Találatok a következő kifejezésre: Már 1 szedek (175 db)

Már 1 hónapja és 2 hete szedem a Minerva fogamzásgátlót és vasárnap a párommal lefeküdtünk, egyedöli védelem a fogamzásgátló volt. Bennem ment el. És tudni szeretném hogy van-e esély arra h terhes lehetek?

Köszi a választ el?re is.

Legjobb válasz: Hali! én is azt szedem kereken 1hónapot vártam és ugy ment el bennem a párom és nem lettem terhes!:) nekem bevált! már 3dik honapja szedem és jó!:)

Hali! én is azt szedem kereken 1hónapot vártam és ugy ment el bennem a párom és nem lettem terhes!:) nekem bevált! már 3dik honapja szedem és jó!:)
Kislány, elolvastad a tájékoztatót? Nem. Meghallgattad/megkérdezted az orvosod? Nem. Tudod használni a Google-t? Nem. Szerintem még ne élj szexuális életet!
nekem a dokim azt mondta hogy a fogamzásgátlók 1 hónap után védenek. de ha nem vagy biztos talán nem kellett volna engedni hogy beléd menjen a párod...

A kérdésem a következő! A barátnőm már 1 éve fogamzásgátlót szed (Yasminelle), és az utóbbi időben csökkent a libidója! Mit csináljunk?

Találtam egy teát ami talán segíthet a problémán! Az összetétele a következ?! ginzeng, csalán, málnalevél, barátcserje, borsmenta, cickafark, rozmaring! Viszont egy természetgyógyász és egy gyógynövényszakért? is azt javasolta hogy ne fogyassza mert befolyásolhatja a gyógyszer hatékonyságát, viszont egy másik szakért? butaságnak találja ezt a feltevést! Most akkor mit csináljon? Kérnélek titeket hogy csak akkor válaszoljatok ha biztosak vagytok abban amit írtok!

Legjobb válasz: én nem szavaznék semmilyen teára mert ha már valaki azt mondja h csökkenti a hatását, akkor már meg van rá az esély. ha már nem olyan jó a gyógyszer inkább váltsatok másra (am én is yasminellet szedek:), lehet h ez a gyógyszer hosszútávú hatása a barátnõdre, és akkor már egyszerûbb feliratni egy másikat mint ilyen teákkal kísérletezni, ami megint csak idõ és pénz és még a végeredmény is kétes.

én nem szavaznék semmilyen teára mert ha már valaki azt mondja h csökkenti a hatását, akkor már meg van rá az esély. ha már nem olyan jó a gyógyszer inkább váltsatok másra (am én is yasminellet szedek:) , lehet h ez a gyógyszer hosszútávú hatása a barátnõdre, és akkor már egyszerûbb feliratni egy másikat mint ilyen teákkal kísérletezni, ami megint csak idõ és pénz és még a végeredmény is kétes.
nekem is ilyen próblémám volt. gyógyszert váltottam, és most minden oké. ha esetleg megint elõjönne, akkor megint gyógyszert váltanék.
Amennyiben egyik sem antibiotikus hatású és nincs hashajtó, méregtelenítõ, emésztést befolyásoló hatása, akkor nincs rá hatással. Mivel ez a fog.gátló nem jó (libidócsökkenés), váltani kell. Az a legbiztonságosabb.
Helló, férfiként alapból fogamzásgátló ellenes vagyok. Nem tartom tisztességesnek, hogy csak kefélés okán nõket veszünk rá arra, hogy felborítsák a saját hormonháztartásukat. Tudom, hogy új generációs alacsony hormontartalom bla-bla-bla, a helyzet mégis az, hogy leállítja a természetes ciklusát és mesterségesen, mást hormonszintû ciklust állít be neki. Szóval a fogamzásgátló leállítja a kedvesed szexuális vágyait. Ha gyógyszert váltasz, ugyancsak hormonnal tömöd. Ha teát iszik, akkor, ahogy feljebb írtad, módosíthatja a hormon hatásait. Az, hogy ne szedjen semmit és védekezzetek gumival, vagy máshová élvezéssel talán manapság nem is olyan egyértelmû. Mi 14 éve vagyunk együtt a feleségem soha nem szedett gyógyszert, a terhességek a kívánt idõben jöttek, és sok izgalmas hely van rajta, ahová el lehet élvezni... Miért pont a punci?
SPORTOLÓ és táplálkozáshoz értõ vagyok, ezek a növény meg fogja dobni a testet, mert részben koffein is van a ginzeng révén benne, viszont hogy a libidóra fog hatni... Azt nem tudom. Inkább edzés (súlyemelés, futás, stb. ) elött szokás ezeket használni. Rontani nem fog, mivel ez gyakorlatilag étel tabletta, mindent kajával is meg lehetne enni. Ha pedig nagyon félsz, akkor a fogigátló beszedése után 3 órát várj a bevételével. Igazán jó pedig az lenne, ha szex elött 30-prccel, vagy max. 1 órával vennéd be, legjobb lenne üres gyomorra. A hatása az helyi, tehát csak 1-2 órán át ad egy kis extra hatást. Jó estét a barátnõdnek ;)

Május 29 óta szedek meforált a doki javaslatára pcos-re baba ügyben. Kb 4 havonta van spontán vérzésem, júni 1-én volt utoljára, azóta semmi. Teszt negatív. Mennyi idő múlva állítja be a vérzést? Mikortól jöhet össze a baba? Már 1 éve várunk rá.

Felszívódhatnak a cisztáim a gyógyszert?l? A doki azt mondta,hogy zsúfolásig vagyok cisztával. :(

Legjobb válasz: Én a merckformint szedem November ota és az 500mgvel kezdtem aztán az 1000mg és most visszaálítottak a 750re mert 1honapig megvolt és lehet erõs volt mi is nagyon szeretnénk babát...

Én a merckformint szedem November ota és az 500mgvel kezdtem aztán az 1000mg és most visszaálítottak a 750re mert 1honapig megvolt és lehet erõs volt mi is nagyon szeretnénk babát...
Atyagatya. Én is pco-s vagyok és vékony. Nagyon-nagyon érdemes lenne mondjuk valahol a közelben szétnézni, utoljára pest. Tényleg ne hagyd rá, menj utána. Azért nem ír a háziorvos, mert úgy tudom õ nem írhat, másrészt a normál tartományon belül van a TSH értéked, vagyis nagyon sokan erre azt mondják határértéken belül van, de ez a határérték az össznépességre nézve határérték, nem a kisbabára vágyók TSH határértéke. Full cisztás petefészkekre D vitamin???? Hálát adok az égnek hogy elérhetõ közelségben találtam egy jó dokit. Tõled Tatabánya van legközelebb. Már megismerkedtem itt egy szintén problémával küzdõ leendõ anyukával aki szintén gyõri. Jól emlékszem õ Tatabányára ment magán endokrinológushoz. Azt hiszem ide: http://www.lollok.hu/index.html Bármi kérdésed van bármivel kapcs. írj nyugodtan privit!
Nem kell mindent külön kezelni???? Ezek szerint úgy gondolja a dokid, hogy majd a Meforaltól helyreáll a pajzsmirigyed?????? ÁÁÁÁÁ Bocsi, dühöngök most...... EGybe kell nézni, és együtt kezelni. MInden hat mindenre, minden befolyásol mindent!!! Azt a hétszázát......
Azért átjárhatóságit, mert nep képes felírni azt a k...va pm gyógyszert???? Lehet hogy rendbetenne az is. Magánba nem tudsz menni? Merre laksz? De igen is meg kell bolygatni, és helyre kell tenni azt a TSH-t. ÚÚÚgy felbosszant amikor ilyet látok-olvasok. Komolyan. Az ilyen orvosok miatt teszed ki magad fölösleges idõnek, várakozásnak, szenvedésnek. Tudom mirõl beszélek, én hat évet vártam, és hittem......:(:(:( Úgy mint te. Bíztam a dokiban. Figyi. Ha már van papírod a Met-rõl az endodokitól, akkor azt simán felírja neked a háziorvosod is!!! Nyugodtan mehetsz, és kérlek menj is másik orvoshoz! Elszomorít hogy ennyire nem foglalkoznak a problémáddal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Más gyógyszert nem kapok sajna, mert azt mondja a doki, hogy nem kell mindent külön kezelni. Mozgok és diétát is tartom, fogynom nem kell, vékony vagyok.A pm-re azt mondta a doki, hogy kicsit alulmûködik, de nem vészes, ezért nem akarja megbolygatni. :( Már a 4.dokihoz járok, és ez az utolsó írta most fel a meforált, a többi clostyval stimulált, meg mûteni akart, vagy épp meddõségibe küldeni... csak 1 endós van itt nálunk, az meg csak D vitamint írt fel.Úgyhogy várok, nem tudok mást tenni. :( A doki szerint majd szeptemben csinál újabb terhelést, és ha addig nem történik semmi, akkor átjárhatóságit is.
a TSH-d tényleg magas, kellene rá bogyó. A ciklus beálláshoz meg türelem! Olvasgasd a http://www.pco-szindroma.hu oldalon alul az igaz történeket! Ja meg persze diéta, mozgás is a kezelés része, nemcsak a meforal.
És a TSH-ra a doki nem adott euthyroxot? Vagy szedsz a pm-re gyógyszert? Mert tudod ugye hogy NEM jó a TSH-d!!!!!! Pm alulmûködésed van. Ez is csinálhatja a hosszú ciklusokat!!! A babához a TSH-nak 2 alatt kell lenni, de legjobb ha inkább az 1-hez közelít. Nekem 3, 6-volt a TSH kusza össze-vissza ciklusok. Kaptam gyógyszert, 1, 6-al estem teherbe. Szerintem válts orvost feltétlen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igen néztek nálam ilyeneket, voltam endonál is. vércukor: 4.2 vércukor '120 : 3.9 inzulin: 11.7 inzulin '120: 46.8mU/L tesztoszteron: 121.4ng/dl Fsh:6.1mIU/ML LH: 22.3 TSH:3.38 Csak most nem tudom, hogy mit csináljak, meddig várjak még hogy megjöjjön. Peteérésem sincs, még clostyval sem volt. Mit tehetnék még, hogy valami történjen. :(
Az endodokim szerint a PCO el nem múlik soha, csak most jó állapotú a petefészek. Abbahagynád a gyógyszert, kiújulna ismét a sok cisztás petefészek. IR-t néztek nálad? Pajzsmirigy-TSH mennyi? Lehet kevés a mennyiség. Nekem nagyjából belõtte a 45napos ciklusom 32-re két hónap alatt.
Ui:.nálunk sincs jó endodoki, azt az embert, aki segített nekem a babásodásban, a pco-pm problémámom Kecskeméten magánrendel, 50km-ert vezetek oda/+vissza.... be kellett vállalni, de megérte!
A kérdező hozzászólása: Gyõrben élek! És itt csak 1 endo doki van.(nem tõle van a meforál, hanem a nõdokitól, endos doki csak D vitamin írt fel, meg diéta mozgás) Most magán nõgyógyászhoz járok, és már ez is nagy lépés hogy õ írta fel a gyógyszert, és állítólag van másik pcos-es beteg is, akinek sikerült a baba. Itt nálunk nem sokan értenek a pcos-hez, de õ igen.Lehet csak várni akar még, mert ugye nemrég kerültem hozzá.Vagy nem tudom.Próbálok keresni mást, de nem egyszerû itt.A háziorvosom látta a pm eredményeket, de mivel csak 1 *-os és nem tér el sokkal, ezért nincs gyógyszer.A régi dokim meg azt mondta, hogy nincs is pcos-em, mert nem vagyok kövér..szóval ilyenek erre felé..
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Megpróbálom.

Szedem az elevitet már 1-1, 5 honapja az lehetséges hogy hiztam töle és erösödtem? És okozhat puffadást?

Legjobb válasz: Én még csak pár hete szedem, de nem hiszem hogy hízok tõle! azt mondják, hogy aki hajlamos rá ott elõfordul a hízás! Székrekedést mondanak még mellékhatásnak, de nálam mondjuk eddig sem volt rendszeres, tehát én nem vettem észre "semmit"! Sok sikert a babához, mert gondolom ezért kezdted el szedni...

Én még csak pár hete szedem, de nem hiszem hogy hízok tõle! azt mondják, hogy aki hajlamos rá ott elõfordul a hízás! Székrekedést mondanak még mellékhatásnak, de nálam mondjuk eddig sem volt rendszeres, tehát én nem vettem észre "semmit"! Sok sikert a babához, mert gondolom ezért kezdted el szedni...
nem konkrétan az elevittõl hízól.ha hajlamos vagy a hízásra akkor bármilyen vitamin okozhat hízást / ha nagyobb lesz tõle az étvágyad / mensivel hogy állsz?mert a puffadás a terhesség jele lehet :D és székrekedésed se az elevittõl lesz, sajna a terhességgel jár. sok sikert
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen ezért de én nagyon puffadt vagyok de nemtudom hogy elevittöl -e vagy mitöl? Köszi aranyos vagy :DD!
A kérdező hozzászólása: 27.dik napra jött meg és csak 1 napig tartott de az is kevés volt! Eddig nem hiztam elég vékony vagyok 60 kg. Szerinted? Csináltam már 2 tesztet és mindegyik negativ lett:((!
Igen, okozhat puffadást, és étvágy növekedést is.Én az elsõ babámmal már az elsõ hónapokban hiztam vagy 5 kilót, a dokim helyette javasolt mást, és utánna már nem híztam annyira.
A kérdező hozzászólása: És az lehetséges hogy 1, 5 honap alatt kihiztam már 2 nacimat is az elevittöl pedig többet nem eszek mint eddig!
ha nem eszel többet , nem hízól.önmagában semmilyen vitamin nem hízlal, csak étvágyat csinál, amitõl eszel és akkor hízhatsz!

Ha már 1 hónapja szedem a fogamzásgátlót (mirabella) akkor már belém élvezhet a párom? Igen tudom h akkor sem 100%-os a védelem, de azért már ennyi idő után biztonságos?

Legjobb válasz: Tuti, hogy kevesebb idõ alatt is meghozza a maximális védettséget (amit a betegtájékoztatóban leírnak), tehát igen, 1 hónap elég.

Tuti, hogy kevesebb idõ alatt is meghozza a maximális védettséget (amit a betegtájékoztatóban leírnak), tehát igen, 1 hónap elég.
Betegtájékoztatót olvastad-e már? Abban minden pontosan le van írva!
Szerintem ebben akkor sincs semmi logika. Le van írva a papírra, nyilván mi is azt ismerjük! Plusz van ez a szájhagyomány az egy hónapról... De gondolj már bele, arra a kis papírosra nem hasraütésszerûen írják ám rá, hogy 1 hét után véd....(pl.)
A betegtájékoztatónál pontosabban senki sem tudja.:) És ha valaki éppen félreértesülten azt tudja, hogy 3 hónap után hat, akkor annak hiszel?
Minek szeded ha nem olvasod el a betegtájékoztatót?
1 hét után védettséget adnak egyes tabletták. ha a menszesz elsõ napjától kezded el szedni, akkor a betegtájékoztató szerint már az elsõ naptól kezdve védett vagy. másfelõl, ha nem bízol a betegtájékoztatóban, akkor miért nem kérdezed meg a nõgyógyászodat? :D
miért kell rögtön leoltani a kérdezõt?? itt ez a baj, h nem akar felelõtlenül szexelni, nem akar gyereket. Azoknál "megértem", hogy így reagáltok, akik védekezés nélkül d*gtak és kiírják, h így vajon lehetek terhes? oltsátok azokat, ne azt, aki azért kérdez, amire az oldal való!! kérdezõ! én is szedtem ezt pár hónapig, azóta váltottunk, de az enyémbe ez nem volt benne szó szerint, h mikortól véd.:O mi azért a biztonság végett kivártuk az 1 hónapot. 18L
Rögtön a kötözködés, stb...áhh inkább nem is mondok semmit.:) Na de hogy a kérdésedre válaszoljak: Igen, már nyugodtan lehettek együtt más védekezés nélkül is bõven. Én 11 napot vártam mielõtt lefeküdtem a párommal más védekezés nélkül, és nem lettem terhes.:) Annyira figyelj, hogy mindig pontosan szedd, és ne hagyj ki egyetlen szemet sem és nem lesz baj! :)
A kérdező hozzászólása: nem, ez csak egy egyszerû kérdés volt.ennyi.
A kérdező hozzászólása: Tudom, de azért van ez az oldal h kérdéseket tegyünk fel, megkérdezzük mások véleményét, tapasztalataikat..és gondoltam felteszem ezt a kérdést és biztosabb lehetek abban amit én tudok.
A kérdező hozzászólása: nem.csak szeretek több helyrõl információt szerezni, ennyi az egész.
Ja tehát akármit ír a papír, nekünk hiszel?
A kérdező hozzászólása: hogy éreztem ezeket a válaszokat.képzeljétek elolvastam a betegtájékozatót de én szeretek biztosabbra menni minthogy már rögtön belém élvezzen a párom..ezért kérdeztem h ez már elég biztonságos e.de általában ha elkezdek szedni valamit elolvasom nem egyszer a betegtájékoztatót:)
A kérdező hozzászólása: Jólvan.Köszönöm!!:)
A kérdező hozzászólása: köszi!
semmi dö kell nekem 3 hónap kelett nyugalom és drukkolok
Pearl index szerint, a fogamzásgátlás nélkül szeretkezõ nõk, mindössze 85%-a esik teherbe egy éven belül. Nincs semmi baj. Próbálkozzatok és ne keseredjetek el, ha a a következõ hónap sem hoz eredmény. Vannak nõk akiket már egy fuvallat is teherbe ejt, de vannak olyanok is akiket végül csak az orvosi technika tud megtermékenyíteni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, igyekszem nem elkeseredni!
Csatlakozni tudok a fentiekhez, nekem 1, 5 év kellet, mire helyre jött a szervezetem a 3évnyi fogamzásgátló szedés után! Szóval türelem, de azért a harmadik sikertelen hónap után elmennék egy általános kivizsgálásra a helyedben, csak a biztonság kedvéért! Hormonok, cukor, rákszûrés, ultrahang! Én áldom az eszem, hogy nem vártam túl sokáig, így hamar összejött a babánk, akit most nagy izgalommal várunk!! :) Szorítok, hogy Nektek is összejöjjön!!! :) 39hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!És gratulálok nektek a babához!
Ne kenõdj el, 2 hónap elég kevés idõ. Általában legalább 3 hónap türelemre intik a nõket a tabletta utána, addig elég minimális a megtermékenyülés esélye, mert a fogamzásgátló elvékonyítja a nyálkahártyát, így ha már lenne is normális peteérésed, és megtermékenyülnél, akkor se tudna megtapadni. Szóval türelem, nekünk fél év kellett, de 4 hónapig nem is próbálkoztunk a gyógyszer után. Aztán a második hónapban összejött! És ne görcsölj rá, ne szomorkodj, mert úgy még nehezebb...

A barátnőmmel már 1 éve élünk nemi életet.7Hónapja szedi a fogamzásgátlót (Belara) de még nem mertük kipróbálni hogy beleélvezek. A tabletta az ellen is véd?

Legjobb válasz: Miért szedi a barátnõd a fogamzásgátlót? Mit mondott a nõgyógyász, mire való? Mit ír a gyógyszer papírja? Ne haragudj, ez tényleg hihetetlen, hogy ennyi idõsen, és egy év szexelés után itt tartotok.

Miért szedi a barátnõd a fogamzásgátlót? Mit mondott a nõgyógyász, mire való? Mit ír a gyógyszer papírja? Ne haragudj, ez tényleg hihetetlen, hogy ennyi idõsen, és egy év szexelés után itt tartotok.
Tudtommal a fogamzásgátló a teherbeesés ellen véd, nem más ellen. Biztos lehetsz benne, hogy 7 hónap után véd, ha rendesen úgy szedi, ahogy a TÁJÉKOZTATÓBAN benne van.
Szerintem a szexben a legnagyobb vétek, amikor a pasi kihúzza mielõtt elélvez...ez emberkínzás. Különben is azért szedi azt a gyógyszert, hogy végre élvezz már bele. Nem hiszem el, hogy vannak még ilyen fatökû pasik.
IQ-teszthez kellene kötni hogy ki élhessen szexuális életet. Te vagy az élõ példa, miért...
szerinted mi ellen ved a fogamzasgatlo tabletta, ha nem a terhesseg ellen. Azert 7 honapja szedi es azt se tudjatok, hogy mire valo..gratulalok. Igen, bele elvezhetsz amugy es olvassatok el a tajekoztatot. legkozelebb pedig kerdezze meg az orvost is, hogy mire is valo.

Kaptam gyomorfájásra apo- famotidin-t a nőgyógyász irta fel, most 27 hetesek vagyunk, rajta van a papirján hogy terhesek nem szedhetik- lehet ettől baja a kicsimnek? Eddig 1 nap 1et vettem be, de már nem szedem

Legjobb válasz: Kivétel nélkül minden gyógyszerre ráírják hogy terhesek és szoptató anyák nem szedhetik. Így védik meg a gyógyszergyárak magukat az esetlegesen elõforduló kártérítési perektõl, így a gyógyszert felíró orvosokra hárítva a felelõsséget. Azért sok olyan anyuka is szül egészséges babákat akik egész életükben gyógyszert szednek, mert pl. epilepsziások, cukorbetegek, szívbetegek, asztmások, magas a vérnyomásuk, vesebetegek...stb. Azért nem minden gyógyszer méreg a kicsire, az anyukát pedig kezelni kell ha szükség van rá.

Kivétel nélkül minden gyógyszerre ráírják hogy terhesek és szoptató anyák nem szedhetik. Így védik meg a gyógyszergyárak magukat az esetlegesen elõforduló kártérítési perektõl, így a gyógyszert felíró orvosokra hárítva a felelõsséget. Azért sok olyan anyuka is szül egészséges babákat akik egész életükben gyógyszert szednek, mert pl. epilepsziások, cukorbetegek, szívbetegek, asztmások, magas a vérnyomásuk, vesebetegek...stb. Azért nem minden gyógyszer méreg a kicsire, az anyukát pedig kezelni kell ha szükség van rá.
Szia, ezen az oldalon megnézheted a különbözõ gyógyszerek hatásait a babára nézve. http://www.safefetus.com/Search.asp

Már régóta szedek fogamzásgátlót (lassan 1 éve). Csúztattam a gyógyszert, és a 3. ik héten az utolsó 3 tabinál barnás folyásom lett. Normális?

Most pont ugy jött ki a nyaralás,hogy egész végig meglesz, igy nem hagytam 7 napos szünetet és az utolsó 3 tablettánál barnás kevés folyás szerüségem lett. Normális hogy szünet elött pár nappal elkezd ilyen folyásom lenni? már két napja van.

Legjobb válasz: Nõvérem pont így járt ahogy te. Most mentek el nyaralni és nem hagyott 7 nap szünetet, tovább szedte. De te szerencsésebb vagy, mert õ egész hónapban barnázott miatta. :S Nyugi, ez elõfordul. A következõ levélnél már nem lesz ilyen, kell 1 kis idõ amíg helyreáll a ciklus.

Nõvérem pont így járt ahogy te. Most mentek el nyaralni és nem hagyott 7 nap szünetet, tovább szedte. De te szerencsésebb vagy, mert õ egész hónapban barnázott miatta. :S Nyugi, ez elõfordul. A következõ levélnél már nem lesz ilyen, kell 1 kis idõ amíg helyreáll a ciklus.

Pajzsmirigy túlműködés miatt kezeltek, már nem szedek gyógyszert 1 éve. Karácsonykor elhalt 11 hetes babám, orvosom megjegyezte, lehetett a pajzsmirigy miatt is. Valakinek van valami tapasztalata ezügyben?

Terhességem alatt nem küldtek pajzsmirigy-vizsgálatra, csak a missed ab ell?tt jegyezte meg az orvos, hogy akár ez is lehetett az oka, hogy elhalt a baba. Meg szeretnénk próbálkozni újra egy picurral, persze els? utam a szakrendelésre vezet, még miel?tt élesben próbálkoznánk.Kíváncsi lennék a tapasztalataitokra, az ilyenkor szokásos eljárásra.

Legjobb válasz: az én munkatársamnak egyik nap kiderült, hogy túlmûködik a pajzsmirigye, rá pár napra kiderült, hogy terhes. azt hiszem kapott rá gyógyszert, amit végig szedett és kihordta a terhességet. a baba ma már 1 éves és makkegészséges. Ne aggódj, beállítják a tsh szinted és nem lesz gond.

az én munkatársamnak egyik nap kiderült, hogy túlmûködik a pajzsmirigye, rá pár napra kiderült, hogy terhes. azt hiszem kapott rá gyógyszert, amit végig szedett és kihordta a terhességet. a baba ma már 1 éves és makkegészséges. Ne aggódj, beállítják a tsh szinted és nem lesz gond.
A kérdező hozzászólása: Nekem szapora szívveréssel (210/perc), izzadással, hirtelen, indokolatlan fogyással jelentkezett, pajzsmirigy túlmûködést állapítottak meg. Szerencsére jó dokihoz kerültem, intenzív osztály, meg minden, de gyógyszerrel helyre tudták hozni. Akkor azt mondták, hogy 1 évig ne legyek terhes. Ennek 5 éve. A mostani terhességemnél nem javasolták, hogy menjek szakrendelésre, csak akkor jegyezte meg az orvos, hogy ettõl is lehet, mikor már baj volt.
Szióka!Nekem 8 éve volt egy toxikus adenomám a pajzsmirigyemben, amit eltávolítottak.Nem kellett szednem gyógyszert, de folyamatosan ellenõrízték a hormonjaimat.Most vagyok 37 hetes terhes, a dokim nagyon lekiismeretes és 3 havonta kontrollál.Kb 1 hónapja a th4alacsonyabb lett, és most l-thyroxint kellszednem, most a terhességem végéig. Úgyhogy ne aggodj, rendben lehet tartani, csak egy jó doki kell hozzá.
Szia! Ne haragudj, hogy nem válszt írok, hanem kérdést, de muszáj megkérdeznem! Hogyan derült ki a pajzsmirigy elégtelenség? Nekem elég alaccsony az ébredési hõm, és a mai görbeértékelésemben azt írták, hogy okzhatja pajmirigy elégtelenség is. Lehet, hogy ez miatt nem sikerült még a baba? Még csak 4 hónapja próbálkozunk. Köszi elõre is!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!