Találatok a következő kifejezésre: Már 4 elkezdtem a (36 db)

Aki már elkezdte a hozzá táplálást 4 hós babájánál az leírná nekem hogyan kezdte mit adott, és mennyit? ( Egyébként 2 hónapos kora óta tápszeres)

Egy hete kezdtem neki próbálgatni a tejpépet napi egyszer. Meg is eszi a kisfiam

Legjobb válasz: az én fiam anyatejes, de 4 hósan kellett kezdeni. esténként adtam neki tejpépet, amit a gyerekorvosunk írt fel. napközben elõször alma kifacsart levét adtam neki 1-2 kanállal. másnap már 2-3 kanál reszelt almát, után meg amennyit elfogadott (általában egy egész alma). ez ment 1 hétig, majd tettem hozzá neki 1 db õszibarackot, mert pont szezonja volt, de most is lehet bébiételbe venni. amikor már ezt is megszokta, akkor kapott sütõtököt, répát, cukkinit almával, meggyet almával hogy ne legyen savanyú. krumplit bármihez lehet tenni neki egy picit. az én fiam kb 1,5-2 decinyi kaját eszik egy evésre, még most is 9 hónaposan. csak most már napi 4szer :) én 2 szopizás között adtam neki enni, általában dél körül. 5 hónapos korára már napi kétszer evett, egyszer délelõtt, és egyszer délután. majd kb 6-7 hónaposan 3ra nõtt ez a szám.

az én fiam anyatejes, de 4 hósan kellett kezdeni. esténként adtam neki tejpépet, amit a gyerekorvosunk írt fel. napközben elõször alma kifacsart levét adtam neki 1-2 kanállal. másnap már 2-3 kanál reszelt almát, után meg amennyit elfogadott (általában egy egész alma). ez ment 1 hétig, majd tettem hozzá neki 1 db õszibarackot, mert pont szezonja volt, de most is lehet bébiételbe venni. amikor már ezt is megszokta, akkor kapott sütõtököt, répát, cukkinit almával, meggyet almával hogy ne legyen savanyú. krumplit bármihez lehet tenni neki egy picit. az én fiam kb 1, 5-2 decinyi kaját eszik egy evésre, még most is 9 hónaposan. csak most már napi 4szer :) én 2 szopizás között adtam neki enni, általában dél körül. 5 hónapos korára már napi kétszer evett, egyszer délelõtt, és egyszer délután. majd kb 6-7 hónaposan 3ra nõtt ez a szám.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Sokat segítettél :-D

164 cm vagyok és 56 kg. Már többször elkezdtem fogyózni. Általában ha kb 4 teljes kenyér és csokimentes nap után ha semmit nem csökken a súlyom feladom:S Miért van ez h ezek elhagyásával sem fogyom? Mit csináljak máshogy?

próbáltam már azt h minden nap egy órát sétáltam, de igysem fogytam, most mit csináljak?:S

Legjobb válasz: a diéta nem 4 napig tart. 1kg leadásához kb 1 hét kell. azért nem fogysz mert hamar feladod. plusz valami aktívabb sport kéne, heti 3-4 alkalom 1 órás aerob vagy kardió edzés.

a diéta nem 4 napig tart. 1kg leadásához kb 1 hét kell. azért nem fogysz mert hamar feladod. plusz valami aktívabb sport kéne, heti 3-4 alkalom 1 órás aerob vagy kardió edzés.
Figyelj egyáltalán nem értesz a táplálkozáshoz, tanuld meg, hogyan mûködik a testünk, mik a fehérjék, szénhidrátok, zsírok, miért és mikor van rájuk szükség, milyen mennyiségben és minõségben. Miért fogyunk, miért hízunk, miért fontos az anyagcsere sebesség... és még folytathatnám napestig. Ez olyan dolog, mintha azt írnám, hogy: "Beleültem egy autóba, beindítottam, eltekertem a kormányt, és mégsem megyek! Mit tegyek, nem értem!?" TUdod az, hogy a kenyeret, meg a csokit elhagyod, az édeskevés... ettõl még 100%-osan lehet rossz a táplálkozásod.

Mi a története a Végzet ereklyéi c. könyv elsõ 3 könyvének? Nagyon rég olvastam, és most elkezdtem a 4. et, de nem emlékszem már teljesen az elõtte levõ 3ra. Külön külön egy örténet leírást tudna írni valaki?

de ha van kedve és ideje, hosszasan is leírhatja, de egy kicsi ismertetõ jó lenne :/

Legjobb válasz:
Szia ! 1. Rész-Csontváros Clary megtudja, hogy Árvadász az anyja (és az apja is). Megismeri Jace-t, Isabelle-t, Alece-t, Hodge-ot... Késõbb kiderül, hogy a Végzet Kelyhével Valentine (késõbb mint kiderül Clary és Jace apja)új Árvadászokat akar létrehozni a Klávé ellen. Clary édesanyját elrabolja, a lány (meg nagyjából mindenki) elmegy Clary édesanyjáért (közbe persze megtalálták a Kelyhet és Jace meg Clary majdnem összejöttek). Vissza szerzik az anyját, de varázslattal elõídézet kómában fekszik és nem tudják felébreszteni (csak késõbb, de ez nincs még benne). 2.Rész.Hamuváros Valentine ellopja a Végzet Kardját is és majdnem átálítja az Alvilágiak vérével, megöli a Néma Testvéreket is. Simon vámpírrá válik, és kiderül Jace és Clary "titkos képessége", amirõl nem ír sokat, de Clary tud új rúnákat létrehozni. Valentine "lopkodja" az Alvilágiak vérét és le is csapolja a Kard átállításához, ezzel gyanúba terelve a vámpírokat. Egy boszorkánymester, egy tündér, egy lükantróp és egy vámpír vére kell neki, és ehhez Simont és egy vérfarkaslányt Maia-t, akarja felhasználni. (Maia Luke falkájához tartozik.) Simon majdnem meghal, de Jace (mivel Simon vámpír) ad neki a vérébõl, ezzel megmentve a fiút, akirõl késõbb kiderül, hogy most már nem bántja a a napfény furcsamód. És megjelenik Madeleine Bellefleur, aki tudja, hogy ébressze fel Clary anyját. 3.Rész-Üvegváros: (Ezt még nem olvastam el, ezért leírom, nagyjából mirõl szól.) Clarynek el kell utaznia Üvegvárosba, mert ott lakik az a boszorkánymester, aki fel tudja ébreszteni az édesanyját. Simont börtönbe küldik az Árnyvadászok, mert böki a csõrüket, hogy Simon vámpír,de nem bántja õt a napfény. Clary megismer egy Sebastian nevû Árnyvadászt. Valentine pedig gyilkolni akarja örökre az Árnyvadászokat.Az Alvilágiaknak és az Árnyvadászoknak össze kell fogniuk. Hát én ennyit tudok a 3. részrõl mert még csak az elején tartok,de már megvan a 4. rész is :)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia ! 1. Rész-Csontváros Clary megtudja, hogy Árvadász az anyja (és az apja is). Megismeri Jace-t, Isabelle-t, Alece-t, Hodge-ot... Késõbb kiderül, hogy a Végzet Kelyhével Valentine (késõbb mint kiderül Clary és Jace apja)új Árvadászokat akar létrehozni a Klávé ellen. Clary édesanyját elrabolja, a lány (meg nagyjából mindenki) elmegy Clary édesanyjáért (közbe persze megtalálták a Kelyhet és Jace meg Clary majdnem összejöttek). Vissza szerzik az anyját, de varázslattal elõídézet kómában fekszik és nem tudják felébreszteni (csak késõbb, de ez nincs még benne). 2.Rész.Hamuváros Valentine ellopja a Végzet Kardját is és majdnem átálítja az Alvilágiak vérével, megöli a Néma Testvéreket is. Simon vámpírrá válik, és kiderül Jace és Clary "titkos képessége", amirõl nem ír sokat, de Clary tud új rúnákat létrehozni. Valentine "lopkodja" az Alvilágiak vérét és le is csapolja a Kard átállításához, ezzel gyanúba terelve a vámpírokat. Egy boszorkánymester, egy tündér, egy lükantróp és egy vámpír vére kell neki, és ehhez Simont és egy vérfarkaslányt Maia-t, akarja felhasználni. (Maia Luke falkájához tartozik.) Simon majdnem meghal, de Jace (mivel Simon vámpír) ad neki a vérébõl, ezzel megmentve a fiút, akirõl késõbb kiderül, hogy most már nem bántja a a napfény furcsamód. És megjelenik Madeleine Bellefleur, aki tudja, hogy ébressze fel Clary anyját. 3.Rész-Üvegváros: (Ezt még nem olvastam el, ezért leírom, nagyjából mirõl szól.) Clarynek el kell utaznia Üvegvárosba, mert ott lakik az a boszorkánymester, aki fel tudja ébreszteni az édesanyját. Simont börtönbe küldik az Árnyvadászok, mert böki a csõrüket, hogy Simon vámpír, de nem bántja õt a napfény. Clary megismer egy Sebastian nevû Árnyvadászt. Valentine pedig gyilkolni akarja örökre az Árnyvadászokat.Az Alvilágiaknak és az Árnyvadászoknak össze kell fogniuk. Hát én ennyit tudok a 3. részrõl mert még csak az elején tartok, de már megvan a 4. rész is :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a választ, bár elolvastam már a 4.et, de utólag is jól jött, köszi érte :)
Igazán nincs mit, örülök, hogy segíthettem :)

Nagyot hibáztam? Most szombaton múlt 4 hónapos a kisfiam és már 2 hete elkezdtem a hozzátáplálást. Üveges babakonzervet és tejpépet kap.

Legjobb válasz: Szia! Az én kisfiam szinte születésétõl fogva tápszeres, a védõnõm javaslatára 4 hós korában kezdtem el adni a gyümiket, kicsit késõbb fõzeléket. Ha tápszeres a babád, akkor semmi baj nem lehet abból, hogy már gyümiket próbáltok enni. ( Van olyan jó mint a tápszer!) Persze ha szoptatsz még, akkor viszont korai volt. Boldog babázást!

Szia! Az én kisfiam szinte születésétõl fogva tápszeres, a védõnõm javaslatára 4 hós korában kezdtem el adni a gyümiket, kicsit késõbb fõzeléket. Ha tápszeres a babád, akkor semmi baj nem lehet abból, hogy már gyümiket próbáltok enni. ( Van olyan jó mint a tápszer!) Persze ha szoptatsz még, akkor viszont korai volt. Boldog babázást!
Szia.Ne aggódj és nem hibáztál szerintem.Én is kb.4 hónaposan kezdtem kóstoltatni vele a gyümiket és anyatejes.(1hét és 5 hónapos lesz).Nekünk a védõnõ(nagyon normális és szoptatáspári, de nem minden áron))ajánlotta, hogy az tízórai v. uzsi elõtt kapjon gyümit és utánna szopizzon, mert többször volt olyan, hogy 1 hétig nem volt kaki.Azt monta, hogy már szinte mindent megemészt a pindúr és nincs salakanyag.Most így, hogy uzsi elõtt kap gyümit és szopizik, minden rendben, 2-3 naponta tuti van kaki.
Én is ismertem olyan babát, aki igényelte a szilárd kaját ilyen korán. Egyszerûen nem lakott jól mással.
Ha a babád anyatejes, akkor igen, hibáztál, mert anyatejes babáknak 6 hónapos korukig nincs szükségük másra, mint az anya tejére. Ha tápszeres a babód, akkor szokták ajánlani már, hogy 4 hónapos kortól kezdõdjön meg a hozzátáplálás, de akkor sem muszáj elõrébb hozni a 6. hónapnál. Amúgy attól is függ, hogy hogyan vezetted be a babakonzervet, tehát fokozatosan, pl. egy-két kiskanál almapép, és ez növelve napról napra vagy hirtelen benyomott a babád egy egészet. Szóval kicsit részletesebben írhatnál róla, mert így nehéz megmondani, hogy hibáztál-e, de a hozzátápinál óvatosnak kell lenni, mert jöhet allergia és az emésztõrendszerük sem fejlett még a babáknak. Egy 6 hós babájú, a HT-t most kezdõ anyuka
Dehogy. De egy kis krumplit fõzhetsz te is, almát reszelhetsz, répát is fõzhetsz, ne egyen csóró mindig konzervet!
Szopizik még? Ha igen, 6 hónapig kizárólag az anyatejet ajánlják, nyilván nem véletlenül. Ha tápit eszik, 4 hónapos kortól már szokták kezdeni a hozzátáplálást. Én úgy láttam jónak, ha minnél tovább csak szopizik a kisfiam. Te úgy tünik nem így gondolod. Miért?
Szia! Szerintem sem hibáztál, az én kislányom anyatejes, de 4 hósan elkezdtük a hozzátáplálást. És õszintén megvalva nagyon örülök neki, mert most lassan 7 hónapos, és alig van már tejem, ha csak 6 hósan kezdtünk volna mást is enni, akkor most kaphatná a tápszert, így meg egy pár szopival és evéssel szépen fejlõdik.
A kérdező hozzászólása: Szóval: 3 hónaposan egyszerûen elválasztotta magát, még üvegbõl sem volt hajlandó meginni az anyatejet. Aztán 3 hete a tápszerbõl is csak 50-60 ml-eket volt hajlandó megenni. Hát innen jött az ötlet. Fokozatosan vezettem be, de már eszik 3-4 fajta konzervet. Nagyon ízlik neki, a tejpép is, de mindig csak a tápszer után kapja, változó, hogy milyen mennyiségben.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem, mert most olvastam, hogy a túl korai (5 hó elõti) hozzátáplálás tönkreteheti a bélflóráját és megnöveli néhány betegség kialakulásának az esélyét. Persze utánaolvashattam volna elõbb is. Igazából arra lettem volna kiváncsi, hogy más is eteti-e már ilyen korban az anyatejen/tápszeren kívül mással is a babát.
Elõzõnek: Nem azért lett kevesebb a tejed mert hozzátápláltad? Nem kötözködésbõl, csak kiváncsiságból. Mi most vagyunk 5hónaposak, de csak tervezem a hozzátáplálást a 6.hónap után.Addig elméletileg nem eléggé fejlett a gyomorrendszere.És sokáig szeretném szoptatni min. 1éves koráig.Gondolom ha hozzátáplálás megkezdõdik, jól lakik-->kevesebbet szopizik-->kevesebb tejcsi lesz hamarosan semmi. Én ezért félek a hozzátáplálástól. A kérdésre válaszolva: Szerintem ha tápszeres akkor nem, de ha anyatejes én vártam volna a 6.hónapig. Jó babázást!
Én 3-4 napig adtam neki egy fajtát.
és a 3. napon, már annyit adtam neki, amennyi jól esett neki
nem, nem jól tudod :) egyszerre nem csak egyfélét lehet adni, akár 3-4 félét is majd 2-3 hét múlva ha ott tartotok. egyszerre csak egy új ízt lehet adni! 3-4 nap alma után jöhet a barack, abból 2 kiskanállal adj az elsõ nap, de nyugodtan belekeverheted az alma adagjába vagy egybõl a 2 kiskanál barack után jöhet az alma :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
A kérdező hozzászólása: Köszi az okosságokat:) ))Sokat segítenek
A kérdező hozzászólása: Hányszor adjak neki, 1nap egyszer, vagy lehet 2x is?
nem, csak 1x lehet! egy étkezés kiváltására kb. 2 hét az ideális. ha egybõl 2x adsz neki az megterheli a pocakját. különben is csak almát eszik még, majd ha 2-3 féle zöldségetbevezettél, akkor lehet majd elkezdeni az ebédet, 10óraira meg marad a gyümölcs. de kóstoltatni mindig a 10órai elõtt kell, mert ha allergiás az ne pont éjjel jöjjön ki
Ezek az infók nekem is hasznosak, így nem teszem fel én is ezt a kérdést! Köszönöm! :) Nekem is ennyi idõs a kisfiam, én barackkal próbálkoztam! Egyik ismerõsöm mondta, hogy egészben is meg lehet vele kóstoltatni, igaz, csak egy gerezdet adtam neki! Odáig van érte... és nem fájt a pocakja, ez a lényeg!!! Ezt kapta 3 napig, most egy kis szünet van! :) Szép napot mindenkinek! ;)
Csináltál tesztet? Tuti, hogy terhes voltál?
Ha darabos volt, akkor nagy eséllyel vetélés volt.
Menstruáció lehet darabos is.Volt pozitív teszted?
ha vetélés volt esetleg, a teszt még mindig kimutatja, hogy terhes voltál-e.A hcg nem ürül ki gyorsan.
ha mindenképp tudni akarod csinálj 1 érzékeny tesztet
Ezt csak akkor tudhatod ha csináltál tesztet! De már nem biztos, hogy kimutatja, mert én 6hetesen vetéltem el és a vetélés napján negatív lett a tesztem!
4 napos késés önmagában még nem jelent terhességet.
en inkabb szakembert kerdeznek kivizsgalasok utan!
Még pont idõben elkezdted szedni, jó, hogy észrevették. Szerintem menj el genetikai tanácsadásra, ha bizonytalan vagy, ott majd megnyugtatnak.
ezt már tegnap is megkérdezted gondolod hogy mi laikus anyukák ezt meg fogjuk neked mondani?
A kérdező hozzászólása: ma este megyek orvoshoz.csak nem tul jón ez a tudat azért kérdeztem hogy hátha ha valakinek van tapasztalata ami egy kicsit megnyugtat.

Kisfiam 4 éves és nagyon vas hiányos.1 hónapja vérvétel eredményén 6, 8 volt a ferritin értéke. Akkor elkezdtük a Maltofer cseppet ill. a Ferritint szedni. Ma újabb vérvétel volt és az eredménye rosszabb lett. Már csak 2, 4! ni lehet ez?

Mit jelenthez ez? Holnap ez miatt kórház. Nagyon ideges vagyok!

Legjobb válasz: nyugodj meg, semmi baj nem lesz :) ismerõsöm úgy pótolja, hogy almába szöget szúrnak kiveszik és úgy eszi meg az almát

nyugodj meg, semmi baj nem lesz :) ismerõsöm úgy pótolja, hogy almába szöget szúrnak kiveszik és úgy eszi meg az almát
ezt így nem hiszem h megtudjuk mondani. Nyugodj meg, holnap jó kezekben lesz, és mindenre fény derül :) komolyabb baja, holnapig nem hiszem h lehet:) szeretgesd meg, puszilgasd:)

Elkezdtem a hozzátáplálást 4, 5 hós babámnál. Azt vettem észre már 2. alkalommal, hogy evés közben elkezd sírni, elég keservesen. Mért lehet ez?

Nem éhes volt, mert hagyott is az ételébõl. Lehet fáj a foga mellette? 1 barackból csináltam neki pépet. Megeheti az egészet is?

Legjobb válasz: Vagy a foga, vagy érzékeny az ételre, vagy nagyon nem ízlik neki.

Vagy a foga, vagy érzékeny az ételre, vagy nagyon nem ízlik neki.
még nincs kész az új ízekre, ételre. Ne erõltesd, pár nap múlva próbáld megint

Lindynette tabit szedek 1, 5 éve. Az utolsó 4 napos menzeszemkor a 3. nap voltam együtt a párommal. A 8. nap ismét elkezdtem a gyógyszert. A 7. tabi után pecsételő vérzést észleltem. Ma (12. 06. ) már 3. napja van. Van okom az aggodalomra?

Voltam dokinál azt mondta, hogy valószín?leg nem szivodott fel rendesen a gyógyszer. De biztosat csak akkor tudna mondani, ha megvizsgálna, de én ebbe nem egyeztem bele. Amúgy 17 éves vagyok.

Legjobb válasz: És miért nem egyeztél bele a vizsgálatba, ha csak azzal tudna biztosat mondani, fõleg ha aggódsz!? Valószínû nem vagy terhes, már ha ez miatt aggódsz, de nem Te lennél az elsõ, aki gyógyszer és menstruáció mellett esik teherbe. Biztosat csak az orvos tud mondani. Egyébként van okod aggódni, mivel egyetlen gyógyszer vagy óvszer sem véd 100%-an...

És miért nem egyeztél bele a vizsgálatba, ha csak azzal tudna biztosat mondani, fõleg ha aggódsz!? Valószínû nem vagy terhes, már ha ez miatt aggódsz, de nem Te lennél az elsõ, aki gyógyszer és menstruáció mellett esik teherbe. Biztosat csak az orvos tud mondani. Egyébként van okod aggódni, mivel egyetlen gyógyszer vagy óvszer sem véd 100%-an...
Egyezz bele a vizsgálatba. Egyébként meg úgy kell neked.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!