Találatok a következő kifejezésre: Már 1 szedek yasminellét (9 db)

A kérdésem a következő! A barátnőm már 1 éve fogamzásgátlót szed (Yasminelle), és az utóbbi időben csökkent a libidója! Mit csináljunk?

Találtam egy teát ami talán segíthet a problémán! Az összetétele a következ?! ginzeng, csalán, málnalevél, barátcserje, borsmenta, cickafark, rozmaring! Viszont egy természetgyógyász és egy gyógynövényszakért? is azt javasolta hogy ne fogyassza mert befolyásolhatja a gyógyszer hatékonyságát, viszont egy másik szakért? butaságnak találja ezt a feltevést! Most akkor mit csináljon? Kérnélek titeket hogy csak akkor válaszoljatok ha biztosak vagytok abban amit írtok!

Legjobb válasz: én nem szavaznék semmilyen teára mert ha már valaki azt mondja h csökkenti a hatását, akkor már meg van rá az esély. ha már nem olyan jó a gyógyszer inkább váltsatok másra (am én is yasminellet szedek:), lehet h ez a gyógyszer hosszútávú hatása a barátnõdre, és akkor már egyszerûbb feliratni egy másikat mint ilyen teákkal kísérletezni, ami megint csak idõ és pénz és még a végeredmény is kétes.

én nem szavaznék semmilyen teára mert ha már valaki azt mondja h csökkenti a hatását, akkor már meg van rá az esély. ha már nem olyan jó a gyógyszer inkább váltsatok másra (am én is yasminellet szedek:) , lehet h ez a gyógyszer hosszútávú hatása a barátnõdre, és akkor már egyszerûbb feliratni egy másikat mint ilyen teákkal kísérletezni, ami megint csak idõ és pénz és még a végeredmény is kétes.
nekem is ilyen próblémám volt. gyógyszert váltottam, és most minden oké. ha esetleg megint elõjönne, akkor megint gyógyszert váltanék.
Amennyiben egyik sem antibiotikus hatású és nincs hashajtó, méregtelenítõ, emésztést befolyásoló hatása, akkor nincs rá hatással. Mivel ez a fog.gátló nem jó (libidócsökkenés), váltani kell. Az a legbiztonságosabb.
Helló, férfiként alapból fogamzásgátló ellenes vagyok. Nem tartom tisztességesnek, hogy csak kefélés okán nõket veszünk rá arra, hogy felborítsák a saját hormonháztartásukat. Tudom, hogy új generációs alacsony hormontartalom bla-bla-bla, a helyzet mégis az, hogy leállítja a természetes ciklusát és mesterségesen, mást hormonszintû ciklust állít be neki. Szóval a fogamzásgátló leállítja a kedvesed szexuális vágyait. Ha gyógyszert váltasz, ugyancsak hormonnal tömöd. Ha teát iszik, akkor, ahogy feljebb írtad, módosíthatja a hormon hatásait. Az, hogy ne szedjen semmit és védekezzetek gumival, vagy máshová élvezéssel talán manapság nem is olyan egyértelmû. Mi 14 éve vagyunk együtt a feleségem soha nem szedett gyógyszert, a terhességek a kívánt idõben jöttek, és sok izgalmas hely van rajta, ahová el lehet élvezni... Miért pont a punci?
SPORTOLÓ és táplálkozáshoz értõ vagyok, ezek a növény meg fogja dobni a testet, mert részben koffein is van a ginzeng révén benne, viszont hogy a libidóra fog hatni... Azt nem tudom. Inkább edzés (súlyemelés, futás, stb. ) elött szokás ezeket használni. Rontani nem fog, mivel ez gyakorlatilag étel tabletta, mindent kajával is meg lehetne enni. Ha pedig nagyon félsz, akkor a fogigátló beszedése után 3 órát várj a bevételével. Igazán jó pedig az lenne, ha szex elött 30-prccel, vagy max. 1 órával vennéd be, legjobb lenne üres gyomorra. A hatása az helyi, tehát csak 1-2 órán át ad egy kis extra hatást. Jó estét a barátnõdnek ;)

1 éve szedek yasminell-t. Tegnap vettem be a levelemből az utolsó szemet, ma meg már megjött délután :S Miért lehet ez?

Múlt héten er?s fejfájás csillapítót szedtem,quarelint. Meg betegeskedtem egész héten. Az zavarhatott be ?

Legjobb válasz: Ha jól értem a 7 napos szünet 1. napján jött meg? Ez teljesen normális,a lényeg hogy szünetben jöjjön meg,mindegy hogy az elsõ vagy a 7. nap. Amugy befolyásolhatja a betegség is igen

Ha jól értem a 7 napos szünet 1. napján jött meg? Ez teljesen normális, a lényeg hogy szünetben jöjjön meg, mindegy hogy az elsõ vagy a 7. nap. Amugy befolyásolhatja a betegség is igen
örülj, hogy megjött:D sztem nincs baj

Már nem szedem a Yasminell-t, szüneteltetem. Menzesz utáni napon eggyütt voltam a párommal, nem védekeztünk és nem jött meg a szokásos időben. Menzesz 1 napjától a 6. napon történt. Terhes lennék, vagy csak a felborult hormonszint miatt késik?

Legjobb válasz: ha már szüneteltetted a fogamzásgátlót amikor együtt voltatok a pároddal, akkor lehetsz terhes, de ugyanígy arról is lehet szó, hogy felborult a hormonháztartásod. Ilyenkor sem szabad sokat késnie, emiatt keress fel egy nõgyógyászt

ha már szüneteltetted a fogamzásgátlót amikor együtt voltatok a pároddal, akkor lehetsz terhes, de ugyanígy arról is lehet szó, hogy felborult a hormonháztartásod. Ilyenkor sem szabad sokat késnie, emiatt keress fel egy nõgyógyászt

Már 1 éve szedek yasminellét. Csütörtökön kezdtem el szedni és tegnap este (hétfőn) nem az 5. gyógyszert szedtem be véletlenül hanem a 19. iket. Az eggyel felettebbit. Baj vagy mit kell ilyenkor tennem?

Legjobb válasz: Nem lesz bajod, hisz ez a tabletta egyfázisú, tehát mindegyik szem ugyanazokat a hormonokat tartalmazza! De azért máskor figyelj jobban oda!

Nem lesz bajod, hisz ez a tabletta egyfázisú, tehát mindegyik szem ugyanazokat a hormonokat tartalmazza! De azért máskor figyelj jobban oda!
Nincs semmi baj:) , a múltkor én is pont így jártam h.az eggyel feletebbi gyógyszert vettem be.ez csak azért rossz m.egy kicsit bekavarodsz, de semmi bajod nem lesz tõle:)
Én kérdezni szeretnék... Miért használ mindenki fogamzásgátlót? Nem egészséges, és emmellett ott az óvszer is. Tom, h így biztosabb, tom, h a legtöbbször nem árt, de ha fennállnak ilyen veszélyek, akkor miért szedik sokan? Nem tok még sok mindent, ne csesszetek le, ha hülyét kérdeztem... pussy
Elõzõ válaszolónak: Stabil párkapcsolatban vagyok, már több mint 4 éve és azért szedek fog.gátlót, mert én ezt tartom a legmegbízhatóbb módszernek az összes közül. Nem beszélve arról, hogy azért valljuk be, gumiban olyan, mint zokniban lábat mosni! Én nem szerettem használni a gumit (párom sem) a kapcsolatunk elején, teljesen lelohasztott, hogy közben meg kellett állni felhelyezni, meg utána rögtön "szétugrani", hogy le nem csússzon! Alacsony hormontartalmút szedek és eddig soha nem volt vele problámám! Inkább hormonokat szedek, mint minden mensi elõtt idegeskedjek, hogy ugyan meg jön-e!

Yasminellet szedek, és késleltetni szeretném vele a menstruációmat 1 héttel. Csinált vki már ilyet?

És ha késleltetek, akkor is ugyanúgy véd? És utána valamilyen módon vissza tudom állítani az eredeti id?pontra? Kérlek segítsetek, mert a tájékoztató semmi értelmes információval nem szolgál..

Legjobb válasz: Én már csináltam többször is, nem lesz bajod! A védelem ugyanúgy megmarad. És úgy tudod visszaállítani az eredeti idõpontra, hogy csak pont 1 vagy 2 héttel szeded tovább. pl. ha kedden fogyna el a levél tovább szeded egészen jövõ hét keddig, és így minden marad ugyanúgy.

Én már csináltam többször is, nem lesz bajod! A védelem ugyanúgy megmarad. És úgy tudod visszaállítani az eredeti idõpontra, hogy csak pont 1 vagy 2 héttel szeded tovább. pl. ha kedden fogyna el a levél tovább szeded egészen jövõ hét keddig, és így minden marad ugyanúgy.
Tovább szeded 7 nappal. Természetesen ugyanúgy véd akkor is. Utána tartod a 7 napos szünetet, 8.-on elkezdesz egy teljesen új levelet. Amibõl kivetted a 7 plusz bogyót, tedd el, olyankor jól jöhet, ha hányás/hasmenés után bogyót kell pótolni. Nem értem ez az eredeti idõpontot... Hogy érted? Miután eltotlad a kívánt számú nappal 7 szünetet tartasz, 8. naptól szeded a 21 bogyót, megint 7 nap szüntet, stb. stb. A továbbiakban 21+7 naposan szeded, nem 28+7 naposan, mint az eltolt ciklusnál.
A kérdező hozzászólása: úgy értem, hogy ugyanúgy vasárnaponként szeretném h megjöjjön.. :) köszönöm a válaszokat :)

Yasminelle fogamzásgátlót szedek már több, mint 1, 5 éve. Mennyi esélye van, hogy teherbe estem?

Jún.5-én vasárnap kezdtem el szedni a havi adagom,de véletlenül azóta 2 tablettát is elfelejtettem beszedni (jún.10. péntek,amit szombaton vettem be illetve jún.12.,amit pedig ma vettem be). Így kétszer is kett? tablettát vettem be,az egyiket a szedés els?,a másikat a második hetén. A párommal pont a 2 "kihagyás" között voltam együtt,illetve a múlt héten,mikor elkezdtem szedni a tablettát. Utána olvastam és megnéztem a betegtájékoztatót és kiegészít? védekezést kell alkalmazni,ami a legkevesebb,de szerintetek mennyi esélye van a lehetséges terhességemnek? El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Kevés, de van rá esély. Az ilyen szempontból lényegtelen, hogy mióta szeded.

Kevés, de van rá esély. Az ilyen szempontból lényegtelen, hogy mióta szeded.
A stressz is okozhatja, vagy életmódváltás, étrendváltás. Sokminden lehet, csak légy türelemmel :)
ne aggódj miatta:) .én is azt a gyógyszert szedem és nekem eddig mindig szerdán jött meg és már átolódott csütire:) .elõször én is megijjedtem de mikor már másodjára is ez volt már tudtam h.csak megint tolódik:) !bizti h.nálad is ez van:) , ne aggódj!

Este 11 után jött meg a menstruációm, yasminelle fogamzásgátlót szedek vagyis még most venném be elsőként. Még most este vegyem be vagy majd reggel? Ez már az 1. napnak számít?

Legjobb válasz: Hát... ha arra gondolsz, hogy ilyenkor már bõven lehetne aludni és akkor csak holnap reggel vetted volna észre... Nem tudom, mert nekem ha este jön meg kb reggelre lesz valamennyi, este még szinte semmi, ezért nekem könnyebb lenne holnaptól venni az elsõ napot. Nem tudom, neked hogy van. Véleményem szerint majd csak holnap. Este vagy reggel, vagy amikorra mondták, hogy be kell venned.

Hát... ha arra gondolsz, hogy ilyenkor már bõven lehetne aludni és akkor csak holnap reggel vetted volna észre... Nem tudom, mert nekem ha este jön meg kb reggelre lesz valamennyi, este még szinte semmi, ezért nekem könnyebb lenne holnaptól venni az elsõ napot. Nem tudom, neked hogy van. Véleményem szerint majd csak holnap. Este vagy reggel, vagy amikorra mondták, hogy be kell venned.

Yasminelle-t szedek és barna folyásom van már lassan 1 hete. ez természetes a tabitól?

most kezdtem el a tabit elvileg ez természetes.de meddig tart ez kb.?tegnap próbáltunk 1ütt lenni a barátommal de még több cucc jött ki bel?lem:s ilyen csokipuding szer? váladék...nagyon undorító.ez a pecsétel? vérzés akár a köv. mensimig is eltarhat??remélem nem:(köszönöm el?re is a válaszokat:)

Legjobb válasz: Pont az elõbb kérdezett valaki pont ilyen kérdést, mi lenne, ha visszaolvasnál? Az elején ez tök természetes.

Pont az elõbb kérdezett valaki pont ilyen kérdést, mi lenne, ha visszaolvasnál? Az elején ez tök természetes.
Nyugodj meg ez az elsõ hónapokban teljesen normális!
Én is ezt szedem, másfél hónapja és nekem is jelentkezett ilyen barna folyás középidõben. Felhívtam a nõgyógyászom és azt mondta, h ez elmúlik, csak hozzá kell h szokjon a szervezetem a tablettához. Szedd el a 3 levél Yasminellét és ha még mindig pecsételsz, akkor menj vissza a nõgyógyászhoz és ír fel neked másikat. TÜRELEM!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!