Találatok a következő kifejezésre: Már 2. hogy (2668 db)

Van egy fiú akibe már 2 éve szerelmes vagyok és fogalmam sincs hogy mit csináljak hogy észre vegyen. Egy osztályba járunk és hát ő az osztály és hát azt is mondhatnám hogy a suli egyik rossz fiúja. Mit tegyek?

Én 14 vagyok ? pedig 15.Nehéz eset a srác de élnek halnak érte a lányok és furcsa de nem él ezzel vissza és félénk a lányokkal szemben.Az a baj hogy én se vagyok valami bátor a fiúkkal szemben mindig össze vissza beszélek hogy ha hozzám szól vagy kérdez valamit.Hogy csináljam hogy legalább észre vegyen vagy valami?

Legjobb válasz: Második vagyok: Nézd, ez most lehet, hogy rosszul fog esni, hogy így leírom, de csak tapasztalatból mondom: te nem is ebbe a fiúba vagy szerelmes, csak abba, amit látsz belõle, amilyennek tûnik az osztály elõtt. Ha nem tudsz vele mirõl beszélgetni, nem tudod mivel megszólítani, akkor mit gondolsz, ha járnátok mi lenne? Kínos csönd? Ez már régen rossz. Ezeken a reménytelen szerelmeken át kell esni, fáj- persze, hogy fáj, de sokat tanulsz belõle. Nekem a mai napig osztálytársam az a fiú, akiért kb 2 évig reménytelenül rajongtam és ha ránézek el nem tudom már képzelni, hogy miért. Csak elvakít az a rajongás, amit érzel, ha ez elmúlna már látnád, hogy nem is vagytok egymáshoz valók. És gondolom ,hogy feltûnt neki, hogy bejön neked és ha nem lépett 2 év alatt annak oka van... az hogy tudja, hogy nem illetek össze, nincsenek közös dolgok bennetek. Nem lesz könnyû elfogadni, hogy nincs esély, de próbáld meg elfelejteni és más fiúkkal ismerkedni, akik tényleg megérdemlik a figyelmedet és azt hogy szeresd õket! :)

Második vagyok: Nézd, ez most lehet, hogy rosszul fog esni, hogy így leírom, de csak tapasztalatból mondom: te nem is ebbe a fiúba vagy szerelmes, csak abba, amit látsz belõle, amilyennek tûnik az osztály elõtt. Ha nem tudsz vele mirõl beszélgetni, nem tudod mivel megszólítani, akkor mit gondolsz, ha járnátok mi lenne? Kínos csönd? Ez már régen rossz. Ezeken a reménytelen szerelmeken át kell esni, fáj- persze, hogy fáj, de sokat tanulsz belõle. Nekem a mai napig osztálytársam az a fiú, akiért kb 2 évig reménytelenül rajongtam és ha ránézek el nem tudom már képzelni, hogy miért. Csak elvakít az a rajongás, amit érzel, ha ez elmúlna már látnád, hogy nem is vagytok egymáshoz valók. És gondolom , hogy feltûnt neki, hogy bejön neked és ha nem lépett 2 év alatt annak oka van... az hogy tudja, hogy nem illetek össze, nincsenek közös dolgok bennetek. Nem lesz könnyû elfogadni, hogy nincs esély, de próbáld meg elfelejteni és más fiúkkal ismerkedni, akik tényleg megérdemlik a figyelmedet és azt hogy szeresd õket! :)
A kérdező hozzászólása: És mitörténik ha rájön hogy én szeretem abból ahogy rá kérdezek hogy neki ki tetszik?Akkor nem fog megijedni tõlem vagy tartózkodni?
én három évig voltam szerelmes az osztálytársamba rengeteg dolgot csináltunk egyedül és sztem tudta h szerelmes vagyok belé habár belém is szerelmes volt egy srác és azt is csak én nem tudtam az osztályból a lényeg h vége lett a nyolcadiknak és semmi nem történt köztünk és ahogy kilencedikesek lettünk elmult az érzés beleszerettem egy másik srácba aki által megismertem a jelenlegi barátom akivel lassa egy éve együtt vagyunk és nagyon szeretem és nem sajnálom egyáltaklán h nem jöt vele össze amúgy az se jó ha nem mondod el a srácnak a dolgot célozz rá finoman kérdezd meg ki tetszik ne mintha egy mésik barátnõd lenne belé szerelmes és ha elmondja h tetszel neki akkor hajrá sok sikert !!
A kérdező hozzászólása: Jaj és nagyon szépen köszönöm a válszokat.
A kérdező hozzászólása: Kicsit nehéz lessz elfelejteni mert majd nem minden nap látom ugyan is egy osztályba járok vele:(De lehet igazad van És nem esett rosszul amit írtál.
Akkor bizony neked kell lépned elõször:) Ha egy osztályba jártok, akkor pl vmilyen kérdés az órával/tananyaggal kapcsolatban jó lehet. Az olyan kifejtõs. Majd a vélemény a tanárról. Az vicces Ugyebár, ottvan az msn, könyebb azon beszélni;)
A kérdező hozzászólása: Látnotok kéne õt hogy megértsétek.Ezért mondom hogy nehéz eset és nagyon nehéz ki ismerni.
A kérdező hozzászólása: Ezt így nehéz elmagyarázni.
A kérdező hozzászólása: Sajnos MSN-e nincsen:( Õt viszont nem nagyon érdekli a tananyag meg hogy milyen a tanár.Már próbáltam vele beszélni de semmi nem jut eszembe és nem tudok mit mondani õt is és engem is más más dolog érdekel.De õ az osztály bolondja mert mindenkit meg tud nevetetni:) nagyon jó a humora:)
Nem él vissza a helyzettel, de mégis rossz fiú? A lányokkal félénk, de rossz? Miért rossz? Amúgy ha félénk szerintem szorult belé intuíció is, és már abból lehet tudni, hogy kivel hogy állsz, hogy milyen a beszélgetés, szóval ha te össze-vissza :) beszélsz vele, az eléggé feltûnõ tud lenni, lehet már észre is vett téged, csak még nem mutatta ki. Mindenesetre ha lépni akarsz, akkor ösztönbõl kéne jöjjön h lány vagy, olyan nincs h nem tudod mit kéne tenni hogy észrevegyen, lány vagy!!! elég egy pillantás
Szia! Amikor annyi idõs voltam, mint te nekem is ugyanilyen helyzetem volt. Mondanom se kell, hogy nem lett belõle semmi... De leírom, hogy ne kövesd el az én hibáimat. Én azt csináltam, hogy jóban lettem egy csajjal, akivel õ is jóban volt és elmeséltem neki, hogy szerelmes vagyok a srácba. :D És kb mindenkinek, elterjedt ez a dolog, õ is tudta, de tudomást sem vett rólam, olyan dolgokkal kezdtem el látványosan foglalkozni, amikrõl tudtam, hogy szereti, ezzel csak hülyét csináltam magamból és még volt sok minden más is... Most 18 évesen valahogy úgy csinálnám, hogy csak barátilag, osztálytársként közelednék hozzá, hogy csak beszélgetni, viccelõdni, hülyéskedni vele és ha ez már jól megy, akkor utalni arra, hogy mi lenne, ha sulin kívül is találkoznátok egyszer... Nem tudom, hogy ez bejön-e, meg azt sem, hogy jó ötlet-e osztálytárssal kavarni, de mindenesetre én sok sikert kívánok! :)
good lick..-.-

Vannak olyan tesztek amik már 2 héttel a dolog után kimutatják, hogy terhes-e az illető vagy sem? Vagyis a kérdés az, hogy sex után 2 héttel csinálok 2 tesztet amidnekettő negatív az már biztos nem?

Legjobb válasz: húú ebben biztos vagy mert itt sokan mást mondanak?és és én sem láttam még olyat amire 2 hétnél kevesebb lenne írva.vagy te tudsz ajánlani valamit?

A kérdező hozzászólása: húú ebben biztos vagy mert itt sokan mást mondanak?és és én sem láttam még olyat amire 2 hétnél kevesebb lenne írva.vagy te tudsz ajánlani valamit?
Semmi sem biztos, csak az adó és a halál! Amúgy szerintem, ha 2 tesztet csináltál és mind a 2 negatív, megnyugodhatsz!
A legtöbb teszt már 1 hét után kimutatja a pontos eredményt! :)
(1. Vagyok) Biztos lehetsz benne amit a 2. válaszoló írt, mert én is így tudom!
Szerintem meg hülyeség hogy 1 héttel utána már kimutatja! Nézzetek már utána kicsit a dolgoknak, mielõtt itt válaszokat adtok. Pl hogy a fogamzás után mennyi idõ a beágyzódás..... Még be sem ágyazódik rendesen 1 héttel utána, nemhogy már a teszt kimutatná, mensi elõtt 1 héttel. Amúgy sex után 2 héttel van akinek már kimutatja, de mint a tesztekre is rá van írva, kimaradt mensi után 1-2 nappal. De még akkor sem biztos!!!!!!
A kérdező hozzászólása: utána néztem egy hét a beágyazódás utána legalább 3-4 napot kell várni mire a hcg (asszem) hormon termelõdni kezd(ha kezd...) tehát az egy hetesek tényleg nem lehetnek jók.

2, 5 éves Újfundlandi kutyámnak első 2 ellésén nem volt teje. Már 100 % hogy nem lesz soha sem?

2 hatalmas Újfundlandi kutyám van, nem tenyésztő vagyok csak hobbiból tartom őket mert szeretem az ilyen nagy mackós kutyákat és amúgy is állatbarátnak tartom magam. Mindkét ellésnél 6-6 kiskutya született, de szépen sorban mind elpusztult, a 2. ellésnél próbáltam kecsketejjel és tápszerrel etetni őket, de beláttam hogy annyit nem ér az egész mert fél napom elment rá. De nagyon-nagyon sajnáltam szegény kiskutyákat, szerintem ki fogom heréltetni a kant mert így semmi értelme.

Legjobb válasz: 2,5 fél évesen már volt két alma? Te jó ég. Ha már kétszer nem volt teje, akkor ezután sem lesz, szóval felesleges lenne még egyszer befedeztetni. Vidd ivartalaníttatni mindkettõt.

2, 5 fél évesen már volt két alma? Te jó ég. Ha már kétszer nem volt teje, akkor ezután sem lesz, szóval felesleges lenne még egyszer befedeztetni. Vidd ivartalaníttatni mindkettõt.
na jó akkor a te szinteden... ezek élõ, lélegzõ, gondolkodó, érzõ lények akiknek te végignézted ahogy sorban meghaltak mert nincs rájuk idõd de te állatbarát vagy...aha logikus nem?
Kérdezõ! Ha eddig nem volt teje ezután sem lesz!A szukád alkalmatlan az utód gondozásra. Idézek az írásodból: "amúgy is állatbarátnak tartom magam. Mindkét ellésnél 6-6 kiskutya született, de szépen sorban mind elpusztult" Ez aztán tényleg nagy állatbaráti viselkedés, gratulálok! Fel lehet nevelni tápszerrel is egy 6-os almot de ahhoz egy ember "annyit nem ér az egész mert fél napom elment rá" hozzáállása olyan kevés mint hóhérban a jóindulat. Sajnos a 12 kölyök lassú éhhalála kellett ahhoz, hogy beismerd hibáztál!
Ha ennyire nincs szabadidõd, akkor szaporítani se kellene...
egy nagytestû gyakran 18-20 hónaposan tüzel elsõ alkalommal 18 hónapos kortól lehet neki alma és a következõ alom 6 hónapra vagy 1 évre rá de inkább egy éves kihagyásokkal... "de beláttam hogy annyit nem ér az egész mert fél napom elment rá" na én ezen akadtam ki...a te hibádból vagy kutyázási vágyadból megszületett egy alomnyi kölyök akik tõled függenek neked vannak teljesen kiszolgáltatva minimum kötelességed lett volna õket felnevelni.. Nekem is volt, hogy pl császár után nem lett teje a szukának de a 7 kölyköt mind felneveltem cumiból, igen ráment egy fél nap igen éjjel se aludtam és a teljes szabadságomat ki kellett vennem de én akartam, hogy megszülessenek így az én felelõsségem a felnevelésük... te vagy állatbarát???? Valószínû nem lesz teje a szukának...ivartalanítsd
Kedves kérdezõ! Minnél nagyobb egy kutya annál késõbb érik és nõ fel, annál késõbb lehet kölyke! Ilyen korban még egy kisebb testû kutyának sem lehetne! Inkább ivartalanítsd a kutyáid, ne szenvedjenek miattad, hisz " nem érnek annyit" neked! Emellett jó lenne ha némi szakutudást is magadra szednél...
te szegény... 300 ezres fizu? én közalkalmazottként kapok kézhez 90 ezret és mégis képes vagyok kivenni 2-3 hét szabadságot... évente 1 alom van nálunk és akkor is kiveszem a szabimat ha nincs gond az alommal mert az elsõ 2 hét kritikus lehet a kiskutyák szempontjából... messze vagy te az állatbaráttól de nagyon...
A kérdező hozzászólása: Mennyi sok hülye hozzászólás. És tudjátok hogy a tenyésztõknél hogy megy akik ebból élnek? Mert van egy ismerõsöm aki ebbõl él. A 6 éves kiöregedett kutyákat elaltassák, azokat a kiskutyákat akik eladhaatatlanok már meg agyonütik. Ezért börtön... jó vicc... azért ne túlozzunk kérem.... Akkor azt az ismerõsöm is törvénysértõ akinek a tudta nélkül megellett a kutyája télen -10 fokba és megdöglöttek a kiskutyák? A feltett kérdésemre azért köszönöm annak a kevés embernek a választát aki normális választ adott. Most pedig megyek megetetem a kutyáimat mert valakinek ugye állatokkal is kell foglalkozni. Sok álszerény ember.
Úgy tûnik fingod nincs, mi a különbség tenyésztõ és szaporító között.
1. Ne szaporíts. 2. Nem vagy állatbarát, állatbarát ilyet nem csinál. 3. Nem szokásom mások pénztárcájában turkálni, de ez azért nekem nagyon szemet szúrt: "Egyedülálló informatikusként vagyok, a keresetem 250.000 és 300.000 ft közötti, amibõl örülök ha élni tudok." Sokan élnének ilyen "sanyarú" körülmények között.
Én tenyésztõnek tartom magam, 2 éves múlt a kutyám és még nem volt befedezve mert ennyi ideig tartott az általam gondolt minimumot megszerezni neki. Emellett az h állatbarát vagy erõs túlzás ha nem etetted és hagytad meghalni a piciket mert nem volt idõd rá. Nem szoktam itt káromkodni de tényleg egy igazi barom vagy! És még finoman fogalmaztam...
Kedves Kérdezõ! Szeretnélek felvilágosítani, hogy az újfoundlandi nem nagytestû, hanem óriástestû kutya. Náluk 24 hónapos kor elõtt nem lehet almot lehozni és 6 éves kor után sem. A kettõ között pedig minimum 1-1, 5 év pihentetéssel 3, indokolt esetben max. 4 alom engedélyezett összesen. Nem baj, hogy nincs 2 hét szabid, de akkor nem kell almot bevállalni! Az én kutyám tenyésztõje minden alomnál az elsõ 2 hétben napi 24 órában a kicsik mellett van, pedig nem kell õket mesterségesen táplálni, egyszerûen csak felelõs tenyésztõ nem hagyja õket magára. Azért meg hagy ne sajnáljunk már, hogy ilyen jól keresel! Én is informatikus vagyok, de a párommal ketten alig keresünk 200-at, mégis jobban élünk mint sok ismerõsöm körülöttem és ugyan akkora nagy kutyát tartunk, mint a tied!
ha nincs idõm, nem vállalok be kölyköket.még ha az anyakutya is gondozza õket a gazdinak is oda kell figyelnie rájuk rendesen... 2, 5 évesen 2x ellett az is brutál, mert tutira megterhelte a szervezetét szegénynek a korai vemhesség, ráadásul gondolom 2x egymás után..inkább a szukát ivartalaníttasd.mert nem lesz beteg idõs korára és ha tüzel esetleg elszabadul vagy bemászik valami másik kutya aztán megint halálra éheztetheted szegény kicsiket. az ismerõsöd meg nem tenyésztõ, mert egy tenyésztõ nem nyírja ki az eladhatatlan kiskutyákat.a tenyésztõ nem az az ember, akinek van 2 kutyája és a szuka folyton szül orrba-szájba...
Arról hogy állatbarát vagy-e nem nyitok vitát, viszont ha nem volt teje akkor valószínûleg ezután sem lesz. Az ivartalanítás viszont megfontolandó, mert az ivaros szuka kutyáknál jelentkezhet a méh és emlõrák. A kan kutyákat is célszerû ivartalanítani, egyébként sem tudna mit kezdeni egy nem tüzelõ szukával. Remélem ha majd a gyermekvállalás elõtt állsz megváltozik az értékrended.
De akkor minek szaporítasz? Érted a kérdést? Ha te is szar körülmények között élsz, minek gyártod a kölyköket?
A kérdező hozzászólása: "na jó akkor a te szinteden... ezek élõ, lélegzõ, gondolkodó, érzõ lények akiknek te végignézted ahogy sorban meghaltak mert nincs rájuk idõd de te állatbarát vagy...aha logikus nem?" 1. A feltett kérdésre nem válaszoltál 2. Igen végig kellett néznem mert a biztos megélhetést választottam ahelyett hogy kirugnak és a kiskutyák se biztos hogy megmaradnak, mert tápszeren nem olyan sok az esélye 3. Te tisztában vagy hogy más ember hogy él? Egyedülálló informatikusként vagyok, a keresetem 250.000 és 300.000 ft közötti, amibõl örülök ha élni tudok nem még szabid kivenni és kutyát etetni.
A kérdező hozzászólása: Nagytestû kutyáknál átlagosan már 1, 5-2 éves korban lehet az elsõ alom, onnantól kezdve pedig 4 havonta tüzelnek.
A kérdező hozzászólása: Én is állatbarátnak tartom magam és nagyon rossz nézni hogy éhen pusztulnak a kiskutyák, ezért akarom ivartalanítatni. Az a gond hogy a mai rohanó világban nincs idõm szabadságot kivenni amiatt hogy etessem a kiskutyákat, más megoldás meg nincs. Úgy értettem hogy "nem ér annyit az egész" hogy ki kellene vennem 2-3 hét szabadságot míg kicsik, annyit meg nem kockáztatok, mert az állásomba kerülhet.Könnyen beszél az olyan akinek van rengetek szabadideje gondozni õket, vagy olyan elhivatottak hogy inkább nem alszanak egy hónapon keresztül 5-6 kiskutyáért és magukat kikészítsék. Nekem se szabadidõm sincs, és az értékrendem sem olyan hogy a kiskutyákat válasszam a biztos megélhetés helyett, de továbbra is állatbarátnak tartom magam.
A kérdező hozzászólása: a 3. kommentelõnek üzenem hogy nekem nincs olyan jó munkahelyem hogy 3 hét szabadságot úgy ki tudjak venni hogy ne vegyék a fejemet.
A kérdező hozzászólása: Hát nem terveztem be elhiheted hogy a szukának nem lesz teje és nekem kéne minden ellésnél 1hónapon át szenvedni a kutyákkal. Ezért fogom akkor ivartalanítatni minél elõbb hogy több ilyen ne fordulhasson elõ. És ha te a kiskutyák miatt kivetted az összes szabadságod hogy ne pusztuljanak el és etted õket akkor minden elismerésem a tiéd. 42 éves elvált informatikus vagyok, egyedül éllek egy 110m2-es Gyõri kertesházba. Évente 2-3 hét szabadságot tudok kivenni amit én osztok be, és igen számomra önzõ módon fontosabb volt az hogy legyen 2-3 nyugodt hetem egy évben, mint hogy egy sem, mert én szerintem kikészültem volna benn. De nem mindenki egyforma, attól még állatbarátnak tartom magam. Ebben a mai magyarországban egyedülálló férfiként szerintem igen-igen kevesen tették volna ezt meg, én boldogulni is nehezen tudok, gondolkozok is külföldbe már erõsen. De most igencsak elkalandoztam. Csak én is kicsit felháborodtam azon hogy "ez az én felelõségem".... én sem így akartam elhiheted.
Sajnos ezzel számolni kell minden alom lehozásánál, hogy mi van ha valami miatt a szuka nem tudja etetni, gondozni a kölyköket. Kereshettél volna dajkakutyát is a kölyköknek, vagy leadhattad volna õket a menhelyen, hátha valami rendes gondozó elvállalta volna õket. De végignézni, hogy szép sorban elpusztulnak... Szaporítani nem kötelezõ, ha nincsen rá idõd, akkor ne csináld, ennyi.
Boldogulni és nehezen tudsz, de azért gyártod a kölyköket? Retardált vagy?
Minek szaporítasz?
A te felelõsséged, akár tetszik, akár nem. Ugye tudod, h amiért hagytad éhenhalni a kutyusokat akár most is feljelenthetne téged bárki, mivel ez hivatalosan is állatkínzásnak minõsül? Én tuti, h egy életre eltiltanálak az állattartástól. Nem véletlenül vagy egyedülálló, gondolom neked jó lenne a kisbaba [email protected] pelenkában egész nap.
Számomra Te olyan messze vagy az állatbaráttól, mint Makó Jeruzsálemtõl. De egy csepp felelõsségtudat nem sok, annyi sem szorult beléd. Egyszerû szaporító vagy, aki kizárólag önzõ érdekbõl elletné a kutyáját. Miért csinálod? Bár gondolom a pénzért. Vagy ha nem, akkor azért, mert a kölyökkutyák olyan cukik? Menj el néhány menhelyre, több ezer kölyök sínylõdik ott a hozzád hasonló gazdák miatt. Aki egy kicsit is ért a kutyákhoz, az tudja, hogy a kutyáknak a párzás fájdalommal jár. Az ellés fájdalommal jár. Ezután 8 héten át egy tucat kutya nyúzza a szukát. Minden egyes ellés sokat kivesz a szukából fizikailag. Te nagyjából csak ennyit [email protected]ál telibe, amikor egymásra pakoltad a kutyáidat pusztán állatbaráti szeretetbõl.

Ha ki akarok váltani egy étkezést, akkor azt 2 etetés között probáljam, vagy tápszer elött? Pl, már 2 hete adok almát a fiamnak, hogy váltsam ki tizóraira? 4 honapos

ja és a reszelt alma elég pépes,vagy azt még fontos mixerelni?

Legjobb válasz: A tápszer elõtt,és a reszelt almát nem kell turmixolni.Reszelhetsz bele egy kis kekszet is,mert úgy nem olyan savas. 4 hónaposan már kell neki a lisztes étel is.(Ezt már újabban nálunk is belátják. A nyugati országokban nem is értik,hogy nálunk miért nem kapnak a babák lisztes ételeket) Több ismerõsöm is él Ausztriában és Németországban,tõlük tudom,hogy õk már 4 hónaposan adnak lisztes ételeket a babáknak.

A tápszer elõtt, és a reszelt almát nem kell turmixolni.Reszelhetsz bele egy kis kekszet is, mert úgy nem olyan savas. 4 hónaposan már kell neki a lisztes étel is.(Ezt már újabban nálunk is belátják. A nyugati országokban nem is értik, hogy nálunk miért nem kapnak a babák lisztes ételeket) Több ismerõsöm is él Ausztriában és Németországban, tõlük tudom, hogy õk már 4 hónaposan adnak lisztes ételeket a babáknak.
Ha étkezést akarsz kiváltani, akkor a tápszer elõtt add, de csak fokozatosan, a pici igényeit, reakcióit figyelve emeld az adagot! Nem fontos és nem is jó, ha pl. 2 nap alatt teljesen átállsz a szilárd ételre, legalább 1 hét nem ártana. A szilárd étel után adj neki még tápszert is, hogy ne maradjon éhes, hisz egy idõ kell a teljes elhagyáshoz! A lereszelt alma bõven pépes, szükségtelen még mixelni is...
bocsi, hogy belekérdezek, de ha reszelt almát tápszer elõtt adtok neki, akkor nem hajtja meg? Szabad közvetlenül alma után tápszert adni neki? Az én kisfiam is 4 hónapos, most akarjuk elkezdeni a kóstoltatást.
Nem fogja! Igaz én szoptattam, de mindig kapott a gyümölcs után szopizni a kislányom. Soha nem lett hasmenése tõle. Most 20 hónapos, máig szopizik minden evés után... nála ez a szomjoltó... Gondolj bele, mi is iszunk együtt tejet gyümölccsel: tejturmix...

Lehet hogy terhes vagyok? Már majd egy éve foggátlot szedek, rendesen beveszem mindig. 2honapja alhasi fájdalmaim voltak, mint mikor meg szokott jönni de akkor már 2 hete elmult és nem sokkal rá kb egy hét se, barna folyásom volt 2-3x...

hiztam most 2 kilot is...

Legjobb válasz: a hasam néha nekem is szokott fájni a 2-3. hét táján... de a barna folyás tényleg furcsa... csinálj meg 1-2 tesztet, az biztosra meg fogja mondani

a hasam néha nekem is szokott fájni a 2-3. hét táján... de a barna folyás tényleg furcsa... csinálj meg 1-2 tesztet, az biztosra meg fogja mondani
csinálj tesztet vagy menyj el nögyógyászhoz az a biztos
A teszt megmutatja, mi a helyzet.
teszt.mindenképp.

Laminált padló vs szobaméret. Nagyszobába kéne padlót lerakni. Hosszában elfér 4 csík, faltól marad 2.5-2.5cm. Szegély eltakar 2cm-t. Kereszbe elfér 18 csík, marad 2.5-2.5cm. Szegély eltakar 2cm-t. Hogy pótoljam ki a hézagot?

Legjobb válasz: Szia! Igaz, én még nem csináltam, csak néztem mikor az asztalos lerakta a szobába nekünk, õ egyszerûen kivágta a laminált lapból a hiányzó részt, úgy szabta, ahogyan a csempét is szokták. Ott ugye nem lehetett klikkelni, ezért valamiféle ragasztószerûséget használt amit ilyen pisztolyból nyomott ki. A nevét sajnos nem tudom. Talán sziloplaszt?

Szia! Igaz, én még nem csináltam, csak néztem mikor az asztalos lerakta a szobába nekünk, õ egyszerûen kivágta a laminált lapból a hiányzó részt, úgy szabta, ahogyan a csempét is szokták. Ott ugye nem lehetett klikkelni, ezért valamiféle ragasztószerûséget használt amit ilyen pisztolyból nyomott ki. A nevét sajnos nem tudom. Talán sziloplaszt?
Ja lehet venni hozzá fa színû sziloplasztot, de ezt leginkább az ajtófa, ill a csövek köré kell kenni.A szegély alá nem kell.
Ezek szerint még nem raktátok le.Nem lehet elõre kiszámolni, hogy hogyan fog "elférni".Elõsször is kötésre kell tenni, tehát az elõzõ sorból leesett darabbal kell kezdeni a következõ sort.Vagy ha nincs maradék akkor egy féllel kell kezdeni.Nem lesz így sem hulladék.Ha így csináljátok akkor úgyis méretre kell vágni a végén, vagyis méterenként 2mm-t kell ráhagyni.Na ezt már eltakarja a szegély.Az utolsó lerakott sor, meg olyan ferde lesz, több centi eltérés is lehet a két vége között, hogy azt mindenképp úgy tudjátok áthidalni, ha az utolsó sort is méretre vágjátok. Írhatnám részletesebben is, de menet közben úgyis rájöttök a nyitjára ti is. Nem nagy ördöngõsség lerakni, csak még nemtudod elképzelni, hogy hogyan is kell. Jó mulatást!:) ))
A kérdező hozzászólása: Hülye vagyok! Persze féllel is lehet kezdeni, az utolsó maradéka a következõ eleje és így tovább... Ha nagyobb lett volna rés rögtön rájövök, de megzavart a pár centi. Köszönöm mindenkinek!

Egy évvel ezelött szőke volt a hajam, és azóta volt már 2 szer festve de minidg ledobja a festéket, most elhatároztam hogy akkor visszafestem szőkére de kb 10 13 cm lenövés van, mit tegyek?

de leszivatni nem akarom mert megint elég a hajam, és arra gondoltam hogy csak simán festékkel meglehet csinálni?

Legjobb válasz: Ha az alap hajszíned nem sötétebb, mint 1-2 árnyalat a festett részhez viszonyítva akkor 2-3 próbálkozásra fogja a festék, ha nagy az eltérés akkor szõkítés kell elõbb. Ha nem bírja a fejbõröd akkor le kell mondani a szõkérõl, mert elõbb-utóbb így nem marad haj a fejeden. Olyan nincs, hogy ledobja a haj a festéket. Normális fodrászhoz kell menni.

Ha az alap hajszíned nem sötétebb, mint 1-2 árnyalat a festett részhez viszonyítva akkor 2-3 próbálkozásra fogja a festék, ha nagy az eltérés akkor szõkítés kell elõbb. Ha nem bírja a fejbõröd akkor le kell mondani a szõkérõl, mert elõbb-utóbb így nem marad haj a fejeden. Olyan nincs, hogy ledobja a haj a festéket. Normális fodrászhoz kell menni.
A kérdező hozzászólása: hat az alap hajszinem hanvas barna... am birja a szokitest a fejborom . de nagyon torik a hajam a szivatastol. ......
1/2=0, 5 3/2=1, 5 7/4=3, 5/2=1, 75 19/24= 1-nél kisebb szám. szerintem elírtál valamit.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de nekem más jött ki, persze nem vitatom, lehet, hogy te csináltad jól, de azt vettem észre, hogy 1/2 Törtel kezdõdik a sorozat és minden egyes törthöz 1, 2, 3, 4, adunk hozzá, majd ezt 1x1, 1x2, 1x2x3, 1x2x3x4 osztani kell és egy ilyen összeg jött ki, hogy 115/576 na most már feladom.

14 éves fiú vagyok és 1 alap futó versenyre készülök már 2 hete edzéseken 14 perc alatt 2.5km tudok meg tenni hogyan tudnám ez a távolságot növelni? Mert 10 nap múlva megyein is versenyezni fogok és jó eredményeket akarok elérni.

Legjobb válasz: ööö, próbáltál már gyorsabban futni?(1 szál kolbász a nadrágodban egy kutyákkal gazdag terület és... a többit te is el tudod képzelni, nem?) :D mert arra más mód nincs... már mint hogy gyorsabban futsz :D a fent említett csak 1 példa és biztos hatékony is, 10 betörõbõl 9 már kipróbálta xD

ööö, próbáltál már gyorsabban futni?(1 szál kolbász a nadrágodban egy kutyákkal gazdag terület és... a többit te is el tudod képzelni, nem?) :D mert arra más mód nincs... már mint hogy gyorsabban futsz :D a fent említett csak 1 példa és biztos hatékony is, 10 betörõbõl 9 már kipróbálta xD
ha futópadon futsz akkor tudod növelni a sebességed
12 perc alatt kb. 2700km lenne az ideális.. Próbáld fokozni a tempót és a távot is. Rengeteg anyag van fent a neten.
Utolsó: Ömm az nagy baj, hogy nem tudok 12 perc alatt 2700KM(!)-t lefutni?xd Mert akkor még nekem is gyakorolnom kell:D
2700métert nem tudsz 12perc alatt? Nagyon amatõr lehetsz hallod. 2400méteren foci edzésen 9:18-at futottam. Meg se erõltettem magam. 2.5km-en körülbelül 10-11perc az átlag. Növelni úgy tudod hogy eleinte húzd meg az elsõ 400-500m-et nem sprint csak húzzál rá egy kicsit ha 400m megy kb. 1:35 alatt akkor már jó úton jársz. a tovább 2000m-et átlagos sebességgel csináld, nem tötyögsz hanem emeled a lábaid. a lényeg ne legyen egyszerre lent mindkét lábad, de ajánlom hogy az utolsó 500m-re is hagyj energiát és ott húzd meg keményen az a fontos!
Ember, hogy kerültél be a megyeibe? Én is bekerültem de Én a 3900 m et futom 12 perc allatt! Na meg 15 perc! Gyakorolj! Fuss napi 5 km-ert!

Szerintetek mitől lehet hogy már 2 hónapja abbahagytam a fogamzásgátlót és még nem vagyok terhes? A párommal már nagyon szeretnénk.

Legjobb válasz: Majd ha 1 év múlva írsz, az már "baj". 2 hónap próbálkozás, ne csináld már, ez SEMMI.

Majd ha 1 év múlva írsz, az már "baj". 2 hónap próbálkozás, ne csináld már, ez SEMMI.
Talán vissza kell rendezõdnie a ciklusodnak...
A kérdező hozzászólása: Vele is minden rendben van már van egy 4éves kisfia is.
Akkor tényleg csak annyit tudsz tenni, hogy türelmesen vársz, de nem görcsölsz. Azt mondják a baba tudja, hogy mikor kell majd jönnie. Figyeld a peteérésed és érezzétek jól magatokat/egymást. Kívánom, hogy mihamarabb 2 csíkos legyen a teszted! :)
A kérdező hozzászólása: De nem könnyû nem erre gondolni. Köszönöm szépen. Én is ugyan ezt kívánom nektek.
érdemlegeset én sem tudok írni, de én például, mikor annó abbahagytam a gyógyszert a 15.hónapban estem teherbe.semmi bajom nem volt, sem nekem, sem a férjemnek.most megint próbálkozunk, ez a 3. ciklusom, elvileg hétfõre nem várom, d nem fûzök hozzá sok reményt, pedig jókor voltunk jó helyen:) , de valahogy úgy érzem hogy ez sem a mi hónapunk. bocs, de szerintem a doki meg tök zizi, ha azt mondja, hogy pedig már terhesnek kéne lenned.lehet hogy épp nem kaptátok el a pé-t eddig.
A kérdező hozzászólása: Nem jött meg most rendesen az utolsó menzim de a teszt mégis negatív.
nyugi.nekem az elsõ 38 a második 26 napra jött meg.most meg a 28.napon vagyok, de eddig még semmi.elvileg hétfõn leszek pé után 14 nappal.ja az elõzõ ciklusban a luteális szakaszom(a pé utáni napok)csak 9 volt, most meg már a 11. napon vagyok pé után.ugyhogy nálam igy bezavart a gyógyszer abbahagyása.
Tényleg semmi okod az elkeseredésre! Én is decemberben hagytam abba az anti baby-t, és elõször 36 napra, most meg 24-re jött meg! A ciklusod még nem állt be a gyógyszer után, lehet ez a baj, és ezért nem jött össze! Amúgy az tök normális, ha egy éven belül jön csak a baba! Nem mindenki olyan szerencsés, hogy elsõre neki! Mi is holnap kezdjük a 3. próbálkozós hónapot, ma van az utolsó mensi napom! :) Ne görcsölj rajra, mert ha ezen idegesíted magad, akkor elmaradhat az idegesség miatt a peteérés! Kitartás, és ne babagyártás miatt szexeljetek, hanem azért, mert szeretitek egymást, és az együttléteket! :)
csacsi44 nekem abban a hónapban lett 2 csíkom, amikor biztosan éreztem, hogy nem az a hónap:) ) Kérdezõ, én nem szedtem gyógyszert, minden rendben van mindkettõnkkel, és mégis a 4. hónapban jött össze - és szerintem ez tök gyors:) A doki nemigen mond olyat, hogy már össze kellett volna jönnie, õ képben van azért, hogy 2 hónap még semmi. Fõleg foggátló után. A doki nem lát bele az agyadba, hogy hogyan reagál a hormon megvonására, ezért nem is mondhatja, hogy már össze kellett volna jönnie. Normális orvos tudja, hogy szervezetfüggõ a reakció, van akinél 6 hónap alatt áll vissza a rend, van akinél meg azonnal. Úgyhogy nyugi, majd összejön az a baba. A magad megnyugtatására használj ovu tesztet, úgy jobban be tudod lõni, melyik napok a jó napok.
tényleg nyugodj meg, én decemberben hagytam abba a gyógyszert és "csak" júniusban jött össze a baba és mi nem is terveztük a párommal tehát azt sem mondhatom hogy rágörcsöltem a dologra.úgyhogy szerintem a fél év teljesen reális a gyógyszer abbahagyása után.
A párod is megvizsgáltatta magát? Bocsi, hogy mindig visszakérdezek, szeretnélem megnyugtatni. Hasonló cipõben járok, csak én 2010 novemberében hagytam abba a gyógyszert 8 év szedés után. Nálam is rendben találtak mindent, görbét vezetek, de eddig semmi. :( Nem adjuk fel! Te meg ne keseredj el! Take it easy! ;)
A kérdező hozzászólása: Az orvos szerint minden rendben van.
És a doki azt mondta, hogy van peteérésed meg minden? Görbét vezetsz?
A kérdező hozzászólása: Csak már nagyon szeretnénk
A kérdező hozzászólása: Re, élem is hogy csak annyi. Nem akarom hogy valami probléma legyen. Szedni akarok valami gyógyszert ami segit csak nem tom hogy mit.
a két hónap az még tényleg semmi! elhiszem, hogy már nagyon szeretnéd azt a kétcsikos tesztet, de ne görcsölj rá ennyire, mert annál nehezebben jön össze.
Sok doki nem is javasolja rögtön elkezdeni a babagyártást a fog.gátló abbahagyása után, mi pl. fél évig gumival védekeztünk még utána. Tehát nyugi, visszarendezõdik minden, aztán össze fog jönni a baba! :) Csak ne görcsöljetek rá.
A kérdező hozzászólása: Nem görcsölök csak az orvos szerint már össze kellett volna jönnie a babának
Orvos létére tudnia kellene, hogy nem megy az olyan gyorsan. Nyilván egyénfüggõ, de ahogy korábban is írta valaki, vissza kell rendezõdni a ciklusnak, nomeg nem árt néhány hónapig más módon védekezni, nehogy valami nemkívánt szövõdmény legyen. Hidd el, sokan vagyunk, akik nagyon nagyon örülnénk, ha 2 hónap alatt összejött volna.
A kérdező hozzászólása: Csak attól félek hogy valami még sincs rendben hiába mondja az orvos hogy minden jól van.
Ha minden rendben van nálad és a párodnál is, akkor ne aggódj, jönni fog. Nekem is mindenki ezt mondja, bár a férjem most fog menni vizsgálatra a jövõhéten. Könnyû mondani, hogy ne görcsöljön az ember lánya, tudatalatt úgyis ott van a baba utáni vágy. De tényleg ne parázz, 2 hónap rövid idõ. Sokáig szedted a gyógyszert?
A kérdező hozzászólása: kb. 1évig szedtem.
1 év után jött össze a baba, amikor már mindkettõnknek volt idõpontja: a páromnak andrológiára, nekem pedig PV laparoszkópiára. A mûtét elõtt 4 nappal lett 2 csíkos....amikor már nem görcsöltem rá a dologra a fenti vizsgálatok miatt, mondván, zárjuk ki a szervi problémákat, babás maradtam. Nagyon jó orvosom van, de Õ is azt mondta, hogy 10-12 hónapot türelemmel kell lenni, aztán jöhetnek a vizsgálatok. Addig is egészséges életmód, vitaminok és no stressz :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!