Találatok a következő kifejezésre: Már 3 szedek gyógyszert yasminelle, mindig (3 db)

Már 3 hónapja szedek gyógyszert (yasminelle), mindig rendesen, sosem felejtek el bevenni egy szemet sem. Az előző alkalmakkal mindig megjött azokban a napokban, amikor kellett, most viszont még mindig nem. Miért nem jön meg a menszeszem?

Miért lehet ez? Már csak két nap van hátra a gyógyszermentes hétb?l, meg fog jönni szerintetek? Ha nem akkor terhes lennék?

Legjobb válasz: Én ugyan novynettet szedek, de a 4.hónapban nekem se azon a napom jött meg mint az elõtõ alkalmakkor (én is mindig beveszem idõbe egyet se hagytam ki stb) hanem a 7napos szünet 5.napja végén. Én is nagyon nagyon izgultam és féltem, és fõképp nem értettem hogy miért nem azon a napon jött meg mint szokott! írd meg mi lett. klyd

Én ugyan novynettet szedek, de a 4.hónapban nekem se azon a napom jött meg mint az elõtõ alkalmakkor (én is mindig beveszem idõbe egyet se hagytam ki stb) hanem a 7napos szünet 5.napja végén. Én is nagyon nagyon izgultam és féltem, és fõképp nem értettem hogy miért nem azon a napon jött meg mint szokott! írd meg mi lett. klyd
Az enyémnek a tájékoztatója (Lindynette 20) azt írja, hogy ez elõfordulhat. De szerintem csinálj egy tesztet, annak az eredményét nem befolyásolja a tabi. Aztán akkor nyugodtabb leszel.:) Olvass utána a tájékoztatóban, hogyan szedjed tovább.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! klyd: az ötödik nap reggelén megjött :)

Valaki segítene? Már 3 éve szedek Yasminelle fogamzásgátló gyógyszert, mindíg este 8-kor veszem be a teblettákat.

A héten az történt velem, ami eddig még soha, hogy megvolt a 7 napos szünet és másnap kellett volna elkezdenem szedni ugye a 8. napon, de valamiért nem tudtam hogy milyen nap van és így már a 7. napon bevettem a tablettát. Természetesen nem hagytam abba, szedem tovább ugyanúgy csak egy nappal kés?bb vagyok már a naptár szerint, amikor is például szerda van nekem már a csütörtöki napot kell bevennem ami sorra következik. Ilyenkor mi történik? Véd ugyanúgy a gyógyszer? Esetleg addig használjunk kiegészító védekezést a párommal? Üdv: Kitti

Legjobb válasz: Semmi gond, 1 nappal lerövidítetted a szünetet. Ha hosszabbat tartasz, na az már gond, akkor nem is véd a tabletta. Nyugi, semmi gond nem lesz, véd a tabletta :)

Semmi gond, 1 nappal lerövidítetted a szünetet. Ha hosszabbat tartasz, na az már gond, akkor nem is véd a tabletta. Nyugi, semmi gond nem lesz, véd a tabletta :)
Nem lesz gond. Viszont a Yasminellet reggel kell beszedni, nem este, nekem legalábbis ezt mondta a nõgyógyászom.
Második: teljesen mindegy, hogy mikor veszi be, a lényeg, hogy minden nap ugyanabban az idõpontban.
Mondtam: nekem ezt mondta a nõgyógyász.
Hát, akkor cseréld le, mert óriási hülyeséget mond. :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors válaszotok! :)

Már több mint egy éve szedek fogamzásgátlót (Yasminellét).7200 Ft-ba kerül 3 hónapra. Nagyon drágának tartom. Tudtok másik gyógyszert ajánlani, ami olcsóbb lenne?

Legjobb válasz: Ha nincs semmilyen panaszod, akkor nem ajánlom a váltást. Lehet mástól mellékhatásaid lennének, ugyanis nincs másik olyan tabletta, ami ugyanezeket a hatóanyagokat ugyanilyen mennyiségben tartalmazza.

Ha nincs semmilyen panaszod, akkor nem ajánlom a váltást. Lehet mástól mellékhatásaid lennének, ugyanis nincs másik olyan tabletta, ami ugyanezeket a hatóanyagokat ugyanilyen mennyiségben tartalmazza.
az abortusz ennél jóval drágább és kellemetlenebb is. Én úgy gondolom havi 2500 forintot ez nekem megér.
Természetesen vannak fogamzásgátlók amik ennél olcsóbbak, viszont az orvos nem véletlenül írta fel ezt neked. Nyilvánvaló, hogy ez az a gyógyszer, ami a legközelebb áll a saját hormonháztartásodhoz, így teljesen feleslegesen kérdezõsködsz itt, hiszen akárki akármit ajánl valószínûleg az a te szervezetednek nem a legmegfelelõbb. Ha viszont nagyon váltani akarsz, akk azt mindenképpen egy NÕGYÓGYÁSSZAL beszéld meg!
Szerintem meg ki lehet váltani. Én régebben Mercilont szedtem, aminek 8400 ft volt az ára és amikor orvost váltottam, mondtam neki a problémámat, arról nem is beszélve , hogy a Mercilon köztes vérzéseket okozott. A doki felírt egy ugynevezett másolatot, ami ennek a gyógyszernek a tökéletes másolata a Sensonette, ami 4400 ft-ba kerül.Szóval én tuti váltanék.
Utolsó: Elsõ vagyok. Egyrészt a Mercilon nem egyenlõ a Sensonettel (Mercilon: 20 µg etinil-ösztradiol 150 µg dezogesztrel, Sensonette: 20 µg etinil-ösztradiol 75 µg gesztodén). Másrészt neked azért is tudott újat adni, mert köztivérzésed volt (tehát más hatóanyagú gyógyszer volt javasolt). Mivel a kérdezõnek nincsen semmilyen panasza, vszínûleg megfelelõ neki a gyógyszer. És mint az elsõ kommentemben leírtam, nincs olyan tabi, ami ugyanazt a hatóanyagot ugyanolyan mennyiségben tartalmazza. De persze abban igazad van, hogy az orvosához kellene elmennie, és megbeszélni vele a problémát.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!