Találatok a következő kifejezésre: Májusra várom gyermekemet. 2 (2 db)

Májusra várom első gyermekemet. 2 év gyed után, ha vállalunk még egy babát igaz, hogy akkor az előző év gyed 70%-a lesz a gyedem?

Legjobb válasz: Nem, a gyed marad annyi, mint amit eddig is kaptál. Utánanéztem, mert ugyan én még csak az elsõt várom, de a következõ babát viszonylag kis korkülönbséggel szeretnénk. Most 130 ezer (ennyire voltam bejelentve) után kapom a gyedet majd, s ha megszületik a következõ baba, még mielõtt lejárna ez a gyed, akkor folyamatosan ugyanezt a pénzt kapom továbbra is.

Nem, a gyed marad annyi, mint amit eddig is kaptál. Utánanéztem, mert ugyan én még csak az elsõt várom, de a következõ babát viszonylag kis korkülönbséggel szeretnénk. Most 130 ezer (ennyire voltam bejelentve) után kapom a gyedet majd, s ha megszületik a következõ baba, még mielõtt lejárna ez a gyed, akkor folyamatosan ugyanezt a pénzt kapom továbbra is.
Itt már kérdezte valaki és azt a választ kapta, hogy ha még gyed alatt születik a második baba, akkor azza a gyeddel megy tovább. DE nálam pl.volt a gyed majd 3 hó gyes és úgy jött a második baba, ott már az utolsó év 70%-át vették.
De ha tudod, hogy veszélyeztetett terhes leszel, akkor hogy akarsz szakvizsgázni, ha esetleg hamar sikerül teherbe esned?
Nyilván nem mennek mindenkihez, sõt az a ritkább, hogy ellenõriznek valakit. Épp ezért a táppénzen lévõk nagy része, aki csak ide-oda eljárkál nem is bukik le. De neki papírja lesz arról, hogy elment vizsgázni, amit sem fevõ-, sem járóbetegként nem tehetne meg. Persze felõlem mindeki más oda megy, ahova akar.
A táppénzes papíron szerepel két féle beteg: járóbeteg és fekvõbeteg, ennél szerepel az, hogy mikor járhat ki. Egy veszélyeztetett terhesség nem feltétlen jelenti azt, hogy állandó fekvésre ítélt a kismama. Én is táppénzen voltam járóbetegként.És senki ki nem jött ellenõrizni, hogy csak otthon töltem-e a napjaim.
Nem irigységbõl írom, hanem segítõ szándékból. Táppénz alatt nemhogy vizsgázni nem lehet menni, de az orvoson kívül gyakorlatilag a sarki boltba mehetsz kenyérért. A táppénzes papírra rá van írva, hogy mikor lehet kijárni (pl. reggel 8-10 között, de akkor is csak orvoshoz) és simán kimehetnek ellenõrizni, hogy otthon vagy-e egyébként. Táppénzre csak és kizárólag egészségügyi okból lehet menni, azért nem mert a munakör veszélyes. Azt a munkáltatónak kell megoldani (elvileg). Ha mégis kiír egy orvos eü. ok nélkül, akkor is bekamuzza a papírodra, hogy veszélyeztetett terhes vagy. Nyugodtan kérdezz meg olyan hozzáértõ szakembert, akiben megbízol.
Szerintem 4-es hülyeségeket beszél. Miért ne lehetne elmenni szakvizsgázni. Lehet hogy irigységbõl írja. A lényeg hogy én is megvárnám a vizsgák végét, meg hát az sem biztos hogy elsõre sikerülne.
A kérdező hozzászólása: Hogy? nem lehet szóbeli és írásbeli vizsgát tenni táppénz alatt? Akkor sem, ha a veszélyes munkakör miatt indokolt a táppénz?
Gondolom. Végülis mindegy miért írják ki, táppénz alatt nem mehet el szakvizsgázni. Már az is táppénzcsalás, ha valakit egészségügyi ok nélkül táppénzre vesznek, de az terhesség esetén elég nehezen bizonyítható. Viszont ha elmegy szakvizsgázni, akkor saját maga bizonyítja be.
Elsõ szerintem csak úgy gondolja, hogy kiiratja magát az orvossal veszélyeztetnek de igazából nem lesz az.
Én nagyon ideges illetve izgulós vagyok minden félévkor. Én biztos megvárni mindkettõ végét.
Hát a mi cégünknél szokás volt szúrópróba szerûen a táppénzeseket meglátogatni. Szóval ez létezik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!