Találatok a következő kifejezésre: Már 4 nincs baba (15 db)

Nemvárt után 4 nappal reggel negatív a teszt, akkor már biztosan nincs baba?

Fájnak a melleim folyamatosan, és émelygek. A nemvárt napján meg rá egy napra brutális derékfájásom volt és görcsölés, ez már elmúlt, és azóta sem jött meg.

Legjobb válasz: Nekem 6 nappal utána lett halvány pozi a teszt.... mind2 gyereknél középidõ után volt peteérésem (az elsõnél szerencsére tudtam az ovu teszt miatt így nem estem pánikba amikor mondta a doki,hogy az uh alapján amit az utolsó mensitõl számolt egy héttel kisebb)

Nekem 6 nappal utána lett halvány pozi a teszt.... mind2 gyereknél középidõ után volt peteérésem (az elsõnél szerencsére tudtam az ovu teszt miatt így nem estem pánikba amikor mondta a doki, hogy az uh alapján amit az utolsó mensitõl számolt egy héttel kisebb)
A kérdező hozzászólása: Ovutesztet használtam én is, és szurkált is a jobb oldalam, úgyhogy már meg kellett volna jönnie hétfõn. Kezdek elkeseredni, se mensi, se baba... :(

Ha nemvárt előtt 4 nappal reggeli pisiből Gabriel negatív akkor már tuti nincs baba?

Legjobb válasz: Nem, ez egyáltalán nem biztos. Ha nem jön meg, akkor a nemvárt napján tesztelj újra!

Nem, ez egyáltalán nem biztos. Ha nem jön meg, akkor a nemvárt napján tesztelj újra!
A kérdező hozzászólása: Mert hétfõtõl voltak gyengébb mensis görcseim, aztán az tegnapra elmúlt. A cicim is fájdogál már.
Még van remény, hiszen még nem vagy a nemvárt napján. tudom, nehéz kivárni, de még várd meg a nevártat és másnap tesztelj!!!
A nemvárt után kellene tesztelni, és akkor is többször, mert lehet, hogy 1-2-3 napig még nem mutat pozitívat.Nehéz kivárni, de próbáld meg kibírni ezt a pár napot!Remélem nem jön meg.Majd írd meg, hogy sikerült!
A Gabriel a nemvárt UTÁN 4 nappal se biztos, hogy pozitív :D Kolléganõmnek a nemvárt után 6 nappal lett csak a Gabriel tesztje pozi ( minden más teszt már a nemvárt napján mutatta) :-)

Ez most komoly, hogy ha már jár a baba, vehetek neki 6-7 ezer forintokért új cipőt 2-3 havonta (ahogy kinövi)? Télen hány pár kell? 3-4 ezer forintos árban max nincsenek első lépés cipők?

Legjobb válasz: Az én lányom 16 hónapos. Az elsõ benti cipõcskéje egy Liliputi volt amit 4 hónap alatt nõtt ki. A második benti is Liliputi de ez már Pediped, kintre pedig májusban vettem neki egy Elefanten szandált és még mindíg messze van attól, hogy kinõlje. Tehát ez babafüggõ. Van akinek gyorsabba nõ a lábacskája. És semmi sem kötelezõ. A szülõ dolga eldönteni, hogy mire tud és akar áldozni. Én a cipõn nem spórolok mert egy életre kihat ha most nem megfelelõ lábbelit adok rá. És még így sem biztos, hogy nem lesznek problémái majd a lábával, gerincével. De talán jobb áldozni egy minõségi cipõre mint késõbb orvosnál várakozni órákat és horror áron megvenni különbözõ talpbetéteket amiket felír a doki. A Zeptolt én is néztem de szerintem mivel nem bõr ezért nem is tartja úgy a bokát és belebüdösödhet akár gombás is lehet a gyerek lába. Persze ezt csak én gondolom. Használt cipõt sem ajánlatos adni a lábukra mert az sem egészséges mivel egy idegen kisgyerek már kitaposta. Sajnos minden gyerekholmin nyerészkednek a szülõkön de én a cipõre inkább áldozok.

A kérdező hozzászólása: Köszi a hozzászólásokat, mielõtt bárki személyeskedésnek veszi, nem én pontoztam le a hozzászólásokat, nem értem, miért ennyire vérremenõ ez a témakör, hogy valaki igy befut és körbepontoz :( További szép hétvégét mindenkinek! :)
Az én lányom 16 hónapos. Az elsõ benti cipõcskéje egy Liliputi volt amit 4 hónap alatt nõtt ki. A második benti is Liliputi de ez már Pediped, kintre pedig májusban vettem neki egy Elefanten szandált és még mindíg messze van attól, hogy kinõlje. Tehát ez babafüggõ. Van akinek gyorsabba nõ a lábacskája. És semmi sem kötelezõ. A szülõ dolga eldönteni, hogy mire tud és akar áldozni. Én a cipõn nem spórolok mert egy életre kihat ha most nem megfelelõ lábbelit adok rá. És még így sem biztos, hogy nem lesznek problémái majd a lábával, gerincével. De talán jobb áldozni egy minõségi cipõre mint késõbb orvosnál várakozni órákat és horror áron megvenni különbözõ talpbetéteket amiket felír a doki. A Zeptolt én is néztem de szerintem mivel nem bõr ezért nem is tartja úgy a bokát és belebüdösödhet akár gombás is lehet a gyerek lába. Persze ezt csak én gondolom. Használt cipõt sem ajánlatos adni a lábukra mert az sem egészséges mivel egy idegen kisgyerek már kitaposta. Sajnos minden gyerekholmin nyerészkednek a szülõkön de én a cipõre inkább áldozok.
Én Elefanten cipõket szoktam venni, az a boltban 7.990.-Ft, de a teszveszen és a vaterán is szoktak árulni újakat is, nem csak használtat, most vettem épp egy vadi újat 3.900.-Ft-ért
Én zetpol cipõt használok (illetve eddig egy szandija volt, most tervezem az õszi cipõt), ugyan nem bõr, hanem textil, de ugyanolyan jók, tartják a lábat, minõségiek és nem utolsó sorban találtam az én magas rüsztû, széles lábú lánykámnak jó cipõt, ami elég nehéz. Áruk olyan 2000-3000 Ft. között van. Nézz utána a neten. 15, 5 hós kislány anyukája.
Én is zetpol párti vagyok és bõr cipõket is forgalmaznak. Innen kérj árlistát: http://www.kacper.hu/index2.html
Ha nem is 2-3 havonta de 4 havonta be kell ruháznod ebbe. Ezzel jár a gyereknevelés. Biztos te is gyorsan kinõtted a kiscipõd!
Gombás sem lett a gyerekem lába a zetpoltól. :) A többiben egyetértünk, valóban babafüggõ, hogy milyen gyorsan nõ a lába. A lányomnak nyár eleje óta van meg a szandi, 18-as, még mindig jó. Tehát 3-4 hónapot is hordhatja, de akár tovább is, ha egyébként az idõjárás lehetõvé teszi. Használt cipõt valóban ne, mert azt már másik gyerek a saját lábára "igazította", ami nem a Te gyereked lábformája.
Elsõ vagyok. Elõzõnek írom, hogy a zetpol tartja a lábat, a lányomnak az van, attól még mert nem bõr, tartja a bokát, sarkat.... A hivatalos oldalukon írnak is arról, hogy tanúsítvány van arról, hogy egészséges a cipõ. tehát nem a levegõbe beszélek és nem is vagyok kereskedõjük sem. Csak egy használó, de maximálisan meg vagyok elégedve vele.
Elsõ vagyok, aki a zetpolt dícsérte. Tudom, hogy a kérdezõnek szántad a véleményed, de már ne is haragudj, amit gondolsz laikusan az nem igaz a zetpol cipõkre. Úgy gondolom tévútra meg nem kellene vinni a kedves kérdezõt....
A kérdező hozzászólása: Elsõ, köszi a válaaszt! Második, neked is köszi, de attól még, hogy elkezdesz gyõzködni, milyen jók is ezek a drága cipõk, attól még szemfényvesztésnek tartom, hogy ennyibe kerüljenek. Max kihasználják, hogy a szeretõ szülõk megveszik, lévén, más gyerekcucc is ilyen alapon van itthon árazva. Külföldön nem ez van, ott a gyerekruha alap. Használtat nem akarok venni. Irjatok még, akik tudtok olcsóbb, de megbizható márkákat, ötleteket, elõre is köszönöm.
Második vagyok és bocsánat hogy le mertem írni a véleményemet segítõ szándékkal. Szerintem semmi rosszat nem írtam és én sem vagyok kereskedõ. Nem akarlak meggyõzni semmirõl. A Zeptolról sem írtam rosszat csak hogy én laikusként mit gondoltam róla. Külfölddel meg hiába példázódsz mert itthon vagyunk és nem másutt. Szerintem sétálj el egy kínaiba és vegyél ott lábbelit ha már a jószándékot is csak kritizálni tudod azzal talán elégedett leszel minõségben és árban is.
Utólsónak üzenem, hogy én a saját véleményemet írtam le. "A Zeptolt én is néztem de szerintem mivel nem bõr ezért nem is tartja úgy a bokát és belebüdösödhet akár gombás is lehet a gyerek lába. Persze ezt csak én gondolom." Ha nem tudsz mondatokat értelmezni akkor legalább ne kötöszködj. Oda írtam, hogy ezt csak én gondoltam így. Ez nem azt jelenti, hogy igazam is van. Ha ettõl valaki "tévútra" kerül azt csak sajnálni tudom. Írtam egy szubjektív véleményt a konzekvenciákat pedig mindenki levonja úgy ahogyan akarja.

Kezdjek örülni vagy még korai? Már 4 napja késik a mensim tünetek nincsenek lehet ez baba?

általában pontossan szokott megjönni. most már 4 napja késik viszont semmi tünetet nem érzekmax,hogy folyton ennék,söt máskor ugye érzem mikor leszek beteg de most ezt sem.tesztelni még nem akarok egy hetet legalább megvárom,nem akarok csalodni,de szerintetek lehet baba??vagy valamit kellene éreznem?már nagyon szeretnénk és egy éve probálkozunk vele.

Legjobb válasz: Már most nagyon beleéled magad a gondolatba hogy terhes vagy. Ami nem baj csak ne nagyot csalódjál. A tesztek már pár napos terhességet is kimutatnak, hát vegyél egyet, legalább tudod az igazat és nem kell még egy hétig izgulnod hogy vajon igen vagy nem. Ilyenkor még nem nagyon vannak tünetek, a hányinger a mellfeszülés kicsit késõbb jön bár minden terhesség más és más. Ja és igen akár ez baba is lehet!!!

Már most nagyon beleéled magad a gondolatba hogy terhes vagy. Ami nem baj csak ne nagyot csalódjál. A tesztek már pár napos terhességet is kimutatnak, hát vegyél egyet, legalább tudod az igazat és nem kell még egy hétig izgulnod hogy vajon igen vagy nem. Ilyenkor még nem nagyon vannak tünetek, a hányinger a mellfeszülés kicsit késõbb jön bár minden terhesség más és más. Ja és igen akár ez baba is lehet!!!
A kérdező hozzászólása: azért nem akarok még tesztelni mert már párszor azt hittem hogy az vagyok és mégse:(:( pedig akkor ugyéreztem tünetek is vannak vagy csak beképzeltem mert nagyon szeretném.ezért várok még a tesztel!
Szia!Megértelek, én is ugyan igy voltam.Annyira szerettünk volna babót, és mindig mikor teszteltem, mert úgy éreztük, hogy most összejött, negatív lett, és másnap megjött.Végül teljesen belezavarodtam a tesztekbe, és már babonából nem mertem megcsinálni, és egyszer mikor egy napja késett, a párom nem hagyott békén, hogy õ tudni akarja, és vett egy tesztet.NAgyon halványan, de ott volt a második csík is, és már 32 hetes nagyon boldog kismama vagyok.Amugy tümnetem nekem semmi nem volt, még késõbb se.Semmi hányinger, reggeli rosszullét, az ég világon semmi.Az étvágyam sem volt nagyobb, mint elõtte, a cicim sem feszült.Úgyhogy a "jelekre" nem szabad adni.Szerintem nyugodtan csinálj tesztet, és hidd el, nem õ hozza a balszerencsét.Én is rákentem az egészet! :) NAgyon szurkolok neked.REmélem összejött.Írd meg hogy mi újság.NAgyon szorítok! Sok szerencsét és boldogságot!!!
Szia! Lehetsz terhes, nem is tudom volt e az elsõ napokban valami furcsa, azt tudom hogy még nem is tudtam a babáról, és nagyon fáradt voltam. A párom meg is lepõdött, mert lefeküdtem pihenni délután, amit már óvodás korom óta nem tettem. És a mellem lett nagyon érzékeny. Ezen kívül semmi tünetem nem volt. Azért csinálj tesztet, ne izgulj! Drukkolunk! 23 hetes kismama
Én annyira izgultam hogy mesi elõtt négy nappal már teszteltem, és már akkor kimutatta - mondjuk az olyan teszt volt. Szerintem csinálj egyet, jobb mint a bizonytalanság.
csinálj tesztet annyit megér, hogy ne idegeskedj
A teszt a megoldás.Vannak nagyon jó tesztek .A gravida-HCG-ét tudom ajánlani, mivel nekem még menstruáció elõtt kimutatta.Tudom mirõl beszélsz, de hidd el a teszt nem téved és fügettlen eredményt ad a te lelki álapotodtól. Sok sikert.
Szia! Lehetséges bármi. Nekem április 19-én kellett megjönnie de már elõtte egy héttel hánytam. Vettem egy tesztet és pozitív lett. Pont azon a napon amikor meg kellett jönni akkor is vettem egyet és az olyan határozott két csík lett...... Most 15.hetes boldog kismama vagyok :-D ! Nekem nagyon hamar jelentkeztek a tünetek.És még most is hányós vagyok rendesen, de valahogy kibírom. De tényleg van olyan akinek semmi. Szerintem is a teszt a legjobb megoldás! Nekem is volt sok negatív de végül csak lett pozitív is! Sok szerencsét kívánok! Szorítok! Szia

Érdemes egy 4 éves laptopba új aksit venni, ha már csak fél órát bír ki töltés nélkül? A gépnek amúgy nincs baja, szóval nem tervezem új gép vételét.

Meg még az a problémám, hogy a tölt? zsinórja rögtön ott, ahol be kell dugni a gépbe, ott megtört és csak egy bizonyos szögben tölt. Ezzel mit lehet tenni? Köszönöm az értelmes válaszokat!

Legjobb válasz: Bar az enyem csak 2,5 eves de ugyanennyit bir. Szerintem nem eri meg lecserelni, eleg dragak az akksik, inkabb mar kihasznalni amig lehet es gyujtogetni, majd lecserelni az egesz gepet. A tolto zsinorjat meg esetleg ha be mered vallalni vagd meg es nezd meg hogy melyik szal szakadt meg, szigeteloszalaggal tekerd jol korbe es kell menjen.

Bar az enyem csak 2, 5 eves de ugyanennyit bir. Szerintem nem eri meg lecserelni, eleg dragak az akksik, inkabb mar kihasznalni amig lehet es gyujtogetni, majd lecserelni az egesz gepet. A tolto zsinorjat meg esetleg ha be mered vallalni vagd meg es nezd meg hogy melyik szal szakadt meg, szigeteloszalaggal tekerd jol korbe es kell menjen.
én nem adnék. akkor már inkább a tápszerbe kakaóport, de ha simán is megissza, akkor nem.
Az utolsó válaszadó már írta, nem csak a tejallergiától kell tartani. A tehéntej jóval magasabb fehérjetartalmú mint az anyatej, megterhelheti a vesét, ill. felnõttkorban szív és érrendszeri problémákat okozhat. Persze nem mindenki lesz beteg felnõtt, mert tehéntejet ivott idõ elõtt, de azért jobb ezt a lehetõséget is figyelembe venni. A legjobban egyébként a szamártej hasonlít az anyatej összetételére, csak kár hogy sehol sem hallottam, hogy van eladó. :)
Attól, hogy más babának nem lett baja tõle, a tidnek lehet..
Az enyém 17 hónapos még nem ivott tejet. Instanat kakaót tettem már a tápiba, sõt gabonapelyhet is. Én sem a tejallergia miatt féltem a legjobban, az késõbb is elõjöhet, még akár felnõtt korban is. Elõttem már leírtáka káros hatásait. Szerintem már a két hónap nem olyan sok (de inkább még késõbb ajánlják a tehéntejet), lesz még elég ideje a babának tejet inni, meg kakaót is. És ha unokatesód kútbaugrik, Te utánaugrasz? (nem bántássképp írtam) Attól, hogy az õ babájának nem lett baja, a Tiednek még lehet. Én is 8 hónaposan már tehéntejet ittam, de a lányomnak mégsem adtam.
Én úgy tudom, hogy nem csak az allergia miatt nem javasolják. A tehéntej fehérjetartalma majdnem háromszor annyi mint az anyatejé vagy a tápszeré. Ezt meg nehezen tudja megemészteni a baba pocija, és megterheli a vesét. Amúgy én már kb. 6 hós kora óta rakok instant kakaóport a tápszeréhez, ha nem akarja meginni.
Én sem adnék még. Szerintem ezt a 2 hónapot már kibírjátok kakaó nélkül :) Ha mégsem, akkor esetleg tápszerrel keverve próbálnám.
Én is adnék neki, semmi baja nem lesz tõle.
Nyugodtan adj neki.Az enyémek már 3 hónaposan kaptak, és soha nem volt semmi bajuk.AEz a mánia a tápszergyáraktól ered.A napokban olvastam a neten, hogy megállapították, hogy a tejallergia oka vagy öröklés, vagy genetikai rendellenesség.Ez pedig csak kevés gyerekre lehet igaz.Ha igaz lenne, minden 25-31 év feletti ember tejallergiás lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Nem is tudom de szerintem ha nem is adok most neki és ez a tejallergia benne van a szervezetében ez akkor késõbb úgy is elõjönne nála de remélem nem fog.

5 napja késik már hányingerem is van. De azért nemgondolom hogy a baba miatt van hányinger mert ha büfögök akkor elmulik kis időre! De már 4 napja van hányingerem. Más tünet nincs. Akkor nem ezért van hányinger ugye?

Legjobb válasz: Ha egyébként nem szokott késni a menszid,akkor én csinálnék a helyedben egy tesztet. A hányinger sok mindentõl lehet, pláne hogy influenzás idõszakban vagyunk, de lehet, babától is. A nõvéremnek az 5.héttõl fájt a melle, hányingere volt. Akkor csinált tesztet, de neki egyébként is késett máskor is pár napot.

Ha egyébként nem szokott késni a menszid, akkor én csinálnék a helyedben egy tesztet. A hányinger sok mindentõl lehet, pláne hogy influenzás idõszakban vagyunk, de lehet, babától is. A nõvéremnek az 5.héttõl fájt a melle, hányingere volt. Akkor csinált tesztet, de neki egyébként is késett máskor is pár napot.
A kérdező hozzászólása: Nekem nem szokott késni!De peteg sem vagyok!!!!! Ez az egy reményem van hogy babám lesz a hányinger!De hát ezsem biztos hogy attol lehet mert ha büfög valaki és jobban lesz akkor tuti nem attol volt nem???
Csinálj egy tesztet!!Nekem már akkor feszült a cicim mielõtt meg kellett volna jönnie!!És a hányinger lehet a babától.Az hogy a büfi enyhíti kis idõre ez normális.De ha büfi után visszajön az émelygés az valami miatt van, és a tünetekbõl ítélve babától!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!!!Igern püfi után 10 másodpercig jobb volt de ennyi aztán ugyan ugy visszajött a hányingerem

Már 4 hónapja nincs baba. Mennyit várjunk még?

ebb?l kb 1 ciklus volt, amit nem nagyon használtunk ki, de ott is összejöhett volna...

Legjobb válasz: pé van(nem minden ciklusban, azaz volt 1 vagy 2 ahol nem volt a hõm alapján)jókor vagyunk együtt...stb csak gondolom ezt elõbb a doki is látni akarja, hogy tényleg van e pé...vagy elég neki a görbe is?abból is meg tudja állapítani?

A kérdező hozzászólása: pé van(nem minden ciklusban, azaz volt 1 vagy 2 ahol nem volt a hõm alapján)jókor vagyunk együtt...stb csak gondolom ezt elõbb a doki is látni akarja, hogy tényleg van e pé...vagy elég neki a görbe is?abból is meg tudja állapítani?
Szia! Szerintem ne várd ki.Én sem tudtam és én is azt hazudtam, h egy éve próbálkozunk.Csak úgy kezdték el nálam a kivizsgálásokat és kiderült, h gondjaim vannak a hormonjaimmal.Most gondolj bele, ha vártam volna még vagy fél évet!!!Csak idõpocsékolás lett volna a "babagyártás" szempontjából!
4 hónap még nem sok. Ha legalább 1 évig nem esel teherbe, akkor fordulj orvoshoz. Mi is így csináltuk a férjemmel, vizsgálatok megvoltak, 21 hónapja próbálkozunk, akkor mi mit szóljunk?! Én 30, férjem 36 éves, minket már az idõ is sürget, de nem tudunk mit csinálni. Szóval azt hiszem a mi helyzetünk sokkal rosszabb. De nem adjuk fel! Minden egyes hónapban reménykedünk, hogy talán most....és tudom, hogy egyszer ott lesz a kezemben egy plusszos teszt, amiért nagyon megszenvedtünk mind a ketten ! :) Fel a fejjel!
Szia!Szerimtem 4 hónap után még nem kéne aggódnod az még semmi!Mi csak most mentünk el orvoshoz, pedig 2.5 éve próbálkozunk!Nekem van már egy elõzõ kapcsolatból egy három éves lányom.ezért reménykedem, hogy nincs akkora próbléma!Úgy tudom, hogy egy év sikertelen próbálkozás után kell elmenni dokihoz!Várj még 2-3 hónapot és, ha akkor sem jön össze akkor menjetek el kivizsgáltatni magatokat!Sok sikert!!!
Az elõzõ válaszoló vagyok!Mi az 1.számú Nõi Klinikára mentünk, ott ki kellett tölteni egy papirt, megnéztek ultrahanggal, kaptam egy papirt amin rajta van, hogy a ciklus melyik napján kell menni vérvételre ez négy alkalmat jelent!
A kérdező hozzászólása: köszönöm...nagyon reménykedem ebben a hónapban...mi mindent megtettünk, elvileg összejöhet most...(de már volt egy ilyen ciklusom, ami szerint egyértelmûen babásnak kellett volna maradnom, mégsem:(() félek...mondjuk most annyira rossz minden körülöttem, hogy tuti most fog összejönni...murphy
A kérdező hozzászólása: 7.hónapban összejött!!!!!! terhes vagyok!!!mindnekinek türlemet és kitartást kívánok, akinek még nem jött össze!!!!!!
Gratulálok:-)
gratulálok! mikorra vagy kiírva? kellett v.mi segítség a teherbeeséshez, vagy spontán jött össze?
A kérdező hozzászólása: olyan fura ez!...tök fiatalok vagyunk, párom is, most volt esküvõnk, minden meglenne annak a babónak aki jönne hozzánk, mégsem akar jönni:((( Nagyon elszomorító.Más meg semmit nem tesz érte, hogy legyen, csak becsúszik és még talán fel sem tudja nevelni:((( Nekünk miért nem lehet???
Mi is kb. 4 hónapja bróbálkozunk, voltam kineziológusnál aki mebnézte, hogy minden rendben van-e nálam és igen most elvittem a férjemet is és nála talált a herékben gyúlladást amit egy áprilisi felfázás maradványa volt.Valószínû ezért nem sikerült eddig nekünk mert így nem voltak elég életképesek a spermák.Pszihésen is hatott rám ez az egész és tuti most már össze fog jönni!
Szia!A párommal sokáig próbálkoztunk, aztán egy alaposabb kivizsgálást követõen kiderült, hogy PCOS okozza a terméketlenséget.(persze ez nem azt jelenti, hogy nálad is ez a gond)Szóval egy jó orvos és egy teljeskörû vizsgálat kellene, szerintem...Fel a fejjel és hajrá! 15 hetes mamó
rendszeres a mensid? szerintem a 4 hónap egyáltalán nem sok! hidd el, össze fog jönni! mivel védekeztetek elõtte? ne görcsölj rá! ne akard minden áron!
a teherbeesés rovatban több válasz jönne...
A kérdező hozzászólása: bocs, véletlen írtam ide...köszi a segítséget hülye
A kérdező hozzászólása: igen rendszeres 28 nap 2 éve nem szedem már a bogyót
akkor ne félj, hamar összejön.
A kérdező hozzászólása: :(((mégis félek...várjuk ki az 1 évet?
Szerintem ne várj 1 évet!Én is 7 hónap után mentem dokihoz, azt montam neki hogy 1 éve próbálkozunk!Nem hõméröztem csak azóta amióta Dokihoz fordultam tehát 2 hónapja.Megnézett uh.-n és megnézte a hormonjaimat is.Ez vérvétel és a ciklus 6. és a 20. napján vesznek vért kb.Nekem kiderült hogy alacsony a sárga test színtem és magas a proletin színt, és abban a hónapba nem is volt pé.-m.Kaptam gyógyszert(Bromociptint)és hõmérõzés szerint már van pé.-m!31.-én kell vissza mennem dokihoz ellenörzésre, ja és közben néztek egy terheléses vércukrot, annak az eredményét is akkor tudom meg.Tehát ne várj, mert ha mégis valami probléma van inkább elöbb derüljön ki.Én se gondoltam volna hogy velem baj van!!!DE ha nálad nem lesz semmi , akkor még vissza van a párod!
A kérdező hozzászólása: spontán!!!!!!ez a poén......

Mit tegyek? Hőemelkedése van a babámnak.4 és fél hós koraszülött, a korrigált kora másfél hónap. Oltást kapott ma. Nincs itthon semmiféle gyógyszerünk, már harmadszorra kapta a kötelező oltásokat, és még sosem volt tőlük baja!

Legjobb válasz: Ha csak hõemelkedés, akkor nem kell tenned semmit. Bátor vagy amúgy, hogyhogy nincs otthon Germicid kúp? Nekünk anno minden oltásnál rákérdezett a gyerekorvos, hogy van-e otthon kúp, vagy írjon fel? Ha mégis belázasodna, és nincs semmitek, akkor hûtõfürdõ, vagy priznic. Jobbulást a kicsinek!

Ha csak hõemelkedés, akkor nem kell tenned semmit. Bátor vagy amúgy, hogyhogy nincs otthon Germicid kúp? Nekünk anno minden oltásnál rákérdezett a gyerekorvos, hogy van-e otthon kúp, vagy írjon fel? Ha mégis belázasodna, és nincs semmitek, akkor hûtõfürdõ, vagy priznic. Jobbulást a kicsinek!
Mivel írod, hogy kórház sincs a közeletekben, így még egyszer hangsúlyozom, fontos az otthoni lázcsillapítás, egy újszülöttnél is!!!!
Hát én még ilyet nem is hallottam. Ki mondott neked ekkora baromságot?! Egy kisgyerek gyakran lesz lázas, vagy hõemelkedése lehet akár egy náthától is... Az enyém nem egy beteges típus hálistennek, de a Germicidet és a Nurofent az eddigi majdnem 3 éve alatt kellett már néhányszor hirtelen elõkapni a hûtõbõl, éjszaka. Sõt, a gyerekorvos mindig kérdezi, ha megyünk a kötelezõ szurikra, illetve a státuszvizsgálatokra, hogy van-e otthon láz-és fájdalomcsillapítónk? Na, de ne aggódj, figyeld a picit, és reggel szerelkezzetek fel lázcsillapítóval.
1. vagyok. Persze hogy elmúlik, ne idegeskedj! :) Nekem a lányomnak szinte az összes oltása után hõemelkedése volt. Némelyiknél aludt utána 4 egybefüggõ órát is nappal... Tényleg xar a gyerekdokitok... :( Egyébként Nurofen szuszpenzió is jó, amit a 2. válaszoló is írt, azt recept nélkül is lehet kapni a patikában. Lázcsillapító MINDIG kell legyen otthon egy ilyen picurka mellett, mert sose lehet tudni, mikor lesz rá szükség.
Nurofen szirup ami babáknak van, nincs otthon?Ha feljebb menne a láza próbáld meg langyos vizbe tenni, vagy ha ezt nem nagyon szeretné, akkor a csuklójára mellkasára lábára bokájára nem túl hideg vizes ruhát tegyél.Persze ezt sürûn cseréld.Az oltástól lázasodott be az orvos ezt nem mondta?Mindenesetre nagyon ne hagyd felmenni a lázát, ha nem megy le akkor hivj ügyeletet.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, hálásan köszönöm. De ma nem alszom úgysem. Itt ülök mellette és folyamatosan nézegetem a lázát...
lázcsillapító nélkül hûtõfürdõzni tudod. holnap mindenféleképpen vegyél a patikában nurofent és panadol szirupot, kifejezetten babáknak van, 3 hónapos kortól adható, nálatok nem tudom lehet-e, de kérdezd meg a dokitokat. ha másért nem, mumusnak mindig legyen a hûtõben, bármikor belázasodhat, oltás után meg számítani is kell rá, teljesen természetes! ha meg jártok az orvosnál germicidet irass fel, ezt már terhesen fel szokták írni, hogy születésétõl legyen otthon :/ ez erõs lázcsillapító, 8 óránként lehet adni, a szuszpenziókat meg felváltva akár 3-4 óránként. a korrigált életkora miatt az adagolást kérdezd meg, mondjuk súly szerint van :) éjszaka keljél fel sûrûn, hajnalban többször is nézd, akkor még belázasodhat :(
Én apa vagyok, és ha tényleg ennyi kínon mentetek keresztül, hogy életben maradjon a gyereked, akkor az a minimum, hogy tartasz otthon gyógyszereket, ami kellhet! Ha nagyobb lesz, képzeld, még sebtapasz és sebkenõcs, és fertõtlenítõ is fog majd kelleni! Nem ítélkezés volt, hanem tanács, mert elég flegmán szólogatsz vissza a vége felé.
A kérdező hozzászólása: Mellesleg, ki vagy te, hogy ítélkezz? Fogalmad sincs az életemrõl és hogy mit álltam ki azért, hogy életben maradjon a gyermekem. Hát én egy ilyen anya vagyok. te biztos jobb. A többieknek: már nincs hõemelkedésünk. Köszi a segítségeteket.
A kérdező hozzászólása: Segítséget kértem és nem kioktatást, köszönöm szépen.
A kérdező hozzászólása: Rajta vagyok a témán... De még mindig hõemelkedésünk van... köszi a válaszokat.
Én komolyan, nem hiszem el, hogy ilyen anyák léteznek! Hány éves vagy??! A védõnõ sem mondta, hogy kell otthon tartani ezt-azt a gyereknek?!!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm. Nem én vagyok bátor, hanem valószínûleg a gyerekorvosom sz*r, mert én még csak nem is hallottam errõl a Germicid kúpról... :(
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: két kilós 44 centis babákat lázasan kórházba kell vinni, ez nem baromság, mi akkorán jöttünk haza. Nekik nem szabad otthon kísérletezgetni, hanem azonnal kórházba kell õket vinni - pláne, hogy a miénk 9 hetet töltött ott születése után. ... hálisten, ennél nagyobbak vagyunk már, de még csak akkorák, mint egy jó húsban lévõ újszülött. Ha eddig belázasodott volna, rohantam is volna vele a kórházba, de már nem gondolom úgy, hogy azonnal rohanni kell. Többieknek: Nurofenem sincs. Semmim nincs, pont amiatt, hogy tudtam, ha van valami, azonnal kórház...
A kérdező hozzászólása: Elmúlik ez magától? Tiszta ideg vagyok.
A kérdező hozzászólása: Ne nézzetek tudatlannak, csak anno amikor hazahoztuk a Kicsit a kórházból, azt mondták, hogy ezeknek a picikéknek nem lehet itthon csillapítani a lázát. Azóta hálistennek sok idõ telt el gond nélkül, fene se gondolta volna, hogy baj lesz, de már nem szaladnék be vele a kórházba éjnek évadján, nincs közel a kórház, a Kicsi meg alszik. És tudom ám, hogy az oltás miatt van, és csak hõemelkedés. De azért majd figyelgetem. Köszi.
Nem ártana egy ügyeletes gyógyszertárat felkeresnetek. Ilyen kicsi korban nagyon hamar lehet a hõemelkedésbõl magas láz fõleg oltás után. A kúp valóban megfelelne erre a célra, ha meg ez sem segít vizes borogatás vagy ügyelet.
A kérdező hozzászólása: Úgy tûnik, megúsztuk. :)
Szia. Szerintem ez jósló. Nemsokára jön a baba :D
A kérdező hozzászólása: Szia! De 12 órán keresztül folyamatosan jólóztam volna?
Lehet nyílt a méhszáj...
Én másfél napon át folyamatosan jóslóztam, be is mentem a kórházba vele, de hazaküldtek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!