nem tanulsz meg mások tetszése szerint beszélni, tartózkodj a politikától- "id.Takács Tibor"
.Az a baj, hogy már az elsõ válasznál elkezdenek gyûlölködni a bér provokátorok..
az mszp tehet róla
Hú, ez valami elképesztõ jelenség, nem is nagyom tudok rá magyarázatot.... lehet , hogy eszt hívják beszélgetésnek?, amikor egy témából következik egy másik...
A kérdező hozzászólása: EZT ....nem eszt!:(
Nézd meg az . választ, amit kaptál!

12 hetes terhes vagyok de már 4, 5 kg-ot híztam. A védőnőm azt mondta, hogy75 kg-nál több nem lehetek a 9 hónap alatt gyerekkel, mindennel együtt. Most vagyok 68 kg. Volt/van más is aki hasonlón cipőben jár?

Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Elsö vok. Es a helyedben megkerdeznem, hogy miert?mit csinal ha mondjuk 76kg leszel? Levagja a kezed baltaval, hogy meglegyen a 75??? Ja es en vegül 8 kilot "hiztam" összesen, pedig ugyanugy es ugyanazt ettem mint a terhesseg elejen, ahol ennek a sulynak rögtön több mint fele feljött :D Szoval nyugi, ja es egy tanacs kerdezösködj körbe hatha van valakinek egy jo vedönöje, aki normalis es meg tud nyugtatni es el tudsz jarni hozza nem hivatalosan(mivel sajnos vedönö valasztas nincs:( )En is ezt tettem a terhesseg uccso heteiben amikor mar gyomoridegem volt ha csak szoba jött hogy mennem kell vedönöhöz...

Elsö vok. Es a helyedben megkerdeznem, hogy miert?mit csinal ha mondjuk 76kg leszel? Levagja a kezed baltaval, hogy meglegyen a 75??? Ja es en vegül 8 kilot "hiztam" összesen, pedig ugyanugy es ugyanazt ettem mint a terhesseg elejen, ahol ennek a sulynak rögtön több mint fele feljött :D Szoval nyugi, ja es egy tanacs kerdezösködj körbe hatha van valakinek egy jo vedönöje, aki normalis es meg tud nyugtatni es el tudsz jarni hozza nem hivatalosan(mivel sajnos vedönö valasztas nincs:( )En is ezt tettem a terhesseg uccso heteiben amikor mar gyomoridegem volt ha csak szoba jött hogy mennem kell vedönöhöz...
Én 55 kg-ról indultam, és a 33.hétig amíg meg nem szültem a lányom híztam kb. 8-9 kg-ot. Ezután jött volna még fel rám több kiló, plusz a vizesedés is, de a lánykám kiváncsi volt a világra. Én szerencsés voltam mert nem voltam kivánós, és nem ettem többet mint a terhességem elõtt. Viszont a gyümölcsöket elõrébb helyeztem mint bármi mást. Most 60 kg vagyok.Fogyok, ez jó mert még így is zavar ez az 5 kg plusz. Bevallom tornázni meg lusti vagyok. Meg nincs is már rá energiám.
Nekem normális édõnõm van, nem foglalkozott a súlyokkal, meg nem szabott nekem határt, de olvasok itt durva dolgokat, hogy "terrorizálja" a kismamákat, mert picit többet szedtek fel...Ne hagyd magad, de azért figyelj oda, mert az elsõ 12 hétben általában nem is híznak, csak utána kezd beindulni, szóval tényleg sok az a 4, 5. De mindenki más ütembe hízik, lehet ezután majd lelassul...azért figyelj oda, ha továbbra is ilyen ütemembe folytatod, az tényleg nem lesz jó, és kicsit változtatni kell az életmódodon.
Én 3 kg-t híztam az elsõ 12 hétben (nagyon rosszul voltam, és ezért mindig ennem "kellett"). Most a 30. héten 12 kilónál tartok, 73 vagyok. Lesz vagy 76 belõle, de lehet, hogy több. Az elsõ hármat 80, 77 és 74 kilóval szültem, de viszonylag gyorsan és könnyen lement. Ha nem eszel ész nélkül, és igyekszel mozogni, akkor szerintem bármennyi is jön föl, le is fog menni. Ez annyi mindentõl függ, minden kismama más. Én például odafigyelek az étkezésre + minden nap torna vagy séta, mégis gyorsan jönnek föl a kilók... De remélem, majd most is gyorsan lemennek!
Szia! És ha többet hizol mit csinál??? :) Mintha csak az én védõnõmet hallanám.Én 47 kg-mal kezdtem a terhességet, de ugy hogy elõtte 12 évig anorexiás voltam.Igy a szervezetem elkezdte raktározni az ételt, akárhogy figyelek rá, akkor is hizok.Már eljutottam odáig, hogy semmit fõtt ételt nem eszem, mûzli, gyümölcs, zöldség, és mégis hizok.Eddig 10 kg jött fel, most vagyok 21 hetes.Azt mondta nem hiszi el, hogy nem zabálok....mert akkor nem hiznék.Na?De már nem érdekel, nem fogok a gyermekem kárára 0 kalóriázni pont terhesen.Ugyhogy legözelebb ha megyek hozzá és ismét elkezd papolni, megmondom neki amit az orvosom üzent neki:Adja vissza a diplomáját.Ennyi.
Szia! no, akkor jönnek a nyugtató szavak! :-) én sosem voltam egy vékony lányka. 74 kiló volt az átlagom. aztán decemberben volt egy vizsgám, ami miatt stresszbõl zabáltam az édességet. Felhíztam 75 kilóra! ekkor estem teherbe. Letettem a cigit, és így egy hónap alatt majd 5 kilót híztam. jan.14-én 75, 5 kiló voltam, ma reggel 81 kiló. Sírva mentem anno az elsõ tanácsadásra a védõnõmhöz, aki azt mondta: "jaj kincsem, semmi baj, ez még semmi. ha valami gond lesz úgyis szólok. ezen ne aggódj igazán. vannak akik sokkal kövérebben is világra hozták egészséges babájukat." akkor egy picit megnyugodtam. nem mondom hogy nem bánt a súlyom, de nem tudok mit tenni. a terhesség alatt mondhatni nem is nassolok, nem eszem többet, ám a cigi elhagyása által megváltozott az emésztésem, arról nem beszélve hogy rendszeresen étkezem, míg régebben sokszor "elfelejtettem" enni és éhen voltam egész nap! igyekszem azért mégis figyelni az étkezésre, de lényegében ha nem nézem a cigi letevése utáni hízást akkor egy kilót híztam eddig. az orvos jóváhagyásával hamarosan elkezdek kicsit sportolni, hátha az erõben tart és nem tunyulok el. mondjuk a kilók java része a hasamra ment, úgy kb. 2 kiló osztódott el a hátsómon és a combomon. jó egészséget neked, és igaza van itt a lányoknak! a védõnõvel csak jól el kellene beszélgetni. mégis mit képzel magáról? kérdezd meg orvosodat is, õ mit mond? szia 13 hkm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!