Találatok a következő kifejezésre: Már 2 nem szedek fogamzásgátlót (34 db)

A párom menstruációja után 4 napig nem szedte a fogamzásgátló tablettát. Ezalatt többször szeretkeztünk. Már 2 éve szedi a tablettát. Lehet terhes?

Legjobb válasz: Nem az számít, hogy 2 éve szedi, hanem az, hogy minden nap beszedi-e? Én annó 1 szemet hagytam ki és terhes lettem:(

Nem az számít, hogy 2 éve szedi, hanem az, hogy minden nap beszedi-e? Én annó 1 szemet hagytam ki és terhes lettem:(
Igen, mert beindult a peteérés...
21 gyógyszer után jön 7 gyógyszermentes nap, amibõl kb a 3-4. nap megjön a menses. A 28. napon kell elkezdeni szedni a gyógyszert megint. A mensen után 4 nap elég tág fogalom. ha több mint 7 gyógyszermentes nap volt, elvileg lehet terhes, bár az esély kicsi. Figylejetek oda, ne maradjon el a bogyó!
Igen terhes lehet, mert már nem védett!

Szeretnénk babát lehetek már terhes ha kb 2 hete nem szedek fogamzásgátlot és előtte míg szedtem antibiotikumot kellet bemegyek, néha szédülők, hányinger kerülget és olyan érzésem van mintha meg akarna jönni. Valyon a baba már megfogant?

Legjobb válasz: Ha még csak két hete nem szeded, akkor még csak mostanában lesz majd peteérésed. Terhességi tüneteket még nem produkálhatsz, nagyon korai lenne. Inkább szerintem a megvont hormonadag miatt lehet.

Ha még csak két hete nem szeded, akkor még csak mostanában lesz majd peteérésed. Terhességi tüneteket még nem produkálhatsz, nagyon korai lenne. Inkább szerintem a megvont hormonadag miatt lehet.
Ha az antibiot se szeded már akkor végképp nem lehetsz terhes...meddig szedted?gyengitheti ugyan a fog.gátlo hatását, de nem üti teljesen.Elõttem szólóvl egyetértek...
A kérdező hozzászólása: 2 hétig szedtem az antibiotikumot, viszont a fog. gyógyszert se mindig vettem be idõbe, volt hogy reggel helyett késõ este.

Már 2 hónapja nem szedek fogamzásgátlót. Kb 10-11 napja voltam együtt a férjemmel. Volt egy olyan női megérzésem, hogy terhes vagyok, de ma vettem egy tesztet és az negatív volt. Lehet, hogy a hormonszintem nem elég magas még? Vagy csak bebeszélem?

Legjobb válasz: hát elvileg 3hónapnak kéne eltelni, hogy terherbe essél a fogamzásgátló abbahagyása után.de ha nagyon szeretnéd tudni, akkor az együtt lét után 21.napon vegyél terhességi tesztet, mivel akkor mutatható ki hogy az vagy e!

hát elvileg 3hónapnak kéne eltelni, hogy terherbe essél a fogamzásgátló abbahagyása után.de ha nagyon szeretnéd tudni, akkor az együtt lét után 21.napon vegyél terhességi tesztet, mivel akkor mutatható ki hogy az vagy e!
Fogamzásgátlója válogatja, hogy mennyi idõnek kell eltelnie az abbahagyása után ahhoz, hogy bátran bevállalhassatok egy kicsit. Én 6 évig szedtem. Az abbahagyása után, még abban a hónapban terhes lettem, és ezt nem találta problémának az orvos. Ami a teszetet illeti, nekem csak az 5. héten mutatott poz. eredményt.
Én is hasonló helyzetben vagyok a fogamzásgátlóval kapcsolatban. Melyiket szedted?
Az elsõ terhességem elõtt Tri Regolt szedtem 9 évig. 1 év kellett hogy terhes legyek. A második terhességem elõtt Yadine-t szedtem 5 évig, 9 hónap kellett hogy terhes legyek.Most 36 hetes kismama vagyok.

2 hete szedek fogamzásgátlót. Tegnap a barátom óvszer nélkül tette be a péniszét, de csak pár másodpercre, szóval természetesen nem élvezett el bennem. Ebből lehet baj? Vagy már ennyi védettség kialakult, hogy ebből nem lesz gond?

Legjobb válasz: Sok mindent hallani, hogy mikortól véd. Elvileg az elsõ naptól. Nekem nõgyógyász azt mondta, hogy 1 hét után, már nyugodtan lehet :) Mivel elég parázós és aggódós vagyok, mi megvártuk a 2. levél kezdetét. Nem hiszem, hogy gond lenne, fõleg ha el se élvezett benned. Nyugodj meg:) Ha esetleg mégse jönne meg a 7 napos szünetben, menj el dokihoz. Remélem tudtam segíteni.

Sok mindent hallani, hogy mikortól véd. Elvileg az elsõ naptól. Nekem nõgyógyász azt mondta, hogy 1 hét után, már nyugodtan lehet :) Mivel elég parázós és aggódós vagyok, mi megvártuk a 2. levél kezdetét. Nem hiszem, hogy gond lenne, fõleg ha el se élvezett benned. Nyugodj meg:) Ha esetleg mégse jönne meg a 7 napos szünetben, menj el dokihoz. Remélem tudtam segíteni.
Akkor se. Basszus gyógyszert szed, ne ragadjunk már le ilyen hülyeségen. Kb annyi az esély a terhességre mint a szeplõtelen fogantatásra.
dehogyis.7 nap??ne vicceljetek, egy hónap után nyújt védettséget, amikor a máspodik levéllel elkezded szedni.
Pedig az van rájuk írva hogy ha a menses elsõ napjától szedi akkor elsõ naptól véd, ha késõbb, akkor 7 napig még nem biztonságos. 2 hét alatt biztos hogy védett vagy, de ha esetleg mégsem, attól nem leszel terhes hogy kicsit berakta, szóval az esélye 0.
Igen, 0?És ha az elõváladék bele került?
bár fiú vagyok de úgy tudom fog gátló 7-10 nap után már védettséget nyújt
legalábbis anno barátnõmnek nuvaring behelyezése után 7 nappal védettséget nyújtott

Folyamatosan már lassan 2 hete menstruálok, mi lehet ennek az oka? (Nem szedek fogamzásgátlót)

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Beállt már a ciklusod? Orvosra nem gondoltál még?

Hány éves vagy? Beállt már a ciklusod? Orvosra nem gondoltál még?
A kérdező hozzászólása: 17
Szerintem fogd magad és menj el orvoshoz! -fizikuslány-
mindenképp nézzen meg orvos, az egészséged nem játék, lehet hormonális probléma, gyulladás, esetleg fertõzés...
egyik bnõmnek ugyanez volt és neki iszonyatosan kevés volt a vas a vérében. kapott gyógyszert és elmult neki. nemkell rögtön komolyra gondolni
Bizti, hogy nem!!!!!! Ne aggódj nincs semmi gáz!
A kérdező hozzászólása: jajjjj köszönöm aggódtam nagyon:) most kezdtem el szedni és még új nekem ez a szituáció! Sokat aggódok hogy baj-e hogy reggel veszem be meg ilyenek! köszi mégegyszer:)
Azért érdemes egy idõben bevenni a gyógyszert.Ha egyszer kétszer mégis másképp alakul nem lesz semmi baj

Egybe szedtem most szünet nélkül 2 havi fogamzásgátlot a 2. levélből a 4. et elfelejtettem bevenni nem gáz ha azt a párat már nem szedem be? Vagy micsináljak?

Legjobb válasz: Hát szerintem ne vedd be. De nem értem miért szedtél 2 havi fogamzásgátlót egyhuzamban? Úgy meg fogod kavarni a hormonjaidat, hogy csak na. Jövõ héten meg majd kiírod a kérdést, hogy "Össze-vissza szedtem a fogamzásgátlót, akkor most lehetek terhes?"

Hát szerintem ne vedd be. De nem értem miért szedtél 2 havi fogamzásgátlót egyhuzamban? Úgy meg fogod kavarni a hormonjaidat, hogy csak na. Jövõ héten meg majd kiírod a kérdést, hogy "Össze-vissza szedtem a fogamzásgátlót, akkor most lehetek terhes?"
Vegyél be rubophent. az majd segít.

Jangee fogamzásgátlót szedek már 2 hónapja, és most fogyott el szerdán a 2. levél, de még nem jött meg azóta. Mikor fog megjönni? Van miért aggódnom?

Legjobb válasz: úgy érted, hogy a 7 napos szünetben nem jött meg? ha igen, akkor szerintem most már szedd be a levelet, aztán ha most sem jön meg, akkor keresd fel a nõgyógyászodat!

úgy érted, hogy a 7 napos szünetben nem jött meg? ha igen, akkor szerintem most már szedd be a levelet, aztán ha most sem jön meg, akkor keresd fel a nõgyógyászodat!
A kérdező hozzászólása: Hát úgy van, hogy szerdán vettem be az utolsó szemet a 2. levélbõl, és ez a 3. nap h nem jött meg ...
Várj még. Nekem általában az 5. napon szokott megjönni.

Antibiotikum szedése miatt 2 havi fogamzásgátlót szedek egybe (symicia). Közbe barnás vérzés jelentkezett mintha megakarna jönni. Mitől lehet? Kell most védekezni a párommal? Antibiotikumot már lassan 2 hete nem szedem.

ezért szedem egybe a 2 havit, mert ezt olvastam: A megoldás az lehet, ha az antibiotikum szedés ideje alatt és azután még egy hétig valamilyen más fogamzásgátló eszközt alkalmaznak, de ez alatt az idő alatt is folytatni kell a fogamzásgátló tabletta szedését. Ha közben elfogyna a 21 napra való tabletta, akkor nem kell 7 napos szünetet tartani a ciklusok között, mint általában, hanem rögtön utána el kell kezdeni egy újabb 21 tablettás ciklust.

Legjobb válasz: Bizony,legyen kiegészítõ védekezés.

Bizony, legyen kiegészítõ védekezés.
Nincs gond a szövegértésemmel, mellesleg láttunk már ilyen dolgokat gyk-n, h vki nem tudta szedni a gyógyszert. Nekem az a szó, h "egybe", annyit tett, h egyszerre, nem annyit, h "folytatólagosan", de elnézést, ha ti ilyen tökéletesek vagytok.
3. válaszoló! Te birka tanulj meg olvasni!
67%-os! Szövegértés! NEM egyszerre szed két levelet, hanem egymás után folytatólagosan! Ilyet lehet csinálni (pl.: amikor valaki el akarja tolni a megvonásos vérzést), bár nem ajánlatos. Nem kell orvoshoz rohanni, hisz a tájékoztató is engedi. Ugyanígy a tájékoztatóban is benne van, hogy ilyen esetben mellékhatásként közti vérzés (=barnázás) jelentkezhet. Kérdezõ! Hol olvastad azt a tanácsot? Mert az biztos, hogy NEM a saját gyógyszered tájékoztatójában! Egyáltalán nem lett volna muszáj így eljárnod! Nyugodtan megtarthattad volna a szünetet és ha az antibiotikum a szünetben fogyott volna el, akkor a szedés utáni +7 nap kiegészítõt nem az elfogyástól, hanem az új levél elsõ tablettájától kellett volna számolnod. Ekkor nem jelentkezett volna közti vérzés, de a védelem az új levél 8. tablettájától újra fennállt volna.
a kiegészítõ védekezés meg vagy gumi, vagy Pharmatex, de semmiképpen se még egy doboz foggatlo....
de tisztában vagy vele, h egyszerre szedték 2havi fogamzásgátlót??? mire volt ez jó??? azt már csak egy orvos tudja megmondani h most mi a teendõ.....
A kérdező hozzászólása: De antibiotikumot 2 hete NEM szedem.. utána meg alatta 1-1hétig védekeztünk.. akkor menjünk biztosra és most is védekezzünk?
egybe szedtél 2havi adagot!!!!!! normális vagy? orvost esetleg kérdeztél? azért vérzel, mert mindent összeavartál....
Védekezni kell ilyenkor a tabi mellett is "az antibiotikum szedés ideje alatt és azután még egy hétig valamilyen más fogamzásgátló eszközt alkalmaznak"
jólvan megbocsájtunk :)

Ha terhes vagyok es ittam rozmaring teat arthat a babanak? Mert mar 3 napja iszom napi 2 csuporral. Mennnyi esely van a vettelesre? Szedek fogamzasgatlo gyogyszert nem biztos hogy terhes vagyok csak nem jött meg kesik 1 hete

Legjobb válasz: Ha terhes vagy, akkor szigorúan tilos innod, mert méh simaizom összehúzó hatása van, tehát elvetélhetsz. Mondjuk elviekben "csak" nagyobb dózisok (pl. illóolaj) esetén jelentkezik ez a hatása, de értelemszerûen nem érdemes kockáztatni.. Egyébként a fogamzásgátlódnak is jelentõsen gyengíti a hatását, tehát ha nem vagy terhes, akkor erre sem árt figyelned.

Ha terhes vagy, akkor szigorúan tilos innod, mert méh simaizom összehúzó hatása van, tehát elvetélhetsz. Mondjuk elviekben "csak" nagyobb dózisok (pl. illóolaj) esetén jelentkezik ez a hatása, de értelemszerûen nem érdemes kockáztatni.. Egyébként a fogamzásgátlódnak is jelentõsen gyengíti a hatását, tehát ha nem vagy terhes, akkor erre sem árt figyelned.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!