Találatok a következő kifejezésre: Már 3 érzek (165 db)

15+3 hetes kismama vagyok, van köztetek hasonló korú? Hogy vagytok? Én már 3 napja érzem a mozgást, lehetséges? Második baba.

Legjobb válasz: Én 17 hetes vagyok,az elsõ babámat várom,kb egy hete érzem:)Azt hiszem elmondhatom,hogy az elmúlt 17 hétbõl az utolsó volt a legkellemesebb,elmúltak a rosszullétek,gyengeség.Amikor tudom tornázok,igazán jól esik.Kezd kerekedni a pocakon és büszkén viselek olyan ruhákat,amiben igenis mindenki láthatja,hogy anya leszek:)

Én 17 hetes vagyok, az elsõ babámat várom, kb egy hete érzem:) Azt hiszem elmondhatom, hogy az elmúlt 17 hétbõl az utolsó volt a legkellemesebb, elmúltak a rosszullétek, gyengeség.Amikor tudom tornázok, igazán jól esik.Kezd kerekedni a pocakon és büszkén viselek olyan ruhákat, amiben igenis mindenki láthatja, hogy anya leszek:)

Canesten Combit használtam 3 napig, már úgy érzem meggyógyultam, nem fáj, nem is csíp és nem is ég! De van 1 problémám, amikor elfogyott a 3 kúp 4-dik nap erős rózsaszín folyásom lett. Mitől lehet ez? Aggódjak vagy felesleges?

Nem tudom,most ez a kúp mellékhatása vagy még mindig bajom van?Pedig nem fáj már!

Legjobb válasz: én a helyedben elmennék nõgyogyóhoz. tök mindegy milyen hüvelykúpot használsz elvileg nem kellene ilyen vagy akár bármilyen folyásodnak lennie utána. sõt lehet hogy nem múlt el, hiába érzed h nem fáj meg éget, lehet hogy csak a tüneteit tüntette el

én a helyedben elmennék nõgyogyóhoz. tök mindegy milyen hüvelykúpot használsz elvileg nem kellene ilyen vagy akár bármilyen folyásodnak lennie utána. sõt lehet hogy nem múlt el, hiába érzed h nem fáj meg éget, lehet hogy csak a tüneteit tüntette el
szerintem is menj vissza a dokihoz, jobb, ha látja mitõl van az a folyás, nehogy valami bajod legyen.És tényleg lehet, h nem múlt el, nekem egy csomószor volt már olyan, h második-harmadik kúra után kezeltek csak ki.
Lehet hogy csak meg fog jönni
A kérdező hozzászólása: áááá...most múlt el talán 2 hete...biztos nem....köszönöm a válaszokat!
orvos irta fel a Canesten combit, vagy magadtol hasznaltad?mert lehet esetleg, hogy a tuneteken javitott, de ha nem Candida okozta a fertozest, hanem mondjuk bakterium, akkor nem szuntette meg. szerintem érdemes lenne elmenni dokihoz.
Amikor én használtam olyan kombit akkor nekem is elmúlt 3 nap után és nekem is hüvelygombám volt és az orvos ajánlotta. Több mint valószínû, hogy a 4. nap még mindig a kúp maradék része folyhatott ki belõled. Amikor használtad a kúpot akkor is észleltél folyást? Én nem 1x használtam már combit és volt amikor nekem narancssárgás volt és volt már rózsaszín is. Lehetséges h a "dzsuvát" hozta ki akkor belõled.
A kérdező hozzászólása: Lehet :) ) De nem tudom....még mindig van...de panaszom meg nincs...néha görcsöl a hasam picit mint amikor megjön...lehet hogy valami oknál fogva mégis jóval elõbb fog megjönni??

Holnap leszek 19 hetes terhes, és már 3 hete érzem a babó mózgását, 2 napja meg szinte 1x érzem csak. Baj lehet? Már sírtam is ez végett.

Legjobb válasz: Szia szerintem semmi baja a kisbabádnak,nállam ez ugyanigy volt,igaz ennek már hét éve.Nállam is lelasúlt a kislányom a huszadik héten de csak egy pár napra,majd meglátod mekkorákat fog rugni.Ha baja lenne már az ultrahangon kiderûlt volna,meg a vérvételeken.De én nyilván nem tudlak ûgy megnyuktatni mint egy orvos,én is azt hittem hogy vége a világnak.Próbálj egy picit megnyugodni és azér nem ártana egy vizsgálat.

Szia szerintem semmi baja a kisbabádnak, nállam ez ugyanigy volt, igaz ennek már hét éve.Nállam is lelasúlt a kislányom a huszadik héten de csak egy pár napra, majd meglátod mekkorákat fog rugni.Ha baja lenne már az ultrahangon kiderûlt volna, meg a vérvételeken.De én nyilván nem tudlak ûgy megnyuktatni mint egy orvos, én is azt hittem hogy vége a világnak.Próbálj egy picit megnyugodni és azér nem ártana egy vizsgálat.
Szia! Én 23 hetes vagyok, és 3 hete ugyanez volt a problémám. Megkérdeztem a védõnõt, és azt mondta, hogy a lényeg a napi egy mozgás ilyen korban. Megnyugodtam, és elmúlt az aggályom. Azóta minden nap az elsõ mozgást figyelem, és ha megnyugodtam, sokkal jobban érzem õt. Egyébként ez a meleg õket is kevesebb mozgásra készteti, ahogy mi is lustibbak vagyunk. Sok boldog percet kívánok nektek!
A kérdező hozzászólása: Szíja!Minden vizsgáltom negativ lett.AFP, integrált teszt, toxoplazma mind negativ.Szerdán megyek ultrahangra, de az még olyan messze van.Volt egy elhalt terhersségem, és azért is félek ennyire.Nagyok bizzok benne, hogy igazad lesz!Nagyon szépen köszönöm neked!!!
A kérdező hozzászólása: Második válaszólónak is nagyon köszönöm válaszát!!Akkor már nyugottab vagyok!Köszönöm, hogy ilyen aranyosak vagytok hozzám!Boldog baba várást neked!!Szió
2. válaszoló vagyok. Mi nagyon egy cipõben járhatunk, nekem is volt egy elhalt terhességem 12 hetesen. Kívánok neked sok erõt, és mindig gondolj a pozitív dolgokra, nem lehetünk ennyire pechesek! Kitartás, minden rendben lesz!
Szia! Egyáltalán nem baj, ha nem annyit mozog! Elvileg a nap 90%-t át kellene aludniuk! Az én babám meg napokon keresztül alig aludt valamit, most meg én is csak napi 1-2x érzem. Valószínûleg "elnyomja" õket is a meleg! És ne sírj, mert a babád is érzi! 25 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Nagyon aranyosak vagytok, és segitökészek!Nagyon hállás vagyok nektek!Meg nyugiztam, és már mócorgott egy nagyott a kispicurom, de megint semmi!Majd holnap bepótolja:) )Boldog béby várást nektek!Szíjasztok!!


Úgy érzem, el tudom képzelni, milyen anyának lenni. Vagy tényleg csak "élesben" tudom majd meg? Már 3 éve várok rá.

Legjobb válasz: Persze, nyilván élesben másmilyen lesz, mert szülés után már a pici diktál és esetleg más vágányra tereli azokat az elképzeléseidet, amik terhesség elõtt kialakultak benned, de én azt mondom, hogy lehetetlen nincs. Bármirõl is legyen szó, ha igazán szeretnéd, akkor véghez tudod vinni. És ha úgy érzed, hogy itt az ideje anyának lenni, hát akkor sok szerencsét és hajrá! :)

Persze, nyilván élesben másmilyen lesz, mert szülés után már a pici diktál és esetleg más vágányra tereli azokat az elképzeléseidet, amik terhesség elõtt kialakultak benned, de én azt mondom, hogy lehetetlen nincs. Bármirõl is legyen szó, ha igazán szeretnéd, akkor véghez tudod vinni. És ha úgy érzed, hogy itt az ideje anyának lenni, hát akkor sok szerencsét és hajrá! :)
Én 2 évet vártam és így éreztem mint Te. Persze teljesen más és sokmindent el se tudtam képzelni, de egy biztos, hogy magambizosan teszem a dolgom, amit jónak látok. Nem voltam depis, sírós, bizonytalan a szülés után, mert tudtam, hogy erre készültem már évek óta és nem vesztehógetek el ilyenekkel egy percet sem. Persze én is szoktan fáradt és türelmetlen lenni, de rajtam sosem tört ki a frász, hogy nem merem fürdetni, mit adjak, enni, miért sír, stb. Szerintem ha egybõl terhes lettem volna, akkor hisztisebb lennék, de így megértem rá, még ha másnak is képzeltem volna. Szívbõl drukkolok, hogy nagyon hamar meglásd te is!!
Ezt nem lehet elképzelni, ezt csak átélni lehet. Persze mindenki másképp éli meg, van akinek rózsaszín köd, van akinek nehéz. Én nagyon csalódtam magamban, mert több, mint 10 éve babát szeretnék, imádom õket, a családban sok baba felnevelésében aktívan részt vettem, mégis a saját más, és rájöttem, nem vagyok olyan kemény csaj, mint gondoltam... :-(( és ez elkesrít..
Egészen más elképzelni, mint gyakorlatban benne lenni. Mi is sokáig vártunk a babára, én sokat keseregtem a babavárás idõszakában, féltem, hogy nem jön össze..hát nem is jött..aztán mikor orvosi segítséggel terhes maradtam, akkor meg attól, hogy Istenem, csak sikerüljön kihordani. Ezek az én paráim voltak, amiket így utólag nem is értek..bezzeg attól sosem tartottam, hogy nem leszek jó Anya, mármint az én Picimnek jó Anya. Konkréten sosem gondolkodtam azon, hogy milyen lesz majd, vagy ekkor és akkor mit fogok tenni. Csak a szülésig gondolkodtam, de utána tovább egy percet sem és minden jött magától: csodás szülésem volt, mert készültünk rá a fiammal és szépnek akartam megélni és ez az élmény akkora bizalommal töltött el, hogy az utána levõ dolgok is mentek mint a karikacsapás. Most már nem pici, 1 hónap múlva 2 éves, most aztán próbára tesz.
Én is így voltam 2 vetélés után(amikor persze mindenki más terhes maradt):én mindent tudok, mindent jobban fogok tenni.Amikor császároztak, amikor fáradt voltam, nem volt tejem, türelmem.....sokszor sírtam tesómnak a telefonban, hogy szar anya vagyok.Ha most lennék terhes nem képzelõdék arról én milyen szuper anya leszek.Ezt csak akkor tudja meg 1 nõ, ha már benne van.Most már megbocsájtom magamnak, hogy nem vagyok robot, csak 1 ember, aki megadja a gyerekének, amit tud és nem akar másokra hasonlítani.Engem kifejezetten idegesítenek a csodásan szülõ-mamajógás-szuperfejlesztõs-évekig szoptató ...szupermamik.

Ha már 3 napja érzek joslofájásokat és a pocim is ment lefele mennyi idöm lehet még a szülésig? Anyákdugo nem ment el legalábbis nem láttam (pedig figyelem), annak mindenképpen el kell menni utánna indul csak meg a szülés?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ jóslófájástól 3 hetem volt a végiig,és a teljes pocakleszálástól 9 nap. Amikor elment a nyákdugó már 6 órája nagyon vajúdtam.Egy óra múlva megszültem.

Nekem az elsõ jóslófájástól 3 hetem volt a végiig, és a teljes pocakleszálástól 9 nap. Amikor elment a nyákdugó már 6 órája nagyon vajúdtam.Egy óra múlva megszültem.
A kérdező hozzászólása: a védönö szerint nagy a baba és nyomja az idegeket...
Ilyen elõrehaladott állapotban tilos hanyatt feküdni! Nyomja a fõ eret a testedben a méhed, nem csoda, hogy rosszul vagy, nem kap megfelelõ vérellátást az agyad! Oldalt szabad csak feküdni. Szüléskor sem fognak hanyatt fektetni, max félig ülõ helyzetben, úgy, hogy lábaid megemelik.
Minden terhesség más, nem minden babánál jön elõ, hogy a kismama nem tud háton feküdni. Nekem pl most a második terhesség alatt nem gond háton feküdni, perdig 32. hétben járok. Elsõ babánál már a terhesség felétõl nem bírtam háton lenni. A szülésnél nem tudom ott hogy van, meg lehet, hogy Mo-on is kórházanként különbözõ, de nem vízszintes testhelyzetben kellett szülni, hanem félig ülõben, a szülõágy meg volt döntve. Vajúdni pedig úgy a legjobb, ha nem fekszel közben, hanem járkálsz, sétálsz, mozogsz, mert úgy könnyebben tudsz tágulni. Légzéstechnikákat gyakorolj még a szülésig, az sokat segít!
Ez nem normális, már rég orvoshoz kellett volna menned vele!
Sokan vannak még ebben a helyzetben, mert ilyenkor a megnövekedett méh nyomhatja az ereket, ez okozza a tüneteket. A dokidnál csak háton fekve lehet szülni? Érdeklõdd meg, nem lehetsz-e számodra kényelmesebb pózban a kitolás alatt. Neki sem érdeke, hogy elájulj kitolás közben.
Nálam is így van, nem kell bepánikolni, néha arra ébredek h nem kapok levegõt.közel 3 kiló nehezedik a belsõ szerveidre teljesen normális a légszomj és a többi.izzadni mindenki izzad...40 fok van.szédülés=nem kapsz elég oxigént.ezért kell oldalt feküdni. szülésnél nem így lesz mert nem fekszel teljesen hanyatt. 39hkm
A kérdező hozzászólása: nálunk 20 fok van itt külföldön :) de csak olyankor kap el a höhullám ha háton fekszem. gondolom lehet más pozban is, nagyon remélem mert iszonyatos érzés fog el olyankor...uh-on is majd meghaltam, de fogtam magam és oldalra fordultam. Ejszaka nincs gond, csak ha elfeledkezem magamrol.de akkor ez már végigkiséri a maradék 5 hetemet?
6.-nál a pont!Igen végig kísérheti, de kb a 20.héttõl amúgy sem szabad háton feküdni.
Ez nálam is így volt.Nem is ajánlják 20 hét felett a háton fekvést mert az nyomja az ereket amik a gerinc mentén futnak.A dokival mindenképp beszélj errõl, még szülés elõtt. Szülés közben nem volt gondom(háton szültem).
Szia! én is szoktam ilyesmit érezni, de fogalmam sincs mitõl van :) és én is akkor ha állok... 18+3h km
Én nyillalást éreztem ezidõtájt, az sem volt egy élmény! :)
Elsõ vagyok, igen a nyilalás nálam is meg van, tényleg nagyon hülye érzés :) :)
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint várhatom a nyilalást is:) .Azt is csak állva érzitek?
Elsõ vagyok, hát azt sajna nem, azt mindenféle testhelyzetben :) fõleg ilyenkor, amikor ilyen hülye idõ van :S
Második vagyok, én a nyillalást éreztem mindenféle pózban, sõt egyszer volt olyan is, hogy arra ébredtem reggel, hogy iszonyatosan lezsibbadt a gátam. Lehet, hogy még ilyen is jön, készülj fel! :)
A kérdező hozzászólása: Most megérezhetjük a testrészeinket, amikrõl máskor tudomást sem veszünk:) .Köszönöm a válaszokat, és minden szépet és jót kívánok Nektek!

17 hetes terhes vagyok 3 napja megéreztem a Babókám erőteljes első mozgásait szuper érzés volt de ez a csoda csak egy napig tartott. Most már nem érzem hogy mocorogna csak egy picit leheletnyit. Ez nagy baj? Aggódom

Legjobb válasz: Nyugi, ne aggódj, nagy erõfeszítés neki ilyenkor még akkorát mozognia, hogy érezni tudd. A legtöbb kismama a 20. hét környékén érzi elõször, én is akkor éreztem. De akkor is volt, hogy napokig nem éreztem õt. Nyugi!

Nyugi, ne aggódj, nagy erõfeszítés neki ilyenkor még akkorát mozognia, hogy érezni tudd. A legtöbb kismama a 20. hét környékén érzi elõször, én is akkor éreztem. De akkor is volt, hogy napokig nem éreztem õt. Nyugi!
Semmi baj nincs, ne aggódj! Nekem is így volt. Én mindig akkor éreztem inkább, amikor este lefeküdtem vagy kora reggel amikor már felvoltam, de még nyugisan feküdtem. Ráadásul az elsõ mozgást nekem a párom vette észre, mert a hasamon volt a keze. :) ) Azt mondják napközben azért nem érzetem, mert ahogy mozogtam elringatódot és szundizott a drága. De most már egyre sûrûbben érzem napközben is. Most 27 hetes vagyok. Nyugi lassan te is egyre sûrûbben fogod érezni. Boldog baba várást
Nekem azt mondta a doki amikor 18 hetes voltam, hogy ne ijedjek meg, ha egyszer csak nem érzem, mert ilyenkor még olyan sok a helye, hogy 'elbújhat' úgy, hogy nem érzem. Ezért hát Te se aggódj! Néhány hét, és minden nap többször is érezni fogod. 26 hetes kismama
Én is éreztem a 17.héten, aztán vagy két hétig egyáltalán nem! Izgultam is nagyon, de nem volt semmi baj! A 20.héttõl viszont minden egyes nap érzem, és azóta érzi a férjem is! Üdv
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nagyon megnyugodtam:)

25 Hetes kismama vagyok, mar 3 napja nem akar megmozdulni a babam felek, nem erzem hogy mozogna mit tegyek? Vagy bekepzelem csak?

Legjobb válasz: Szia. Nem akarlak megijeszteni, de szerintem menj el a védõnõhez, vagy dokihoz, hogy hallgassák meg a szívhangot. Lehet, hogy csak Te nem érzed, hogy megmozdul, nekem 24 hetesen az orvos azt mondta, hogy még mindig elég pici ahhoz, hogy elbújhasson. Nem úgy van fordulva esetleg, befelé kalimpál. Vagy lehet, hogy tényleg akkor mocorog, mikor mozogsz, vagy alszol, ezért nem veszed észre. De nem fogsz megnyugodni úgysem, míg orvos nem látott, úgyhogy nézesd meg, hogy minden rendben van e. Ja és lehet a fronttól is, hogy lustibb. Majd írd meg mi volt. Minden jót! 37 hetes kismama.

Szia. Nem akarlak megijeszteni, de szerintem menj el a védõnõhez, vagy dokihoz, hogy hallgassák meg a szívhangot. Lehet, hogy csak Te nem érzed, hogy megmozdul, nekem 24 hetesen az orvos azt mondta, hogy még mindig elég pici ahhoz, hogy elbújhasson. Nem úgy van fordulva esetleg, befelé kalimpál. Vagy lehet, hogy tényleg akkor mocorog, mikor mozogsz, vagy alszol, ezért nem veszed észre. De nem fogsz megnyugodni úgysem, míg orvos nem látott, úgyhogy nézesd meg, hogy minden rendben van e. Ja és lehet a fronttól is, hogy lustibb. Majd írd meg mi volt. Minden jót! 37 hetes kismama.
Sajnos nem mindig van más tünet, ha baj van! Én tavaly jártam így a 36. héten, nem véreztem, nem görcsöltem, csak a baba nem mozgott. Nem volt már mit tenni... Menj mindenképp orvoshoz, mert neked is bajod lehet. De reméljük hogy még pici, s csak nem érzed, hogy mozog, s minden rendben lesz. Nagyon drukkolok Neked! Újra 29 hetes pocakos.
Ha baj lenne, már szerintem érezned kellett volna belõle valamit.Esetleg vérezgetnél, vagy görcsölgetnél.Valószinû, hogy a front lehet, 3 nap túl sok ahhoz, hogy ne jelentkezett volna valami tünet ami arra utalna valami nincs rendben.Menj orvoshoz, vagy hívd fel az aggályaid miatt.Meglehet, hogy behív egy uh-ra.Kívánom a legjobbakat!
Egy 25 hetes babát érezni kell! Azonnal menj orvoshoz!!!!
Én vagyok a szintén külföldi:) Na ugye megmondtam hogy nincs gond, hisz észrevetted volna? Velem is ugyanugy volt, és mégsincs semmi. Söt most az enyém megint két napja nem hallatott magàrol, de kb egy oràja ujra megrugott:) Szoval meg kell öärteni, hogy nem minden nö egyforma, és emiatt nem KELL mindenképp érezned mindennap a picidet! De a teleoszkop tényleg nem rossz ötlet, ha van rà lehetöséged vedd meg! Sok boldogsàgot.!
Nagyon örülök neki.Nagyon gyakran nézegettem mit írsz!A köldöknél én is erre gondoltam.Nõ a poci és kezd kidomborodni így most valószínûleg egy szintbe került a has felszínével.Még egyszer nagyon örülök!További Boldog babavárást!
Ha eddig rendszeresen érzedted õt, akkor menj el dokihoz Uh-ra. Legalább megnyugszol.
Jaj de jó, aggódtam értetek, nagyon átérzem, én is sírtam már a kis pocok miatt, persze ok nélkül. Kívánom, hogy többet ne ijessztegessen a kis manó! Elsõ, és nem tudom hányadik válaszoló voltam.
A kérdező hozzászólása: Mar mocorog a kis manocskam egyem a szivet ugy megvoltam mar ijjedve meg anyukam is sirt meg en is elpityeregtem magam fogtam a hasam es egyszercsak jol lebombazta a kezemet a kis rosszasag...azota nem akar leallni :D Lehet nem jol irtam a koldok temat mert a koldokom az megvan de anyu latta kameran mikor beszeltunk(O otthon el Magyarorszagon) aztmondja csak a gyerek nyomja kifele a hasam ahogy nol ennek kovetkezteben ilyen furi a koldokom. Koszi mindent!!!!!
Remélem minden rendben van nálatok! Én egyet tudok tanácsolni, persze ha ezen a nagy ijedtségen túl lesztek, hogy vegyél egy sztetoszkópot! Sok felesleges álmatlan éjszakától megkímél! Nekem a barátnõm járt ugyanígy mint Te, de persze a babájának semmi baja nem volt! Aztán mondta hogy vettek sztetoszkópot és most már ha nem érzi hogy mozogna a baba, akkor rögtön megkeresi a szívhangját és megnyugszik! Ebbõl okulva én is vettem egyet, itt Magyarországon kb. 5ezer Ft körül már jó minõségût lehet kapni! :) Tudom hogy ez most nem segítség Neked, csak gondoltam leírom a tapasztalataimat! :) Szorítok Neked hogy minden rendben legyen! 29 hetes kismama
Az nem lehetséges, hogy csak nagyon szabályos a köldököd és ahogy kezd kifordulni (poci növekedése miatt ez normális)úgy tûnik, hogy beforrt?Semmi jele nincs, hogy volt ott köldök?
A kérdező hozzászólása: Ugy dontottunk a parommal, hogy ha ma nagyon figyelgessem a picit koncentraljak, es ha nem mozdul, akkor ha megerkezik a munkabol akkor bemegyunk az emergencyre!Kulfoldon elek sajnos itt minden maskepp van:((Es van 6 ora idoeltolodas is)Ha esetleg megmozdul addig vagy elmentunk orvoshoz mindenkepp irni fogok, es koszonom a valaszokat, es az eggyutterzeseteket!(Egyebkent tegnap ittam nem 2 pohar hideg pepsit is, csokikat is meg sutit, csokis sutit de semmi.egesz ejjel nem aludtam!Puszi nektek!(A 4 ik valaszolonak:a koldokombe ami lyuk volt az eltunt beforrt egyszeruen)
Voltál már orvosnál? Majd írj, hogy mi volt.
Nekem négy napig nem lehetett semmit se érezni, pedig egészsöges a baba. Él. Befolyàsolhatja sok minden hogy nem érzi
szerintem is menj el orvoshoz, csak ugy nyugszol meg biztosan, 3nap az már sok, nem kell tünetnek lenni ahhoz van, DE NINCS! ird meg hogy mi van!!
hogy érted azt hogy beforrt?
Jah es ha beforr a koldok az normalis a 25.heten?furdes kozben vettem eszre tegnap...
A kérdező hozzászólása: okes koszike puszi!!!
A kérdező hozzászólása: Kosziszepen Olyan edesek vagytok hogy ennyire eggyuttereztek velem!A Szteroszkopot megemlitem a paromnak :) koszi mindent.Jo hogy vannak ilyen jolelku es egyutterzo emberek es ez jolesik!En is nagyon sokat adok tanacsokat amennyire csak kitelik az idombol:) Puszi!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!