Találatok a következő kifejezésre: Már 4 fel vagyok (76 db)

Megcsal? Sziasztok 19 vagyok a bnőm18, már 4 hónapja vagyok együtt a vele, de úgy érzem folyamatosan félre****.

A kapcsolatunk elején gyakorlatilag minden nap találkoztunk, most már gyakorlatilag hetente. Imádtunk együtt bulizni menni, de mostanság sosem jön el amikor hívom, pedig a barátaival el szokott menni. Mi történt kiszeretett bel?lem, vagy más jön be már neki?

Legjobb válasz: Szerintem ha ilyen, akkor kettesben meg kellene vele beszélni, h akkor most hogy is van ez... ha azután is olyan v már a beszélgetésnél tojik rád, akkor ott már nagy félre lépés van :S azért szurkolok, mégse :)

Szerintem ha ilyen, akkor kettesben meg kellene vele beszélni, h akkor most hogy is van ez... ha azután is olyan v már a beszélgetésnél tojik rád, akkor ott már nagy félre lépés van :S azért szurkolok, mégse :)
szerintem megcsal:S
Lehet, hogy meg nem csal, csak már nem szerelmes beléd. Beszéljétek meg, szerintem így nem maradhat hosszútávú ez a kapcsolat. 23/L
Ezt lehet egyáltalán kapcsolatnak nevezni? Lehetett egyáltaln bármikor? Mert ha igen, akkor mindenki kapcsolatban van mindenkivel. Bírom , amikor jönnek a neten élõ kis idióta tinik és mesélnek a nagy 1-2 hetes, netán 2-3 hónapos nagyon komoly kapcsolatukról.

Ha már van egy 6 honapos babám és 3év mulva steretnénk kistesot, mekkora lakást érdemes venni, 2 vagy 2, 5 szobást? Milyen a 4 emeleten lakni pici gyerekekkel, ha már nagyobbak fel tunak jönni gyalog vagy hogy lehet 2 gyerekkel felmenni?

Most állunk lakásvéel elött ésAZ ADILLEMA HOGY 2 VAGY 2,5 SZOBÁSAT VEGYÜNK,mert a 2,5es drágább és nem tudom ér e annyit az a fél szoba vagy el lehete férni 2 gyerekkel(késöbb is) a2 szobásban?! Illetve a 4 emeleten vannak a lakások és hogy lehet birni 2 gyerekkel oda felmenni,mert ha meglessz a kicsi akkor a nagyot már nem birom felvinni fel fog jönni,terhesen nehéz felmenni,akik ilyen helytetben vannak,voltak irják meg a tapasztalataikat!Köszönöm!!!

Legjobb válasz: Szerintem mindenképpen 2 és fél szobásat. Vagy 1 +2 félszobásat. A gyereknek is egészségesebb ha külön szobában "lakhatnak". :-) Mi is a 4.en lakunk, és már a babaprojekt közepében vagyunk, de még nem sikerült. de én is cipelni fogom felfele a babakocsit. :-(

Szerintem mindenképpen 2 és fél szobásat. Vagy 1 +2 félszobásat. A gyereknek is egészségesebb ha külön szobában "lakhatnak". :-) Mi is a 4.en lakunk, és már a babaprojekt közepében vagyunk, de még nem sikerült. de én is cipelni fogom felfele a babakocsit. :-(

Tényleg ennyire sok anyuka akarja/fogja hozzátáplálni a babáját már 4 hós kortól, vagy a kérdések fele csak provokáció?

Nem vagyok sem maradi, sem vaskalapos. Fiatal, értelmes, normális és laza anyukának vallom magam.

Legjobb válasz: Rosszul érzed. Teljesen normális dolog egy tápszeres babát hozzátáplálni 4 hónapos kortól. Az anyatejes az már, bár én abban sem találok kivetni valót. Ez az allergia dolog túl van lihegve. És a hozzátáplálás alatt nem a pacalt értem hortobágyi palacsintával, hanem egy kis alma, sütõtök, barack....

Rosszul érzed. Teljesen normális dolog egy tápszeres babát hozzátáplálni 4 hónapos kortól. Az anyatejes az már, bár én abban sem találok kivetni valót. Ez az allergia dolog túl van lihegve. És a hozzátáplálás alatt nem a pacalt értem hortobágyi palacsintával, hanem egy kis alma, sütõtök, barack....
Így van, minden anyukának szíve joga. Történt az eset, hogy a rokon kislány hozzátáplálásához 3 hósan egy kis birkapöcit is beiktattak krumplipürével. Ez a durva, nem az alma meg a sütõtök. Ennek a kislánynak a 8 hónapos kisöccse most "nagyon édesszájú az öcsi, nagyon szereti az édességet, fõleg a süteményt"......mondja az anyuka. Látjátok hiába háborodunk meg osztjuk a pro/kontrákat attól még ugyanúgy bekap egy-két kisbaba egy kis birkapörköltet.....:) nem tudunk mint tenni. Ez van. Aki meg megkérdezi szerintem nem provokálni akar, hanem csupán információra van szüksége, hiszen ez egy kérdezõs oldal.
Szerintem pedig most a te kérdésed volt provokáció már bocsi, és ismételten vitát fog itt szítani....:( A védõnõ is a hozzátáplálásról beszél, hogy mit kell majd adni, hogy mostmár lehet almát reszelni stb.....és jön újra, és ellenõrzi hogy megfelelõen folyik-e a hozzátáplálás. (nálunk így volt). Tehát már a védõnõ is errõl beszél, és a különbözõ táblázatok is amiket számtalan formában meg lehet a neten találni a hozzátáplálásról, hogy mikortól mit lehet adni. Ha butaság lenne biztos nem engednék meg nekik sem. Minden anyuka szíve joga eldönteni hogy most megkóstóltat-e egy kis almát vagy bármi mást. Én sütõtök-pürét adtam elõször, és nagyon szerette, és még nem volt négy hónapos. Él és virul. Nem éjjel nappal azt ette, csak kóstólgattuk. És abban nincs semmi gáz. Vagy van szerinted?
Ne haragudj, de a tápszer, az nem hozzátáplálás?? és ha jól megnézed, jön vissza az 50 évvel ezelõtti trend.Mert rájöttek, hogy a rengeteg tíltás, tej, meg liszt, meg a többi az ellenkezõjét váltotta ki.Ennyi allergiás gyerek tejre, lisztre, fruktózra , még az életben nem volt Magyarországon.Mert ez csak itt divat, más országokban nem. Igen.Ha nincs anyatej, minél hamarabb fõzelék, meg gyümölcs.
Mindenkinek a magánügye, ettõl senki nem lesz kevesebb/rosszabb. A gyerekorvos szerint is hozzá lehet 4 hós kortól táplálni a tápszeres babákat. Az anyatejeseknél valóban elég kivárni a 6 hós kort.
Miért lenne provokáció ? Tápszeres babákat bizony 4-5 hóstól hozzátáplálnak, ezen nem kellene meglepõdnöd. Anyatejes babáknál pedig ez a szorulásos idõszak , sokan inkább adnak gyümölcsöt mint gyógyszert !!!
Szerintem igen, valóban ilyen sokan elkezdik 4 hónap körül a hozzátáplálást.De nem érzem azt, hogy ez akkora baj lenne.Mert nem 100%, hogy egybõl a bolti üveges bébi ételekért nyúl az a FELELÕS anyuka, hanem otthon, saját maga készíti el, ne adj Isten még bio alapanyagokból is. Errõl lehet vitázni oldalakat, de felesleges.Szerintem mindenki döntse el, hogy mikor kezdi el a kóstoltatást.Arról nem is beszélve, hogy van olyan baba, aki 7 hónaposan sem nagyon érett a hozzátáplálásra, nem is fogad el szinte semmit.Másik baba pedig jóízûen eszegeti az almapürét már 4-5 hónapos kora körül. Én azt gondolom mindenki sepregessen a saját háza táján.Ne érts félre, én nem leszólom a kiírt kérdésed, csak már kezd tényleg elfajulni itt a GYIK-en az a "mikor kezdjem el hozzátáplálni a gyerekemet" kérdés. Ez abszolút gyerek függõ. Egy 5 hónapos kisfiú anyukája (4, 5 hónaposan kezdtem el kóstoltatni én is amúgy)
Pont ugyanezt a kérdést akartam feltenni. Hogy tényleg ennyien már 3-4 hónaposan elkezdik a hozzátáplálást? De sok olyan kérdés is szokott itt lenni, hogy még csak 3 hónapos a baba és nem tud kakilni pl. az almától, stb. mit csináljak.... Én is meglepõdtem ezen és nem nagyon értem. Ezek szerint biztos sokan elkezdik. Mi vártunk 5, 5 hós koráig, és akkor is csak kóstoltattunk gyümiket.
én egyet értek veled, ha tápszeres lett volna a fiam, akkor sem kezdem el hamarabb fél éves koránál.nem sietünk sehova, ehet még eleget kanálból világ életében.ráadásul attól, hogy tépszeres, egy fikarcnyit sem érettebb az emésztõrendszere, mint egy anyatejesnek, szerintem többet árt, mint használ a korai hozzátáplálás.de én nem foglakozom mással, mindenki úgy eteti a gyerekét, ahogy akarja, de majd ne csodálkozzon, ha valami gond lesz.lehet pillanatnyilag nincs gond, lehet nem is lesz, de lehet egész felnõtt korában gondja lesz az emésztõrendszerének.az meg kifejezetten irritál, hogy ha valaki azt írja, hogy nekem már két hónaposan pacalt adtak, mégis itt vagyok mondatok
azért mert ennyi idõsen már szüksége van rá.
Szia! Veled ellentétben engem nem érdekel, hogy ki mikor kezdi el a hozzátáplálást, azonban annyit elmesélek, hogy mikor a kislányom 3 hónapos volt elkezdett fogyni a csak anyatejtõl. Beszéltem a védõnõvel, hogy mit is tehetnék. Mondta, hogy vagy tápszer, vagy elkezdem hozzátáplálni. Adtam neki fõtt krumplit, ízlett ám, csak egy baj volt, hogy fájt tõle a pocakja, mert még nem volt "felkészülve". Tehát így lett tápszeres a lányom. Úgy voltam vele, hogy ha fájt a hasa a krumplitól, akkor nem 4 hónaposan kezdem újra a hozzátáplálást, hanem ha 5 lesz. Annyit még hozzáteszek, hogy a védõnõ mondta, hogy ne verjem nagydobra, hogy õ mit is tanácsolt, mert mostanában nem "divat" már 3 hónaposan hozzátáplálni a babákat, míg régen viszont már 6 hetesen lehetett nekik adni alma levét és a püréjét. Vagyis akkor az volt a módi.
SB2011: óriási tévedésben vagy! nincs szüksége rá!
17-es válaszoló vagyok! A babám születése óta hasfájós volt, nagyon mohón szopizott és rengeteg levegõt nyelt.Ezért édeskömény teát kapott, amit ha hiszed ha nem nem ivott meg egy pici cukor nélkül és, hogy miért nem?, mert már a kórházban is cukros kamilla teát itattak a babákkal.Különösebben engem nem zavar ha cukor van a gyerekem teájába.Nem azt mondom hogy mennyiség hanem egy leheletnyi.Na szóval itattam én a lányomat mert amúgy is igényelte.Szomjas a baba a tápszerre, de mind hiába.Akkor sem volt kaki.Különben meg mi ez a kérdés??? Neked nem mindegy kedves kérdezõ, hogy ki mikor mit ad a gyerekének?...Én pont [email protected]!
A kérdező hozzászólása: Engem érdekelt, sorry. És mivel ez egy kérdezõs oldal, feltettem a kérdést. Már bánom hogy a hozzátáplálásról is véleményt formáltam, mert elé lett volna csak simán kiírni a kérdést. A kérdés szempontjából ugyanis tök lényegtelen hogy én vagy mások mit gondolunk a hozzátáplálás korai megkezdésérõl. Nah, mindegy. Zárjuk le. Épp elég válasdz érkezett, tényleg mindenki azt csinál a babájával amit csak akar (sajnos). Köszönöm a válaszokat!
Védõnõ megint: 23-mas válaszolónak írnám hogy a tápszeres babák anyukái valósínûleg tudják ezt hogy víz kell a tápszer után/közben! Székrekedés a tápszer összetétele miatt alakul ki, vagy az miatt hogy hirtelen lesz tápszeres egy anyatejes baba! Az összetételnél figyelmesnek kell lenni mert nem mindegy hogy kukorica keményítõ van benne vagy burgonya keményítõ!
védõnõ! 23-as vagyok. tapasztalatom!!!, h kb. 50%-ban nem tudják az anyukák, h a tápszer mellé víz is kell. legalábbis az elsõ hetekben (mert utána a székrekedés folytán nyilván kiderül). a keményítõ-különbözõség igaz, és hasznos infó.
Bizony , széklet lazítónak kiválóak bizonyos gyümölcsök .Sokkal jobb azt adni mint gyógyszert , vagy hagyni szenvedni, és rámegy a családi nyugalom. A tápszer is hozzátáplálás , szükséges rossz .Veszem a jó minõségû gyümölcsöt 5 hónapos kora óta, 6 hónaposan kapott elõször húst, megbízható helyrõl csirke mellet és 8 hónapos kora óta elé teszem az ételt és emeli a szájába répa darabok krumpli vagy ép gyümölcs, így van ez kitalálva, amikor érett rá - tud stabilan ülni , újacskájával felcsípni, szájába emelni a falatot akkor jöhet a darabosabb étel. Ez babánként változó de 6-8 hónapos kor körül következik be , addigra érdemes túl lenni ezeknek a kóstoltatásán , mert ha kimarad akkor fordulhat elõ amit írtak is hogy 2 évesen még nem eszik nem hogy szilárdat de darabost sem, a szoptatásnak ehhez semmi köze, az mehet nyugodtan e mellet.
Rossz nézni, hogy "hós-hós-hós"! Ha már bekezdéseket írunk tele, és nem egy sajtfecni szélére próbáljuk odaszorítani, hogy hónapos, akkor legyünk már annyira igényesek, hogy kiírjuk azt a hónap szót....
Te ezt hol olvastad kedves okostojás utolsó! Nekem 4hónapos a babám.Már kóstolt almát, barackot és sütõtököt...és megyek tovább a kóstoltatással MERT: Iszonyú székrekedéses a babám.A tápszere is speciális Novalac IT. Sajnos 2hós korától tápszeres és ezzel együtt székrekedéses is.Ti tudjátok milyen az amikor nem tudsz segíteni a szenvedõ babádon aki már kb.4-5napja nem kakilt??Egyetlen megoldásnak a hozzátáplálás bizonyult.Láss csodát ha nem is minen nap de másfél naponta kakil az én drágám.Semmi hasfájás.Mosolyogva nyammogja a pépeket.Õ is boldog és én is az vagyok.Ennyi!!!
most lehet, h 10 korai h.tápl.-ból 1 erõs indokkal történik, 9 azonban passzióból, csak úgy, mert a védõnõ v gyerekorvos ezt tanácsolja. egyetértek a kérdezõvel, oltári nagy hiba az indokolatlan túl korai h.tápl.!!! súlyos gyomor- és bélpanaszok, felfújódás, hasfájás és székrekedés koronázhatja. arról nem is beszélve, h a 4hós milligrammot is alig emészt meg a kanalas ételbõl, ahogy bemegy, úgy jön ki, és miközben a baba látszólag megeszik 150-200 g kanalast, alig hízik valamit. a tápszeresnek a gyomra MÉG GYENGÉBB, mint az anyatejesnek, úh. tápszeres esetében még 6 hósan is lehetnek gyomorproblémák. tessék utánaolvasni!
4 hónapos volt a lányom, mikor elkezdtem a hozzátáplálást. 3 hónapos koráig szopizott, aztán tápszeres lett. Folyton szorulása volt, sokat sírt, szélcsöveztem, pocak masszázs, köménymag tea, semmi nem segített, ezért elkeztünk gyümölcsöt eszegetni. Kb 1 hét alatt megszûntek a panaszok. 16 hónapos már, semmi baja, ügyesen eszik kanállal, napi 2x még kap tápszert, vagy tejet, mindent elfogad, nem válogat, simán elfogadja a darabosat, a pépeset, mindent. Barátnõm 8 hónapos koráig szoptatta a lányát, akkor kezdte a hozzátáplálást. 1, 5 éves volt a kislány, mikor eljutottak odáig, hogy nem cumisüvegbõl itta a hígított bébipépeket. 2 éves volt a gyerek márciusban, és most kezdi megismerni a darabos ételeket. Na szerintem ez sem teljesen normális dolog.
A baba születése elõtti "vasraktára" kb. fél éves korra ürül ki. Ugyanakkor az anyatej alacsonyabb vastartalma sokkal nagyobb mértékben hasznosul, mint a tápszeré. Ezért kell elkezdeni tápszeres babánál hamarabb a hozzátáplálást. Valamint más oka is lehet pl. a gyümölcsök bevezetésének, remekül kezeli a szorulásos problémákat, ami tápszeres babáknál gyakran elõfordul. Sokkal humánusabb, mint pl. az állandó szélcsövezés vagy a cukros tea itatása.
Én is azok közé tartozom, akik elkezdték a hozzátáplálást 4 hónaposan, méghozzá mindkét gyereknél.Csakhogy értsd, miért is: A férjem súlyos laktózérzékeny.Elsõ babám 4 hetesen kórházban kötött ki.Spec tápszert kapott.Második babámat 4 hónapos koráig tudtam szoptatni, de sajnos nála is jelentkezett a laktózérzékenység.Õ is kap tápszert.Egész napom azzal telik, hogy valahogy beletukmáljak abból a borzalomból legalább fél litert (egész nap).Magyarul muszáj valamit még ennie, mert mióta a tápszert kapja, leállt a hízásban.Az anyatejtõl viszont nagyon jól fejlõdött. Tehát van, akinek megvan rá az oka, és nem provokációból eteti a babáját tápszeren (anyatejen) kívül mással is.
Miután már eldõlt, hogy kisbabánk szopik és csak anyatejhez jut, vagy tápszeres pótlást is kap, vagy csak tápszert, megvan az elsõ kiindulási alapunk. De ide beszúrnék egy gondolatot. Vajon a tápszerek megjelenése elõtt mi történt azokkal a kisbabákkal, akiknek édesanyja nem tudott megfelelõen szoptatni? Talán mind meghaltak? Nem, én személyesen is ismerek egy, ma már 85 éves idõs hölgyet, akinek szükségleteit nem fedezte édesanyja teje. Õ életét a vele egynapon született kisborjúnak köszönhette, aki nagymamájának istállójában látta meg a napvilágot. Ún. frissfejõs tehéntejet kapott, amit a borjú is szopott. De manapság a tehéntej ellenesség a hivatalos álláspont, a "divat", olvassunk csak el egy-egy tápszergyártó cég szóróanyagát, erre valamikor azt mondták, hogy az öndicséret bûdös. Ma már egyre többet hallani a kecsketejrõl is. Kezd újra népszerû lenni, igaz elsõsorban a tudatosan táplálkozók körében. Többen kimondottan gyógyulási szándékkal fordulnak hozzá. Különbözõ megbetegedéseknél használják mint alternatív terápiát, s allergia esetén kimondottan hatásos. Nemcsak a parlagfûvel etetett kecske teje jó hatású az arra allergiások számára, hanem általában mindenféle allergiás megbetegedésre. Mégis miért itt említem meg. Mert pár hónapja magam is megismerhettem egy kedves családot, ahol szoptatási nehézségekhez a tápszerek okozta erõs hasfájás is párosult. Náluk megoldást a kecsketej jelentette. A kisfiú 1 hónapos kora óta azon nõtt fel, s most már boldog totyogó. Ez annak is köszönhetõ, hogy az anyatej és a kecsketej nagyon hasonlatos. Ezek alapján létezik a hivatalos álláspont külön tápszeres, külön vegyesen táplált és külön anyatejes babák részére. Így tápszeres és vegyesen táplált babáknál 4 hónapos kortól el szokták kezdeni a hozzátáplálást, anyatejes babáknál pedig 5 hónaposan, de féléves kortól mindennkép ajánlják. Sõt 6 hónapos kortól már a gabona (glutén) és hús fehérjék adását is javasolják. Ezzel szemben olyan ajánlások is elérhetõek, a szoptatás népszerûsítõ oldalakon, melyek babák 6 hónapos koráig kizárólagos anyatejes és, vagy tápszeres táplálást írnak elõ. Itt a hozzátáplálás kezdetét úgy 8 hónapos korra teszik, de 1 éves kortól már javasolják. Hogy mikor kezdjük el rajtunk áll. Figyeljük gyermekünket, vegyük észre mikor kész a hozzátáplálásra. A másik szempont mi magunk vagyunk. A kisbabák életében hozzávetõlegesen 2 és 6 hetes korban, illetve 6 hónapos korban van egy ugrás, amikor megnõ hirtelen az étvágyuk. Ha ezt a szükségletet ki tudjuk elégíteni 6 hónapos korban is szoptatással és úgy döntünk, hogy még nem kívánjuk megkezdeni a hozzátáplálást, megtehetjük. Üdv: Védõnõ Esztergomról
Azt gondolom, hogy a dolgok mögé kell nézni. Lehet, hogy valaki jókedvébõl kezd korán hozzátáplálni, de sokan valamilyen nyomós oknál fogva. A mi példánk: 5 hós korától sem a tejet, sem a tápszert nem fogadta el a fiam. Ennek már voltak elõjelei, ezért 4 hótól kóstoltattam. Valamivel meg kellett etetnem, a doki így is azt mondta, gyorsítsak a tempón egy kicsit, mert hát éhen nem maradhat. Pedig hidd el, úgy terveztem, hogy 1 éves koráig szoptatom.
nem hinném. Ez az elmúlt 10 év divatja. Annak elõtte már rég hozzátápláltak 3 hósan is, nem hogy 4. Minél elõbb megszokja a gyomra annál jobb. Enyim anyatejes volt, de ettõl még ugyan úgy el kell kezdeni. Nem csak szerintem.

35+ 4 hetes vagyok és már 2. éjszaka arra ébredek fel többször, hogy fáj az alhasam. Olyasmi, mintha izomlázam lenne egy kis menstruációs görccsel megspékelve. Ilyenkor ez már természetes?

Legjobb válasz: Szia! Én 34 hetesen ugyanezzel a kérdéssel hívtam fel az orvosomat. Õ azt mondta, hogy menjek be hozzá, mert szeretné megnézni, hogy nem nyílik e a méhszáj. Nem volt olyan vészes fájdalom, csak kicsit aggasztó. Kiderült hogy megrövidült a méhnyak, és kinyílt a külsõ és a középsõ méhszáj. Mivel a belsõ még zárt volt, másnap hazaengedtek, de addig kaptam magnézium infúziót, illetve tüdõérlelõ injekciót, hogy ha netán hamarabb jönne a baba, akkor rendben legyen a légzése. Azóta 38+2 hetesek vagyunk, szóval nem volt semmi gond, de azért akkor kicsit aggódtam. Lehet hogy nálad semmi ilyen nincs, de a következõ vizsgálaton szerintem említsd meg.

Szia! Én 34 hetesen ugyanezzel a kérdéssel hívtam fel az orvosomat. Õ azt mondta, hogy menjek be hozzá, mert szeretné megnézni, hogy nem nyílik e a méhszáj. Nem volt olyan vészes fájdalom, csak kicsit aggasztó. Kiderült hogy megrövidült a méhnyak, és kinyílt a külsõ és a középsõ méhszáj. Mivel a belsõ még zárt volt, másnap hazaengedtek, de addig kaptam magnézium infúziót, illetve tüdõérlelõ injekciót, hogy ha netán hamarabb jönne a baba, akkor rendben legyen a légzése. Azóta 38+2 hetesek vagyunk, szóval nem volt semmi gond, de azért akkor kicsit aggódtam. Lehet hogy nálad semmi ilyen nincs, de a következõ vizsgálaton szerintem említsd meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Tegnap voltam dokinál és 2000-es méhszájam (végig annyi volt), de ma éjszaka kipróbáltam egy új módszert. Tettem a pocakom alá egy kispárnát és így nem fájdult meg. Megpróbálok most így aludni, hátha nem tér vissza.

Milyen tápszert eszik 4, 5 hónapos babád? A doki írja fel, vagy lehet már olyat is venni, ami a dm-ben van?

Legjobb válasz: lehet már másfélét is, nekem a doki azt mondta, adhatok Hipp-et is, azt nem is kell felírnia. Amúgy az én gyerekem Beba sensitiv HA-t eszik,amit a doki ír fel, így 2200ft/db

lehet már másfélét is, nekem a doki azt mondta, adhatok Hipp-et is, azt nem is kell felírnia. Amúgy az én gyerekem Beba sensitiv HA-t eszik, amit a doki ír fel, így 2200ft/db
Fermentáltat tudom ajánlani, 900 grammos 1000ft körül van, a doki írja fel.(Nagyon jó tápszer.)Ha a dm-ben vásárolsz sokkal drágább.
Beba pro 1 850ft/600g
Lactogen 1-es ír fel a doki, 550 Ft egy doboz (600gr).

Miért van folyásom a tablettáktól? Már a harmadik fajtát szedem és a normálisnál több folyásom van. A dokim már vagy 4 féle kúpot, krémet írt fel, de mindig visszajön. A nőgyógyász szerint ez a tabi miatt van. Most akkor hagyjam abba a szedését?

Legjobb válasz: Ha tényleg a tabi miatt van akkor fordulj másféle fogamzásgátló módszerhez. Például ott van a fogamzásgátló injekció, az szinte ugyanolyan biztonsággal véd mint a tabletta, és talán a folyás is elmúlik.

Ha tényleg a tabi miatt van akkor fordulj másféle fogamzásgátló módszerhez. Például ott van a fogamzásgátló injekció, az szinte ugyanolyan biztonsággal véd mint a tabletta, és talán a folyás is elmúlik.

Már 4 napja fel vagyok fujodva, melleim érzékenyek, derekam fáj, hányingerem van, néha hányok is, és sokszor éhes vagyok és furcs szagokat is érzek. Mensesemnek 4 nap mulva kellene megjönnie. Lehetséges hogy van pocaklakom?

Legjobb válasz: Kedves Kérdezõ! Furcsa, hogy ezt kérdezed. Amiket felsoroltál, azok között nincs egy se, amelyik ne feltételezné a terhességet :) Szerintem te tudod, hogy mi az igazság.

Kedves Kérdezõ! Furcsa, hogy ezt kérdezed. Amiket felsoroltál, azok között nincs egy se, amelyik ne feltételezné a terhességet :) Szerintem te tudod, hogy mi az igazság.
Szia! 4 nap múlva tesztelj és megtudod! Elõbb nem érdemes mert csalódhatsz....Drukk!!
a tüneteid mind-mind babára utalnak:) szorítok
Szia! Én most járok hasonló cipõben. 4 nap múlva kellene megjönnie, vannak jeleim, de már nem merek hinni benne:( volt, hogy már átvert a szervezetem (akkor 20 napot késett). Elég régóta szeretnénk babát, remélem nektek is összejön. Viszont, már nagyon vennék tesztet, ha érted mire gondolok. Tudom, még várni kell. Írd meg, hogy mi lett veled.

El tud aludni egy baba, ha éhes maradt? 4 és fél hetes babák mennyit esznek egy-egy etetéssel vagy naponta?

Vagy ha elalszik, akkor tutira nem éhes, még akkor sem, ha eléggé úgy csinál szopi után is, mintha éhes lenne.

Legjobb válasz: Az evés mennyisége a babáknál és alkalmanként is változó. Ha éhes,akkor vagy el sem alszik a cicin,vagy rövid idõn belül felébred és sír. A szopó szájmozgás pedig természetes még ebben a korban. Ha elalszik a babád,akkor biztosan nem marad éhes.

Az evés mennyisége a babáknál és alkalmanként is változó. Ha éhes, akkor vagy el sem alszik a cicin, vagy rövid idõn belül felébred és sír. A szopó szájmozgás pedig természetes még ebben a korban. Ha elalszik a babád, akkor biztosan nem marad éhes.
Amikor csak kéri szoptass. Lehet, hogy eleinte óránként, 2 óránként kell majd szoptatni, de így õ sem marad éhes, neked pedig nem lesz mellgyulladásod és a tej mennyisége is nõni fog, így néhány nap alatt rendezõdni fog minden. Az én kisfiam 4.5 hetesen még mindig 2 óránként szopott éjjel-nappal és nem volt semmi bajunk (kövér sem lett). Csak ne bizonytalanodj el és ne adj neki pótlást! Jelzi õ ha éhes lesz. Kitartás!
Az èn lànyom sajnos èhesen is tud aludni. Iszonyat rossz evö ès màr a szoptatàsnàl is küzdöttünk az evèssel. Akkor jöttünk rà, amikor nagyon keveset gyarapodott, pl: 2 hèt alatt 1dkg (egy!!), a 20dkg nàla màr extra! Lassan 1 éves ès mèg mindig nem szeret enni. Ha nem sìr a babàd, alszik ès szèpen gyarapszik, akkor nincs mièrt aggòdnod! Mi rendkívüli eset vagyunk, szerintem.

Már nem érdeklem? Már 4 napja hogy nem beszéltem a "barátommal" pedig mindennap szoktunk msn-en és most fel se hív semmi msn-re se jön amúgy még élőbe nem láttuk egymást csak írogatni szoktunk msn-en vagy lehet ennek semmi értelme és csak hülyitet

Legjobb válasz: lehet h talált egy lányt akivel még taláklozni is tud, és nem csak msnes beszélgetõpartnernek van..S: de lehet h csak valami elfoglaltsága van, vagy nyaralniment a a családjával és nem mondta, vagy rossz az internetük, nincs pénz a telefonján...sok minden lehet, nem feltétlen kell mindig a legrossszabra gondolni, ár tudom h sokaknak ez tûnik a leg ésszerûbbek...

lehet h talált egy lányt akivel még taláklozni is tud, és nem csak msnes beszélgetõpartnernek van..S: de lehet h csak valami elfoglaltsága van, vagy nyaralniment a a családjával és nem mondta, vagy rossz az internetük, nincs pénz a telefonján...sok minden lehet, nem feltétlen kell mindig a legrossszabra gondolni, ár tudom h sokaknak ez tûnik a leg ésszerûbbek...
virtuálisan soha nem érdekes valaki annyira, mint személyesen
Biztos rossz az msnje

6 hetes babás vagyok.4 napja van émelygés, ma meg már hiába ettem, egyre rosszabb. Már előre félek a család látogatástól ami ugyebár nagy kaja halmazzal jár. Hogy lehet leküzdeni a hányingert, émelygést? Meddig lesz ez így?

Legjobb válasz: én gyakorlatilag az elsõ trimesztert végighánytam, reggel, este, éjjel, mindig hányingerem volt. A családdal ne foglalkozz, ha neked nem esik jól enni, ne egyél, vagy egyél azt amit kívánsz, ne azt, amit ilyenkor "illik". Meg egyébként ha úgy érzed, nincs hangulatod társasághoz, szerintem azt is értse meg mindenki ilyenkor.

én gyakorlatilag az elsõ trimesztert végighánytam, reggel, este, éjjel, mindig hányingerem volt. A családdal ne foglalkozz, ha neked nem esik jól enni, ne egyél, vagy egyél azt amit kívánsz, ne azt, amit ilyenkor "illik". Meg egyébként ha úgy érzed, nincs hangulatod társasághoz, szerintem azt is értse meg mindenki ilyenkor.
Szia Sajnos ez elõfordul az elsõ 12 hétben, és van akinél még tovább is. Nekem is voltak olyan napok, hetek amikor alig bírtam felkelni az ágyból, olyan rosszul voltam. Nekem nagyon bevált a hideg gyömbér, egy picit felkavarod és akkor nem bántanak a buborékok. (A gyömbér jó a hányinger ellen.) Ha van otthon magneB6-d azt is beveheted, nekem azt a doki ajánlotta hányingerre. De jó lehet még a háztartási keksz rágcsálása is, nekem ez annyira nem vált be. Vagyis nem mindig volt eredményes. Remélem tudtam segíteni.
Sajnos erre nincs nagyon megoldás. Én mindhárom terhességem elsõ 12-14 hetében nagyon rosszul voltam, és a 3.-nál már egy csomót hánytam is. A dokim szerint a gyomor nyálkahártyáját izgatja egy bizonyos hormon, ami a rosszulléteket okozza. Állítólag ez is egy védekezõ rendszer, hogy ne egyen, igyon a kismama mindent, válogatás nélkül. Sokkal érzékenyebbé teszi a terhességi hormon a szagokra, ízekre a kismamákat. Nekem a rágózás, és a nagyon hideg víz segített (de a torokgyulladásra azért vigyázz!).Gyömbéres keksz is jó, bár én nem próbáltam. Kb. a második harmadra sokkal jobban leszel. Ha sokat pihensz, alszol, akkor gyorsabban múlik az idõ... Kitartást!
ja, és nekem a jeges kóla jött be hányinger ellen, bár mindenki mondta, hogy kólát de. De sokszor napokig csak az maradt meg bennem.
Nekem a savanyú dolgok segítettek, pl.: narancs, mandarin.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!